Digidexo.com

kvalme og diare

Hva er årsakene til kronisk Kvalme & diaré?

Hva er årsakene til kronisk Kvalme & diaré?


Kronisk kvalme og diaré kan være symptomer på alvorlige fordøyelsessykdommer. Rådfør deg med en lege om pågående diaré og kvalme. Medisinske tester kan utføres for å bestemme om en underliggende sykdom er til stede.

Identifikasjon

Ifølge Mayo Clinic, er kronisk diaré defineres som diaré som varer mer enn fire uker. Diaré er ofte ledsaget av kvalme, oppblåsthet, magekramper og magesmerter.

Funksjon

Normalt fordøyd maten passerer gjennom tarmen der de fleste væsker er absorbert. Diaré oppstår når enten avfallet passerer for raskt, eller når tykktarmen er i stand til å absorbere fluider på grunn av betennelse grunnet sykdommen.

Årsaker

Kronisk diaré kan oppstå som et resultat av laktoseintoleranse, irritabel tarmsyndrom, inflammatorisk tarmsykdom, cøliaki, Crohns sykdom eller ulcerøs kolitt. Kronisk diaré noen ganger oppstår etter galleblæreoperasjon eller andre abdominale operasjoner.

Forebygging / løsning

Hvis du opplever kronisk diaré, er det viktig å drikke mye væske for å unngå dehydrering. Å drikke en elektrolytt drikke for eksempel en sportsdrikk som anbefalt. Prøv å eliminere melkeprodukter for å avgjøre om diaré er relatert til laktoseintoleranse.

Advarsel

Kronisk diaré kan føre til dehydrering, som kan være livstruende. En lege bør konsulteres dersom dehydrering er mistenkt eller hvis du ser blod i avføringen.

Hva er årsakene til Sudden Kvalme & Diaré?

Kvalme og diaré ofte følger hverandre. Frekvensen varierer avhengig av den enkelte, og vanligvis disse symptomene er ikke alvorlig. Imidlertid kan kvalme og diaré signalisere en mer alvorlig tilstand, og en legens råd må innhentes.

Virusinfeksjoner

Et virus kan være ansvarlig for disse symptomene. Alvorlighetsgrad kan variere fra mindre til svært alvorlig.

Matforgiftet

Bakterier i mat som har gått ut på dato eller som ikke har vært godt forberedt kan ofte føre til at magen til å reagere med diaré og noen ganger oppkast.

Medisiner bivirkninger

Noen medisiner kan irritere magen. Disse bivirkningene skal føres opp på medisinbeholderen, og symptomer bør ikke være alvorlig.

Tarm Disorder

Noen ganger kan en medisinsk lidelse i tarmer kan føre til diaré. Hvis du tror du kan være lider av en lidelse i tarmen, snakke med en lege om hva som kan gjøres.

Reiser

Drikker vann fra andre geografiske områder kan forårsake plutselig diaré. Dette er fordi bakterier i vannet kan være ukjente for deg.

Hva er årsakene til Kvalme & Diaré?

Kvalme og diaré er vanlige fordøyelsessystemet klager. Hver kan forverres av mange årsaker. Kvalme og diaré kan oppleves separat eller samtidig.

Definisjoner

Kvalme er følelsen av at du kommer til å kaste opp, selv om du kanskje ikke. Diaré er når tarmen flytte hva du spiser gjennom for fort og ikke absorbere væske fra avfall.

Ytre årsaker til kvalme

En vanlig ytre årsak til kvalme, eller en som stammer fra utsiden av kroppen, er sykdom fra virus. Kvalme og oppkast er en del av immunsystemets reaksjon på fremmede inntrengere i kroppen. Forgiftning kan forårsake kvalme. Også disequilibrium mens i bevegelse (bil, båt eller fly syke) kan føre til kvalme.

Kroppen endringer forårsaker kvalme

Kvalme er også forårsaket når den hormonelle balansen i kroppen er ikke på sitt vanlige nivå som under svangerskapet. Langsiktige dehydrering og kropps endringer gjort av visse medisiner kan forårsake kvalme.

Ytre årsaker til diaré

Inntar dårlig forberedt eller feil konservert mat er én årsak til diaré. Tilstanden kan også være forårsaket av invasjoner av fordøyelseskanalen av parasitter eller bakterier. Virus ofte forårsake diaré som kroppen forsøker å fordrive fremmede organismer.

Psykosomatiske årsaker til kvalme og diaré

Både kvalme og diaré kan være forårsaket av angst, stress og depresjon.

Hvordan Stopp Kvalme & Diaré

Hvordan Stopp Kvalme & Diaré


Det er ikke noe morsomt om kvalme og diaré, spesielt opplevde samtidig. Forurenset mat eller vann er den skyldige, med et magevirus som ofte resulterer. For å lette magen ubehag og forhindre ytterligere fordøyelseskanalen irritasjon, er det viktig å administrere dine symptomer. Diaré, samt oppkast, kan føre til alvorlig dehydrering, så hvis din kvalme forårsaker du å kaste opp, er det enda viktigere å hvile og overvåke hydration nivå. Dette er spesielt viktig i små barn, siden de er mer utsatt for dehydrering enn voksne.

Hvordan Stopp Kvalme & Diaré

•  Legg deg ned med hodet støttet på en pute for å lette kvalme symptomer. Hvis du er bekymret for oppkast, plasser en bøtte på gulvet i nærheten hodet. En plast søppelpose i bøtta vil gjøre opprydding prosessen betydelig enklere.

tygge på små is chips sakte for å holde seg hydrert. Hvis du tåler dem godt, prøv nipper til klart vann, buljong, ikke-kullsyre ingefærøl eller ikke-koffeinholdige urtete. Selv om du føler overdrevent tørst, er det viktig å ikke drikke for fort. Overbelastning en følsom mage kan intensivere kvalme og forårsake oppkast.

Spis bananer, hvit ris, applesauce, stk saltet kjeks eller toast med gelé. Både bananer og hvit ris vil hjelpe binde avføringen og stoppe diaré. Sørg for å spise en liten mengde mat på en gang og veldig sakte, så du ikke vet hvordan inntaket vil påvirke deg. Hvis fast føde øke kvalme, gjør du kaster opp eller forsterke din diaré, deretter tilbake til is chips og klare væsker for de neste 12 til 18 timer.

Begynn å legge mer mat når du kan håndtere vanlig, mild mat som de som er nevnt ovenfor. Matvarer som havregryn, eggehviter og magert kylling eller biff kan legges ved, men du bør holde ut på meieriprodukter i to til tre dager etter at symptomene har gitt seg.

Kontakt lege hvis kvalme og diaré har ikke stoppet etter to eller tre dager.

Hint

  • Anti-diaré medisiner og andre over-the-counter mageende medikamenter kan være gunstig i å eliminere symptomene på diaré og kvalme. Hvis du velger å ta medisiner, sørg for å lese nøye doseringsanvisningen.
  • Overvåke deg for tegn på dehydrering. Disse inkluderer tørr munn, mørk urin og hud som ikke klarer å springe tilbake når klem. Dehydrering kan være ekstremt farlig og en lege bør konsulteres dersom du opplever alvorlige symptomer.

