Digidexo.com

b3 helseeffekt

Helseeffekter av tobakk på Kids

Helseeffekter av tobakk på Kids


Ved hjelp av tobakk kan føre til helseeffekter i tenårene, enten gjennom røyking eller gjennom skråtobakk. Opp til 4000 amerikanske ungdommer prøve sigaretter hver dag, med 11 prosent av high school ungdom prøver sigaretter før fylte 13, sier Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Foruten å forårsake alvorlige helseproblemer, kan bruk av tobakk føre til avhengighet på grunn av tilsetningsstoffene som finnes i røyke produkter og skråtobakk.

Utseende

Røyking ikke bare fører til dårlig ånde og flekker tenner, fører det også utseendet ditt å forandre seg. Innånding av røyk constricts blodkar. Dette fører til en utarming av oksygennivået, noe som fører til at huden blir blek og tørr. Ifølge CDC, kan du utvikle munnsår, en blødende munn og sprukne lepper fra kortsiktig røyking. Skråtobakk kan føre til kreft i munnhulen av munnen. Som et resultat, vil angrepet hud trenger å bli fjernet for å kvitte seg med kreft.

Respiratoriske problemer

Lungekapasiteten vil redusere som følge av tobakksbruk. Selv frekvensen av lungeveksten blir hemmet av røyking, melder Verdens helseorganisasjon. Du vil gå tom for pust tre ganger oftere enn en nonsmoker. Du vil også produsere mer slim enn en nonsmoker. Hvis du er en idrettsutøver, kan resultatene bli svekket ved tobakksbruk.

Sykdom

Røyking fører til manglende evne til immunsystem til å avverge infeksjoner og sykdommer, som for eksempel en forkjølelse eller influensa. Hvis du har astma, kan bruk av tobakk forårsaker sykdommen din til å bli verre. Jenter som bruker prevensjon øker risikoen for å utvikle hjerteproblemer når de røyker. Hvis du røyker å administrere vekt, utarme du kroppen for vitaminer, ifølge Kidshealth. Hvis du fortsetter å bruke tobakk, kan du utvikle kreft.

Andre effekter

Til slutt, ved bruk av tobakk fører til tap av bentetthet. Dette øker dine sjanser for å utvikle osteoporose. Røyking kan føre til fertilitetsproblemer blant både jenter og gutter. Fritt forsinker produksjonen av kollagen, et stoff som er nødvendig når helbredende skader. Hvis du skader en joint eller sene, vil det ta lengre tid for skaden til å helbrede. Du kan utvikle halsbrann, magesår, leverskader, gulnede negler, rynker og tannkjøttsykdom.

Helseeffekter av Home Oppvarming Oil Spill

Helseeffekter av Home Oppvarming Oil Spill


Olje brukes til å varme et hjem er ofte lagret i tanker som ligger i en kjeller eller like utenfor. Hjemme varme oljesøl kan oppstå av en rekke årsaker. En tank kan bli overfylt eller utvikle en lekkasje. En glipp kan oppstå mens noen er helle olje. Et varmesystem kan svikte. I hvert av disse tilfellene, kan oljen deretter forurense området rundt, inkludert kjelleren, jord, og muligens grunnvannet. Denne situasjonen setter beboerne i fare for eksponering. Eksponering for hjem fyringsolje kan føre til en rekke kortsiktige eller kroniske helseeffekter.

Eksponering

Når en hjemme oppvarming oljeutslipp skjer, er det første mål å unngå eksponering for oljen. Området skal være godt ventilert umiddelbart. Ingen person bør tillates å berøre olje eller andre gjenstander som har vært utsatt for oljen. Den hus bør ringe et selskap som spesialiserer seg på oljevern opprydding. Alle som utsettes for oljen kan oppleve noen helsemessige problemer.

Short-Term

Når et spill skjer, er det flere helsemessige problemer som kan oppstå på grunn av eksponering for dette giftige stoffet. Puste oljedamp over en periode tid kan gi hodepine, kvalme og svimmelhet. Disse damp kan forårsake irritasjon i øyne, nese og hals, som kan føre til pustevansker. Hvis hudkontakt forekommer, kan lett føre til hudirritasjon. Alle trenger å forlate området umiddelbart til opprydding er gjennomført for å unngå eksponering. Symptomer vil opphøre når utslippet er blitt pusset opp og lukt er eliminert.

Kronisk

Hvis utslippet ikke er ryddet opp skikkelig eller en person blir utsatt for lengre perioder av gangen, kan symptomene være mye mer alvorlig. Langsiktige helsemessige problemer kan omfatte lever og nyreskader, høyt blodtrykk og økt risiko for kreft. En innendørs luftprøve kan tas for å fastslå om det er fortsatt forurensning og hvor mye. Denne forholdsregelen vil være tilrådelig for noen som har langvarig eller forverrede symptomer. Begrense eksponering for hjem fyringsolje er det viktigste steget for å unngå helseproblemer.

Helseeffekter av Tribulus terrestris

Tribulus terrestris er en flerårig plante urfolk til flere tropiske områder rundt om i verden, som vanligvis finnes i det sørlige Asia og helheten av Afrika. Mye som mange andre planter i sitt slag, har det funnet sin vei inn på amerikansk jord. Selv om det lenge har vært betraktet som en luke, kan dens ekstrakt nå bli funnet i en rekke manns forsterkning produkter, så vel som andre helserelaterte kosttilskudd rundt om i verden.

Hormoner

En av de allment holdt forestillinger i forhold til Tribulus terrestris er at det faktisk kan heve hormonnivået i en mann, nemlig testosteron. Denne økningen antas å bidra til å behandle erektil dysfunksjon, men ingen skikkelig studier har blitt utført for å bevise sin effekt.

Libido

Det er også antatt at ekstrakt fra Tribulus terrestris er faktisk et afrodisiakum, som ville hjelpe i å øke både mannlige og kvinnelige libido. Likevel har nøyaktige medisinske studier ikke blitt utført for å slutte seg til denne påstanden.

Anger

Denne spesielle helseeffekt er mer en bivirkning av tribulus terrestris. Noen menn bruker denne planteekstrakt har klaget over en økning i sinne.

