Digidexo.com

kortisol hodepine

Hva er effekten av perimenopause & Kortisol?

Kvinner vanligvis forbinder perimenopause og overgangsalder med ord østrogen, hetetokter og hormonbehandling. Forskning bekrefter hormon kortisol, kjent som stresshormon, spiller også en rolle i endringer som forekommer i kroppen i perimenopause, inkludert endringer i fysisk utseende og helse.

Perimenopause

Perimenopause er overgangsfasen frem til overgangsalder --- opphør av reproduksjonssyklusen hos kvinner. I denne perioden som begynner på ca 45 til 55 år, oppstår hormonelle endringer med symptomer som spenner fra mild til alvorlig. Vises på deres hjemmeside, Mayo Clinic artikkel "perimenopause," løser symptomer som varierer i måten de oppleves av den enkelte. Blant dem er uregelmessig menstruasjon, hodepine, rødme i ansiktet og brystet (hetetokter), humørsvingninger, vaginal tørrhet, vektøkning og hyppige og plutselig behov for å urinere.

Kortisol

Harrison Wein, Ph.D., i sin artikkel "Stress og sykdom: New Perspectives" vises på National Institutes of Health "Word on Health" nettside, forteller kortisol, som produseres av binyrebarken (funnet på toppen av hver nyre) , er viktig for regulering av energi og hjelper immunforsvaret i å bekjempe sykdom. Situasjoner som omfatter langvarige perioder med stress kan føre til overproduksjon av kortisol som resulterer i negative bivirkninger inkludert forlenget undertrykkelse av immunresponsen. Som dokumentert av forskere ved Oregon Health & Science University, er det en også faktor i overgangsalderen fedme.

Kortisol og kroppsvekt

De hormonelle endringene som skjer i løpet perimenopause resulterer i en nedgang i kroppens evne til å produsere muskelmasse. Dette fører til en økning i kroppsfett som nevnt i Epigee artikkel "overgangsalder og vektøkning." Disse naturlig forekommende endringer i kroppsfasong kan forårsake stress fører til økt kortisolnivå. Høye mengder cortisol i blodet er knyttet til en økning i magefett som bekreftes av forskere ved Oregon Health & Science University.

Kortisol og immunitet

I artikkelen av Harrison Wein, Ph.D., vi også oppdage at fysisk og følelsesmessig stress kan intensivere til det punktet hvor økt kortisolnivå i blodet holder seg høy sviktende å gå tilbake til pre-stressnivå. Når stresset opprinnelig oppstår, viderekoble kroppen energi til de områdene hvor det er mest behov for fight or flight respons --- muskler, for eksempel. For å gjøre dette, noen prosesser, som immunforsvaret, er midlertidig stengt. Når kortisolnivåene er høye, fortsetter immunresponsen å forbli inaktive plassere kroppen i fare for angrep av sykdomsfremkallende stoffer som bakterier og virus. Dette kan også føre til sykdommer som revmatoid artritt, som antas å være forårsaket av et immunsystemfeil, og til psykiske problemer på grunn av angst som stammer fra økningen i blodtrykk og hjertefrekvens forbundet med fight or flight-modus.

Behandling

The Mayo Clinic forteller oss at stress reduksjon teknikker anbefales å lindre noen symptomer og problemer forbundet med perimenopause. De foreslår også å spise en sunnere kosthold for å redusere hetetokter og redusere risikoen for helseproblemer som kan utvikle seg, som for eksempel benskjørhet og hjerteproblemer og til å etablere en regelmessig mosjon rutine, vist seg å lindre stress og kontrollere vekten. Medikamentell behandling, inkludert p-piller og hormoner, er et annet behandlingsalternativ tilgjengelig for symptomlindring.

Kortisol ubalanse symptomer

En kortisol ubalanse oppstår når du har for mye eller for lite kortisol, en type kortikosteroid produsert av binyrene. Det er mange symptomer på kortisol ubalanse og å ha enda ett symptom kan bety at du lider av tilstanden.

Årsak

Kortisol er produsert som respons på stress. Hvis du har mye stress i livet ditt, er binyrene stadig produserer kortisol. Som belastningen blir for høy for binyrene til å holde tritt med, slår de seg ned og slutte å produsere kortisol helt.

Vekt

En av de mest merkbare symptomer til kortisol ubalansen er vektøkning. Selv om du vil være økende vekt, spesielt rundt magen, kan du merke at du mister litt muskelmasse, et annet symptom.

Kognitive symptomer

Hvis kortisolnivå er slått av i blodet, kan du merke at du har en vanskeligere tid å huske ting. Du kan også ha en kortisol ubalanse hvis du opplever angst, irritabilitet og depresjon som ikke er normalt for deg. Noen mennesker vil begynne å ha søvnforstyrrelser og / eller søvnløshet.

Andre fysiske symptomer

Det vanligste symptomet på kortisol ubalansen er utmattelse som ikke hjalp ved å sove, men andre fysiske symptomer inkluderer hodepine, allergier, thinning hud og hår, kviser og sukker cravings.

Behandling

Legen din vil teste spytt for å se hvor mye av en kortisol ubalanse du har. Etter testresultatene har returnert, kan legen ønsker å sette deg på en hormonbehandling. Du kan hjelpe din behandling ved ikke å forbruke hydrogenert fett, koffein, raffinerte karbohydrater (inkludert sukker) og alkohol, hvis mulig.

Sykdommer som forårsaker Cluster Hodepine

Sykdommer som forårsaker Cluster Hodepine


Cluster hodepine er episoder av umåtelig smertefull hodepine som har en tendens til å komme i forutsigbare bølger med perioder med remisjon i mellom. De forferdelige hodepine, med kallenavnet "selvmords hodepine," er allment ansett for å være den verste smerten et menneske kan muligens føle og har vært knyttet til en rekke sykdommer. Mens ingen bevis har vist at en bestemt sykdom faktisk forårsaker klyngen hodepine, har mange studier vist at cluster hodepine forekommer oftere hos personer som har visse sykdommer, tidligere forhold og ubalanser.

Hjertesykdom

En fersk undersøkelse fastslått at cluster hodepine forekommer oftere hos pasienter med hjerte sykdommer som påvirker pulsmønstre. Når luft og blod ikke er skikkelig sirkulert og regulert i hjertet, når denne dårlige kvalitet blod hjernen, utløser en reaksjon i hjernen som forårsaker en betennelse. Denne betennelsen kan føre til en alvorlig hodepine.

