Digidexo.com

Aromaterapi for å øke metabolismen

Aromaterapi er kunsten å bruke dufter å endre humør eller imptove helse. For eksempel vil sniffing ren lavendelolje hjelpe du føler deg rolig innen øyeblikk. Du kan også bruke aromaterapi for å øke stoffskiftet og hjelpe deg å miste vekt.

Historie

Eteriske oljer, som er rene oljer utvunnet fra planter, har vært brukt i tusenvis av år, først og fremst for helbredelse. I 1928 franske kjemikeren René-Maurice Gattefossé innførte begrepet "aromaterapi", og i dag er det mye brukt rundt om i verden.

Expert Insight

Ifølge hjerte-kirurg og forfatter Mehmet Oz, kan bare duften av grapefrukt olje redusere kroppsvekten din, samt din appetitt. Oz sier årsaken er ikke klart, "Men det kan fungere gjennom grapefrukt oljens effekt på leverenzymer."

Funksjoner

Eteriske oljer som øker stoffskiftet og fremme vekttap inkluderer fennikel, geranium, grapefrukt og kalmus.

Funksjon

Det finnes en rekke måter å bruke aromaterapi, men når du bruker en av metabolisme økende essensielle oljer bare sette en dråpe eller to på vev eller bomullsdott og inhalerer.

Advarsel

Vær forsiktig med calamus essensielle oljen, som det er giftig og narkotiske og bør ikke brukes av gravide kvinner.
Dr. Andrew Weil, en integrerende medisin ekspert, sier at selv om aromaterapi er trygt, "Feil bruk av essensielle oljer kan forårsake brannskader, allergiske reaksjoner, hodepine og kvalme, og noen er giftig ved svelging."