Digidexo.com

diabetes og nattesvette

Nattesvette hos barn

Voksne og barn kan lide av nattesvette, selv om de forekommer oftest i overgangsalderen kvinner. Et barn med nattesvette ikke forstår hva som skjer. Han vil trenge hans foreldre å gjenkjenne symptomene og vite når og hvis han skulle se sin lege.

Innledning

Nattesvette er definert som overflødig svetting forekommer i løpet av natten, ifølge WebMD. Du må kanskje endre ditt barns pyjamas og ark i løpet av natten. Alvorlige nattesvette kan kalle for et par pyjamas endringer. De skjer ikke hver natt. Noen barn vil gå dager, uker eller måneder mellom forekomster.

Årsaker

De vanligste årsakene til nattesvette hos barn er fedme og søvnapné. Andre triggere er autoimmun sykdom, cerebral parese, HIV, diabetes, leukemi og tuberkulose. Leger henviser til disse nattesvette som hetetokter, fordi det er en medisinsk grunn for deres forekomst. Nattesvette kan utløses av en ikke-medisinsk tilstand. Et varmt rom, spise krydret mat før sengetid, eller iført altfor mange lag med klær kan forårsake nattesvette.

Symptomer

Et barn vil lide tretthet fordi nattesvette vil vekke ham i natt. Han og hans ark vil bli gjennomvåt av svette. En feber kan også følge med nattesvette. Han kan oppleve noe vekttap og diaré. Symptomer kan presentere som influensalignende, men disse vil bare vare et par dager.

Behandling

Hvis barnet ditt er å ha nattesvette uten underliggende medisinsk tilstand, er det et par ting du kan gjøre for å hjelpe. Senke romtemperaturen før sengetid. Har barnet ditt drikke mer vann. Vannet vil hjelpe fylle hva svette utgivelser. Ikke la barnet ditt til å løpe rundt før sengetid. Kjører rundt kan øke sin kjernekroppstemperatur. Kle dem i lette klær og bare bruke ett teppe. Hvis barnets nattesvette er forårsaket av en medisinsk tilstand, vil legen foreskrive medisiner.

Advarsel

Selv om nattesvette kan virke godartet, kan de være et tegn på en alvorlig medisinsk tilstand. Hvis han fremdeles har nattesvette selv om romtemperaturen er lav, hvis de svette kommer og går, eller hvis de er alltid ledsaget av feber, smerter, eller ubehag, ta barnet å se sin lege.

Hva er botemidler mot hetetokter og nattesvette?

Hetetokter, også kalt hetetokter eller nattesvette (hvis de oppstår om natten) er et symptom på overgangsalder. Varierende hormonnivåer føre kvinner til å føle seg varm og svett, og føre til en rask hjerterytme som kan vare i to til 30 minutter i løpet av hver episode. Hetetokter kan skje flere ganger om dagen et par ganger i uken. Heldigvis botemidler for hetetokter og nattesvette er tilgjengelig.

Hormonbehandling

Hetetokter og nattesvette kan kureres med hormonbehandling, enten syntetisk eller naturlig. Syntetiske hormoner kan være foreskrevet for å øke østrogennivået siden høyere østrogennivå korresponderer med færre hetetokter. Naturlige hormoner kommer i form av bioidentical hormon erstatninger. Disse naturlige hormoner kommer fra planter, og er de samme som humane hormoner. De er tilgjengelig som en krem ​​uten resept. Både syntetisk og naturlig hormonbehandling er ofte brukt av kvinner som opplever menopause plutselig på grunn av en hysterektomi.

Soyaprodukter

Hetetokter og nattesvette kan lindres med en soya diett. Soya produkter bidra til å skape en østrogenlignende effekt som hindrer hetetokter oppstår. Ifølge Barry Goldin, Ph.D., førsteamanuensis og biokjemiker ved Tufts University School of Medicine i Boston, bare ni til 10 prosent av japanske kvinner lider av hetetokter, sammenlignet med 50 prosent av amerikanske og europeiske kvinner. Goldin sier dette er fordi japanske kvinner spise mer soya i kosten, og soya inneholder naturlig østrogen som lindrer hetetokter. Ulempen til soya er at det er forbundet med brystkreft hos kvinner som har høye østrogennivåer og lavt progesteron nivå. Kvinner bør snakke med en lege før du legger soya til kostholdet til å behandle hetetokter.

Nedre Heart Disease Risks

Hetetokter og nattesvette kan lindres hos kvinner når risikoen for hjertesykdom er senket også. Noen risiko for hjertesykdom er røyking, fedme, høyt kolesterol, høyt blodtrykk og diabetes. Kvinner som slutter å røyke, spise en lav-fett diett, gå ned i vekt, mosjon og holde kolesterolet og blodtrykket under kontroll er vanligvis ikke plaget av hetetokter. Kvinner som eliminerer alkohol og koffein fra sine dietter også oppleve færre hetetokter. Begge disse kjemiske sentralstimulerende øke hjertefrekvensen og blodtrykket, som er tilbøyelig til å produsere hetetokter.

Østrogen Kremer

Hetetokter og nattesvette kan kureres med østrogen kremer som økt østrogennivå alltid hjelpe. Imidlertid, på samme måte som soyaprodukter, når østrogennivåer er økt uten å øke progesteron, er det en høyere forekomst av brystkreft samt hjerneslag, blodpropp og hjertesykdom. Søke lege råd før du bruker østrogen kremer å behandle symptomer på overgangsalder.

Andre tips

Kvinner som praktiserer pusteøvelser --- lære å ta langsomme, dype åndedrag --- kutte sine hetetokter og nattesvette i halvparten. Noen yoga instruktører vil gi teknikker for dyp-pusteøvelser. Også prøve seg bomull klær, som ikke vil klamre seg til huden som mange andre stoffer, og lag klær slik at det er lett å fjerne under en varm flash.

Nattesvette Differential Diagnosis

Nattesvette Differential Diagnosis


En differensialdiagnose er gjort gjennom en prosess med eliminering. Avhengig av hvilke symptomer passform og som ikke gjør det, kan noen tilstander utelukkes, mens andre kommer nærmere årsaken til problemet. Nattesvette, eller nattlige diaphoresis, er et symptom som kan tyde på noen, eller mer enn én, mulige tilstander og lidelser. Huden er et organ for eliminering, og det er flere mulige årsaker til det kan forsøke å kompensere for andre prosesser i kroppen.

Fysiologiske Varianter

Nattesvette kan være forårsaket av for varmt et miljø, eller for mange dekker mens du sover. Feber kan forårsake nattesvette. Tung alkoholbruk er en mulig årsak til nattesvette. Graviditet eller overgangsalder er to forhold som oppstår nattesvette. Selvfølgelig, hvis pasienten ikke er kvinne, eller er for ung eller for gammel til å bli påvirket av disse forholdene, de kan utelukkes.

Metabolske / biokjemiske Disorders

Nattesvette er symptomer som vanligvis forbindes med sykdommer i sukker lagring og regulering, slik som hypoglykemi og diabetes. Pasienter som er sykelig overvektige kan også ha nattesvette. Medisiner som insulin kan forårsake nattesvette. Nyre og fordøyelsessykdommer bør også utelukkes. Hyperthyroid, en ubalanse i det endokrine systemet, kan også være ansvarlig for nattesvette.
Medisiner som brukes til å senke blodtrykket kan føre til overdreven svetting om natten.