Hva er årsakene til Lithium Diaré?

Hva er årsakene til Lithium Diaré?


Litiumkarbonat er ofte foreskrevet for å stabilisere stemninger i bipolare pasienter. Doseringen ligger i det minste delvis bestemmes av pasientens vekt, selv om leger ofte fore en startdose på ca 300 mg to ganger daglig. Men noen ganger medisiner kan produsere diaré.

Interaksjon med andre medisiner

Hvis du tar kalsiumkanalblokkere (slik som Cleviprex eller Isophin) på samme tid du tar litium, kan du utvikle tegn på nevrotoksisitet. Disse inkluderer kvalme, oppkast og diaré.

Stoppe Lithium Plutselig

Pasienter som har blitt tatt litium, men plutselig slutte å gjøre det kan få diaré, samt andre effekter, som for eksempel kvalme, spenning og hjertebank.

Litiumkonsentrasjon

Skulle du ha en høy konsentrasjon av litium i kroppen din, kan du oppleve alvorlig kvalme og diaré, svimmelhet og enda en arytmisk hjerterytme. Disse symptomene kan vare i flere dager.

Litiumtoksisitet

I tilfelle at du tar mer litium enn det som er foreskrevet, kan medisinen bli giftig. Dette kan skje når en overdoser på pillene, eller til og med når en pasient bare legger en del av en pille til den vanlige foreskrevne dosering over tid (kronisk toksisitet). Blant de bivirkninger av denne er diaré, noe som kan føre til dehydrering.

Betraktninger

For å utlede maksimal nytte av litiumdosen, bør du ta en blodprøve utført av legen din på en jevnlig basis. Dette vil også hjelpe deg å unngå mange av de bivirkninger av legemidlet, inkludert diaré.

Medisin for Kvalme & Oppkast

Å ha en urolig mage kan ødelegge noens dag. Enten du er kvalm, svimmel eller oppkast, kan det kaste av hele planen.

Pepto-Bismol

Den mest kjente medisin for urolig mage lettelse er Pepto-Bismol. Pepto-Bismol hevder å lindre halsbrann, fordøyelsesbesvær, urolig mage, kvalme og diaré. Pepto-Bismol kommer i flytende, tyggetabletter og kapsler. Merket gjør også ekstra styrke og barnas formler.

Emetrol

Ifølge Emetrol nettsted, er Emetrol for, "lindring av kvalme på grunn av mageproblemer fra intestinal influensa, omgangssyke, og mat eller drikke indiscretions." Det er trygt for barn, har ingen antihistaminer, ingen alkohol, ingen koffein og er anbefalt av leger og farmasøyter. Dette er tilgjengelig i flytende form.

Antivert

Antivert er et antihistamin som blokkerer effekten av naturlig forekommende kjemiske histamin i kroppen din. Denne pille-formen medikamenter blir brukt til å behandle eller forebygge kvalme, oppkast og svimmelhet forårsaket av reisesyke. Det er også brukt til å behandle symptomer på svimmelhet.

Andre

Kvalme og oppkast er ikke er en sykdom, er de symptomer. Derfor den virkelige årsaken til sykdom bør identifiseres og tatt vare på. Symptomkontroll er viktig både for komfort skyld og for å hindre dehydrering. Medisinering er tilgjengelig som kan hjelpe symptomer. Vanlige medisiner som brukes for å kontrollere kvalme og oppkast inkluderer Phenergan, Compazin, Inapsine, Reglan og Zofran.

Naturlig rettsmidler

Noen ganger bør man prøve naturlig rettsmidler før du kjøper medisiner. Peppermynte, ingefær og kamille alle er bevist å hjelpe avgjøre en urolig mage. Man kan også prøve å spise kjedelig mat og drikke klare væsker. Unngå ting som alkohol, tobakk, aspirin og andre ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.

Hva er årsakene og symptomer på kronisk diaré?

Irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm syndrom er en tilstand der musklene i fordøyelseskanalen er svært følsomme. Dette kan føre til at du har bivirkninger av forbruker visse matvarer og drikkevarer. Noen av symptomene på IBS er gass, oppblåsthet, magesmerter og vekslende utbrudd av kronisk diaré og forstoppelse.

Laktoseintoleranse

Laktoseintoleranse er en tilstand der magen mangler enzymet laktase, som er ansvarlig for å bryte ned laktose. Laktose finnes i meieriprodukter som melk, ost og yoghurt. Når disse matvarene er spist, kan kroppen oppleve kramper, gass, oppblåsthet, kvalme og diaré.

Cøliaki

Cøliaki er en tilstand der du ikke kan bryte ned protein delen av hvete som kalles gluten. Når du spiser bygg, rug, hvete eller havre, får tarmen skadet, og du ikke er i stand til å behandle næringsstoffer riktig. Dette kan føre til kroniske anfall av magesmerter, oppblåsthet og diaré.

Inflammatorisk tarmsykdom

Inflammatorisk tarmsykdom er en tilstand som ligner på IBS ved at den angriper tarmen. Det får dem til å bli betent og hoven. Dette kan så føre til smerter, magekramper, diaré og selv blødning. Det er to andre typer av denne sykdommen kalt Crohns sykdom og ulcerøs kolitt. Ofte er årsaken til disse lidelsene er fra et immunsystemfeil eller en bakterie.

Hva er årsaken til Violent Diaré?

Diaré er definert som løse, flytende avføring som kan være hyppig. Selv om voldelig diaré er ikke nødvendigvis et tegn på noe alvorlig, kan kontinuerlig bouts føre til dehydrering og bør overvåkes nøye. Alvorlig diaré kan være en av de første symptomene på et virus som kalles "gastroenteritt." Den diaré oppstår når den gastrointestinale sporet blir betent, irriterer magesekken og tynntarmen (ofte forårsaket av en mat-f sykdom). Andre symptomer kan være magesmerter, kvalme og oppkast. Magen influensa (viral gastroenteritt) kan også være den vanligste årsaken til diaré, og kan overføres gjennom kontakt på offentlige steder som skoler, på arbeidsplassen eller i familier. Tilstanden bør imidlertid løse i løpet av noen dager.

IBS

Irritabel tarm-syndrom (IBS) er en tilstand som oftest påvirker kvinner. Når musklene kontrakt for mye mens du spiser det fører til symptomer som oppblåsthet, kramper og tarm endringer (enten løs avføring eller forstoppelse). Denne lidelsen, men upraktisk og ubehagelig, er ikke skadelig. Emosjonelt stress er tenkt å bringe på episoder av IBS. Kosthold og trening kan hjelpe.

