Digidexo.com

innvollsorm andre symptomer

Andre symptomer på psoriasis Foruten Skin

Psoriasis er en vanlig kronisk hudsykdom som vanligvis forårsaker tykke sølvfargede skjell og kløende, tørre røde flekker. Alvorlighetsgraden kan variere fra mild til skjemmende og til og med invalidiserende. Noen andre symptomer foruten hudproblemer er mulige.

Plakkpsoriasis

Den vanligste typen psoriasis, plakkpsoriasis fører de karakteristiske tørre, flassende hudområde som kalles plakk. Disse plaketter kan også vises på det myke vevet inne i munnen.

Nail Psoriasis

Plakk psoriasis kan påvirke neglene, og i tillegg, en bestemt type psoriasis foreligger kalt neglepsoriasis. Effekter på tåneglene og fingernegler kan inkludere pitting og hull, brun eller gul misfarging, fortykkelse og løfte opp fra bunnen. Alvorlige tilfeller kan innebære smuldrer negler.

Psoriasis artritt

Ifølge National Institutes of Health, opp til 30 prosent av psoriasispasienter utvikler psoriasisartritt. Denne tilstanden fører til hovne, stive, smertefulle ledd og progressiv leddskader.

Psoriasisartritt Nærmere

Psoriasisartritt vanligvis påvirker knær, ankler og føtter, men det kan oppstå i alle ledd. De fleste mennesker opplever asymmetriske symptomer. Disse symptomene påvirker leddene på én side av legemet bare, eller forskjellige leddene på hver side.

Eye betingelser

Pasienter med psoriasis artritt kan også utvikle symptom på inflammatoriske øyesykdommer, inkludert konjunktivitt (pinkeye).

Andre forhold som har Fibromyalgi symptomer

Fibromyalgi er en tilstand preget av hele kroppen smerter og tretthet. Spesifikke ømme punkter på kroppen er spesielt smertefullt, og personer med fibromyalgi kan ha smerter i muskler, sener og leddbånd. I tillegg lider fibromyalgi ofte lider av søvnproblemer. Det er andre forhold som fører til symptomkombinasjoner veldig likt fibromyalgi, som ofte kompliserer diagnosen.

Revmatoid Artritt

Revmatoid artritt er en type leddgikt som resulterer i betennelse i leddene. Denne tilstand forårsaker skade på leddene. Symptomer på revmatoid artritt inkluderer leddsmerter, ømme ledd, leddstivhet, tretthet og feber. Smerten og trøtthet forbundet med reumatoid artritt er svært lik den smerte og tretthet forårsaket av fibromyalgi.

Lupus

Lupus er en tilstand som kan påvirke mange forskjellige deler av kroppen, inkludert ledd, nyrer, lunger, hjerte, blodceller og huden. Lupus symptomer varierer mye blant personer med tilstanden. Også symptomer på lupus kan blusse opp og deretter gå inn i remisjon for en tid. Mulige symptomer er leddsmerter, tretthet, feber, ansikts utslett, munnsår, hudlesjoner, brystsmerter, kortpustethet, hukommelsestap og depresjon. Lupus er vanskelig å diagnostisere og kan feilaktig diagnostisert som fibromyalgi i noen mennesker.

Skjoldbrusk forhold

Skjoldbrusk forhold kan gi symptomer som ligner på de som er forbundet med fibromyalgi. Symptomer på hypertyreose eller overaktiv skjoldbruskkjertel, omfatter muskelsvakhet, tretthet, søvnproblemer, varmefølsomhet, angst, rask puls og vekttap. Symptomer på hypotyreose, eller under aktiv skjoldbrusk, inkluderer muskelsmerter, muskelømhet, svakhet, kald følsomhet og tretthet.

Polymyalgia rheumatica

Polymyalgia rheumatica er svært lik fibromyalgi. Det fører til betennelse som fører til verkende og stive muskler i hofter, lår, armer og nakke. Andre symptomer på polymyalgia rheumatica er tretthet, svakhet, feber, anemi og vekttap. Blodprøver brukes til å lete etter markører som kan indikere polymyalgia rheumatica.

Multippel sklerose

Multippel sklerose oppstår når kroppens eget immunsystem angriper den ytre tildekning av forskjellige nerver i hele kroppen. Denne skaden hindrer forsvarlig kommunikasjon mellom nerver og hjernen og over tid kan ødelegge nervene helt. Symptomer på multippel sklerose kan omfatte muskelsvakhet, lem nummenhet, synshemning, prikking i huden, smerter i kroppen, svimmelhet, tremor og tretthet. Multippel sklerose er ofte vanskelig å diagnostisere fordi symptomene kommer og går sporadisk. Det er ingen spesifikk test for å diagnostisere multippel sklerose; Dermed er det fullt mulig at multippel sklerose kan bli feildiagnostisert som fibromyalgi i noen tilfeller.

Artrose

Artrose er den vanligste typen leddgikt. Artrose forårsaker leddbrusk å bli ødelagt over tid, noe som resulterer i alvorlige leddsmerter. Denne tilstanden vanligvis påvirker ryggraden, knær, hofter og hender. Andre symptomer på slitasjegikt inkluderer felles ømhet, stivhet, hevelse og utvikling av bein spurs. Tester er tilgjengelige for å diagnostisere slitasjegikt; imidlertid ofte skikkelig prøving ikke gjøres med mindre forespurt av en pasient. Således kan noen ganger bli osteoartritt misdiagnosed som fibromyalgi.

Innvollsorm hos barn

Innvollsorm er parasitter oftest funnet i barn i alderen 12 og yngre. Ifølge Johnson & Johnson Services, Inc., opp til 400 millioner barn verden over lider intestinal- orm infeksjon.

Betydning

HealthSuccesssite.com rapporterer at de vanligste ormer som finnes i barn er rundormer, pinworms, threadworms, hakeorm og bendelorm. Årsakene til innvollsorm kan variere basert på hvilken type orm barnet har. Rundormer inn i kroppen når barn spiser forurenset mat; pinworms og threadworms er spredt gjennom skitne leker, hender og fingre; hakeorm inn i kroppen gjennom de nakne føttene til et barn som går på infiserte bakken; og bendelorm er fortært gjennom ukokt kjøtt-mat.

Symptomer

Der det er en minimal mengde av ormer som er tilstede i kroppen, er ingen symptomer observert. Men som ormer formere seg og gå ut av kroppen gjennom avføring, kløe og irritasjon rundt analåpningen oppstår. Ifølge University of Maryland Medical Center, kan andre symptomer inkluderer magesmerter, kvalme, oppkast, diaré, gass, oppblåsthet og vekttap.