Smittsomme sykdommer

Nattesvette er symptomatisk for Lyme sykdom, tuberkulose, malaria og HIV-infeksjon. Leger bør spørre om feber, hoste, sår hals og risikofaktorer som kan indikere eksponering. Infiserte organer, som lever, nyrer, endokarditt (fôr rundt hjertet) og lunge infeksjoner kan også forårsake nattesvette. Selvfølgelig kan folk med disse forholdene kan forventes å være i åpenbar smerte og nød.

Kreft / strukturelle anomalier

Nattesvette kan være en advarsel tegn på kreftformer som leukemi, Hodgkins sykdom, lymfom og nedsatt malignitet. Vekttap kan være en annen indikator.
Divertikulitt, tarmobstruksjon, Crohns sykdom og kolitt som blokkerer eller forvrenge tarmen kan utløse nattesvette. De med autoimmune lidelser som fibromyalgi og kronisk utmattelsessyndrom erfaring nattesvette.

Gift

Medisinering toksisitet, spesielt noen antidepressiva, kan gjøre rede for nattesvette.

Alkoholforgiftning eller binging ofte bringer på nattesvette. Heroin avgiftning er en annen mulig årsak.

Nattesvette kan tyde på heavy metal (kvikksølv) toksisitet hos voksne eller barn.

En omhyggelig historie og fysisk, så vel som resultater av laboratorieprøver og avbildning, er mest sannsynlig å finne årsaken eller årsakene til nattesvette.

Hva er årsakene til Chills og nattesvette?

Hva er årsakene til Chills og nattesvette?


Nattesvette og frysninger avbryte søvn, ruin sengetøy og kan peke på sykdom som lett kan ignoreres under aktive, dagslys timer. Slik at symptomene å gå unexamined kan føre til en forverring av den potensielt alvorlig tilstand. Lege bør søkes tidlig å fastslå mulige årsaker til frysninger og nattesvette.

Infeksjon

Forkjølelse og influensa kan forårsake nattesvette og frysninger med feber. Imidlertid, en soppinfeksjon (mycosis) fører til de samme symptomene. Inhalert i lungene, soppsporer vokser langsomt. Venstre ubehandlet, kan soppinfeksjon spre seg til andre organer.

Kreft

Ifølge Mayo Clinic, Hodgkins lymfom (kreft i lymfesystemet) produserer nattesvette og frysninger med tretthet og vekttap. Hvis du opplever disse symptomene i mer enn to uker, og kan ikke peke til kilden, må du kontakte legen din.

Nerve lidelser

Det autonome nervesystemet styrer automatiske nervøse reaksjoner som påvirker blod fartøy diameter og hjertefrekvens. Nerveforstyrrelser (nevropatier) fra diabetes, forstyrrelser i blodets kalsiumtilførsel eller spinale lidelser årsak kaotisk blodkar dilatasjon (flushing), utløser nattesvette og frysninger.

Medisiner

Bivirkninger fra smertestillende medikamenter, muskel relaxers og injisert medisiner kan omfatter rødming etterfulgt av frysninger. Hvis tatt før sengetid, spyling og frysninger kan forstyrre søvnen.

Hormoner

Graviditet og menopause utløse hormonelle endringer, forstyrrer stabil blodåre diameter. Symptomene ende når hormonene stabiliserer seg på slutten av overgangsalderen eller etter fødsel.

Årsaker til Alvorlig Nattesvette

Menopause

Sjekk om du er den rette alderen til å være opplever overgangsalder eller pre-menopause. I løpet av denne tiden hormonene begynner å endre, forårsaker nattesvette. Du vil også være lurt å lage en sjekkliste for å se om du har noen andre symptomer på overgangsalder å gå sammen med disse svette. Disse inkluderer hetetokter, redusert libido og uregelmessig eller tap av en periode. Hvis du har en av disse symptomene inkludert nattesvette du vil ønske å se legen din om å få noen tester for å bekrefte overgangsalderen.

Medisiner

Vurdere eventuelle nye medisiner du har fått foreskrevet. Sjansen for at du vil finne nattesvette som en mulig bivirkning. Noen kjente medisiner som har vært knyttet til natt svette inkluderer smertestillende medikamenter som paracetamol og acetylsalisylsyre, antidepressiva, hostemiksturer, anti-astmatiske medisiner og noen kreft medisiner. Det er viktig å diskutere mulige alternative medisiner med legen din om medisinen du tar er funnet å være årsaken til dine nattesvette.

Kreft

Tenk på om du også oppleve frysninger om natten i tillegg til nattesvette. Det er et symptom av kreft. Nærmere bestemt, kan kreft i lymfeknuter eller noen infeksjon i lymfeknutene forårsake alvorlige nattesvette. Ikke vent før du ser legen din dersom dette skjer. Du bør testes med en gang for å se om du har en infeksjon eller kreft. Hvis en av disse er fanget tidlig, er det en god sjanse for at du kan bli bedre og gjøre en full gjenoppretting. Jo lenger du venter, jo mindre sannsynlig at du vil være i stand til å bekjempe sykdommen.

Problemer med Sugar

Finn ut om blodsukkernivået er normalt. Når ditt nivå av blodsukker faller du kan oppleve alvorlige nattesvette. Personer med diabetes og hypoglykemi har både vært kjent for å ha nattesvette fra tid til annen. Det er viktig å sjekke blodsukkernivået når en episode av nattesvette oppstår slik at du kan få litt sukker i kroppen din så snart som mulig. Hvis du ikke allerede har en diagnose av diabetes eller hypoglykemi, bør du oppsøke lege for noen blodprøver for å bekrefte eller avkrefte at dette er årsaken til nattesvette.

Idiopatisk Hyperhidrosis

Se på din familiehistorie. Hvis noen i din familie har hatt et problem med overdreven svetting før, sjansene er det er genetisk. Den medisinske termen for dette er idiopatisk hyperhidrosis. Kroppen din bare produserer for mye svette. Dette kan skje selv når du sitter ned eller i en hvileposisjon. Det betyr at du kan våkne opp midt på natten dekket i svette uten noen åpenbar grunn.

Sykdommer og infeksjoner

Sjekk med legen din hvis du tror du kan ha en sykdom eller en infeksjon. Både aids og tuberkulose føre til overdreven nattesvette. En annen årsak til nattesvette er en hjertelidelse som kalles endokarditt. Faktisk, kan selv en betennelse i benvev resultere i nattesvette. Det er svært viktig at medisinsk behandling søkes hvis du tror en sykdom eller en infeksjon er årsaken til nattesvette. Dette er den eneste måten å bli bedre og kvitte seg med nattesvette.

Hva er årsakene til nattesvette hos unge kvinner?