Laktoseintoleranse

De som lider med laktoseintoleranse vil ha problemer med å fordøye melk og melkeprodukter på grunn av en mangel på enzymet laktase (laktase bryter ned sukkeret i melk.) Når sukker ikke kan absorberes, blir vannet trukket inn i tarmen og blir gjæret ved bakterier i tykktarmen, som resulterer i overdreven gass, oppblåsthet, kvalme og diaré. Unngå noen meieriprodukter kan være nyttig; Imidlertid kan de som ønsker å hengi finne lindring ved å ta medisiner før et måltid for å hjelpe til med fordøyelsen. Denne tilstanden er ikke alvorlig, som kosthold modifikasjoner kan lette symptomene og kalsiumtilskudd kan tas for næring.

Kolera

Cholera er en akutt sykdom som vanligvis er mild, men i noen tilfeller kan være alvorlige. Den vanligste årsaken til denne tilstanden er forbruket av forurenset mat eller vann som infiserer individet med en bakterie. Toksinet utgitt av bakteriene som forårsaker overskytende vann som skal utskilles med kloridioner i tarmen, forårsaker voldsom diaré. På grunn av den alvorlige natur av diaré, kan personer som ikke er behandlet blir kritisk dehydrert og dør i løpet av timer. De som er bosatt i USA er ganske sikker fra kolera med moderne kloakksystemer på plass og rent vann som er allment tilgjengelig, men forsiktighet bør tas når du reiser til visse land utenfor USA

Hvordan redusere Kvalme Fra Sulfasalazine

Hvordan redusere Kvalme Fra Sulfasalazine


Sulfasalazin, også markedsført som Azulfidine, er en anti-inflammatorisk narkotika primært foreskrevet for å behandle inflammatorisk tarmsykdom og revmatoid artritt, i henhold til American College of Rheumatology. Utviklet i de tidlige 1940-årene, er det en kombinasjon av 5-aminosalisylsyre (5-ASA), som er en anti-inflammatorisk, og antibiotikumet Sulfapyridine. Hvordan det fungerer fortsatt usikkert tross for sin lange historie. Det ironiske i sin bruk for å behandle fordøyelsessykdommer er at kvalme, oppkast og generell mageproblemer er vanlige bivirkninger i opptil en tredjedel av de som tar den.

Hvordan redusere Kvalme Fra Sulfasalazine

Overvinne Kvalme

•  Kommuniser med din lege. Fortell legen din om alle andre medisiner du tar; noen kombinasjoner kan forårsake eller forverre bivirkninger. Doser kan være nødvendig å justere hvis sulfasalazin er foreskrevet sammen med visse cyclosporines eller digoksin. Del alle andre kjente medisinske problemer med legen din, inkludert lever, nyre eller urinveisproblemer, som kan øke antallet og alvorlighetsgraden av bivirkninger. Ifølge US National Library of Medicine Daily Med hjemmeside, er sulfasalazin vurdert som graviditet kategori B, som betyr at det kan tas ved behov under svangerskapet; men alltid fortelle legen din dersom du er gravid eller planlegger å bli gravid mens på denne medisinen.

Ta medisinen som foreskrevet. Sulfasalazin kommer i 500 mg tabletter. Den vanlige dosen er 3-4 gram daglig, eller opptil åtte piller, spredt jevnt utover dagen og tatt ikke mer enn åtte timer fra hverandre. Dersom dosen er fire gram daglig, for eksempel ta to piller hver på 6 am, middag, 18:00 og 22:00 The Mayo Foundation for medisinsk utdanning og forskning anbefaler å ta hver dose med mat og åtte gram vann. Hvis du glemmer en dose, ta den så snart du kan, med mindre det er nesten tid for den andre dosen. Ikke doble doser. Ikke slutte å ta medisinen etter at du begynner å føle deg bedre, med mindre å gjøre det av legen din.

Bo godt hydrert. Drikk seks til åtte (åtte unse) glass vann eller annen drikke mens du tar sulfasalazin. Dette bidrar til å redusere mange av medisiner er bivirkninger.

svelge tabletter helhet. Ikke splitt, knuse eller tygge sulfasalazin. Dette kan skape mageproblemer.

Ta magesaftresistente tabletter. Sulfasalazin kan foreskrives i form av en mage-belagt tablett. Disse pillene har et belegg eller barriere som holder det intakt inntil den når tarmen; Dette reduserer magesyke og ubehag.

Bygg opp dosen din. Hvis kvalme, oppkast, diaré eller tap av appetitt vedvarer, sjekk med legen din om å starte med en lavere dose, vanligvis ikke mer enn to gram om dagen, og bygge opp til det anbefalte beløpet over en periode på flere dager. I noen tilfeller kan legen din henvise deg til å stoppe sulfasalazin helt for opptil sju dager og deretter begynne på nytt med redusert dose.

Hint

  • Baseline laboratoriearbeid, inkludert blodprøver og nyre vurderinger, bør gjennomføres når sulfasalazin er foreskrevet, og deretter med jevne mellomrom som anvist av legen så lenge du tar medisinen.
  • Sulfasalazin skal ikke forskrives for alle som har en urin eller intestinal blokkering, porfyri eller allergi overfor salisylater eller noen av de sulfa narkotika.
  • Sulfasalazin kan forårsake lav sædkvalitet og infertilitet hos menn. Sædkvalitet vil gå tilbake til normal når stoffet er stoppet.

Hvordan bruke Triptaner

Hvordan bruke Triptaner


Triptaner er en gruppe av reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle migrene og cluster hodepine. Triptaner er vanligvis brukt til å behandle hodepine som ikke først reagerer på NSAIDs - ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler - eller andre over-the-counter smertestillende medikamenter. Familien av triptaner inkluderer sumatriptan, som er medisiner som brukes oftest til å behandle migrene. Andre triptaner inkluderer eletriptan, naratriptan, zolmitriptan, almotriptan og Frovatriptan, som alle brukes til å behandle migrene. Merkenavn av triptaner inkluderer Amerge, Zomig, Frova, Relpax og Imitrex.

Hvordan bruke Triptaner

Sumatriptan

•  Ta kontakt med legen din. Du må få en resept for triptaner. Du vil mest sannsynlig være foreskrevet enten Triptan tabletter, nesespray eller injeksjoner, men vanligvis bare én av de tre. De fleste triptaner er tilgjengelige i alle tre former, og alle er foreskrevet for hurtigvirkende migrene lettelse.

Ta Triptan tabletter så snart du føler en hodepine kommer på. Så snart du føler symptomer på en migrene - hodesmerter, svimmelhet, kvalme, en merkelig lukt eller hvilken måte du kan fortelle du opplever en migrene, ta dosen av triptan som du har fått foreskrevet. Legemidlet bør arbeide i løpet av 30 minutter til en time.

For mer alvorlige hodepine, injisere triptan medisiner så snart du begynner å føle en hodepine. Tørk armen med isopropanol og sakte sette inn en ny nål inn i overarmen. Injisere riktig dosering av triptan som du har fått beskjed av legen din. Medisinen bør arbeide innen 15 minutter, men det kan ta opptil en time å jobbe med noen alvorlig hodepine.

