Digidexo.com

hukommelsestap svulst

Lidelser som forårsaker hukommelsestap

Lidelser som forårsaker hukommelsestap


Hukommelsestap påvirker nesten alle av oss på et tidspunkt i livet. Det er en normal del av aldring, men ulike lidelser kan også bidra til denne tilstanden, for eksempel alkoholisme, narkotikamisbruk, hjerneinfeksjoner, hjernebetennelse, hodeskade, tinninglappen hjernekirurgi og beslag. Snakk med legen din hvis du lider av hukommelsestap. Denne måten han kan undersøke årsaken til tilstanden din og utelukke eventuelle farlige, underliggende helseproblemer.

Alzheimers sykdom

Alzheimers sykdom er en sykdom i hjernen markert med hukommelsestap. Det utvikler etter hvert problemer med resonnement, planlegging, persepsjon og språk. Sjansen for å utvikle Alzheimers øker med alderen, men denne sykdommen er ikke en del av den normale aldringsprosessen og påvirker ikke alle. Alzheimers er den største årsaken til demens i USA. Denne sykdommen er svært vanskelig på familiemedlemmer av pasienten, som kan glemme navn og ansikter og som til slutt trenger nesten total omsorg.

Hjernesvulster

Hjernesvulster kan føre til hukommelsestap, avhengig av hvor svulsten ligger. Kortsiktig hukommelsestap er den vanligste typen hukommelsestap assosiert med denne tilstanden. Deler av hjernen hvor svulster påvirker hukommelsen er frontallappen, corpus callosum og den tredje ventrikkel. Dessuten kan kirurgi for å fjerne hjernesvulst resultere i redusert minnefunksjon.

Stress og depresjon

Stress og depresjon kan både føre til hukommelsestap. Imidlertid er hukommelsestap fra disse forholdene forebygges og behandles, som folk kan minske sjansene for å utvikle hukommelsestap ved å søke behandling. Ifølge Dr. Robert Wilson, professor i nevrologiske Sciences og psykologi ved Rush University Medical Center, det er en klar sammenheng mellom depresjon og Alzheimers, en kjent årsak til hukommelsestap og demens. Selv om Alzheimers er ikke kureres, bør pasientens depresjon tas opp, da det kan forverre pasientens hukommelsestap.

Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom er forårsaket av forverringen i neuronene i den delen av hjernen som kalles substantia nigra. Det påvirker folk stort sett over en alder av 60, men kan dukke opp i mennesker så unge som 35. Parkinsons sykdom er hovedsakelig kjent for å forårsake problemer med motorikken, men kan også føre til kognitive symptomer. Omtrent 25 prosent av personer som lider av denne sykdommen utvikler demens, som er en tilstand preget av hukommelsestap så alvorlig at det forstyrrer normale, hverdagslige aktiviteter. Depresjon bidrar til hukommelsestap og er et vanlig symptom hos pasienter med Parkinsons sykdom.

Stroke

Slagpasienter ofte lider av hukommelsestap, blant mange andre nevrologiske problemer. Når du har et hjerneslag, du mister nerveceller i hjernen. Tapet av disse nervecellene skaper hukommelsestap. Vaskulær demens er en tilstand som er forårsaket av hjerneskader fra slag. Personer med vaskulær demens kan gå seg vill i kjente steder, har problemer med å huske ord og glemme familiemedlemmenes navn.

Om Cerebral Svulster

En hjernesvulst dannes når en klynge av unormale celler danner en masse. Massen kan potensielt invadere omkringliggende vev forårsaker varierende grad av verdifall. Effektene av en hjernesvulst er helt avhengig av sin størrelse, plassering og omfang av hevelse. Den cerebral tumor er en type av hjernetumor. Det kan enten være godartet eller ondartet (livstruende); enten som bare kan bestemmes gjennom en biopsi.

Hva er en Cerebral Tumor?

En cerebral tumor er også referert til som en "intrakranial tumor.". I boken "Hughes 'Practice of Medicine" forfatteren Daniel E. Hughes forklarer at en cerebral tumor presenterer seg innen blodkar, membran eller vev av cerebral halvkule.

Typer av Cerebral Svulster

Den enslig tuberkel er den vanligste cerebral tumor. Den "Handbook of Practical Medicine, Volume 2", skrevet av Hermann Eichhorst melder at den ensomme tuberkel er en cerebral tumor som ofte oppstår i løpet av barndommen. Den ensomme tuberkel favoriserer den grå materie i hjernen og har en tekstur som er beskrevet som "cheesy". Andre vanlige typer hjernesvulster er karsinom, gliom, sarkom, Gumma og cyste.

Årsaker til Cerebral Svulster

Årsaken til cerebrale hjernesvulster forblir ubestemt. Men forskere mener at det er visse risikofaktorer som kan øke sannsynligheten for at en person vil utvikle en cerebral hjernesvulst, ifølge MedicineNet.com. For eksempel: Menn har mer av en tendens til å utvikle noen typer cerebrale hjernesvulster, mens kvinner har en tendens til å utvikle andre. Ifølge MedicineNet.com, rase, spiller alder og familiens historie også i rolle i utviklingen av cerebrale hjernesvulster. Det er også viktig å merke seg at mange kjemikalier ser også ut til å være assosiert med utvikling av cerebrale tumorer; spesielt, eksponering for vinylklorid, stråling, formaldehyd og en fargeløs væske kjent som "akrylnitril".

Symptomer på Cerebral Svulster

De første symptomene på hjernesvulst ligger i cerebral halvkule er ofte hodepine og beslag. Den amerikanske hjernesvulst Association (ABTA) avslører at mange pasienter har ingen anelse om at de selv har en hjernesvulst før de er rammet av sitt første anfall. Full blåst anfall eller fokale anfall som påvirker sansene og tale kan forekomme. Noen pasienter opplever adferdsendringer og hukommelsestap med utviklingen av en svulst, og noen pasienter kan selv begynne å oppleve kvalme, tretthet og synsproblemer som svulsten begynner å vokse. De spesifikke symptomer assosiert med en tumor, for eksempel de som påvirker syn og hørsel, kan hjelpe legen bestemme plasseringen av cerebral tumor i hjernen.

