Digidexo.com

Hvordan Stopp Emotional Night Eating

Trøstespising er en persons respons på noen form for negative følelser, for eksempel depresjon eller tristhet. Når en person som faller inn i et mønster av emosjonell spising, såsom av spise om natten, kan det være svært vanskelig å bryte. Å spise om natten kan føre til en spiseforstyrrelse som natt spise syndrom, en stress bundet tilstand som påvirker kroppens hormonnivåer. The National Institute of Mental Health anslår at 1,5 prosent av menn og kvinner lider av natt-spising syndrom.

Hvordan Stopp Emotional Night Eating

•  Reduser stress i dine daglige aktiviteter. Hvis noe plager deg, ta opp problemet så snart som mulig i stedet for å la det bygge seg opp i løpet av dagen. Disse innebygde opp spenninger er mer sannsynlig å plage deg om natten, når du har en sjanse til å slappe av.

Balanse dagen ved å planlegge noe du vet du vil nyte å gjøre på kveldene. Dette kan være en boble bad, en date med signifikante andre, eller gå til en film med venner. Hvis du opplever positive følelser, vil du være mindre sannsynlighet for å spise på kvelden.

Spis sunt, tilfredsstillende måltider i løpet av dagen. Hvis du hopper over frokosten og jag gjennom lunsj, er det mer sannsynlig å prøve å mate sult om natten.

Fjern usunn mat fra huset ditt. Hvis du har utviklet en vane av binging på iskrem på kvelden, slutte å holde iskrem i fryseren.

Endre rutine. Hvis du er i en emosjonell brunst og kjede seg, gjøre noe annerledes eller utenom det vanlige, selv om det er rett og slett å gå en tur etter middag eller lese en bok i stedet for å se på fjernsyn.

erstatte en annen rensende aktivitet, som å skrive i en journal, for trøstespising. Før du spiser om natten, stoppe opp og spørre deg selv hvorfor du gjør det. Er du egentlig sulten?

Hint

  • Innlemme minst 30 minutter med trening i dagen. Dette vil bidra til å brenne kalorier og øke stemningen, minske stress som utløser emosjonelle spise.
  • Hvis du eller noen du kjenner er en emosjonell eater, konsultere en medisinsk faglig for å få råd.