Forstørret prostata

En rekke menn som har brukt Tribulus terrestris for en lengre periode har faktisk led av en forstørret prostata. Men gjør denne tilstanden snu seg etter bruken har opphørt.

Hårvekst

Noen ganger kan en mann som bruker tribulus terrestris for lengre perioder av gangen begynne å oppleve uregelmessig hårvekst. Men, dette bør ikke bli sett på som en "kur" for skallethet, siden veksten skjer vanligvis i ansiktet og kroppen, ikke i hodebunnen.

Helseeffekter av transfett

Trans fett er blitt en sentral årsak til utvikling av økt fedme i USA og rundt om i verden. Stede i de fleste stekt fastfood-valg, har trans fett en rekke negative helseeffekter på mennesker som spiser mer enn anbefalt mengde (2% av alle kaloriene) i sitt daglige kosthold. Nedenfor er de vanligste problemene knyttet til trans fett.

Koronar hjertesykdom

Personer som spiser en overdreven bruk av transfett i sine vanlige dietter er mye mer utsatt for hjertesykdom enn de som ikke gjør det. I 2006, New England Journal of Medicine bestemt i en studie som en enkeltpersoner risiko for hjertesykdom nesten doblet for hver 2% økning i trans fett kalorier forbrukes. Til sammenligning, den samme studie fant at det ville ta en 15% økning i mettet fett for å produsere de samme resultatene.

Økt Kolesterol

Høyt forbruk av transfett har også blitt vist å øke kolesterolnivået hos individer. For de som ikke kjenner, er kolesterol målt i LDL (dårlig kolesterol) og HDL (godt kolesterol) forholdstall. I likhet med mettet fett, transfett hevet nivået av LDL hos dem som forbrukes den. Imidlertid, i motsetning til mettet fett, trans fett også redusert HDL-forhold på samme tid, slik at forholdet mellom gode kolesterol til dårlige kolesterolet økning til usikre nivåer.

C-reaktivt protein

C-reaktive proteiner, eller proteiner som er et biprodukt av inflammasjon i blodet, har også vist seg ved høye nivåer etter massen av transfett. En Journal of Nutrition studie fant at CRP i blodet var 73% høyere i de enn forbrukes høye nivåer av trans fett enn de som forbrukes den anbefalte mengden. Hvis CRP-nivået blir for høyt for en lengre periode, har alvorlige indre problemer og til og med død vært kjent for å medføre.

Risikoen for diabetes

Trans fett forbruk kan også føre til en økt risiko for type II diabetes hos noen individer. Type II diabetes oppstår når kroppen ikke er i stand til å produsere nok insulin, som i sin tur er nødvendig for kroppen å produsere energi. Høyere enn normale nivåer av fettinntak har også en tendens til å føre til økte mengder sukker i blodet. Når en usunn diett av sukker og fett blir konsumert, finnes det en mulighet for å utvikle diabetes.

Advarsel

Vennligst ikke forbruke mer enn den anbefalte mengden transfett per dag.

Hvis du har vært tidkrevende høye nivåer av trans fett og var ikke klar over de helsemessige effektene, ta kontakt med en lege for å sikre at ingen av disse bivirkningene har allerede begynt å påvirke kroppen din.

Sjekk alltid etikettene på matvarene før du kjøper for å sjekke og se om maten inneholder trans fett.

Helseeffekter av Peanut Butter

Helseeffekter av Peanut Butter


Peanøttsmør, til tider, lider en helse tilbakeslag. En rekke matvarer tilbakekallinger kan føre til mat skremmer, som fører folk bort fra all mat som inneholder peanøtter. Peanøttsmør, derimot, kan ha positive helseeffekter, også.

Type 2 Diabetes

Forbruket av peanøttsmør kan redusere risikoen for å utvikle type 2 diabetes. Forskere ved Harvard School of Public Health fulgt 83 818 kvinner uten en historie med diabetes. Etter å ha sett på kvinnenes matinntak, fant forskerne at høyere inntak av peanøttsmør resulterte i en lavere risiko for å utvikle type 2 diabetes. Studien, som ble publisert i november 2002 utgaven av Journal of American Medical Association, tyder på at peanøtter beskytte mot diabetes på grunn av sin lav glykemisk indeks og godt innhold av fiber og magnesium. For å unngå de ekstra kaloriene fra peanøttsmør, bare bytt ut kalorier fra kjøtt eller raffinert korn med peanøttsmør.

Hindrer Vektøkning

Det er sant at peanøttsmør er ganske næringsstoff tett. Men, kan forbruker mer peanøttsmør påvirke din helse ved å forebygge vektøkning. Peanøttsmør gir en synergistisk kombinasjon av protein og fiber som kan hjelpe folk til å føle full, hindrer forbruk av overflødige kalorier, sier National Peanut styret. For en fylling snack, prøv en peanut butter sandwich eller et eple toppet med peanøttsmør.

Koronar hjertesykdom

Peanøttsmør forbruk kan også redusere sjansen for å utvikle koronar hjertesykdom. Peanøttsmør beskytter mot hjertesykdom ved å redusere nivåene av low-density lipoprotein, eller LDL, kolesterol og triglyserider, ifølge The Peanut Institute. For ytterligere å øke hjerte helse, gir peanøttsmør en rik kilde til vitamin E og folat, to vitaminer kjent for å redusere risikoen for hjertesykdom. Peanøttsmør inneholder også resveratrol, antioksidant ansvarlig for hjertet helsemessige fordelene av rødvin, whfoods.org sier.

Mat Allergi

Dessverre, mer enn 3 millioner amerikanere er allergisk mot peanøtter i peanøttsmør eller tre nøtter, ifølge American Academy of Allergy, Asthma & Immunology. Med peanut allergi, produserer kroppen antistoffer IgE (immunglobulin E) når peanøtter eller peanøttsmør er fortært. Dette antistoffet produserer allergiske reaksjoner som elveblest, diaré og i alvorlige tilfeller, anafylaksi - en reaksjon som kan føre til pusteproblemer og tap av bevissthet. Personer med allergi må unngå enhver kontakt med peanøtter.

