Digidexo.com

Hvordan vite dersom du har Ascites av magen

Ascites er en opphopning av væske mellom vevet som linjer magen og bukhulen (eller abdominal organer). Ascites er vanligvis forbundet med flere alvorlige tilstander, slik som leversykdom, cirrhosis, kongestiv hjertesvikt, leverkreft, eggstokk-kreft og pankreatitt. Hvis du allerede har en av disse forholdene, og du lider av abdominal oppblåsthet, kan det være et tegn på Ascites. Hvis du ikke har en av disse forholdene, er det flere tegn på at du kan ha Ascites og bør oppsøke lege umiddelbart.

Hvordan vite dersom du har Ascites av magen

Føl magen å merke om det er hovent eller oppblåst. Hvis du ikke kan føle at magen er oppblåst, noe som ville være det første tegn på abdominal hevelse, deretter se på deg selv i speilet og merke hvis det er betydelige endringer i størrelsen og følelsen av magen. Tydeligvis er det mange grunner til at en mage kan være oppblåst eller hovne, hvorav mange ikke er medisinsk nødhjelp. Så det du leter etter er hvis magen er alvorlig hoven, oppblåst og rund, eller hvis magen ser hoven i forbindelse med en følelse av ekstrem ubehag og oppblåsthet. Disse symptomene kan være tegn på Ascites.

Ta flere dypet åndedrag. Hvis du finner det svært vanskelig å puste, i kombinasjon med ubehag i magen eller hevelse, så du kan ha Ascites.

Mål din kroppstemperatur. Hvis du har feber, mens også lider av en hoven eller oppblåst mage, eller hvis du har problemer med å puste, så du kan være opplever symptomer på Ascites, og bør søke lege.

Besøk en lege som vil enten utføre en ultralyd på magen eller trekke væske fra magen din og kjøre en test på at væske for å finne ut om du har Ascites. Det er ingen måte å bekrefte om du har Ascites inntil legen tester væske buildup som forårsaker oppblåsthet, pustevansker og feber.

Hint

  • Fordi symptomene på Ascites kan lett tilskrives andre forhold, hvorav mange ikke er alvorlige, bør du snakke med legen din hvis du føler at du kan ha Ascites og har ham kjøre de nødvendige tester for tilstanden.
  • Milde Ascites ikke ofte produserer ikke noen symptomer, derfor må du få testet fra en lege for å avgjøre om du har sykdommen, og for å diskutere hvilken behandling som er best for deg. Små mengder væske i buken vanligvis ikke gi symptomer.