Melatonin Ubalanse

Lave nivåer av melatonin har vært knyttet til å klynge hodepine, og melatonin kosttilskudd har vist seg å redusere cluster hodepine hos noen pasienter. Melatonin regulerer de cirkadianske rytmer av hjernen, som er i det vesentlige den biologiske klokken innenfor hver person. Når denne biologiske klokke blir ute av sync, utgivelser hjernen feil mengder kjemikalier, som kan føre til en betennelse og forårsake hodepine. Denne teorien har ikke blitt bevist, men mange forskere mener at koblingen til melatonin og cluster hodepine er sterk på grunn av den sykliske, nesten klokkelignende presisjonen som hodepine oppstår.

Kortisol Ubalanse

Kortisol ubalanser har vært nært knyttet til cluster hodepine. Selv om det ikke er påvist at dips i kortisolnivåer Årsak cluster hodepine, studier har vist at personer som lider av cluster hodepine vanligvis har lavere nivåer av kortisol enn folk som ikke lider av cluster hodepine. Kortisol regulerer stresshormoner i hjernen. Når kortisolnivået dip, er disse stresshormoner ikke regulert skikkelig. Hvis for mye av en spesiell belastning kjemisk slippes, blir hjernen betent og en alvorlig hodepine kan forekomme.

Serotonin Ubalanse

Når serotonin er ute av balanse, har signalene i hjernen ikke sende riktig og kan utløse cluster hodepine. Serotonin, i kombinasjon med melatonin, regulerer de cirkadianske rytmer av hjernen. Når en person har en serotonin ubalanse, frigjør hjernen feil mengder kjemikalier, som kan føre til en betennelse og forårsake hodepine.

Karsykdommer

Karsykdommer, som er en abnormitet av blodårene i hjernen, har vært knyttet til cluster hodepine. Karsykdommer inkluderer Buerger sykdom, blodpropp, koldbrann, og vaskulitt. Problemer med blodårene i hjernen kan forårsaker klyngen hodepine på mange forskjellige måter. For mye eller for lite oksygen sirkulerer i blodårene kan føre til betennelse, som kan hevelse av blodårene.

Hodeskade

Stump traume mot hodet, hjernerystelser eller whiplash er ofte forbundet med senere forekomster av cluster hodepine. Skade arteriene i nakken er også gjerningsmannen for årsaken til cluster hodepine. Enhver skade i hodet kan føre til hjernen til å reagere ved å sende spesielle mengder av forskjellige kjemikalier til det punktet, noe som resulterer i hodepine i mange år eller resten av en persons liv.

Hodepine vs migrene

Hodepine er vanlig og er ofte bare en plage. Når hodepinen blir kronisk eller alvorlig, men de kan være ødeleggende. Flere typer hodepine, for eksempel migrene, kan bli kroniske. Erkjennelsen av forskjellene mellom migrene og andre typer hodepine vil gjøre diagnose, behandling og forhindring enklere.

Kjennetegn

Migrene har forskjellige funksjoner som skiller dem fra andre typer hodepine. De er preget av alvorlige, bankende smerte vanligvis på den ene siden av hodet og vanligvis vare fra tre til 72 timer. De kan bli innledet av en aura, som omfatter synsforstyrrelser som glorier eller blinkende lys, og prikking i hender eller ansikt og en metallisk smak i munnen. Migrene er også ledsaget av kvalme, oppkast og følsomhet for lys eller lyd. Til sammenligning, spenningshodepine produsere en murrende smerte, mild til moderat intensitet. Smerten forekommer på begge sider av hodet eller panne, og er ledsaget av tetthet i baksiden av hodet og nakken. Cluster hodepine forårsake intense smerter bak det ene øyet, men vare bare 30 minutter til tre timer. Cluster hodepine er ledsaget av sinus drenering, rødhet i øyet eller en hengende øyelokk på den berørte side. De hodepine forekommer opp til seks ganger om dagen i løpet av flere uker eller måneder.

Årsaker

Hver type hodepine har forskjellige årsaker. Migrene årsakene er forskjellig for hver person. Vanlige migrene triggere inkluderer matvarer (for eksempel, harde oster, vin, sjokolade eller bearbeidet mat), mangel på søvn, vær endringer, varierende hormonnivåer eller venter for lenge med å spise. Spenningshodepine kan være forårsaket av stress, angst, holder en stilling for lenge, depresjon eller dårlig holdning. Årsaken cluster hodepine er ukjent, selv om hodepine kan være relatert til endringer i nivåer av hormoner kortisol eller melatonin eller nevrotransmitteren serotonin.

Behandling

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) kan brukes til å behandle migrene, spenningshodepine og cluster hodepine. NSAIDs inkluderer aspirin, paracetamol, ibuprofen og naproksen i over-the-counter eller reseptbelagte styrke. En klasse av legemidler som kalles triptaner effektivt behandler migrene og kan også brukes for spenningshodepine hvis personen har også migrene. Triptaner inkluderer sumatriptan, zolmitriptan og rizatriptan. Cluster hodepine svare på ren oksygen. Injisert eller inhalert triptaner, kan dihydroergotamin og oktreotid også være effektivt. Lokalbedøvelse eller kirurgi kan brukes for folk som ikke klarer å svare på andre behandlinger.

Forebygging

Migrene og spenningshodepine kan forebygges ved å holde en detaljert hodepine dagbok og unngå mat eller situasjoner som utløser hodepine. Avspenningsøvelser forhindre spenningshodepine. Low-dose amitriptylin brukes som et forebyggende behandling for mennesker som har hyppige migrene. Den første episoden av cluster hodepine kan ikke forebygges, men når syklusen starter, kan forebygging terapi inkluderer kortikosteroider, ergotamin eller nerve blokker.

Når skal man oppsøke lege

Kontakt lege dersom du har mer enn tre hodepine i uken, ta deg smertestillende for din hodepine nesten hver dag, ikke den anbefalte dosen av en over-the-counter smertestillende ikke lindre hodepine eller mønster eller alvorlighetsgraden av hodepine endringer. Søke øyeblikkelig hjelp hvis du opplever den verste hodepinen du noensinne har hatt, hvis hodepinen er plutselig eller ledsaget av feber, stiv nakke, forvirring eller dobbelt syn, hvis hodepinen er et resultat av en hodeskade eller dersom hodepinen forverres etter hvile og smertestillende midler.

Foods høy i Kortisol

Foods høy i Kortisol


Et produkt av våre binyrene, kortisol, vanligvis kjent som "stresshormon," er en viktig regulator av blodtrykk og immunrespons. I sin normale funksjon, hjelper kortisol kroppen din ved å konvertere proteiner til brukbar energi og bekjempe betennelser. Foods høy i koffein, sukker og fett bidra til høyere kortisolnivå, som kan utløse negative helseeffekter som vektøkning, magesår, hukommelsestap og et svekket immunforsvar.

Koffein

Koffein er et sentralstimulerende som øker blodtrykket som det er inntatt. Studier har vist forbruker store mengder av det - tre kopper eller mer om dagen - kan heve kortisolnivå og kan forårsake hodepine, hjertebank, nervøsitet eller resultere i mer alvorlige utfall som hjerneslag og hjertesykdom.

