Digidexo.com

skjoldbruskkjertelkreft symptomer

Tegn og symptomer på skjoldbruskkjertelen hos barn

Tegn og symptomer på skjoldbruskkjertelen hos barn


Skjoldbruskkjertelkreft hos barn er sjelden, ifølge Alberto Pappo, MD av Texas Barnas Cancer Center. En forstørret klump i halsen nær skjoldbruskkjertelen er vanligvis det første symptomet, og temperatur følsomhet, hjertebank, og endringer i vekt kan også være varselsignaler.

Typer

Ifølge Pappo, er det fire typer skjoldbruskkjertelkreft som kan påvirke barn: papillær, follikulær, medullær og anaplastisk.

Symptomer

Ifølge WebMD, bare halvparten av alle tilfeller av skjoldbruskkjertelkreft hos barn har forstørrelser i nakken. Den andre halvparten har smertefri, ikke-betente metastatisk kreft som kan presentere ingen symptomer i det hele tatt.

Betydning

Barn utgjør rundt 5 prosent av alle tilfeller av skjoldbruskkjertelkreft i de amerikanske skjoldbruskkjertelkreft utgjør mindre enn 2 prosent av alle barnekreft, ifølge WebMD.

Outcome

Ifølge Pappo, er overlevelsesraten for barn med kreft i skjoldbrusk rundt 95 prosent, men kursen stiger med alder og tilbakefall er tre ganger mer sannsynlig hos barn enn hos voksne.

Advarsel

Selv om en klump i halsen er ikke nødvendigvis kreft, bør det bli undersøkt av en lege, så snart som mulig for å bestemme dens årsak og å starte enhver nødvendig behandling så snart som mulig.

Tyreoidforstyrrelser Symptomer

Tyreoidforstyrrelser Symptomer


Tyreoidforstyrrelser kan påvirke hele kroppen. Dysfunksjoner kan være så vag som trøtthet, eller så alvorlig som skjoldbruskkjertelkreft. Skjoldbruskkjertelen er ansvarlig for å gjøre skjoldbrusk hormon, og dette hormonet har en effekt på nesten alle celle vev i kroppen som involverer cellular aktivitet.

Forhold

Skjoldbruskkjertelen er utsatt for forskjellige problemer; noen er svært vanlig.

En struma er en forstørrelse av skjoldbruskkjertelen. En struma kan komprimere spiserøret og luftrøret; gjør svelge og puste vanskelig.

Kreft i skjoldbruskkjertelen er vanlig, og har en meget høy suksessrate. Denne ondartede sykdom er lett å oppdage på grunn av sine tidlige symptomer. Så mange som 50 prosent av befolkningen vil ha en enslig nodule i deres skjoldbruskkjertelen på et tidspunkt, er det overveldende flertallet av denne godartet.

Hypertyreose og hypotyreose er svært vanlige hendelser. Hypertyreose resultater fra for mye thyroid hormon og hypotyreose er akkurat det motsatte, for lite thyroid hormon. Thyreoiditt er en betennelse i skjoldbruskkjertelen. Dette kan presentere seg med en rekke symptomer; De vanligste er smerte eller feber.

Symptomer

Noe av det store utvalget av symptomer presentert av skjoldbrusk problemer er en racing hjerte, følsomhet for kulde eller varme, vekttap eller gevinst, økt avføring, muskelsvakhet eller kramper, varm, fuktig hud, eller kald, tørr hud, hyppig stirring endring i menstruasjonssykluser, søvnløshet, tretthet, depresjon, hukommelsesproblemer, forstoppelse og irritabilitet.

Tester

De fleste vanlige skjoldbrusk problemer oppdages ved å ta en enkel blodprøve. De fleste leger utfører dette som en viktig del av en vanlig fysisk undersøkelse.

Hvis legen mistenker at du har en skjoldbrusk lidelse, vil han råde deg til å se en spesialist i endokrinologi.

En endokrinolog kan planlegge en jod opptak scan eller thyroid ultralyd for å bedre gjøre ham i stand til å se hvordan skjoldbruskkjertelen fungerer. En nål biopsi aksesser vevsprøver og avgjør om dine symptomer skyldes kreft.

Behandlinger

Hypotyreose er overkommelig ved å ta en skjoldbruskkjertel hormon pille (Levothyroxine). Når du begynner å medisinering er vil ta ca to uker for absorpsjon av system og full gjenoppretting av symptomer kan ta så lenge som to måneder. Regelmessig blod arbeid er nødvendig. Dette er en prøving og feiling periode, og det kan ta opptil et år før du og legen din finne det riktige nivået av medisiner for deg.

Hypertyreose behandlinger tar legemidler som reduserer dine skjoldbrusk nivåer som methimazole, og propylthiouracil.

Radioaktivt jod behandling kan brukes av legen din for å drepe alle eller en del av skjoldbruskkjertelen. Dette er en vanlig prosedyre og jod er oral medisinering og krever ingen sykehusinnleggelse. Den vanligste bivirkningen av radioaktivt jod behandling er at det kan gjøre at du har hypotyreose.

Leger sjelden anbefale operasjon lenger med mindre pasienten nekter rett og slett å ta medisiner for deres thyroid problem, eller mindre kreft er en årsak til symptomene.

Advarsel

Tar Levothyroxine er noe du trenger å gjøre for resten av livet ditt. Er nødvendig En riktig thyroid nivå for kroppen din for at den skal fungere på sitt optimale evne. Selv et lite overskudd av skjoldbruskkjertel hormon kan øke risikoen for pasienter som har hjertesykdom, og det kan forverre angina problemer. Medisinen er trygt for nesten alle, med epilepsipasienter og folk som tar visse kolesterol medisiner.

Thyroid Symptomer og Test

Den skjoldbrusk er en sommerfugl-formet kjertel som ligger i halsen. Det er ansvarlig for å regulere stoffskiftet og hjelpe cellulær aktivitet. Skjoldbruskkjertelen kan utvikle ulike forhold med sine egne sett av symptomer. De vanligste skjoldbrusk problemer inkluderer hypotyreose, hypertyreose, thyreoiditt og kreft.

Hypotyreose

Hypotyreose, eller underactive skjoldbruskkjertelen, er forårsaket når kroppen ikke produserer nok thyroid hormon. Symptomer på denne tilstanden omfatter liten vektøkning og problemer med å miste vekt, trøtthet, kulde intoleranse, tørr hud og hår, kramper eller verkende muskler, håravfall (noen ganger involverer øyenbrynene), depresjon, irritabilitet, forstoppelse, tunge perioder, hukommelsestap og redusert sexlysten.

Hypertyreose

Hypertyreose, eller overaktiv skjoldbruskkjertel, er forårsaket når kroppen produserer for mye thyroid hormon. Symptomer og tegn på denne tilstanden omfatter vekttap, svette og varmefølsomhet (noen ganger huden føles varm å ta på), rask hjerterytme eller hjertebank, søvnløshet, nervøsitet, muskelsvakhet, skjelvende hender, kortpustethet, tretthet og stirrer ut i verdensrommet.