Behandlinger av Cerebral Svulster

Behandlingen av hjernesvulster, eller noen form for hjernesvulst for den saks skyld, krever ferdigheter og kompetanse av en nevrokirurg og høyteknologiske instrumenter. Massachusetts General Hospital, Institutt for Nevrologisk Services forklarer at kirurgisk fjerning er alltid den foretrukne form for behandling for svulster, men plasseringen av en svulst kan noen ganger gjøre kirurgi umulig. Når dette skjer, er andre former for behandling som, stråling utnyttes. Laser mikrokirurgi, ultralyd aspirasjon og kjemoterapi er også behandlingstilbud for cerebrale svulster. I enkelte tilfeller kan en kombinasjon av flere forskjellige behandlinger anvendes for å behandle en cerebral tumor.

Hukommelsestap hos eldre

Hukommelsestap hos eldre


Som du alder, ikke bare vil du begynne å miste hjerneceller, vil kroppen produsere mindre av kjemikaliene som trengs for å gjøre gjenværende hjernecellene fungerer. Som et resultat kan du begynne å miste hukommelsen. Flere ulike faktorer fremskynde denne prosessen i senior. Noen forhold har en medisinsk behandling, mens andre vil uunngåelig gjøre minnet stadig verre. Gjenkjenne symptomene på hukommelsestap og dens årsak.

Alzheimers sykdom

Alzheimers ødelegger hjerneceller, forårsaker hukommelsestap. Den forstyrrelse i hjernen utvikler seg over en periode på flere år. Selv om symptomene kan synes å oppstå fra normal aldring, kan lider også begynne å vise endringer i atferd og personlighet. Sykdommen har ingen behandling, som i 2010, men en lege kan anbefale behandlinger for å hjelpe et lidende avtale med symptomer. Stoffet kan hemme nedbrytningen av kjemisk budbringer i de nervene som fremmer læring og hukommelse.

Mild Cognitive Impairment

En senior med mild kognitiv svikt kan merke at hans minne eller mental funksjon er sviktende. En person med nedskrivnings kan glemme avtaler og sosiale arrangementer, begynne å ha problemer med å navigere kjente miljøer, kan bli mer impulsive eller utviser dårlig dømmekraft. I tillegg til hukommelsestap, kan en person med MCI også oppleve depresjon, irritabilitet og aggresjon, angst og apati. Selv om verdifall kan øke en senior risiko for å utvikle andre typer demens, kan noen mennesker ikke fortsette å oppleve en nedgang i deres minne og i noen tilfeller minne kan forbedre. En lege kan av og til foreskrive Alzheimers medisiner for å hjelpe til med hukommelsestap.

Mini Strokes

Mini slag kan føre til reduksjon av blodstrømmen til hjernen. Hvis blodstrømmen stopper i mer enn et par sekunder, kan hjernecellene dør, forårsaker skade på cortex av hjernen, noe som resulterer i hukommelsestap. Den tilstand, kalt vaskulær demens, kan skje gradvis eller brått, avhengig av alvorlighetsgraden av slag eller mengden av slag senior har. Nettstedet, Help Guide, sier at nesten 50 prosent av tilfellene av vaskulær demens skyldes hypertensjon (høyt blodtrykk). Se en lege hvis du tror du eller noen du elsker har hatt slag. For å redusere risikoen for denne type demens, bør seniorer arbeide for å kontrollere blodtrykket, kolesterolnivået, og unngå å røyke sigaretter og overindulging i alkohol.

Vitaminmangel

Mangel absorpsjon av vitamin B12 kan føre til symptomer på demens, som inkluderer hukommelsestap hos eldre. Dr. Majid Fotuhi ved Johns Hopkins University School of Medicine konkluderer med at vitamin B12-mangel utgjør opptil 10 prosent av ikke-Alzheimers hukommelsestap. En senior som forbruker en diett med sunne mengder B12 kan ikke produsere nok av proteinet som trengs for å absorbere det. Dr. Fotuhi anbefaler en person som har lave nivåer av vitamin take kosttilskudd. Noen eldre kan trenge injeksjoner av vitamin.

Hukommelsestap skyldes anestesi

Hukommelsestap skyldes anestesi


En av bivirkningene fra noen generelle anestesi brukes til sedate deg for kirurgi kan være hukommelsestap som oppleves postoperativt. Referert til som postoperativ kognitiv dysfunksjon (POCD) av anestesileger og kirurger, kan det vare i mer enn et år eller det kan bøte mye raskere. I noen tilfeller har leger funnet svekket hukommelse til å fortsette inn i alderdommen. Til dags dato er det ingen kjent måte å reversere hukommelsestap, annet enn at det å løse på egen hånd.

Indusert Bevisstløshet

Narkose er forskjellig fra en lokalbedøvelse i at heller enn å bli injisert i et bestemt sted for å dempe den, med narkose du er kjemisk indusert inn i en bevisstløs tilstand. Dette oppnås ved at du enten puste inn damp inn gjennom en maske eller ha anestesi injisert i armen eller en IV (et rør som går direkte inn i en blodåre slik medisiner kan injiseres lettere). I virkeligheten er din anestesilegen faktisk lage kontrollert hukommelsestap, så du trenger ikke huske operasjonen. Når operasjonen er over, stopper din anestesilege medisinen, og du gradvis våkner.

Post operativ kognitiv dysfunksjon (POCD)

Mer utbredt blant eldre (personer over 60) som har anestesi-assistert kirurgi, kan POCD manifestere seg som forvirring postoperativt og har blitt dokumentert som oppstår til 44 prosent av alle eldre pasienter som gjennomgår hofteprotesekirurgi under narkose. Ifølge Society for ambulerende Anestesi (SAMBA), er det anslått at for alle operasjoner som involverer anestesi, er en 26 prosent svekkelse i hukommelse og kognitive evner ikke uvanlig én uke etter op. Når pasienter ble evaluert tre måneder post-op, 10 prosent reduksjon i kognisjon og hukommelse ble dokumentert.

Anestesidybde

En av de ansvar for ditt anestesilegen er å overvåke dybden av anestesi at du blir gitt for å hindre din blir overbelastet med medisin. Som anestesilegen begynner prosessen med å fremkalle bevisstløshet, går tankene dine gjennom flere stadier av evne som du går dypere. "Tell baklengs fra 100," er et vanlig uttrykk i operasjonssaler fordi som du går under, din evne til å behandle informasjon og beholde den forsvinner. Forresten, de fleste får til ca 97 og deretter de er ute. Det er noen teorier at å opprettholde kirurgisk anestesi og ikke slik at en pasient å gå så dypt inn i bevisstløshet kan bidra til å demme POCD.