Behandling

Når din lege diagnostiserer type orm barnet ditt har, vil han foreskrive et medikament eller foreslå en over-the-counter behandling. De mest vanlige medisiner er i pilleform med en tablett umiddelbart, og ytterligere doser tatt i løpet av en periode på to uker.

Forebygging / løsning

Den beste måten å hindre intestinal-orm infeksjon er å holde ditt barns miljøet rent og hygienisk. Sørg for at hendene er rengjort og renset etter baderomsbesøk og før måltider, trim barnets negler ofte, fraråder nervepirrende og skrape av anal området, endre sengetøy regelmessig, og oppmuntre daglige bad og undertøy endringer. Sørg for å vaske hendene grundig etter håndtering rått kjøtt og sikre at kjøtt er godt stekt.

Advarsel

Innvollsorm er svært smittsom, og deres egg kan være luftbårne. Når et barn blir diagnostisert og behandlet for alle typer av innvollsorm, bør hele familien bli behandlet så vel.

Vedlegg smerte symptomer hos barn

Vedlegg smerte symptomer hos barn


Blindtarmbetennelse er en medisinsk tilstand som ofte blir eksemplifisert ved betennelse i vermiform vedlegg i menneskekroppen. Vedlegget er et rudimentært organ hos mennesker, og dens fører betennelsen til ekstrem smerte; dermed er blindtarmbetennelse ofte kalles en medisinsk krise. Denne type tilstand er mest utbredt hos barn, men voksne får det. Den eneste behandling er fjerning av vermiform vedlegg gjennom operasjonen.

Årsaker til Blindtarmbetennelse hos barn

Hindring og hindring i nærheten av hulrommet i vedlegget er en av de viktigste årsaker til betennelse i vedlegg.
Ulike organismer som innvollsorm og bakterier også forårsake blindtarmbetennelse hovedsakelig hos barn, og dette fenomenet er mer utbredt i utviklingsland enn i utviklede.

Symptomer på Appendisitt

Symptomer på blindtarmbetennelse kan grovt deles og delt inn i to kategorier: typiske og atypiske.

Symptomer på Typisk Blindtarmbetennelse

En viktig symptom på blindtarmbetennelse typisk er smerte, generelt i den nedre del av magen på høyre side. Denne smerten oppstår hovedsakelig på grunn av dårlig plassering av visceral nervene nær midten gut.
Andre symptomer kan inkludere tap av matlyst, høy feber, kvalme og oppkast, og døsighet.

Symptomer på Atypisk Blindtarmbetennelse

Symptomer på atypisk blindtarmbetennelse generelt er diaré, overdreven vannlating og en tilstand som kalles nedover trang, som er en medisinsk tilstand knyttet til avføring som kan også oppleves sammen med smerter i nedre del av høyre side av magen.

Symptomer på Appendisitt i spesielle tilfeller

Andre karakteristiske symptomer assosiert med blindtarmbetennelse hovedsakelig hos barn er
Rovsing påloggings / symptom, smerter i nedre del av magen; psoas tegn / symptom, smerter i nærheten av høyre hofte området; og obturator tegn / symptom, krampe i musklene nær hoften.

Tegn og symptomer på en Fravær Seizure

Tegn og symptomer på en Fravær Seizure


Et fravær anfall, også kalt en petit mal anfall, innebærer en plutselig, kort forfalle i bevisst aktivitet. Disse anfallene er mest utbredt hos barn, og mange barn vokser slutt tilstanden, ifølge Mayo Clinic. Absensanfall vanligvis kan kontrolleres med medisiner. Barn som har slike anfall må være under oppsyn når du utfører noen potensielt farlig aktivitet, for eksempel svømming.

Primær Symptom

Et individ som har et fravær anfall brått slutter å snakke, gå, spise eller utfører en annen aktivitet. Han kan synes å stirre ut i rommet i noen sekunder før du fortsetter hva han gjorde før. Han har ikke noe minne av hendelsen.

Distraksjon

Beslagene kan oppstå mange ganger per dag, men fordi de er så korte og virker så mild, kan voksne ikke merke at noe vesentlig som skjer i lang tid. De kan anta at barnet er lett distrahert og har problemer med å betale oppmerksomhet. Ett tegn på absenser er en nedgang i et barns læringsevne og fallende skolekarakterer.

Atypiske symptomer

De fleste absensanfall ikke involverer uvanlige bevegelser. Et barn med atypiske absenser, derimot, har andre symptomer under forfalle i bevisstheten. Dette kan omfatte leppe smacking, tygge bevegelser og flagrende øyelokk. Barnet kan også lage små hånd eller armbevegelser. Atypiske absenser kan vare opp til to eller tre minutter, i motsetning til de typiske absenser, som varer bare noen få sekunder.

Hva er tegn og symptomer på ALS?

Hva er tegn og symptomer på ALS?


ALS (amyotrofisk lateralsklerose), også kjent som Lou Gehrigs sykdom, en nevrologisk tilstand som påvirker muskelbevegelser. Selv om en genetisk defekt er årsaken til tilstanden i omtrent 10 prosent av tilfellene, National Institutes of Health rapporterer at årsaken til tilstanden er vanligvis ukjent. Symptomene på ALS bli verre over tid.

Tidlige symptomer

Ifølge Mayo Clinic, de tidligste symptomene på ALS inkluderer problemer med å løfte opp fronten av foten samt tærne (et symptom kjent som footdrop), en følelse av svakhet i ben, føtter og ankler, svakhet og klossethet av hendene , sløret tale, problemer med å svelge (choking og gagging), og kramper i musklene i armer, skuldre og tungen. Symptomer på ALS utvikler vanligvis etter fylte 50.

Puste og svelge

Som amyotrofisk lateral sklerose symptomer utvikler seg, blir det stadig vanskeligere å puste, tygge, snakke og svelge, ifølge National Institutes of Health.

Leder Drop

Et symptom kjent som leder fallet utvikles i ALS. Dette fører til at hodet til å slippe frem på grunn av svakhet i nakke og rygg, ifølge National Institutes of Health.

Muskelsvakhet og lammelser

Muskel svakhet i ALS begynner ofte i en bestemt område, slik som hender eller føtter, deretter sprer seg over hele kroppen, ifølge Mayo Clinic. Muskelsvakhet gjør det vanskelig å utføre oppgaver, for eksempel å løfte, gå i trapper og gå. Til syvende og sist, svakhet i musklene gir vei til lammelser, noe som betyr at det totale tapet av en muskel bevegelse.

Andre symptomer

Noen mennesker kan oppleve flere symptomer med amyotrofisk lateral sklerose. Disse inkluderer sikling, muskelsammentrekninger og spasmer, hevelse i ankler, føtter og ben samt vekttap.