Negative helseeffekter av alkoholisme

Negative helseeffekter av alkoholisme


Alkoholisme er en sykdom som fører til at kroppen blir avhengig av store mengder alkoholholdige drikkevarer, som ofte fører til ulike sosiale og helsemessige problemer. Det er om lag 14 millioner mennesker i Amerika som er avhengige av alkohol, ifølge nettstedet, Alkoholikere-Info.com. Det er ingen permanent kur for alkoholisme, men det kan bli behandlet gjennom terapi, rådgivning programmer og medisiner for å overvinne avhengighet av alkohol, og unngå de mange negative helseeffekter forbundet med sykdommen før det blir for sent.

Leverskade

Alkoholisme kan føre til at leveren til å bli fet. Leveren er ansvarlig for filtrering av giftstoffer i blodet, konvertere blodsukkeret til glykogen og andre vitale funksjoner. Skrumplever oppstår når betydelig alkoholkonsum fører til fettavleiringer i leveren for å utvikle, som blokkerer fungerende leverceller fra å motta oksygen og andre næringsstoffer, forårsaker dem til å dø og arrvev å ta deres plass. Ifølge Columbia University, noen drikker alkohol utvikle skrumplever etter inntak 03:57 drinker per dag for bare noen få år. Symptomer på skrumplever er tretthet, gulsott, og hevelse i nedre ekstremiteter.

Erektil dysfunksjon

Mye drikking kan føre til erektil dysfunksjon, melder University of Maryland Medical Center. Alkohol har effekten av å trykke på sentralnerve-systemet, noe som kan føre til nedsatt seksualfunksjon hos menn.

Kreft

Alkoholisme er assosiert med økt risiko for kreft i bryst, hals, munn, strupehode og spiserør, ifølge Linus Pauling Institute ved Oregon State University. Alkoholisme som varer mer enn flere år fører til en økt risiko for leverkreft og endetarmskreft.

Vold, ulykker og Injuires

Alkoholisme er forbundet med trafikkulykker, branner og fossen, og øker risikoen for voldelig oppførsel. Førtien prosent av alle drepte i trafikken i USA er alkohol-relatert, ifølge Oregon State University. National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism rapporterer at overfallsmennene hadde drukket alkohol i 37 prosent av overgrep, 86 prosent av drap, 13 prosent av barnemishandling, 60 prosent av seksuelle overgrep, og 57 prosent av mennene og 27 prosent av kvinnene som er involvert i ekteskapelig vold.

Brain Disorders

Alkoholisme skadelige effekter på hjernens funksjon er påfallende lik de som har blitt diagnostisert med Alzheimers sykdom, ifølge en studie utført av Kentucky School of Public Health. Alkoholisme kan føre til cerebral atrofi, som er en krymping av hjernevev, som kan føre til kognitiv svekkelse og alkohol-assosiert demens.

Helseeffekter av Soft Drinks

Brus er blitt allestedsnærværende i amerikansk kultur. Rudd Center for Food Policy and Obesity ved Yale University rapporterer at amerikanerne har doblet mengden brus de drikker siden 1970-tallet: Over 50 liter brus per person forbrukes årlig i USA alene. Før du kommer for en annen brus, vurdere de negative effektene disse drikker kan ha på helsen din.

Fakta

Den gjennomsnittlige mengden av raffinert sukker i en brus tilsvarer den totale mengden av sukker anbefales for en dag. Brus inneholder svært høye nivåer av syre, omtrent lik eddik, som får dem til å opprørt magen. For å motvirke den syre, tar kroppen kalsium bort fra blodet. Brus også inneholder høye nivåer av fosfor, noe som ytterligere fører til legemet for å stjele kalsium fra skjelettet. Brus inneholder også koffein, en mild, men vanedannende, stimulerende.

Effekter

Studier viser at brus drinkers ikke kompensere for den ekstra inntak av kalorier ved å spise mindre mat. Høyt sukker nivåer og økt kaloriforbruk årsaken fett lagres på kroppen. Soda forbruket er knyttet til fedme og høyere risiko for flere sykdommer slik som diabetes, nyrestein og osteoporose. Gingivitis, tann misfarging og tannråte er forårsaket av sukker og syre i soda, som spiser bort tannemaljen. Koffein forbruket er knyttet til mer alvorlige menstruasjonssmerter og menopausale symptomer, så vel som hjertesykdommer, slik som arytmi.

Betraktninger

De negative helseeffekter av brus er spesielt skadelig for barn og tenåringer. Høye nivåer fosfor hemme veksten av ben. Studier har vist at barn som ofte drikker brus er betydelig mer utsatt for beinbrudd, barndom fedme og diabetes, selv i voksen alder. Brus blir ofte markedsført til unge mennesker, og er ofte lett tilgjengelig på skoler, sosiale arrangementer og andre aktiviteter. Utdanne barn til å gjøre gode valg om deres mat og drikke for å holde dem friske som de vokser.

Misforståelse

Dessverre er lettbrus også skadelig for helsen din. Selv om diett brus ikke inneholder sukker, kunstige søtningsmidler som brukes til å lage dem smaken høye nivåer av metanol og har vært knyttet til krefttyper og sykdommer i leveren, blæren og det kvinnelige reproduksjonssystem. Diett brus har også vært knyttet til vektøkning. Selv drikker diett brus betyr avkall andre sunnere drikke valg, for eksempel kalsium-rik melk eller vann.

Forebygging / løsning

Skjær brus fra kosten din så mye du kan. Holde fokus selv om kroppen din er avhengige av koffein og andre ingredienser i de drikker. Frukt slag, kan avkjølt te og energidrikker ofte være like skadelig som brus, og bør også inntas i moderate. For å motvirke tap av kalsium fra å drikke brus, bytte til en lav-fett melk. Kalsium-rik mat som yoghurt spise. Drikk vann i stedet for brus med måltider. I tillegg til ikke å ha noen skadelige effekter på kroppen, gir vann mange lagt helsemessige fordeler.

Helseeffekter Fra Breathing Cat Urin

Helseeffekter Fra Breathing Cat Urin


Du elsker ditt kjæledyr, men med kjæledyr kommer ulykker eller dårlige vaner. Pet flekker kan være vanskelig å fjerne. Verre enn flekker er lukt som kan følge dem. Cat urin har en spesielt sterk lukt. Du er bekymret for røyk og forurensninger i luften, og bekymre seg for helseeffekter av å puste inn luft med en sterk, ubehagelig lukt.