Twilight Sleep

Mer hensiktsmessig kjent som regional anestesi eller bevisst sedasjon, er skumrings søvn brukes når en prosedyre er mindre invasiv, for eksempel plastisk kirurgi eller sette et brukket bein. Mange av de samme medikamenter som brukes i generell anestesi blir brukt til skumrings søvn, bare i mindre doser. Med skumrings søvn, oppstår selektiv hukommelsestap. Med andre ord, har du sannsynligvis ikke vil huske prosedyren, selv om du er i stand til å snakke og svare på spørsmål mens under medisinering. Brukes primært til å slappe av en pasient og fjerne angst, skumrings søvn fortsatt kan forårsake POCD i noen mennesker fordi de samme medisiner brukes.

Recovery

Anekdotiske bevis tyder på at riktig ernæring og mosjon post-op kan minske symptomene på anestesi-relatert hukommelsestap. Kosttilskudd som ginko-biloba har vært nevnt som minne boosters, selv om det ikke er US Food and Drug Administration bevis som støtter den påstanden. Hvis du føler at du opplever betydelig hukommelsestap etter operasjonen, snakk med legen din for å se om det er noe som han kan anbefale å hjelpe deg.

Svulster i hypofysen og erektil dysfunksjon

Svulster i hypofysen er uvanlige vekster inne i hypofysen, som i stor grad styrer kroppens produksjon av hormoner. Noen personer med disse svulstene opplever erektil dysfunksjon som et symptom på visse endringer inne i hypofysen.

Fakta

Ifølge University of Maryland Medical Center, produserer hypofysen hormoner som utøver bestemmende innflytelse på andre strukturer i det endokrine (hormon) system. Disse strukturene inkluderer testiklene, eggstokkene og skjoldbruskkjertelen og binyrene.

Svulster i hypofysen

De fleste svulster i hypofysen er ikke kreft, ifølge Mayo Clinic. Imidlertid kan disse vekster produserer hormoner på egenhånd, og skaper ubalanse som berører forskjellige deler av kroppen.

Prolactinomas og Ereksjonsproblemer

Svulster som produserer hormonet prolaktin (prolactinomas) kan utløse en tilstand som kalles hypogonadisme (lavt testosteron). Symptomer på hypogonadisme inkluderer erektil dysfunksjon (impotens), sammen med infertilitet, mangel på seksuell interesse og unormal brystutvikling (gynekomasti).

Medisiner

Merck Manuals Online Medical Library og Mayo Clinic liste flere medisiner for lindring av prolactinoma symptomer, inkludert kabergolin (Dostinex), bromokriptin (Parlodel) og pergolid. Disse forbindelsene oppnå sin effekt ved å redusere prolaktin produksjon og krymper svulsten.

Betraktninger

Kvinner kan også utvikle prolactinomas, med symptomer som melkeaktig brystsekresjon og uregelmessig eller ikke-eksisterende menstruasjon.

Cushings sykdom & Svulster

Cushings syndrom, også kalt hyperkortisolisme, er en medisinsk tilstand forårsaket av langvarig eksponering for høye nivåer av kortisol i kroppen. Skjønt knyttet til fedme og diabetes, tumorer også forårsake Cushings.

Definisjon

Cushings sykdom er Cushings syndrom forårsaket av slimdannende tumorer, mens Cushings syndrom er begrepet som brukes for Cushings forårsaket av alle andre tumorer og betingelser.

Symptomer

Symptomer på Cushings syndrom og sykdom varierer, men de vanligste er akne, ryggsmerter eller skjelettsmerter, samling av fett mellom skulderbladene, svake muskler, og overkroppen fedme med tynne armer og ben. Kvinner kan oppleve hårvekst i ansiktet og kroppen og uregelmessig menstruasjon.

Hypofysen Adenomer

Svulster som påvirker hypofysen i hjernen, kalt hypofysen adenomer, føre til hormonelle hypersekresjon, eller overproduksjon av visse hormoner. Overflødig ACTH hormoner føre til Cushings sykdom som hormonet signaliserer binyrene til å produsere kortisol.

ACTH-produserende Svulster

Kreft, ACTH-produserende svulster ligger utenfor hypofysen, kalt ektopisk ACTH-syndrom, også kan føre til Cushings syndrom som de oppfordrer utgivelsen av overflødig kortisol.

Adrenal Adenomer

Godartede adrenal svulster, kjent som adenomer, føre til at kjertlene til å frigjøre overflødig kortisol i blodet.

Adrenal Carcinom

Mindre vanlig enn adenomer, karsinomer er kreft adrenal svulster som forårsaker Cushings syndrom. Kreftcellene utskiller høye nivåer av adrenalin hormoner, inkludert kortisol og androgen (mannlig hormon).

Hukommelsestap & Diet & Supplements

Som du alder, er en viss grad av hukommelsestap å forvente; Det er en naturlig følge av aldring. Men på et tidspunkt, linjen mellom forventet og unaturlig hukommelsestap kan krysses, noe som resulterer i problemer med å utføre rutineoppgaver og kronisk frustrasjon som din evne til å fokusere på viktige detaljer blir redusert. Mens kosthold og kosttilskudd ikke kan gi et fullverdig kur for hukommelsestap, kan de hjelpe deg å holde naturlig hukommelsestap til et minimum.

Hukommelsestap

Ifølge American Academy of Family Physicians, som du alder, hjernen din vil naturligvis begynne å miste hjerneceller og redusere sin produksjon av viktige nevrologiske kjemikalier, som kan føre til mild hukommelsestap. Den mest typiske type minne å bli påvirket av disse nevrologiske endringene er utvidet korttidshukommelse - linjen mellom kort og lang sikt minne. Et eksempel på en felles minnerelaterte evne som avtar med alder er evnen til å huske navn på personer du nylig har møtt.

Memory Loss Diet Forskning

Ifølge James Joseph, MD, direktør for Neuroscience Lab ved Tufts University, har kosthold rikt på antioksidanter vist seg å ha en positiv effekt på aldersrelatert nedgang i minnet. I tillegg har forskning utført ved Medical University of South Carolina funnet en sammenheng mellom aldersrelatert hukommelsestap og kosthold rikt på kolesterol og mettet fett.

