Digidexo.com

lave blodverdier

Hvordan forbedre lave blodverdier

Hvordan forbedre lave blodverdier


Røde blodceller, hvite blodceller og blodplater er de tre typer blodceller i kroppen. Når nivået av en eller flere typer blodceller er under det normale, er det ansett som en lav blodprosent. Ulike typer forhold kan føre til lave blodverdier. Bekrefte en diagnose av medisinsk tilstand som forårsaker lave blodverdier er avgjørende. Ifølge University of Florida Shands Cancer Center, en av de vanligste årsakene til lave teller er kjemoterapi å behandle kreft. Rush University Medical Center sier at i tillegg til kjemoterapi, kan lave blodverdier være forårsaket av anemi, noe som resulterer i lavt antall røde blodceller. Blodplater kan være lav på grunn av en forstørret spleen.Symptoms av lave blodverdier kan inkludere infeksjon, blødning og tretthet. Det finnes ulike måte å forbedre lave blodverdier, avhengig av hvilken type celle er involvert.

Bruksanvisning

•  Bestem hva slags celler er lave. Har blod trekkes og en komplett blodprosent (CBC) gjort. Dette vil diagnostisere hva slags celler er lav og la egnet behandling for å starte.

Ta medisiner. Erytropoietin brukes til å behandle folk som har lavt antall røde blodceller ved å øke celleproduksjonen gradvis. Filgrastim eller pegfilgrastim kan tas for å forbedre hvite blodceller hvis de er lave. Begge er godkjent av Federal Food and Drug Administration.

gjennomgå en transfusjon. Begge blodplater og røde blodlegemer kan bli overført inn i en pasient for å behandle lave blodtellinger. Blod for transfusjoner kan komme fra en blodbank eller en pasient kan donere sitt eget blod før en medisinsk prosedyre som skal brukes senere når de teller blir lav.

•  Vurder å bytte til en annen type kjemoterapi eller stoppe behandlingen, hvis det er årsaken til den reduserte blodverdier. Ifølge Mayo Clinic, kan behandlingen må stoppes midlertidig, noe som kan gi blod teller en sjanse til å forbedre.

Tips og advarsler

  • Spis et sunt kosthold. Dietter høy i jern-rik mat, for eksempel rødt kjøtt, kan bidra til røde blodlegemer. Iron kosttilskudd kan også bli anbefalt å forbedre røde blodlegemer.
  • Hvis en person får cellegiftbehandling, er nøye overvåking av blod viktig å få øye på lave blodverdier før de blir alvorlige eller livstruende.
  • Ta visse forholdsregler hvis teller er lav. Forebygge skader, som kan forårsake blødning dersom blodplatenivåene er lave. For å unngå smitte hvis hvite blodceller er lav, vaske hendene ofte, og unngå å være rundt folk som er syke. Selv om dette ikke vil forbedre lave blodverdier, kan det hjelpe deg å takle inntil teller forbedre.

Hvordan Bring Up lav WBC og RBC grunn Chemo Behandlinger

Kjemoterapi er bruk av intravenøse (IV) medikamenter for å behandle kreft. Mens narkotika bidra til å bryte opp det raskt dele celler av kreft, de også angripe raskt dele celler som kroppen trenger, inkludert de i benmargen som produserer blodceller. Resultatet er at du utvikler lave blodverdier, noe som kan gjøre at du føler deg uvel, gjengi deg mer mottakelig for smitte og få deg til å knuse og blør lett. Det er et par ting onkolog kan gjøre for å få opp blodprosent.

Bruksanvisning

Ditt blod har tre viktige komponenter: røde blodceller (RBC), som frakter oksygen i hele kroppen; hvite blodceller (WBC), som bekjemper infeksjon; og blodplater, som tillater blodet å koagulere. Mengden av hver komponent som kalles en blodprosent. Det forventes lave blodverdier under kjemoterapi, men hvis de faller for lavt, er du i faresonen for alvorlige helseproblemer som kan komplisere behandling av kreft eller til og med tvinge cellegift for å bli forsinket. Resultatene kan være katastrofalt. Gjennom dine kjemoterapi behandlinger, onkolog vil overvåke dine blodverdier ved rutinemessig bestiller en blodprøve som kalles komplett blodprosent (CBC). Holde notater av dine testresultater, og ikke vær redd for å stille spørsmål.

Start med forebygging. Spis en balansert diett høy på protein (fra kjøtt og meieriprodukter) og vitaminer (fra frukt og grønnsaker). Utfør grundig daglig hygiene, spesielt hyppig håndvask. Unngå folk som er syke. Få nok hvile og drikke rikelig med ikke-koffeinholdige, alkoholfrie væsker. Unngå anstrengende eller farlige aktiviteter som kan føre til at du får ut av pusten, sette deg i kontakt med smittestoffer, eller få deg til å bli kuttet eller forslått. Legen din kan ønske deg å ta multivitaminer eller kosttilskudd for å støtte ditt blod. Hold en journal på hvordan du føler deg hver dag, slik at du kan merke noen endringer og holde onkolog informert.

Legen kan anbefale forskjellige medisiner for å få opp din RBC, din WBC eller trombocytter. Noen av disse medikamentene krever hyppige doser, og de alle har potensial for alvorlige bivirkninger. Igjen, ta notater om hvordan du føler deg og varsle onkolog av plutselige endringer.

Hvis alt annet mislykkes, kan legen anbefale en blodoverføring for å sette nye blodkomponenter fra en donor inn i kroppen din. Utenlandske blod kan sette deg i fare for infeksjon, men overføringer ofte hjelpe med å bringe opp din blodprosent, slik at du kan fortsette å bekjempe kreft din. Du og din onkolog vil diskutere risiko og nytte av transfusjon. Ikke vær redd for å stille spørsmål.

Lupus og leddsmerter

Lupus er en inflammatorisk sykdom der immunsystemet feil og angrep dine organer og vev. Denne sykdommen er kalt en autoimmun sykdom, og har forskjellige typer med de vanligste er systemisk lupus erythematosus, som påvirker mange områder av kroppen og er den mest alvorlig. Kvinner er mer utsatt enn menn, og mens det er ingen kur, er behandling tilgjengelig for å behandle symptomene.

Symptomer

Symptomene vil variere fra person til person. Noen mennesker pådra symptomene plutselig, andre mer gradvis. Symptomer kan være mild for noen, alvorlig for andre. Symptomene kan være tretthet, vekttap eller gevinst, feber, munnsår, utslett formet som en sommerfugl, kortpustethet, angst, depresjon, blåmerker lett, hukommelsestap og brystsmerter.

Leddsmerter

Leddsmerter, hevelse og stivhet normalt følge lupus. Leddene berørt vil avhenge av hvor sykdommen er lokalisert i kroppen din, eller du kan ha felles smerte over hele kroppen. Du vil merke stivhet i leddene slik som dine knær, albuer og håndledd. Hevelse og smerte vil begynne, og gå eller plukke opp gjenstander kan bli vanskelig. Dette hevelse og leddsmerter kan føre til leddgikt.