For umiddelbar blodåre lettelse, bruke triptan nesespray. Vanligvis er triptan nesespray en one-bruk design som bare har én dose lastet inne. Ikke fjern spray fra den forseglede pakken til du er klar til å bruke den. Når du føler en hodepine kommer på, blåse nesen nøye og sette seg ned. Hold ett nesebor og puste ut med det andre neseboret. Plasser apparatet i nesen. Når du puster inn, trykk på stempelet og inhalere medisinen. Hold hodet nivå i 10 til 20 sekunder og bli sittende. Du kan ta en ny dose innen to timer, men du er nødt til å åpne en ny pakke.

Overvåk bivirkninger. Som du ta Triptan medisiner, kan du oppleve svimmelhet, kvalme, oppkast, diaré, hjertebank, hetetokter eller allergiske reaksjoner som elveblest og hevelse. Hvis du opplever noen av disse bivirkningene, slutte å bruke umiddelbart og kontakte legen din. Du kan være allergisk mot triptaner, eller ta et annet medikament som samhandler med den. Legen din kan forskrive en annen migrene medisiner for deg.

Hint

  • Legen din kan bestemme hvilken type triptan medisiner er riktig for deg.
  • Hvis triptaner er ikke hjelpe din migrene, varsle lege umiddelbart.

Hva er meningen med migrene?

Hva er meningen med migrene?


Noen mennesker kan ikke vet forskjellen mellom en hodepine, sinus press og en migrene. Migrene påvirke en annen del av hjernen, og ikke alle som noensinne har hatt en hodepine noensinne vil oppleve en migrene, eller smerte, auraer og ødeleggende resultater som følger den.

Betydning / Definition

Ifølge medicinenet.com, er en migrene en vaskulær hodepine, noe som betyr at blodårer og tinningarterien forstørr. Tinningarterien ligger utenfor skallen, like under huden på ditt tempel. Når denne arterien forstørrer, strekker det nerver som spiral rundt det. Disse nervene blir deretter tvunget til å slippe kjemikalier og føre til betennelse, smerte og videre svelling av arterien. Smerte er forstørret når arterien fortsetter å ekspandere.

Symptomer

Migrene angripe nervesystemet, som reagerer på smerte. Den økte aktiviteten i løpet av en migrene fører til kvalme, oppkast, diaré, tåkesyn, kalde hender og føtter, og lysfølsomhet, som følge bankende smerte på siden eller fronten av hodet. Den ekstra sensitiv aktivitet stopper også magen fra tømming ordentlig, slik at eventuelle muntlige medisiner er ikke absorberes med en gang. Dette er grunnen til at så mange smertestillende er ineffektive under et migreneanfall.

Auras

Ifølge medicinenet.com, er migrene foran eller i følge med en aura 20 prosent av tiden. Auras er lyse, sikksakk linjer som er bærere sentrum av din visjon og vanligvis jobbe seg utover. Dette er kjent som scotoma, eller blindsonen. Til tider kan noen eldre migrenepasienter opplever aura uten migrene. En mindre mengde migrenepasienter vil oppleve en aura som føles som en pins-og-nåler sensasjon i den ene hånden, armen, eller rundt nese og munn.

Forebygging / medisiner

Migrenepasienter kan unngå hyppige angrep ved å gjøre noen dag-til-dag justeringer. Håndtere stress, få en hel natts søvn, overvåking altfor anstrengende aktiviteter og tar profylaktiske kan redusere migrene triggere. Hvis disse er ineffektiv, kan legen gi deg en resept for å lindre smerte og symptomer på en migrene. For mild migrene, kan over-the-counter medisiner som Aleve og Tylenol bidra til å redusere betennelse og direkte hodesmerter.

Expert Insight

Dr. Mehmet Oz og Dr. Michael Roizen er hyppige gjester på The Oprah Winfrey Show og har besvart henvendelser om naturlige migrene behandlinger. Dr. Oz sier blodet bølge under en migrene er lik når noen mennesker spiser veldig kald mat, som iskrem, og lider av en "hjernen fryse." Dr. Roizen sier noen ganger hodepine som ser ut som migrene er faktisk forårsaket av visse matvarer. "Eliminer alle hvete, bygg og rug på en gang, eliminere all pepper og alt salt på en gang," sier Dr. Roizen. Han sier at det kan faktisk være salt og pepper balanse som er forbundet med å overvinne hodepine.

Liste over migrene medisiner

Migrene er hodepine som går igjen og er preget av bankende smerte på en eller begge sider av hodet. Det er ofte en utløsende faktor eller sterk familie historie. Migrene er mer utbredt hos kvinner, ved at kvinner er nesten dobbelt så stor sjanse for å oppleve migrene enn menn ved slutten av tenårene. Noen migrene er merket med en aura, som er en følelse av varme eller lys. Migrene kan være svært ødeleggende og inkluderer symptomer som kvalme, oppkast, hevelse, irritabilitet og svetting. Ikke alle migrenepasienter søker behandling. De som ofte finne lindring i foreskrevet medisiner.

Amitriptylin

Amitriptylin, som selges som Amitriptyline HCL, er en trisyklisk antidepressiv foreskrevet for alvorlig depresjon. Det er noen ganger foreskrevet for behandling av migrene. Noen vanlige potensielle bivirkninger er tretthet, svimmelhet, ortostatisk hypotensjon, munntørrhet, forstoppelse, uskarpt syn og urinretensjon.

Atenolol

Merkenavnet for reseptbelagte stoffet atenolol er Tenormin. Atenolol er en blodtrykkssenkende og antianginal medisiner foreskrevet for høyt blodtrykk og hjerteinfarkt. Det er noen ganger foreskrevet for migrene. Kvalme, diaré, kalde armer og ben, svimmelhet, mentale forandringer, tretthet og søvnløshet er noen vanlige bivirkninger.

Fluoksetin

Fluoksetin, solgt som Prozac, Prozac Ukentlig eller Sarafem, er en selektiv serotonin reuptake inhibitor (SSRI) antidepressiva. Det er ofte foreskrevet for alvorlig depresjon og angstlidelser. Noen ganger er det foreskrevet for migrene. Noen vanlige bivirkninger av Prozac bruk er hodepine, angst, skjelving, søvnløshet, uro, munntørrhet, kvalme, oppkast, diaré, tap av matlyst, kramper, oppblåsthet, hyppig vannlating, feber, hoste og bihulebetennelse.

Sumatriptan

Imitrex, en velkjent migrene behandling, er merkenavnet for sumatriptan. Imitrex er en antimigrenemiddel som er foreskrevet for å behandle migrene og cluster hodepine. Nakkestivhet, svakhet, rødme, svimmelhet, sedasjon, kribling, følelse av varme eller tetthet og nummenhet er noen vanlige bivirkninger.

Topiramat

Topiramat selges som Topimax, en krampestillende reseptbelagte medisiner. Det er foreskrevet hovedsakelig for behandling av beslag og noen ganger for migrene. Vanlige bivirkninger er unormalt i syn, tretthet, svimmelhet, tremor, kvalme, tap av appetitt og hukommelsestap.