Nattesvette, også referert til som alvorlige hetetokter, hos unge kvinner er en vanlig klage. Nattesvette er definert som svetting om natten når du sover at resultater i soaking av klær og sengetøy. Mange faktorer kan forårsake nattesvette hos unge kvinner. Noen av disse årsaker er enkel og lett å behandle, og noen er mer kompleks og alvorlige. I noen tilfeller, kvinner opplever nattesvette fordi de bruker for mange tepper eller fordi de holder sitt soverom for varm. Noen vanlige årsaker til nattesvette hos unge kvinner omfatter infeksjoner, kreft, medisiner, nevrologiske tilstander, hormon lidelser og hypoglykemi.

Infeksjoner

Infeksjoner som tuberkulose, osteomyelitt, AIDS og endokarditt forårsake nattesvette hos unge kvinner. Tuberkulose er en bakteriell infeksjon som påvirker lungene, og det kan være dødelig hvis den ikke diagnostiseres og behandles på en riktig måte. Osteomyelitt er en bakteriell infeksjon som forårsaker betennelse i bein. Endokarditt er en bakteriell infeksjon som hjerteklaffene bli betent. AIDS er et virus forårsaket av en HIV-infeksjon. AIDS er et dødelig virus som fører til at kroppens immunsystem til å svekke seg over tid, fører til infeksjoner som lungebetennelse.

Kreft

Visse kreftformer, som for eksempel lymfomer, kan forårsake nattesvette hos unge kvinner. Lymfekreft kreftformer, som Hodgkins og non-Hodgkins lymfom, er kreft som påvirker lymfeknuter i kroppen. Andre symptomer som ofte oppstår med nattesvette hos unge kvinner med lymfom inkluderer feber og uforklarlig vekttap.

Medisiner

Visse medisiner kan forårsake nattesvette hos unge kvinner. Antidepressiva og medisiner som inneholder paracetamol og acetylsalisylsyre er de vanligste medikamenter som kan forårsake nattesvette. Andre legemidler forbundet med nattesvette hos unge kvinner omfatter Niacin (når det tas i høye doser), Nitroglycerine, Tamoxifen, hydralazin, Prednisolone, Prednisolon og Kortison.

Hypoglykemi

Hypoglykemi kan forårsake nattesvette hos unge kvinner. Dette skjer ofte til unge kvinner tar oral anti-diabetiker medisiner eller insulin. Hypoglykemi er en tilstand der en persons blodsukkernivået synke og bli vanskelig å normaliseres.

Hormon Disorders

Visse hormon lidelser, for eksempel pheochromocytoma og hypertyreose, kan forårsake nattesvette hos unge kvinner. Feokromocytomer er definert som svulster som oppstår på binyrene. Binyrene er små kjertler som er plassert på toppen av nyrene. Hypertyreose er en tilstand der skjoldbruskkjertelen produserer for mye thyreoideahormoner grunn av skjoldbruskkjertelen er overaktiv.

Nevrologiske betingelser

Selv om det er ikke veldig vanlig, enkelte nevrologiske tilstander, slik som autonom nevropati, kan forårsake nattesvette hos unge kvinner. Neurologisk refererer til hjernen, nerver og ryggmargen. Autonom nevropati er en sykdom som rammer nervene i kjønnsorganer, hjerte-karsystemet, blære muskler og fordøyelseskanalen. Denne tilstanden kan påvirke ett organ eller flere, og er oftest forårsaket av visse medisiner, diabetes, nerveskader eller alkoholmisbruk.

Hvordan unngå nattesvette

Sleep hyperhidrose, eller nattesvette, er definert som en gjennomvåt svette som krever at du endrer klærne midt på natten. Det kan være forårsaket av en rekke underliggende medisinske tilstander, som for eksempel søvnforstyrrelser, diabetes, lavt blodtrykk og alvorlig migrene. Den vanligste årsaken er å leve i et varmt miljø. Nattesvette kan være belastende og ubehagelig. Informasjonen i denne artikkelen vil hjelpe deg å unngå nattesvette.

Bruksanvisning

•  Drikk 10 glass vann om dagen. Vann stabiliserer naturlig kroppens temperatur ved å øke kroppsvæske. Drikk ett glass vann før du går til sengs for å hindre nattesvette.

Ta et kaldt bad i 20 minutter hver kveld før du sovner. En kald bad vil lindre og slappe av cellene, og hindrer nattesvette. Slå varmeapparatet på. Det er viktig at din bad og soverom er varme. Aldri komme ut av et kaldt bad i et kaldt område. Å gå inn i en kald området etter et kaldt bad kan forårsake bryst nummenhet og mulig system sjokk.

Reduser inntak av koffein. Koffein øker aktiviteten av det sympatiske nervesystem (SNS). SNS er en del av kroppens nervesystem. Når SNS aktivitet er økt, har du en tendens til å svette mer. Du kan drikke ikke-koffeinholdige drikker i stedet.

Ta Echinacea tabletter to til tre ganger i uken. Nattesvette er ofte forårsaket av bakterielle infeksjoner. Echinacea virker ved å forsterke immunforsvaret, forebygge spredning og vekst av mikroorganismer.

Do yoga. Utføre yoga før søvn vil drastisk redusere og forebygge fremtidige nattesvette. Yoga virker ved å endre det underbevisste, forteller det til å slappe av nervesystemet, og dermed hindre nattesvette. Har noen lys yoga øvelser tre til fire timer før du går til sengs.

Tips og advarsler

  • Hvis nattesvette er ledsaget av feber, bør du oppsøke lege umiddelbart. En kombinasjon av feber og nattesvette indikerer en infeksjon og / eller noe mer alvorlig.

Hvordan hjelpe med nattesvette

Nattesvette er slutt periodiske episoder der en person opplever heller rikelig svette mens han sov. Mange ganger vil det være så betydelig at arkene og seng vil bli gjennomvåt i løpet av natten. Årsaken til disse nattesvette varierer fra person til person; det kan være angst eller stress, visse medisiner, overdreven alkohol, gastrointestinale problemer, diabetes, overgangsalder eller rett og slett bli for varm mens du sover.

Bruksanvisning

•  Fjern dreven tepper eller gulvbelegg før søvn. Mesteparten av tiden, ifølge Mayo Clinic, nattesvette er vanligvis ikke et tegn på noe mer enn varme.

Juster temperaturen i rommet. Senke temperaturen til et kjøligere omgivelser på kvelden kan også hjelpe med nattesvette. Når du blir for varm, vil du svette, selv i sengen.

Ta en kald dusj før sengetid. Dusjing, spesielt i kaldt vann, kan senke kroppstemperaturen. Et alternativ er å kjøre kaldt vann over håndleddene. Dette fungerer i kjølekroppstemperaturen nesten så vel som en kald dusj.

Drikk en kald drikke, helst vann, før du går til sengs. Mye som dusj, kan dette bidra til å kjøle ned kroppen.

Endre ditt kosthold. Noen ganger kan en persons kosthold føre dem til å svette mens han sov, selv til det punktet av nattesvette. På kvelden kan du velge mer mild fare uten en masse krydret ingredienser.

Ta temperaturen før sengetid. Noen ganger kan en lavgradig feber be kroppen din for å få "svette".

Kontakt lege. Nattesvette kan være et symptom på andre medisinske tilstander. Å behandle det og din helse på riktig måte, må du kontakte legen din - særlig hvis svetting vedvarer og er ledsaget av andre symptomer.

