Digidexo.com

Matvarer som ikke kan spises på Atkins Diet

Et velkjent low-carb diett laget av Dr. Robert Atkins, ble Atkins dietten populære under low-carb diett mani. Avvise tradisjonelle ernæringsmessige diett programmer, fremmer Atkins dietten spiser store mengder proteiner og fett samtidig begrenser karbohydratinntak. Dietten begrenser inntaket av karbohydrater fordi Dr. Atkins mente den enorme økningen av raffinerte karbohydrater i amerikansk dietter har ført til fedmeepidemien.

Fase 1 - Induksjon Restriksjoner

Under induksjonsfasen av Atkins diett, de første 2 uker, er alle karbohydratinntak begrenset til 20 gram per dag. I denne fasen blir alle grønnsaker som ikke anses som lav karbohydrat (i utgangspunktet alle grønnsaker som ikke er grønt), all frukt, alle alkoholholdige drikkevarer og alle raffinerte karbohydrater forbudt. Koffein er kun tillatt dersom det ikke senke blodsukkernivået eller forårsake cravings.

Forbidden Foods under induksjon

Gjennom de første to ukene av Atkins diett, korn og noe laget av dem skal unngås. Disse omfatter brød, kaker, kjeks og alt annet laget med mel. Matvarer som inkluderer tilsatt sukker, noe som betyr mest bearbeidet mat, som inkluderer hydrogenmaissirup, er ikke tillatt. Også forbudt er frukt og fruktjuicer, meieriprodukter bortsett oster, belgfrukter og nøtter.

Fase 2 - Pågående Vekttap

I denne fasen blir noen flere matvarer tillatt gradvis. For det meste, er alkohol, frukt, stivelsesholdige grønnsaker og helkorn fortsatt ikke tillatt, eller er fortsatt svært begrenset.

Raffinerte karbohydrater som finnes i brød, pasta, kjeks og chips er fortsatt forbudt fra kostholdet. Som du fremgang, noen frukt, stivelsesholdige grønnsaker og helkorn tillatt i begrenset moderasjon.

Stivelsesholdige grønnsaker

Stivelsesholdige grønnsaker som skal unngås når redusere karbohydrater på Atkins dietten. Disse stivelsesholdige grønnsaker inneholder rødbeter, gulrøtter, poteter (alle typer), vinter saft, erter, pastinakk, bananer og mais. Under den pågående vekttap fase, er inkluderingen av disse grønnsakene tillatt i svært begrenset moderasjon.

Sukker

Enhver raffinert sukker er forbudt mens du er på Atkins dietten. I tillegg drikker med sukker som brus og søt te, er heller ikke tillatt. Alle matvarer som inkluderer sukker, hovedsakelig bearbeidet mat, ikke er tillatt under ethvert punkt på diett.

Alkohol og koffein

Enhver type av alkohol er også skal unngås, mens på Atkins dietten, fordi det er for det meste består av tomme kalorier, karbohydrater og sukker.

Mens du er på Atkins diett, er koffein også unngås fordi det kan føre blodsukkernivået til å stige eller lage mat cravings.

Bearbeidet kjøtt

Svært bearbeidet kjøtt, som kjøttpålegg, inneholder ofte skjult sukker som kan sabotere vekttap og induserer cravings for sukkerholdige matvarer, slik at de skal unngås så mye som mulig.