Digidexo.com

urter til å stoppe eggløsning

Informasjon om urter til Stopp Hyppig vannlating

Hyppig vannlating er en tilstand som plager mange middelaldrende og eldre voksne. Avhengig av hvilken årsak bak urin tilstand og kjønn på vedkommende er det en rekke av forskjellige urter som kan brukes til å støtte sunn urinering. Alle som lider av hyppig vannlating bør også vurdere å se en ernæringsmessig orientert lege eller alternativ medisin utøveren. Alvorlige helseproblemer kan eksistere og slike symptomer bør ikke ignoreres.

Historie

Herbal rettsmidler for nesten alle forhold går tilbake tusenvis av år. Faktisk mange av de urtene som brukes for å lindre problemene knyttet til det moderne mennesket kan spores tilbake til de tidligste sivilisasjoner der de ble brukt i stor utstrekning.

Årsaker til hyppig vannlating

Hyppig vannlating for menn ofte har sine røtter i prostata. For kvinner, kan hyppig vannlating være forårsaket av fødsel og virkningen av alder som det svekker musklene involvert forårsaker hyppigere behov for å eliminere grunn av en manglende evne til å støtte en sunn blæren størrelse.

Urter for menn

Pygeum er en urt som er tenkt å bidra, men nyere forskning synes å tyde på at så Palmetto bær har en betydelig innvirkning på de underliggende faktorene som påvirker prostata helse. Kombinasjons formler ofte gjøre bruk av begge, og føre til positive resultater.

Urter for kvinner

Mange kvinner nytte av ginkgo å løse hyppige urin problemer, mens andre kan ofte finne hjelp fra kardemomme. Kardemomme er ikke så ofte brukt i Vesten som det er ansatt av ayurvedisk (indisk) utøvere.

Uva Ursi

En urt som gir hjelp til både menn og kvinner med urinveisproblemer er UVA Ursi. Denne urten er oftest forbundet med å hjelpe kvinner, men har potensial til å være av verdi for menn.

Eggløsning & Back Pain

Eggløsning & Back Pain


Mange kvinner opplever smerter under menstruasjonen. Men omtrent 20 prosent av kvinner opplever også mage og rygg smerter midt i syklusen, rundt tiden for eggløsning. Når dette ryggsmerter oppstår i løpet av syklusen, er det noen ting du kan gjøre for å lindre smerten og være mer komfortabel.

Mittelschmerz

Når du opplever en ekstremt smertefull eggløsning, er det referert til som mittelschmerz. Dette er et tysk ord som betyr "midt smerte." Oftest smerten ligger i magen, men kan spre seg til ryggen og bekkenet. Selv om det kan være svært smertefullt, er ryggsmerter forbundet med mittelschmerz nesten aldri alvorlig og regnes som normalt.

Eggløsning Pain

Mange kvinner opplever eggløsning smerte vil føle en skarp smerte i magen som sakte forsvinner inn i en kjedelig verke. Dette smerter i magen kan også spre seg til bekkenet og ryggen, ofte skaper en kjedelig verke av ryggsmerter under eggløsningen. Hvis du opplever eggløsning smerte vil du ha symptomer som smerter på hver side av magen, bekken og rygg. Denne smerten kan også oppstå under samleie, mens du arbeider ut og kan være ledsaget med noen gastrointestinale symptomer. Kvalme og noen spotting kan også forekomme.

Hvor ofte?

Noen kvinner har smertefulle eggløsning hver gang de går gjennom syklusen sin. Men de fleste kvinner opplever ryggsmerter i forbindelse med eggløsning sjeldnere. Hvis du har mittelschmerz, vil du mest sannsynlig har smertefulle eggløsning hver tredje eller fjerde måned. Denne smerten varer vanligvis i seks til åtte timer, men kan vare så lenge som 24 til 48 timer.

Årsak

Smertefull eggløsning er antatt å være forårsaket av en liten strøm av blod når eggstokkene slipper den månedlige egg. Dette blodet forårsaker en irritasjon, som til slutt fører til at du smerter i mage og rygg. Mengden av smerte som du opplever hver måned er antatt å avhenge av hvor mye blod som rømmer.

Lindrende Eggløsning Pain

Drikke rikelig med vann, bruker en varmepute på magen eller ryggen, eller soaking i et varmt bad kan bidra til å lindre eggløsning ryggsmerter. Noen kvinner bruker også over mot narkotika for å lindre smerten. I noen tilfeller kan legen forskrive p-piller som vil stoppe deg fra eggløsning, og dermed redusere din smerte. Hvis du er også blodig oppkast, har høy feber, hoven mage eller pustevansker bør du oppsøke lege med en gang.

Hvordan beregne eggløsning perioder

Hvordan beregne eggløsning perioder


Tidsperioden rundt eggløsning er den mest fruktbare perioden i kvinnens menstruasjonssyklus. Å vite når denne tiden kommer er et viktig skritt for alle som prøver å oppnå eller unngå en graviditet. Vellykket forutsi eggløsningen krever at du tar deg tid til å bli kjent med kroppen din og studere dine sykluser. Det er fire hovedmetoder for eggløsning prediksjon. De beste resultatene oppnås når mer enn én metode brukes over en periode på flere måneder.

Bruksanvisning

•  Hold en kalender. Sirkel den første dagen av mensen, som er når en kvinnes syklus begynner. Gjenta denne prosessen hver måned. Når den andre syklusen er startet, teller baklengs fra den andre sirkelen 18 dager, og sette en "x" gjennom den dagen. "X" markerer den første dagen du kan ha eggløsning.

Ta temperatur. Bruk en basal termometer for å ta temperaturen muntlig hver morgen før du får ut av sengen. Spill basal temperaturen hver dag. Bruk et diagram for å gjøre det lettere å oppdage mønstre. Du vil se på 0,5 til 1,6 økning i basal temperaturen etter at du har hatt eggløsning. Temperaturen vil forbli forhøyet til starten av neste periode.

Sjekk din cervical væske, som cervical væske, eller utflod, strekker mer enn normalt og ligner eggehviter nær eggløsning. Sette noen av væske mellom tommelen og pekefingeren. Hvis man kan strekke fingrene uten å bryte strengen av fluidum, er dette mest sannsynlig den type fluid som indikerer eggløsning. De 12 til 24 timer i løpet som finner denne type væske du er vanligvis den mest fruktbare tid.

Få en ovulation Predictor kit. Det finnes to typer ovulation Predictor kits, men både test urin for luteiniserende hormon (LH), som overspenninger før eggløsning. Urinere direkte på testpinnen eller dyppe strimmelen i en samlet urinprøve. Sjekk kontrollvinduet for å sikre at testen fungerer. Vent tiden angitt på skiltene og sammenligne resultatene med prøven gitt på pakningsvedlegget. Et positivt resultat indikerer at du vil få eggløsning i løpet av de neste 36 timer.