Symptomer på et anfall i hvile

Symptomer på et anfall i hvile


Lengde og alvorlighet av anfall kan brukes for å diagnostisere en rekke forskjellige former av epilepsi. Epilepsi og søvn har et komplekst forhold på grunn av den store mengden av hjerneaktivitet, spesielt under den raske øyebevegelser (REM) søvnen. Det finnes noen typer epileptiske forstyrrelser som utløser under søvn, og de fleste av de som begynner i barndommen. Noen mennesker opplever disse og vet ikke det. Hvis du mistenker at du eller en du er glad opplever anfall under søvn, planlegge en avtale med en lege, nevrolog eller en søvnspesialist.

Nattlige anfall

Nattlige anfall begynner vanligvis i løpet av barndommen. Årsaken er ukjent, men de kan ha alvorlige effekter på dagliglivet ved å avbryte søvnmønster. Det finnes flere symptomer på nattlige anfall, men de er ikke uavhengig brukes til å diagnostisere denne formen for epilepsi. Inkontinens er et vanlig symptom; som er tunge bite og siklende. Mange pasienter vekke for ingen spesiell grunn og har en tendens til å bli forvirret eller aggitated; ofte de opplever korte anfall av hukommelsestap. Mer alvorlige symptomer inkluderer tonisk-kloniske bevegelser, eller hva er vanligvis referert til som "epileptiske anfall." Mange av disse angrepene oppstår under søvn, men har vært opplevd mens våken.

Benign Rolandic Epilepsi

En annen form for epilepsi som ofte oppstår under søvn er godartet rolandic epilepsi (BRE) eller godartet epilepsi med centro-temporale spikes (BECTS). De regnes godartet fordi de fleste pasientene vil "vokse" denne formen for epilepsi. De anses partielle anfall, fordi bare den rolandic området av hjernen blir påvirket. De fleste barn som opplever denne formen for pågripelse er ellers frisk og oppleve liten eller ingen utviklingsmessige problemer. Symptomer i alderen 3 og 10 år og omfatter en rekke former. Rykning eller stivhet kan oppstå ofte kombinert med inkontinens. Talevansker eller forvirring og hukommelsestap kan skje ved plutselig våkner. Andre symptomer kan være hva er referert til som sensoriske anfall, nummenhet eller prikking i ansikt, tunge eller svelg.

Andre epileptiske forstyrrelser

Diagnostisering av epileptiske forstyrrelser krever observasjon av en profesjonell. Det finnes et stort utvalg av symptomer i epileptiske forstyrrelser, epilepsi og kan være forårsaket av en rekke grunner, eller noen ganger uten grunn. Epilepsy som ser ut til å ha noen observerbar årsak eller trigger betegnes som idiopatisk epilepsi. Vanlige årsaker til epilepsi kan inkludere hodeskade, infeksjon og feber, narkotika eller alkohol, narkotika eller alkohol tilbaketrekning, genetiske eller medfødte tilstander og hjernesvulster. Men igjen er det viktig å forstå, noen ganger er det ingen identifiserbar årsak.

Symptomer på alvorlige nakkeskader i Toddlers

Symptomer på alvorlige nakkeskader i Toddlers


Nakkeskader i en pjokk kan oppstå ved fall eller stanger hodet mot en vegg eller møbel. Små barns nakker er skjøre og ikke tilstrekkelig støttende av hodet, så når en skade i hodet eller nakken skjer, kan det lett rive eller blåmerke sener i nakken. Noen skader er mindre, men andre er alvorlig og bør få øyeblikkelig legehjelp.

Pain

Småbarn vil vise skriker og gråter hvis de føler smerte i nakken. De kan gni på halsen, spesielt på baksiden av halsen. De kan klage over nakkesmerter eller gråte når du berører halsen deres. Deres nakkemusklene kan virke hoven. Han kan også føle smerte på andre områder ved siden av halsen, for eksempel skyte ned armen, eller klager over at hodet gjør vondt. I en alvorlig nakkeskade barnet ditt kan ikke slutte å gråte.

Unormal Breathing

Nakkeskade kan føre til skade på nervesystemet og påvirke puste. Unormal pust symptomer kan omfatte grunne pust, problemer med å ta en pust eller problemer med å ta dype åndedrag.

Kvalme og oppkast

Hode og nakkeskader ofte går hånd i hånd. Hvis barnet ditt viser kvalme, oppkast og svimmelhet, kan de ha falt og skadet både hodet og nakken.

Problemer med å flytte Neck

En alvorlig nakkeskade symptom kan omfatte problemer for barnet å bevege nakken. Han kan ikke være i stand til å snu nakken uten smerter.

Gang

Barnet ditt kan utvise går eller står vanskeligheter med en nakkeskade. De kan bli svimmel eller har balanse problemer. Det er noen ganger vanskelig å skille dette i små småbarn som er bare begynnelsen for å stå og gå, men du bør legge merke til om noe er utenom det vanlige i måten barnet ditt er i bevegelse.

Elever og andre symptomer

Elevene kan bli utvidet eller en elev kan virke større enn den andre i en alvorlig nakkeskade. Barn kan også bli svært irritabel eller utrøstelig. Bevisstløshet, kan nummenhet i føttene eller hendene eller krampeanfall oppstår. Oppsøke lege umiddelbart hvis barnet viser symptomer på en hals eller hodeskade.

MS Symptomer: Frysninger

Kokiller er ikke et vanlig symptom av multippel sklerose (MS), men de kan være en bivirkning av medisiner som brukes til å behandle tilstanden.

Medisiner

Medisiner som kan forårsake frysninger som en bivirkning inkluderer Betaseron, Avonex og Rebif.

Betaseron

Betaseron administreres ved injeksjon i mage, rumpe eller lår annenhver dag. Det blir ofte tatt ved sengetid.

Avonex

AVONEX administreres ved injeksjon i låret eller armen en gang i uken. Det tas ofte ved sengetid og kan tas med acetaminofen eller ibuprofen for å redusere bivirkninger.

Rebif

Rebif administreres ved injeksjon i mage, rumpe eller lår tre ganger i uken. Det blir ofte tatt ved sengetid.

Chill-lignende symptomer

MS-symptomer som kan forveksles med frysninger kribler, nummenhet og rystelser.

Andre symptomer

Andre symptomer på MS er tap av syn (enten helt eller delvis), uklart syn, smerte, følelse av elektrisk støt med visse bevegelser av hodet, tretthet og svimmelhet.

Mutiple Sklerose Symptomer

Mutiple Sklerose Symptomer


Multippel sklerose (MS) påvirker hvit substans i sentralnervesystemet. Hvit substans er ødelagt i nærvær av MS, forstyrrer kommunikasjonen mellom nerver celler. Det sentrale nervesystemet styrer nesten alle kroppens systemer, noe som gjør symptomene på MS mangfoldig. Mange symptomer forbundet med MS er også forbundet med andre sykdommer, og det er ikke enkelt symptom eller veldefinert gruppe av symptomer relatert til MS som er lett identifiseres. Enhver uforklarlig eller uvanlig symptom bør undersøkes av lege.