Koffein er også funnet i te, soda, sjokolade, og en rekke andre ting, og når inntatt i store mengder over tid kan føre til at kroppen overprodusere kortisol. Dette resulterer i en senkning av produksjonen av enzymer for å fordøye mat og reduserer kroppens opptak av mineraler og andre næringsstoffer. Denne kombinasjonen kan resultere i utvikling av osteoporose.

For å senke kortisolnivå, redusere kaffeforbruket til to kopper eller mindre om dagen eller velge alternativer som kan ha en lavere koffein innhold innhold som svart eller grønn te, sier Marcelle Pick, OB / GYN sykepleier utøveren. The Center for Science i Public Interest produserer en omfattende liste over koffein produkter og deres innhold på http://www.cspinet.org/new/cafchart.htm .

Raffinert sukker og enkle karbohydrater

Matvarer med høy glykemisk indeks som hvitt brød, poteter, cookies og andre karbohydrat laden matvarer kan heve kortisolnivå. Ifølge Dr. Nancy Mullan, disse produktene har en tendens til å være over behandlet og spaltet raskt, forårsaker kortisol å bli sluppet raskt inn i kroppen og spiking insulinproduksjon. Drikker store mengder alkohol kan også bidra til høyere kortisolnivå.

Hold kortisolnivået i sjakk ved å velge høy-fiber, komplekse karbohydrater som bønner, hele korn frokostblandinger, brød og havregryn.

Høy fett, høyt kortisol

Fettrik mat også utløse høyere nivåer av kortisol produksjon. Mettet og trans fett finnes i de fleste bearbeidede snacks og stekt mat. Forbrukes i store mengder, kan animalske produkter som rødt kjøtt, ost og helmelk produkter være vesentlige bidragsytere til kortisol ubalanse, som ikke bare kan svekker immunsystemet, men føre til vektøkning og utvikling av magefett, som har vært knyttet til hjerte sykdom.

Se etter sunne enumettet fett fra avokado, mandler og olivenolje. Studier har også vist Omega-3 fettsyrer fra fisk og linfrøolje bidrar til friske kortisolnivå.

Hjem rettsmidler for å senke Kortisol

Kortisol er et steroid hormon. Binyrebarken, en del av binyrene, produserer kortisol. Når kortisolnivået er høyt, kan det føre til visse svulster og andre sykdommer og tilstander. Det er viktig å senke høye kortisolnivåer for å holde binyrene og kroppen som helhet fungerer. Siden mange tradisjonelle medisiner kan føre til flere uønskede bivirkninger, mange mennesker velger å bruke hjemme rettsmidler for å senke sine kortisolnivå. Skjønt, bør alle mennesker med høye kortisolnivåer oppsøke lege og vil mest sannsynlig kreve noen form for medisinsk behandling, hjem rettsmidler for å senke kortisolnivå kan være en gunstig kompliment til tradisjonelle behandlingsmetoder.

Holy Basil

Hellig basilikum er en urt som kan brukes som et hjem rette for å senke kortisolnivå. Denne urten er innfødt til India og har flere bruksområder. Når den brukes daglig, det sies å være gunstig i å senke kortisolnivå i kroppen. Når kortisolnivået er senket, så er blodsukkernivået. Holy basilikum kan også bidra til å redusere og forebygge stress når den brukes til lavere kortisolnivå.

Smertebehandling

Smerte kan føre kortisolnivået til å stige, selv enkle hodepine smerte. Hvis du lider av kroniske smerter og har et høyt kortisolnivå, kan administrerende at smerte føre til en lavere kortisolnivå. Ting så enkelt som vanlig, skånsom trening kan hjelpe mange typer muskel- og leddsmerter. Noen typer smerte trenger å bli behandlet av en lege.

Eliminer koffein

Koffein kan føre kortisolnivå til å stige så eliminere koffein fra kosten kan resultere i en lavere kortisolnivå. Det sies at koffein er i stand til å øke kortisolnivå i blodet med om lag tretti prosent. Selv en drastisk reduksjon i inntak av koffein kan føre til en lavere kortisolnivå.

Regelmessig trening

Trene regelmessig kan bidra til lavere kortisolnivå. Det hjelper også å redusere stress. Du trenger ikke å utføre anstrengende trening, og hvis du ikke trener ofte er det best å starte forsiktig. Start med mild til moderat trening, som gåing, og gjøre det i ca 15 minutter og gradvis bygge opp til 30 minutter minst 4 til 5 dager i uken.

Sunt kosthold

Et sunt kosthold er avgjørende for en sunn kropp, men det bidrar også til å senke kortisolnivå. Spise en diett rik på hele korn, meieriprodukter, frukt og grønnsaker kan bidra til å senke kortisolnivå. Mat som er pakket med essensielle fettsyrer og fiskeoljer, som for eksempel laks, er også sies å være gunstig i å senke kortisolnivå.

Hvordan bruke Kortisol for Plager

Hvordan bruke Kortisol for Plager


Kortisol, ifølge Min 7 Day Diet, er et steroid hormon som produseres i kroppens binyrene som hjelper kroppen takle stress. For lite eller for mye kortisol kan ha usunne bivirkninger og produsere plager i kroppen. Hypocortisolism, ifølge Dr. Ray Sahel, er MD en kortisol mangel som kan føre til plager som fibromyalgi, kronisk utmattelsessyndrom, og smerte. Økende kroppens kortisol produksjonen kan gjøres med syntetiske medisiner, for eksempel kortison og hydrokortison, men kan også bli stimulert naturlig med urter og matvarer.

Bruksanvisning

Kortisol stimulering med lakris rot

•  Ta en lakris rot kapsel to ganger om dagen med mat for å hindre nedbryting av adrenal hormoner, som kortisol (kroppens primære stress kjemper adrenal hormon), for å redusere nedbryting av disse hormonene.

Erstatt ett eller begge av dine daglige lakris rot kapsler med en kopp lakris rot te.

Et tredje alternativ til te eller kapsler er å legge til 2 ml av lakris rot ekstrakt til vann eller juice ved måltidene.

Kortisol stimulering med binyrene-sunn mat

For å bekjempe binyretretthet, har et protein til hvert måltid for å holde blodsukkeret balansert, og aldri hoppe over frokost.

Begrens mengden av matvarer som blåbær, jordbær, brokkoli og tomater som er høy i vitamin C, som høye nivåer av vitamin C kan redusere kortisolnivå i kroppen.

Øk kalium-rik mat i kostholdet ved å legge porsjoner med svisker, avocado, poteter, tomater og asparges til ditt daglige inntak. Kalium er en nøkkelkomponent i adrenal helse.