Tips og advarsler

  • Hvis du klarer å gjøre det, kan du vurdere å forlate et vindu åpent mens du sover. Den senket temperatur og frisk luft kan fremme søvn.

Overgangsalder: Nattesvette & Kaliummangel

Overgangsalder: Nattesvette & Kaliummangel


Overgangsalder nattesvette kan forekomme flere ganger i natt, hver kveld. I noen tilfeller kan de forårsake svakhet og kvalme, men kan nattesvette forårsake kaliummangel? Ifølge Home Care Group, en av årsakene til kalium tap er rikelig svette. Nattesvette som krever en endring av klær er absolutt i den kategorien.

Overgangsalder nattesvette

Nattesvette er bare ett symptom på overgangsalder, men en svært fremtredende ett. Bedre kjent som hetetokter, er tittelen selvbeskrivende. Det er en plutselig følelse av ekstrem varme som ser ut til å stige fra i kroppen, før det omfatter hode og kropp. Det kan vare 30 sekunder eller så lenge som 5 minutter, og føre til at huden temperaturen til å stige så mye som 7 grader. Den forsvinner like raskt som den kommer og kan bli etterfulgt av frysninger. Nattesvette oppstår under søvn, og kan skje flere ganger på en natt. Svette kan være så alvorlig at personen har til å skifte klær, og noen ganger sengetøy. Det er når nattesvette er denne alvorlige at muligheten for hypokalemi kan forekomme.

Kalium

Kalium er nødvendig for den normale funksjon av nerver, muskler og elektrolyttbalansen i kroppen. En mangel (hypokalemi) kan manifestere seg gjennom rikelig svette. Vanligvis er det sett i idrettsutøvere, men under de rette forholdene, kan nattesvette bidra til tap av kalium. Som kvinner alder og erfaring overgangsalder, tar en generell tørrhet sted. Det er mest merkbar i huden. Det tar ikke mye væsketap for kalium å bli påvirket. Dette er grunnen til at den eldre tørke raskere enn yngre mennesker. Hetetokter i løpet av dagen, kombinert med noen form for trening, og deretter nattesvette kan skape scenen for hypokalemi.

Betraktninger

Hypokalemi kan forårsake unormal hjerterytme å utvikle. Det kan også føre til muskelsvakhet, kramper og rykninger i beina. Det kan være svært farlig og må behandles.

Behandling

Å få en enkel blodprøve kan diagnostisere hypokalemi. Dersom mangelen ikke er alvorlig, kan medisiner i pilleform nok. Mer alvorlige tilfeller krever IV behandling, vanligvis på et sykehus eller klinikk innstilling. Medisinering for nattesvette kan også gis. Hormonbehandlinger har vært vellykket i å redusere hetetokter og nattesvette.

Advarsler

Kvinner som opplever nattesvette bør være oppmerksom på andre forhold som kan gjøre deres uttømming enda mer betydelig og sette dem i større risiko for hypokalemi. En enkel magen sykdom som viser oppkast og diaré, medisinen som diuretika, diabetes, steroid behandling, og noen medisiner for høyt blodtrykk kan utarme kalium, spesielt når rikelig svette er lagt til blandingen.

Diabetes og overgangsalder

Kombinasjonen av diabetes og menopause kan føles som en ett til to slag. Vanlige menopausale symptomer som søvnproblemer, tretthet, glemsomhet og humørsvingninger kan være feil for lavt blodsukker.

Blood Sugar nivå

Opprettholde god blodsukkerkontroll kan være utfordrende for diabetikere. Under overgangsalderen, kan hormonelle endringer føre til svingninger i blodsukkernivået, noe som gjør det enda mer utfordrende å holde kontroll.

Søvnproblemer

Menopause kan føre til søvnproblemer på grunn av hetetokter og nattesvette. Søvnmangel kan føre til svingninger i blodsukkernivået.

Vektøkning

Hvis du kan kontrollere vekten din, kan du sannsynligvis holde diabetes under kontroll, men det er ikke alltid så lett som det høres ut. Menopause kan utløse vektøkning, som fører til et økt behov for insulin eller medikamenter.

Seksuelle problemer

Fallende hormonnivået kan føre til redusert opphisselse og ubehag under samleie. Diabetes kan føre til de samme symptomene.

Forebygging / løsning

Det er viktigere enn noen gang i løpet av overgangsalderen som du nøye overvåke blodsukkeret ditt. Hvis du opprettholder streng kontroll over din diabetes, vil det være lettere for deg å kjenne igjen når hormonene påvirker dine symptomer. Hvis du finner du ikke lenger er i stand til å oppnå god blodsukkerkontroll, kan legen anbefale hormonbehandling.

Hva er diabetes insipidus?

Diabetes insipidus er en medisinsk tilstand som forårsaker overdreven tørste og vannlating. Selv om navnet er lik, er diabetes insipidus ikke relatert til diabetes mellitus. Blodglukosenivåene ikke er forhøyet i diabetes insipidus som de er i type I og type II diabetes mellitus. For å skille de to betingelsene, er de av og til referert til som "sukkersyke" og "vann-diabetes."

Typer

Former for diabetes insipidus er kategorisert basert på årsaken til sykdommen. Sentrale diabetes insipidus er forårsaket av svikt i hypofysen til å frigjøre et hormon som heter ADH, som ber nyrene til å konsentrere urinen. Nefrogen diabetes insipidus oppstår når nyrene ikke svare riktig på ADH. Svangerskaps diabetes insipidus oppstår når placenta hos en gravid kvinne som produserer et enzym som ødelegger ADH hos moren. Polydipsiske diabetes insipidus er forårsaket ved å drikke for mye vann, noe som kan være et resultat av uvanlig tørst, psykiatriske tilstander eller en tro at å drikke mye vann gir helsemessige fordeler.

Effekter

Det er bare to symptomer på diabetes insipidus: ekstrem tørste og ugyldiggjøre store mengder urin. En person med diabetes insipidus drikker vanligvis minst en liter vann hver dag. Vannlating er hyppige og store volum; våkner flere ganger i løpet av natten for å gå på do er ganske vanlig med denne tilstanden.

Identifikasjon

Diabetes insipidus kan mistenkes eller diagnostisert basert på en pasients beskrivelse av symptomene og urinanalyse. Imidlertid må en vannmangel test utføres for å bestemme hvilken type av diabetes insipidus er til stede. Under denne testen, er blodprøver og urinanalyse utført regelmessig mens pasienten avstår fra å drikke væske av noe slag.

Forebygging / løsning

Behandling av diabetes insipidus, avhenger av formen av tilstanden en person har. Mellom og svangerskapsdiabetes insipidus blir vanligvis behandlet med en syntetisk hormon som erstatter ADH i kroppen. Nephrogenic diabetes insipidus blir vanligvis behandlet med en saltfattig kost, og i noen tilfeller, diuretika. Selv diuretika bidra til økt vannlating i de fleste mennesker, redusere de volumet av urin hos noen pasienter med nefrogen diabetes insipidus. Polydipsiske diabetes insipidus kan behandles med pasientopplæring, spesielt hvis årsaken er en feilaktig tro at å drikke enorme mengder vann er sunt.