Funksjoner

Multippel sklerose kan påvirke sansene, mental aktivitet og tanke, visjon, motoriske ferdigheter og nevrologiske system. Flere tester, inkludert en MRI, og tett observasjon av symptomer kan være nødvendig for å avgjøre om symptomene dine er et resultat av MS.

Sensoriske endringer

Sanser rammet av MS inkluderer smak, lukt og smerter. MS kan føre til følelser av nummenhet, vibrasjoner og opplevelser som føles som elektrisitet som oppstår i fravær av ytre stimuli. Andre symptomer på MS kanskje inkluderer redusert eller tap av følelse, følelse av nummenhet og uforklarlig følelse av varme og kulde.

Visuelle symptomer

Visuelle endringer kan være assosiert med MS. Elevene kan ikke svare på lys og mørke. Tåkesyn og dobbeltsyn kan forekomme. Tap av fargesyn og unormale øyebevegelser kalles nystagmus (krampetrekninger bevegelse av øynene) er også symptomer på MS.

Muscle Endringer

Svakhet og tap av muskelmasse kan forekomme. Andre muskel endringer som kan være symptomer på MS inkluderer tap av koordinasjon og styrke. Muskelrykninger og tics, lammelser, problemer med å stå rett opp og dra føttene kan være tegn på MS.

Andre symptomer

Endringer i humør, balanse og glemsel er alle også symptomer på MS. Tale kan bli svekket. Slurring av tale og vanskeligheter med å forstå hva som blir sagt kan være symptomer på MS. Nevrologiske endringer kan omfatte beslag og tap av tarm og blære kontroll.
Variasjonen av symptomene kan gjøre det vanskelig å fastslå en diagnose av MS uten skikkelig testing. Fordi symptomene på MS er mangfoldig, er det viktig å søke medisinsk hjelp og målrettet testing hvis du tror du kan ha oppstått symptomer relatert til MS.

Muskulær Sklerose Symptomer

Multippel sklerose (MS) er en kronisk og svekkende sykdom som angriper i sentralnervesystemet (CNS). CNS består av ryggmargen, hjernen og nerver. Den definitive årsaken eller kur for MS er ikke kjent. Forskningen er utført jevnt ved institusjoner over hele landet til å utvikle behandlingsprogrammer og finne en grunnleggende årsaken til sykdommen. MS påvirker nesten 350.000 mennesker i USA. Symptomene varierer fra pasient til pasient, men mange er i samsvar med alle fire typer MS.

Motor Skill Forstyrrelse

De motoriske ferdigheter påvirkes av MS og er merket med kronisk forverring eller som korte angrep etterfulgt av utvinning perioder. På grunn av virkningen av sykdommen på CNS, motoriske ferdigheter blir svekket. Utydelig tale er merkbar i mange pasienter, mens andre føler effekten av muskelsvakhet. Lammelse kan også skyldes MS men vanligvis oppstår i de senere stadier av sykdommen. Pasienter kan ha vanskeligheter med å gå under fakkel-ups og ofte krever bruk av en gang aide som en stokk på grunn eller må bruke en rullestol til et tap av balanse svimmelhet og mangel på koordinering.

Sensoriske symptomer

Den sensoriske systemet føles effektene av MS og presenterer seg selv som en følelse av nummenhet eller prikking i armer, ben og føtter. Denne kriblende kan være ledsaget av rykninger eller hopping av bena. Dette symptomet er vanlig i løpet av nattetimene, når musklene er i ro. Pasienter kan oppleve ansikts smerter og smerter i andre deler av kroppen som er uten årsak eller skade.

Kognitive symptomer

Pasienter med MS kan også lider av kognitive funksjonshemninger. Depresjon er vanlig hos MS-pasienter, mens andre kan ha alvorlige humørsvingninger med eller uten depressive tilstander. Mindre vanlig, demens, en form for hukommelsestap og forvirring, kan nevnes. Fatigue er følt av mange pasienter, som kan føre til depresjon. Disse symptomene oppstår på grunn av lesjonene på hjernen, som resulterer fra MS.

Andre symptomer

MS produserer seksuelle symptomer, som tap av følelse eller impotens. Blære og tarm påvirkes av MS på grunn av tap av kontroll over orgel muskler. Forstoppelse er vanlig, og et tap av tarmen kontroll kan også forekomme, men ikke så hyppig blant pasienter som forstoppelse. Blæreproblemer stede som et behov for å urinere ofte, mens ofte ikke tømme helt. Inkontinens og en trang til å urinere er også blæren symptomer rammet av MS.

Typer av MS

Symptomene og alvorlighetsgraden av MS er ofte relatert til type MS hvorfra en pasient lider. MS er diagnostisert i fire forskjellige utmerkelser: tilbakefall remitting, primær progressiv, sekundær regressive og progressive tilbakefall. Under tilbakefall remitting MS, pasienter opplever forskjellige angrep av symptomer etterfulgt av en ettergivelse eller restitusjonsperiode. Primær progressiv MS er en langsom forverring av nevrologiske funksjoner fra starten av sykdommen. Sekundær progressiv MS har en foreløpig periode med relapsing remisjon MS men deretter utvikler seg til sekundær progressiv. Progressiv relapsing MS er en kontinuerlig degenerasjon av sykdommen og nevrologiske funksjoner fra begynnelsen sammen med definerte angrep.

Behandling

Forskning har gjort positive framskritt i behandlingen av MS-symptomer, men som av 2009, unnvike en kur forskere. Det er flere medisiner tilgjengelig for å behandle angrep, for å kontrollere symptomer og forsøke å revidere sykdomsforløpet. Copaxone, Avonex og Rebif er akseptert medisiner for å behandle symptomene på MS.

Multippel sklerose Symptomer

Multippel sklerose (MS) er en av de mest vanlige nevrologiske sykdommer og påvirker over 2 millioner mennesker over hele verden. MS-symptomer varierer med hver person, siden skade på hjernen og nervesystemet er ikke forutsigbar. MS kan få gradvis verre over tid, eller vise milde symptomer som ikke seriøst påvirker livet ditt i mange år.

Funksjoner

MS er en autoimmun sykdom der dine egne immunsystemet angriper og skader myelin - en fet, isolerende dekselet rundt nervene i kroppen og hjernen som hjelper nerveimpulser til å flytte gjennom kroppen raskere og mer effektivt. Arrvev (plaque) er dannet rundt den skadede myelin, og når skade eller arrdannelse er alvorlig, kan signaler fra hjernen ikke komme til kroppen eller sendes tilbake til hjernen. Dette fører til at en rekke symptomer forbundet med MS.

