Digidexo.com

Hvordan Beat Angst og depresjon

Trafikkork og raserianfall ... for mye arbeid og en tyrann for en sjef ... en første date, en avsluttende eksamen, død av en venn ... Livets oppturer og nedturer la mange mennesker både engstelig og deprimert. Heldigvis finnes det mange måter å ikke bare takle, men spretter tilbake.

Bruksanvisning

Prøv noen meditasjon:
Tilbringer selv bare noen få minutter i meditasjon kan gjenopprette ro og indre fred, ifølge forskere ved Mayo Clinic. Meditere mens du går, venter på lege lobby, under et måltid, eller til og med midt i en vanskelig forretningsmøte. Bare tenk på noe annet enn hva som forårsaker spenning eller dårlig humør --- et objekt, bilde eller sted, eller et mantra eller puste. Ikke slite når tankene vandrer. Bare gå tilbake til fokus for oppmerksomheten.

Øvelse:
Ikke la ordet skremme deg; "Øvelse" betyr ikke kjører i maraton. Enhver form for fysisk aktivitet --- yoga, fotball, turgåing, hagearbeid, vaske bilen eller dans --- kan avlaste oppbygging av stresshormoner i kroppen og fremme generell velvære. Yoga milde strekninger kan hjelpe slipper kjemikalier i hjernen din til å forbedre humøret. Og langsom, dyp pusting kan roe både kropp og sinn. Når du beveger deg gjennom positurer som krever balanse og konsentrasjon, blir du oppfordret til å fokusere mindre på en travel hverdag og mer på i øyeblikket.

spise, sove og være glade:
En av de mer vanskelige ting å gjøre når følelsen engstelig eller deprimert er å sove. Så, før du går til sengs, unngå å betale regninger og ser på Dagsrevyen. I stedet tilbringe den siste halvtimen av dagen leser en roman, dele historier med familien din, eller slappe av og ta langsomme, dype åndedrag. Og unngå sjokolade kake, kaffe og alkohol på kvelden. I stedet prøver hele korn matvarer og drikke, som fremmer produksjon av hjernen signalstoffet serotonin for en større følelse av velvære.

Unn deg selv:
Gjør litt tid bare for deg selv --- ta en lengre rute til jobb eller hjem og lytte til en favoritt-CD; etter bading, gni hendene og føttene med fuktighetskrem; kle seg godt og bekymre seg mindre om hva andre måtte tenke på de flip-flops; få en massasje; få et kjæledyr; splurge (innen grunn og økonomiske begrensninger); "Get outta Dodge!" --- Det vil si, planlegger en kort ferie eller retrett.

Naturlig lindring:
Det finnes en rekke av trygge og populære urter som kan hjelpe, for eksempel kava, vendelrot, humle, og pasjons. Valerian letter spenninger og reduserer angst; kava slapper musklene og hjelper med hodepine; humle (Humulus lupulus) kan indusere søvn; og pasjons er commonlty brukes til å behandle barn med konsentrasjonsproblemer.

Medisiner:
Hvis din angst eller depresjon varer lenger som du kanskje har mistanke om, bør du kontakte lege. Det finnes et bredt utvalg av reseptbelagte medisiner for å behandle enhver form for angst og depresjon, og de er i et enda bredere utvalg av klasser. Et par av de mer allment kjente grupper er trisykliske antidepressiva, selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI,) og monoaminoksidasehemmere (MAO-hemmere) og benzodiazepiner. Enkelte betablokkere som brukes til å behandle hjertelidelser har også vært effektiv i den midlertidige behandling av angst, spesielt sosial angstlidelse.

Tips og advarsler

  • Rådfør deg med din lege før du foretar eventuelle strenge trening rutiner.
  • Hvis angst og depresjon synes å være en økende del av ditt daglige liv, snakke med legen din.
  • Meditasjon og trening kan lette symptomer på angst eller depresjon, men de er ikke erstattere for psykoterapi, medisiner eller annen behandling.