Advarsel

Selv diabetes insipidus vanligvis ikke redusere en persons levetid eller forårsake alvorlige problemer, er det en høy risiko for dehydrering med denne tilstanden. Det er svært viktig for en person med diabetes insipidus å ha rikelig med vann tilgjengelig til å drikke, spesielt hvis de ikke får medisiner for å behandle tilstanden. Dehydrering i diabetes insipidus kan skje innen et par timer med ikke drikker, og kan være svært farlig hvis væsker ikke etterfylles.

Hva er nattesvette et symptom på?

Hva er nattesvette et symptom på?


Å våkne opp i en pool av din egen svette er ubehagelig og urovekkende. Det er flere grunner som måtte forekomme nattesvette. En samtale eller besøk med legen din kan hjelpe deg med å finne ut nøyaktig hva som forårsaker du å svette overdrevet om natten.

Menopause

Mange kvinner som opplever overgangsalderen lider av hetetokter og nattesvette. Menopause oppstår når en kvinner når slutten av hennes reproduktive år og permanent stopper mensen. Denne prosessen kan føre til hormonbalanser å svinge vilt, og skaper fysiske symptomer som nattesvette.

Hyperhidrose

Hyperhidrose er en tilstand som fører til en person til å svette uforutsigbart, for eksempel mens du sover i et rom som er ansett som kult eller behagelig. Ifølge National Institutes of Health, ca 2 til 4 prosent av voksne lider av denne tilstanden. Det er ingen kjent årsak, men tilstanden synes å være arvelige.

Svulster

Visse typer svulster kan føre en person til å oppleve nattesvette. Disse tumorene omfatter de som er forbundet med Hodgkins sykdom (lymfeknute tumorer), karsinoid syndrom (tarmsvulster) eller feokromocytom (binyrene tumorer), hvor hver av disse er en form for kreft. Godartede svulster på deler av endokrine eller nervesystemet kan også produsere nattesvette.

Infeksjon

Noen infeksjoner kan forårsake nattesvette. Disse inkluderer infeksjoner i hjertet (endokarditt) og infeksjoner i bein (osteomyelitt). En infisert byll i leveren, som kalles en pyogenic abscess, også kan føre en person til å svette overdrevet om natten.

Fever

Svette om natten er ofte et symptom på kroppen bekjempelse av feber. En feber kan være forårsaket av flere forskjellige typer av sykdommer, slik som vanlig forkjølelse, en urinveisinfeksjon eller matforgiftning. Denne typen nattesvette vil ende når feberen har gått bort.

Medisiner bivirkninger

Det finnes flere medisiner som kan føre til at du svetter om natten. Legemidler som brukes til kjemoterapi (kreftbehandling) ofte vil produsere denne bivirkningen. Andre typer medikamenter som kan forårsake nattesvette inkluderer antidepressiva, diabetiker medisiner, steroider og noen smertestillende medikamenter.

Effekter av diabetes og hypertensjon

Diabetes endrer hvordan kroppen bruker glukose eller blodsukker, og folk med enten type diabetes har for mye av dette, og det kan føre til en rekke problemer. Hvis du har høyt blodtrykk, er blodårene dine innsnevring og blodet beveger seg gjennom dem er å legge for mye press på dem. Disse forholdene er alvorlige og kan forårsake betydelige komplikasjoner i kroppen slik at riktig ledelse er svært viktig.

Kortsiktige komplikasjoner av diabetes

Disse problemene krever umiddelbar behandling. Hvis de går ubehandlet, kan de be anfall eller koma.

Høyt blodsukker (hypoglykemi) resultater fra overspising, sykdom eller ikke nok glukosesenkende medisiner.
Diabetisk ketoacidose oppstår når cellene er fratatt energi. Kroppen vil slå til fett som energikilde, som danner giftige syrer som kalles ketoner.
Lavt blodsukker (hypoglykemi) er forårsaket ved å hoppe over måltider og overanstrengelse. Det forekommer oftest om du tar glukosesenkende medisiner som oppfordrer utgivelsen av insulin eller dersom du bruker insulin.

Langsiktige komplikasjoner

Langsiktige komplikasjoner utvikle seg over tid, og er mer sannsynlig jo lenger du har hatt diabetes og mer dårlig kontrollert blodsukkeret ditt er. Diabetes er en betydelig risikofaktor for alle slags hjertesykdommer, inkludert hjerteinfarkt, hjertesvikt og angina. I tillegg kan det skade flere deler av kroppen, noe som fører til alvorlige helseproblemer og komplikasjoner. Diabetes forårsaker nevropati (nerveskade), nefropati (nyreskade), og diabetisk retinopati, noe som kan føre til blindhet. Dessuten fører det til en rekke fotproblemer som kan føre til infeksjon og selv amputasjon. Problemer med munnen, hud, bein og ledd er også mulig.

Svangerskapsdiabetes

Denne formen for diabetes oppstår under svangerskapet. Et flertall av kvinnene levere sunne babyer, men hvis ikke forvaltes riktig, kan det føre til komplikasjoner for deg og babyen din.

Mulige effekter på barnet være overflødig vekst, lavt blodsukker, respiratorisk distress syndrom, gulsott, økt risiko for type 2 diabetes senere, og i sjeldne tilfeller død.

Du kan oppleve svangerskapsforgiftning, en tilstand som forårsaker høyt blodtrykk og for mye protein i urinen. Det øker også sjansen for svangerskapsdiabetes i neste svangerskap og sannsynligheten for å få type 2-diabetes.

Høyt blodtrykk, hjerte og hjerneslag

Høyt blodtrykk er ansvarlig for mange forhold som kan føre hjerneslag og alvorlige hjerteproblemer. Høyt blodtrykk kan føre til hjerneslag ved å forårsake en aneurisme (svulmende blodårer) til å sprekke, eller ved å skade blodkarene i hjernen, forårsaker dem til å redusere blodstrømmen til hjernen eller ruptur. Det kan føre til hjertesvikt ved å fortykke hjertemuskelen, som hindrer dens evne til i tilstrekkelig grad å pumpe blod gjennom kroppen. Herding og fortykkelse av arteriene kan føre til hjerte Attac, og dette er også en risikofaktor for hjerneslag.

Andre effekter av høyt blodtrykk

Høyt blodtrykk kan også svekke blodårene i nyrer og øyne. Høyt blodtrykk er en av betingelsene gruppert under metabolsk syndrom, som påvirker kroppens stoffskifte og kan føre til en rekke helseproblemer. Det påvirker også mental skarphet ved å forårsake problemer med tenkning, læring og hukommelse.

Hvordan identifisere symptomene på Juvenile Diabetes

Hvordan identifisere symptomene på Juvenile Diabetes

Juvenile diabetes eller type 1 diabetes, rammer om lag 3 millioner mennesker i USA De fleste av dem er diagnostisert før fylte 30 og de aller fleste er diagnostisert som barn. Juvenile Diabetes er en sykdom som oppstår når kroppens autoimmune system angriper insulinproduserende cellene i bukspyttkjertelen. Insulin er et hormon som gjør at kroppen til å behandle glukose eller sukker i maten du spiser. Uten det akkumulerer sukker i blodet, og vil til slutt begynne å skade vitale organer i kroppen. Hvis venstre ubehandlet, kan det føre til koma og død.