Begrens karbohydratinntak til fullkorn er rike på panthothenic syre for å holde blodsukkeret balansert, og øke det daglige inntaket av binyre-essensielle pantotensyre.

Tips og advarsler

 • Dr. Sahel advarer at bare pasienter med legediagnostisert kortisol mangler og medisinske forhold relatert til disse manglene bør bruke syntetiske kortisol medisiner på grunn av deres skadelige bivirkninger.
 • Å ha for mye kortisol i blodet kan føre til ødeleggende hodepine, advarer Hodepine-migrene-Release. Konsultere legen din dersom du har hyppige hodepine om morgenen eller hodepine etter måltider - de kunne indikere et overskudd av kortisol i kroppen.

Lave nivåer av kortisol

Hvis du ser på TV eller høre på radio, har du sannsynligvis hørt om kortisol og effektene av høye kortisolnivåer i kroppen. Men du også kan ha lave kortisolnivå, som kan være farlig og forårsake ekstremt ubehag.

Om Kortisol

Kortisol er et hormon som naturlig gitt ut av kroppen. Det er utskilt av binyrebarken som respons på ACTH, adrenal kortikal hormon, som er produsert i hypofysen. En frisk kortisolnivået er viktig fordi kortisol bidrar til å holde under kontroll inflammasjon, støtter immunsystemet, og regulerer blodsukker og energinivåer.

Normale kortisolnivå

Nivåer av kortisol varierer i løpet av dagen. For eksempel, normale nivåer for voksne variere 5-23 mikrogram per desiliter om morgenen og 3 til 13 mcg / dl ved ettermiddagen. Et barns normale nivåer er 3-21 mcg / dl om morgenen og 3 til 10 mcg / dl i ettermiddag.

Blodprøver vil hjelpe en lege bekrefte kortisolnivå. Noen leger vil tillate en liten varians på hver side av disse tall.

Symptomer

Det vanligste symptomet på lave kortisolnivåer er kronisk tretthet. I tillegg er noen mennesker opplever ekstrem irritabilitet, manglende evne til å fokusere eller håndtere stress, hodepine, mangel på tålmodighet, panikkanfall og enda ustabile blodsukker. Den ekstrem trøtthet er ofte det som bringer folk til legen for å finne ut hva som er galt.

Årsaker

Årsaken til lave kortisolnivåer varierer fra person til person. Den vanligste årsaken er Addisonâ € ™ s sykdom, som påvirker binyrene. Forstyrrelser i immunsystemet, hodeskader og infeksjoner kan skade binyrene, som fører til utvikling av Addisonâ € ™ s sykdom.

I sjeldne tilfeller kan lave nivåer av kortisol være forårsaket av indre blødninger. Kjent som Sheehanâ € ™ s syndrom, dette fører til at kroppen til å gå inn i sjokk, noe som resulterer i skader på hypofysen. Dette betyr at sårt tiltrengte ACTH i ikke utskilt og kroppen ikke produserer nok kortisol.

Lave kortisolnivå har også vært knyttet til en skadet hypofysen.

Behandling og støtte

Behandling av lave kortisolnivå er avhengig av årsaken. I noen tilfeller vil blodtap bli behandlet med en infusjon, og problemet vil rette seg selv. I andre tilfeller vil leger foreskrive medisiner for å øke produksjonen av ACTH, og dermed øke kortisol nivåer.

Du kan bidra til å støtte sunn kortisol produksjonen ved å støtte adrenal system. En komplett vitamin og mineraltilskudd tas hver dag vil hjelpe. I tillegg kan du ta en Mag-C kapsel tre ganger om dagen, og vitaminer B5 og B6 en gang om dagen.

Bivirkninger av Kortisol Pills

Bivirkninger av Kortisol Pills


Kortisol er et hormon som naturlig produseres av kroppen. The Better Health Channel bemerker at noen mennesker tar syntetiske kortisol piller, som er kalt kortison, eller kortikosteroider. Dette steroid narkotika er en anti-inflammatoriske medisiner. Det blir ofte brukt til å behandle hudsykdommer, allergier, leddgikt, lupus, pusteforstyrrelser og psoriasis. Diskutere nøye med legen din mulige bivirkninger av å ta et steroid medisinering. Hold oversikt over eventuelle bivirkninger du gjøre opplevelsen så du kan informere legen din.

Endringer i Utseende

Kortisol er et steroid medikament. Steroider kan føre til endringer i en persons fysiske utseende. Noen pasienter kan utvikle akne. The American Osteopathic College of Dermatology advarer om at kortisol kan også føre til utvikling av et rundt ansikt, samt en omfordeling av kroppsfett til magen og ansiktet. Armer og ben kan bli tynnere. Steroider kan også øke appetitten og føre til vektøkning. En person tar kortisol kan være mer utsatt for bruising, på grunn av forandringer i hudens holdbarhet.

Psykologiske effekter

Kortisol piller kan føre til psykologiske bieffekter. Ifølge American Osteopathic College of Dermatology, kan noen av disse bivirkningene inkluderer humørsvingninger, humørsvingninger, irritabilitet og søvnproblemer. Noen pasienter kan også oppleve eufori, uro og depresjon.

Andre bivirkninger

Kortisol kan også forårsake andre bivirkninger som hodepine, kvalme, oppblåsthet, magesmerter, svimmelhet og økt svetting. Pasientene kan også være tregere til å helbrede fra sår. Pasienter som opplever mer alvorlige bivirkninger bør ringe legen sin. Disse kan omfatte hoste opp blod, kortpustethet, anfall, tjæreaktig eller blodig avføring, synsproblemer, rask hjerterytme, forvirring, muskelsvakhet, brystsmerter og en kraftig smerte i øvre del av magen som kan tyde på pankreatitt.

I tillegg bør pasienter som tar steroider unngå å ha en "live" vaksine gis til dem. Pasienter bør unngå kontakt med personer som har infeksjoner eller er syke. Eksponering for meslinger og vannkopper kan være dødelig.

Interaksjoner

Noen medisiner og medisinske forhold kan samhandle med kortisol. Legemidler som kan samhandle med steroider inkluderer blod-tynner, diuretika, diabetes narkotika, ciklosporin, rifampicin, ketokonazol og beslag narkotika. Pasienter bør unngå å ta en daglig aspirin. Ifølge Drugs.com, er det ukjent om kortisol kan skade det ufødte barnet, men det kan passere gjennom morsmelk. I tillegg kan du ikke bruke denne medisinen hvis du har en leversykdom, grønn stær, grå stær, nyresykdom, diabetes, skjoldbrusk lidelse, magesår, hjertesvikt, depresjon, psykiske lidelser, osteoporose eller høyt blodtrykk.

