Digidexo.com

Hvorfor folk får halsbrann?

Forståelse Halsbrann

Det er sant at halsbrann kan være forårsaket av tunge måltider eller krydret mat, for eksempel jalepenos eller en stor, Thanksgiving middag. For andre som ikke hengir seg tung mat eller har en streng diett, kan halsbrann være et mysterium for dem. Det er fordi det er mer til halsbrann enn maten du spiser.

Hva halsbrann er

Halsbrann er faktisk ikke en betennelse i hjertet ditt som navnet tilsier. Den "brenner" følelsen du føler som er ledsaget av den forferdelige smaken i munnen er faktisk i nedre del av brystet, og ikke hjertet.

For mange mennesker, har hjerte brenne mye å gjøre med spiserøret 'åpning og lukking funksjon. Spiserøret er et rett rør til magen. Rett etter at du spiser noe, er spiserøret ment å stenge døren og holde alt nede. Men hvis den ikke gjør det ganske nær hele veien, er det en sjanse for at magen syrer kan jobbe seg oppover.

Mange vet dette som reflux. Det er derfor halsbrann oppstår hovedsakelig når du har spist et tungt måltid, og du legger ned for tidlig. Magen har til å produsere en masse av syre for å bidra til å fordøye at mat. Hvis magen din er altfor full og disse syrer er churning, kan den sure trykket stige gjennom spiserøret og opp til munnen.

Medvirkende faktorer og behandling

Det er en rekke faktorer som bidrar til halsbrann. Ulike matvarer og drikker du forbruker, for eksempel kaffe og krydret mat, er en gjerningsmann. Fedme kan også forårsake halsbrann, som gjør visse medisiner. Dårlige vaner som røyking bidra til halsbrann.

Visse medisinske tilstander kan også forårsake halsbrann. Gastroesophegeal reflukssykdom (GERD) er når musklene i spiserøret som er ansvarlig for den åpne / lukke funksjon nær magen din er unormalt utviklet. Halsbrann skjer også til folk med Hiatial Hernias; de har mage muskler som presser inn i mellomgulvet. Magesår og betennelse i mage fôr er også forhold som bidrar til halsbrann.

Utover medisinske tilstander, er det en rekke av livsstil endringer du kan gjøre for å håndtere utbruddet av halsbrann. Hvis du røyker, sluttet. Hvis du er overvektig, begynne å miste vekt. Sittende opp etter at du spiser og ikke legger ned noen timer er en annen justering. Du kan også ta syrenøytraliserende; de vil ikke lukke spiserøret muskler, men de kan tone ned den brenne fra magesyre i halsen.