Tips og advarsler

  • Ifølge American Graviditet Association, kvinner generelt har eggløsning 12 til 18 dager før starten av menstruasjonen. Holde en kalender for flere måneder vil hjelpe deg å finne et mønster i syklusene dine.
  • Hvis du menstruere regelmessig, vil du legge merke til regularitet til din eggløsning også.
  • Følg instruksjonene på ovulation Predictor kit nøye, så de varierer etter merke.
  • En ekstremt lys farge band på en ovulation Predictor kit indikerer ikke eggløsning. Ifølge Eggløsningskalkulator, er det alltid en liten mengde av LH i kroppen din.

Hva er årsakene til Eggløsning dysfunksjon?

Eggløsning dysfunksjon betyr at eggstokkene ikke gjør sin jobb med å slippe et egg. Selv om symptomene på funksjonsfeil eggstokkene er ikke alltid iøynefallende, som uregelmessig eller fraværende menstruasjon, de bør likevel tas på alvor som de kunne indikere infertilitet eller annen alvorlig afflictions.There er mange årsaker til Eggløsning dysfunksjon, for eksempel polycystisk ovariesyndrom, perimenopause, stress, eggstokkreft hypofunction og fedme.

Funksjon

Eggstokkene er kvinnelige kjønnskjertler som produserer et egg hver måned, samt hormonene østrogen og progesteron. Fra fødselen, eggstokkene inneholde alle eggene som trengs i en levetid, vanligvis flere hundre tusen, men bare ca 300 modne og blir utgitt. Eggløsning er utgivelsen av et egg fra eggstokkene gjennom egglederne og inn i livmoren hvor det enten er befruktet og fører til graviditet, eller det er ikke befruktet, og er utgytt via menstruasjon.

Polycystisk ovariesyndrom

Polycystisk ovariesyndrom er når det er cyster på eggstokkene, og er den vanligste årsaken til Eggløsning dysfunksjon. Ifølge lege og forfatter John R. Lee i sin bok "Hva din lege kan ikke fortelle deg om Breast Cancer," kan for mye sukker i kosten føre til et konsistent høyt insulinnivå, "og høye insulinnivåer produsere et ubalansert forhold mellom eggstokken regulerende hormoner, FSH og LH. Flere (i stedet for bare én) follikler kan danne, som resulterer i cyster på eggstokkene. Tilstanden i seg selv er sjelden skadelig, men forårsaker hormonell ubalanse, noe som kan føre til en rekke andre problemer , inkludert kreft.

Perimenopause

Perimenopause er scenen før menopause (definert som nedleggelse av eggstokkene), vanligvis varer tre til seks år før den siste perioden. I denne fasen blir eggløsning uberegnelig --- eggstokkene gir ikke alltid et egg hver måned, selv om en månedlig periode kan likevel forekomme --- som er en normal men ikke nødvendigvis sunt dysfunksjon av eggstokkene. Det er usunn bare fordi anovulasjon fører til østrogen dominans i kroppen.

Stress

Stress, både psykisk og fysisk, kan påvirke syklusen din, slik at mensen sent eller selv gjør du hopper over en periode helt. Studenter, profesjonelle idrettsutøvere eller noen under ekstremt press har ofte uregelmessige sykluser. Mens disse uregelmessighetene normalt gå bort når stresset er under kontroll, kan kronisk stress påvirker kroppens evne til eggløsning regelmessig.

Eggstokksvikt

Ovarian hypofunksjon, eller for tidlig eggstokksvikt, kan være forårsaket av kjemoterapi eller stråling, andre autoimmune lidelser eller genetikk. Symptomer ligner på overgangsalderen, inkludert manglende menstruasjon, smertefulle samleier, nattesvette og hetetokter.

Fedme

Fedme har en tung toll på kroppens evne til eggløsning, forårsaker anovulation. Så selv om blødningen fortsatt skjer hver måned, kan det hende at kroppen ikke produserer et egg. Overvektige kvinner med polycystisk ovariesyndrom kan ha mer alvorlig ovarialt dysfunksjon enn kvinner som er normal vekt, for eksempel infertilitet.

Behandling

Diagnostisering av Eggløsning dysfunksjon kan bekreftes av legen din ved å bestemme hormonnivået eller via ultralyd. Konvensjonell behandling for eggstokkreft dysfunksjon er vanligvis gjort med fruktbarhet medisiner som clomiphene citrate, men naturlige urte rettsmidler har blitt brukt i Asia i århundrer, inkludert rødkløver, bringebær blad og marikåpe. I mellomtiden kan måle kroppstemperaturen hver morgen ved første oppvåkning hjelpe bekrefte om du har eggløsning.

Urter for å bidra til å stoppe Hårtap

Mens det ikke er noen varig skade på legemet som oppstår av hårtap, er det ofte en høy grad av følelsesmessig eller psykologisk stress som følger med det. Folk opplever håravfall er ofte avhengige av konvensjonelle eller alternative produkter å demme dens virkninger. Flere av disse produktene, samt etterfølgende rettsmidler gjøre bruk av urter for å bidra til å styrke håret og bekjempe sykdom.

Urter

Urter kan ofte blandes med væske og brukes direkte til hodebunnen. Prøv å blande 4 ss. tørket timian med 2 kopper vann. Kok blandingen i 10 minutter og la den avkjøles før du masserer den inn i håret ditt. Håret bør være fuktig og ren før du påfører blandingen. Skyll med varmt vann etter en time.

Urter brukes ofte i håret-tap sjampo og balsam. Disse krever vanligvis flittig bruk over en flere måneders periode. Urte sjampo og balsam styrke og tykkere hår, men kan ikke fremme hårvekst. De fleste kan kjøpes på nettet eller over disk på helsekostbutikker.

Grønn te har blitt brukt for å stanse hårtap. Bland grønn te blader eller teposer med varmt vann og drikke flere kopper per dag. Likeledes har den kinesiske urten kjent som Han Shou Wu eller Fo-Ti blitt brukt til å bekjempe hårtap og kan drikkes i te form.

Den raskeste måten å innta urter er gjennom pilleform. Urter som brennesle, så Palmetto og pygeum har alle blitt brukt til å bekjempe hårtap og kan tas i pilleform.

Kosttilskudd

Urter bør brukes sammen med kosttilskudd for størst effekt. For eksempel kan motta en sunn dose av daglige vitamin C bidrar til å forhindre håravfall fra stress, sykdom eller traumer. Inkluder frukt og grønnsaker som persille, brokkoli, grønn paprika og fruktjuicer i kosten. Disse er høy i vitamin C. Opprettholde et høyt nivå av protein som finnes i matvarer som fisk, erter, tofu, ost og hvetekim kan også bidra til å redusere effekten av hårtap. Hair-tap kosttilskudd som sink og vitamin B-50 komplekset kan også tas i pilleform.

