Digidexo.com

Naturlig rette for perifer nevropati

Perifer nevropati er en nervesykdom som manifesterer seg som skarp eller skyting smerter, prikking og nummenhet i hender og føtter. Lidelsen kan stamme fra skader, kjemoterapi, eksponering for giftstoffer, infeksjoner, alkoholisme og komplikasjoner av HIV. Perifer neuropati kan også føre som en komplikasjon av avansert diabetes. Lidelsen behandles medisinsk med resept-styrke smertestillende midler, antidepressiva og beslag medisiner, men det er også noen alternative behandlingsformer.

Alpha Lipoic Acid

Alpha-lipoic syre eller ALA har vist seg å bidra til å avlaste den smertefulle symptomer på perifer neuropati. Naturlig forekommende i kroppen, ALA bistår i å snu glukose til energi og fungerer som en antioksidant. Brukes i Tyskland siden 1959, behandling omfatter 1200 til 1800 milligram av ALA daglig i kapselform, som intravenøs formulering ikke er tilgjengelig i USA. Resultater fra ALA terapi kan sees i så lite som tre uker.
Bivirkninger av ALA dosering varierer fra mindre kramper og utslett til hypoglykemi, eller senket blodsukkeret. Det er viktig å rådføre seg med legen din før du starter ALA terapi som virkninger på personer med nyre- eller leversykdom og gravide eller ammende kvinner er ukjent.

Trening

Når kroppen er i smerte, er bevegelse ofte en lite ønsket løsning, men kardiovaskulær trening kan faktisk bidra til å redusere symptomene på perifer neuropati. En rask spasertur eller 20 minutters aerobic trening vil øke blodsirkulasjonen og stimulerer veksten av nye blodkar. Disse nye blodkar kan bremse utviklingen av sykdommen. Trening hjelper også kroppen bygge naturlige forsvar for smerte og stimulerer hjernen, sentrum for alle våre nerver.
Planlegg en daglig rutine. Hvis du ikke er accustommed til regelmessig mosjon, bør du kontakte lege før du begynner. Start forsiktig og små, planlegger bare 5 til 10 minutter for den første økten, og deretter sakte jobbe opp til 20 til 30 minutter daglig. Du kan gjøre dette ved å legge til bare ett minutt per dag. Rask gange er en ideell aktivitet fordi den har svært liten innvirkning på leddene, men innendørs arbeid-outs, inkludert stretching og lette vekter, er også svært gunstig.

Akupunktur

Ifølge kinesisk medisin, er perifer nevropati forårsaket av disharmoni i kroppen din. En akupunktur spesialist kan utvikle en individuell plan for hver enkelt pasient for å gå tilbake kroppen sin til harmoni gjennom en fullstendig fysisk eksamen og pasient intervju. Kutan akupunktur brukes til å stimulere blodstrømmen til de berørte områdene ved å plassere spesielt laget nåler i en rekke spesifiserte punkter. Mange ganger har disse punktene er de fleste ømme områder, og noen smerte kan være forbundet med prosedyren. Spesialisten kan også foreslå TENS (transkutan elektronisk nervestimulering) terapi i forbindelse med kutan akupunktur. TENS oppnås gjennom lav-volt strøm blir sendt gjennom de berørte områdene. Lite eller ingen smerte er assosiert med behandling TENS.