Memory Loss Diet

Med tanke på forskning, den beste dietten for å hindre hukommelsestap ville være en rik på frukt og grønnsaker, spesielt fargesterke elementer som alle former for bær, appelsiner, kirsebær, røde druer og plommer. Gode ​​grønnsaker å inkludere i din hukommelse oppbevaring dietten inkluderer spinat, brokkoli, rødbeter, løk og rosenkål. For maksimal effekt, bør denne tilstrømningen av frukt og grønnsaker være kombinert med en reduksjon av elementer høy i mettet (animalsk) fett som rødt kjøtt, sammen med å se din totale inntaket av kolesterol.

Hukommelsestap Naturlig kosttilskudd

Ifølge Greg Cole, MD, direktør ved Alzheimers Center ved University of California, er curcumin en potensiell krydder som har vist seg å ha en positiv effekt på oppbevaring. Dyrestudier publisert i "The Journal of Neuroscience" fastslått at curcumin var effektiv på å redusere oppbygging av minne-reduserende plakk i hjernen til mus. I tillegg, å supplere med et B-vitamin-komplekset kan også hjelpe.

Andre hukommelsestap Supplements

The University of Maryland Medical Center anbefaler følgende kosttilskudd for å bekjempe hukommelsestap: ginseng (American, asiatisk eller Siberian), karnitin, ginkgo biloba, rosmarin og grønn te. Mens du absolutt ikke trenger å gjøre alle disse forbindelsene en del av din daglige minne-oppbevaring kosthold, kan det være lurt å prøve en eller to for å se hvor godt de påvirker din situasjon.

Svulst i binyrebarken

Binyrene består av to små pyramideformede kjertler som sitter på toppen av begge nyrer. Disse kjertlene regulere stress i kroppen og hjelper kroppen med å takle truende situasjoner. Binyrene danne en viktig del i kroppens endokrine (hormonelle) system.

Cortex

Binyrene består av binyremargen, den indre delen som produserer adrenalin og dopamin, og den ytre delen som kalles binyrebarken. Cortex gjør tre hormoner, kortisol, aldolsterone og Dehydroepiandrosteron, og styrer stoffskiftet, elektrolyttbalansen og kjønnshormoner.

Adrenokortikale Adenoma

Adenom står for 99 prosent av alle binyrene svulster, ifølge American Society of Clinical Oncology. Adrenokortikale adenom er en godartet binyrebarken svulst; det vanligvis ikke forårsaker symptomer og generelt trenger ingen behandling.

Adrenokortikal Carcinoma

Den adrenokortikale carcinoma er en ekstremt sjelden kreftsvulst, som ASC rapporter påvirker omtrent mellom fire til 12 personer i en million. Dette adrenal tumor kan spre seg til nærliggende organer og kan føre til at binyrebarken å produsere overdreven hormoner. Leger kan behandle adrenokortikale karsinom i nesten hver scene.

Symptomer

Symptomer på en adrenal tumor omfatter en uforklarlig endring i vekt, hodepine, lavt blodtrykk, magesmerter, endringer i libido, akne, overskytende ansikts-eller kroppshår, angst, hjertebank og muskelsvakhet.

Behandling

Små adenom svulster forårsaker ingen symptomer vil bare bli observert uten kirurgi. Kirurger utfører laparoskopisk fjerning av svulster mindre enn 10mm. Carcinoma kan kreve åpen kirurgi. Som en siste utvei, oppstår laparoskopisk fjerning av både binyrene når Cushings sykdom eller feokromocytom (binyremargen tumor) er til stede.

Plutselige hukommelsestap Årsaker

Plutselige hukommelsestap Årsaker


Hvis du finner deg selv å ha problemer med å huske hvor du forlot dagligvarer etter en tur, eller til og med navnene på de naboene som bor rett over gata fra deg (og har i år), kan det oppstå et tilfelle av plutselig hukommelsestap, som kan føre til svært frustrerende effekter.

Aldringsprosessen

Aldringsprosessen er en vanlig årsak bak plutselig hukommelsestap. Aldring fører til tap av hukommelse på grunn av en rekke faktorer. Disse faktorene inkluderer det faktum at eldre hjerner er ikke like i stand til å suge opp næringsstoffer som forbedrer hjernen, redusert blodtilførsel (som kan endre de kognitive ferdigheter), forverring av hippocampus (som er den delen av hjernen som gir tilgang til minner ) og de fallende nivåer av proteiner og hormoner som stimulerer neural vekst og beskytter hjerneceller.

High Blood Pressure

Folk som lider av høyt blodtrykk (også kjent som hypertensjon) kan også oppleve plutselig hukommelsestap. Blodtrykk som er unormalt høy kan selektivt ødelegge viktige deler av sentrum av hjernen, noe som kan utløse små slag som kan føre til både adferdsendringer og alvorlig hukommelsestap.

Hodeskade

Skade eller traume mot hodet kan også påføre plutselig tap av hukommelse. Sterke krefter som brudd eller gå dypt inn i skallen kan føre til alvorlig hjerneskade på grunn av aggressive sjokkbølger som sendes gjennom hjernen saken. Et eksempel på en situasjon som kan føre til direkte hjernetraume er når hodet treffer styring av et hjul hardt i en bilulykke.

Infeksjoner

Infeksjoner i hjernen kan også føre til plutselig hukommelsestap. Disse infeksjonene påføre inflammasjon av membranen rundt hjernen, slik som i sykdoms meningitt, som er en kronisk sykdom som er karakterisert ved plutselige og ofte kortvarig hukommelsestap.

Blood

Problemer knyttet til blodet kan også påføre plutselig hukommelsestap. Disse hukommelsessendrende problemer inkluderer både avbrudd i tilførselen av blod til hjernen og utilstrekkelige nivåer av oksygen i blodet.

Søvnmangel

Ikke får nok søvn om natten over lengre tid er en årsak til plutselig hukommelsestap. Alvorlig søvnmangel kan ha negative effekter på evnen av hjernen til å produsere og beholde splitter nye minner. Dette er på grunn av nøkkel endokrine og metabolske forstyrrelser som kan emulere aldringsprosessen og sitt toll på minnet.

Hva er årsakene til Kidney Oncocytoma Svulster?

En nyre nedsatt oncocytoma er en godartet nyre svulst, selv om det ser ut som en nyrecellekreft (RCC). I motsetning til en RCC, er en oncocytoma ikke kreft. De fleste tilfellene har ingen tilbakefall eller dødelighet, og mange har ingen symptomer. Men fordi en nyre nyre oncocytoma kan vokse til å bli ganske stor og kan forveksles med en RCC, fjerne en nyre er den typiske behandling.