Hvordan identifisere symptomene på Juvenile Diabetes

Ikke forveksle symptomer med de av andre plager. For de fleste foreldre, kan det være svært vanskelig å få øye på juvenile diabetes symptomer, da de kan være gradvis. De fleste er vant til å høre om overdreven tørste og hyppig vannlating når det gjelder diabetes. Mens de er faktisk symptomer, er det andre som kan oppstå at foreldre kan overse på grunn av mangel på informasjon.

Følg nøye med på barna på en daglig basis. Et barn med type 1 diabetes vil ofte gå ned i vekt til tross for å spise godt. Faktisk, kan han være veldig sulten og kan spise hele dagen lang og fortsatt ikke være fornøyd. I stedet for å få vekt fra maten han spiser, vil vekttap oppstå. Dette er fordi kroppen begynner å bruke opp det fett som er lagret for å få energi som den ikke får fra organer, på grunn av mangel på insulin. Du bør være oppmerksom på at når blodsukkeret er høyt for en lengre periode, kan et barn også klage over tåkete syn. Han kan ha vanskeligheter mens du arbeider på sin datamaskin eller lese styret i klassen.

Sjekk ditt barns aktivitetsnivå. Barn vil være mer sliten enn vanlig, og med en litt sløv. Barnet kan være lurt å sove mer, og det kan ta ham mye mer energi for å få ting gjort.

merker noen alvorlige endringer i ditt barns oppførsel. Han kan vise flere aggresjon eller humørsvingninger. Da hans blodsukkernivået er høyt, vil barnet ofte opplever endringer i sin normale oppførsel. Foreldre vanligvis tilskriver dette til mange andre ting, men kanskje ikke vet det kan være relatert til en diabetes diagnose.

Rapport symptomer til barnets barnelege. En enkel urinprøve eller glukose meter vil indikere høye nivåer av sukker og blodprøver kan bekrefte diagnosen.

Hør for anstrengt pust. Når ketoner er til stede i kroppen, tung pust og en fruktig luktende pust vil bli merkbar. Ketoner er syrer som bygges opp i blodet på grunn av fravær av insulin som gjør glukose akkumuleres i blodet. Ketoacidosis kan oppstå når det er høye nivåer av ketoner i kroppen. Det er en meget alvorlig tilstand, og må behandles på sykehuset.

Hint

  • Det er viktig å merke seg at Type 1 diabetes er ikke forårsaket av å spise for mye eller ved å være feit eller inaktive. Det kan ikke forebygges.
  • Disse symptomene kan være svært vanskelig å legge merke til i begynnelsen, men etter hvert som tiden går, kan de ikke bli ignorert. Dessverre med familie leger vil ofte utgangspunktet misdiagnose denne sykdommen, fordi symptomene som presenteres er ofte influensalignende og et barns urin eller blod kan ikke engang bli sjekket i løpet av et kontor besøk.
  • Type 1 diabetes er ikke vokst. Det er en kronisk sykdom som en kur ennå ikke er funnet.
  • Hvis du mistenker at barnet ditt har noen av disse symptomene, se familien lege så snart som mulig. Tidlig intervensjon er best som et barn med høye blodsukkeret for en lengre periode kan bli veldig syk ganske raskt.

Diabetes Symptomer hos barn

Når små barn er diagnostisert med diabetes, er det Type I, som også kalles juvenil diabetes. Når barna er diagnostisert med type I diabetes, betyr det at kroppen ikke produserer nok insulin, som er et hormon som tar glukose og karbohydrater og konverterer dem til energi. Selv om symptomene synes å dukke opp raskt, tar det lengre tid for sykdommen å utvikle.

Genereal Symptomer

Et par ting å se etter er sterk tørste, sult eller vannlating, mister vekt, trøtthet, gjær infeksjoner, og tåkesyn.

LEGEHJELP

Hvis barnet ditt viser noen av symptomene på diabetes, er det viktig at du tar ham med til legen. Hvis Type I diabetes går ubehandlet, kan det føre til diabetisk ketoacidose, noe som kan føre til døden.

Behandling av diabetes hos barn

Behandle type I diabetes med insulin, som er injisert daglig. Noen pasienter finner de trenger mindre insulin etter at de begynner injeksjoner, men de bør fortsette å ta insulin. Dette er bare en kort fase.

Risiko

Å ha Type 1 diabetes kan øke barnets risiko for hjertesykdom, blindhet eller nyreskade.

Testing

En glukosetoleransetest vil avgjøre hvordan kroppens prosesser glukose og en blodprøve vil bestemme nivået av glukose i blodet.

Slik unngår Diabetes i Kids

Diabetes er blitt en av de vanligste kroniske sykdommene blant skolealder barn. I USA, statistikken viser at 1 av 3 personer født i 2000 eller senere kan utvikle type 2 diabetes, en type diabetes som en gang var ofte funnet bare hos voksne. Dette tallet vil holde sant så lenge trenden med overvektige barn fortsetter.
Selv om type 2 diabetes er delvis genetisk, kan det likevel forebygges eller forsinkes ved å ha et sunt kosthold og regelmessig mosjon. Som barna blir mindre aktive og spise mindre sunn mat, får de overskytende vekt og bli overvektige. Følgelig, er de også blitt mer utsatt for sykdommen. Her er noen måter å hjelpe barna unngå å få diabetes i løpet av livet.

Slik unngår Diabetes i Kids

•  Lær barna å spise og drikke sunt. Gi dem naturlige eller ferskpresset fruktjuice og vann i stedet for pulverisert drinker og brus. Lær dem å lese mat etiketter (ernæring fakta) slik at de kan unngå matvarer som inneholder mye fett.

serverer velsmakende og appetittvekkende måltider som barna elsker, men sørg for at de er lave i salt og mettet fett. For å gjøre dette, kan du prøve sunnere tilberedningsmetoder som bruker mindre fett og olje. Disse inkluderer broiling, dampende, baking, grilling, koking og steking.

Planlegg måltidene sine. Omfatte minst en del av grønnsaker, og en porsjon av frukt i hvert måltid. Frukt er den sunnere alternativ til godteri; de inneholder mye vitaminer og naturlig sukker som brytes ned lett i kroppen.

4 limit dine besøk på fast food-restauranter. Det er rett og slett for mye salt, fett, fett og konserveringsmidler i maten de serverer. Det er bedre å spise hjemmelaget mat fordi du kan kontrollere hvor mye salt eller olje til å sette i maten.

Hjelp barna dine bli mer aktiv. Fysisk aktivitet i minst 60 minutter hver dag kan hjelpe barna å brenne flere kalorier. Du kan oppmuntre til dette ved å be dem om å gjøre enkle oppgaver som å feie gulvet, rake løv eller henge klær til tørk.

Ta med barna til regelmessige legekontroller. Hvis barnet ditt er overvektig, bør du kontakte legen din om hvordan du kan hjelpe barnet ditt gå ned i vekt.

lede ved eksempel. Barn trenger å se at foreldrene også gjør hva de lærer.