Diagnose

Diagnostisering lupus er en vanskelig oppgave, og kan ta måneder eller år å endelig bekrefte diagnosen. Symptomer kan etterligne andre sykdommer, og symptomene kan komme og gå, noe som gjør det vanskelig å spikre ned hva årsaken er. Legen kan vurdere lupus hvis du har minst fire av disse kriteriene: en sommerfugl utslett som dekker nesen og sprer seg over kinnene, en skjellende eller sol-relaterte utslett, smertefri munn sår og leddsmerter i mer enn to ledd. Andre faktorer er beslag, nyreproblemer, lave blodverdier og blodprøver som bekrefter en autoimmun sykdom.

Joint Pain Treatment

Steroide anti-inflammatoriske legemidler som Advil og Motrin vil bli anbefalt av legen din for leddsmerter og stivhet. Disse stoffene er over disk, men diskutere med legen din riktig dosering. Anti-malaria medikamenter, for eksempel Plaquenil har vist seg å hjelpe til med leddsmerter, utslett og lungebetennelse. Kortikosteroider vil også kjempe leddbetennelse, men har alvorlige bivirkninger som vektøkning, bein tynning, høyt blodtrykk og diabetes.

Andre behandlinger

Personer med avansert lupus kan trenge en mer aggressiv behandling som høydose kortikosteroider og immundempende medikamenter som Imuran og Cytoxan. Disse stoffene virker å undertrykke immunsystemet ved å blokkere produksjonen av immunceller som angriper de organer og vev.

Lupus kan bryte ut i fakler, så det er best å prøve og hindre dem fra å skje. Få nok hvile og unngå solen, noe som kan utløse et bluss. Slitasje hatter og lange ermer og bukser når ut i solen. Trene regelmessig og spise et sunt kosthold rikt på frukt og grønnsaker. Bo sunt er din beste forebygging mot lupus flare ups.

Hva er symptomene på Spleen lymfom?

Milten er et organ på venstre side av kroppen, under nedre del av brystkassen. Dens formål er å gjøre lymfocytter og immunsystem celler som hjelper angreps infeksjoner. I tillegg, renser det svekkede blodceller, celleavfall og bakterier. Lymfom er en kreft som utvikles i lymfesystemet, som omfatter milten. Symptomene kan ikke vises før et par år etter at kreften begynner.

Fatigue

Uforklarlig tretthet kan være en av de første symptomene på en hvilken som helst type lymfom. Tretthet kan være et resultat av lave blodverdier.

Magesmerter

Magesmerter er forårsaket av utvidelse av milten. I henhold til World Journal of Gastroenterology, omtrent 30 prosent til 40 prosent av ikke-Hodgkins lymfom påvirker milten.

Tap av appetitt / vekttap

Tap av appetitt er forårsaket av en full følelse på grunn av din forstørret milt. Over tid vil dette resulterer i vekttap.

Nattesvette, feber og frysninger

Du kan oppleve nattesvette og frysninger på grunn av feber. Feber kan komme fra milten manglende evne til å produsere lymfocytter å bekjempe infeksjoner.

Kløe

Alvorlig kløe på hender og føtter kan være et symptom på milt lymfom, og kan være verre i løpet av natten. Dette symptomet kan også vises tidlig i sykdomsforløpet, så mye som årene før diagnosen.

Betraktninger

Alle symptomer kan være forårsaket av andre sykdommer eller tilstander. Din lege kan utføre ulike tester for å gjøre en nøyaktig diagnose.

Hva er Omega 3 fiskeolje godt for?

Hva er Omega 3 fiskeolje godt for?


Historisk sett brukes til å behandle leddsmerter og forkjølelse, fiskeolje voksende rykte er som strekker seg til behandling av hjertesykdommer og mentale forstyrrelser. Omega-3 rolle i hjerte helse er for øyeblikket under nærstudie, og American Heart Association anbefaler å legge fisk og fiskeoljer i kostholdet for optimal hjerte helse. Voksne og barn psykiske lidelser er et annet felt hvor omega-3 fiskeolje er å få anerkjennelse som en positiv behandling.

Fish Oil

Fiskeolje er avledet fra fettvevet i oljeholdig kaldt-vannsfisk. I de tidlige dagene av fiskeolje forbruk, ble tran inntas som en behandling for forkjølelse og leddsmerter. Behandlingen ble funnet å være effektiv, men den tykke og sterkt luktende, var vanskelig å svelge mørkt stoff. Moderne fiskeoljer er raffinert for å øke nivåer av omega-3 langkjedede fettsyrer og samtidig redusere risikoen for kvikksølvforurensning.

Eiendommer

Omega-3 fiskeolje inneholder langkjedede fettsyrer dokosaheksaensyre (DHA) og eikosapentaensyre (EPA). DHA, i særdeleshet, er funnet å forbedre utviklingen av hjernen og nervesystemet hos spedbarn. Både EPA og DHA bidrar til å redusere utviklingen og risikoen for hjertesykdom (se referanser).

Hjerte

The American Heart Association anbefaler å legge oljerike fisk i kostholdet minst to til tre ganger i uken. Ikke bare er fisk en god kilde til protein, er det høy i langkjedede omega-3 fettsyrer. Omega-3 fettsyrer kan bidra til å forhindre, og behandle, plutselig hjerte slag. Forbruker fisk eller fiskeolje kosttilskudd, kan senke blodtrykket, redusere veksten av aterosklerotisk plakk, redusere triglyseridnivåer, og redusere risiko for arytmier (se referanser).

ADHD

Fiskeolje er brukt for behandling av stemningsforstyrrelser som depresjon og angst voksen. I økende grad er fiskeolje blir studert som en behandling for barn med autisme, dysleksi og ADHD (ADHD). Lave blodverdier av DHA funnet hos barn med ADHD har bedt om studier for å teste sammenhengen mellom DHA mangel og ADHD. Ifølge Paul Montgomery, forfatter av den britiske Oxford-Durham studie publisert i tidsskriftet Pediatrics i 2005, forbedret fiskeolje barnas evne til å konsentrere seg og holde på oppgaven (se referanser).

Betraktninger

Når du tar en fiskeolje supplement, er noen advarsler rådet. Kvikksølv toksisitet kan unngås ved å forbruke renset farmasøytisk grad av fiskeolje. Høye doser av fiskeolje kan forårsake overflødig blødning ved tynning blodet og hindrer koagulering. Det anbefales å unngå høye doser av fiskeolje før operasjoner. Andre effekter av høy dosering kan omfatte urolig mage og kvalme.

Hva er fordelene med Floradix?

