Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne symptomer på polycystisk nyresykdom

Polycystisk nyresykdom er en genetisk nyre lidelse der cyster utvikle seg og vokse i eller på nyrene. Til slutt, cystene overta frisk nyre vev og normale funksjoner er kompromittert. Polycystisk nyresykdom er en relativt vanlig sykdom i USA, og rammer alle aldersgrupper, og både menn og kvinner. Mange folk ikke viser noen symptomer på sykdommen før de når voksen alder. I utgangspunktet kan sykdommen utvikle seg ukjent for ca 20 år før det er diagnostisert. Mens årsaken til nyre lidelse eller sykdom i ukjent, er det kjent å påvirke de med en arvelig eller familiehistorie med sykdommen.

Hvordan gjenkjenne symptomer på polycystisk nyresykdom

•  Se etter tegn på noe blod i urinen. Dette er en av de tidligere tegn på polycystisk nyresykdom.

Ta hensyn til noen kronisk historie nyre infeksjoner.

Føler magen innimellom. Hvis du føler noen form for hard masse, må du kontakte legen din umiddelbart.

Vær oppmerksom på eventuelle smerter i korsryggen område som er uforklarlig. Dette er en av de senere stadium symptomer av nyresykdom. Smerter i nedre del av ryggen kan også være ledsaget av hyppig vannlating eller økt tretthet eller generelle følelser av generell svakhet.

Undersøk dine ankler ofte. Hvis du oppdager tegn på ødem (hevelse i føttene eller ankler) la legen få vite om det.

Se etter tegn på kronisk kvalme, diaré, kortpustethet eller brystsmerter. Hver av disse symptomene bør føre et besøk til en lege, men de er også klassiske symptomer på polycystisk nyresykdom.

Hint

  • Risiko for å anskaffe polycystisk nyresykdom øker med en familie historie av tilstanden. Hvis noen i familien din historie har lidd av sykdommen, la legen få vite slik at en adekvat behandling plan kan igangsettes.
  • Venstre ubehandlet, polycystisk nyresykdom kan føre til nyresvikt eller terminal nyresvikt. Planlegge et besøk med din lege umiddelbart hvis du tror du eller en elsket en kan lide av sykdommen.