Identifikasjon

Tidlige stadier av multippel sklerose kan vise bare milde symptomer, som tretthet, svimmelhet eller kvalme. Siden MS påvirker sensoriske nerver og nerver som går til musklene, kan andre symptomer inkluderer opplevelser av prikking i armer og ben, muskelspasmer, vanskeligheter med å gå, tåkesyn, svakhet og talevansker. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan det påvirke nerver som styrer svelge samt blære og tarm kontroll. I svært alvorlige tilfeller kan MS forårsake delvis eller fullstendig lammelse.

Typer

De fleste mennesker med MS har en av to typer - relapsing remitting (RRMS) eller sekundær progressiv MS (SPMS). RRMS innebærer uforklarlige perioder med fakkel-ups eller utvikling av nye symptomer samt remisjon. Det kan være lange perioder mellom symptomer hvor du føler deg frisk. SPMS starter med perioder med fakkel-ups og remisjoner, men over tid blir stadig verre. Andre, mindre vanlige typer MS få gradvis verre over tid. Benign MS involverer en eller to anfall av symptomer, men sykdommen ikke forverres og du helt utvinning fra angrepene. Du kan aldri vise symptomer etter disse innledende angrepene.

Forebygging / løsning

Annen sykdom, for eksempel en bout med influensa, stress, utmattelse og høye temperaturer, kan gjøre MS-symptomer verre eller tilskynder en oppblussing av symptomer. Ikke overdriv noen aktivitet og tillate deg selv å bli trett. Alltid sørge for at kroppen får tid til å hvile og helbrede seg selv. Beskytt deg mot smitte som best du kan når andre rundt deg er syke. Spis et sunt og balansert kosthold av frisk frukt, grønnsaker, hele korn, kaldt vann fisk og økologisk fjørfe. Unngå bearbeidet, fettrike matvarer. Fortsette å engasjere seg i moderat trening.

Betraktninger

Mange personer med MS vil også oppleve emosjonelle vansker, inkludert angst og depresjon. Disse kan være normale reaksjoner å lære å takle en potensielt livsforvandlende sykdom. Finn en MS støttegruppe i ditt område, eller be legen om å henvise deg til en rådgiver. Ikke isolere deg selv fra andre. Emosjonelle vansker kan også være symptomer på effekter MS har på hjernen. Snakk med legen din om du kan ha behov for antidepressiva eller andre medisiner.

Tegn og symptomer på MS i kvinner

Tegn og symptomer på MS i kvinner


Multippel sklerose angriper det sentrale nervesystemet, og symptomer kan være mild, moderat eller alvorlig. Hver person påvirkes forskjellig --- fra sporadisk nummenhet i beina til lammelse og blindhet. Kvinner er dobbelt så sannsynlig som menn for å lide av MS, og tegn eller symptomer vanligvis dukker opp rundt 20 år eller 30. Selv om ikke dødelig, kan symptomene endre den lidende livsstil og livskvalitet. Ifølge statistikk fra Brigham and Women Hospital, et undervisnings datterselskap av Harvard Medical School, mer enn 350.000 mennesker i USA lider av MS.

Øyeproblemer

En betennelse i de optiske nervene påvirker de fleste kvinner med MS. Tegn på en betennelse inkluderer tåkesyn eller dobbeltsyn og kan bringe på smerte eller ufrivillig øyebevegelser. Andre øyeproblemer hun kan støte på er problemer med å følge eller sporing med begge øynene og følelsen av livløse objekter eller miljø i bevegelse.

Fatigue

Som dagen utvikler seg, MS-pasienten opplever typisk sykdomsfølelse og tretthet ved tidlig ettermiddag. En feber kan følge med tretthet.

Armer og ben

MS-syke kan føle en svakhet eller weightiness i armer og ben. Noen ganger er de krible eller ha en elektrisk følelse. Varme kan gjøre dette symptomet verre, så i løpet av sommeren, bør MS-syke prøve å bo i luftkondisjonerte rom og bygninger for å hindre at disse følelsene.

Samordning

Svakhet i bena kan føre til balanse problemer og rystelser. Mange MS-syke opplever kløe, verkende og skjelvinger i musklene, forårsaker kramper eller en stivne sensasjon.

Blære og tarmer

Urinering kan være vanskelig for pasienter med multippel sklerose fordi trangen til å gå er ikke alltid der. Dette kan skape lekkasje, slik at folk som lider av dette bør bruke toalettet ofte, selv når de ikke trenger å gå. Noen kvinner med MS lider av forstoppelse eller inkontinens av tarmer.

Andre symptomer

De fleste kvinner med MS opplever smerte som et tegn på tilstanden, enten for en kort tid eller lenger, og dette synes å bli dårligere med alderen. Et annet vanlig problem er seksuell dysfunksjon, noe som forekommer i mer enn 70 prosent av pasientene, ifølge statistikk fra University of Maryland Medical Center. Svelgevansker, tale og hørsel problemer, konsentrasjon og humørsvingninger er vanlige symptomer på multippel sklerose.

Symptom Triggers

Visse forhold utløse symptomer hos kvinner med multippel sklerose. Virale eller bakterielle infeksjoner kan føre til utbruddet eller forverring av symptomer. Heat, stress og fysiske traumer har også vært kjent for å bringe på tegn på MS.

Nevrologiske symptomer som ligner multippel sklerose

Multippel sklerose påvirker hver person på en annen måte. Nevrologiske symptomer som ligner multippel sklerose også tjene som grunnlag for å diagnostisere andre kroniske tilstander. Regelrett nerveskade fører vanligvis til diagnosen av multippel sklerose.
Nevrologiske symptomer på multippel sklerose har en tendens til å dukke opp mellom 20 og 40, selv om noen mennesker ikke vet at de har det. Tidlige symptomer kan komme og gå, og dermed disse symptomene forblir ubehandlet. Det er av denne grunn at multippel sklerose er en "regel i" diagnose. De nevrologiske symptomer er felles for andre kroniske sykdommer som må "utelukkes" først.

Ukjente Tidlige symptomer

Disse tidlige symptomer er prikking og nummenhet, som er "pins og nåler" effekt. Dette er nevrologiske i naturen som de vanligvis skyldes press på en nerve. Tap av balanse er en annen veldig tidlig symptom som også er felles for ørebetennelser, indre øret lidelser eller alkoholabstinens --- for å nevne bare noen få problemer som forstyrrer diagnose.
Optikusnevritt er betennelse i synsnerven som forårsaker tåkesyn eller dobbeltsyn. I de fleste tilfeller fører dette definere nevrologiske symptom til diagnostisering av multippel sklerose.