Advarsel

Urter er svært eksperimentell, og bør ikke anses som botemidler for hårtap. Ikke stole utelukkende på urter for å stoppe håravfall eller regrow mistet håret. Noen urter eller kosttilskudd kan fungere som allergener, så snakke med en lege eller spesialist før du tar piller eller inntak urter.

Urter for å bidra til å stoppe Hair Tynning

Farlige matvaner, krasje dietter, dårlig personlig hygiene (særlig det av hårsekkene og hodebunnen), stadig mer forurenset atmosfæriske forhold, og den vedvarende stress og spenning i hverdagen kan føre til raske hårtap. Kjemikere og leger kan foreslå en rekke potions og medisiner for å minske eller behandle problemet. Men ifølge praktiserer ayurveda eksperter og naturmedisinere, er det ganske mange urter for å effektivt bidra til å stoppe hår tynning i tillegg.

Myrtle og Henna

Ifølge praktiserer ayurveda forskere, er en måte å bremse hårtap å plassere om et halvt dusin myrt blader i en kvart kopp vann og la uforstyrret for en hel dag. Deretter knuse våte blader inn en klissete lim og massere inn i huden på hodebunnen din før du går til sengs hver kveld i fjorten dager. Gå å sove med en dekning på hodet. Skyll med lunkent vann om morgenen for å stoppe håret falle.

Et annet alternativ er å male om et dusin blader av henna planten og gni den friske lime inn i røttene av håret ditt annenhver uke. La den i håret for omtrent en time før du vasker det godt med varmt vann og alle merker av sjampo.

Koriander og rosmarin

Tradisjonelle indiske hårpleie praksis tyder på at du kan ha en effektiv urte hår-tap forebygging kur med korianderblader. En gang hvert 15 dager, knuse rundt 10 koriander blader til en deigaktig masse og massasje i håret røtter og på hodebunnen din. Holde det slik i ca en halv time før du vasker det godt med varmt vann.

En annen metode er å knuse ca 12 rosmarin blader og bland pastaen med en eggeplomme og 2 ss. hver av olivenolje og limesaft. Masser denne blandingen inn i røttene av hårsekkene og la uforstyrret i ca en time. Senere, vaske lim unna håret med lunkent vann.

Shikakai og Amla

Ayurveda og urte talsmenn hevder at både shikakai og amla eller indisk stikkelsbær - lett tilgjengelig på indisk spesialitet eller dagligvarebutikker - er gunstig for naturlige håret falle kontroll behandling. Du kan ta 2 ss. hver av de pulveriserte urter av shikakai og amla, og bland til en pasta med 4 ss. med vann ved værelse temperert.

For et annet middel, suge ikke mindre enn fire Amla stykker og et par teskjeer pulverisert shikakai i ca 100 ml lunkent vann i ca en halv dag. Gni pastaen eller blandingen forsiktig inn i hodebunnen og hårrøttene. La uforstyrret i omtrent et kvarter før du skyller bort godt med kaldt vann.

Eggløsning Pain & Menopause

Eggløsning smerte, eller mittelschmerz, er en lavere magesmerter på den ene siden som skjer hos kvinner i tiden rundt eggløsning, når et egg frigjøres fra eggstokken. Mittelschmerz kan bli verre for noen kvinner rundt overgangsalder.

Mittelschmerz Årsaker

Ifølge National Institutes of Health, kan mittelschmerz være forårsaket av egg hårsekken vekst strekker eggstokken overflate eller ved irritasjon i mageslimhinnen fra blod eller væske utgitt av et sprukket egg hårsekken. Selv mittelschmerz er smertefullt, er det ikke skadelig, og er ikke en indikasjon på en hvilken som helst sykdom.

Mittelschmerz Symptomer

Mittelschmerz er preget av en særegen skarp, kramper smerter på den ene siden av nedre del av magen. Smerten kan vare alt fra noen minutter til 48 timer, og begynner i midten av menstruasjonssyklusen.

Menopause

Menopause oppstår når en kvinnes eggstokker opphøre eggproduksjon, vanligvis mellom 45 og 55. Menstruasjon blir sjeldent, til slutt stoppe helt, og kroppen produserer mindre progesteron og østrogen.

Mittelschmerz og Menopause

Ifølge Dr. Margery Gass ved University of Cincinnati College of Medicine, kan mittelschmerz og menstruasjonssmerter blir verre for noen kvinner i tiden rundt overgangsalderen. Dr. Gass anbefaler informere legen din om disse symptomene for evaluering og overvåking.

Andre symptomer på overgangsalder

Overgangsalderen kan også føre til hetetokter, nattesvette, søvnløshet, raske hjerteslag, redusert libido, humørsvingninger og vaginal tørrhet.

Eggløsning under overgangsalder

Eggløsning under overgangsalder


Når en kvinne går gjennom peri-menopause, den fasen som kommer før overgangsalderen, hun kan eller ikke har eggløsning. En kvinne kan ha en menstruasjon selv om hun ikke har hatt eggløsning.

Prosedyre

Eggløsningen skjer vanligvis midt i syklusen, da et egg frigjøres fra hårsekken, forlater eggstokken og beveger seg inn i egglederen. Egget da gjør sin vei til livmoren der, hvis det møter opp med en sperm, kan en graviditet føre. Ifølge Healthsquare.com, er en kvinne født med så mange som to millioner egg. Men som kvinne aldre, blir hennes egg forsyning utmattet.

Aldring Eggstokkene

Aldring eggstokkene blir non-respondere på kroppens signaler om at det er på tide å produsere et egg. Når dette skjer, blir mindre progesteron produseres og eggstokkene gradvis mister sin evne til eggløsning. Når eggløsningen stopper helt, østrogennivået stuper og menstruasjon opphører helt. Dette er overgangsalder.

Syklus blir ujevn

Når en kvinne er i peri-menopause, blir Eggløsning syklus uberegnelig. Kroppens normale hormonelle rytme blir avbrutt og menstruasjonen kan bli ustabil. Hvis en kvinne er ikke forsiktig med å bruke prevensjon i denne fasen av livet hennes, kan hun bli gravid, fordi det er vanskelig å forutse om eller når hun kommer til eggløsning. En peri-menopausal kvinne kan bare bli gravid i løpet av disse syklusene når hun har eggløsning, ifølge Mayo Clinic. Noen kvinner kan oppleve en stikkende smerte i nedre høyre eller venstre side av magen, noe som indikerer eggløsning finner sted, selv om mange kvinner aldri oppleve denne følelsen. En kvinnes bryster kan få sår midt i syklusen som indikerer at hun har eggløsning.
En kvinnes evne til å bli gravid reduseres som eggløsning blir uregelmessig; kan imidlertid graviditet fortsatt forekomme. The Mayo Clinic anbefaler at kvinner bruker prevensjon før de har gått et helt år uten en menstruasjon.