Hvordan redusere Kortisol Med Gingko

Kortisol er et steroid hormon som produseres naturlig av binyrene. Dette hormonet er nødvendig for normal hjernefunksjon, opprettholde blodsukkernivåene og blodtrykk, og er integrert i immunsystemet. Overdreven kortisol, men kan ha negative effekter, inkludert svekket hukommelse, tretthet, høyt blodsukker, muskelproblemer og redusert immunitet. Noen alternative helsetjenester utøvere tror ginkgo biloba kan redusere kortisolnivå. Siden urten har andre potensielle fordeler - det er ofte brukt for minne ekstrautstyr, for eksempel - og bivirkninger er mindre vanlige, og tar den for å redusere kortisolnivå kan være verdt et forsøk.

Bruksanvisning

•  Kjøp en høy kvalitet ginkgo biloba supplement fra en naturlig mat butikk eller en hederlig online retail shop. Hvis du ikke er kjent med ginkgo, snakke med urtespesialist på en lokal butikk.

Begynn med en ginkgo biloba tillegg på 40 mg tre ganger om dagen. Du må kanskje ta supplement for et par uker før betydelige positive resultater er merkbar, ifølge Ray Sahel, en lege som er spesialist på ernæring.

Øk supplement inntak til 60 mg tre ganger om dagen hvis du ikke har bivirkninger, og ønsker å oppnå bedre resultater.

Drikk ginkgo te i stedet for din kapsel eller tablett supplere helst du vil. Ginkgo teposer har vanligvis 30 mg urte ekstrakt.

Se for de hyppigste bivirkningene som oppstår med ginkgo biloba, som kan være en urolig mage, kvalme, gass, diaré eller hodepine. Redusere dosen eller ta supplement sjeldnere hvis noen av disse oppstår.

6. Ta supplement for inntil seks måneder, maksimum kontinuerlig tidsramme anbefalt av det amerikanske National Institutes of Health (NIH).

Tips og advarsler

 • Ginkgo kan forårsake allergiske hudreaksjoner, og selv om dette er mindre vanlig, kan det bli svært alvorlig utslett. Slå av enheten og oppsøke lege umiddelbart hvis du utvikler noen form for utslett mens de tar ginkgo.
 • Folk tar blodfortynnende eller som har noen form for blødning problemer bør ikke ta ginkgo.
 • Ikke forbruke ginkgo frø, som de er giftige.

Hvordan identifisere en migrene hodepine

Hvordan identifisere en migrene hodepine


En migrene hodepine kan være invalidiserende. Det kan vare i dager. Ofte kan du ikke forstå at du har noe annet enn en vanlig hodepine til du merke en forskjell i naturen av symptomene. Lær å identifisere symptomene forbundet med migrene hodepine.

Hvordan identifisere en migrene hodepine

Merk hvorvidt du har en stemningslidelse eller føler deg deprimert. Oppmerksom på eventuelle uforklarlig humøret svinger eller endring i følelser som kommer på raskt eller varer.

Se etter en "aura". Dette kan bestå av mange affectations som tåkesyn, blinde flekker, tunnelsyn, svetting, tale eller språkproblemer, svakhet, nummenhet i armer og ben og en følelse av disassociation.

Forvent hode smerter til å begynne vanligvis etter noen få minutter til en time. Hodet smerte for en migrene hodepine er mye annerledes enn en vanlig hodepine. Forvente ubønnhørlig hamrende eller pulsering på den ene eller begge sider av hodet; forvente kvalme med eller uten oppkast; forventer at manglende evne til å "tøff gjennom" hodepine, ekstra intensitet av smerte kommer med aktivitet og overfølsomhet for lys og lyd.

Vær forberedt på typiske smertestillende for å unnlate å hjelpe smerten. Vær forberedt på å ønske et mørkt rom for å legge seg ned og være alene. Dette er hva mange lider gjør.

Vær forberedt på å tåle migrene for fra fire til 72 timer, selv om det er bare et gjennomsnitt.

Identifisere det ytterligere ved å prøve behandlinger som ofte er effektive som drikker koffein og ved hjelp av medikamenter som Cafergot. Hvis du får noen lettelse fra dette, har du ytterligere identifisert det faktum at du lider av migrene hodepine.

ringe legen når du opplever en migrene hodepine. Effektiviteten av behandling har endret seg mye de siste årene, og du kan ha nytte av en ny behandling.

Hint

 • Hvis hodepinen intensiverer eller varer mer enn 72 timer, kan du ringe legen.

Hvordan å unngå matvarer som forårsake hodepine

Hvordan å unngå matvarer som forårsake hodepine


Det er god mat for kropp og dårlig mat for kroppen din. De fleste av hodepine får vi har referert til som spenningshodepine. De mat en spiser kan også legge til hodepine smerte. Her er noen matvarer for å unngå hvis du ofte har hodepine.

Hvordan å unngå matvarer som forårsake hodepine

Tyramin Foods

•  Unngå alderen oster. Den alderen oster inkluderer blåmuggost, Gorgonzola, Brie, cheddar, Münster, feta, mozzarella, Stilton, Parmesan, sveitsiske og bearbeidet oster. Spise disse matvarene i moderate eller fjerne dem fra kosten din når du er mest utsatt for hodepine. Det er mer tyramin i alderen matvarer og tyramin øker blodstrømmen til hjernen.

Hold deg unna øl og andre drikker som er alderen, inkludert røde viner. Igjen, dette er samme grunn som trinn en. Aldringsprosessen gjør det mulig for høyere konsentrasjoner av tyramin. Den aminosyren tyrosin øker blodstrømmen til hjernen, som kan føre til en hodepine. Jo mer utsatt du er til hodepine, jo mer bør du unngå stoffet.

Spis frisk frukt, ikke alderen eller tørket seg, som er høy i tyramin. Unngå modne bananer, avokado, fiken, rosiner, aubergine og andre alderen frukter.

Konsumere ferskt kjøtt, ikke alderen kjøtt som syltet sild, hermetisk supper og alderen hermetisk kjøtt.

Limit favoritter som sjokolade, yoghurt, koffein og soya sauser.

Matvarer med tilsetningsstoffer og konditorfarge

Watch nitritt inntak. Dette er en killer på ferie. De nitritt i skinke er svært høy. Bacon er en annen mat med høye konsentrasjoner av nitritt. Det er en ny bacon på markedet som er "naturlig", og inneholder mindre enn nitritt andre bacons.

•  Unngå mat fargestoffer som fører til hodepine. Det er noen mat fargestoffer at forskning har vist å utløse hodepine. Se på ingredienslisten på produktet. Cake glasurer og andre produkter med høye konsentrasjoner av mat fargestoffer bør brukes med måte.

