Digidexo.com

hvordan ta blodgass

Hvordan ta Arterielle blodgasser

En arteriell blodgass, eller ABG, er en test for å måle nivåene av oksygen og karbondioksyd i blod og surheten i blodet. Det blir ofte bestilt for folk som har luftveislidelser som kan føre til en ubalanse i nivået av gasser i blodet. En prøve av blod blir trukket fra en arterie. En lege, sykepleier, luftveiene terapeut eller lab-tekniker, trent spesifikt i hvordan de skal ta en ABG, bør få prøven.

Bruksanvisning

•  Bestem sted for å få den arterielle blod. Arterier som benyttes for å ta en arteriell blodgass omfatter lårarterien i lysken, brakialarterien på innsiden av albuen, og den radielle arterie plassert på håndleddet. Lårbens er den største, men kan føre til at de fleste komplikasjoner, for eksempel overdreven blødning. Den radiale er den mest vanlige området for å ta en arteriell blodgass.

Utfør en Allen test hvis blodet er å være hentet fra radial arterie i håndleddet for å avgjøre sivile sirkulasjon. Testen kunne fastslå om ulnar arterien, som også ligger i underarmen, fungerer effektivt. Dette gjøres i tilfelle det radiale arterien er ødelagt å ta blod. Med tommelen og langfingeren trykk ned på begge arterier godt til. Instruere pasienten til å åpne og lukke hånden hennes et par ganger. Deretter åpner du hånden. Det bør være fra hvitaktig begrenset blodstrøm. Slipp ulnar arterien. Hvis hånden blir rosa, er blod som strømmer gjennom ulnar arterien.

Plasser pasientens arm flaten opp, hvis du tar blodet fra radial arterie. Føler for pulsen. I motsetning til vener, som kan sees, arteriene for å teste for blodgasser er tatt av følelse. Hvis du ikke føler deg en god en på ett sted, velger du et annet sted hvor du kan føle pulsen.

Rengjør området med en antiseptisk og stikk nålen inn i huden hvor du føler pulsen. Hvis du treffe arterien, vil blod strømme inn i sprøyten. Det er ikke nødvendig å trekke tilbake på stempelet av nålen. Trykket fra arterien fører blodet til å strømme ut. Vanligvis 3-5 milliliter er nok blod til å kjøre en prøve.

Trekk nålen ut av arterien og umiddelbart legge trykk på pulsåren med en ren stykke gasbind. Arterien kan blø og bruke direkte press kan begrense det. Hold trykket på området i 5 minutter.

6. Ta nålen av sprøyten og sett hetten på sprøyten. Rull sprøyten i mellom hendene et par ganger for å redusere sjansene for at blodet skal levre seg før det er analysert.

Tips og advarsler

 • Følg merking og analyse prosedyre i helseinstitusjon. Enkelte anlegg trenger en etikett med pasientens navn og medisinsk rekordmange, og instruere at prøven legges på is.
 • Bruk alltid hansker når du tar en arteriell blodgass. Kast alle nålene i en beholder for skarpe gjenstander.

Hvordan du skal tolke blodgass Resultater

En arteriell blodgass (ABG) er en blodprøve som involverer tegning blod fra en arterie. Den bruker vanligvis den radielle arterie nær håndleddet, men det kan også bruke lårarterien i nærheten av lysken. En ABG måler konsentrasjonen av forskjellige gasser som er oppløst i blodet slik som oksygen, karbondioksyd, hydrogen og bikarbonat.

Bruksanvisning

•  Undersøk partialtrykket av oksygen (PaO2) i blodet. Normal PaO2 området er mellom 80 og 100 mm kvikksølv (mmHg). En PaO2 nedenfor dette området indikerer at pasienten ikke puster riktig og vil kreve ekstra oksygen på et nivå under 60 mmHg. En pasient med et nivå under 26 mmHg er i fare for å dø, og krever umiddelbar oksygen.

se på partialtrykket til karbondioksid (PaCO2) i blodet. Det normale området for PaCO2 nivået er 35-45 mmHg og angir pasientens grad av ventilasjon. En høy PaCO2 verdi, kalles respiratorisk acidose og indikerer underventilation. En lav PaCO2 kalles respiratorisk alkalose og indikerer overventilation.

tolke konsentrasjonen av hydrogenioner (H +). Denne verdien varierer mellom 35 og 45 nanomol per liter (nmol / L), og tilsvarer et pH-område på 7,35 til 7,45. En pH under dette området er definert som acidose og en pH over dette området er definert som alkalemic.

