Digidexo.com

Effekten av Retinol på Skin

Retinol er vitamin A. Den finnes i meieriprodukter, dyr lever, nyrer, egg og andre forsterkede matvarer. Det er nødvendig for en sunn syn, cellevekst og kan redusere mortaliteten relatert til meslinger og visse typer kreft. Det kan også bidra til å øke immunforsvar. Retinol kan brukes som en ingrediens i hudkrem og legemidler som behandle akne og funksjon som et anti-aldring kosmetisk.

Acne

Retinol kan brukes som en aktuell medisin, kalt tretinoin eller en oral medisin som heter, isotretinoin. Disse brukes til å behandle akne. Isotretinoin, men kan føre til alvorlige bivirkninger, og dermed bør brukes kun i ekstreme tilfeller, ifølge Medline Plus.

Isotretinoin bivirkninger

Noen bivirkninger av Isotretinoin kan være hodepine, kvalme, tørr hud, muskelsmerter, blødende tannkjøtt, tørre øyne, gulnet hud, mørk gul urin, tynt hår og / eller følsomhet for solen. Hvis du opplever noen av disse bivirkningene eller andre, må du kontakte lege umiddelbart.

Anti-aging

Retinol hjelper med kollagenproduksjonen og kan tykne epidermis, eller ytre laget av huden din, ved å nøytralisere frie radikaler som bryter ned hudens celler og skade huden. Noen studier tyder også på at det kan forbedre hudens utseende og integritet, ifølge Medline Plus.

Graviditet og amming

Vitamin A utskilles i morsmelk og effekt på barn som ammes er ennå ikke fastsatt. Medline Plus sier at vitamin A skytende har vært assosiert med misdannelser og sentralnervesystemet misdannelser. Hvis du er gravid, prøver å bli gravid eller ammer, snakk med legen din før du bruker retinol-holdige produkter eller vitamin A tilskudd.

Overforbruk

Det er mulig å ta få for mye vitamin A som kan føre til vitamin A toksisitet. Symptomer på vitamin A forgiftning er hodepine, kvalme, hjernetrykk, uskarpt syn, svimmelhet, tretthet og ubehag. Det kan føre til leverskader og øyeskader.