Verapamil

Calan, Calan SR, Isoptin, Isoptin SR, verapamil HCL, Verelen PM og Covera-HS er alle merkenavn for verapamil. Verapamil er et reseptbelagt legemiddel som fungerer som en kalsiumblokker, antidysrhythmic, antianginal og blodtrykkssenkende medisiner. Den brukes til behandling av hypertensjon, arytmier, angina og rask puls. Noen ganger vil det være foreskrevet for å hindre migrene hodepine. Noen vanlige bivirkninger er tretthet, hevelse, kvalme og forstoppelse.

Hvordan ta Hydroklortiazid for kalsium absorpsjon

Opprinnelig ment som et vanndrivende, er hydroklortiazid også indisert for å øke hastigheten som kroppen absorberer kalsium. Det virker ved samtidig redusere mengden av vann som beholdes av nyrene og øke mengden av kalsium som absorberes av nyrene. Her er hva du trenger å vite om å ta hydroklortiazid for kalsium absorpsjon.

Hvordan ta Hydroklortiazid for kalsium absorpsjon

Snakk med legen din

•  Fortell legen din dersom du er allergisk mot sulfa medisiner eller andre medikamenter.

Fortell legen din om eventuelle medisiner som du allerede tar, spesielt høyt blodtrykk medisiner, anti-inflammatoriske medisiner, litium, diabetes medisiner, kortikosteroider, eller vitaminer.

Snakk med legen din om din medisinske historie. Sørg for å nevne noen historie av diabetes, gikt, eller nyre, lever, skjoldbruskkjertel, eller parathyroid sykdom.

Fortell legen din dersom du er en postmenopausal kvinne. En 1984 studie i Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism fant at hydroklortiazid er ikke effektiv for å fremme kalsium absorpsjon for postmenopausale kvinner.

Tar Hydroklortiazid for kalsium absorpsjon

Konsumere den anbefalte doseringen av hydroklortiazid i henhold til opplysninger gitt av legen din.

Oppbevar medisin i beholderen at det kom inn. Oppbevar den i romtemperatur og vekk fra varme og fuktighet. Ikke holde hydroklortiazid på badet.

Monitor for vanlige bivirkninger til hydrocholorthiazide. Vanlige bivirkninger omfatter muskelsvakhet, svimmelhet, kramper, tørste, magesmerter, kvalme, oppkast, diaré, tap av matlyst, hodepine, og håravfall. Slutt å ta legemidlet og ringe legen din dersom noen av disse symptomene er vedvarende eller alvorlig.

Monitor for alvorlige bivirkninger forbundet med hydroklortiazid. Slutt å ta legemidlet og ringe legen din umiddelbart hvis du opplever sår hals med feber, uvanlige blødninger eller blåmerker, alvorlige hudutslett med peeling hud, eller problemer med å puste eller svelge. Disse symptomene kan være tegn på et alvorlig helseproblem.

Hint

  • Hvis du også ta kolestipol eller kolestyramin, sørg for å ta disse stoffene i minst én time etter inntak av hydroklortiazid.

Hvordan bruke Diet å behandle epilepsi

Hvordan bruke Diet å behandle epilepsi


Kosttilskudd tilnærminger blir ofte brukt til å behandle epilepsi og kan føre til en betydelig reduksjon av anfall hos noen pasienter, spesielt barn. Den hyppigst anbefalt diett for barn med epilepsi er ketogen diett, som krever tett oppfølging av lege og er vanligvis bare brukes i tilfeller der pasienter ikke reagerer på medisinering. Les videre for å lære mer om hvordan du bruker kosthold for å behandle epilepsi.

Hvordan bruke Diet å behandle epilepsi

•  Snakk med legen din om bruk av ketogen diett, en form for faste som har blitt brukt til å behandle epilepsi i flere tiår. Målet med dette er å tvinge legemet til å brenne fett, hvor dietten er meget høy, noe som øker produksjonen av ketoner. Ketoner inhiberer unormal aktivitet i hjernen og ryggmargen.

Sørg for å forstå at barnet ditt vil begynne dietten på sykehuset mens du blir behandlet for epilepsi. Han vil bare få lov til å drikke en bestemt mengde væske i løpet av de første to til tre dager, og vil ikke bli gitt noe å spise. Denne delen av dietten er gjort mens på sykehuset, slik at legene kan overvåke barnets tilstand og forhindre negative bivirkninger så best som mulig.

Klargjør for barnet ditt å oppleve negative bivirkninger som hennes blodsukkeret begynner å slippe, noe som kan være traumatisk for både deg og barnet ditt. Ekstremt lavt blodsukker kan føre til at barnet å bli forvirret, uttrykksløs eller irritabel i humør, og hun kan virke blek eller svett. I de fleste tilfeller vil barnets lege kunne nøye overvåke blodsukkeret for å forhindre skade.

Vent ut de nødvendige to-tre dager av sult før barnets ketonnivå begynner å stige i hans urin og blod. Barnets lege vil da begynne den neste fasen av ketogen diett, som først og fremst innebærer matvarer som er svært høy i fett, inkludert smør og meieriprodukter som kremfløte. Betydelig mindre deler av proteiner, slik som kjøtt, kylling eller fisk, frukt og grønnsaker og blir også innarbeidet.

forventer at barnet ditt blir sakte tatt av noen medisiner som brukes til å behandle epilepsi når du begynner ketogen diett. Hvis barnet opplever en nedgang i og jevn kontroll av antall av hans anfall mens du er på diett, kan legen hans anbefale å stoppe bruken av disse medikamentene helt.

Hint

  • Bivirkninger av ketogen diett er kvalme og diaré. Dårlig ernæring kan føre til nedsatt utvikling hos barn, samt nyrestein fra overdreven urinsyre. Derfor, bruk av denne dietten krever tunge tilsyn fra lege.

Symptomene på menneske Parasitter

En menneskelig parasitt ville være noen form for utenlandsk, mikroskopisk organisme som i hovedsak bruker kroppen din til å avle og overleve. Med det kommer en god del symptomer, alt avhengig av type parasitt som kaller deg sin vert. Det kan være en type rundorm, en type av ringorm eller en annen form for vesen, som plasmodium, som er parasitten som produserer malaria. For det meste, kan hver av disse parasittene føre en person å oppleve noen av de samme symptomene, varierende i grader basert på dybden av infeksjonen.

Kvalme

De fleste vil vanligvis lider av noen grad av kvalme når infisert med et menneskelig parasitt. Dette har mye å gjøre med plasseringen i kroppen at parasitten vil vanligvis kaller hjem. Mange av parasitter som infiserer mennesker vanligvis finner veien inn i fordøyelseskanalen, infiltrere veggene i tarmen, hvor de kan modnes og rase. En gang i tarmen, vil disse parasittene ofte føre en person til å bli kvalm, noen ganger så alvorlig at den ber oppkast.

Diaré

Mye som kvalme, kan disse parasittene også føre en person til å oppleve forbigående episoder av diaré eller løs avføring. Igjen, dette er i stor grad skyldes den parasittiske infeksjon sammen intestinal vegger. Som parasittene modnes og formere seg, vil en person oppleve en økt forekomst av diaré og kan også oppleve blod i avføringen.