Årsaker til Nevrologiske symptomer

Det er et beskyttende deksel over nervefibrene i hjernen. Disse fibre sende meldinger til andre deler av kroppen fra hjernen og ryggmargen bruker fluid som den viktigste metoden for transport.
Myelin er at beskyttende kappe. Skader og den endelige nedbrytning av myelin føre til utseendet av neurologiske symptomer. Berørte områder av hjernen gjøre en stor forskjell med hyppigheten og alvorlighetsgraden av nevrologiske symptomer. Disse områdene vises på magnetic resonance imaging (MRI) bilder som hvite flekker (lesjoner).
Plasseringen av lesjoner bidra til å "kart" berørte områdene der meldingene ikke kan komme gjennom, eller forvrengning av signaler forårsaker blandede meldinger. Dermed hjelper MR for å identifisere opprinnelsen av skaden forårsaker de nevrologiske symptomer som ligner multippel sklerose.

Nevrologiske symptomer og diagnose

Ingen vet den eksakte årsaken til multippel sklerose. Teorier inkluderer påvirkning av geografi, røyking og gener. Vaksiner er "utelukket", basert på omfattende studier. Forskere generelt enige om at multippel sklerose kan være en autoimmun sykdom som ligner fibromyalgi, kronisk tretthetssyndrom, lupus, reumatoid artritt og andre. Kroppen har infeksjon mannskaper som blir overaktiv forårsaker skader på organer, muskler og nerver. Dette er grunnen til at pasienter som opprinnelig kan motta diagnostisering av en sykdom som ligner multippel sklerose.
Over tid, dukker andre symptomer kompliserer hastigheten på en sikker diagnose. Disse ekstra nevrologiske symptomer inkluderer muskelspasmer, varme / kulde følsomhet, tretthet og endringer i persepsjon og kognitiv tenkning. Etter fremveksten av disse symptomene, kan en pasient sakte oppleve tale og svelgeproblemer, skjelvinger, problemer med å gå, spastisitet og mer.

Vanligste formen for multippel sklerose

To personer sjelden til stede med identiske symptomer. Leger og forskere bruker under grupperinger å forutsi alvorlighetsgraden og forventede utfallet av behandlingen. Flertallet av MS befolkningen (90 prosent) har relapsing-remitting multippel sklerose. Deres tilbakefall ansvarsområde med hel eller delvis tilbakeføring til det normale.
Det finnes en rekke symptomer, ulike mønstre av berørte nerver, varigheten av tilbakefall, mengde oppnådd utvinning og hvor lang tid mellom tilbakefall. Etter mange år med behandling, vil de fleste mennesker med RRMS overgang til en sekundær progressiv fase.
Flere behandlinger er tilgjengelige for å bremse utviklingen av relapsing-remitting multippel sklerose. Sekundær progressiv er ikke svarer til de fleste behandlinger. Det skaper også en vanskelig livsstil. Personer med SPMS vil oppleve funksjonshemming.

De tre progressive

Hver av de progressive former for multippel sklerose har sin egen unike nevrologiske, fysisk og deaktivering grad av nedgangen med en viss overlapping. Ved diagnose En persons alder er en medvirkende faktor. Den enkelte opplever delvis utvinning fra tilbakefall vil overgangen til sekundær progressiv mye raskere.
De tre progressive former inkluderer:

Primary-progressive multiple sclerosis affects about 12 percent of people 40 years old or more with multiple sclerosis. These patients tend to develop disability much more quickly as treatments are not dependable.
Progressive-relapsing multiple sclerosis is rare. Relapses happen sporadically and relief rarely means this person returns to normal.
Secondary-progressive multiple sclerosis follows many years of relapsing-remitting multiple sclerosis. There is less inflammation but more nerve degeneration.

Hva Ligner MS symptomer?

Multippel sklerose er en tilstand som ofte er vanskelig å diagnose fordi mange andre forhold presenterer lignende symptomer. Symptomer på multippel sklerose inkluderer svakhet, nummenhet, prikking, skjelving, balanseproblemer, tretthet, synshemming, svimmelhet og urin haster. Symptomer på multippel sklerose kan noen ganger gå i remisjon og deretter blusse opp igjen senere. For å diagnostisere multippel sklerose leger trenger å utelukke andre tilstander og til også å identifisere tilstedeværelsen av lesjoner i hjernen og / eller ryggmargen.

Vaskulær sykdom

Vaskulær sykdom er en tilstand som oppstår når deler av kroppen ikke får tilstrekkelig blodstrøm på grunn av en blokkering. Symptomer på vaskulær sykdom inkluderer smerter ved gange, muskelkramper, slow-healing ben og føtter sår og kroniske smerter.

Ryggmargskompresjon

Når ryggmargen blir komprimerte nerver kan bli klemt, noe som resulterer i plagsomme symptomer. Symptomer på ryggmargskompresjon inkluderer brennende smerte, skarpe smerter, prikking, nummenhet og muskelrykninger. Noen ganger symptomer kan bli verre under søvn.

Lyme sykdom

Lyme sykdom er en tilstand overføres til mennesker gjennom et flåttbitt. Symptomer på Lyme sykdom kan omfatte en lokalisert utslett der flåtten bite skjedde. Andre symptomer er feber, frysninger, tretthet, hodepine, muskelsmerter, leddsmerter, midlertidige lammelser, nummenhet, svakhet, muskel koordinering verdifall og søvnproblemer. Noen individer min selv lider øyebetennelse, som er lik øye problemer forårsaket av multippel sklerose.

Lupus

Lupus er en annen inflammatorisk sykdom som oppstår som et resultat av et immunsystemfeil. Den immunsystem angriper de organer og celler i legemet, forårsaker skade av varierende grad. Symptomer på lupus kan også gå inn i remisjon og blusse opp på samme måte som de som er forbundet med multippel sklerose. Symptomer på lupus inlcude leddsmerter, hovne ledd, leddstivhet, feber, tretthet, munnsår, ansikts utslett, hud lessions, kortpustethet, hukommelsestap, brystsmerter og angst.

Sarkoidose

Sarkoidose er en tilstand som resulterer i klumper av betente celler i hele kroppen. Denne tilstanden vanligvis påvirker skinn, øyne, lymfeknuter og lunger. Symptomer på sarkoidose kan være tretthet, generelt ubehag, feber, kortpustethet puste, hoste og irriterte øyne. Dessuten kan albuer, håndledd, hender og ankler lider av leddgikt symptomer. I tillegg kan et utslett forekomme på armer, setet og ansikt.

Fibromyalgi

Fibromyalgi er en komplisert syndrom som også er svært vanskelig å diagnose. Symptomene varierer mye fra person til person. Symptomer vil ofte gå inn i remisjon for en tid, og deretter blusse opp for en tid. Symptomer på fibromyalgi inkluderer allover smerte, søvnløshet og tretthet. Fibromyalgi noen ganger forekommer sammen med andre forhold, slik som lupus, irritabel tarm syndrom, endometriose, kronisk utmattelsessyndrom, osteoporose, revmatoid artritt og restless legs syndromer.