Floradix er en flytende jern supplement utformet for å øke jernnivåer i blodet. Den bruker jern glukonat, som er den mest lett absorberes form av jern tilgjengelig. Floradix er en ikke-constipating formel som også inneholder B-og C-vitaminer for å forbedre absorpsjonen, for å urteekstrakter hjelpe fordøyelse og fruktjuicer for å produsere optimal mage surhet. Regelmessig inntak produserer flere helsemessige fordeler.

Økt energi

Lavt jern nivå resultere i tilstand som kalles anemi som fører til svakhet og tretthet. Jern er en viktig del av hemoglobin, og når hemoglobinnivået synker, vil kroppen din slite. Regelmessig inntak av Floradix vil øke jern i blodet sammen med energinivået.

Hjernefunksjon

Ditt blod oksygentilførsel blir hjulpet av jern i blodet, og hjernen din bruker om lag 20 prosent av blodet oksygen. Dette gjør stryke en nøkkelkomponent i normal hjernefunksjon og en god grunn til å konsumere Floradix på en daglig basis.

Muskelfunksjon

Floradix vil hjelpe kroppen din med muskelfunksjonen ved å levere jern til blodet og mer oksygen til musklene. Lavt oksygennivå kan resultere i generell muskelsvakhet og tretthet.

Restless Leg Syndrome

Restless Leg Syndrome er en nevrologisk lidelse som har ubehagelige opplevelser i bena og en ukontrollerbar trang til å bevege seg rundt når i ro. Lave blodverdier forårsaket av jernmangel er en av de viktigste årsakene til rastløse ben syndrom. Floradix kan hjelpe ved å gi jern i blodet.

Kroppstemperatur regulering

Lavt jern nivå kan føre til svingninger i kroppstemperatur som kan la deg følelsen kaldt ett minutt og over-oppvarmet neste. Floradix vil normalisere jern nivåer og regulere kroppstemperaturen.

Hva er behandlinger for Akutt gikt?

Akutt gikt eller giktisk leddgikt, er en form for leddgikt som forårsaker plutselige anfall av ømhet og smerter i leddene. Urinsyregikt kan ramme hvem som helst, men er mer vanlig hos menn eller postmenopausale kvinner. Urinsyregikt oppstår når overflødig urinsyre utløser dannelsen av skarpe urat krystaller rundt kroppens ledd. Disse urat krystaller kan føre til store smerter og betennelse i de berørte ledd. Gikt symptomer kan behandles og forebygges med medisiner. Dessuten kan endringer i kostholdet bidra til å forebygge gikt angrep.

Årsaker til gikt

Urinsyregikt er forårsaket av en opphopning av urat krystaller rundt en joint. Denne opphopning forårsake alvorlig betennelse og smerter i de berørte felles. Disse krystaller dannes som et resultat av høye nivåer av urinsyre i blodet. Urinsyre er produsert når puriner brytes ned i kroppen og er også hentet fra enkelte matvarer som for eksempel sopp, asparges, sild, ansjos og innmat. Urinsyre er ment for å bli oppløst i blodet og sendes til nyrene og utskilles i urinen. Men noen ganger nyrene ikke utvise nok urinsyre eller kroppen gjør for mye av det. Det overskytende urinsyre krystalliseres i skarpe urat krystaller rundt leddene.

Gikt Risks

Personer som bruker overskytende alkohol er mer sannsynlig at lider av gikt. Enkelte sykdommer, slik som høyt blodtrykk, diabetes, hyperlipidemi og arteriosklerose øke risikoen for gikt. Medisiner som tiazid-diuretika og lav-dose aspirin også øke mengden av urinsyre i kroppen. Gikt må behandles for å hindre at mer intense smerter og skader på de berørte ledd. Leger kan diagnostisere gikt ved hjelp av en felles væske test og en blodprøve. Midler som vil være nødvendig for å behandle gikt effektivt.

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs)

Ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler (NSAID) er brukt for å redusere betennelse og smerte forårsaket av gikt. Kan kjøpes NSAIDs bli uten resept eller sterkere versjoner kan erverves med en resept fra lege. NSAIDs inkluderer ibuprofen og naproksen. Kolchicin kan brukes til å styre gikt i de individer som ikke kan ta NSAIDs.

Steriods

Prednisolon kan brukes til å behandle gikt betennelse og smerter. Prednisolon kan tas i pilleform, eller den kan injiseres direkte inn i de berørte ledd. Steroider er vanligvis brukes når NSAID eller Kolchicin ikke kan brukes.

Urinsyre Produksjons-stopper

Personer som har hyppige gikt angrep kan være foreskrevet Zyloprim eller Aloprim. Disse medikamentene redusere mengden av urinsyre produseres i kroppen. Bivirkninger av disse medikamentene er lave blodverdier og hudutslett.

Urinsyre Skirens

Et medikament kalt Probenicid kan brukes til å hjelpe nyrene fjerne overskudd av urinsyre fra kroppen. Denne medisinen kan føre til dannelse av nyrestein. Andre bivirkninger er magesmerter og utslett.

Urinsyregikt Diet

Ifølge Mayo Clinic, kan en diett med færre puriner bidra til å redusere faren for angrep av gikt. En gikt diett ville omfatte økt mengder med magre meieriprodukter og komplekse karbohydrater med reduserte mengder rødt kjøtt og sjømat. I tillegg bør alkohol unngås. For de individer som er overvektige, kan miste vekt også bidra til å redusere mengden av urinsyre i kroppen.

Hva er symptomene på anoreksi?

Anoreksi er en spiseforstyrrelse preget av en besettelse med mat og bor tynnere enn normalt. Personer med anoreksi kan forsettlig sulte seg eller trene hele tiden. Anoreksi rammer oftest kvinner, og kan til slutt føre til alvorlige komplikasjoner.

Fysisk Utseende

Personer med anoreksi kan virke veldig tynn. De kan ha tynt hår som faller ut lett. Dessuten kan de har sprø negler og tørr hud.

Medisinske symptomer

Personer som lider av anoreksi kan ha lavt blodtrykk og lave blodverdier. Dessuten kan de lider av ekstrem trøtthet og besvimelser. I tillegg, er et vanlig symptom forstoppelse. Kvinner med anoreksi kan slutte å ha en menstruasjon.

Atferdsmessige symptomer

Personer med anoreksi kan nekte å spise og kan alltid si at de ikke er sulten. Når de spiser, kan de bare spise visse matvarer, eller de kan synes å være altfor opptatt av mat. De kan også utøve overdrevet.

Emosjonelle symptomer

Personer med anoreksi kan synes å mangle følelser. Eller de kan bli defensiv når konfrontert om sin sykdom. I tillegg kan de være altfor opptatt av å være fett.

Alvorlige komplikasjoner

Langvarig anoreksi kan føre til en rekke alvorlige komplikasjoner, som for eksempel anemi og problemer med hjertet, lunger og nyrer. Disse komplikasjonene kan ha ødeleggende effekt, og kan selv slå dødelig.