Thyroid Cancer

Ifølge EndrocrineWeb området, er det rundt 20 000 nye tilfeller av skjoldbruskkjertelkreft hvert år. Symptomer på skjoldbruskkjertelkreft inkluderer hevelse eller smerter i nakken, knuter, heshet og forstørrede lymfeknuter. Det skal bemerkes at mindre enn en prosent av knuter er ondartet.

Autoimmune tyreoiditt

Autoimmun tyreoiditt er en tilstand der kroppens egne antistoffer angripe skjoldbruskkjertelen, forårsaker den til å forstørre. Symptomene for denne tilstanden er lik hypotyroidisme, kun mer alvorlig.

Behandling Alternativer

Hypotyreose og autoimmun tyreoiditt er begge behandles med hormonbehandling som består av en pille tas daglig for å krympe skjoldbruskkjertelen og kontrollere thyroid hormon regulering.

Medisiner for å kontrollere symptomer som skjelvende og overproduksjon av skjoldbrusk hormoner er ansatt ved behandling av hypertyreose. Andre behandlingsalternativer er radioaktivt jod, som dreper av skjoldbruskceller, opphøre overproduksjon, og kirurgi for å fjerne skjoldbruskkjertelen helt. Begge disse alternativene vil forlate pasienten hypothyroid, som krever daglig medisinering.

Behandling for kreft i skjoldbruskkjertelen består av å fjerne alt eller en del av skjoldbruskkjertelen og eventuelle infiserte lymfeknuter eller omgivende vev. Et par uker senere vil radioaktivt jod anvendes for å se om alle skjoldbruskvevet ble fjernet. Hvis ikke, er en annen operasjon i orden. Pasienten vil da være på skjoldbrusk medisiner for hypotyreose og tilbake for periodiske tester for å sikre riktig dosering og å sørge for at skjoldbruskkjertelen svulst har ikke returnert.

Tester

Det er flere tester som er utført for å diagnostisere skjoldbrusk problemer. Den mest vanlige testen er den thyroid-stimulerende hormon (TSH) blodprøve. Andre blodprøver brukes inkluderer T4 og T3 hormon nivåer og eller thyroid binding globulin (TBG). Noen pasienter krever også en skjoldbrusk skanne eller jod opptak scan, der jod eller en isotop er gitt og deretter et bilde av skjoldbruskkjertelen blir sett.

Fysiske symptomer på Hypotyreose etter stråle

Hypotyreose er en tilstand i skjoldbruskkjertelen som er plassert på den fremre delen av halsen, rett under strupehodet området. Denne kjertelen er en av kroppens endokrine kjertler og utskiller et hormon som påvirker stoffskiftet, hjertet, fordøyelse, reproduksjon og mental stabilitet. Når skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok av dette hormonet, er tilstanden kalles hypotyreose. Stråling behandlinger gitt for andre urelaterte tilstander er kjent for å forårsake en ny hypotyreose.

Stråleterapi

Stråling behandlinger er ofte brukt for behandling av kreft og for å krympende tumorer. Strålingsterapi er også referert til som X-ray terapi, bestråling og radioterapi. Strålingsterapi forårsaker skade på den generiske materiale av kreftceller, som stopper dem fra videre vekst og deling. Den skjoldbrusk er spesielt utsatt når strålingen er gitt til halsen eller hjernen. Radioaktivt jod er også ofte brukt til å behandle en overaktiv skjoldbruskkjertel, som kalles hypertyreose.

Strålingseksponering

Eksponering for stråling kan skje i andre, ikke planlagte, måter. Når Tsjernobyl atomkraftverk ulykken skjedde i 1986, ble det radioaktive partikler slippes ut i luften over store deler av Europa. De tilfeller av skjoldbruskkjertelkreft siden har nådd minst 3000 og februar 2002 FN-rapport anslått at 8.000 til 10.000 flere personer var sannsynlighet for å utvikle skjoldbruskkjertelkreft innen 2012. Den skjoldbrusk absorberer jod naturlig og også lett absorberer radioaktivt jod, som er til stede i radioaktive partikler utgitt på denne måten.

Hypotyreose

Kreftpasienter som har hatt strålebehandling er en større risiko for å utvikle hypotyreose. De typer hypotyreose vanligvis sett etter stråling behandlinger er primære, sentrale og kompensert hypotyreose. Primær refererer til skade påført direkte til skjoldbruskkjertelen. Blodprøver avslører høy TSH (Thyroid hormon) nivåer, som ofte indikerer unormal skjoldbruskkjertelen. Sentral hypotyreose indikerer at hypofysen er skadet. Denne gland vekselvirker direkte med skjoldbruskkjertelen, stimulerende det å frembringe den riktige mengde av hormon. Kompensert hypotyreose indikerer at hypofysen jobber ekstra hardt for å holde skjoldbruskkjertelen fungerer, og er et tidlig tegn på skjoldbruskkjertelen svikt.

Symptomer

Stråling forårsaket hypotyreose kan ikke vise symptomer i mange år etter eksponering eller symptomer kan dukke opp snart etterpå. Noen av de tidligste symptomer på utvikling av hypotyroidisme er uforklarlig vektøkning, depresjon, konstipasjon og kaldt følsomhet. Huden begynner å føle seg blek eller tørt, og negler og hår kan bli tynn. Mange mennesker klager over ledd eller muskelsmerter. Økt blodstrøm under menstruasjon og generell tretthet er vanlige. Som sykdommen utvikler seg, og er ubehandlet, kan hud, hender, føtter og ansikt vise symptomer. Huden vokser tykkere og hender ansikt og føtter kan bli hovne eller puffy. Tale er vanskeligere og stemmen kan bli hes. Følsomhet for lukt eller smak er redusert og øyenbryn begynner å tynne.

Andre strålingseffekter

Strålingsterapi kan også føre til skjoldbrusk knuter til å vokse i flere år etter behandlingen. Disse knuter er smertefri og vokser sakte og gir ingen symptomer. De kan føles av en erfaren lege under thyroid undersøkelse og oppdaget under ultralyd eller biopsi til skjoldbruskkjertelen. Skjoldbruskkjertelkreft kan også oppstå etter strålebehandling. Det er ingen andre enn en klump som er langsomt voksende og smertefri symptomer. Behandling for skjoldbruskkjertelkreft omfatter kirurgi og medisinering.

Liste over Thyroid Symptomer

Den skjoldbrusk er en sommerfugl-formet kjertel i halsen som frigjør hormoner og dermed regulerer stoffskiftet. Metabolisme er måten kroppen bruker mat til energi, og siden regulering av stoffskiftet påvirker hver celle i kroppen din, inkludert hjerte og hjerne, en ubehandlet skjoldbrusk problem kan ha en stor innvirkning på din helse og livskvalitet. Det kan være en livstruende tilstand. Det er mange sykdommer i skjoldbruskkjertelen, forårsaket av en rekke problemer. Vanlige lidelser er hypertyreose, hypotyreose, struma og knuter på skjoldbruskkjertelen.