Årsaker

Nyre Oncocytoma oss ha en tett ansamling av mitokondriene (energi drivkraft av cellen). Dessverre, er årsaken til dette er ukjent. De er oftest funnet hos pasienter med Birt-Hogg-Dube syndrom, en sykdom karakterisert ved godartede svulster i hårsekken, hud og nyre.

Identifikasjon

Menn er mer sannsynlig å ha en nyre oncocytoma enn kvinner, med en hastighet på to eller tre til en. Dette godartet svulst er også sannsynlig å dukke opp hos pasienter i alderen 62-68 år. Svulstene er omtrent på størrelse og form av en fersken (7 cm). Når dissekert, er de mahogny i farge og granulert med en sentral arr som er kjøttfulle. På mindre enn 10 prosent av tilfellene, er en RCC også til stede med en oncocytoma.

Sjeldne

Oftest er en nyretumor ikke et oncocytoma. Faktisk bare tre til syv prosent av nyresvulster er. Med mindre enn 200.000 amerikanere diagnostisert med en nedsatt oncocytoma, Office for sjeldne sykdommer i NIH viser den som en sjelden sykdom.

Symptomer

Selv når store, er svulsten ofte asymptomatiske og oppdages under eksamen for noe annet. På mindre enn en femtedel av alle tilfeller vil symptomene være tilstede. Disse inkluderer flanke smerte, blod i urinen, og en abdominal masse. Blod i urin er den mest sannsynlige en skal vises.

Behandling

Behandlingen er vanligvis en total eller partiell nefrektomi (nyrefjerning). Det er også risikabelt å stole på biopsier, da disse bare har møtt med varierende suksess. Skille RCC fra oncocytomas med perkutan nyrebiopsi, tynn nål inspira- sjon cytologi, eller frosne delen biopsi, har vært så inkonsekvent at det er avtalt securest behandling alternativet er å fjerne nyren. The National Institute of Health kaller nefrektomi de eneste pålitelige betyr å ha en definitiv diagnose og behandling.

Prognose

I en delvis nefrektomi blir bare svulsten og eventuelt skadet vev fjernet fra nyrene. En radikal nefrektomi resulterer i fjerning av nyrene, urinleder som fører til blæren, binyrene, og det omkringliggende fettvev. Med nefrektomi, er prognosen god.

Svulster i hypofysen

Hypofysen holder hormoner som frigjøres fra hypothalamus. Hypofysen frigjør hormoner basert på sensorer i kroppen. Når en svulst finnes, kan kjertelen slipper for mye hormon, eller det kan holde hormon når det trengs. Svulster er ikke alltid kreft, men de bør fjernes når diagnostisert.

Symptomer

Det er flere symptomer på en hypofyse tumor. Fordi hypofysen styrer hormoner, de typiske symptomene er feber, slapphet, tretthet eller selv beslag.

Årsaker

Svulster i hypofysen er generelt arvelig. Noen miljøfaktorer som giftstoffer og dårlig ernæring kan også skape svulster.

Diagnose

De mest vanlige testene er gjennom stoffet og urin evaluering. Hjernen imaging skanner er også nyttig å oppdage svulster.

Behandling

Den vanligste behandlingen er kirurgi. For å avlaste overskytende eller manglende hormoner, fjerner en kirurg vekster for å tillate hypofysen til å gå tilbake til normal-funksjon.

Mestring

For pasienter med alvorlige bivirkninger, er det nødvendig terapi og støtte fra familien. Svulster i hypofysen er ikke alltid livstruende, så ta kontakt med legen din for riktige prosedyrer og behandling.

Medisin for Fibroid Svulster

Livmor fibroids, også kjent som livmor myomer (leiomyoma), er laget av muskelceller og andre vev som vokser som en enkelt svulst eller i klynger av svulster i og rundt livmoren din vegger. Livmor fibroids er ikke-kreft. Ingen av dagens legemidler som brukes til å behandle denne tilstanden forebygge muskelknuter fra forming eller krymper dem permanent. Men det er legemidler som vil midlertidig redusere størrelsen av fibroider og / eller redusere intensiteten av symptomene.

Typer

Livmor fibroids er klassifisert basert på hvor de vokser. De kan være like under din livmorslimhinnen (submukøse), i mellom musklene i livmoren (egenutført) eller på utsiden av livmor (Subserosal). Stilker som vokser ut fra hulrommet i livmoren er kalt pedunculated fibroider. Hvor dine fibroids ligger innflytelse hva slags symptomer du kan oppleve og hva slags behandling er tilgjengelig.

Størrelse

I henhold til National Institutes of Health størrelsen av en fibroid kan variere fra en til åtte tommer inches tvers eller mer. En klynge av fibroider kan også variere i størrelse. NY Times Health Guide Artikkel på livmor Fibroids gir innsikt i en type medisiner, GnRH-agonister, som kan redusere størrelsen på fibroids med 30 til 90 prosent. Imidlertid er det kun anbefalt å bli brukt i kortere eller lengre tid, fordi lengre tids bruk fører til tap av bentetthet og kan føre til osteoporose. GnRH agonister inkluderer goserelin (Zoladex), buserelin, en månedlig injeksjon av leuprolide (depot Lupron), og nafarelin (Synarel), en nesespray. Disse medikamentene er injisert narkotika, og kan ikke tas gjennom munnen, de er dyre og fibroids vokse etter at du slutter å ta dem.

Symptomer

Blødning tungt (menoragi) er et symptom du kan oppleve fra fibroid. Kraftig blødning er en primær årsak til anemi. Andre symptomer inkluderer smertefulle perioder, blødning mellom perioder, urinating ofte, smerter under sex, smerter i korsryggen, og mett i nedre del av magen eller bekken press. Prevensjon i form av p-piller og intrauterin enheter (iuds) brukes til å redusere kraftig blødning og blødning mellom perioder som følge av livmor fibroids.

Andre legemidler

Penn State Hershey anbefaler ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som over-the-counter medisiner som kan redusere kraftig blødning samt smerter relatert til fibroids. Ibuprofen eller Naprosyn er NSAIDs. I tillegg er jerntilskudd for å forebygge blodmangel på grunn av kraftig blødning relatert til fibroids.