Kramper

En annen ganske vanlig symptom på menneskelige parasitter vil manifestere seg som magekramper og ubehag. Kramper kan komme med eller uten kvalme og diaré, men de vil generelt øke i hyppighet og intensitet som befolkningen av parasittene vokser. For det meste, vil kramper starter kjedelig og systematisk forverres før det er ganske skarp.

Fever

Det er ikke uvanlig for en person med en parasitt for å begynne å utvikle en feber. Selvfølgelig vil ikke alle parasitter føre denne type reaksjon hos et individ, men potensialet er der fortsatt. Vanligvis vil du starte med en relativt mild feber (mellom 100 og 101 grader F) som utvikler seg, når venstre ubehandlet, til en som er ganske høye (over 103 grader F). Men, ikke feber ikke alltid kommer alene, og noen mennesker vil begynne å lide av svette samt frysninger.

Respiratoriske problemer

Som parasittene har lov til å avle, moden og avle igjen, det blir potensialet for migrasjon. Et slikt sted som de gjør reisen er inn i lungene, der de igjen kan modnes og rase. Når lungene oppleve denne type invasjonen, vil du vanligvis begynner å lide av noen respiratoriske problemer, inkludert en vedvarende hoste, piping i brystet og en kortpustethet.

Trøtthet og smerter

En annen felles område av migrasjon av disse parasittene er faktisk blodet, noe som effektivt kan bære disse mikroskopiske organismer nesten hvor som helst i kroppen. Når dette skjer, vil du vanligvis begynne å oppleve en økende mengde av tretthet og utmattelse. Dette kan da bli fulgt med noen smerte og ubehag innenfor i armer og ben, som parasitten begynner å invadere muskelvev.

En mineralolje Overdose Årsaker Hva næringsmangel?

Mange har opplevd problemer med forstoppelse. Det er en ubehagelig følelse, og mineralolje brukes som et hjelpemiddel for mild til moderat ubehag i magen, oppblåsthet og forstoppelse. Det er en helt naturlig produkt som vanligvis ikke forårsaker bivirkninger eller skape flere problemer for mageproblemer. Mineralolje, selv ansett som trygt, blir problematisk hvis tatt i for høy for en mengde. En næringsmangel kan føre fra en mineralolje overdose.

Hva er Mineral Oil?

Mineralolje er en helt naturlig produkt som, når det tas oralt, lindrer milde tilfeller av forstoppelse. Det smører tarmer og strøk tarmen for å hjelpe fordøyelsessystemet fungerer sikkert igjen. Selv mineralolje ligner babyolje, er det ment å inntas, snarere enn gnidd på kroppen.

Hvor er Mineral Oil funnet?

Mineralolje er vanligvis finner i slike produkter som bleie utslett krem, visse kosmetiske produkter, rengjøring forsyninger, og bil-og matlaging produkter. Du kan kjøpe den i sin naturlige tilstand i apotek.

Hvordan Mineral Oil Works

Mineralolje fungerer på to måter: det stimulerer tarmer å bli aktiv igjen og smører avføring. Det er nyttig spesielt for folk som lider av forstoppelse, som oppstår når avføringen stivner i tarmen, noe som skaper smertefulle avføringer. Smøring tarmer kan lindre smerte og ubehag forbundet med forstoppelse og forstoppelse.

Hva er en mineralolje Overdose?

En mineralolje overdose oppstår når for mye mineralolje har blitt inntatt. En indikasjon på en mineralolje overdose er mage kramper. Det kan være noen oppblåsthet, kvalme og diaré. Ved en ekstrem mengde er tatt, kan en mineralolje dosering være farlig for helsen.

Hva næringsmangel Does Mineral Oil Overdose Årsak?

Når diaré resultater fra en overdose av mineral-olje, vil det være en elektrolyttubalanse. Noen av disse elektrolytter er natrium, klorid og kalium. Diaré spyler dem ut i store mengder, og legemet blir dehydrert. Disse næringsstoffene er nødvendig for å holde systemet fungerer riktig, spesielt hjertet. Når deres nivåer blir ubalansert, kan hjertet begynne å ha problemer og slo raskt eller uregelmessig. For noen mennesker, kan det også være verre symptomer og problemer.

Påfyll av elektrolyttforstyrrelser

Når du får diaré, fylle på elektrolytter. En måte å gjøre dette på er å drikke sportsdrikk som inneholder natrium, kalium og klorid, som Gatorade. Sportsdrikker er fulle av elektrolytter og er rettet mot å hjelpe idrettsutøvere holde seg hydrert når de spiller. Hvis dehydrering er alvorlig, og til en intravenøs linje er nødvendig for å få alt tilbake i balanse. Hvis det er en overdose av mineralolje, er det best hvis du begynner å etterfylle elektrolytter med en gang.

Interne parasitter hos mennesker

Ifølge Centers for Disease Control, minst en tredjedel av hele verdens befolkning har en form for en tarmparasitt, noe som gjør den til en av de vanligste typene av parasittinfeksjon. Parasitter kan forårsake mange symptomer som vekttap, kvalme, oppkast og diaré. Noen parasitter kan også føre til alvorlige helsemessige forhold, for eksempel sår i tarmen, gastrointestinal obstruksjon og død i land som er ubebygd.

Nematode

Den vanligste typen av nematode er E.vermicularis, eller Barnemark. Mennesker er de eneste dyrene kjent for å bli smittet av denne parasitten. Ifølge American Academy of Family Physicians, er nesten 209 millioner mennesker smittet av denne parasitten. Pinworms bor i tykktarmen. Hunnen vil bevege seg mot perineum om natten for å legge sine egg, som deretter fører til symptomer som endetarms kløe og søvnforstyrrelser. Pinworms er stort sett overført gjennom fekal-oral rute (dvs. berøre forurensede gjenstander som har kommet i kontakt med avføring, og deretter berøre slimhinner). Derfor er det viktig for alltid å vaske hendene for å unngå overføring av denne parasitt.

Giardia lamblia

Ifølge American Academy of Family Physicians, er G. lamblia den vanligste parasitten funnet i mennesker over hele verden. Det er den nest mest vanlig i USA. Denne typen er mest vanlig i områder med dårlige sanitærforhold. Parasitten spres ved fekal-oral smitte eller ved kontakt med andre som er smittet. Symptomer kan være kvalme / oppkast, diaré, magekramper og gass og vekttap.

Hook Worms

Det finnes to typer krok ormer. En art er A. duodenale, og den andre er N. americanus. Hook ormer infisere sine verter ved å skrive inn porene i huden eller hårsekker. Når en infestasjon er etablert innen den menneskelige vert, kan symptomer som pusteproblemer oppstå. Hvis en infeksjon manifesterer i tarmen, kan en alvorlig komplikasjon slik som anemi oppstå. Ifølge American Family Lege, kan hakeorm forbruke opp til 0,25 ml blod i en dag.