Grad Lukt

Hvis du passerer en kull-boksen som nettopp har blitt brukt, har du sannsynligvis vil ikke engang merke til en lukt av urin. Kitty kull gjør en god jobb med å absorbere urin og nøytraliserer lukt. Hvis søppel boksen ikke er renset ofte nok, kan lukten av urin bygge opp. Dette er dag-til-dag lukt og ikke vanligvis av bekymring ettersom kattebokser kan settes på avsidesliggende steder. Den bekymringen er mer sannsynlig om dvelende flekker og lukt i teppet.

Ammoniakk

Katteurin inneholder ammoniakk, som er en vesentlig årsak til den sterke lukt. Ammoniakk kan være farlig, men det er en naturlig forekommende forbindelse. Selv om ammoniakk er funnet i jord fra bakterielle prosesser, er det også produsert i det menneskelige legeme. Ammoniakk blir brukt til å rense vannforsyninger, som gjødsel, en kjølemiddelgass, og ved fremstilling av plast, tekstiler, plantevernmidler, fargestoffer og eksplosiver. Det er også viktig i kroppen for å lage proteiner, ifølge New York Department of Health.

Høy konsentrasjon

Ammoniakk i seg selv er ikke problemet, det er konsentrasjonen. Farligste er ren ammoniakk i flytende form, også kalt vannfri ammoniakk, ikke i oppløsning med vann. Dette skjemaet er bare opprettholdes ved høyt trykk eller ved meget lave temperaturer. Det er etsende og ødeleggende på celler. Ellers, blander med vann og ammoniakk er riktig kalt ammoniumhydroksyd. Ammoniumhydroksyd (som vanligvis, "ammoniakk") benyttes for industrielle formål har en høy konsentrasjon av ca. 30 vektprosent. Det anses etsende og farlig.

Lavere konsentrasjoner

Ifølge den kanadiske Center for Occupational Health and Safety, rengjøringsmidler som inneholder ammoniakk for industriell bruk inneholder høye konsentrasjoner og kan forårsake irritasjon og brannskader. Disse løsninger har en konsentrasjon på 10 til 25 prosent og anses farlig. Du kan oppleve økt hjertefrekvens, irritasjon i øyne og slimhinner, lunge irritasjon, hoste og kvalme. Rengjøringsprodukter har en konsentrasjon på 5 til 10 prosent. Disse produktene kommer med advarsler: unngå innånding, unngå å få røyk i øynene, minimere kontakt med huden og bruk i godt ventilerte områder.

Svært lav konsentrasjon

Katteurin har en konsentrasjon på 0,2 prosent. Mennesker har vært utsatt for dyr urin i tusenvis av år. Lukt av katteurin kan somle, men annet enn irriterende deg mentalt, det er av liten betydning. Ammoniakk anvendes som en respiratorisk stimulerende av vektløftere, og er enda tilstede i luktende salter som anvendes for å vekke mennesker som har besvimte. Ifølge healthychild.org, slik eksponering oppstår på nivåer som er for lavt til å utgjøre noen helsefare.

Luktesans

Eksponering for sterk ammoniakk over tid kan føre til tap av luktesansen. Du kan oppleve dette hvis du arbeider med ammoniakk. Noen hundeeiere kan bli vant til kjæledyr lukter, men ammoniakk fra katteurin er ikke sterk nok til å forårsake en sann tap av luktesansen.

Allergier

Mens lukten av katteurin ikke vil føre til noen helseproblemer, kan folk som er svært sensitive, har allergi eller alvorlige luftveisproblemer som astma ser ut til å reagere. De er trolig reagere på andre ting, inkludert cat dander, andre kjæledyr og rengjøringsprodukter. Don & rsquo; t forvirre en ubehagelig lukt med noe skadelig.

Helseeffekter av Cell Phone bruk

Helseeffekter av Cell Phone bruk


Om fem milliarder mobiltelefoner er i bruk over hele verden i dag. Denne teknologien har utløst en ny striden om helseeffekter og sikkerhet av håndholdte enheter. GSM Association, som representerer mobiltelefonen industrien, anslår at mer enn $ 100 millioner kroner er brukt over hele verden på forskning på helserisiko fra mobiltelefonbruk. Et stort folkehelseproblem er strålingen produseres når enhetene kommuniserer med sin basestasjon. Trådløse telefoner overføre via radiofrekvens, en lavfrekvent form av ikke-ioniserende stråling (i motsetning til ionisert stråling i en CT-scan). Det er uklart om hyppig lavdose stråling er en helse fare.

Mangel på langsiktig bevis

En mobiltelefon viktigste kilde til radiofrekvens er antennen, som det sender et signal til den nærmeste basestasjonen antenne. Den videre en mobiltelefon er fra basestasjonen, desto høyere radiofrekvenser som er nødvendig for forbindelsen.

I begynnelsen av 2000 var det om lag 20 000 basestasjoner som opererer i England og ca 82 000 i USA. Mobiltelefon systemer opererer på frekvenser mellom 800 og 1800 Mhz, ifølge Verdens helseorganisasjon.

Mange tilgjengelige mobiltelefon studier med radiostråling har mangler. Noen involverer små eller bestemte grupper eller de dekker færre enn 10 år med data; noen ser på eksponeringsnivåer høyere enn de som er forbundet med trådløs kommunikasjon; mange store studier involvere ber folk som har kreft eller andre sykdommer om tidligere mobiltelefon bruk.

The American Cancer Society og National Institutes of Health har funnet noen bevis for at bruk av mobiltelefon er en helserisiko. Nåværende vitenskapelige bevis tyder på at eksponering for radiofrekvensfelt sannsynlig ikke forårsake eller fremme kreft hos mennesker eller dyr, ifølge Verdens helseorganisasjon

Den største studien hittil om de langsiktige effektene av bruk av mobiltelefon startet i april 2010, ifølge en Reuters wire service historie. Denne studien er forventet å proselyttering minst en kvart million voksne i fem europeiske land i opptil 30 år. Det vil se etter sammenhenger mellom mobiltelefon bruk og nevrologiske sykdommer og kreft.