Eggstokkene stenges for godt

Når overgangsalderen inntreffer, betyr dette at eggstokkene har stengt ned for godt, og menstruasjon vil ikke lenger forekomme. Østrogen, som er avgjørende for en kvinnes helse, er ikke lenger produseres av kroppen hennes. Østrogen hjelper dyrking vaginal membraner, opprettholder bentetthet, stimulerer brystvevet og bidrar til å holde huden smidig. En kvinnes kropp er vant til å oppleve en bølge av østrogen, etterfulgt av et utbrudd av progesteron under hennes månedlige syklus. Produksjonen av disse hormonene stopper når eggløsningen opphører. Dette setter kvinner på et høyere risiko for å få beinskjørhet og hjerte- og karsykdommer.

Prematur eggstokksvikt

Ifølge Blå Kors og Blue Shield, en prosent av kvinnene opplever for tidlig eggstokksvikt, noe som resulterer i utbruddet av overgangsalder før fylte 40. Hvis en ung kvinnes eggstokker slutter å virke, kan tilstanden være forårsaket enten av en autoimmun tilstand eller noen genetisk faktor. Men noen ganger ingen årsak kan bestemmes.

Hvorfor får jeg ikke eggløsning?

Eggløsning

Eggløsning er en komplisert prosess som involverer en rekke biologiske og kjemiske trinn. Følgelig kan eggløsningen bli avbrutt i flere ledd, og mange forskjellige forhold og hendelser kan arrestere eggløsning.

Menopause

Den typiske slutten av eggløsning hos mennesker kalles overgangsalderen. Menopause oppstår 12 måneder etter en kvinnes siste periode - i den vestlige verden, rundt alderen 45 til 55. Dette er den vanligste forklaringen på eggløsning å stoppe helt. Det er en naturlig og uunngåelig del av å leve et fullverdig liv som kvinne, ikke en sykdom.

Anovulasjon

Hvis eggløsningen er arrestert før overgangsalderen er det som kalles eggløsning. Kvinner som konsekvent ikke slipper et modent egg en gang per menstruasjonssyklus kalles anovulatorisk. Dette er vanligvis et resultat av en treatable tilstand. Et betydelig antall kjønnsmodne kvinner - mellom 6 og 15 prosent - er anovulatorisk.

Årsaker til Anovulasjon

Anovulasjon kan være forårsaket av en rekke forhold. Plutselig vekttap, polycystisk ovariesyndrom (PCOS) og problemer med skjoldbruskkjertelen, hypofysen eller hypothalamus er de mest typiske årsaker til anovulasjon.
Plutselig vekttap - som når en kvinne er sultne eller anorektisk - kan i noen tilfeller føre til at kroppen til å stenge ned eggløsning. Det er antatt at dette kan være en utviklet mekanisme for å beskytte både helsen til kvinnen og fremtiden for de artene som helhet (bedre å spare egg til tider med overflod; bedre å ikke kjøre risikoen for en sultende kvinne å bli gravid) .

PCOS beskriver utseendet på mange cystisk kropper på eggstokkene. Disse massene forhindre dannelsen av eggstokkfollikelen og kan føre til uregelmessige perioder og eggløsning. Vanligvis en arvelig tilstand, er PCOS ansvarlig for opp til 90 prosent av anovulasjon tilfeller.

Flertallet av ikke-PCOS anovulasjon skyldes hormonell ubalanse. En balanse av hormoner i kroppen er nødvendig for egg frigjøring og follikkel formasjon, kan så betydelig hormonsykdom forårsake infertilitet. Vanligvis er dette et resultat av skade på skjoldbrusk eller hypofysen. Skjoldbruskkjertelen produserer hormoner som er nødvendige for riktig eggløsning, mens hypofysen styrer eggstokkene selv. En annen mulighet er å skade eller sykdom i hypothalamus, som i sin tur, styrer hypofysen.

Mindre vanlige årsaker til anovulasjon inkluderer fedme, hirsutisme, narkotikabruk, og fysiske skader på eggstokkene selv (eggstokkene dystrofi).

Eggløsning Etter Prevensjon

Hvordan Eggløsnings Works

Omtrent halvveis i menstruasjonssyklusen (to uker før flyt starter) du har eggløsning, og slipper en modne egget i forberedelse til befruktning og eventuell graviditet. En kvinnes menstruasjonssyklus varierer 28-35 dager, og noe innenfor dette området anses å være sunn.

P-piller, Depo-Provero (Depo skudd) og Norplant alle forstyrre eggløsningen. Etter hormoner fra disse prevensjon produkter er ikke lenger til stede, trenger kroppen din til å ta over prosessen med å generere hormoner som er nødvendige for å støtte normal eggproduksjon, menstruasjon og oppfatning. Kroppen din vil begynne å produsere follikler, så vil du har eggløsning. Hvor lang tid mellom å stoppe prevensjon og gjenoppta eggløsning vil avhenge av den enkelte kvinne. Noen vil starte eggløsning nesten umiddelbart, mens andre vil ta lengre tid å gjenoppta denne prosessen.

Hvis du har brukt noen form for barrieremetode (sæddrepende middel, kondomer, membraner, eller noen annen form for barrieremetode, har du ikke stoppet eggløsning. Kroppen din fortsatte eggløsningen prosessen hver måned, og "barriere" prevensjons blokkert sperm fra å nå din egget. (Se Resource)

Oppdage Ovulation

Eggløsning er den prosessen som et modent egg er utgitt av eggstokken etter modning. Den modnet egg er utgitt av eggstokken og blir deretter trukket av din egglederen i livmor.

Når kroppen begynner å eggløsning igjen etter at du har sluttet å bruke hormonbasert prevensjon, kan du bruke en av flere metoder for å bestemme enten når du er i ferd med å eggløsning eller når du har eggløsning.

Cervical mucus vil endre seg i konsistens. Det vil bli glatt, klar og stretchy.

Etter at du har hatt eggløsning, vil din basal kroppstemperatur stige med 0,4 til 1,0 grader. Denne temperaturøkningen indikerer at kroppen din har gitt ut et egg.

Noen kvinner føler føler lavere abdominal ubehag eller smerte. Dette kalles mittelschmerz og det kan vare bare noen få minutter eller flere timer.

Når Eggløsning Starter

Etter å stoppe p-piller, kvinner generelt gjenoppta eggløsning i løpet av to uker. Noen kvinner kan ikke begynne eggløsning igjen i flere måneder mens andre vil gjenoppta normal eggløsning innen tre måneder.

Hvis du har tatt Depo-Provera skudd, kan kroppen din ta nærmere et år for å gjenoppta vanlig eggløsning. Fordi hormoner som finnes i dette skuddet er i kroppen din så lenge --- ni til 12 måneder --- kroppen din vil ikke gjenoppta ovulatory aktivitet før alle hormonene er ute av systemet.

Hvis du har hatt en spiral med hormoner implantert, når spiralen er fjernet, hormoner er også borte. Når kroppen din gjenopptar vanlig eggløsning, kan du prøve å bli gravid.