Hint

  • Barn elsker snacks, spesielt etter lek. Ha en sunn snack på hånden. Disse kan inneholde nøtter, frukt, gulrøtter, hele korn korn og fettfri melk. Ta kontakt med en kostholdsekspert for å få ekspertråd om riktig matvaner, samt rett type mat å spise.

Hvordan oppdage diabetes hos barn

Diabetes påvirker helse og livskvalitet for barn og voksne hver dag. Tidlig påvisning er en viktig del av regjerende i effekten av barndommen diabetes. Som en forelder eller verge, gjøre deg kjent med varseltegn og symptomer på barndommen diabetes kan bidra til å beskytte helsen til barnet ditt. Med litt bevissthet og oppmerksomhet på trender i ditt barns helse, kan du bidra til å identifisere mønstre som garanterer videre legehjelp.

Hvordan oppdage diabetes hos barn

Monitor tørste og vannlating trender i barnet ditt. Ta oppmerksom hvis barnet ditt er klaget over tørst, forbruker mer væske enn vanlig eller gjøre mer hyppige turer på do for å urinere.

Vei dine barn regelmessig og holde en skriftlig logg. Skriv ned dato, barnets høyde og vekt. Ta hensyn til trender som indikerer barnet ditt er å miste vekt uten felles innsats, for eksempel en endring i kosthold og mosjon.

Ta hensyn til kutt, skrubbsår og rifter. Legg merke til hvor lang tid det tar barnet ditt til å helbrede fra disse barndoms sår, så lenge helbredelse ganger kan indikere tilstedeværelse av diabetes.

Se for kløe og skrape. Merke noen ut-av-det-vanlige flekker av tørr hud barnet møter, særlig de som ikke forsvinner med fuktighetsgivende.

Legg merke til noen nedgang i energinivå, slik som apatisk atferd, eller lett-utløst utmattelse.

Sjekk barnets nakke, som noen mørke utslett på halsen kan tyde på diabetes.

Lytt til eventuelle opplysninger om barnet ditt som indikerer prikking i ekstremitetene (hender, fingre, føtter og tær), da dette kan være et symptom på barnediabetes.

Vær oppmerksom på sult øker i barnet ditt, som en økning i appetitt kan signalisere diabetes utbruddet.

Se for synsproblemer. Vær oppmerksom på eventuelle tider når barnet myser, rister hans eller hennes hode mens du forsøker å lese eller klager over uskarpt syn, da dette kan korrelere med diabetes.

Hint

  • Hold alle endringer du legger merke til hos barnet ditt i perspektiv, huske tidligere trender og svingninger i appetitt og energinivå. Ta barnet til en lege for keton og glukose tester hvis du oppdager advarsel tegn på barndommen diabetes.

Hvordan er Diabetes diagnostisert hos barn?

Det er så mye å bekymre seg når oppdra et barn i disse dager. Du prøver å huske alt du leser i foreldre magasiner og se i nyhetssendinger foreldre stykker, men det kan bli overveldende. Nå tror du barnet ditt har symptomer vanlig i diabetes, og du husker at du har et par forskjellige slektninger diagnostisert med noen form for diabetes.

Diabetes er en alvorlig sykdom, spesielt hos barn. Selv om symptomene synes å dukke opp ut av ingenting, har sykdommen faktisk vært fremme i barnet ditt for en mye lengre tid. Du ønsker å vite om barnet ditt er i fare for å utvikle diabetes. Du må vite om det er noe du kan gjøre for å forebygge diabetes hos barnet ditt. Du bør være klar over hva symptomer å se etter og hvordan du har barnet ditt diagnostisert når du mistenker at barnet ditt har diabetes.

Betydning

The American Diabetes Association definerer diabetes som "en sykdom der kroppen ikke produserer eller skal bruke insulin." Barnets bukspyttkjertelen, som er ansvarlig for å produsere insulin, ikke lenger fungerer som den skal. Derfor, sukker og stivelse blir ikke skikkelig omdannet til energi barnet trenger i hennes hverdag. Ingen kjenner den eksakte årsaken til diabetes. Genetikk er definitivt en bidragsyter, men barnets miljø, kosthold og aktiviteter også figur i om hun vil være en av de millioner diagnostisert med diabetes. Diabetes påvirker 23,6 millioner mennesker (barn og voksne), i henhold til ADA. Dette tallet fortsetter å vokse uten kur i sikte.

Typer

De to typer diabetes som effekt barn er kjent som Type 1 (tidligere kjent som juvenile diabetes) og type 2 diabetes (tidligere kjent som voksen angrep diabetes). Type 1 diabetes vanligvis forbrenner hos barn og unge voksne. For en rekke grunner, en å være genetikk, stopper bukspyttkjertelen produserer insulin. Type 2 diabetes historisk hadde bare blitt diagnostisert hos voksne, som regel voksne over 45. Men med fedme - spesielt overvektige barn - å bli en epidemi, Type 2 diabetes er funnet hos barn og unge voksne i alarmerende tall. I type 2, blir kroppen motstandsdyktig mot insulin. I et forsøk på å produsere nok insulin til å gjøre opp for dette, blir bukspyttkjertelen overveldet og ikke kan produsere nok insulin.

Symptomer

Før du tar barnet til en lege for å bli diagnostisert dere har sikkert lagt merke til noen av disse klassiske symptomene på type 1 diabetes, som er oppført av ChildrenWithDiabetes.com: "overdreven tørste, overdreven vannlating, overdreven sult, vekttap, tretthet, tåkesyn, høyt blodsukker, sukker og ketoner i urinen, Kussmaul puste (rask, dyp og tung pust av folk som har ketoacidose eller som er i en diabetisk koma), vaginal gjær infeksjoner hos jenter (selv spedbarn og småbarn). "

Med Type 2 diabetes, er barnet ditt mer sannsynlig å bli overvektige og å ha opplevd noe vekttap, ingen uvanlig tørst og ingen keotones i hennes urin. Hun vil ha en familiehistorie med diabetes, og ifølge ChildrenWithDiabetes.com, "Rundt 90% av barn med type 2 har mørke blanke flekker på huden (acanthosis nigricans), som oftest funnet mellom fingrene og mellom tærne og på baksiden av halsen ("skitne hals") og i armhulen bretter. "

Hvis du mistenker at barnet ditt har diabetes, få henne til en lege så snart som mulig for å stille diagnosen. Det er veldig farlig å forlate diabetes ubehandlet.

Diagnose

Det er tre tester som legene bruker til diagnosen diabetes. The National Diabetes Information Clearinghouse viser disse som en fastende plasma glukose test (FPG), en oral glukosetoleransetest (OGTT) og en tilfeldig eller uformell plasma glukose test. Alle tre måle blodsukkernivået - hvor mye sukker er i blodet ditt - fordi dersom bukspyttkjertelen ikke produserer insulin som det skal, vil du ha mer sukker i blodet enn det som er normalt.