På den andre siden

Israelske forskere rapporterte i 2007, i "American Journal of Epidemiology," at langsiktige celle-telefonen brukere som bor i distriktene står overfor en høyere risiko for å utvikle svulster i en spyttkjertel.

Noen forskere mener barn kan stå overfor en høyere risiko for å utvikle svulster fordi deres nervesystem ikke er fullt utviklet og deres skallen bein er ikke så tykk som voksnes.

En håndfull av små studier har indikert at bruk av en mobiltelefon for en time daglig øker risikoen for en sjelden hjernesvulst på den siden av hodet hvor du holder telefonen.

Andre helserisiko forbundet med mobiltelefoner inkluderer endringer i hjernens reaksjonstid og søvnmønster. En økende mengde forskning viser at mobilbruk øker risikoen for trafikkulykker. Når telefonene brukes i nærheten av noen medisinsk utstyr, kan de forårsake elektromagnetiske forstyrrelser

Ergo

Mange studier har sett på effekten av eksponering for lavt nivå radiofrekvensfelt på kort sikt, men nyere studier er underveis for å se på effektene av langvarig eksponering. Åpenbart skjønt, andre sikkerhetsproblemer som involverer mobiltelefon bruk, for eksempel trafikkulykker, er legitime.

Helseeffekter av kullsyreholdige drikker

Helseeffekter av kullsyreholdige drikker


Selges av farmasøyter i 1798, kullsyreholdige drikker kjent som "soda water" kom inn i forbrukermarkedet. Ifølge Strøm Brands drikke Spesialister ble den første flaske soda vann produsert i 1835, og det var ikke før i 1876 innføring av vørterøl som brus drikke begynte lanseringen til stjernestatus. Likevel, selv med sin langvarig historie, nyere forskning på helseeffekter av kullsyreholdige drikker demonstrere langsiktige negative effekter.

Tannskader

Virkningene av kullsyreholdige drikker på tennene blir fortsatt undersøkt, men noen negative effekter har allerede blitt oppdaget. Ifølge American Dental Association, folk som bruker tre eller flere sukkerholdig brus om dagen har en 17-62 prosent høyere risiko for hull i tennene. Også, på grunn av den syre som finnes i de fleste leskedrikker, er det en forbindelse mellom drikke brus og tannemaljen erosjon.

Esophageal Damage

Forbruket av kullsyreholdige drikker har vært knyttet til et helse problem som kalles gastroøsofageal refluks, eller GERD. Barnesykehuset i Boston opplyser at GERD er en fordøyelseskanal lidelse der magesyre kommer inn i spiserøret. Ifølge en studie omtalt i Journal of the National Cancer Institute, folk som forbrukes kullsyreholdige drikker rapportert flere tilfeller av GERD, og ​​derfor hadde en høyere kreftfaren. Selv om resultatene kan ha blitt påvirket av diett, var det bevis knytter kullsyreholdige drikker og GERD.

Vektøkning

Forskning er fortsatt blir gjennomført på den generelle koblingen mellom forbruker brus og vektøkning. Men ifølge forskning gjort av American Journal of Public Health, tre fullførte studier viser en sammenheng mellom drikking brus og vektøkning. I studiene, deltakerne fikk vekt mens du drikker brus.

Mulig positiv effekt av kullsyreholdig vann

Ikke alle resultater av forskning gjort på de helsemessige effektene av kullsyreholdige drikker er negativ. Personer som lider av dårlig eller forstoppelse kan faktisk ha nytte av å drikke kullsyreholdig vann, ifølge en studie gjennomført av European Journal of Gastroenterology og Hepatology og rapportert av Bastyr Center of Natural Health. Studien viste at lang tid lider av disse to plager drakk 1,5 liter kullsyreholdig vann daglig i 30 dager. De som drakk kullsyreholdig vann rapporterte en betydelig nedgang i fordøyelsesbesvær.

Helseeffekter av Tar en Sauna

Helseeffekter av Tar en Sauna


Tar en sauna utsetter kroppen din til tørr varme ved svært høye temperaturer. Badstuer kan ha noen positive helsemessige fordeler for mennesker. Men det er noen potensielle negative helseeffekter forbundet med badstuer, spesielt for personer med visse helsemessige forhold.

Dehydrering

Ifølge Harvard Medical School, vil den gjennomsnittlige personen mister rundt en halvliter svette i løpet av en kort periode i en badstue. Alvorlig dehydrering kan føre til nyresvikt eller koma, så det er veldig viktig å drikke ekstra væske før, under, og etter å ha tatt en badstue.

Blood Pressure

Blodtrykket kan være uforutsigbare, stiger i enkelte mennesker og fallende i andre. Noen hevder at varmen i en badstue faktisk fører til at kapillærene i huden utvider seg, noe som kan senke blodtrykket.

Rensing

Tar en badstue kan føre til overflødig svette, som hjelper kvitt kroppen av urenheter. En kort periode i en badstue hjelper avgifte og rense porene i kroppen din.

Sirkulasjon

Ifølge Harvard Medical School, stiger pulsen med 30 prosent eller mer når du tar badstue. Dette gjør ditt hjerte til å nesten doble volumet av blod det pumper per minutt. De fleste av denne ekstra blodstrøm er rettet mot huden din. Denne ekstra sirkulasjon faktisk gjør blodstrømmen bort fra dine indre organer.

Samlet

Ifølge Dr. Harvey Simon fra Harvard Medical School, badstuer synes å være trygt, men det er ikke mye bevis som tyder på at de har mange helsemessige fordeler utover gjør at du føler deg bedre og mer avslappet. Hjertepasienter bør sjekke med sin lege før du tar badstue. Pasienter med dårlig kontrollert blodtrykk, unormal hjerterytme, ustabil angina, og avansert hjertesvikt eller hjerteklaffsykdom kan rådes til å unngå å ta badstue.

Helseeffekter av Knust Glass

Helseeffekter av glass skader spenner fra milde former for slitasje til livstruende kuttskader. Knust glass selv har milde effekter på helse, selv om det kan medføre fare for sensitive områder av kroppen, som øyne, hvis de utsettes for en stor nok mengde. En person som arbeider med slike materialer, som knust glass, ville være lurt å ta passende forholdsregler, som å bruke hansker og vernebriller for å unngå disse potensielle skader når du arbeider med knust eller ødelagt glass.