Hvis du hadde Norplant stenger satt inn i armen din, enten du må vente på Norplant å utmatte sin tilførsel av hormoner eller få dem fjernet kirurgisk. Når kroppen din gjenopptar normal eggløsning, kan du forsøke graviditet.

Hvordan beregne en kvinner eggløsning dato

Hvis du prøver å bli gravid, betydelig hjelper det å vite eggløsning datoer. Likeledes, hvis du ønsker å unngå å bli gravid, er nyttig den samme informasjonen.

Hvordan beregne en kvinner eggløsning dato

•  Skriv ned den første dagen i siste menstruasjon. Dette er den datoen du startet din siste menstruasjonssyklus.

Legg merke til gjennomsnittlig antall dager i din individuelle menstruasjonssyklus. Menstruasjonssyklusen begynner på den første dagen av mensen og slutter på den siste dagen før du får din neste periode. Antall dager i den syklusen er kjent som ditt spesifikke menstruasjonssyklusen. De fleste kvinner har en menstruasjonssyklus på ca 28 dager. Beregn din gjennomsnittlige menstruasjonssyklus ved å spore sykkelen i flere måneder. Syklusen kan variere litt fra måned til måned. Gjennomsnittlig dine sykluser over tre eller fire måneder på å finne din gjennomsnittlige menstruasjonssykluslengde.

Vit at kvinner vanligvis har eggløsning 14 dager etter starten av menstruasjonssyklusen. Dette betyr at hvis du har en 28-dagers syklus, vil du sannsynligvis eggløsning på dag 14 i syklusen. Hvis du har en 30-dagers syklus, vil du sannsynligvis eggløsning på dag 16 i syklusen.

Bruk online eggløsning kalkulatorer for enkelt å se dine spådd eggløsning datoer. Nettsteder som Ovulation-Kalkulator og The Imperfect Parent vil beregne eggløsning dato for deg. Du må legge inn den første dagen i din siste periode og din gjennomsnittlige menstruasjonssyklusen lengde for å få resultater.

Prøv temperaturen metode for å bestemme eggløsning. Ta temperaturen hver morgen. Dagen etter at du har eggløsning, vil temperaturen være om en halv grad Celsius høyere enn normalt. Sørg for å ta temperaturen første om morgenen, før du har fått ut av sengen som bevegelse forårsaker kroppstemperaturen til å stige.

Observer utflod. Når eggløsningen nærmer seg, har en tendens utflod å være mer vassen og tydelig. På dagen for eggløsning, vil utslippet være tykkere og våtere. Direkte etter eggløsning, vil utslippet være noe klebrig.

Besøk en fruktbarhet lege for å få hjelp bestemme din eggløsning tid. Disse legene kan utføre ulike tester for å hjelpe deg med å spikre ned dine spådd eggløsning datoer.

Hint

  • Etter eggløsning har skjedd, må egget bli befruktet i løpet av 24 timer for at graviditet kan oppstå.
  • Vær oppmerksom på at eggløsning beregningen gir et anslag over den eggløsning dato. Det er ikke en eksakt vitenskap.
  • Hvis din menstruasjonssyklus varierer hver måned, er det vanskelig å forutsi eggløsning datoer.

Hvor snart etter en LH-stigning du har eggløsning gjøre?

Hvor snart etter en LH-stigning du har eggløsning gjøre?


Timing er nøkkelen komponent under familieplanlegging. Overvåking den månedlige syklus og hormonsvingninger ikke bare holder deg up-to-date på hva som skjer i kroppen din, kan det øke sjansene for unnfangelse hvis du innlemme denne kunnskapen i din baby-making innsats. Å vite når du har en luteiniserende hormon (LH) vil hjelpe deg å finne din eggløsning tidsramme mer nøyaktig.

Definisjon av LH Surge

Luteiniserende hormon er en av de viktigste hormonene som spiller inn i dagene som fører opp til eggløsning. En LH-stigningen oppstår når dette hormonet frigjøres i kroppen av hypofysen. Hypofysen får signal om å slippe denne type hormon fra hypothalamus. Dette området av hjernen er din viktigste hormon regulator.

LH Rolle i Eggløsning

Tilstedeværelsen av luteiniserende hormon signaler til din modent egg at det er på tide å bryte gjennom eggstokkveggen. Ifølge American Graviditet Association, sprekker egget gjennom delikat eggstokkveggen innen 24 til 36 timer etter at du har en LH-stigning. Når egget er sluppet, reiser det ned egglederen og er tilgjengelig for mulig unnfangelse. For de fleste kvinner, skjer denne prosessen med hendelser sted mellom dag 12 og dag 16 i menstruasjonssyklusen.

Oppdager Din LH nivå

Du kan bestemme din LH nivå med to hovedmetoder. Den første og minst invasive er en over-the-counter urin eggløsning prediktor test. Avhengig av budsjettet og preferanser, kan du kjøpe en eggløsningstest stripe kit, en digital eggløsningstest eller en fruktbarhet monitor kit. Dette er raskere og rimeligere enn det andre alternativet, blodprøve. Medline Plus viser at helsepersonell kan bestille en blod uavgjort for å sjekke hormonnivået på en bestemt dag i menstruasjonssyklusen.

LH Surge og Conception

Når du vet du har hatt en LH-stigning, kan du tiden din forestilling innsats. WebMD anbefaler å ha samleie noen dager før beregnet eggløsning dato, så vel som på den dagen, for å øke sjansene for unnfangelse. Sperm kan overleve inni deg i opptil seks dager, mens egg har en mye kortere overlevelse tidsramme - 12 til 24 timer. Etter det, desintegrerer egget og er ikke lenger tilgjengelig for befruktning.

Eggløsning Symptomer og tegn

Eggløsning Symptomer og tegn


Enten du er klar til å utvide familien din eller du ønsker å være forsiktig med å, vel vitende om de vanligste eggløsning symptomer og tegn kan hjelpe deg uansett. En kvinne kan bli gravid i løpet av en omtrentlig fem dagers span hver måned. Denne perioden kalles eggløsning, og det oppstår vanligvis 12 til 16 dager før menstruasjonen. Kroppen din sender ofte ut signaler på at det kommer gjennom eggløsning. Men de kan være subtile, så med mindre du betaler oppmerksomhet, de er lett å overse.

Slimet i livmorhalsen Change

Umiddelbart etter menstruasjonen du kan ikke ha mye cervical mucus. Hvis du gjør det, kan det være overskyet, tykt og klebrig å ta på. Rett før eller under eggløsning, vil livmorhalsen ser ut som rå eggehvite. Det kan være vassen og trevlet mellom fingrene. Eggløsningen mest sannsynlig skjer på dagen når du har den mest mengden av denne vannaktig cervical mucus.