Symptomer og årsaker til MS

Multippel sklerose, kjent som MS, er en noncontagious, autoimmun sykdom som antennes i sentralnervesystemet (hjerne og ryggmarg). Det finnes ingen kur for MS, men det finnes måter å oppdage det og behandle det med medisiner en gang diagnostisert.

MS Årsak

MS er forårsaket når myelin skjede eller dekning for det sentrale nervesystemet nerver for hjernen og ryggmargen er skadet. Skaden på myelinlaget bremser ned nervetransmisjoner.

Visuelle symptomer

Det er grupper av symptomer som kan peke til MS. Et symptom er synsforstyrrelser, inkludert tåkesyn, dobbeltsyn og tap av syn. Øynene kan oppleve fysisk smerte fra optikusnevritt eller betennelse på synsnerven.

Movement Vanskeligheter

Muskellammelse og svakhet er andre symptomer på MS. Muskler kan flytte ufrivillig eller være stiv. Muskelproblemer kan også påvirke tale.

Sensations

Nummenhet, smerter, kløe, en summende lyd og mangel på koordinasjon og balanse er andre tegn MS er truende.

Seksuell, tarm og blære dysfunksjoner

Symptomer på MS kan manifestere seg seksuelt og i tarmen eller urinblæren. I sin tur, seksuell dysfunksjon og manglende kontroll av tarmen eller urinblæren kan forekomme.

Emosjonelle symptomer

Andre symptomer kan være et tegn på MS. Depresjon, humørsvingninger, angst og afasi (talevansker) er andre muligheter.

Symptomer på MS

Multippel sklerose (MS) er en alvorlig tilstand som angriper kroppens sentralnervesystemet (CNS), det området av legemet som styrer evnen til å fungere. Til tross for at det er utallige mulige symptomer, er det viktig å huske på at ingen av symptomene på MS er spesifikke for sykdommen alene. Å ha en av disse symptomene, eller enda mer, betyr ikke nødvendigvis at du har MS. Disse symptomene er alle alvorlig, skjønt, og garanterer oppmerksomhet av en helse-omsorg leverandøren dersom de presenterer seg selv - enten alene eller sammen med andre.

Optiske Symptomer på multippel sklerose

Symptomene på MS kan deles inn i en rekke forskjellige kategorier. Den første vil vi se på er de visuelle symptomer, eller symptomer på MS som påvirker øynene. De optiske symptomer på MS kan inkludere optikusnevritt (tåkesyn, blindhet, fargeblindhet eller øyesmerter); dobbeltsyn (dobbeltsyn); og nystagmus (plutselige krampetrekninger øyebevegelser).

Du kan også oppleve en tilstand som kalles afferent pupillen defekt (unormale responser i elevene), har problemer med bevegelse og lyd phosphenes (der du ser blinkende lys når du hører en plutselig lyd eller beveger øynene for fort) eller til og med utvikle inter oftalmoplegi (der øynene ikke kan koordinere med hverandre).

Motor Symptomer på MS

Fordi multippel sklerose angriper sentralnervesystemet, vil effektene på dine motoriske evner være veldig tydelig. De som lider av MS, kan lide av en rekke tilstander som påvirker muskelkontrollen og motorikk.

Noen av de motoriske symptomer på MS inkluderer paraparesis (svakhet i underkroppen), quadriparesis (svakhet i begge armer og begge ben), monoparesis (påvirker en lem) og hemiparese (enten høyre eller venstre side av kroppen), alle som bidrar til muskel svakheter som kan utvikle seg enten mild eller delvis lammelse. Forhold som plegia (lammelser), hemiplegi (den ene siden av kroppen er lammet), quadraplegia (begge armene og begge bena er lammet), paraplegi (påvirker bare ben) og tetraplegi (lammelse av alle fire ekstremiteter samt torso ) er mer alvorlige forhold som påvirker muskelstyrke og kan forårsake alvorlige eller total lammelse.

Andre vanlige symptomer er spastisitet (tap av muskeltonus, forårsaker smerte og stivhet), dysartri (talevansker), muskelatrofi, muskelkramper, muskelkramper, rastløse ben syndrom, droppfot, hypotoni eller clonus (holdningsproblemer) og dysfunksjonelle refleks lidelser .

Sensoriske symptomer på multippel sklerose

De sensoriske symptomer på MS kan være ganske skremmende. Noen vanlige sensoriske symptomer på MS omfatter parestesi (delvis nummenhet, summende eller prikking, og noen ganger også vibrasjoner, vanligvis følte i ekstremiteter); L'Hermitte tallet (summende eller elektrisk støt følelser ved hodebevegelser); og trigeminusnevralgi (ansikts smerter). Du kan også oppleve anestesi (komplett nummenhet i deler av kroppen) eller nervesmerter (plutselige smerter uten identifiserbar årsak).

MS symptomer som påvirker koordinasjon og balanse

På grunn av sitt engasjement med det sentrale nervesystemet, kan MS ha en betydelig innvirkning på din evne til å holde balansen og vedlikeholde din koordinasjonsevne.

Vanlige symptomer som påvirker disse evner inkluderer ataksi (manglende evne til å forbli koordinert), dysmetri (bevegelser som under-eller over-shoot), svimmelhet (en form for svimmelhet som kan forårsake oppkast eller kvalme), tale hindringer, risting, skjelving og tap av evne til å bevege seg i en rytmisk måte.

Reproduktive & Elimination Symptomer

Multippel sklerose kan ha en alvorlig innvirkning på din reproduktive system (spesielt på din sexlyst) samt på blæren og tarmene.

Vanlige symptomer på MS påvirker din evne til å eliminere avfall inkluderer urininkontinens, problemer med vannlating, forstoppelse, et presserende behov for å gjøre sitt fornødne eller fekal inkontinens.

Vanlige seksuelle symptomer på MS inkluderer impotens, en manglende evne til orgasme, mannlig utløsning tilbake i blæren og en manglende evne til å bli seksuelt opphisset.

Kognitive eller emosjonelle symptomer

Bare blir diagnostisert med MS kan ha en betydelig innvirkning på en persons tankesett. Som andre symptomer, spesielt i de senere stadier av sykdommen, kan du finne deg er å utvikle flere kognitive symptomer.

Disse symptomene er depresjon, humørsvingninger og angst, alle relatert til stress og bekymring forbundet med selve sykdommen. Du kan også utvikle hukommelsesproblemer, talevansker, demens eller til og med bipolar lidelse.