Herbal Medicine

Sara Hamer drøfter urtemedisin som brukes for behandling av muskelknuter i sin artikkel om "urtemedisin og Fibroids." Ryllik, brennesle, gjeter-vesken, marikåpe, kanel og blåbær all hjelp i å redusere langvarig eller kraftig blødning. Hun foreslår å drikke flere kopper te om dagen laget med ryllik, Nettles og kanel, under menstruasjon. Du kan også være lurt å drikke det flere dager før. Yarrow bidrar til å forbedre bekkensirkulasjonen og bidrar til å lindre menstruasjonssmerter. Andre urter som bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen er ingefær og rosmarin. For muskelkramper, vurdere krampe bark, kamille og lavendel.

Expert Insight

The US Department of Health and Human Services sier at ingen vet hva som forårsaker fibroids og mer enn én faktor, for eksempel hormoner og genetikk, kan spille en rolle. Siden den vitenskapelige og medisinske miljøet har ingen bekreftede bevis på hva som forårsaker fibroids, kan de ikke identifisere hva som gjør dem vokse eller krympe. De vet at fibroids er under hormonell kontroll --- både østrogen og progesteron. De vokser under svangerskapet, når hormonnivået er høyt og krympe når anti-hormon medisiner brukes og når du når overgangsalderen.

Iodoral Thyroid Svulster

Mange helsemessige problemer kan oppstå dersom jod nivåer i kroppen ikke er regulert riktig. Disse problemene kan variere fra vektkontroll problemer til mer alvorlige tumorvekst. Kosttilskudd for å regulere jod kan noen ganger brukes for å motvirke denne mangel. En pille formulert for dette formålet er Iodoral.

Formål

Iodoral, som er laget av supplement selskapet Optimox, er designet for å øke jod nivåer i skjoldbruskkjertelen. Iodoral er ment å øke thyroid prosessen, noe som kan føre til vekttap. I tillegg er supplement ofte anbefalt for å hjelpe kampen fibroidtumorer.

Thyroid Effects

Iodoral bruker jod for å maksimere funksjon av skjoldbruskkjertelen. For mennesker med hypothyreose, er vekten ikke tapt riktig. Økte jod nivåer regulerer skjoldbruskkjertelen og gjør at den kan fungere skikkelig.

Svulst effekter

I noen tilfeller kan innholdet av Iodoral er også nyttig for å redusere veksten av fibroide tumorer, inkludert tumorer som kan finnes på skjoldbruskkjertelen. Dette gjøres ved å regulere dannelsen av friske celler, og kompensere for jod mangler.

Begrensninger

Mens Iodoral kan ha positive effekter på tumorvekst, er det ikke en komplett løsning. Tillegget er effektivt for å bekjempe svulster bare når en jod mangel er årsaken. Tumor reduksjon er treg, ofte tar flere år med konstant Iodoral behandling.

Dosering

I tilfeller der Iodoral behandling anbefales å regulere jod nivåer, er daglig kosttilskudd tas i pilleform, alt mellom 5 og 50 milligram per pille. Som alltid bør en lege konsulteres før noen behandling og for å bestemme passende dose.

Hva er behandlingen for Fibroid Svulster?

Fibroids er ikke-kreftsvulster som vokser i en kvinnes livmor, forårsaker kraftig menstruasjonsblødning og bekkensmerter. Ifølge National kvinner Health Information Center, 20 til 80 prosent av kvinner i USA utvikle fibroids før fylte 50. En rekke behandlingstilbud eksisterer for å enten krympe eller fjerne fibroids.

Symptomer

Symptomer på fibroidtumorer inkluderer smertefulle menstruasjonsperioder og kraftig blødning. I noen tilfeller er blødning tunge nok til å føre til anemi, en tilstand karakterisert ved en nedgang i friske røde blodceller. Andre symptomer er hyppig vannlating, metthetsfølelse eller trykk i nedre del av magen, smerter i korsryggen, smerter under sex, og komplikasjoner under graviditet eller fødsel.

Observasjon

Hvis du har fibroids, men ikke opplever noen plagsomme symptomer, kan legen anbefale at du overvåke situasjonen og bare begynne behandling hvis de fibroids forårsake symptomer. Under overgangsalderen, svulstene vanligvis krympe som hormonnivåer nedgang, og du kan finne denne prosessen å være en naturlig løsning på problemet.

Intrauterin Devices (spiral)

Intrauterine enheter (iuds) som frigjør hormonet gestagen kan hjelpe treg kraftig blødning og redusere smerte. Kobberspiral er små, t-formet enheter som er satt inn i livmoren for å hindre graviditet. Mens hormoner utgitt av spiralen kan føle deg bedre, kan de ikke krympe fibroids eller få dem til å forsvinne.

Hormonelle medisiner

Gonadotropin-frigjørende hormon agonister (GnRHa) virker ved å forårsake et fall i progesteron og østrogen nivå. Når denne reduksjonen skjer, du slutter å ha menstruasjon og fibroids avta i størrelse, redusere symptomer. Androgen, en mannlig hormon, kan være nyttig for å redusere størrelsen av livmoren, krymping fibroider, forbedring av anemi og stopping av menstruasjon. Hvis kraftig blødning er et problem, kan p-piller som inneholder hormonet gestagen bidra til å redusere blødning, selv om pillene ikke forårsaker fibroids å krympe.

Medisinske prosedyrer

Små partikler kjent som emboliske midler som injiseres i livmoren for å skjære av blodstrømmen til de fibroider i livmor arterie embolisering. Uterina embolisering anbefales hvis fibroids forårsaker betydelige smerter eller kraftig blødning, eller presser på endetarmen eller blære. Livmor ablasjon blir brukt til å ødelegge slimhinnen i livmoren med en spesielt oppvarmet instrument eller elektrisk strøm. Prosedyren enten reduserer menstruasjonsblødning eller slutter menstruasjon helt. Begge prosedyrer er anbefalt for kvinner som er sikker på at de ikke ønsker flere barn, da disse metodene gjør det umulig for en kvinne å opprettholde en graviditet.

Kirurgiske prosedyrer

Myolyse er en laparascopic prosedyre som bruker en laser, elektrisk strøm eller flytende nitrogen for å ødelegge fibroids og krympe blodkar nærende svulster. Fremgangsmåten utføres ved hjelp av et tynt, fleksibelt rør som er ført gjennom et lite innsnitt gjøres i magen. Fibroids kan fjernes under en myomektomi. Denne fremgangsmåten kan utføres som en åpen kirurgisk prosedyre eller som en laparascopic prosedyre, avhengig av størrelsen og plasseringen av fibroider. Legen din kan anbefale at du tar GnRHa narkotika før operasjonen for å krympe fibroids og gjøre dem lettere å fjerne. Hvis du velger å ha en hysterektomi vil livmoren bli fjernet, eliminere fibroids helt.

