Digidexo.com

Hvordan vurdere en Apical Pulse

Hvordan vurdere en Apical Pulse


En puls er takten som kan føles eller hørt på veggen av en arterie når hjertet slår. Helsepersonell bruke puls og hjertefrekvens for å vurdere en pasient for sykdom eller sykdom. Mellom 60 til 100 slag i minuttet er en normal voksen puls. En puls over 100 slag per minutt kalles takykardi. En puls under 50 slag i minuttet kalles bradykardi. Den apikale puls er hjertet hørt med et stetoskop på toppen, eller punkt, av hjertet. Denne puls blir betraktet som den samme som den puls. Forskjeller mellom den apikale puls og pulser tatt andre steder på kroppen kan indikere behov for videre evaluering.

Bruksanvisning

Steps

•  Få personen sitte i en stol eller ligge ned.

Finn første ribben på venstre side av brystet. Tell ned til femte ribben. Skyv fingeren inn i mellomrommet mellom den femte og sjette ribbein.

Tenk deg en linje fra venstre brystvorte rett ned brystet. Skyv finger som er i rommet mellom den femte og sjette ribber på den venstre side av brystkassen inntil den skjærer den imaginære vertikale linjen og forblir i mellomrommet mellom ribbene.

Bruk frie hender til å sette tuppen av stetoskop øret stykker i ørene. Deretter plasserer membranen på stetoskopet over plassen som er merket med den andre hånden på personens bryst.

Bruke klokke med sekundviser, telle beats hørt i 60 sekunder. Lytt for tapte slag, loudness, styrke eller ekstra lyder.

Tips og advarsler

  • En markerings puls høres veldig høyt, og kan være forårsaket av angst, trening, og noen medisiner.
  • En svak puls høres svakt eller utydelig.
  • En uregelmessig puls har ikke et fast mønster. Det kan synes at tiden mellom beats kan endre sammen med styrken.
  • En uregelmessig puls kan heller ikke ha et fast mønster, men nøkkelen er at det er beats hoppet.
  • Identifisere forskjellen mellom en vanlig apikal puls og en puls som kan indikere et problem tar praksis. Ta kontakt med en profesjonell hvis du oppmerksom på noe som kan være unormal.