Hva er fordelene med pyridoksin?

Hva er fordelene med pyridoksin?


Pyridoksin, også kjent som vitamin B6, er et viktig vitamin som må innhentes fra mat. Pyridoksin spiller en viktig rolle i produksjon og funksjon av mange kjemikalier, blant annet røde blodlegemer, hormoner og signalstoffer, ifølge Linus Pauling Institute. Vitamin B6 mangel symptomer inkluderer problemer med hukommelse og konsentrasjon, muskelstyrke og humør. Pyridoksin tilskudd fordeler felles helsemessige plager.

Heart Health

Vitamin B6-mangel øker risikoen for å utvikle hjertesykdom. Dette skyldes sannsynligvis pyridoksin rolle i å regulere nivåer av homocystein. Kvinner som konsumerer 4,6 mg vitamin B6 hver dag har en betydelig mindre risiko for å utvikle hjertesykdom enn kvinner som bruker 1,1 mg hver dag, ifølge Linus Pauling Institute.

Morgenkvalme

Selv pyridoksin har blitt brukt til å redusere symptomer på morgenkvalme siden 1940-tallet, har studier vist motstridende resultater for sin effektivitet. Flere studier viste en svak reduksjon i kvalme og oppkast i løpet av morgenkvalme. Studier konkluderte med at supplere med vitamin B6 er trygt under svangerskapet og ikke forårsaker skade på fosteret, ifølge Linus Pauling Institute.

Minne

En dobbeltblind, placebokontrollert studie fant at minnet forbedret hos eldre menn som supplert med pyridoksin, ifølge Linus Pauling Institute. Imidlertid trengs mer forskning for å fastslå om pyridoksin forbedrer kognisjon i usvekket individer.

Carpal Tunnel Syndrome

Lave blodverdier av pyridoksin er assosiert med carpal tunnel symptomer som søvnløshet, prikkende følelse i hender og økt smerte. Supplere med pyridoksin kan redusere symptomer på carpal tunnel syndrom. Men, dobbeltblind, placebokontrollerte kliniske studier viser motstridende resultater for pyridoksin effektivitet.

Depresjon

Pyridoksin er involvert i syntesen av serotonin, en stemning-modulerende hormon. Selv om mer forskning er nødvendig, kan pyridoksin forbedre symptomer på depresjon. I tillegg er vitamin B6 blir forsket på som en behandling for premenopause relatert depresjon.

Immunforsvar

Mangel inntak av pyridoksin reduserer lymfocytter, immun øke celler, og interleukin-2, proteiner som er avgjørende for immunsystemets funksjon. Supplere med vitamin B6 gjenoppretter produksjonen av disse immunsystemkomponenter. Forbedring av immunsystemfunksjonen er blitt funnet å være spesielt viktig hos eldre, ifølge Linus Pauling Institute.

Forsiktighetsregler

I sjeldne tilfeller har store inntak av pyridoksin resulterte i en allergisk reaksjon. Vitamin B6 bør ikke tas i høyere doser enn 200 mg per dag. Overdoser på pyridoksin kan føre til nevrologiske tilstander som forstyrrer balansen og følelsen i bena, ifølge University of Maryland Medical Center.

Bivirkninger av kjemoterapi for lungekreft

Lungekreft dreper flere mennesker i USA enn noen annen type kreft. Lungekreft dødsfall stiger de av bryst, tykktarm, prostata og lymfe kombinert. Men det er medisinske midler til å konfrontere lungekreft, og kjemoterapi er en av dem. Det kan være effektive og livsforlengende, men det kan også forårsake bivirkninger, inkludert håravfall og lave blodverdier, ifølge Mayo Clinic.

Lungekreft Chemo Drugs

Chemo, eller kjemisk terapi, kan bestå av ett stoff eller det kan være en kombinasjon av medikamenter. Generelt er det en to-stoff (eller flere) kombinasjon, i henhold til den elektroniske nettstedet Oncology kanal. Følgende liste over mest brukte chemo narkotika i behandling av lungekreft: Adriamycin, Gemzar, Ifex, Navelbine, Oncovine, Paraplatin, Platinol, Taxol, taxoter, VP-16 og Vepesid.

De vanligste bivirkningene

Ifølge American Cancer Society, de vanligste bivirkningene du kan oppleve mens du gjennomgår kjemoterapi kan inkludere: kvalme og oppkast, tretthet, hårtap, økt risiko for blåmerker og blødninger, samt infeksjon eller anemi. Men bivirkninger vil variere per person, og er bestemt av hvilke stoffer er (eller kombinasjoner) som anvendes, doseringsnivåer, så vel som andre faktorer, inkludert lengden og varigheten av behandlingen og generelle helse på tidspunktet for behandlingen.

Anemi

Kjemoterapi forårsaker ofte anemi (en reduksjon av røde blodlegemer i kroppen), i henhold til den elektroniske Oncology Channel nettside. Denne røde blodlegemer nedgang kan resultere i chemo-behandlet enkelte opplever kortpustethet, ekstrem tretthet og svimmelhet. Heldigvis finnes det reseptbelagte syntetiske hormoner (Procrit og Epogen), som kan stimulerer produksjonen av røde blodceller hos personer som opplever anemi på grunn av kjemoterapi.

Kombinasjon Chemo Effects

Mens de fleste av de giftige bivirkninger produsert av kjemoterapi kan håndteres, er noen fortsatt opplevd. En av disse er nøytropeni, som er reduksjonen av kroppens hvite blodceller. I tillegg er en annen bivirkning forårsaket av en kombinasjon av chemo medikamenter er trombocytopeni, som er reduksjon av blod-clotting blodplater. Uten en tilstrekkelig mengde blod-clotting blodplater, er kroppen vår ikke klarer å stanse blødninger i livstruende situasjoner.

Resistance Effect

Hvis en person har en historie med kjemoterapi, er sannsynligheten for at kjemoterapi som en aktuell kreftbehandling alternativet kanskje ikke så vellykket. Slike individer har vanligvis ikke svarer godt til mer kjemoterapi i henhold til den elektroniske Oncology Channel nettside. Denne bivirkning av cellegift motstand kan resultere i behov for å finne andre mulige behandlingsalternativer, muligens begrense en persons evne til å bekjempe lungekreft mer vellykket. Imidlertid kan nyere legemidler som Taxol og Hycamtin overveies i slike tilfeller.

Lungekreft Stråling bivirkninger

Ifølge American Cancer Society, er lungekreft den nest mest utbredte typen av kreft hos menn og kvinner, men det dreper langt flere mennesker hvert år enn noen annen form for kreft. Stråling, noe som ødelegger kreftceller, så vel som friske celler i nærområdet, som vanligvis gjøres i noen få minutter hver dag over en periode på flere uker. Det er mange mulige bivirkninger av denne behandlingen.