Inspiser bikarbonat (HCO3-) verdi. Den HC03- Nivået skal være mellom 22 og 26 millimol per liter (mmol / l). En høy verdi angir metabolsk alkalose og en lav verdi indikerer metabolsk acidose. Disse forholdene er vanligvis forårsaket av en metabolsk problem. En unormal pH-nivået kan også indikere en luftveis problem hvor nyrene forsøker å normalisere pH.

Hvordan Analyser Arterielle blodgasser Resultater

Hvordan Analyser Arterielle blodgasser Resultater


Arteriell blodgass-analysen måler surhet, mengden av oksygen og karbondioksyd i blod. Det er en nyttig test for å fastslå om lungene, hjertet og nyrene fungerer som de skal.

Bruksanvisning

Se blodet pH-nivå i testen. Blodet er svakt basisk, og bør falle mellom et pH-nivå på 7,35 til 7,45. Hvis det ikke faller innenfor dette området må kroppen kompensere på en eller annen måte, noe som setter ekstra stress på luft og nyre system.

Neste, sørg for at partialtrykket av oksygen er mellom 80 og 100 mg / hg. En partialtrykket som ikke faller i dette området indikerer at oksygen ikke er i bevegelse skikkelig fra lungene til blodet.

Neste, bestemme partialtrykket av karbondioksyd. Denne delen av testen bestemmer hvor mye karbondioksid er til stede i blodet. Et område mellom 35 og 45 mg / hg er normalt og indikerer en normal blod pH-nivå. Et nivå over 45 mg / hg indikerer en sur blodnivå, mens et nivå under 35 mg / hg viser et grunnleggende blodnivå.

Deretter bestemme mengden av bikarbonat. Bikarbonat indikerer hvorvidt blodet er ved riktig pH-verdi. Et normalt nivå er mellom 22 og 26. Et nivå under 22 indikerer en sur pH i blodet nivå, mens et nivå over 26 indikerer en basisk pH-nivå blod

Deretter refererer til oksygenmetning. Dette er en indikasjon på hvor mye oksygen tilstede i blodet, og bestemmes ved hjelp av en pulsometer. En normalområdet faller mellom 95 og 100 prosent. En verdi som faller utenfor dette området indikerer at hemoglobin i blodet er ikke i stand til å binde nok oksygen til å dekke kroppens behov.

Tips og advarsler

 • En arteriell blodgasstest, etterfulgt av en komplett blodprosent analyse vil gi et mer inkluderende ide om generelle helse.
 • Før eksamen informere legen om eventuelle medisiner som du er i dag tar.
 • Spør legen din hvis du har spørsmål eller bekymringer om testresultatene.

Hvordan du skal tolke Arterielle blodgasser (ABG)

Arterielle blodgasser (ABGs) er et sett av laboratorietester utført på en blodprøve fra en av blodårene dine. De måler balansen mellom oksygen (O2) og karbondioksid (CO2) i kroppen din. ABGs også indikere balansen mellom syrer og baser i kroppen din. Unormale resultater kan signalisere at du ikke får nok oksygen når du puster inn, ikke å kvitte seg med nok karbondioksid når du puster ut, eller har problemer med ulike organer. Den underliggende problemet kan være en luftveislidelse, en metabolsk problem som ukontrollert diabetes eller sjokk, og / eller nyresykdom. (Se referanse 1)

Bruksanvisning

•  Gjennomgå ABG komponenter. En komplett ABG Resultatet viser pH (surhetsgrad / alkalitet av blodet), PaO2 (partialtrykket av oksygen oppløst i blodet), SaO2 (arteriell oksygenmetning), HCO3 (bikarbonat nivå i blodet), og PaCO2 (mengde karbon dioksid oppløst i blodet). (Se Referanse 2)

Vurdere pH i blodet ditt. Normalområdet for pH i arterielt blod er 7,35 til 7,45. En pH under 7,35 indikerer blodet er acidotisk (har for mye syre), og over 7,45 betyr at det er alkalotic (har for mye base).

