Digidexo.com

Rose Flekker og tyfoidfeber

Rose Flekker og tyfoidfeber


Tyfoidfeber er en bakteriell infeksjon i fordøyelsessystemet, og i sjeldne tilfeller, i blodstrømmen. Det er gått fra verten til mottaker via avføring som inneholder smittsomme Salmonella typhi bakterie. Spiren er oftest inge når vannforsyning, og noen ganger mat kilder, er forurenset med avføring eller urin fra en smittet person.

Rose Spots

Symptomet som oftest brukes til å diagnostisere tyfoidfeber er utslett som følger med sykdommen. Dette er fordi den utslett, kjent som rose flekker, er det eneste symptomet som er spesifikke for de tyfus bakterier. The New York Times Health Guide på Typhoid beskriver utslett som flekker, vanligvis mindre enn en 1/4 tommers over, og helt flat. De utvikler hovedsakelig på brystet og mageregionen. Dessverre vil ikke alle tilfeller av tyfus demonstrere dette symptomet.

Tidlig Sykdom

Ofre begynner opplever symptomer når som helst mellom én og tre uker etter eksponering for bakterier oppstår. Hos barn kan utbruddet av alvorlige symptomer oppstår raskt, men i eldre ofre, er sannsynligvis å begynne mildt og utvikle seg over tid sykdommen. The Mayo Clinic gir en spesifikk tidslinje for symptomer og komplikasjoner utvikling. Denne tidslinjen viser at i løpet av den første uken av sykdom, kan feber, hodepine, sår hals og mageproblemer oppstå. Disse symptomene kan være ledsaget av en generell følelse av svakhet. Den urolig mage blir ofte diaré hos barn, men er mer sannsynlig å medføre en alvorlig forstoppelse hos voksne.

Under den andre uken av sykdommen steg flekker oppstår ofte på brystet og magen. På denne tiden, pasienten også ofte opplever en fortsatt høy feber, vekttap og en oppblåst mage. Forstoppelse og diaré også vanligvis fortsette. Diaré sies å ligne ertesuppe, både i farge og konsistens.

Senere stadier

I løpet av tredje uke utslettet forsvinner og pasienten kommer inn i tyfus tilstand. Den tyfus staten er et begrep som brukes for å beskrive en ubevegelig tilstand med lukkede eller halvlukkede øyne, når pasienten ser ut til å drive inn og ut av bevissthet. I løpet av tyfus staten, livstruende komplikasjoner er mest sannsynlig å skje. Vendepunktet oppstår under den fjerde uke av sykdommen. Feberen synker gradvis og returnerer til det normale i løpet av en uke til 10 dager. Offer bør observeres i en periode på minst to uker, for gjentakelse.

Diagnose og behandling

Når et utslett er observert, eller når flere andre symptomer er utstilt uten utslett, kan en rekke tester utføres for å få en endelig diagnose. Ifølge National Institutes of Health, disse testene inkluderer en komplett blodprosent (CBC), blodkultur, krakk kultur, ELISA urinprøve, blodplatetall og fluoriserende antistoff studie. Hvis tyfus er diagnostisert, er elektrolytter og antibiotika gitt intravenøst.

Forebygging / løsning

Vaksinering kan gis for å hindre smitte med tyfus. Det er to vaksiner, en gis som en enkelt injeksjon dose, og en annen som er gitt muntlig over en periode på flere dager. Disse vaksiner er sterkt anbefalt for de som reiser utenfor de industrialiserte områder i verden. Dessverre, selv om de vesentlig lavere infeksjonsrisiko, vaksiner ikke er helt effektive mot tyfus. Grunnleggende forholdsregler bør tas for å hindre inntak av forurenset vann når du reiser.