Digidexo.com

Abscess Årsaker

En abscess er et hulrom som inneholder puss som er generelt omgitt av betent vev. Abscesser oftest forårsakes av lokaliserte infeksjoner som skyldes mikroorganismer, slik som virus, bakterier og sopp og med (i sjeldne tilfeller). Disse mikroorganismer drepe de lokale celler, noe som resulterer i en inflammatorisk respons fra de hvite blodceller. De fleste abscesser siste fire til fem dager før de sprekker og puss renner ut. Noen ganger er imidlertid medisinsk behandling er nødvendig.

Dannelse

Dannelsen av en abscess er en forsvarsmekanisme ment å hindre videre spredning av infeksjon til andre deler av kroppen gjennom blodet. De vanligste områdene hvor abscesser utvikle er lysken, armhulene og endetarms regionen; Imidlertid, kan de utvikle seg i andre deler av kroppen, så vel.

Infeksjoner

Infeksjoner forårsaket av bakterier som stafylokokker er en av de mest vanlige årsaker til abscessdannelse. Disse infeksiøse bakterier generelt føre til tilstopping av olje (talg) og svettekjertler, resulterende i en inflammatorisk respons fra kroppen, og dermed fører til utviklingen av en svulst for å forhindre ytterligere spredning av infeksjonen.

Steroider

En annen vanlig årsak til abscesser er eksponering for regelmessig og kontinuerlig steroidbehandling. Steroid terapi er nyttig i behandling av forskjellige inflammatoriske reaksjoner i kroppen; det imidlertid noen ganger fører til ulike bivirkninger, inkludert utviklingen av svulster ved å forstyrre olje sekresjon av talgkjertlene.

Utenlandske Materials

Visse fremmede materialer slik som splinter og nåler kan forårsake infeksjoner, og dermed fører til abscesser som en del av kroppens forsvarsmekanisme.

Andre årsaker

Medisinske tilstander slik som diabetes, kreft og nyresvikt, insektbitt og åpne sår kan også føre til abscesser.