Basal Body Temperature

I en frisk person, er den basale kroppstemperaturen den laveste temperaturen kroppen opplevelser i løpet av dagen. For å måle ditt, ta temperaturen første om morgenen. Ingen bevegelse, ingen snakker, ingen raske turer på do. Sette alarmen for samme tid hver morgen og pop termometeret i munnen --- fortrinnsvis i samme under-the-tungeposisjon hver gang.

Sporing av basal kroppstemperatur i løpet av noen måneder kan noen ganger hjelpe deg å avgjøre når du har eggløsning. Det er fordi i mellom eggløsning perioder basal kroppstemperatur er konsistent. Et par dager før eggløsning det vil falle på grunn av endringen i hormonnivået. Så et par dager etter eggløsning den stige kraftig. Du vil være på jakt etter en økning på 0,4 grader Fahrenheit i løpet av to dager, noe som bør indikere eggløsning. Du kan måle fremgangen din med en basal kroppstemperatur diagram.

Livmorhalsposisjonsendring

Til uinnvidde, kan det ta litt tid å legge merke til endringene at livmorhalsen går gjennom. Under menstruasjonssyklusen, og for de første dagene etterpå, vil det føles lav og fast. Som eggløsningen vokser nærmere, flytter livmorhalsen inn i en høyere stilling, blir mykere og våtere. I løpet av eggløsning livmorhalsen er på sitt høyeste og mest åpne stilling. På dette punktet er det forberedt på å tillate sperm inn. Og når eggløsningen er fullført, vil du vite det fordi livmorhalsen vil gå ned igjen i lav og fast stilling igjen.

Magekramper

Når egget er sluppet fra eggstokkene, noen kvinner har lavere magekramper kalt mittelschmerz. Denne smerten kan kjennes på den ene siden av magen eller over magen og kan vare alt fra noen timer til et par dager. Like før eggløsning, kan den voksende follikkel strekke eggstokk overflaten, forårsaker dette smerte. Under eggløsningen skjer mittelschmerz fordi slimhinnen i magen er irritert fra væsken løslatt etter egget hårsekken er ødelagt.

Ømme bryster

På grunn av hormonelle endringer, noen kvinner opplever ømme bryster eller smerter under eggløsningen frem til tidspunktet for menstruasjon. Selv husk at ømme bryster kan også være et tidlig tegn på graviditet.

Effektiviteten av Plan B hvis tatt etter eggløsning

Effektiviteten av Plan B hvis tatt etter eggløsning


Plan B er en p-alternativet som er beregnet for bruk i krisesituasjoner. Når tatt kort tid etter samleie, kan det forsinke eggløsning og hindre implantasjon av et befruktet egg i livmoren. Imidlertid, hvis en kvinne har ubeskyttet samleie i løpet av eller etter eggløsning, kan nivået av pillen pålitelighet endres.

Definisjon

Plan B er en type p-pille. Imidlertid skiller den fra andre p-piller på to måter. Først er det brukt for å forhindre graviditet etter ubeskyttet sex allerede har skjedd. For det andre innebærer det å ta bare en pille, mens andre p-piller ofte krever en kvinne å ta en p-pille hver dag i hennes syklus.

Bruk

Plan B er nødprevensjon. Dette betyr at det er ment å hindre graviditet når en kvinne har hatt ubeskyttet sex og ikke ønsker å bli gravid eller hvis en prevensjon metoden ikke fungerer som forventet. For eksempel kan det brukes hvis et kondom sprekker eller et par har samleie uten bruk av prevensjon i det hele tatt. Det er imidlertid ikke det samme som en abort pille. Ifølge PlanBOneZStep, vil det ikke avbryte svangerskapet dersom en kvinne har allerede blitt gravid.

Timing

Du kan ta Plan B opp til tre dager, eller 72 timer, etter å ha ubeskyttet samleie. Ifølge Planned Parenthood, det fungerer ved å slippe et høyt nivå av et hormon som kalles levonorgestrel - finnes i mange p-piller - i kroppen. Dette hindrer kroppen fra eggløsning - slippe et egg. Siden en graviditet ikke kan forekomme med mindre et egg møter og blir befruktet av en sædcelle, kan forsinke eggløsningen forhindre graviditet. I tillegg gjør pillen slimet i livmorhalsen - slim som beveger seg fra åpningen av livmoren til vagina - tykkere, noe som gjør det vanskeligere for sædcellene å reise mot et egg hvis du slipper en. Det tynner også slimhinnen i livmoren, noe som muligens gjør det vanskeligere for et befruktet egg å feste seg der.

Etter eggløsning

Effektiviteten av å ta Plan B etter eggløsning er usikkert. En av Plan B arbeidsplasser er å utsette eggløsning, hindrer egget i å komme med en sædcelle. Hvis du allerede hatt eggløsning og hadde sex før eller under eggløsning, kan et egg har blitt befruktet. Men Plan B tynner også slimhinnen i livmoren. Derfor kan et befruktet egg ikke vellykket implantat der, og egget kan gå ut kroppen din når du har din neste periode. Hvis du har eggløsning, ha sex når du mistenker at du har eggløsning og ta Plan B på samme tid, kan du ha en høyere sjanse for graviditet. Dette er vanskelig å forutsi, men som pinpointing den eksakte tiden for eggløsning er vanskelig, som er å forutsi hvor raskt en sperm vil møte et egg.

Egg Longevity

Ifølge American Graviditet Association, er fortsatt et ubefruktet egg bart i omtrent 24 timer etter eggløsning. Som sådan, kan samleie enda et par dager etter eggløsning være mindre sannsynlig å resultere i graviditet. Du kan imidlertid velge å ta Plan B allikevel å ha en bedre sjanse til å forhindre en uønsket graviditet.

Hvordan finne en kvinnes eggløsning dato

Hvordan finne en kvinnes eggløsning dato


Under eggløsningen, kvinnens eggstokker slipper et egg, som blir befruktet når det kommer i kontakt med mannens sæd. Hvis du prøver å bli gravid, har du en 12 til 24-timers vinduet hver måned når du kan bli gravid. Sperm lever også i kroppen din i tre til fem dager. Å vite når du har eggløsning lar deg tid samleie slik at du vil ha størst sjanse for å bli gravid. Du kan forutsi eggløsning ved å lære å observere visse kropps tegn.

Hvordan finne en kvinnes eggløsning dato

Spor perioder på en kalender. Eggløsningen skjer en gang mellom 12 og 16 dager før mensen. Hvis du har en ganske regelmessig syklus, kan du forutsi når du kan være eggløsning, men du bør kombinere dette med andre metoder for å være sikker.

Ta din basal kroppstemperatur hver morgen. Basal kroppstemperatur, eller BBT, er kroppstemperaturen etter at du har vært hvile. Det er det samme på de fleste dager, men toppene dagen etter at du har eggløsning. Du trenger en spesiell termometer, som kan komme med et diagram for å spore BBT. Når du vet når du eggløsning, telle dagene til din periode for å bestemme din "lutealfase", eller antall dager i mellom eggløsning og menstruasjon. Bruk denne til å telle tilbake fra din forventede perioden dato for å gjøre en god gjetning om når du har eggløsning.