Den FPG test, gjort etter en åtte timers rask, "er den foretrukne test for diagnostisering av diabetes på grunn av sin brukervennlighet og lav pris. Men det vil gå glipp av noen diabetes eller pre-diabetes som kan bli funnet med OGTT. Den FPG testen er mest pålitelige når du er ferdig i morgen, "ifølge National Diabetes Information Clearinghouse.

Den OGTT er mer nøyaktig, men det krever en åtte timers rask samt drikkevann en glukose drikke to timer før testen. Den uformelle plasma glukose test kan gjøres når som helst, men er den minst nøyaktige av de tre.

Hvis barnet ditt er i faresonen for type 2 diabetes, anbefaler ChildrenWithDiabetes.com du ha barnet testet annethvert år ved hjelp av FPG test.

Forebygging / løsning

Type 1 diabetes har ingen kjent forebygging. Det er genetisk forhåndsbestemt og deretter utløses av miljømessige forekomst. Hva du kan gjøre som forelder er å være klar over de klassiske symptomene og få barnet til lege så snart som mulig hvis hun utvikler disse symptomene.

Type 2 diabetes kan forebygges med et sunt kosthold og mosjon. Det er fortsatt noen genetisk disposisjon for å vurdere. Men hvis dette familiehistorie med diabetes eksisterer, er det desto større grunn til å sørge for at barnet spiser en sunn diett lav på sukker og enkle karbohydrater, samt å få rikelig med mosjon.

MedicalNewsToday.com sier av diabetesomsorgen hos barn, "Tidlig diagnose av diabetes er derfor viktig hos barn og ungdom til å etablere tilstrekkelig kontroll av sykdommen på et tidlig stadium."

Carb telling for barn med diabetes

Karbohydrat (dvs. "carb") telling er en svært effektiv måte å hjelpe barn med diabetes administrere sine dietter og senere kontrollere blodsukkernivået. Fordi karbohydrater er stort sett ansvarlig for økningen i blodsukkeret som oppstår etter et måltid, er det viktig for barn å enten gi karbohydrater spist med insulin tatt før måltider eller holde styr på karbohydrater i løpet av dagen. Her er noen tips for carb telling.

Hva er carb telling?

Carb telling innebærer å legge opp karbohydrater fra maten du spiser, og deretter spre dem i løpet av dagen for å opprettholde mer ønskelig blodsukkernivået. For å gjøre dette effektivt, er det viktig for din diabetiker barn å forstå hvilke matvarer inneholder karbohydrater. Alhough de fleste matvarer inneholder noen, vanlige matvarer som bærer den høyeste mengden av karbohydrater inkluderer stivelsesholdige matvarer (for eksempel brød, bagles, pasta, ris, frokostblandinger, kjeks, poteter), søtsaker (f.eks, kaker, kjeks, paier, smultringene), meieri (for eksempel melk, yoghurt) og frukt og grønnsaker (alle bærer noen, men de mer stivelsesholdige de inkluderer mais, gulrøtter, epler, bananer).

Hvorfor Count karbohydrater?

Ved å vite hvor mange karbohydrater barnet spiser i løpet av et måltid, kan du bedre forutsi hvordan blodsukkeret vil skje etterpå. Hvis barnet ditt tar insulin før måltider, vil det hjelpe ham matche karbohydrater spist med insulininntak. Dette er viktig for å oppnå den ønskede insulin-til-karbohydrat-forhold, som bare kan bestemmes av barnets lege. Hvis barnet ditt ikke tar insulin, vil carb telling å opprettholde sunne blodsukkernivået i løpet av dagen.

Carb telling hjelper jobbe deg sporadisk søtsaker i barnets kosthold. Hvis barnet ønsker en smultring til frokost eller et stykke kake på en fest, kan du faktor dette i antall karbohydrater tillatt på et annet måltid. Hvis han tar insulin, kan du gjøre justeringer på insulindoseringen. Ta alltid kontakt med lege eller registrert kostholdsekspert om ditt barns individuelle insulin-til-karbohydrat forholdstall.

Den viktige rollen Meny Planlegging

Smart mat valg er ikke bare avgjørende for barn med diabetes, men også viktig for hele familien. Det vil være lettere for barnet ditt til å administrere sine diabetes hvis hele familien er engasjert i å spise sunt. Lag et måltid-planlegging diagrammet for barnet ditt. Flere slike diagrammer er tilgjengelig for nedlasting på nettet. En god en kan bli funnet på www.health.yahoo.com. Disse kartene vil hjelpe barn å lære hva som utgjør en standard del av karbohydrater og også å telle gram og / eller porsjoner med karbohydrater. Til slutt, det fremmer en generell balansert diett, som er avgjørende for levende sunt med diabetes.

Utbruddet av diabetes hos barn

Mistenker at barnet ditt kan ha Type 1 Diabetes, tidligere referert til en Juvenile Diabetes kan være skremmende. Men å være klar over symptomene lar foreldre å fange Type 1 Diabetes før det blir livstruende. Når den hurtig innsettende symptomer er til stede, er det viktig å ta barnet til legevakten eller barnelege umiddelbart før diabetes ketoacidose (DKA) oppstår. DKA er en livstruende tilstand som oppstår når det ikke er nok glukose (sukker) til bruk som brensel. Det er derfor det er viktig for alle foreldre å gjenkjenne tegn og symptomer på en sykdom som påvirker ett i 400 barn i USA

Økt tørste og hyppig vannlating

Ekstrem tørste oppstår på grunn av tap av fluidum fra et barns vev. Dette skjer når overflødig glukose bygger seg opp i et barns blodet og væske fra hans vev er oppbrukt. Dette gjør at barnet ekstremt tørst. Som et resultat, har han det som synes å være en ukontrollerbar tørst og vil drikke nesten nonstop --- og i sin tur urinere --- mye mer enn vanlig.

Ekstrem sult

Et barns muskler og organer trenger glukose for å fungere. Insulin er den primære verktøy som brukes til å levere glukose. Uten glukose, organer og muskler utløse ekstrem sult og manglende evne til å føle deg mett. Uten insulin til å levere glukose, mat når aldri de energi sultet vev.

Vekttap

Selv om et barn kan spise nesten nonstop, kan han eller hun være raskt ned i vekt. Uten energi glukose forsyninger til muskler og vev, et barns fettlagrene begynner å forsvinne. Dette fører til en dramatisk og merkbart tap av vekt.

Tretthet og irritabilitet

En av bivirkningene av alltid å være tørst og sulten er tretthet og irritabilitet. Siden en udiagnostisert barnets kropp sliter med å finne den energien som er nødvendig for å opprettholde muskler og vev integritet, vil hun ofte har mørke ringer under øynene og stadig sliter med å holde seg våken.

Blurred Vision

Når blodsukkeret er ekstremt høy (ofte over 250mg / dl), barn ofte klager over tåkesyn. Dette skjer når fluid blir trukket fra et barns øyne, en del av vevet sammensetningen av kroppen. Uten dette nødvendig væske, visjon ofte blir uskarpt.

Andre symptomer

Andre symptomer på udiagnostisert type 1 diabetes inkluderer:
• Rask pust
• Tørr, kløende hud
• Hodepine
• Kribling eller brennende smerter i føtter, ben, hender eller andre deler av kroppen
• Høyt blodtrykk
• Kvalme og oppkast