Fatigue

En person som gjennomgår strålebehandling kan ha svært lite energi. Trøtthet, som setter inn etter tre eller fire ukers behandling klimaks på slutten av serien, og etter hvert flater ut. Det kan ta en måned før energinivået er tilbake til det normale. Fatigue er en irriterende bivirkning av stråling, og i ekstreme tilfeller kan det være ødeleggende. Noen under behandling kan være nødvendig å avpasse sine aktiviteter og ta ettermiddag naps.

Skin Misfarging

Kort tid etter start strålebehandling, kan en pasient legge merke til at den behandlede huden er rød. Rødhet intensiverer inntil behandlingen serien er ferdig, og i løpet av de neste ukene den røde fargetone blir brune, og huden blir tørr. Pasienten bør bruke mild såpe og varmt vann for å vaske den berørte huden. Kremer med aloe vera og kortisonkrem anbefales for tørr hud og kløe, henholdsvis.

Hoste og problemer med å svelge

Fordi lungene er i nærheten av spiserøret, kan en pasient som gjennomgår strålebehandling har en og annen tørr hoste eller vanskeligheter med å svelge. Han kan stadig føler som om noe sitter fast i halsen, så spiser blir ubehagelig. Han kan spise mindre og mindre, og lenge før han begynner å gå ned i vekt. Kosttilskudd (Boost eller Sørg) kan være nødvendig for å sikre tilstrekkelig kaloriinntak.

Lave blodverdier

Blodverdiene falle under strålebehandling, men nedgangen er mye mer drastisk når behandlingen er i forbindelse med kjemoterapi. Lave blodverdier bety at antallet hvite blodceller (bekjemper infeksjon), røde blodceller (frakte oksygen til vevene) og blodplater (bistå med propper) er mindre enn ideell. Derfor kan den personen som gjennomgår strålebehandling være utsatt for forkjølelse og andre infeksjoner. Han kan også føle seg sliten og lett får blåmerker, selv i fravær av stump traume.

Strålingspneumonitt

Strålebehandling ødelegger friske lungeceller i prosessen med å fjerne maligne tumorceller. To uker til ni måneder etter behandling, stråling pneumonitt (betennelse i lungene) kan stille i. En person kan ha kortpustethet, hoste og feber. Han kan også være ute av stand til å ta dype åndedrag. Strålingspneumonitt er vanligvis løses med steroider. Hvis tilstanden forblir ubehandlet, kan det føre til fibrose (arrdannelse) av lungene, noe som resulterer i permanent skade.

Om 5q Minus syndrom

Om 5q Minus syndrom


5q minus syndrom fører vanskelig å behandle anemi. Mens behandlinger finnes for 5q minus syndrom, tilstanden ofte forkorter pasientenes liv og kan føre dem til å utvikle leukemi. I tillegg er de to mest effektive medikamentelle behandlinger for 5q minus syndrom bære betydelig helserisiko av sine egne.

Årsak

En genetisk sykdom i beinmargen at over en levetid fører til produksjon av færre og færre røde blodlegemer, 5q Minus syndrom oppstår fordi visse gener ikke er til stede på den lange arm av kromosom 5. Forskere har ikke positivt identifisert som gendelesjoner forårsake denne formen for myelodysplastisk syndrom; RJ Jaju og kolleger rapporterte i november 2000 utgaven av tidsskriftet "Gener, Chromosomes & kreft" at de hadde smalere plasseringen av genet sletting ned til et område mellom 5q31.3 og 5q33.

Hvem får det

Tegn på at en person har 5q Minus syndrom vanligvis ikke vises før fylte 60 år, men tilfellene har forekommet hos mennesker så unge som 30. Mellom 8100 og 11 250 amerikanere lider av 5q Minus syndrom, og folk som røyker, som ble utsatt for benzen eller plantevernmidler, eller har gjennomgått cellegiftbehandling eller strålebehandling har en høyere risiko for å få tilstanden manifestere seg.

Symptomer

Den merkbare symptomer på 5q Minus syndrom samsvarer med symptomer på blodmangel. Disse inkluderer brystsmerter, kognitive problemer, kalde hender og føtter, svimmelhet, tretthet, hodepine, uregelmessig hjerterytme og kortpustethet. Kliniske testene vil avsløre lavt antall røde blodceller.

5q Minus syndrom produserer også opphopning av røde blodceller forløpere i benmargen, og kan gi opphav til leukemi.

Behandlinger

Blodoverføringer står sentralt i behandlingen av 5q Minus syndrom. Dessuten er to medikamenter som brukes spesielt for å ta den underliggende årsaken til tilstanden: lenalidomid, markedsført under merkenavnet Revlimid av Celgene, og Thalomid, en branded versjon av thalidomid også fra Celgene. Begge disse stoffene kan føre til alvorlige fødselsskader, fosterdød og farlig lave blodverdier, slik at pasienter som tar enten medisinering må melde deg på, og rette seg etter reglene, spesialdesignede sikkerhetsprogrammer.

Ifølge AAN Giagounidis og C. Aul, som bidro med en monografi om 5q minus syndrom til den nyeste utgaven av læreboka Sjeldne ondartede hematologiske tilstander, har kliniske studier vist at lavdose cytarabin (f.eks Cytosar-U fra Teva), darbopoetin (Aranesp fra Amgen), kan erytropoietin og marg stamcelletransplantasjon hjelpe noen mennesker med 5q minus syndrom.

Prognose

Giagounidis og Aul oppmerksom på at personer diagnostisert med en ukomplisert form av tilstanden kan forvente å leve et annet 70-107 måneder. Dette levealder sammen ufordelaktig med at individer av samme alder som ikke har 5q Minus syndrom, imidlertid. Som Giagounidis og Aul skrive "I en alder av 67, er den generelle kvinnelige befolkningen i Tyskland forventes å leve i ytterligere 244 år, mens menn generelt lever 188 måneder." Når 5q Minus syndrom forekommer sammen med en annen blodsykdom, synker pasientens levetid til ca ett år.

Hvilke retningslinjer gjelder for WIC programmet?

Hvilke retningslinjer gjelder for WIC programmet?


The Women, spedbarn og barn-programmet er en supplerende ernæring initiativ administrert av US Department of Health. Programmet hjelper sårbare grupper, inkludert gravide kvinner, barn under fem år og spedbarn, få sunne dagligvarer og få tilgang til grunnleggende helsetjenester. Ifølge DOH nettside, mottakere av WIC tilskudd er mer sannsynlig å ha sunnere svangerskap.

Kvalifikasjons Retningslinjer

Gravide kvinner, spedbarn eller barn yngre enn fem år, mødre med babyer yngre enn seks måneder og ammende kvinner som har omsorg for et barn mindre enn et år gammel som oppfyller kvalifikasjonskravene kan motta assitance under WIC programmet. Familier som allerede mottar matkuponger, Temporary Assistance for trengende familier betalinger eller Medicaid støtte er kvalifisert for støtte, uavhengig av inntekt. Søkere til WIC støtte som ikke oppfyller disse forholdene må ligge innenfor grunnleggende inntektsnivå som diktert av føderal lov. Fra august 2010, den årlige inntektsgrensen for en familie på tre var $ 33 874, som er angitt på New York State nettside.