Sjekk slimet i livmorhalsen og livmorhalsen posisjon. Sperm reise gjennom livmorhalsen for å nå egget. Som du har eggløsning, blir slimet rundt livmorhalsen din glatt og elastisk, noe som hjelper sædcellene sammen. Test din cervical mucus ved å dra fingeren langs området og undersøker det i lyset. Under eggløsningen, cervix vil også være høyere opp, og du kan selv være i stand innsats en finger.

Bruk en ovulation Predictor kit. Like før kroppen frigjør et egg, produserer det luteiniserende hormon. Teste ovulation Predictor kits urinen for dette hormonet. Samle urin i en ren, tørr cup. Dypp slutten av testen i urinen din. Hvis den oppdager hormonet, vil du se to linjer. Dette betyr at du vil få eggløsning i løpet av de neste 36 timer.

Hint

  • Online fruktbarhet kalkulatorer kan hjelpe deg å holde styr på mensen, og bidra til å forutsi når du vil eggløsning.
  • Dersom syklusen er uregelmessig, kan det være vanskelig å fastslå nøyaktig når du har eggløsning. Hvis syklusen din er lengre enn 35 dager, kan du ikke være eggløsning i det hele tatt. Rådfør deg med legen din dersom du har problemer med å bli gravid.

Eggløsning Pain & Symptomer

Eggløsning symptomer er forbundet med endringer i en kvinnes skjedesekret og en økning i hennes normale basal kroppstemperatur. Disse symptomene vanligvis bare vare i løpet av kort eggløsning periode, og for noen kvinner smerte kan også oppstå under eggløsningen. Kvinner bør snakke med sin lege hvis de merker uvanlig eggløsning symptomer eller om de prøver å spore deres eggløsning for å oppnå befruktning.

Identifikasjon

Eggløsning er en del av kvinnens menstruasjonssyklus som normalt 12 til 14 dager før starten av menstruasjon, i henhold til American College of Fødselsleger og Gynekologer. Prosessen med eggløsning finner sted når en hårsekken på en av eggstokkene brister og frigjør et egg. Når egget er sluppet den går gjennom en åpning i egglederen og får sin vei ned i livmoren. Ifølge American College of Fødselsleger og Gynekologer egget forblir levedyktig for befruktning ca 24 timer etter at den er sluppet.

Endringer i skjedesekret

Endringer i skjedesekret er en av de mest merkbare symptomer på eggløsning. En økning i cervical mucus oppstår i løpet av denne tiden til å støtte overlevelsen av sperm i vaginal kanalen. Kvinner kan oppleve en økning i skjedesekret under eggløsningen, og kan også legge merke til at sekret bytte til en tynn, glatt, rå eggehvite konsistens og farge. Når eggløsningen er over utslippet kan forsvinne eller bli tykkere, skyet eller klissete.

Endring i Basal Body Temperature

Basal kroppstemperatur er den laveste kroppstemperatur og endringer i basal kroppstemperatur kan være et tegn på at eggløsning har nettopp skjedd. Ifølge Dr. Eric Daiter av New Jersey Infertilitet Center, dips en kvinnes basal kroppstemperatur litt like før eggløsning, og deretter stiger litt for et par dager etter eggløsning har funnet sted; Dr. Daiter sier også at en temperaturøkning på en tidel av en grad til en grad stige etter eggløsning kan forekomme, men de fleste kvinner opplever en halv grad økning i post-eggløsning basal kroppstemperatur.

Kvinner som ønsker å spore deres basal kroppstemperatur for å identifisere når eggløsning har funnet sted trenger å spille inn sin temperatur første hver morgen, før du beveger deg eller komme ut av sengen, og det er best hvis de tar denne temperaturen på samme tid hver morgen. En spesiell basal kroppstermometer bør brukes for å få de mest nøyaktige basal kroppstemperaturmålinger.

Eggløsning Pain (Mittelschmerz)

Eggløsning smerte er et symptom på eggløsning som oppstår i noen eggløsning kvinner. Denne smerten, også kjent som mittelschmerz, er assosiert med lavere magesmerter som er vanligvis på venstre eller høyre side av magen. Kvinner kan merke denne smerten brytere sider hver måned eller smerten kan oppstå oftere på den ene siden i mange måneder på rad. Eggløsning smerter er ofte beskrevet som en mild stikkende smerte som kommer og går i ett til to dager, og vanligvis varer i bare noen få minutter av gangen.

Når skal snakke med legen din

Kvinner bør snakke med sin lege så snart som mulig hvis de merker noen alvorlige eller uvanlige symptomer assosiert med eggløsning, som kan inkludere vaginal blødning, sterke smerter, feber eller smerter som varer lenger enn vanlig. Kvinner som sporer deres eggløsning å oppnå graviditet bør snakke med sin lege for sporing tips, råd og en pre-graviditet helseundersøkelse.

Hva er normal østrogen nivå ved eggløsning?

Hva er normal østrogen nivå ved eggløsning?


Eggløsningen skjer når et modent egg løsner fra eggstokken og blir tilgjengelig for å bli befruktet. Østrogen spiller en stor rolle i kvinnens menstruasjonssyklus og nivået varierer i ulike deler av menstruasjonssyklusen, inkludert eggløsning.

Måling

Nivået av østrogen er målt i deler av pg / ml østradiol.

Typer Østrogen

Ifølge Guide antiaging, kan østrogen finnes i tre former: østron, østradiol og østriol. Østradiol er det mest potente, og omdannes til den svakere østron og deretter å estriol når nivåene av progesteron stiger.

Østrogen Peak

Østrogen nivået topper like før eggløsning. Økt nivå av østrogen fører til at utgivelsen av Leutenizing hormon å utløse utgivelsen av egg.

Normal østrogen nivå

Normal østradiol område for normale reproduktiv alder kvinner er 5 til 400 pg / ml.

Lavt østrogen nivå

Ifølge Mayo klinikken, kan lave nivåer av østrogen resultere i eggstokksykdom, som hindrer eggstokk fra å slippe eggene.

Kan du ha en LH Surge & ikke har eggløsning?

Kan du ha en LH Surge & ikke har eggløsning?


Når du prøver å bli gravid, og vite at du har hatt eggløsning er avgjørende i å vite om du har vært vellykket i din søken. LH-stigningen, eller en plutselig økning i luteiniserende hormon, er en ganske pålitelig indikator på at eggløsning vil skje innen 24 til 48 timer. Som din menstruasjonssyklus utvikler og et egg follicle modnes, østrogennivået øke, etter hvert forårsaker en bølge av LH. Det er denne økningen som fører egget å bli løst fra eggstokkene, en prosess mer kjent som eggløsning. Det er noen tilfeller, men der du kan oppdage en LH-stigningen og faktisk ikke har eggløsning.

