Digidexo.com

Vekttap og Candida

Candida albicans er en form for gjær som bor inne i kroppen, vanligvis i tarmkanalen og vaginalområdet. En sunn kropp holder Candida under kontroll gjennom gunstige bakterier som hemmer veksten. Når kroppens bakterier er ubalansert, kan Candida formere seg og spre seg, kan føre til vektøkning.

Candida Overgrowth

Da de fordelaktige bakterier som kontrollerer Candida i kroppen blir ødelagt, blir gjæren ikke lenger inneholdt i bestemte områder og kan spre seg i hele kroppen. Når denne type av systemisk overvekst utvikler seg, kan det oppstå vektøkning. Selv som Candida spres gjennom legemet, fortsetter gjær i tarmveggen til å vokse, ofte produsere abdominal oppblåsthet. Ifølge National Candida Center, kan få Candida under kontroll eliminere oppblåsthet og hjelpe til med vekttap.

Årsaker

Den vanligste årsaken til Candida overvekst er antibiotika bruk. Antibiotika drepe av de dårlige bakteriene som produserer en infeksjon i kroppen. Men de også drepe av de positive bakterier eller probiotika, som holder Candida sprer seg. Ifølge Wellsphere.com, kan bruk av antibiotika fører til livslang tarmbakterier ubalanser.

Vektøkning Cycle

En diett som er høy på sukker og raffinerte karbohydrater feeds Candida, oppmuntre den til å formere seg. Dette medfører krav til mer sukker og karbohydrater, noe som fører til å holde spise disse matvarer og for å holde mating av gjær, noe som resulterer i vektøkning. Ifølge Thecandidadiet.com, disse matvarene vil også sette stress på immunsystemet, en annen faktor i vektøkning.

Matvarer for å unngå

En lang liste over mat gjerningsmennene er forbundet med Candida overvekst og dens resulterende oppblåsthet og vektøkning. Når jeg prøver å rense kroppen for systemisk gjær overvekst, unngå alderen oster, overskytende sukker, alkohol, koffein og andre sentralstimulerende midler, sjokolade, frukt og mat som inneholder gluten. Disse matvarer gir et positivt bomiljø for Candida.

Misforståelse

Candida overvekst kan være ansvarlig for vektøkning hos både menn og kvinner. Ifølge Candidasupport.com, menn kan få en gjær infeksjon fra seksuell overføring, diabetes, høyt sukker og karbohydratinntak og bruk av antibiotika. Selv om noen konvensjonelle leger mener at Candida overvekst er ikke en alvorlig tilstand, naturlige og alternative helse utøvere sier at det kan bidra til en rekke sykdommer. Ifølge en studie publisert i American Academy of Pediatrics, er systemisk infeksjon med Candida hos svært premature barn ofte dødelig.