Bendelorm

Bendelorm kan føres gjennom i kokt kjøtt. Hvis du spiser kjøtt infisert med larver, enten gjennom biff, fisk eller svinekjøtt, da larvene vil etterhvert bli voksne ormer i kroppen din. Den farligste typen bendelorm er T. Solium. Hvis du blir infisert med denne parasitten, kan det føre til nevrologiske komplikasjoner, for eksempel anfall eller ustabilitet når han går.

Flukes

Flukes faller inn i to kategorier for sine menneskelige verter. En er kjent som de matbårne klørne, og den andre er kjent som blodklørne. Matbårne klørne føres gjennom mat, mens blodklørne er gått gjennom etter å trenge inn i overflaten av huden. Ifølge Centers for Disease Control, blodklørne som arten S. mansoni og S. heamatobium, kan forårsake leverskader og urologiske komplikasjoner, og kan også føre til kreft. Matbårne flukes er oftest forbundet med å spise rå fisk eller krepsdyr.

Forebygging / løsning

Riktig hygiene og sanitær kan drastisk redusere og forhindre spredning av parasitter. Vask alltid hendene med varmt vann og såpe. Hvis du ikke klarer å vaske hendene, bruke en anti-bakteriell, alkoholbasert desinfeksjonsmiddel. Rydder og vasker husholdningsartikler som sengetøy (i tilfelle av pinworms). Hvis du besøker i områder med kjent forekomst av parasitter, drikke flaskevann bare og spise kjøtt som har vært ferdig kokt

Levofloxacin / Levaquin bivirkninger

Levaquin og levofloksacin er reseptbelagte antibiotika som vanligvis brukes til å behandle bakterielle infeksjoner. De kan også brukes til å bremse anthrax etter at en person som er utsatt for den. Levaquin er et reseptbelagt legemiddel produsert av Ortho-McNeil-Janssen Pharmaceuticals; levofloksacin er hvordan det er kjent generisk. Stoffet tilhører en gruppe legemidler som kalles "kinolonantibiotika", og de er vanligvis brukes til å behandle infeksjoner som påvirker huden, bihuler, ører, bein, ledd og luftveiene. Det er også foreskrevet for personer med urinveisinfeksjoner eller prostatitt som ikke responderer på andre antibiotika. Levaquin og Levofloxacin arbeid ved å drepe bakterier som forårsaker en infeksjon.

Ikke-alvorlige bivirkninger

Noen personer som tar Levaquin og levofloksacin vil oppleve bivirkninger som magesmerter, kvalme, gass, diaré, forstoppelse, hodepine, svimmelhet og svimmelhet. Ingen av disse er grunn til bekymring.

Alvorlige bivirkninger

I sjeldne tilfeller, folk tar Levaquin og levofloksacin kan oppleve alvorlige bivirkninger som signaliserer et potensielt problem som krever medisinsk behandling. Informer legen din umiddelbart hvis du opplever noen av disse symptomene: hallusinasjoner; humør eller mentale forandringer inkludert angst, forvirring, uro, depresjon, søvnløshet, nervøsitet og rastløshet; nye eller forverrede mareritt; symptomer på nerveproblemer, inkludert endring i oppfatningen av varme eller kulde, uvanlig nummenhet, prikking eller brennende følelse, svakhet i hender, armer, føtter eller ben og redusert berøringssans; selvmordstanker eller handlinger; skjelvinger; alvorlig eller vedvarende svimmelhet, svakhet, tretthet eller svimmelhet;
visjon endringer; tungpustethet; moderat til alvorlig solbrenthet; brystsmerter; smertefull vannlating eller en reduksjon i urinmengde; tjæreaktig eller blodig avføring; en uvanlig hoste; feber, frysninger eller sår hals; rask eller uregelmessig hjerterytme; muskelsmerter eller svakhet; anfall; tegn på leverproblemer, inkludert tap av matlyst, blek-farget avføring, mørkere enn normal urin og gulsott; rød, blemmer, peeling eller hoven hud; alvorlig eller vedvarende diaré og magesmerter eller kramper; uvanlige blåmerker eller blødning; kortpustethet; og utflod, lukt eller irritasjon.

Sene problemer

Levaquin og levofloksacin har vært forbundet med en økt risiko for sene problemer, spesielt hos pasienter eldre enn 60 som også tar kortikosteroider og de som har gjennomgått lunge, nyre-eller hjertetransplantasjoner. Tegn på sene problemer som kan oppstå ved bruk Levaquin inkluderer betennelse, hevelse, smerte, og i noen tilfeller brudd på sener. Akillessene oftest er skadet, men problemer kan også oppleves i andre områder av kroppen. Pasienter kan merke problemer med sener mens du tar Levaquin eller levofloksacin eller opptil flere måneder etter avsluttet behandling. Hvis du opplever noen av tegnene på sene problemer, inkludert sårhet, rødhet, hevelse eller smerter i en sene eller ledd, informere legen din umiddelbart.

Advarsler

Levaquin og levofloksacin er ikke trygt for alle mennesker, inkludert personer med visse typer av uregelmessig hjerteslag og de som tar cisaprid eller visse antiarytmika. I tillegg bør personer med visse medisinske tilstander diskutere deres helse med sin lege før du tar narkotika. Disse forholdene omfatter personer med en historie med sene problemer, revmatoid artritt, lever-eller nyreproblemer, nedsatt nyrefunksjon, alvorlig eller vedvarende diaré, følsomhet for sol, angina, brystsmerter, hjerteproblemer, lavt kaliumnivået i blodet, mageinfeksjon, hjerne eller nervesystemet problemer, visse muskelsykdommer, økt trykk i hjernen, problemer med blodårene i hjernen, en historie med anfall og Alzheimers sykdom.

Legemiddelinteraksjoner

Levaquin og levofloxacin er kjent for å interagere med flere andre legemidler, forårsaker skadelige interaksjoner eller øke sannsynligheten for bivirkninger. For eksempel tar narkotika med arsenikk, metadon, antiarytmika, cisaprid, droperidol, haloperidol, dofetilide, imidazoler, astemizol, makrolider, paliperidon, pimozid, ranolazin, fentiaziner, serotonin-reseptorantagonister, telitromycin, ziprasidon og terfenadin øker risikoen for å utvikle alvorlige hjerteproblemer, som for eksempel en uregelmessig hjerterytme. Tar medisiner med insulin eller orale diabetes narkotika kan øke risikoen for høyt og lavt blodsukker, og antikoagulantia kombinert med Levaquin og levofloksacin øke risikoen for blødning. Folk tar medisiner med serotonin noradrenalin reopptakshemmere har økt sjansen for erfaring bivirkninger av Levaquin.

Bivirkninger av malaria tabletter

Malaria er en alvorlig medisinsk tilstand forårsaket av parasitter som overføres gjennom bitt av en infisert mygg. Malaria er ikke lenger et problem i områder av verden der klima er temperert, men det er fortsatt utbredt i afrikanske, asiatiske, Midtøsten og Sør-og mellomamerikanske land med tropisk og subtropisk klima. Mellom 350 og 500 millioner mennesker kontrakt malaria hvert år, og mer enn 1 million mennesker i året dør av tilstanden. Folk som reiser til områder hvor malaria er utbredt kan ta en av flere antimalaria medisiner for å forhindre å pådra seg sykdom.