Falsk overspenninger

Bare fordi du oppdager en LH-stigning med en ovulation Predictor kit (OPK), betyr det ikke at du vil eggløsning. Noen kvinner vil ha en rekke små overspenning eller mini-overspenning før den endelige bølge som utløser eggløsning. Disse mini overspenning er kroppens måte å ruste seg til eggløsning. For å bekrefte at overspennings du oppdaget var en endelig surge, fortsette å ta OPKs før de er negative eller før du har bekreftet eggløsning ved å se en markant økning i basal kroppstemperatur, temperaturen tatt samtidig første hver morgen.

Forsinket eggløsning

Det er mulig å ha en LH-stigning og ikke har eggløsning i løpet av de neste dagene. Ifølge "Taking Charge of Your Fertility," det er en rekke ting som kan forsinke eggløsning selv når kroppen har vist tegn. Stress, sykdom, medisiner, trening og drastiske vektendringer kan føre til at kroppen til å endre sin sjel (så å si) og sette eggløsning på vent.

Polycystisk ovariesyndrom

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS), en tilstand der mange cyster utvikler seg inni eggstokkene, kan føre til at du har en LH-stigning og ikke eggløsning. Cyster er forårsaket av fanget egg follikler som ikke slipper ut og fylles med væske. Kvinne med PCOS ofte opplever hormonelle ubalanser forårsaket av disse cyster, inkludert overskytende produksjon av testosteron og luteiniserende hormon. Denne ubalanse kan utløse et positivt resultat på en OPK, uavhengig av hvorvidt eller ikke eggløsning vil oppstå.

Luteinized Unruptured Follicle syndrom

Av og til kan du oppleve alle de klassiske tegnene på eggløsning, inkludert en LH-stigningen og endring i basal kroppstemperatur og fortsatt ikke har hatt eggløsning. I en tilstand som kalles, Luteinized Unruptured Follicle syndrom (LUFS), reagerer egg til LH-stigningen, men er ikke i stand til å passere gjennom eggstokkveggen. Den follicle deretter danner en cyste, som i de fleste tilfeller, oppløses på egen hånd. Siden kroppen din reagerer som om eggløsning har funnet sted, er den eneste måten å bekrefte LUFS ved å se cyste på en ultralyd.

Fruktbarhet narkotika

Mange fruktbarhet narkotika, inkludert Clomid, kan ugyldig tester laget for å oppdage en LH-stigning. Disse stoffene øke nivåene av LH i systemet, noe som gjør testen positiv selv om en sann LH-bølge (og påfølgende eggløsning) ikke har funnet sted.

Hvordan spore Eggløsning Etter Clomid

Hvordan spore Eggløsning Etter Clomid


Sporing eggløsning etter Clomid behandling kan gjøres. Clomid er et medikament utviklet for å bidra til å forbedre fruktbarheten. Brukere ta Clomid for flere dager og deretter enten ha en IUI eller samleie. Det er viktig å følge eggløsning riktig etter å ha tatt Clomid til annen en inseminasjon eller samleie på riktig måte.

Hvordan spore Eggløsning Etter Clomid

•  Begynn overvåking for tegn på eggløsning. Eggløsning skiltene er variert og avhenger av en kvinnes helse. Tegn på eggløsning inkluderer økt produksjon av fruktbare slim, posisjonering av livmorhalsen, og et hopp i temperaturen. Hvis mulig oppmerksom eggløsning skilt for flere måneder før du prøver å ta Clomid. Dette vil hjelpe deg å spore fruktbarhet tegn.

ta temperaturen på morgenen. Kjøp et termometer. Før du får ut av sengen ta temperaturen hver dag. La termometeret rett ved siden av sengen for enkel tilgang. Sørg for at du kan nå det før du får ut av sengen. Prøv å stå opp på samme tid hver morgen. Skriv ned dine temperaturer i morgen. Du bør se en økning i temperatur når du våkner opp i midten av syklusen. Dette vil ikke bli påvirket av å ta Clomid.

•  Legg merke til tilstanden din fruktbare slim. Clomid kan tørke opp fruktbare væsken som gjør det vanskelig for en kvinne å bli gravid ironisk. Sørg for at din cervix produserer nok væske. Legg merke til innholdet i livmorhalsen starter dagen etter at du tar den siste pillen. Du bør starte med sparsom væske. Fluid bør øke etter flere dager. Dette vil hjelpe deg å spore eggløsning etter at du tar Clomid.

Kjøp en OPK. En OPK er en eggløsning prediksjon kit. OPK er at du kan se når du har eggløsning. Du bør se en fargeendring som din tilnærming eggløsning. Pass på å bruke settet hver morgen nøyaktig som anvist etter at du har tatt den siste pillen. Clomid vil ikke påvirke en OPK og vil gjøre det enklere for deg å kartlegge din eggløsning.

Hint

  • Kontakt legen din hvis du ikke ser tegn på eggløsning.

Kan du fortsatt eggløsning Hvis egglederne er tette?

Kan du fortsatt eggløsning Hvis egglederne er tette?


Du kan eggløsning hvis egglederne er tette. Fordi eggstokkene ikke er koblet til egglederne, er en fungerende eggstokk fortsatt fri til å utføre sin vanlige, gang-en-måneders plikt slippe et egg for befruktning.

Catch and Carry

Enden av egglederen som ligger nærmest eggstokk er litt bredere enn den enden som er koblet til livmoren. Den inneholder også anslått muskel vev som gjør det mulig å fange egg etter eggstokk utgivelser det. Når egget er i røret, små hår langs innsiden av røret hjelp drive egg til livmoren.

Blokkert Sti

Dine slanger kan trange eller blokkert på noe punkt langs deres ca 4-tommers lengde, ifølge gjennomkjørings Terapi. Så kan egget gjør det inni egglederen, men innsnevring vil enten hindre sædcellene fra å nå egget eller hindre egget i å gjøre sin vei til livmoren din.

Årsaker

Egglederne kan bli blokkert av flere grunner. Bekkeninfeksjon er en vanlig årsak. Seksuelt overførte sykdommer som gonore eller chlamydia kan skape betennelse og arrvev i rørene. En tidligere ektopisk eller tubal graviditet, kan skade røret der skjedde det.

Diagnose

Å diagnostisere en blokkert rør, kan legen utføre en hysterosalpingogram, en prosedyre der fargestoff injiseres inn i livmoren og egglederne. Gjennom X-ray imaging, vil legen kunne fortelle plasseringen av blokkeringen basert på hvor fargestoffet slutter å flyte. Laparoskopisk kirurgi vil gjøre det mulig legen din for å finne noen tubal skader ved å sette inn et lite kamera inn i magen.

Behandling

Kirurgi er noen ganger brukt for å fjerne en blokk eller fjerne arrvev. Imidlertid Merck Manual fremgår at fremgangsmåten sjelden fører til en kvinne som er i stand til å bli gravid naturlig. In-vitro fertilisering er ofte nødvendig.