Digidexo.com

Hvordan bygge Hemoglobin

Hvordan bygge Hemoglobin


Hemoglobin er det protein som finnes i blodet som transporterer oksygen fra lungene til hver eneste celle i kroppen. Å ha for mye eller for lite hemoglobin i blodet kan føre til negative helseeffekter. Bare en lege kan diagnostisere problemer med hemoglobinnivå. Siden hemoglobin består av mineralet jern, er en måte å bygge opp hemoglobinnivået til å spise et sunt kosthold som inneholder matvarer rike på jern.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med en lege om ditt hemoglobinnivå. Fortell din lege alle dine fysiske symptomer, spesielt hvis du føler deg sliten, ser blek, eller har hodepine og kortpustethet, fordi dette kan indikere at hemoglobinnivået er lavt. Få en vanlig blod checkup, fordi hemoglobinnivå reduseres etter hvert som du blir eldre.

•  Gå til et laboratorium anbefalt av legen din og ta en blodprøve for å finne ut om ditt hemoglobinnivået er for lavt. Laboratoriet vil ta en prøve av blodet og bryte ned de røde blodlegemer til å bestemme hemoglobinnivå.

Spis en diett av matvarer rike på jern eller jern-forsterkede matvarer som kornblanding Hvis din lege har bestemt at hemoglobinnivået ditt er under et normalt nivå. Rødt kjøtt, fisk, fjærkre, dessicated lever og skalldyr som muslinger, østers, blåskjell og reker er mat rik på jern.

Øk jerninntak ved å spise grønnsaker og meieri mat kilder som er rike på jern. Eggeplommer, tare, tørre bønner, bakt potet med huden på, pasta, solsikkefrø, sesamfrø, gresskarfrø, valnøtter, grønne grønnsaker som brokkoli og rosenkål, grønne og rød paprika, sitrusfrukter, jordbær, melasse, og soltørkede rosiner gir store mengder jern.

Avstå fra å konsumere matvarer som forstyrrer opptaket av jern som kaffe, te, rødvin, helkorn, spinat, Chard, søtpotet, og soyaprodukter.

Ta jerntilskudd som foreskrevet av legen din. Leger måle nivået av jern lagres i kroppen og kan foreskrive den nødvendige mengden av jerntilskudd. Vitaminene A og C hjelper i absorpsjon av jerntilskudd.

Tips og advarsler

  • Hvis hemoglobinnivået er normal eller for høy, ikke legg matvarer rike på jern som øker nivået av hemoglobin. Det normale nivået for en voksen mann er 14 til 18 g per dl blod. Voksne kvinner trenger 12 til 16 g / dl. Ikke ta jerntilskudd med mindre foreskrevet av lege.