Botemidler for Fibroid Svulster

Fibroidtumorer, som også kalles livmor fibroids, leiomyomer, fibromyomas eller myomer, er godartet, ikke-kreftsvulster. De vanligvis utvikles i glatt muskelvev fra livmorveggen. Det finnes en rekke botemidler som kan behandle fibroid tumorer.

Betydning

Ifølge Center for Livmor Fibroids (CUF), fibroid svulster er den vanligste typen av solid bekkentumor hos kvinner. Mens fibroids ofte ikke forårsaker noen symptomer eller krever behandling, CUF anslår at fibroids bli symptomatisk hos cirka 25 prosent av kvinner som er i reproduktiv alder.

Expert Insight

Ifølge Mayo Clinic, i et stort flertall av tilfellene, den beste kur for fibroidtumorer er "vaktsom venter." Dette er en medisinsk metode hvor ingen behandling gis før fibroidene faktisk føre til symptomer. Symptomer inkluderer tunge menstrual blødning, bekkensmerter og press og ofte vannlating.

Typer

Det finnes en rekke konvensjonelle og tradisjonelle alternative kurer som kan brukes for å krympe eller fjerne fibroid tumorer.

Konvensjonelle Cures

Noen av de konvensjonelle kurer for fibroidtumorer inkluderer farmasøytiske legemidler som gonadotropin-frigjørende hormon agonister (GnRHa), kirurgiske prosedyrer som for eksempel en hysterektomi eller myomectomy, så vel som ikke-invasive prosedyrer som inkluderer myolyse, endometrial ablasjon og fokusert ultralyd kirurgi.

Tradisjonelle Folk Rettsmidler

Fibroids har tradisjonelt blitt behandlet med naturlige botemidler, som inkluderer urte formuleringer og homøopatiske midler (ressurs 3). Disse er ofte forberedt fra medisinske urter som rødkløver, meksikansk wild yam, poke rot og chasteberry.

Misforståelse

Fibroider kan feilaktig bli assosiert med øket risiko for livmorkreft. Men ifølge Mayo Clinic, fibroids er ikke-kreftsvulster som sjelden utvikler seg til kreft.

Hva er tegnene på Fibroid Svulster?

Fibroidtumorer er ikke-kreftsvulster på eller i livmoren. Selv om livmor fibroids har ofte ingen symptomer, er det flere vanlige tegn på fibroidtumorer, som indikert av Penn State Hershey Medical Center og Cedars-Sinai Hospital.

Endringer i menstruasjonssyklusen

Endringer i menstruasjonsmønster kan være et tegn på fibroid svulster. Symptomer inkluderer blødning mellom perioder, tunge menstrual blødning (noen ganger med blodpropper), lengre enn normale menstruasjonsperioder, og økt kramper eller smerter med perioder.

Abdominal Signs

En følelse av fylde eller trykk i nedre del av magen eller uvanlig gass eller forstoppelse kan tyde fibroids. Noen ganger, kvinner utvikler en forstørret abdomen, som de feil for vektøkning.

Pain

Fibroidtumorer kan forårsake smerter under sex, smerter i baksiden av bena eller bekkensmerter.

Andre tegn

Fibroids kan også føre til press på blæren, og skaper en konstant følelse av å måtte urinere, eller press på tykktarmen som kan føre til forstoppelse eller oppblåsthet.

Expert Insight

Penn State Hershey Medical Center anbefaler at du ser din gynekolog eller andre helse-omsorg profesjonell hvis du har gradvise endringer i menstruasjonsmønster, eller hvis du utvikler fylde eller tyngde i nedre del av magen.

Når er en svulst på livmorhalsen ikke kreft?

Når er en svulst på livmorhalsen ikke kreft?


Flertallet av svulster på livmorhalsen er ikke kreft. Ifølge National Cancer Institute, bare 8,2 prosent av kvinnene i USA utvikle livmorhalskreft. Det er flere ikke-kreftsvulster som kan utvikle seg på livmorhalsen, inkludert polypper, cyster, muskelknuter og vorter.

Polypper

Cervical polypper vokser fra slimhinnen i livmorhalsen. Disse vekster er ofte infisert og så mange kvinner må ta antibiotika etter sine polypper er fjernet. Men når fjernet, polypper vanligvis ikke tilbake.

Cyster

Cervical cyster er slim-fylt vekster. De normalt ikke føre til noen smerter eller andre symptomer og ikke krever noen behandling.

Fibroids

Cervical fibroids utvikle seg i den muskulære veggen av livmorhalsen. De er vanskelige å fjerne uten å eliminere vevet i området.

Vorter

Genital warts er forårsaket av humant papillomavirus (HPV). Disse vortene kan vokse på livmorhalsen og ofte opptrer som enkelte hvite støt eller som en klynge av humper. Ifølge Centers for Disease Control (CDC), HPV stammer som forårsaker kjønnsvorter er ikke de samme typene som er ansvarlige for livmorhalskreft.

Pap og bekken

The Mayo Clinic sier å ha regelmessige celleprøver og bekken eksamener vil bidra til å oppdage celleforandringer.

Fibroid svulst i magen

Livmor fibroids er godartet (ikke-cancerous) svulster som dannes i bekkenet. Dette er vanlig hos kvinner og vanligvis forårsaker ingen symptomer. Imidlertid vil noen kvinner opplever alvorlig blødning og magesmerter.

Definisjon

Også referert til som myomas, fibroids dannes i myometrial lag av livmoren. Dette er midtsjiktet av livmoren. De kan noen ganger blir stor nok til å stikke frem utenfor livmoren, eller inn i den endometriale sjikt. Dette kan forårsake kraftig blødning under menstruasjon.

Symptomer

Noen kvinner viser ingen symptomer og fibroids blir oppdaget som et tilfeldig funn på en ultralyd eller under en bekken eksamen. Men noen kvinner vil oppleve tunge perioder, bekkensmerter, smerter under samleie eller press bekken.

Diagnose

Ultralyd brukes til å diagnostisere fibroids. De kan lett bli sett på en transvaginal sonogram. Ofte legen mistenker fibroids under en bekken eksamen og bruker ultralyd for å bekrefte denne mistanken.