Vurderings Retningslinjer

Før betalinger er gitt, er søkere vanligvis vurdert av helsepersonell fra staten helseavdelingen. Denne vurderingen er utformet for å vurdere de medisinske og ernæringsmessige behov av mødre og deres barn, og finne ut hvilke fordeler de kan ha rett til.

Varighet Retningslinjer

WIC tilskudd er ment som kortsiktig hjelp. Et individ vil typisk bare motta WIC utbetalinger for 6 til 12 måneder. Den nøyaktige varighet avhenger av om søkeren er gravid, ammer eller er et spedbarn eller barn. Når den fastsatte periode med bistand er avsluttet, kan søkere på nytt hvis de tror de fortsatt er berettiget til hjelp under WIC programmet.

Retningslinjer prioriterte

Ifølge US Department of Agriculture nettside, WIC etater ikke har tilstrekkelige midler til å betjene alle søkere som er kvalifisert for WIC støtte. Hver statlig organ er nødvendig for å holde en venteliste på søkerne og gi hjelp basert på et system som prioriterer midler for de som trenger det mest. Prioriterte grupper inkluderer vanligvis kvinner eller barn som lever godt under fattigdomsgrensen, og i fare for helseproblemer på grunn av dårlig ernæring, samt kvinner og barn med lave blodverdier eller søkere som har en historie med medisinske problemer under svangerskapet.

Beliggenhet Retningslinjer

WIC tilskudd utstedes av helse avdelinger eller familie tjenester avdelinger i enkelte stater. For å være kvalifisert for å få hjelp, må kandidatene oppholde seg i staten der de gjør sin søknad. WIC mottakere som flytter til en annen stat er satt til toppen av ventelisten og vil være først i køen når flere midler blir tilgjengelige. Disse søkerne må fremlegge bevis de fikk WIC betalinger i en annen stat, og bør informere WIC kontoret når de har tenkt å flytte.

Low Blood Count hos barn

Low Blood Count hos barn


Lave blodverdier hos barn er beskrevet av en rekke begreper og kan være forårsaket av en rekke forhold. Blodcellene hos babyer og barn er laget i benmargen til forskjellige ben i kroppen. Den spesifikke årsak og behandling av lavt antall blodceller er avhengig av den type lavt blodlegemer.

Lavt antall hvite blodlegemer

Flere forhold kan føre til et lavt antall hvite blodlegemer. Leukopeni er en nedgang i antall hvite blodlegemer. En reduksjon i antallet nøytrofiler kalles nøytropeni. Neutrofiler er en type hvite blodlegemer. Granulocytopeni er en reduksjon i produksjonsnivåene av granulocytter. Granulocytter er en gruppe hvite blodceller som inneholder eosinofile, basofile, og nøytrofile. Hvite blodceller utføre sykdomsforebyggende aktiviteter. Hos barn, blir et lavt antall hvite blodlegemer bestemmes av en rekke faktorer, inkludert alder og kjønn. Det er flere undertyper av hvite blodceller. Det er mulig å ha et lavt antall hvite blodceller i bare en av subtypene.

Lav Red Blood Count

Røde blodceller transport oksygen og næringsstoffer. Lave røde blodverdier blir oppdaget av hemoglobin, hematokrit og RBC tester. Begrepene som brukes for å beskrive lave blodverdier er Myelosuppresjon og Pancytopeni. Myelosuppresjon er en nedgang i den totale produksjonen av blodceller. Pancytopeni er reduksjon av hvite blodceller, røde blodceller og blodplatetall.

Årsaker

Et lavt antall hvite blodceller hos barn kan være forårsaket av en rekke forhold, blant annet: medfødte lidelser, virusinfeksjoner som forstyrrer benmargsfunksjon, autoimmune sykdommer, kreft, sykdommer som skader benmargen, stoffer som skader eller ødelegger benmargen, og infeksjoner. Forholdene knyttet til lavt antall hvite blodverdier inkluderer leukemi, lupus, HIV / AIDS, hypotyreose, sever allergiske reaksjoner, aplastisk anemi, hypersplenisme, myelofibrose, myelodysplastisk syndrom, revmatoid artritt, og myelokathexis. Et lavt antall hvite blodprosent kan være forårsaket av vitaminmangel, strålebehandling, parasittsykdommer og en rekke andre autoimmune og medfødte lidelser.

Et lavt antall røde blodprosent er forårsaket av anemi. Anemi er lavere enn normal mengde av røde blodlegemer i blodet. Anemi er vanligvis forårsaket av den raske ødeleggelse av røde blodceller eller utilstrekkelig produksjon av røde blodceller. Det kan også være forårsaket av jern mangler, blyforgiftning, kroniske sykdommer og nyresykdom. Jernmangel anemi påvirker barn og tenåringer i alle aldre som ikke får nok jern eller som mister røde blodceller gjennom blødning.

Symptomer

Symptomer assosiert med lavt antall hvite blodprosent inkluderer sår i munnen, et hvitt belegg i munnen eller tungen, sår hals, blod i urinen, brenning med vannlating, og oppfordrer til å urinere oftere. Symptomer på et lavt antall røde blodprosent inkluderer kortpustethet, tretthet, hodepine, brystsmerter, svakhet, svimmelhet, blek hud og en økning i hjertefrekvens. Spedbarn og barn med lavt antall røde blodverdier kan ikke vokse på normale priser.

Behandlinger

Én eller en kombinasjon av medisiner kan være foreskrevet for å behandle lavt antall hvite blodceller. Antimikrobielle midler brukes til å behandle infeksjoner fanget på grunn av en undertrykt immunsystem. Peg-filgrastim (Neulasta), filgrastim (neupogen) og Sargramostim (Leukine) brukes for å hindre at hvite blodceller fra å falle for lavt etter kjemoterapi. Legen kan også foreskrive antibiotika.

Behandlinger for lavt antall røde blodverdier inkluderer medisiner epoetin alfa (PROCRIT) og Darbepoetin (Aranesp). Legen kan forskrive over disk kosttilskudd, inkludert en multivitamin og jern supplement og en høy-protein diett. I noen tilfeller kan en transfusjon av røde blodlegemer være nødvendig.

Hva er risikoen for livmorhalskreft behandlinger?

Hva er risikoen for livmorhalskreft behandlinger?


Cervix forbinder livmoren og vagina. Livmorhalskreftformer i vevet i livmorhalsen. Det er vanligvis ingen symptomer for livmorhalskreft, men det kan diagnostiseres tidlig med regelmessige celleprøver.