Skade på Feet

Knust glass kan utgjøre en helserisiko for bare føtter eller tynn og ikke støttes fottøy. Borgere av Prescott, Arizona på 9 desember 2009 fant ut dette da byens arbeidere begynte å bruke en snørydding system som innarbeides knust glass. Arbeidere sprayet stoffet over byens gater og takrenner tvinger mange til å se hvor de gikk, og hvor de kjørte hele dagen mens fjerning team forsøkt å rydde opp.

Coarsley Knust Glass

Grovt knust glass kan føre til kuttskader i spiserøret, ved svelging. I tillegg til halsen skade, kan glasset skade i mage-tarmkanalen som fører til langsom blødning, noe som kan føre til svakhet og anemi. Den som rammes bør søke lege, selv om effektene er vanligvis ikke livstruende umiddelbart.

Andre Risks

Knust glass kan være irriterende for øynene hvis det er malt til et fint nok pulver til å være i luften. Huden kan også potensielt bli irritert av knust glass hvis det er nok fuktighet til å forårsake gni selv ellers glass forblir inert mot overflaten. Inges knust glass er beskrevet som en "enkel irriterende", og det er ingenting som tyder på gjentatt eksponering positurer noen økt helserisiko.

Helseeffekter av Ambien

Ambien er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle søvnløshet. Til tross for dens effektivitet, forårsaker Ambien visse helsemessige virkninger eller bivirkninger.

Betydning

Under kliniske studier publisert av Food and Drug Administration, 4 prosent av deltagerne avviklet bruk av Ambien på grunn av sin helseeffekter.

Typer Vanlige bivirkninger

Vanlige bivirkninger av Ambien er hodepine, diaré, svimmelhet, slapphet, ørhet, depresjon, magesmerter, forstoppelse, ryggsmerter og munntørrhet.

Time Frame

Bivirkninger av Ambien er mer vanlig hvis du tar medisinen i mer enn 10 dager. De vanligste helseeffekter av Ambien gradvis avta når kroppen din blir akklimatisert til stoffet.

Risiko

Ambien har potensial til å forårsake psykiske bivirkninger som hallusinasjoner, alvorlig depresjon, selvmordstanker eller handlinger og søvn kjøring. Noen pasienter utvikler en fysisk avhengighet til Ambien og erfaring tilbaketrekning når de slutte å bruke.

Betraktninger

Barn under 6 år og voksne over 65 er mer utsatt for helseeffekter av Ambien. Fordi Ambien forårsaker foster avhengighet av narkotika, leger sjelden foreskrive dråpene for gravide.

Helseeffekter av Guarana

Helseeffekter av Guarana


Guarana (Paullinia cupana) er en klatring vintreet og medlem av lønne familien. Native til Amazonas-bassenget, er flertallet av guarana dyrket for kommersielle formål dyrket i Brasil. Frøene av frukt er kjent for å ha flere helseeffekter, for eksempel muligheten til å forbedre kognisjon og fremme vekttap. I tillegg til å levere dobbelt så mye koffein enn kaffebønner, frøene inneholder alkaloider teobromin og teofyllin.

Kognitive effekter

Forskning på helseeffekter av guarana inkluderer en spesiell interesse i de potensielle kognitive effektene av anlegget, spesielt i form av forbedret hukommelse og årvåkenhet. Når innledende forskning indikerte at guarana forbedret hukommelse husker hos rotter sammenlignet med en placebo, britiske medisinske forskere satt ut for å teste effekten av guarana på sentralnervesystemet hos mennesker. Deres funn, publisert i den 21 januar 2007, nummer av Journal of Psychopharmacology, viste at lave doser av ca 75 mg av guarana markant forbedret årvåkenhet, hukommelse og humør.

Vekttap

I en studie fra 2001 utført ved Charlottenlund Medical Centre i Danmark, 44 overvektige, men ellers friske mennesker deltok i en placebokontrollert studie der de ble enten gitt en urte kombinasjon av guarana, yerba kompis og damiana eller en placebo. Forskerteamet, ledet av Dr. Torben Andersen, fant at fagene supplere med urte formel mistet et gjennomsnitt på 11 pounds innen 45 dager. I motsetning til placebo-gruppen bare mistet et gjennomsnitt på £ 1 i samme tidsramme. En digresjon til disse funnene er at forsøkspersonene opplevde også en lengre følelse av mett på grunn av forsinket tømming av opptil 20 minutter.

Cellulite Reduksjon

I en annen studie ved bruk av mus supplert med enten konjugert linolsyre (CLA) eller guarana og CLA, bemerket forskere en betydelig reduksjon i størrelsen av fettceller i begge grupper i 6 uker, noe som antyder en mulig behandling av cellulitt. Men gruppen behandlet med guarana og CLA viste en 50 prosent større reduksjon i fettcellestørrelse. Ytterligere detaljer om denne studien kan leses i mai 2002 utgaven av Journal of Nutrition.

Andre krav

Andre helsemessige fordeler av guarana ennå ikke er underbygget av klinisk forskning omfatter behandling av migrene, revmatisme, nervesmerter og arteriosklerose.

Side Effects

Siden guarana inneholder en betydelig mengde koffein, kan noen mennesker oppleve uønskede bivirkninger, spesielt ved høye doser. Vanlige bivirkninger rapportert inkluderer angst, hyperaktivitet, hjertebank og søvnløshet. I tillegg bør denne urten unngås under graviditet og amming.

Helseeffekter av Eating Svart Licorice

Helseeffekter av Eating Svart Licorice


I århundrer har positive helseeffekter rapportert med kortsiktig forbruk av lakris. Det er viktig å utvise forsiktighet ved implementering av lakris inn i en diett, da det kan ha negative helseeffekter med visse medisiner og helsemessige forhold.

Funksjon

Lakris er ofte nytes som godteri; har imidlertid lakris rot blitt kjent for sine medisinske egenskaper i århundrer. Svart lakris kan ha nytte sirkulasjons, respiratoriske og gastrointestinale systemer.

Typer

Det er mange fordeler forbundet med lakris. Lakris har vært effektiv mot sår hals, dårlig fordøyelse, halsbrann, magesår, leddgikt, eksem, herpes og canker sår.