Hypertyreose

I hypertyreose, omdreininger skjoldbrusk kroppen din for høy. Selv om du spiser mer, kan du fortsatt gå ned i vekt. Du kan føle deg for varm, og svetter mer. Du kan oppleve rastløshet, skvettenhet, irritabilitet og søvnløshet. Øynene dine kan bli mer fremtredende og bule. Synsproblemer som ser dobbelt kan oppstå. Brystsmerter eller hjertebank og kortpustethet eller pustevansker kan forekomme. Du har kanskje flere avføringer eller muskelsvakhet. Kvinner kan ha uregelmessige perioder; menn kan lide av erektil dysfunksjon. En av flere årsaker til hyperthyroid symptomer er knuter på skjoldbruskkjertelen og en tilstand som kalles Graves sykdom.

Hypotyreose

I hypotyreose, det er ikke nok thyroid hormon, så kroppens metabolisme bremser. Du kan føle dette på svakhet, tretthet, nedsatt libido, vektøkning og problemer med å miste vekt. I tillegg kan håret slå grov og tørr og begynner å falle ut. Huden blir også tørr og ru, og din blekhet kan bleke. Kulden kan være vanskelig å ta. Du kan bli deprimert og har hukommelsestap. Irritabilitet er et annet tegn. Muskelkramper og verkende, unormale menstruasjonssykluser og forstoppelse kan forekomme. Du kan ha så mange av disse symptomene, spesielt avhengig av hvor lenge du har gått uten behandling. Noen ganger kan en person ignorerer pågående symptomer som tretthet og svakhet, ikke innser at de har en underliggende lidelse.

Struma

En forstørret skjoldbruskkjertelen er kjent som en struma, og kan forekomme enten med hyper- eller hypotyroidisme. Som struma vokse, de gjør halsen ser større, hoven eller Bulgaria. De kan gjøre svelge vanskelig og kan forstyrre søvnen, også forårsake hoste. Siden struma er også forårsaket av andre problemer i tillegg hypo- eller hypertyreose - problemer som skjoldbruskkjertelkreft eller mangel på jod i kosten - det er viktig å oppsøke lege for å få råd.

Thyroid Cancer

Knuter på skjoldbrusk som viser seg å være ondartet kan forårsake ingen skjoldbrusk symptomer. Disse noduler er imidlertid ofte forskjellig fra 90 til 95 prosent av godartede knuter i at de ondartede vekster tendens til å være fastere. Skjoldbruskkjertelkreft er vanligvis funnet under rutine screenings.

Thyroid sykdom Symptomer

Thyroid komplikasjoner kan finne en person i alle aldre. Det er en rekke forhold som kan påvirke skjoldbruskkjertelen, fra hypotyreose til hypertyreose, kreft og thyreoiditt. Tidlig påvisning er nøkkelen for vellykket behandling.

Influensa symptomer

Hvis du utvikler influensaliknende symptomer i tillegg til skarpe, stikkende smerter i halsen, kan du ha thyreoiditt. Andre symptomer på denne tilstanden kan inkludere utvikling av struma, ømhet og / eller hevelse i halsen og vanskeligheter med å svelge.

Cold intoleranse

Manglende evne til å tolerere noen grad av kulde, eller følelsen av å føle seg kald i varme temperaturer, kan være en indikator på hypotyreose. Andre symptomer på denne tilstanden er tretthet, depresjon, fordøyelsesproblemer, høyt blodtrykk og en svært langsom puls.

Heat intoleranse

Varmeintoleranse kan tyde på hypertyreose. I tillegg kan du oppleve vekttap, dårlig libido, struma, hjertebank og en rask hjerterytme.

Thyroid Nodule

Finne en knute, eller en vekst på halsen din kan bety at du har skjoldbruskkjertelkreft. Det er mulig at veksten er en cyste (en vekst som inneholder fluid), en godartet svulst, eller et karsinom, som er kreft. De fleste skjoldbrusk knuter er godartet. Andre symptomer kan være smerter i området, vanskeligheter med å svelge, søvnapné, eller heshet.

Medical Care

Hvis du mistenker at du kan ha en skjoldbrusk komplikasjon, bør du oppsøke lege umiddelbart. Noen tilstander kan behandles med hormonterapi. Sørg for å diskutere alle symptomer med legen din (mentale, emosjonelle og fysiske). Legen din kan ønske å trekke blod for en TSH (thyroid-stimulerende hormon) test.

Symptomer på Thyroid Disease i menn

Thyroid sykdommen kan ta mange former, som alle er knyttet til urettmessig aktivitet i skjoldbruskkjertelen. Dette sommerfugl-formede kjertel ligger på forsiden av halsen området under Adam eplet. Kjertelen spiller en avgjørende rolle i å regulere kroppens funksjoner. Den skjoldbrusk hormon er et av mange nødvendige hormoner for menns helse. Selv om flertallet av informasjon om skjoldbrusk helse er fokusert på kvinner, menn også lider av skjoldbrusk dysfunksjon og tilhørende symptomer.

Hypertyreose

Hypertyreose er en autoimmun lidelse der skjoldbruskkjertelen produserer for mye hormon. Denne tilstanden har symptomer som uforklarlig vekttap, uregelmessig hjerterytme og hånd rystelser. Menn kan oppleve løs mage og hyppig avføring. Struma er en ekstra tilstand som kan utvikle seg på grunn hypertyreose. Denne tilstanden fører til at skjoldbruskkjertelen til å forstørre og ofte vises som hevelse i høyre eller venstre for midten på forsiden av halsen. Erektil dysfunksjon er også vanlig hos menn med hypertyreose.

Graves 'sykdom

Graves 'sykdom og hypertyreose blir ofte nevnt sammen. I Graves 'sykdom i immunsystemet er å stimulere skjoldbruskkjertelen. Selv sett oftere hos kvinner, menn kan vise symptomer på Graves 'sykdom som svulmende, hovne eller kløende øyne. Menn kan merke sine svette øker, og de er mindre i stand til å tåle varme. Puste kan bli påvirket og bli vanskeligere og menn kan oppleve at deres overarmene og lårene føles svake.

Hypotyreose

Som indikert av forstavelsen "hypo" betyr "under det normale," dette er en tilstand der skjoldbruskkjertelen ikke skille ut nok av sin hormon. Symptomer på hypotyreose inkluderer erektil dysfunksjon samt forstoppelse og opplevelser av ofte kuldefølelse, slapp og sliten. Vektøkning er ofte et problem selv når matvaner ikke er endret. Siden thyroidhormoner påvirker de vaskulære glatte musklene i hjertet, reduksjoner påvirke evnen av disse musklene til å slappe av på riktig måte og blodtrykk blir negativt påvirket.