Behandling Alternativer

Å vite stadium av kreft vil bidra til å bestemme den beste behandlingsalternativet for livmorhalskreft. Den stadium av kreft er avhengig av størrelsen og dybden, og hvor langt det allerede har spredt.

Operasjonell Risiko

Det er flere operasjoner som kan utføres for å fjerne livmorhalskreft. Risiko fra disse surgeries kan inkludere infeksjon i såret, blødninger, eller skade på andre organer.

Stråling Risiko

Strålebehandling brukes til å drepe kreftcellene. Risiko fra stråling er hudforandringer, vannlating problemer, lave blodverdier, arrvev, vaginal tørrhet, skade på eggstokkene, og svekket bein.

Kjemoterapi Risiko

Kjemoterapi er en blanding av anti-kreft-medikamenter som er gitt ved injeksjon eller gjennom munnen. Kjemoterapi kan forårsake lave blodverdier, økt risiko for infeksjon, tretthet, kvalme, diaré, og for tidlig overgangsalder,

Betraktninger

Avhengig av alvorligheten av kreft, kan leger bruke en kombinasjon av disse behandlinger for kreft i livmorhalsen. Ved å kombinere disse behandlinger kan resultere i en bedre sjanse for pasienten å redusere disse risikoer.

Myelodysplastisk syndrom Definisjon

Myelodysplastisk syndrom er sjeldne blodsykdommer som oppstår når blodcellene i benmargen ikke utvikle seg ordentlig. Myelodysplastisk, noen ganger kalt myelodyplasia, påvirker blodplater og røde og hvite blodceller. De berørte cellene er i stand til å gå inn i blodet, noe som resulterer i lave blodverdier. I noen tilfeller kan tilstanden føre til leukemi eller mennesker kan utvikle livstruende komplikasjoner danne tilstand.

Symptomer

Symptomer på myelodyplastic syndromer er tretthet, kortpustethet, hodepine og svimmelhet, uvanlige blødninger og blåmerker og hyppige infeksjoner.

Typer

Verdens helseorganisasjon gjenkjenner åtte forskjellige myelodyplastic syndromer. De forskjellige typene er basert på blodverdier og benmargsforandringer.

Årsaker

For de fleste typer av myelodyplastic syndrom, er det ingen kjent årsak. Imidlertid kan noen typer være forårsaket av eksponering overfor toksiner slik som benzen.

Behandling

Det finnes ingen kur for noen av de myelodyplastic syndromer, men det er noen alternativer for å støtte behandling, herunder transfusjon av røde blodceller, medikamentell behandling, kjemoterapi og stamcelletransplantasjoner. Den type behandling er vanligvis avhengig av den type syndrom en person har.

Risikofaktorer

Folk som er eldre enn 60 år er mer sannsynlig å utvikle myelodyplastic syndromer og litt flere menn enn kvinner utvikler dem. Røyking øker også risikoen fordi sigarettrøyk inneholder benzen.

Actinomycin-D bivirkninger

Actinomycin-D er merkenavnet for en anti-kreft kjemoterapi narkotika. Det er cytotoksisk og antineoplastiske, og et alkyleringsmiddel, som er en form for kjemisk forbindelse som er reaktiv. Det behandler forhold, inkludert bakterie celle svulster, bløtvevssarkom, Ewings sarkom, melanoma, choriocarcinoma, rhabdomyosarcoma, nevroblastom, Kaposis sarkom, og diverse andre. Noen bivirkninger av denne anti-kreft stoffet kan forekomme.

Lave blodverdier

En av de vanligste bivirkningene av Actinomycin-D er lave blodverdier (for en kort periode, samt reduksjon av blodplater og hvite og røde blodlegemer, noe som kan føre til å ha en høyere risiko for anemi, infeksjon og blødning.

Vanlige bivirkninger

Andre vanlige bivirkninger av denne anti-kreft narkotika inkluderer munnsår, hårtap, diaré, sollys følsomhet, kvalme, kaster opp, og hud-relaterte problemer (som huden peeling, rødhet, og follikulær akne). Noen av disse bivirkningene oppstår raskt etter å ha tatt Actinomycin-D, som kvalme og kaster opp (som kan skje timer etter inntak av stoffet).

Mindre vanlige bivirkninger

Ulike mindre vanlige bivirkninger av Actinomycin D kan forekomme. Disse bivirkningene er problemer med leveren (som forhøyede nivåer av leverenzymer og levertoksisitet, som er en medisinsk tilstand preget av skader på leveren på grunn av kjemikalier), fruktbarhet tap (senket sjansene for å bli i stand til å bli gravid), huden mørkere, appetitt tap, og utmattelse. Hvis du opplever noen av disse bivirkningene, varsle legen din om dem umiddelbart. Noen av disse bivirkningene kan være alvorlige (for eksempel fruktbarhet tap og forhøyede leverenzymer).

Legehjelp

Følgende bivirkninger av Actinomycin-D samtale for medisinsk assistanse. De kan eller kan ikke være skadelig. De inkluderer ekstrem utmattelse, mørke eller tjære-lignende avføring, ekstrem hudutslett (med kløe og avskalling), gulfarging av hud eller øyne (også kjent som gulsott), hevelse, smerte eller rødhet der medisinen ble injisert, hevelse i magen, blek-farget avføring, te-farget urin, og unormal blåmerker og blødninger.

Senere bivirkninger

Forsinkede bivirkninger av denne anti-kreft legemiddel kan også forekomme. Sekundær kreft kan utvikle måneder eller år etter å ha tatt Actinomycin-D. Enkeltpersoner oppfordres til å snakke med sine leger om potensialet for sekundær kreft.

Kjemoterapi behandling for kreft i bukspyttkjertelen

Bukspyttkjertelkreft er ofte behandlet med kjemoterapi fordi sykdommen er avansert før den blir diagnostisert. Tidlige stadier av denne sykdommen har sjelden symptomer, eller det kan føre til symptomer som er feildiagnostisert som en mer vanlig tilstand. Bukspyttkjertelen er bak magesekken, og det er vanskelig å palpere for massene. Derfor når kreft i bukspyttkjertelen er diagnostisert til slutt, er det ofte blitt meget avansert og kan ha metastasert i hele kroppen.

Behandling

Behandling for kreft i bukspyttkjertelen er basert på alvorligheten av sykdommen når den diagnostiseres. Kjemoterapi er ofte brukt, men den kan også være kombinert med kirurgi og strålingsterapi. Kirurgi er indisert dersom legen kan fjerne all kreft. Kjemoterapi kan gis før kirurgi for å krympe svulsten eller det kan bli gitt etter operasjonen for å ødelegge celler spredt og hindre kreft fra å returnere. I dette tilfelle kan strålebehandlinger også gis på samme tid. Hvis kreft har spredt seg til omkringliggende organer, og kan ikke fjernes gjennom kirurgi, kjemoterapi så kan det gis alene siden kirurgi eller stråling vil være i stand til å behandle kreft når den har metastasert.