Time Frame

Økt bruk av svart lakris har vært forbundet med høyt blodtrykk.

Betraktninger

Hold oversikt over alle foreskrevne medisiner eller alternative urte behandlinger. Lakris kan ha uheldige effekter hvis det brukes sammen med diuretika og hjerte medisiner.

Advarsel

Ekstrem forsiktighet bør utvises hvis det er en historie med høyt blodtrykk eller hjertesykdom. Gravide kvinner anbefales å unngå lakris, ettersom det kan føre til for tidlig fødsel.

Helseeffekter av plantevernmidler

En ugressmiddel er en type plantevernmiddel som er rettet mot ugress. Weeds er i utgangspunktet feilplassert planter. Kløver vokser i en bonde-feltet er hensiktsmessig. Det samme arter av kløver i en prærien restaurering er et ugress. Ugressmidler kan være selektiv eller ikke-selektive. Selektive ugressmidler har et bestemt mål, og vil ikke skade beslektede arter. Ikke-selektive ugressmidler brukes vanligvis når ingen vegetasjon er ønsket som fortau og innkjørsler. Arter inkludert ikke-ugressarter vil bli berørt.

Kreft

Av de 27 mest vanlige plantevernmidler som er identifisert av US Environmental Protection Agency (EPA), er 15 anses kreftfremkallende, med flere linker til nervøse lidelser og åndedrettsproblemer.

Innvirkning på Farmers

På grunn av sin nære kontakt, landarbeidere er spesielt sårbare for helseeffekter av ugressmiddel, med EPA konservativt rapportering 10.000 til 20.000 relaterte hendelser hvert år.

Dyreliv Impact

En 1992 studie publisert i tidsskriftet, BioScience, rapporterte mer enn 67 millioner fugler dør hvert år av plantevernmiddel eksponering på amerikanske Farms.

Langtidseffekter

Langsiktige helseeffekter av mange plantevernmidler er ikke kjent, noe som er komplisert av det faktum at mange ugressmidler som aminopyralid vedvare i miljøet.

Utbredt Effects

Helseeffekter kan bli utbredt ved Nonpoint forurensningskilde (NSP) når regn eller nedbør vaskeugressmidler i vassdrag, herunder drikkevann.

Helseeffekter av høye spenninger

Helseeffekter av høye spenninger


Det er mange forskjellige helseeffekter ved eksponering for høye spenninger. Ironisk nok, skadet folk mest, er de som er opplært til å jobbe med elektrisitet, som ingeniører og elektrikere. Forskjellige eksponeringer bære forskjellige farer, og uforsiktighet rundt høye spenninger kan være dødelig. Å vite hvordan høye spenninger kan påvirke deg og hvordan du skal respektere elektrisitet er nøkkelen til å hindre en ulykke.

Høyspentlinjer

Kraftledninger avgir elektromagnetiske felt (EMF). Mens han bodde nær høyspentkilder kan virke skremmende, Verdens helseorganisasjon (WHO) hevder at dette utstyret er helt godartet. Har blitt publisert om lag 25 000 artikler i løpet av de siste tre tiårene om langvarig eksponering for EMF. Bevis for risikoen for kreft er mangelfulle, og ingen bevis har blitt funnet av andre skadelige effekter. Noen oppgir at de er følsomme for EMF, og hevdet at alt fra depresjon til anfall kan være knyttet til denne katalysatoren, men WHO opplyser at det ikke er bevis for disse påstandene.

Akutt Eksponering

Mens eksponering for elektriske felt er ufarlig, er akutt eksponering for elektrisk strøm ikke. En vanlig misforståelse er at spenningen bestemmer nivået av faren fra et sjokk. Det er imidlertid gjeldende styrke, målt i milliampere (mA), som er den avgjørende faktor. Noe mellom 100mA og 200mA kan være dødelig. Den trygge serien er bare 1mA til 8mA. Et sjokk mellom 8mA og 100mA kan føre til smerter, tap av muskelkontroll og en livstruende, unormal ildsted rytme. Når 100mA terskelen er krysset, kan alvorlige brannskader og hjertesvikt oppstå.

Førstehjelp

Hvis noen rundt deg har lidd av en alvorlig elektrisk støt, må du ikke forsøke å fjerne enheten. I stedet, slå av strømkilden ved å fjerne sikringen fra sikringsboksen. Hvis du ikke finner kilden, må du ikke berøre person med hendene. Bruke en tørr gjenstand, for eksempel en plate, stav eller tau, for å trekke offeret bort fra den elektriske enhet. Når trusselen er eliminert, unngå å flytte personen hvis mulig, siden han kan ha rygg eller nakkeskader. Sjekk for å se om han puster, ring 9-1-1, og utføre HLR hvis det er nødvendig.

Forebygging

Som med alle skade, er den beste behandling forebygging. Hold avstand fra falne kraftledninger, og kaller den lokale elektrisitetsleverandøren eller politiet for å anmelde faren. Du kan installere jordfeilbrytere (før frekvens) i ditt hjem stikkontakter. Disse enhetene umiddelbart kuttet strøm til en enhet hvis den faller i vannet. Ikke berør elektriske gjenstander med våte hender eller mens du står i vann. Til slutt, sørg for å erstatte slitte ledninger når det er nødvendig.

Helseeffekter av røyke Vs. Effekter av ir

Helseeffekter av røyke Vs.  Effekter av ir


Over 650 millioner mennesker, ifølge Verdens helseorganisasjon, gjør det lov å røyke tobakk del av deres daglige liv. De fleste hevder at røyking roer nervene og produserer en mild følelse av velvære. Andre liker å røyke for sin smak. Og ennå, WHO rapporterer også at fem millioner av disse røykere vil dø hvert år. Nesten én av ti voksne over hele verden vil dø av regelmessig røyking, og på grunn av dette tobakksrelaterte dødsfall er fortsatt en av de beste forebygges dødsfall av våre time.The helsemessige forskjeller mellom en røyker og nonsmoker er ofte slående.

