Digidexo.com

Kosthold og ernæring for lupus pasienter

Lupus er en kronisk betennelsessykdom som fører kroppens immunsystem til å angripe sitt eget vev og organer. Lupus forårsaker betennelse i en rekke områder rundt kroppen, inkludert ledd, hud, nyrer, blodceller, hjerte og lunger. Det er kosthold og ernæring retningslinjer som tilbys av Lupus Foundation of America at hvis de følges skal bidra til å redusere lupuslignende syndrom og lupus flares.

En godt balansert kosthold

Selv om ingen spesiell diett har vist seg å fungere i behandling av lupus er det anbefalt at et næringsrikt, godt balansert og variert kosthold som fungerer best i å hjelpe redusere lupus lignende syndrom og lupus flares. En godt balansert kosthold vil inneholde rikelig med frisk frukt og grønnsaker, hele korn og moderate mengder kjøtt, fjærfe og fet fisk. En diett høy i fett kan fremme utbruddet og progresjon av lupus ved å redusere immunforsvaret, derfor en fettfattig diett bør bidra til å unngå disse problemene. Det er også antatt at en vegansk diett kan være ideell for behandling av lupus, som oksekjøtt og meieriprodukter er høy i de aminosyrer, fenylalanin og tyrosin, som er antatt å forverre sykdommen.

Omega 3 og 6

Det er foreslått at lupus endrer den essensielle fettsyremetabolismen i kroppen. Derfor bør legge omega-6 og omega-3 gjenopprette endret metabolisme til normal tilstand. En annen grunn for tilsetning av omega-3 og 6 fra fet fisk, eller gjennom bruk av kosttilskudd er at de reduserer risikoen for hjertesykdommer; kvinner med lupus er fem til ti ganger større sannsynlighet for å utvikle hjertesykdommer enn de uten sykdommen.

Unngå visse matvarer

Visse matvarer kan forårsake mer skade på lupus lidende på grunn av effektene av sykdommen på visse områder av kroppen eller på grunn av effekten visse matvarer har når de blandes med medisiner som brukes for behandling av lupus. Selv moderat alkoholbruk gjør ingen ekstra skade på lupus lidende, kan det reagere med noen av de stoffene som brukes til å behandle sykdommen. Cosrtisosteroids benyttes ofte ved behandling av lupus som de behandle høyt kolesterol i blodet. Fett og salt kan øke kolesterolnivået i blodet og bør derfor reduseres innen kosthold. Andre matvarer som alfalfa har blitt assosiert med lupus symptom flares: alfalfa kosttilskudd har blitt assosiert med muskelsmerter, tretthet, unormale blodprøveresultater og nyreproblemer, og bør derfor unngås.