Digidexo.com

Kjennetegn på en CPAP Machine

Kontinuerlig Positive Airway Pressure (CPAP) maskiner er generelt foretrukket fremfor andre behandlingsalternativer for obstruktiv søvnapné hos voksne. Unntatt kirurgi, er de den mest effektive alternativet forebygge apnea episoder, redusere snorking, og forbedre natt puste. Bruk av en CPAP maskin kan forårsake bivirkninger, slik som hudirritasjon, tett nese eller tørr munn. Når bivirkningene er plagsomme, er i endring til en annen type CPAP-maskin eller CPAP maske anbefales.

Funksjon

CPAP maskiner levere trykkluft gjennom en slange og maske for å øke lufttrykket i halsen og hindre luftveis kollaps under søvn.

Størrelse

CPAP maskiner varierer i størrelse, men de fleste er ikke større eller tyngre enn en vanlig brødrister. Kompakte reise enheter er også tilgjengelig, hvorav mange veier mindre enn 2 kg.

Innstillinger

Vanligvis er CPAP maskiner satt til å levere en kontinuerlig nivå av lufttrykket i hele natt, men maskinene er tilgjengelig som gradvis øke trykket over en viss periode, eller som leverer en annen pris for press når inhaling og exhaling.

Masker

Tre typer masker brukes med CPAP maskiner: full ansiktsmasker, nesemasker (MCPAP masker) og nesekateter, som er tilgjengelig med stropper for å holde dem på plass.

Tilbehør

CPAP maskiner kan utstyres med varierende slangelengder, oppvarmede luftfuktere og batteri-back up enheter eller spesielle luftfiltre. Ringpingviner, ansikts pads og stropper er også tilgjengelig for å holde CPAP masker på plass og for å hindre at slangen bevegelse.