Kreft

Etter flere tiår med forskning, har tobakk blitt et velkjent antagonizer og årsaken til kreft. Selv om kanskje mest kjent for å øke risikoen for lungekreft, effekter av tobakk skape kaos på kroppen og kan gi opphav til andre kreftformer som magekreft, kreft i munnhulen, kreft i halsen og selv leukemi. Ifølge Centers for Disease Control, mannlige røykere er 23 ganger og kvinnelige røykere 13 ganger mer sannsynlig å utvikle lungekreft enn ikke-røykere. En studie publisert av Public Library of Science i 2008 antydet at røykere er statistisk bevist å være på en lavere risiko for lungekreft enn røykere med rundt 10 prosent.

Reproduksjon

Røyking påvirker reproduksjon system hos menn og kvinner i noen måter. Det påvirker fruktbarheten hos både menn og kvinner. Kvinner i særdeleshet lider av negative helseeffekter fra røyking; nikotin og andre kjemikalier i sigaretter kan skade eggstokkene og forstyrre dannelsen av østrogen. Røyking fører til mange problemer for graviditet, også, med kvinnelige røykere opplever en høyere rate av dødfødsel, for tidlig fødsel og krybbedød enn nonsmoking vordende mødre.

Åndedretts

Bortsett fra lungekreft, storrøykere øker risikoen for å dø av kroniske lungesykdommer med nesten 13 ganger så stor som ikke-røykere. Mangeårige røykere kan utvikle kronisk bronkitt eller emfysem, en ødeleggende sykdom som begrenser oksygenopptak. Emfysem er oftest forårsaket av røyking tobakk, med syke opplever kortpustethet og rask lungevev forverring. Dessverre er emfysem irreversibel og kan best forebygges ved å ikke røyke helt.

Cardiovascular

Røyking er en viktig årsak til koronar hjertesykdom, som er den største dødsårsaken for menn og kvinner i USA. Røykere er to til fire ganger mer sannsynlig at lider av koronar hjertesykdom enn ikke-røykere. Røyking har også vist seg å redusere blodsirkulasjonen og herde arteriene, sette røykere på et høyere risiko for perifer vaskulær sykdom og abdominale aortaaneurismer.

Solar Energy helseeffekter på mennesker

Solar Energy helseeffekter på mennesker


Solenergi er noe som stadig har gitt miljøvennlige alternativer for å generere elektrisitet. Men det finnes studier som avslører at solenergi har helseeffekter på mennesker --- disse studiene primært dreier seg om solceller som banker på energi. Ta opp disse bekymringene er avgjørende for den videre utvikling av sikrere solcelleenergikilder som kan benyttes av bransjer og forbrukere (se referanser 1 og 2).

Elektromagnetisk stråling fra solpaneler

Moderne solsystemer bruke komponenter som utstråler høye nivåer av elektromagnetisk stråling, noe som utgjør helserisiko for de med el-overfølsomhet (EHS). Den primære helsefare involvert med solenergi generasjon er at mennesker med EHS bli syk av elektromagnetisk stråling i selv svært små mengder. Et slikt helseproblem kan utløses av små frekvenser fra mobiltelefoner, datamaskiner og andre elektroniske apparater. Produksjon av solenergi kan ytterligere forverre situasjonen. Siden noen av symptomene på denne helserisikoen er vanlig og ikke-spesifikke, slik som hodepine og rastløshet, kan en person inne i en solcelledrevet hjem eller bygning ikke engang klar over hva som skjer.

Silicon Støv fra solpaneler

Et solcellepanel grunnkomponenten inneholder ren silisium. Silisiumstøv er et skadelig stoff ved innånding, særlig over lange tidsperioder. Eksponering for dette støv kan resultere i en lungesykdommen silikose, noe som fører til dannelse av arrvev i lungene. Dette arrvev reduserer lungenes kapasitet til å behandle oksygen. Solceller er også laget av ikke-resirkulerbare materialer. Derfor, til fravær av en miljøvennlig måte avhende ikke-fungerende solceller kan utgjøre en trussel for miljøet også.

Eksponering for elektriske og kjemiske komponenter av solvarme Systems

En solenergi varmtvann tar varmen fra solen å varme opp badevannet. Noen solvarme systemer kan varme opp et helt hus. Disse teknologiene har vanligvis en solfanger som behandler energi til å generere varme. Disse metodene utgjøre helserisiko til kjemisk eller elektrisk sensitive mennesker, særlig hvis de er stadig utsatt for disse systemene.

The Future of Solar Energy

Med flere forsknings- og utviklingsprosjekter, kan helserisikoen knyttet til kjøp og utnyttelse av solenergi bli bedre håndtert og adressert. Forhåpentligvis vil nye solenergiteknologi være fri fra disse negative helseeffekter.

Helseeffekter av Luftrensere

Helseeffekter av Luftrensere


Mange husholdninger i dag bruker luftfriskere som kan gjøre et rom lukter herlig med noen enkle spray. Disse produktene, men også introdusere kjemikalier i luften, som har noen bekymret for mulige helseeffekter folk.

Ftalater

Bekymringer om de negative helseeffekter av luftfriskere sentrum på ftalatene (uttales "Thal-ates") som brukes i dem. Ftalater er hva bære behagelig aroma av en luftrenser.

Bans

Natural Resources Defense Council, en miljø vaktbikkje, anser ftalater usikre, men som i 2009 ble de fortsatt uregulert i luftfriskere i USA, ifølge president i Natural Resources Defense Council, Frances Beinecke, i Huffington Post. Derimot, har EU innført et fullstendig forbud mot ftalater i luftfriskere.

Mulige effekter

Studier har vist at ftalater er et sannsynlig kreftfremkallende sammensatte, kan svekke kroppens vekst, og er knyttet til seksuell dysfunksjon og infertilitet, spesielt i svært små barn.

The Future

Store produsenter av luftrenser, som for eksempel SC Johnson, vil fjerne ftalater fra sine produkter i de neste årene enn helsemessige bekymringer av potensielt farlige kjemikalier, ifølge Frances Beinecke.

Forebygging / løsning

NRDC antyder huseiere kontrollere lukt og unngå mulige negative helseeffekter av luftfriskere ved hyppig rengjøring sine hjem og åpne vinduer når det er mulig. Hvis du må bruke en luftrenser med ftalater, anbefales det å bruke en med lavest mulig konsentrasjon.