Hashimotos sykdom

Immunsystemet er igjen årsaken til denne sykdommen. Antistoffer redusere mengden av thyroid hormon som produseres. Denne sykdommen er også kjent som kronisk lymfatisk tyreoiditt. Hashimotos sykdom er arvelig. Symptomer er manglende evne til å tåle kulde, struma eller forstørrelse av skjoldbruskkjertelen, og problemer med å svelge. Menn kan legge merke til håret blir grå i tidlig alder. De kan ha fertilitetsproblemer. Konsentrasjon er berørt og det er vanskeligere å fokusere på enkle oppgaver.

Thyroid Cancer

Små svulster, kalt skjoldbrusk knuter, kan utvikle seg på skjoldbruskkjertelen og til slutt føre til skjoldbruskkjertelkreft. Knuter er vanlig og de fleste er noncancerous. Men noen kan være farlig og ikke lett å oppdage; skjoldbruskkjertelkreft sjelden produserer noen symptomer. Erfarne leger vil legge merke til dem under rutinemessig undersøkelse som knuter som er ondartet kjennes fastere å ta på.

Tegn og symptomer på Anaplastisk Thyroid Cancer

Anaplastisk skjoldbruskkjertelkreft er en ekstremt sjelden og aggressiv form for skjoldbruskkjertelkreft. Mens tidlig skjoldbruskkjertelkreft har generelt ingen symptomer, anaplastiske skjoldbrusk kreft symptomer til stede raskt på grunn av den raske veksten av kreft. De som opplever disse symptomene bør søke legehjelp umiddelbart så rask behandling er avgjørende for å overleve når du arbeider med denne sykdommen.

Fakta

Anaplastisk thyroid kreft er også kjent som anaplastisk karsinom av skjoldbruskkjertelen, kjempecellekreft, kreft og spindelcelle. Ifølge American Cancer Society, gjør anaplastisk skjoldbruskkjertelkreft opp bare to prosent av alle skjoldbrusk kreft. Sykdommen rammer oftest de over 60 år, og er dobbelt så høy sannsynlighet for å forekomme hos menn enn kvinner.

Time Frame

Anaplastisk thyroid kreft er en ekstremt invasiv og raskt voksende krefttype som ofte sprer seg til lymfeknuter, trachea, lunger, bein og andre deler av kroppen. Ifølge det amerikanske National Library of Medicine, vil de fleste personer diagnostisert med anaplastisk skjoldbruskkjertelkreft dør innen de første seks månedene av behandlingen. Etter fem år, er overlevelsesraten mindre enn fem prosent.

Onset

De fleste typer skjoldbruskkjertelkreft utviser ingen symptomer i tidlige stadier. Men anaplastiske skjoldbrusk kreft symptomene blir merk kort tid etter sykdommen begynner å utvikle seg. Innledende symptomer inkluderer en klump i halsen, pustevansker, og en sår hals. Disse symptomene er på grunn av de tumorer som vokser på skjoldbruskkjertelen og som presser mot luftrøret. Som anaplastisk skjoldbruskkjertelkreft fortsetter å vokse, kan pasientene utvikle en hoste, hoste opp blod, erfaring problemer med å svelge og puste, merke en endring i sin stemme og legge merke til klumpen i halsen blir større. Noen av disse symptomene kan tyde anaplastisk skjoldbruskkjertelkreft og lege bør søkes så snart som mulig.

Identifikasjon

Etter en fysisk undersøkelse, kan en CT scan eller MR utføres for å identifisere svulst på skjoldbruskkjertelen. Svulsten vil da bli vevsprøve for å bekrefte diagnosen av anaplastisk skjoldbruskkjertelkreft.

Behandling

Ved tiden anaplastisk thyroid kreft har blitt diagnostisert, har kreft ofte spre seg til andre deler av kroppen, noe som gjør behandlingen vanskelig. Kirurgi kan utføres i et forsøk på å fjerne alt av kreftvev. Operasjonen er ofte mislykket på grunn av den aggressive natur av denne kreft og hastigheten som den sprer seg. I tilfeller hvor luftrøret er blitt påvirket, kan en trakeostomi bli utført for å hjelpe pasienten å puste. Kjemoterapi blir noen ganger brukt i et forsøk på å forminske eller redusere veksten av kreft, men behandlingen er vanligvis mislykket.

Thyroid sykdom Symptomer og behandling

Mens det er ulike årsaker til skjoldbrusk sykdom, symptomene varierer avhengig av om skjoldbruskkjertelen produserer for mye eller for lite thyroid hormon. Diagnosen er noen ganger vanskelig, ettersom symptomene ofte etterligner de av andre sykdommer og medisinske tilstander. Diagnostisering av skjoldbrusk sykdom er basert på blodprøver, som måler nivået av skjoldbrusk hormoner og antistoffer i blodet. Behandlingen fokuserer på å gjenopprette hormonet tyroksin i blodet til normale nivåer. Selv om stoffskiftesykdommer er ofte en livslang tilstand, det finnes effektive behandlinger tilgjengelig for å håndtere sykdommen.

Bruksanvisning

•  Ta muntlig medisiner som foreskrevet av legen din for å kontrollere symptomene på hypertyreose. Personer med Graves 'sykdom har en overaktiv skjoldbruskkjertel som produserer for mye T3 og T4 hormonet, som kan forårsake symptomer på tretthet, vekttap, angst, skjelvinger, høyt blodtrykk og en rask hjerterytme. Anti-skjoldbrusk medisiner virker ved å bremse produksjonen av disse hormonene. I alvorlige tilfeller av hypertyreose, kan leger velger å kirurgisk fjerne skjoldbruskkjertelen, eller utføre en prosedyre som kalles ablasjon. Når denne behandlingen er brukt, er radioaktivt jod administrert å ødelegge overaktiv skjoldbruskkjertelen vev eller krympe store skjoldbruskkjertelen. Selv om denne behandlingsmetoden er generelt ansett for å være sikker, må en person begrense eksponering til andre for et par dager etter behandlingen.

Rapport symptomer som kronisk tretthet, menstruasjonsforstyrrelser, muskel og leddsmerter, kronisk forstoppelse og uforklarlig vektøkning med legen din. Du kan lide av hypotyreose eller en underactive skjoldbruskkjertelen forårsaket av en autoimmun sykdom i skjoldbruskkjertelen. Behandlingen innebærer å ta en daglig dose av et syntetisk thyroid hormon. Dose nivåer av skjoldbruskkjertelhormon varierer mellom individer. En lav dose av medisinen er foreskrevet til å starte, og deretter gradvis inntil en passende vedlikeholdsdose er nådd.