Kjemoterapi

Gemcitabin er kjemoterapi stoffet for behandling av kreft i bukspyttkjertelen. Gemcitabin administreres av en IV løsning en gang i uken i tre uker av gangen, etterfulgt av en ukes hvileperiode i mellom. Dosen og behandlingslengden bestemmes av legen din.

Et annet medikament kalt 5-FU brukes i noen tilfeller. Gemcitabin eller 5-FU kan anvendes alene eller i kombinasjon med andre medikamenter slik som irinotecan, paclitaxel, docetaxel, oksaliplatin eller capecitabin. Pågående studier er i gang for å finne ut hvilken kombinasjon av legemidler er den mest effektive ved behandling av ulike stadier av kreft i bukspyttkjertelen. For tiden er det besluttet fra sak til sak.

Side Effects

Kjemoterapi bivirkninger er vanligvis kort sikt, og er diaré, blåmerker lett, økt risiko for infeksjon, kortpustethet og tretthet. Disse symptomene er et resultat av lave blodverdier, som oppstår når kjemoterapi påvirker benmargen. Noen ganger er det mer alvorlige bivirkninger som er unike for det spesifikke medikament som brukes. Disse omfatter nerveskader og nyreskader.

Pain Relief for Back Pain grunn av Bekhterevs sykdom

Bekhterevs sykdom er en form for leddgikt som påvirker leddene i ryggraden og bekkenet. Selv om sykdommen kan utvikle seg i nesten hvem som helst, er det mest sannsynlig å finne menn i alderen 20 og 40. Bekhterevs sykdom er en kronisk tilstand, og i sin avansert form kan føre til store smerter og endret kroppsholdning. Heldigvis er betydelig smertelindring mulig ved hjelp av en rekke forskjellige behandlinger.

Symptomer på Disorder

Symptomer på Bekhterevs sykdom begynner vanligvis med intermitterende smerter i hoftene eller nedre del av ryggen. Av og til kan hele baksiden bli påvirket selv i disse tidlige stadier. Andre symptomer på sykdomsutvikling inkluderer stivhet, tretthet, hæl smerter, nakkesmerter, lett feber, øyebetennelse og vanskeligheter fullt utvide brystet. Du kan også utvikle en vane å bøye over på livet for å lindre smerte. I avanserte tilfeller kan kroppen begynne å danne nye bein i ryggen i et misforstått forsøk på å helbrede vedvarende betennelse. Denne prosessen etter hvert bevirker at virvlene til å smelte sammen. Kombinert med sedvanlig lutende, kan det etterlate deg med permanent ødeleggende krumning av ryggraden.

Medisinering alternativer

Smertelindring fra ankyloserende spondylitt, avhenger av en kombinasjon av medisiner og fysioterapi. Hvis legen diagnostiserer sykdommen, vil hun sannsynligvis foreskrive en steroide anti-inflammatoriske (NSAID) smertestillende. Ofte foreskrevet NSAIDs inkluderer indometacin (Indocin) og naproxen (Aleve og Naprosin). Mulige bivirkninger av NSAID bruk omfatter gastrointestinal blødning og mindre vanlige lever- og nyreproblemer.

Anti-inflammatorisk kortikosteroider som prednison blir noen ganger brukt til å bremse leddskader i avanserte tilfeller. Selv om de er vanligvis tas oralt, kan de også bli injisert direkte inn i et angrepne ledd. Langvarig bruk av kortikosteroider kan føre til grå stær, økt infeksjonsrisiko, menstruasjonsproblemer, redusert sårtilheling og høyt blodsukker.

Tumornekrosefaktor (TNF) stopper er en nyere klasse av narkotika noen ganger brukt til å behandle Bekhterevs sykdom. De fungerer ved å hemme TNF, en celle protein som fremmer betennelse. Legemidler i denne klassen inkluderer etanercept (Enbrel), adalimumab (Humira) og infliksimab (Remicade). Risiko fra disse forbindelsene omfatter nerverelaterte problemer og reaktivering av latente infeksjoner som tuberkulose.

I tilfeller der betennelsen har utvidet til leddene i armer eller ben, kan legen din også forskrive sulfasalazin (Azulfidine) eller metotreksat (Rheumatrex). Disse stoffene er klassifisert som sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler (DMARDs), som arbeider for å begrense omfanget av leddskader. Potensielle bivirkninger inkluderer leverskader og lave blodverdier.

Selvfølgelig er alle de medikamenter som vanligvis anvendes for spondylitt presentere en viss grad av alvorlig risiko. Sørg for å grundig konsultere legen din om de tilgjengelige alternativene, og - om mulig - videre utdanne deg selv om noen stoffet du kan ta. Melde fra om bivirkninger raskt og arbeide med legen din for å finne egnede alternativer når det er nødvendig.

Fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet er også viktig å bekjempe langsiktig ankyloserende spondylitt smerte. I utgangspunktet ditt ubehag kan gjøre øvelsen virke usannsynlig, men riktig smertebehandling bør forbedre ditt syn. Når du er i stand, stille inn en vanlig tidsplan for aktivitet. Gjør du det vil hjelpe deg å forhindre eller forsinke holdning-ødelegge effekten av avansert sykdom. For en guide til egnede spondylitt øvelser, se ressurs-delen som følger med denne artikkelen.

Varicella vaksine bivirkninger

Varicella, eller vannkopper, gir vaksinen voksne og barn med immunitet mot vannkopper. Varicella vaksine vanligvis ikke føre til alvorlige bivirkninger, ifølge Centers for Disease Control (CDC), men problemer av og til å utvikle seg.

Milde bivirkninger

Sårhet og hevelse på injeksjonsstedet er mulig etter mottak av varicella vaksine. Ifølge CDC, kan om en person ut av 10 har feber, og en person ut av 25 kan utvikle et utslett i den første måneden etter vaksinasjon. I sjeldne tilfeller kan noen med et utslett smitte andre.

Moderate bivirkninger

Færre enn 1 av 1000 barn kan oppleve anfall av feber, ifølge US National Library of Medicine.

Alvorlige bivirkninger

Lungebetennelse er en sjelden alvorlig bivirkning av varicella-vaksine. Lave blodverdier og alvorlige hjerne reaksjoner forekommer så sjelden at de ikke kan definitivt knyttet til vaksinen, ifølge CDC.

Allergisk reaksjon

I sjeldne tilfeller kan en person ha en alvorlig allergisk reaksjon på varicella vaksine. Noen som har en allergisk reaksjon kan være svak, blir svimmel, og har problemer med å puste. De kan også oppleve elveblest, blekhet og en rask hjerterytme, ifølge CDC.

Advarsel

Søk medisinsk hjelp for eventuelle uvanlige symptomer etter varicella vaksine. Få øyeblikkelig legehjelp for en allergisk reaksjon eller andre alvorlige bivirkninger.