Digidexo.com

Hvordan identifisere føtalt alkoholsyndrom

Føtalt alkoholsyndrom er en lidelse av barn av kvinner som drikker alkohol under svangerskapet. Det etterlater fysiske, funksjonelle og utviklingsmessige forsinkelser og dysfunksjoner med den enkelte som har sykdommen. Verst av alt, det kan unngås! Den enkleste måten å unngå er å unngå alkohol under svangerskapet. Her er noen måter føtalt alkoholsyndrom kan bli identifisert. (60)

Hvordan identifisere føtalt alkoholsyndrom

•  Vit hva føtalt alkoholsyndrom er. Føtalt alkoholsyndrom er en lidelse som finnes hos barn av kvinner som drikker alkohol under svangerskapet. Graden av virkning på et barn under svangerskapet er ukjent med hensyn til hvor mye alkohol er forbrukt, når alkoholen er forbrukt, eller hvor lenge det er konsumert. Så grunnleggende råd er å unngå alkohol alle sammen i løpet av svangerskapet. Den viktigste virkning av føtalt alkoholsyndrom er skader på sentralnervesystemet, spesielt som påvirker barnets hjerne. Det finnes ingen kur for føtalt alkoholsyndrom, men det kan bli behandlet gjennom medisiner, atferdsmessige intervensjoner, og på andre måter.

Den første måten å identifisere føtalt alkoholsyndrom er Vekst mangel. Vekst-mangel viser til en persons vekt eller høyde (eller begge) er under gjennomsnitt på grunn av fosterets eksponering for alkohol under morens graviditet. Veksten mangel av avkommet kan vurderes på noe punkt i hans eller hennes levetid.

En annen måte å identifisere føtalt alkoholsyndrom er gjennom tilstedeværelsen av fremstående ansiktstrekk, noe som er en god indikator på skade på individets hjerne. Legg merke til at hjerneskade kan fremdeles være til stede uten tilstedeværelse av disse ansiktstrekk. Ansikts funksjoner inkluderer en jevn philtrum (utflating av sporet mellom nesen og overleppen), tynning av overleppen eller sinober, eller redusert bredde på øynene (aka små palpebral sprekker). Hver av disse ansiktstrekk kan ha en større grad av skade med økt eksponering av alkohol i løpet av graviditet.

En annen måte å identifisere føtalt alkoholsyndrom er gjennom skader på sentralnervesystemet. Skade på sentralnervesystemet kan diagnostiseres i tre ulike områder: strukturelle, nevrologiske og funksjonelle. Strukturelle skader viser skader på hjernen. Strukturelle skader kan omfatte mikrocefali, eller lite hode størrelse eller andre forandringer i hjernestrukturen. Mikrocefali blir bestemt ved måling av individets hodeomkrets. Andre strukturelle misdannelser oppdages gjennom avbildning, som kan utføres av en lege. Om strukturelle svekkelser ikke eksisterer, blir den enkeltes nevrologiske svekkelser sjekket. Nevrologiske svekkelser kan inkludere epilepsi, kramper, nedsatt finmotorikk, hørselstap, klossethet, dårlig øye-hånd koordinasjon, dårlig ganglag, eller sensorisk integrering dysfunksjon. Om strukturelle og nevrologiske svekkelser ikke blir fulgt i den enkelte, er de funksjonelle vurdert. Funksjonsnedsettelser er også kjent som utviklingshemming. Det er tegn på atferdsproblemer eller kognitive forandringer som er uforenlig med utviklingsnivå, for eksempel minne, lærevansker, sosiale persepsjon, impulskontroll, akademiske prestasjoner, kommunikasjon, matematiske ferdigheter, dømmekraft, abstraksjon, oppmerksomhet, eller andre utviklingsmessige ferdigheter. Legen din vil ha tester han eller hun kan utføre for å fastslå omfanget av skadene på sentralnervesystemet.

føtalt alkoholsyndrom kan forebygges. Hvordan det kan forebygges? En gravid kvinne bør aldri drikke alkohol. Skadene er uopprettelig. Hvis du er gravid, ta vare på kroppen din og gi barnet ditt høyeste potensial av å leve en sterk, lang, og sunt liv.

Hint

  • Hvis du har identifisert noen av disse symptomene hos barnet ditt eller du er bekymret for barnet ditt fordi du konsumert alkohol under svangerskapet, kan du kontakte helsepersonell for å ha en Support Team kontakt med deg.
  • Føtalt alkoholsyndrom kan unngås. Ikke drikk alkohol hvis du er gravid!