Bruk iodized bordsalt og inkludere mer sjømat i kostholdet ditt hvis du er diagnostisert med jod mangel. I noen tilfeller av mild hypotyreose, er dette all den behandling som er nødvendig. Legen din kan også foreskrive jod tilskudd. Kvinner som er gravide, små barn, ungdom kvinner og eldre er mest utsatt for å utvikle jod mangel. Personer som lider av jodmangel kan etter hvert merke en hevelse i skjoldbruskkjertelen kjent som en struma. Hvis en struma forblir liten, kan ingen behandling være nødvendig. Hvis du utvikler en klump i midten av nedre nakke som ikke går bort etter noen uker, har legen din ta en titt for å utelukke skjoldbruskkjertelkreft.

Reduser mengden jod i kosten din hvis du har hypertyreose. Selv om skjoldbruskkjertelen trenger jod for å lage thyroid hormon, forbruker for mye jod kan føre til unormal skjoldbruskkjertelen. De store mengder jod som finnes i visse medisiner som de som brukes til å behandle hjertesykdommer antas å bidra til skjoldbrusk dysfunksjon også. Som jod mangel, kan overskytende jod også forårsake struma.

Snakk med legen din om å øke medisiner mens hun var gravid. Kvinner som lider hypotyreose før du blir gravid, bør overvåkes nøye gjennom hele svangerskapet, som medisinering doser kan være nødvendig å jevne justert. Noen kvinner utvikler betennelse i skjoldbruskkjertelen postpartum. Symptomer er de samme som for hypertyreose. Etter behandling med betablokkere for å kontrollere symptomer på tremor og rask hjerterytme, en kvinne kan deretter utvikle symptomer på hypotyreose, som krever skjoldbruskkjertelhormon i flere måneder. Heldigvis, i de fleste tilfeller i skjoldbruskkjertelen etter hvert normaliseres.

Tips og advarsler

  • Behandlinger for hypertyreose alle føre til underactive skjoldbruskkjertelen funksjon, som lett kan styres med hormonbehandling.
  • Spise en diett høy i fiber kan forstyrre hvordan kroppen absorberer levotyroksin, medisinen brukes til å behandle en underactive skjoldbruskkjertelen.

Sammenligning Thyroid Symptomer på en virusinfeksjon

Sammenligning Thyroid Symptomer på en virusinfeksjon


Skjoldbrusk symptomer kan reflektere en overaktiv eller under aktiv skjoldbrusk eller skjoldbruskkjertelkreft. Symptomene varierer etter tilstanden. Virusinfeksjoner forårsaker mange forskjellige sykdommer, blant annet forkjølelse, influensa og viral meningitt. Hver sykdom har en litt annen sett av symptomer.

Hyperthyroidsim og virus Vanlige symptomer

Hypertyreose symptomer til felles med virale sykdommer symptomer er tretthet, endringer i avføring og røde øyne. Meningitt og hypertyreose både forårsake lysfølsomhet.

Hypertyreose og Virus Symptom Kontras

Kaldt og virusinfeksjoner produsere feber, hoste, sår hals, hodepine og smerter i kroppen, ikke til stede i hypertyreose. Viral hjernehinnebetennelse forårsaker høy feber, kraftig hodepine, kvalme og oppkast; ingen er symptomer på hypertyreose.

Hypotyreose symptomer felles for virusinfeksjoner

Hypotyreose symptomer er tretthet, treghet, blekhet, muskel- og leddverk og heshet. Kaldt og influensa virus infeksjoner også forårsake gener tretthet og smerter i kroppen. Hoste og sår hals kan føre til heshet. En syk person kan være svak og ser blek.

Kontraster Hypothyroidism og virus infeksjon Symptomer

Hypotyreose ikke føre til at feber, rennende nese, sår hals, kvalme, nysing eller hodepine av forkjølelse, influensa og hjernehinnebetennelse. Forkjølelse og influensa skaper ikke vektøkning, følsomhet for kulde eller forhøyet kolesterol av hypotyreose.

Thyroid Cancer Symptomer Versus Virusinfeksjoner

Thyroid kreft symptomer inkluderer klumper i halsen, heshet, svelgeproblemer, nakke og hals smerter og hovne lymfeknuter. Kaldt og influensa virus også forårsake sår hals og muligens heshet fra hoste. Kreft forårsaker ikke de feber, hodepine, nysing, rennende nese, diaré eller oppkast felles for kaldt og influensa bugs, eller stiv nakke og lysfølsomhet på viral meningitt.

The Big Symptom

Den største forskjellen mellom skjoldbrusk lidelser og virusinfeksjoner er utvinning tid. Forkjølelse, influensa eller viral hjernehinnebetennelse symptomer (i motsetning til den mer dødelig bakteriell meningitt) vare i en til to uker. Skjoldbrusk problemer vanligvis fortsette og forverre, forårsaker mer alvorlige problemer.

Tegn og symptomer på skjoldbrusk forhold i Kids

Tegn og symptomer på skjoldbrusk forhold i Kids


Skjoldbruskkjertelen er ansvarlig for å regulere kroppens stoffskifte. Skjoldbrusk forhold hos barn i stor grad kan påvirke deres vekst, helse og skoleprestasjoner. Kjenne symptomer på en skjoldbrusk problem vil hjelpe deg å diagnostisere eventuelle problemer tidlig.

Hva er Thyroid?

Skjoldbruskkjertelen regulerer kroppens stoffskifte. Det er plassert på forsiden av halsen, og de to sidene eller fliker ligge ved siden av luftrøret. Den skjoldbrusk omdanner jod i thyroxin, det hormon som regulerer metabolismen av hver celle i kroppen. Hypofysen styrer skjoldbruskkjertelen, forteller det når du skal slippe flere hormoner eller mindre hormoner avhengig av kroppens behov på den tiden.

Hypotyreose

Hypotyreose er når skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok hormon. Symptomer inkluderer trøtt, svakhet, depresjon, irritabilitet, håravfall, vektøkning og forstoppelse. Hos barn er det ofte vanskeligheter med skolen som barn føler for trøtt og ned til å betale oppmerksomhet eller delta. Barnet kan virke mye mer sløv og viser en redusert interesse for vanlige aktiviteter.

Hypertyreose

Hypertyreose indikerer en overproduksjon av skjoldbruskkjertel hormon. Symptomer kan være nervøsitet, skjelving, en reduksjon i varmetoleranse, en følelse av åndenød, søvnløshet, vekttap, hårtap, skjelver, økt hjertefrekvens, en "spacey" blikk og økt avføring. Hypertyreose kan gjøre det vanskelig for et barn å fokusere og konsentrere seg. På skolen, kan symptomer inkluderer klasserommet avbrudd og manglende evne til å sitte stille særlig lenge.

Andre Thyroid betingelser

Sammen med hypotyreose og hypertyreose, er det muligheter for skjoldbruskkjertelkreft, struma og thyreoiditt. Hvis barnet opplever de ovennevnte symptomer og feber, halssmerter, pustevansker, press i nakke eller hovne kjertler, er en tur til legen for.