Behandling

Avhengig av hvor mange fibroids du har, og hvor store og invasiv de er, vil behandlingen variere. En livmor arterie embolisering er en prosedyre som kutter blodtilførselen til fibroid, forårsaker den til å krympe. Hvis dette ikke lykkes, kan fibroids fjernes kirurgisk. Den mest ekstreme mulighet er en hysterektomi, hvor livmoren er fjernet. Dette kan være et levedyktig alternativ for en kvinne av ikke-fruktbar alder, og som muligens er allerede i overgangsalderen.

Medical Therapy

Hvis du ikke ønsker å gjennomgå noen operasjon for å fjerne fibroids, kan du prøve en annen metode som bare reduserer symptomene. Orale prevensjonsmidler kan brukes for å redusere menstruasjonsblødning og regulere syklusen. Intrauterin enheter (iuds) kan plasseres i livmoren for å redusere størrelsen på fibroid. Iuds er primært brukt for fødselskontroll, men noe på markedet slippe en liten mengde av hormonet inn i livmoren. Dette kan ha positive effekter for kvinner som lider av fibroids.

Svulst i det indre øret

Svulst i det indre øret


Ifølge Timothy C. Hain, MD, er det indre øret omtrent på størrelse med en krone. En voksende svulst kan ikke gå ubemerket for lenge. Selv om tanken på noe vokser inni øret kan virke urovekkende, ifølge Mayo Clinic, de fleste øre svulster er ikke-cancerous (godartet).

Misforståelse

Indre øret svulster er sjelden forårsaket av kreft sprer seg fra andre deler av kroppen din. Ifølge Timothy C. Hain, MD, selv om ondartede svulster kan spre seg overalt i kroppen, det indre øret - å være et så lite mål - er vanligvis ikke påvirket.

Utvikling

Ifølge Mayo Clinic, indre øret svulster, kalt akustikusnevrinom, utvikle seg på den åttende hjernenerve, som går fra det indre øret til hjernen. Indre øret tumorer, ifølge Mayo Clinic, er en av de mest vanlige typer av hjernesvulster som behandles.

Symptomer / Signs

Symptomer på en akustisk neuroma inkludere hørselstap på ett øre, ringing i øret, svimmelhet og ansikts nummenhet eller svakhet. Påvisning av en akustisk neuroma ofte oppstår under en audiometric hørselstest. En betydelig hørselstap på bare ett øre eller unormalt lave talegjenkjenning score, er to ting som ville føre til en audiograf til å mistenke en svulst.

Diagnostisering

CT og MR skanner ofte bekrefte tilstedeværelse av en indre øret svulst. Ifølge Mayo Clinic, andre øret problemer deler de samme symptomer som indre øret svulster, gjør dette diagnostisere et tidlig stadium svulst vanskelig. Indre øret svulster vanligvis er til stede under screenings for andre forhold.

Løsning / Behandling

Ifølge Timothy C. Hain, MD, de fleste akustikusnevrinom vokser svært langsomt gjør konservativ ledelse et behandlingsalternativ. Raskt voksende svulster, store svulster eller svulster for nær hjernestammen bør krympet med stråling eller
kirurgisk fjernet.

Årsak

Ifølge Mayo Clinic, årsaken akustikusnevrinom fortsatt ukjent. Nevrofibromatose 2, en genetisk lidelse, kan forårsake vekst av svulster i det indre øret vestibulocochlear nerver i begge ører.

Alkoholrelatert hukommelsestap

En av farene ved inntak av for mye alkohol er muligheten for mørkla og opplever en periode med midlertidig hukommelsestap eller hukommelsestap. Blackouts og hukommelsestap er svært vanlig for alkoholikere. For en person til å oppleve negativ bivirkning av hukommelsestap, ville de måtte være å drikke alkohol som en alkoholiker, i hovedsak, mange ganger om dagen, hver eneste dag i uken. Mange tolker dreven outs og hukommelsestap å være tidlige "høye risikoindikatorer" på alkoholisme.

Funksjon

Alkohol har sterke og vidtrekkende effekter på mange deler av hjernen. Når alkoholen er forbrukt, starter umiddelbart legemet prosessen med å bryte den ned. Når dette skjer, nedbrutte stoffer som kalles etylestere akselerere bevegelsen av positivt ladede kaliumioner fra hjernecellene i de ytre membraner. Dette fører til en negativ ladning på innsiden av hjernecellene, som så vidt skader kroppens kalsiumkanaler. Hjerneceller avhenge av kalsiumkanaler for å kommunisere med kroppens andre celler.

Andre Brain Effekter

I nærvær av alkohol, mottar hjernen langt mindre oksygen. Overdreven alkohol har også en ødeleggende virkning på kroppens sentralnervesystemet. Disse effektene, kombinert med svekket kalsiumkanaler, forstyrre kroppens hippocampus (i hjernens mediale tinninglappen) aktivitet. Alkohol forstyrrer romlig referansehukommelsesoppgaver og senker nivåene av glutamat utgitt i synapsene i hippocampus i hjernen.

Demens

Ifølge forskning utført ved John Hopkins University, synes overdreven alkoholforbruk også å øke risikoen for demens for personer senere i livet (hukommelsestap er en stor del av demenslidelse). Folk som drakk over 14 alkoholenheter per uke ble funnet å ha en høyere risiko for demens.

Wernicke-Korsakoff syndrom

Alkohol demens kalles Wernicke-Korsakoff syndrom. I denne lidelsen, folk har lavere tiamin nivåer som følge av hyppig alkoholforbruk (daglig alkoholinntak for eksempel at av alkoholikere). Vitamin B1 kosttilskudd, men kan bidra til å snu denne mangelen. Denne sykdommen fører til svekket hukommelse, læreevne og evne til problemløsning. En identifisere symptom på denne sykdommen er at enkeltpersoner utgjør levende og svært detaljerte beretninger om opplevelser som aldri skjedde.

Advarsel

Overdreven drikking av alkohol kan ha en rekke negative konsekvenser, inkludert permanent hjerneskade. Ungdom og unge voksne kan forårsake mer skade på andres hjerner enn eldre drinkers, ifølge forskning utført ved Duke University. Stordrikkere som er unge blitt langt mer sårbare for de farlige nevrotoksiske effekter som kommer som et resultat av å konsumere store mengder alkohol. Slik at ikke bare kan føre til overdrevet alkohol hukommelsestap, den kan også skade læreevner i hjernen så vel. Lignende resultater ble også funnet i studier utført av Dr. Thomas Heffernan, et Northumbria University psykolog.