Doksycyklin

Folk tar doksycyklin å forhindre malaria inkluderer økt følsomhet for sollys, mild kvalme og oppkast og tap av appetitt. Ingen grunn til bekymring, men folk tar doksycyklin være lurt å ta ekstra forholdsregler når de utsettes for sollys.

Klorokin

Folk tar klorokin kan oppleve kvalme, oppkast, tap av appetitt, diaré, magekramper, mild hodepine, en følelse av å oppleve en hvirvlende bevegelse, svimmelhet og klossethet. Ingen av disse er grunn til bekymring. Men på grunn av potensialet for svimmelhet mennesker tar klorokin bør være forsiktig når du kjører eller utføre andre oppgaver som krever fokus før de vet hvordan det vil påvirke dem.

Malarone

Blant de kjente bivirkninger av anti-malaria narkotika Malarone er kvalme, oppkast, diaré, magesmerter, tap av matlyst, munnsår, hoste, hodepine, svimmelhet og svakhet. Ingen av bivirkningene er grunn til bekymring, men Malarone brukere bør være forsiktig å utføre oppgaver som krever fokus og konsentrasjon før de vet hvordan det vil påvirke dem.

Hydroxychloroquine

Folk tar hydroxychloroquine kan oppleve følgende milde bivirkninger: kvalme, magekramper, diaré, tap av matlyst, hodepine og svimmelhet. Ingen av disse er grunn til bekymring. Folk tar hydroxychloroquine bør være forsiktig når du kjører eller utføre andre oppgaver som krever fokus før de vet hvordan det vil påvirke dem.

Primaquine

Primaquine kan føre til at noen milde bivirkninger i noen av de menneskene som tar det. Bivirkningene er kvalme, oppkast, urolig mage og magekramper. Ingen av disse er grunn til bekymring.

Meflokin

Noen personer som tar Mefloquine å forebygge malaria vil utvikle kvalme, oppkast, diaré, magesmerter eller opprørt, tap av appetitt, svimmelhet, tretthet, hodepine, søvnløshet, tretthet eller svakhet, feber, svimmelhet, rare drømmer og muskelsmerter. Ingen av disse er grunn til bekymring, men fordi Mefloquine kan forårsake svimmelhet, døsighet og ørhet brukere bør være forsiktig når du kjører eller utføre andre oppgaver som krever konsentrasjon før de vet hvordan det vil påvirke dem.

Årsaker til kolon polypper hos spedbarn

Kolon polypper hos spedbarn kan stamme fra genetiske forhold. De polypper oppstår når det er en vekst på overflaten av colon, en del av tykktarmen, som oppstår fra tarmveggen. Tykktarmen er ved slutten av fordøyelseskanalen og absorberer vann for å produsere avfallsprodukter, som deretter passerer ut av kroppen.

Mange kolon polypper hos spedbarn er ikke kreft, men andre er eller har potensial til å bli kreft. Polypper er vanligvis flat eller hevet. Flate polypper er ofte hardere, mindre og har en økt sjanse for å bli kreft.

Familiær adenomatøs polypose

Familiær adenomatøs polypose (FAP) er en arvelig tykktarmskreft. Det er ofte en mutasjon av et gen som forårsaker kreft i å utvikle seg i tykktarmen og rektum. Sykdommen kan bli aktiv i barndommen. Symptomer inkluderer blod i avføring, diaré eller smerter i magen, men noen spedbarn viser ingen fysiske symptomer eller problemer med fordøyelsen.

Ifølge Mayo Clinic nettsiden, oppstår FAP i omtrent en i hver 6000 barn, noe som gjør den til den vanligste genetiske årsaken polypper. For de med FAP, de kan ha hundrevis eller tusenvis av polypper, som kan være dødelig hvis venstre udiagnostisert.

Juvenile polypose syndrom

Juvenile polypose syndrom (JPS) er en arvelig tilstand som påvirker fordøyelseskanalen og kan være tydelig på spedbarn. De med JPS kan eller ikke kan utvikle polypper eller kan ha hundrevis av polypper, som kan eller ikke kan være kreft. De med JPS krever regelmessig oppfølging og koloskopi for å sikre at polypper er fjernet i de tidlige stadier av utvikling for å redusere risikoen for kreft.

Peutz-Jeghers syndrom

Peutz-Jeghers syndrom (PJS) ikke bare omfatter polypper, men også macules, eller endringer i huden pigmentering mest sett på leppene, munnen, neseborene, hender, føtter og kjønnsorganer. PJS innebærer høy kreft rate. Huden pigmentering er normalt ikke tilstede ved fødselen, men kan utvikle seg i tidlig barndom. Noen spedbarn med PJS lider av kramper, oppkast og forstoppelse.

Kolon polypper hos spedbarn og betennelse

Noen kolon polypper utvikle seg på grunn av Crohns sykdom, ulcerøs kolitt eller andre sykdommer som forårsaker betennelse. I dette tilfellet, polypper er normalt ikke problematisk. Spedbarn med Crohns eller ulcerøs kolitt opplever ofte smertefulle kramper, kvalme og diaré.

Symptomer på kolon polypper hos spedbarn

Mange foreldre til barn med kolon polypper ikke kjenner sine babyer har dem med mindre symptomene er tilstede. Mulige symptomer er blødning fra anus, forstoppelse eller diaré, eller blod i et barns avføring. Ta kontakt med en barnelege hvis barnet ditt opplever noen av disse symptomene, så det kan tyde polypper.

Diagnostisering av kolon polypper hos spedbarn

En lege kan vurdere barnets familie historie og vurdere hennes genetikk å fastslå hvilke markører er til stede for kreft eller andre helsemessige forhold. Det finnes flere metoder for å teste for kolon polypper. Når en lege har mistanke om at et spedbarn har kolon polypper, normalt velger han minimalt invasive prosedyrer først.

En barium klyster innebærer fôring spedbarn en barium løsning før å ta røntgen. Bildene blir tatt av spedbarnets tykktarmen, som vises hvit virkningene av barium. Dersom polypper er tilstede i barnets tarmkanalen, vil de dukke opp på x-stråler som mørke områder.

En sigmoidoskopi er en test hvor et fleksibelt rør med en lett føres inn i barnets rektum. En lege benytter omfanget for å se på en liten del av tykktarmen for å se om kolon polypper er til stede.

En colonscopy tillater legen å se på barnets kolon via aa kamera som er festet til et rør og matet inn i tykktarmen. Anestesi blir brukt for sedasjon under prosedyren. Bildene overføres til en skjerm. Røret har også et verktøy for å fjerne polypper funnet under prosedyren.

En datastyrt tomografi (CT) scan er en maskin som kan lage bilder av barnets kolon. Et fleksibelt rør er satt inn i endetarmen og viser bilder av tarmen på en dataskjerm. Selv om dette er lik en kolonoskopi, kan polypper ikke fjernes under denne testen.

Avføringsprøver brukes til å teste for tegn på kreft, gjennomgå DNA og overvåke endringer i blodet.