Misvisende Symptomer

Symptomene for en skjoldbrusk tilstand kan være misvisende. De fleste av symptomene for skjoldbrusk forhold er også symptomer på mange andre forhold. Hvis du merker endringer i ditt barns oppførsel og væremåte, og du mistenker en skjoldbrusk tilstand, er det best å se en endokrinolog. En endokrinolog er en spesialist som forstår kjertler som skiller ut hormoner i kroppen vår.

Hvordan sjekke for Thyroid Cancer Symptomer

Hvordan sjekke for Thyroid Cancer Symptomer


Den skjoldbrusk er en kjertel som ligger i halsen like under adamseplet. Skjoldbruskkjertelkreft manifesterer seg gjennom ondartede svulster, eller knuter. Tidlig påvisning av skjoldbruskkjertelkreft er mulig hvis du sjekke selv for symptomer på en jevnlig basis.

Bruksanvisning

En vite om du er i faresonen. Papillær skjoldbruskkjertelkreft er oftest funnet hos personer som gjennomgikk nakken eller hodet stråling som barn. Strålebehandling kan ha vært behandling for en forstørret skjoldbruskkjertel, akne eller soppinfeksjoner i hodebunnen. Follikulær karsinom, en mindre vanlig form for skjoldbruskkjertelkreft, er funnet i mennesker med jod mangler.

Føl nakken for å se etter humper og se om halsen vises hovne. Disse er de vanligste symptomene på skjoldbruskkjertelkreft.

Undersøk halsen grundig minst to ganger i året for tegn på en skjoldbrusk nodule, eller bump.

Planlegge en avtale med legen din hvis du viser noen symptomer på kreft i skjoldbruskkjertelen.

Be din generelle lege for å sjekke om skjoldbruskkjertelkreft når du gjennomgå en rutinemessig undersøkelse.

Tips og advarsler

  • Vet at når en pasient har du rett til å styre retningen av medisinsk behandling. Hver kreftpasient skal gis en fullstendig forklaring av hensikten med en foreslått behandling, de potensielle fordeler og risiko og eventuelle tilgjengelige alternative behandlinger før du tar en beslutning om å delta i behandlingen.
  • Hvis du har blitt diagnostisert med skjoldbruskkjertelkreft, spør legen din om kreften har spredd seg utover i skjoldbruskkjertelen.
  • Husk viktigheten av oppfølging etter å ha blitt behandlet for skjoldbruskkjertelkreft. Denne typen kreft har en tendens til å vokse sakte og kan gjentas flere tiår senere, så følg legens tidsplan for gjenbesøk.
  • Dealing med potensielle psykiske bivirkninger alene er ikke anbefalt. Oppsøke gruppeterapi eller individuell rådgivning fra sykehus, helsevesenet team eller andre ressurser.

Tegn og symptomer på Thyroid Vekster

Tegn og symptomer på Thyroid Vekster


Den skjoldbruskkjertelen er en plassert på undersiden av halsen på forsiden av halsen. Noen mennesker har skjoldbrusk vekster, som ofte kalles svulster eller knuter. Disse vekster kan være godartet (ikke-cancerous) eller ondartet (kreft). Denne typen vekst er mer sannsynlig å være kreft når de blir funnet på en manns thyroid enn når de blir funnet på en kvinne, ifølge forskning gjort ved University of Virginia Health System. Det finnes mange tegn på disse typer knuter.

Smertefri Klump

En smertefri klump i halsen er ofte det første tegnet på en kreft knute i skjoldbruskkjertelen. Noen vekster blitt så stor at en person kan føle en klump eller se hevelse på undersiden av halsen hans. Menn vanligvis legger merke til disse typer symptomer når de er barbering, mens kvinner kan legge merke til dem mens du tar på sminke eller vaske ansiktene deres. Noen mennesker blir oppmerksom på en klump når deres skjorte krage plutselig føler for stramt eller innsnevret.

Throat Issues

Noen mennesker kan gjenkjenne skjoldbrusk vekster av fysiske symptomer som påvirker deres hals områder. Disse symptomene kan omfatte en hes stemme eller tap av stemmen helt. Dette er fordi nodule er å trykke på stemmebåndet nerver. Andre vanlige symptomer som påvirker halsen inkluderer puste eller svelge. Mange oppdager en vekst på sine thyroids fordi deres lymfeknuter under sine kjever er hovne eller smertefullt.

Ekstra Thyroxine

Ifølge forskning utført av Mayo Clinic, noen skjoldbrusk nodules produserer for mye tyroksin, et hormon som skilles ut av skjoldbruskkjertelen. Når en person er å produsere overskudd av dette hormonet, kan han føle de fysiske symptomer på hypertyreose. De kan inneholde plutselig eller uforklarlig vekttap når appetitten er normal eller økt; følelser av nervøsitet eller irritabilitet; og raske eller uregelmessige hjerteslag. Andre symptomer kan være problemer med å sove og muskelsvakhet.

Nodule Symptomer

Mennesker som har gjennomgått stråling til halsen, hodet eller brystet er mer utsatt for skjoldbrusk nodules og skjoldbruskkjertelkreft enn andre. En skjoldbrusk nodule, eller vekst, kan være kreft hvis det viser noen felles kjennetegn. For eksempel er et tegn når en skjoldbrusk skanning viser at nodule ikke fungerer. Andre tegn er tilstedeværelsen av en enkelt nodul, heller enn flere knuter. Dersom nodul vokser raskt, er det vanskelig eller er solid i stedet for fylt med væske, kan det være kreft.

Forstørrede Thyroid Symptomer

Thyroids er små kjertler i forsiden av halsen som regulerer alle aspekter av kroppsfunksjonen gjennom produksjon og frigjøring av hormoner. Sykdommer som påvirker thyroids kan ha en ødeleggende effekt på en persons generelle helse. Thyroid utvidelse er forårsaket av en rekke forhold, blant annet struma, hypertyreose (som Graves sykdom), hypotyreose (for eksempel Hashimotos sykdom), knuter og skjoldbruskkjertelkreft. Symptomene varierer avhengig av det underliggende årsak.

Struma

Ordet "struma" noen ganger brukes for å referere til alle typer skjoldbrusk utvidelse, men det innebærer også en bestemt tilstand (godartet skjoldbrusk sykdom). En struma innebærer at skjoldbruskkjertelen har vokst så stort det kan sees på røntgen og ultralydundersøkelser, som kan gjøre en persons nakke området synlig større. Struma er ofte følsomme for berøring, og fordi de presser på spiserøret og luftrøret, kan de forårsake hoste, heshet og kortpustethet. Lider kan også oppleve sensasjonen av choking som kan være irritert av slips og høyhalsede.

