Digidexo.com

Hva mat er silisium funnet i?

Silisium er et vesentlig element kroppen din trenger for å opprettholde en sunn tilstand. Foruten silisium-baserte salver som huden kan absorbere for å gi deg de gunstige effektene, er det en rekke matvarer du mest sannsynlig spiser på en daglig basis som er fullpakket med silisium.

Fordeler med Silicon

Silisium er faktisk den nest mest rikelig element som finnes på jorden. Det er ikke funnet i en naturlig form som et mineral, men i en kombinasjon av silikat og oksyd.

De viktigste funksjonene til silisium for kroppen er å holde bein og ledd sunt. Silisium kan bidra til å holde bein sterkere og mindre sprø for lengre perioder av gangen, forebygge osteoporose og artrose. Det er også bra for vekst av hår og negler, og holde tennene sterke og perlehvite.

Kilder til Silicon

Plantene mer enn noen annen matvare har den høyeste mengden av silisium i dem naturlig. Planter og dyr som bor i vann absorberer naturlig silisium for å bygge og regenerere celleveggene. Fordi planter som spinat blader trenger ikke å være raffinert eller behandlet som kjøtt og korn, de holder sine høye mengder silisium og vann.

Drikkevann varierer i sin silisium innhold basert på om vannet er hardt eller mykt. Høyt silisiuminnhold er funnet i hardt vann og lavt silisiuminnhold er funnet i bløtt vann.

Helkorn

En annen matressurs for høye mengder silisium er hele korn. De består av fibre og partikler som er lett fordøyes og absorberes av kroppen. Korn både varme og kalde er gode kilder til hele korn. Rå havre og havregryn barer er andre produkter fylt med silikon basert på deres korn innhold. Havre, bygg og ris har høyt silisiuminnhold og er i stand til å opprettholde mengden av silisium når de holder tilberedt.

Frukt og grønnsaker

Frukt er en naturlig kilde for silisium. Selvfølgelig, de har andre ernæringsmessige verdier, men deres silisium nivåer har alltid holdt seg høy. De tre viktigste frukt er epler, appelsiner og kirsebær. Rosiner eller druer er rik på silisium samt antioksidanter. De grønne grønnsaker som selleri, agurk og rå kål har middels silisium nivåer. Gresskar, gulrøtter, rødbeter og aubergine er noen andre grønnsaker som produserer silisium i varierte mengder.

Nøtter

Nøtter har alltid vært en stor naturlig kilde til mange vitaminer og mineraler kroppen trenger. De har gode fettstoffer som hjelper kroppen å bryte ned andre fettstoffer, og mineraler i nøtter bidrar til å holde skjelettet sterkt. Peanøtter og mandler er to nøtter med høyt silisiuminnhold, og solsikke og gresskarfrø gjøre også.