Be restauranter å utelate mononatriumglutamat (MSG) når du forbereder mat. Denne er fremdeles debatteres av fagfolk, men det er definitivt noe der inne som øker smerte følte i ens hode etter konsumere yummy kinesisk mat som inneholder MSG. (Faktisk er mange kinesiske restauranter nå merking mat på menyen og buffet som ikke inneholder MSG.) Kjøp potetgull som ikke har noen MSG. Les innholdet på baksiden av pakken.

Hvordan behandle en migrene hodepine

Millioner av mennesker lider av migrene. Behandlingen bør alltid begynne med profesjonell medisinsk diagnose og råd. Legen din kan foreskrive medisiner for å forebygge eller lindre migrene. Du kan også velge å bruke alternative enten terapi i kombinasjon med reseptbelagte medisiner eller på egenhånd.

Hvordan behandle en migrene hodepine

•  Ta en smertestillende. Velg mellom ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (for eksempel Advil, Tylenol eller aspirin) og triptaner (som Imitrex og Relpax). De NAIDs er over disk og brukes til flere mindre migrene. Triptaner eller andre foreskrevne smertestillende midler har en tendens til å ha flere bivirkninger, men fungerer bedre på mer alvorlig migrene.

sove. Dette er ofte en av de beste hjem rettsmidler for migrene.

Praksis muskelavslapningsøvelser som yoga eller meditasjon. Forsiktig masserer ansiktet, nakke og skuldre kan bidra til å redusere smerte av en migrene hodepine. Noen mennesker også finne lindring fra fotmassasje.

Trykk forsiktig på akupressurpunkter i bunnen av hodeskallen der skallen din møter halsen. Føler for to fordypninger som er omtrent to inches fra hverandre. En sirkulær massasje av den kjøttfulle området mellom tommel og pekefinger kan også bringe smertelindring.

Prøv niacin eller vitamin B3 kosttilskudd. Tillegget har vist seg å gi noen som lider av migrene lindring, men en høy dose er nødvendig og skal bare tas under ledelse av en lege på grunn av de mulige bivirkninger.

Hvile og slappe av i en rolig, mørkt rom. Rom uten sensoriske stimuli, inkludert lyder, lukt eller lys er best. Bruk puter eller puter til komfortabelt støtte hodet. Unngå plutselige eller anstrengende bevegelser.

Bruk isposer på baksiden av halsen eller til området som du opplever smerte.

Nevrologiske symptomer av migrene hodepine

Migrene er en alvorlig type hodepine som kan produsere immobiliserende smerte og svekke en persons evne til å fungere. Noen mennesker er genetisk disponert for migrene, og de har en tendens til å være mer utbredt hos kvinner. Migrene kan utløses av en rekke faktorer, inkludert vær endringer, fysisk eller følelsesmessig stress og mat eller drikke.

Intens smerte

Den karakteristiske nevrologiske symptomer på migrene er intens smerte på en eller begge sider av hodet. Denne smerten kan ha en konsekvent, rytmisk pulsering.

Kompromittert Thought

Problemer med å tenke eller konsentrere seg er et vanlig symptom på migrene. Forstyrret motorisk koordinasjon er også typisk.

Forvrengt syn

En annen nevrologisk symptom er uklart eller på annen måte kompromittert visjon. Noen individer se auraer rundt lys i de tidlige stadier av en migrene.

Økt irritabilitet

Personer som opplever en migrene blitt svært irritabel.

Stimuli Følsomhet

Følsomhet for lys, støy og smak kan utvikle seg som symptomer på en migrene hodepine.

Hjem Cures for migrene hodepine

Hjem Cures for migrene hodepine


Navnet "migrene" stammer fra det franske ordet for "et halvt hode" fordi det er vanligvis preget av en bankende smerte på bare én side av hodet. Det finnes en rekke naturlig hjemme botemidler for migrene hodepine som kan brukes til å behandle en smertefull, ofte svekkende tilstand.

Aromaterapi

Urte essensielle oljer kan brukes til å formulere effektive hjem rettsmidler for migrene. En slik løsning er en blanding av lavendel, peppermynte og kamille essensielle oljer. Kombiner 1 ts. Sweet Almond Oil med 3 dråper lavendelolje, 3 dråper kamille olje, 6 dråper peppermynteolje. Ved utbruddet av en migrene, masser dette til dine templer og baksiden av nakken din.

Apple Cider

Hell 1 kopp hver av eple cider eddik og vann i en liten kjele. Sakte bringe den til en byll. Slå av varmen, og plasser pannen på et stabilt underlag. Legg et håndkle over hodet og lener ansiktet over pannen og inhalerer dampen fra kjelen. Dette vil lette din migrene. Varm opp løsningen etter behov.

Akupressur

Bruk tommelen og pekefingeren (pekefinger) av en hånd til å presse fast på nettet av huden som befinner seg mellom tommel og pekefinger på den annen side ved det punkt hvor de møtes. Massasje eller fortsette å legge press for 3 til 5 minutter. Slipp trykket og gjenta til du får lindring.

Shiatsu

Shiatsu, den tradisjonelle japanske hands-on terapi, og tilbyr en rekke teknikker du kan bruke som hjem botemidler for migrene. En av disse teknikkene innebærer bruk av tomlene for å slippe trafikk energi fra hodet for å lette din hodepine. Plasser begge tomlene på bunnen av skallen din, rett nedenfor benete rygger, med en tommel på hver side av ryggraden. Litt vippe hodet bakover, og deretter legge press oppover mens du puster dypt.

Feverfew

Resultatene av en 1997 klinisk studie av en israelsk forskningsgruppe (se Ressurser nedenfor) viste at, tatt på en jevnlig basis, reduserer Feverfew betydelig migrene og deres symptomer som kvalme, oppkast og lysfølsomhet. Den helbredende egenskaper av denne urten er tilskrevet parthenolide, en aktiv kjemisk stoff som finnes i sitt blad. Parthenolide har blitt funnet å hemme frigjøringen av serotonin fra blodplater, noe som er en primær årsak til migrene. Feverfew er tilgjengelig på helse butikker i en frisk eller tørket blad form, som du kan ta som en urte te (se Ressurser nedenfor). Den er også tilgjengelig som en flytende ekstrakt, kapsler eller tabletter.

Hvordan blir jeg kvitt en migrene hodepine Do?

Hvordan blir jeg kvitt en migrene hodepine Do?

Innledning

Migrene er en smertefull helse problemet. De kan gjøre selv grunnleggende daglige stimuli som lys og lyd smertefullt å være rundt. Men du trenger ikke å frykte et liv fullt av migrene. Det finnes måter å lindre migrene eller hindre dem fra å være en faktor i livet ditt.