Hypertyreose

Hypertyroidisme er en tilstand karakterisert ved overproduksjon av hormoner. Thyroid utvidelse på grunn av hypertyreose kan være ledsaget av symptomer som irritabilitet, nervøsitet, økt svette, uregelmessig hjertefrekvens, diaré, vekttap, hånd skjelvinger, lettere perioder i kvinner og erektil dysfunksjon hos menn. En bestemt type hypertyreose, Graves sykdom, er ofte ansvarlig for forstørret thyroids. I disse tilfellene, ledsagende symptomer inkluderer også hoven, svulmende eller kløende øyne og muskelsvakhet.

Hypotyreose

Hypotyreoidisme er en tilstand som kjennetegnes ved underproduksjon av hormoner. Thyroid utvidelse på grunn av hypotyreose kan være ledsaget av symptomer som tretthet, kuldefølelse, redusert hjertefrekvens, vektøkning, forstoppelse, tyngre perioder i kvinner og erektil dysfunksjon hos menn. Hashimotos sykdom, en spesifikk type hypotyroidisme, fører ofte thyroid utvidelse. Medfølgende symptomer i disse tilfellene også konsentrasjonsvansker, problemer med å svelge, tidlig debut av grånende hår og infertilitet hos kvinner.

Knuter

Forstørrede thyroids kan være en indikasjon på knuter, som er cyster eller klumper fylt med væske eller faste stoffer. Disse lider sprette mellom hyperthyroidic og hypothyroidic symptomer. Mens halsen ømhet, svelgeproblemer og mett er vanlige symptomer, ofte knuter (og skjoldbrusk utvidelse) kan være tilstede uten noen ytre tegn.

Thyroid Cancer

Noen ganger forstørret thyroids er tegn på skjoldbruskkjertelkreft, spesielt når de vokser raskt. Skjoldbruskkjertelkreft er forårsaket av ondartede knuter, som kan identifiseres ved å være fast å ta på. Symptomer assosiert med kreft i skjoldbruskkjertelen-indusert utvidelse er de samme som nodule symptomer. Mens knuter oppstå, bare 5 prosent er kreft.

Skjoldbrusk problemer Tegn og symptomer

Skjoldbruskkjertelen produserer skjoldbrusk hormon som regulerer mange av kroppens funksjoner. Hvis det er for lite av skjoldbruskkjertel hormon (hypothyroid), for mye (hyperthyroid) eller andre problemer med kjertelen (for eksempel Hashimotos sykdom, skjoldbruskkjertelkreft) det kan føre til mange forskjellige symptomer. Hos kvinner, kan det også påvirke hormonelle sykluser og graviditet.

Fordøyelsessystemet

Skjoldbrusk problemer kan føre til endringer i fordøyelsessystemet. Hypotyreose forårsaker vanligvis forstoppelse, mens hypertyreose kan bringe på diaré.

Energinivå

Hvis skjoldbruskkjertelen ikke fungerer som den skal, en av de første symptomene er en langsom eller svak følelse. Dette symptomet er vanlig med mange skjoldbrusk forhold, selv om de med hyperthyroid tendens til å føle en racing hjerte og nervøsitet i stedet for trekk.

Vekt svingninger

Et tegn på et problem med skjoldbruskkjertelen er en endring i vekt. En person med en skjoldbrusk tilstand kan få eller miste vekt ganske raskt, avhengig av hvilken type skjoldbrusk sykdom.

Endring i Gland

En svulmende skjoldbruskkjertelen eller knuter i nakken kan være et tegn på en skjoldbrusk problem. Dette kan være en tumor eller hevelse.

Betraktninger

Venstre ubehandlet, skjoldbrusk forhold kan føre til alvorlige problemer med muskler og enda kognitiv tenkning og depresjon. De fleste skjoldbrusk forhold kan diagnostiseres med en enkel blodprøve.

Tegn og symptomer på skjoldbrusk Tumor

En skjoldbrusk svulst er en vekst på overflødige celler som vises på skjoldbruskkjertelen. En skjoldbrusk svulst kan være kreft eller ikke-kreft. Tilstanden er vanligvis diagnostisert av legen din ved hjelp av en fysisk undersøkelse, en blodprøve og en biopsi av klumpene som normalt vises på nakken for en skjoldbrusk svulst.

Klumper

En skjoldbrusk svulst har potensial til å lage en serie med merk klumper. Et av de områdene hvor du kan finne en klump i forbindelse med en skjoldbrusk svulst er på forsiden av halsen, rundt området av adamseplet. Du kan også legge merke til hovne lymfeknuter på bunnen av nakken din. Disse kan virke som ligner på de hovne noder du får når du har influensa.

Neck Pain

En skjoldbrusk svulst kan gjøre ved hjelp av din hals vondt, eller du kan oppleve en smerte i nakken som ikke går bort. Du kan finne det vanskelig å svelge, og du kan også føle smerte når du prøver å puste gjennom munnen. Din hals kan begynne å føle rå og skurrende, og stemmen din kan bli hes. Hvis tilstanden er lov til å gå videre uten behandling, kan det bli vanskelig å snakke.

Hoste

En hoste er ofte et symptom på mange forskjellige forhold, men det kan også være en avslørende tegn på en skjoldbrusk svulst. Du kan utvikle en hoste som i utgangspunktet virker ufarlig, men som tilstanden fremskritt, vil hosten bli mer utbredt og kan bli kroniske. Det kan utvikle seg til en tørr hoste som kan være svært smertefullt hvis tilstanden forblir utvikle seg uten behandling.

Neck Stivhet

Bortsett fra smerten oppleves i halsen på grunn av en skjoldbrusk svulst, kan det være et annet sett av symptomer nakke som involverer en annen følelse. Nakkemusklene kan bli tett og halsen kan begynne å føle seg veldig stiv. Som svulsten vokser, kan du føle deg som om det er noe blokkerer halsen som ikke kan løses.

Behandling

En skjoldbrusk svulst og skjoldbruskkjertelkreft er unike i sin behandling fordi det primære tiltaket for behandling er vanligvis kirurgi for å fjerne den skadede delen av skjoldbruskkjertelen. Kirurgi for å fjerne noen del av skjoldbruskkjertelen på grunn av en skjoldbrusk tumor kalles en thyroidectomy. I tilfelle av en total thyroidectomy, der legen må ta av hele skjoldbruskkjertelen for å fjerne svulsten, kan bli satt på et regime med strålebehandling for å holde kreften fra å spre seg til andre deler av kroppen.

Tegn og symptomer på skjoldbrusk problemer i ungdom jenter

Tegn og symptomer på skjoldbrusk problemer i ungdom jenter


Mens hypotyreose - å ha en underactive skjoldbruskkjertelen - er mest vanlig hos middelaldrende kvinner, kan problemer med skjoldbruskkjertelen skje i alle aldre.