Hvordan lindre multippel sklerose (MS) Symptomer naturlig med hjem rettsmidler

Hvordan lindre multippel sklerose (MS) Symptomer naturlig med hjem rettsmidler


Multippel sklerose (MS) er en autoimmun sykdom, noe som betyr at det er en sykdom der kroppens immunsystem skader sine egne celler. I MS, ødelegger kroppen myelin, beskyttelsesdekselet av nerver i rygg akkord og hjernen. Symptomer avhenge av alvorlighetsgraden av MS, og kan påvirke hukommelsen, syn, motoriske og kognitive funksjoner i hjernen. Multippel sklerose er den vanligste årsaken til uførhet i ung voksen alder. Den årsaken til MS er ukjent og kan være resultat av genetiske eller eksponering for miljøgifter.

Hvordan lindre multippel sklerose (MS) Symptomer naturlig med hjem rettsmidler

Ginkgo Biloba
En fersk medisinsk studie viste at urten ginkgo biloba forsinker prosessen med mental nedgang i MS-pasienter. Det forbedrer årvåkenhet, kognitiv funksjon og hukommelse

Cannabis
Cannabinoider i marihuana har blitt vist av medisinsk forskning for å bedre syn, hukommelse, mobilitet og andre symptomer på MS. I byen Spokane, Washington, hvor MS er utbredt, har klinikker blitt åpnet som kan distribuere fullmakt til å ta cannabis for medisinsk grunn

nattlysolje
Nattlysolje inneholder linolsyre, som er en fettsyre. Fordi myelin består av fettsyrer, er det sagt at, hvis tatt over tid, gjenoppbygger nattlysolje de beskyttende hylser av nervene

Oats
Havre er betraktet som en nervine urt, eller en som mater vev av nervesystemet. Rå og ubehandlet havre er gunstig for personer som har MS, og kan rett og slett bli spist eller tatt som en supplemen

Linfrøolje
Linfrø sies å være gunstig i MS. Det reduserer skade på myelin og kan lindre nummenhet.

Tegn og symptomer på primær progressiv MS

Omtrent 400.000 amerikanere lider av multippel sklerose (MS), en nevrologisk tilstand forårsaket av ødeleggelse av isolasjonen rundt nerver. Primær progressiv MS er en av fire kategorisert typer av sykdommen.

Betydning

Primær progressiv MS påvirker omtrent 10 til 15 prosent av pasientene, ifølge All About MS. Denne typen MS er preget av klassiske symptomer MS som forverrer og fortsette over tid.

Time Frame

Tegn og symptomer på primær progressiv MS utvikler vanligvis når du er i 30-årene og 40-årene, i motsetning til andre typer multippel sklerose som begynner i yngre alder, melder Alt om MS.

Typer symptomer

En av de vanligste symptomene på MS er tyngde eller nummenhet i armer og ben på den ene siden av kroppen din, eller i begge beina samtidig. Andre symptomer er tap av syn som vanligvis påvirker ett øye om gangen, dobbel eller tåkesyn, randomisert prikking eller smerter i hele kroppen din, en elektrisk følelse når du slår hodet, risting, mangel på koordinasjon, ustøhet når han går, trøtthet og svimmelhet .

Tegn på primær progressiv MS

Ofte, MRI avsløre lesjoner på ryggraden hos pasienter som har primær progressiv MS, men det er mulig å ha tilstanden uten å vise noen tegn til lesjoner. Andre tegn på sykdommen inkluderer tilstedeværelsen av visse proteiner i spinalvæske hentet fra en Spinal Tap og en fremkalt potensial test som avslører en bremse i nerve conduction, ifølge Cleveland Clinic.

Komplikasjoner

Ifølge Mayo Clinic, kan de tegn og symptomer på primær progressiv MS forverres over tid og komplikasjoner kan utvikles som et resultat, for eksempel alvorlig depresjon, epilepsi, glemsomhet, seksuell dysfunksjon, nedsatt blærekontroll, muskelkramper og lammelse.

Multippel sklerose: Tegn og symptomer

Multippel sklerose: Tegn og symptomer


Symptomene på multippel sklerose (MS) kan variere, ifølge National Institutes of Health (NIH). Dette skyldes det faktum at både styrken og plasseringen kan være forskjellig for hver MS angrep.

Men noen tegn på MS observert oftere enn andre. The National Multiple Sclerosis Society (NMSS) har identifisert flere vanlige symptomer:

Fatigue

Rundt 80 prosent av de med MS erfaring følelsen veldig sliten, bemerker NMSS. Tretthet kan føre til alvorlige problemer i å gjøre dagligdagse oppgaver og fungerer godt både hjemme og på arbeidsplassen. NIH rapporterer at tretthet kan forekomme hyppigere hos pasienter som sykdommen forverres. MS-pasienter kan også føle seg mer sliten senere på dagen.

Vision Disorders

NMSS bemerker at vanskeligheter med å se er ofte det første tegn på MS. Tilstanden kan føre til slike problemer som dobbeltsyn, ubehag eller smerte, eller uskarpt syn. Det er også mulig for synstap å skje. Ifølge Mayo Clinic, delvis eller fullstendig tap av synet vanligvis oppstår først i bare ett øye.

Balanseproblemer

Mange personer med MS har problemer med å gå ordentlig. De kan ha problemer med sin balanse og koordinasjon som de beveger armer og ben mens du går. Disse ganglag problemer kan føre til begrenset mobilitet. Tap av balanse kan også sette MS-pasienter i fare for andre fallskader.

Nummenhet og smerter

Følelser av lammende, prikking, eller andre unormale sensasjoner er ofte blant de første tegn på MS. Disse følelsene kan oppstå i hele kroppen, inkludert ansiktet, armer og ben. Noen mennesker med MS kan føle ansikts smerter, eller opplever smertefulle muskelspasmer. Ifølge NMSS, har forskning vist at rundt halvparten av personer med MS føler smerte noen ganger, og halvparten føler det konsekvent.

Tarm og blæreproblemer

Rundt 80 prosent av MS-pasienter til slutt har blæredysfunksjon, melder NMSS. Tap av tarmen kontroll er en annen hyppig problem. På grunn av dette, diaré og andre mage problemer er vanlige tegn på MS.

Andre symptomer

Den NMSS sier de vanligste MS-symptomer kan også omfatte:

• Svimmelhet (ør eller vertigo)
• Emosjonelle og kognitive endringer
• Seksuelle problemer
• Spastisitet

Noen mindre vanlige symptomer som noen mennesker med MS kan fortsatt oppleve blant annet:
• Problemer med tale
• vanskeligheter med å svelge
• Hodepine
• Hørselstap
• Kløe
• Problemer med å puste
• Tremor eller anfall

Noen symptomer på MS kan også oppstå på grunn av andre helseproblemer. Er du i tvil, bør du oppsøke lege for å hjelpe deg å avgjøre om du opplever symptomer på MS eller en annen tilstand.