Resept

Resept kan være en effektiv måte til å behandle eller forhindre en migrene hodepine. Migrene er vanligvis forårsaket av en ubalanse av serotonin i systemet. Denne ubalanse kan oppstå av forskjellige grunner. Når serotonin er av, kan det signalisere din trigeminusnerven å begynne å produsere nevropeptider. Disse peptidene reagerer på blodårene som omgir hjernen din, og få dem til å bli betent og utvidet. Denne utvidelse av blodårene som forårsaker smerte oppleves fra en migrene. En resept medisin kan enten hindre serotonin fra å starte denne prosessen, eller det kan bidra til å øke serotoninnivået i begynnelsen av et migreneanfall. Mange medisiner har også smertestillende for å lindre smerter forbundet med hodepine.

Triggere

Unngå migrene triggere kan også bidra til å kvitte seg med disse hodepine. Triggere er handlinger eller matvarer som kan bidra til migrene forekomster. Den beste måten å oppdage og unngå triggere er gjennom å holde en trigger journal. Når du opplever en migrene, skrive ned hva du gjorde før arrangementet. Hva var det du spiser? Hvilken aktivitet gjorde du? Etter en stund vil du begynne å se mønstre i dagboken din, og peker på konkrete triggere som bidrar til migrene.

Livsstilsendring

En av de beste måtene å bli kvitt migrene hodepine er gjennom livsstilsendring. Fordi de fleste migrene er forårsaket gjennom et problem i serotonin nivåer, finne måter å naturlig øke og regulere serotonin i ditt daglige liv kan hjelpe deg å holde migrene-fri. Kosthold er en av disse endringer i livsstil. Spise mat med høyt naturlig fiber og vitaminer som B6 vil bidra til å øke serotonin mens du holder blodsukkeret skyter. Trene daglig kan hjelpe dine serotoninnivået og bidra til å forhindre migrene ved naturlig avslappende blodkar. Dette vil bidra til å øke blodsirkulasjonen i hele kroppen din for en generell helseeffekt.

Om medisiner som brukes til å behandle migrene hodepine

Migrene er svært smertefull hodepine. De kan forårsake utrolig bankende smerte i den ene eller begge sider av hodet, syner av blinkende lys, og en følelse av kvalme, blant andre sanseinntrykk. Medisiner utviklet for å håndtere migrene faller inn under en av to grupper. Det finnes medikamenter for å lindre smerte symptomer, og det er medisiner som forsøker å forebygge migrene.

Triptaner

En klasse av medikament kalt triptaner brukes av mange mennesker når en migrene oppstår. Triptaner effektivt kan lindre smerte, hjelpe med kvalme og følsomheten redusere til lys og lyder kjent som en aura som følger mange migrene. I utgangspunktet var et stoff som heter Imitrex brukes til dette formålet, men medisiner som Maxalt, Amerge, Axert, Relpax og Frova har også vist seg effektive. Triptaner har bivirkninger som svimmelhet og kvalme.

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler

Steroide anti-inflammatoriske legemidler er kjent som NSAIDs. Over-the-counter NSAIDs som Advil og Motrin kan ofte håndtere en migrene som ikke er alvorlig, men når smertene er mer intense, kan spesielle medikamenter som kombinerer aspirin, koffein og paracetamol fungere. Excedrin Migrene er et slikt medikament. Reseptbelagte versjoner av disse smertestillende midler er et alternativ når de over-the-counter seg ikke hjelper. NSAIDs tatt ofte over et tidsrom har vist seg å resultere i mageblødning og magesår, slik at deres bruk må overvåkes nøye.

Andre smertelindring alternativer

Ergotamin var et populært valg for å bekjempe migrene smerte før advent av triptaner og er fortsatt tilgjengelig, men det er nå ansett som mindre effektive enn triptaner. Noen migrene narkotika kombinere en beroligende kalt butalbital med paracetamol eller aspirin, men de anbefales bare for alvorlig migrene siden de forårsaker symptomer på tilbaketrekning. Opiater brukes noen ganger når andre legemidler ikke klarer å bringe en migrene smerte til et håndterlig nivå. De inneholder narkotika og kan bli avhengighetsskapende, slik at de normalt ikke foreskrevet for migrene smerte bortsett fra når det er ingen annen løsning. Anti-kvalme narkotika er også brukt til å kjempe som symptom på migrene.

Forebyggende medikamenter

Legemidler som opprinnelig er konstruert for å behandle andre tilstander har vist seg at de kan forebygge migrene fra forekommende eller i det minste holde alvorlighetsgraden av hodepine ned. Betablokkere som brukes til å behandle høyt blodtrykk brukes mot migrene, som er stoffer som Isoptin og Calan. Legemidler som brukes til å redusere symptomer på hypertensjon som Zestril og Prinivil også arbeide for å holde migrene unna, selv om medisinske eksperter ikke nøyaktig forstå hvordan dette fungerer. Antidepressiva som Vivactil og Pamelor fungerer også godt i tråd migrene i sjakk. Depakote og topiramat, som er anti-beslag medisiner, kan også forhindre en migrene, men doseringen må være liten for å unngå betydelige bivirkninger som kan oppstå når de brukes.

Botox

Merkelig nok, har det blitt funnet at mennesker som er utsatt for migrene som får Botox-injeksjoner for kosmetiske formål har færre og mindre alvorlige hodepine. Man antar at Botox har en slags effekt på nervesystemet, som forårsaker migrene å skje mindre. Mens Botox har ikke denne effekten i hver pasient, har det produsert nok resultater at det er et mulig alternativ når andre medisiner som skal hindre migrene ikke klarer å gjøre jobben.

Hvordan bli kvitt en migrene hodepine

Hvordan bli kvitt en migrene hodepine


Mer enn 29,5 millioner mennesker i USA lider av migrene, og disse sakene blir ofte feildiagnostisert som sinus eller spenningshodepine, ifølge National Headache Foundation. Migrene kan stamme fra alt fra genetikk og kosthold valg til stress og dårlige pustevaner. Resultatet er kvalmende, bankende og varig smerte. Når et enkelt middel som å bruke en kald komprimere til hodet ikke er tilstrekkelig, kan seveal andre strategier hjelpe deg å redusere migrene. Hvis migrene fortsette, se en lege.

Avslapping metoder

Alvorlig eller kronisk stress kan føre til hodepine på grunn av endringer i blodtrykk og pustemønster. For eksempel, angst og depresjon kan begge ha negative fysiske virkninger på kroppen. Løsningen er å trene pusteøvelser som hjelper kroppen slappe av og gjenvinne god helse. Hvis du merker at pusten din kommer i korte, raske serieopptak, sakte ned og ta lengre puster og inhalerer. Spille beroligende musikk som du øver pusteøvelser eller selv delta i meditative økter.