Endringer i Energinivå

En av de hyppigst rapporterte tegn på en under aktiv skjoldbrusk er trøtthet og mangel på energi. Men å ha en overaktiv skjoldbruskkjertelen kan også forårsake muskelsvakhet og tretthet siden kroppens stoffskifte er stadig kjører på overdrive.

Endringer i menstruasjonssyklusen

Endringer i menstruasjonsmønster kan tyde på hypertyreose, mens tyngre menstrual perioder kan være et tegn på hypotyreose.

Uforklarlig Vekt Endringer

Uforklarlig vekttap kan være et symptom på en over aktiv skjoldbrusk, mens vektøkning er vanlig i hypotyreose.

Endringer i hår, hud og negler

De med en under aktiv skjoldbrusk ofte oppleve tørr hud, sprø negler og kan oppleve litt mer enn vanlig hårtap.

Pustevansker

Vanskeligheter med å puste eller svelge kan tyde knuter på skjoldbruskkjertelen. Mange ganger, disse knuter er godartet, men en legesjekk bør utføres for å utelukke skjoldbruskkjertelkreft.

Symptomer på ALS Feet

Symptomer på ALS Feet

Amyotrofisk lateral sklerose (ALS) er en raskt progressiv og ødeleggende nevromuskulær sykdom. Det fører til økende muskelsvakhet og vil til slutt føre til uførhet og død. ALS er også kalt Lou Gehrig sykdom.

Tidlige symptomer

Tidlige symptomer på ALS er så subtile at de ofte oversett. Symptomene kan begynne med svakhet eller rykninger i føttene, som kan føre til problemer med å gå eller gå i trapper.

Foot Drop

Droppfot er en av de tidlige symptomene på ALS. Dette er karakterisert ved vanskeligheter med å løfte den fremre del av foten og tærne.

Babinski sin Sign

Et annet symptom på ALS som involverer føttene kalles Babinski er skiltet. Dette vises når stortåen strekker seg oppover når den eneste av foten er strøket.

Betraktninger

Første symptomene varierer fra person til person. Mens en person kan først oppleve muskelsvakhet og kramper i føttene og bena, kan en annen oppleve utydelig tale eller svelgeproblemer.

Progresjon

Som tidlige symptomer utvikle seg til åpenbar svakhet eller muskelatrofi, vil en lege begynner å mistenke ALS. Den sykdommen skal spre seg til alle deler av kroppen. De fleste mennesker med ALS vil dø innen tre til fem år etter symptomdebut.

Tegn og symptomer på End-Stage Dementia

Tegn og symptomer på End-Stage Dementia

Demens er et begrep som refererer til en gruppe av symptomer som er forårsaket av sykdommer og tilstander som påvirker hjernen. Sykdommer slik som Alzheimers, Parkinsons sykdom og slag, og toksiske reaksjoner overfor medikamenter og alkohol kan føre til demens. De med demens kan oppleve hukommelsestap, kognitiv svikt, atferdsforstyrrelser, hallusinasjoner og vrangforestillinger. Sluttstadiet demens refererer til terminal fase av alvorlig demens. Sluttstadiet demente har begrenset kognitive evner og kan ikke lenger ta vare på seg selv.

Nedskrivning

De med sluttstadiet demens kan oppleve et tap av psykomotorisk evne, og ikke være i stand til å utføre daglige oppgaver. En sluttstadiet demente kan kreve hjelp å få kledd, turgåing og bading. Pasienten kan være inkontinente. Han kan være ute av stand til å kommunisere godt, viser en svært begrenset ordforråd, eller har tale som er uforståelig. Noen med sluttstadiet demens kan være forvirret og ikke gjenkjenner nære familiemedlemmer.

Sykdom

Ifølge en 2009 studie publisert i New England Journal of Medicine, end-stage demente har en økt risiko for visse sykdommer, bidrar til den omtrentlige seks måneders dødelighet. En sluttstadiet demente kan være spesielt utsatt for å utvikle lungebetennelse, og magesår. Han kan også være i fare for urinveisinfeksjoner og sepsis, som er en livstruende infeksjon forårsaket av bakterier i blodet. Pasienter kan bli dehydrert og erfaring uttalt vekttap. Ifølge New England Journal of Medicine, spiseproblemer er et felles trekk ved end-stage demens.

Ernæring

Sluttstadiet av demente gå ned i vekt for en rekke årsaker. Ifølge alzbrain.org, fôring apraksi, som oppstår når en sluttstadiet demente glemmer hvordan å tygge og svelge, er vanlig og kan forstyrre en pasient forbruker nok mat. Pasienter kan miste viljen til å spise på grunn av depresjon eller nedsatt motorikk. De med sluttstadiet demens kan også være en økt risiko for aspirasjon, som oppstår når maten inhaleres til øvre luftpassasjen.

Pain

Ifølge HelpGuide.org, kan de med i den siste fasen av demens lider av smerte. The end-stage demente kan ikke være i stand til å kommunisere at hun hadde det vondt på grunn av redusert språk evner. Omsorgspersoner kan ha å svare på ikke-verbale signaler som pasienten opplever smerte. Ifølge forskning publisert i tidsskriftet Alder og aldring, kan de med sluttstadiet demens nytte palliativ omsorg. Palliasjon refererer til behandling av symptomene uten herding sykdommen eller tilstanden. Palliasjon kan hjelpe noen med sluttstadiet demens være komfortabel.

Tegn og symptomer på en Fravær Seizure

Tegn og symptomer på en Fravær Seizure


Et fravær anfall, også kalt en petit mal anfall, innebærer en plutselig, kort forfalle i bevisst aktivitet. Disse anfallene er mest utbredt hos barn, og mange barn vokser slutt tilstanden, ifølge Mayo Clinic. Absensanfall vanligvis kan kontrolleres med medisiner. Barn som har slike anfall må være under oppsyn når du utfører noen potensielt farlig aktivitet, for eksempel svømming.

Primær Symptom

Et individ som har et fravær anfall brått slutter å snakke, gå, spise eller utfører en annen aktivitet. Han kan synes å stirre ut i rommet i noen sekunder før du fortsetter hva han gjorde før. Han har ikke noe minne av hendelsen.

Distraksjon

Beslagene kan oppstå mange ganger per dag, men fordi de er så korte og virker så mild, kan voksne ikke merke at noe vesentlig som skjer i lang tid. De kan anta at barnet er lett distrahert og har problemer med å betale oppmerksomhet. Ett tegn på absenser er en nedgang i et barns læringsevne og fallende skolekarakterer.

Atypiske symptomer

De fleste absensanfall ikke involverer uvanlige bevegelser. Et barn med atypiske absenser, derimot, har andre symptomer under forfalle i bevisstheten. Dette kan omfatte leppe smacking, tygge bevegelser og flagrende øyelokk. Barnet kan også lage små hånd eller armbevegelser. Atypiske absenser kan vare opp til to eller tre minutter, i motsetning til de typiske absenser, som varer bare noen få sekunder.