Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne en bihulebetennelse

En bihulebetennelse, en betennelse i nesepassasjen og bihuler, er ofte smertefullt og kan være litt lett å kjenne igjen. Du trenger bare å vite hva symptomene er. En bihulebetennelse kan også forveksles med lunger som skjer når du er forkjølet, så det er viktig å kunne skille mellom de to.

Hvordan gjenkjenne en bihulebetennelse

•  Sjekk om du opplever vanlig hodepine. Bihulebetennelse forårsake hodepine. Hvis du har opplevd en økning i hodepine, spesielt de som kommer bak øynene eller ansiktet, kan det hende du har en bihulebetennelse.

Spør deg selv om du har smerter eller trykk i ansiktet. Føle smerte eller press bak øynene, kinn, nese, eller panne kan være symptomer på en bihulebetennelse.

Sjekk om du opplever hevelse i området rundt øynene og øyelokkene? Mange lider av bihulebetennelse har disse symptomene.

Legg merke til en endring i luktesans. En bihulebetennelse kan også føre til en tett nese og et tap av lukt. Disse symptomene kan være et tegn på en bihulebetennelse.

Kontroller følgende symptomer på en bihulebetennelse, inkludert smerter i ørene og halsen, feber, rennende nese og hoste.

Tenk på hvor lenge symptomene har funnet sted. Hvis det har vært bare 7-14 dager, kan det være en kald. Hvis symptomene har vedvart lenger enn det, så er det sannsynlig en bihulebetennelse.

Hint

  • Hvis du tror du har en bihulebetennelse, se en lege for å finne ut hvordan man best kan behandle det. Over-the-counter medisin har bare begrenset effektivitet i behandling av en bihulebetennelse.
  • Ikke prøv å behandle symptomene dine selv om du mistenker en bihulebetennelse. Det er alltid best å være diagnostisert av en lege som kan ta alle symptomer og faktorer i betraktning.