Medisiner

To grunnleggende typer medisiner er tilgjengelige for dem som lider av hodepine. Mislykket medisiner, for eksempel Maxalt, Frova, Zomig og Imitrex, påvirker serotoninnivået og gi avlastning for anledningen hodepine. Selv om disse stoffene er tilgjengelig i en rekke former, inkludert nesespray og injeksjoner, har de ikke hjelpe i behandling av underliggende problemer som menstruasjon og leddgikt smerte. Hvis du lider av kronisk hodepine, forebyggende medisiner, for eksempel Topimax og Elavil, kan redusere anfallshyppigheten. Noen av disse stoffer er ment for å behandle tilstander som depresjon og høyt blodtrykk.

Urter og oljer

Urte behandlinger samt aromaterapi kan være i stand til å redusere migrene ubehag. Ifølge WebMD, er Feverfew både en populær og ofte studert urte rette for hodepine. Studier er gjennomført for å avgjøre om urten er faktisk nyttig, eller hvis en placebo effekt er ansvarlig for lindring brukerne opplever. Bruken av terapeutiske dufter, inkludert ingefær og peppermynteoljer, kan også redusere alvorlighetsgraden av hodepine.

Massasje og akupunktur

Selv om massasje kanskje ikke direkte redusere hodepine, kan de løsne stramme muskler og forbedre dårlig sirkulasjon, noe som kan være underliggende årsaker til hodepine. Akupunktur, til bruk av små nåler frigi naturlig lindre kjemikalier i hele kroppen, kan bidra til å bekjempe bevis. WebMD rapporterer også at akupunktur løsninger kan være langvarig i forhold til andre alternativer.

Diett endringer

For noen mennesker, mat kan føre til migrene. Hold styr på hva du spiser, og prøve å kutte matvarer fra kosten din som synes å ha en negativ effekt på kroppen din. WebMD rapporterer at enkelte studier peker mot omega-3 fettsyrer, koenzym Q10 og melatonin som mulig migrene reduksjonsgir. Konsultere legen din for mer informasjon om mulige kosthold endringer. Samlet sett er det best å holde seg til en sunn diett og få fylle alle nødvendige matvaregrupper.

Hint

 • Unngå eventuelle utløse mat som kan forårsake eller gjøre din hodepine verre.
 • Det er mange andre naturpreparater som kan hjelpe deg bli kvitt migrene, inkludert feverfew, magnesium, akupressur, akupunktur, triggerpunkt terapi, og massasje. Alle er forskjellige.
 • Før du bruker noen av disse teknikkene, sjekk med legen din for å se om de er riktig for deg. Kaffe, ingefær, smertestillende medisiner, selv varme bad er ikke for alle. Ikke ta noen medisiner som kan skade deg!
 • IKKE prøv disse anbefalingene med barn og babyer uten å konsultere med sine barnelege.
 • Vær forsiktig med å bruke massasje for en migrene. Feil type massasje kan gjøre din hodepine verre.
 • Sørg for at det er en migrene som du har ved å snakke med legen din.
 • Prøv å jobbe med din lege eller utøveren av alternativ medisin for å få på årsaken til hodepine, slik at du kan forhindre det før det begynner selv - som er, etter min mening, den beste måten å bli kvitt en migrene.

Hvordan helbrede og forebygge migrene hodepine

Hvordan helbrede og forebygge migrene hodepine


En migrene hodepine er vascular i naturen, forårsaket av utvidelse av blodårene og et utslipp av kjemikalier fra nervefibrene rundt skipene. Resultatet kan bli en ødeleggende hodepine, ledsaget av symptomer som kan vare i flere dager. Selv om det er ingen kur, er det ting du kan gjøre som kan hindre hyppige forekomster.

Hvordan helbrede og forebygge migrene hodepine

•  Hold en journal for å registrere hyppigheten av hodepine og hva du gjorde dagene og timene før angrepet. Du kan være i stand til å spore et mønster og unngå noen av de triggere som ofte forut migrene.

Hold deg unna triggere, som kan inkludere stress, lyse eller flimrende lys, spesielle lukter, mononatriumglutamat, aspartam og koffein. Hormonelle endringer knyttet til prevensjon og menstruasjonssykluser er ofte utløser for kvinner som kan avta etter overgangsalderen.

Erkjenne aura som ofte følger med migrene. Ikke alle vil oppleve en aura, som kan være i form av en lukt, smak, visuell eller taleforstyrrelser. Du kan oppleve dette fenomenet en eller to dager før selve migreneanfallet.

Endre din livsstil. Gå til sengs og stå opp på samme tid hver dag, trene regelmessig, og unngå faste og ekstrem slanking. Ta med avslapping og pusteteknikker av yoga i din form.

Snakk med din lege om forebyggende medisiner hvis du har to eller flere migrene i uken, eller hvis din hodepine forstyrre din livskvalitet. De er ikke 100 prosent effektiv, men kan redusere hyppigheten og intensiteten av hodepine.

Hint

 • Rådfør deg med lege hvis du opplever hyppige hodepine eller har en hodepine som er forskjellig fra andre du har hatt i det siste. Det kan være et symptom på alvorlig sykdom eller sykdom.

Testing for migrene hodepine

Migrene er ødeleggende hodepine som kan vare opp til 72 timer. Lider vil ofte gjennomgå ulike medisinske tester. Men i hovedsak, er en migrene diagnose basert på dine symptomer og mangel på tegn på at det er en annen årsak til smertene dine.

The Diary

En av de beste diagnostiske verktøy er en migrene dagbok. Noter tiden og dag av hodepine, intensiteten av smerten og hvor det forekommer, og eventuelle andre ledsagende symptomer (dvs. kvalme). Hvis du ikke allerede har startet en dagbok, er legen sannsynligvis be om at du gjør det.

Hodepine History

Ligner på dagbok, du vanligvis vil bli spurt om hvor lenge du har hatt hodepine, om noen andre i familien din har dem og hyppigheten og varigheten av smertene. En hodepine som startet nylig kan være et tegn på noe annet enn en migrene.

Hjerneskanning

Leger ofte bestille en CAT scan eller en MR av hjernen for å utelukke hjernesvulster, aneurismer og andre hjernesykdommer. De ser også for infeksjoner, for eksempel en bihulebetennelse, som kan være årsaken din smerte. Noen ganger er en X-ray av bihulene tatt for å se etter en slik infeksjon.

Kroppens kjemi

Leger noen ganger bestille blod og / eller urinprøver for å se etter skjoldbrusk lidelser, diabetes og andre problemer som kan føre til hodepine. En Spinal Tap også kan bli utført for å sjekke for hjernehinnebetennelse, en infeksjon som fører til at hjernen til å hovne opp.

Andre tester

Noen leger bestille synsundersøkelser for å utelukke glaukom eller andre problemer med de optiske nervene som kan forårsake hodepine.

Electroencephalograms (EEG), som måler hjernebølger for å sjekke for epilepsi eller andre årsaker til anfall, blir noen ganger bestilles som tillegg.