Vurdere PaCO2. En normal PaCO2 er 35-45 mmHg (millimeter kvikksølv). Det er viktig å se på både pH og PaCO2 nivåer og se etter trender. Hvis man øker antallet og den andre er fallende, indikerer at de unormale resultater er forårsaket av et respiratorisk problem. (Se Referanse 2)

Vurdere HCO3 verdi. En normal HCO3 er mellom 22 og 26 mmHg. Igjen, kombinere tall og se etter trender. Hvis pH og HCO3 beveger seg i samme retning, er ditt problem metabolske. (Se Referanse 2)

Oppsummer hva du vet på dette punktet. Det er fire scenarier: respiratorisk acidose (pH slippe, PaCO2 stigende, og HCO3 normal), respiratorisk alkalose (pH stiger, PaCO2 slippe, og HCO3 normal), metabolsk acidose (pH slippe, PaCO2 normal, og HCO3 slippe), og metabolsk alkalose (pH stiger, PaCO2 normal, og HCO3 stigende). Bestem hvilke scenario matcher dine ABG resultater. (Se Referanse 2)

Identifiser kompensert stater. Noen ganger ABG verdier ikke passer en av de fire scenariene svært presist. Dette skjer når kroppen kompenserer enten delvis eller helt for en av de formene for acidose eller alkalose. For eksempel, hvis din syre-base-ubalanse er forårsaket av en luftveislidelse, nyrene vil midlertidig fungere som en buffer ved å beholde HCO3 og holde ting balansert. (Se Referanse 2)

Se på PaO2 og SaO2. Den PaO2 bør være mellom 75 og 100 mmHg, og SaO2 mellom 94 og 100 prosent. Lavere tall indikerer kroppens celler ikke får nok oksygen. (Se Referanse 2)

Tips og advarsler

 • Syre-base-ubalanser er komplekse kliniske problemstillinger som endres avhengig av din helsetilstand og underliggende diagnoser. Det er veldig viktig å gå gjennom ABG funn med din primære omsorgsperson, slik at du kan fullt ut forstå hva de betyr for deg. (Se Referanse 2)

Hvordan diagnostisere Sepsis

Hvordan diagnostisere Sepsis


Sepsis er en alvorlig infeksjon i blodet av en toksinproduserende bakterier. Infeksjonen kan stamme fra hvor som helst i kroppen, men felles områder omfatter tarmen, nyrer, lever, lunger og hud. Sykehuspasienter kan bli smittet gjennom sengen sår, IV linjer og kirurgiske avløp. Andre mennesker som er spesielt utsatt for sepsis inkluderer de med hjernehinnebetennelse og bein infeksjoner. Følgende trinn viser hvordan å diagnostisere et tilfelle av sepsis.

Hvordan diagnostisere Sepsis

gjenkjenne de generelle symptomer på sepsis. Disse inkluderer forvirring og delirium, risting frysninger, redusert urinmengde, feber, hyperventilering og rask hjerterytme.

Se etter mer alvorlige symptomer som sepsis utvikler seg. Blodtrykket synker, og pasienten går inn i sjokk og store organsystemer mislykkes. Sepsis har en dødelighet på opp til 60 prosent hos pasienter med underliggende sykdommer og kan også betydelig true ellers friske mennesker.

Finn laboratorieresultater som tyder på sepsis. Den hvite blodlegemer bør være ute av normalområdet med et lavt antall blodplater, bør blodgasser viser acidose og nyre funksjon kan være unormal tidlig i sykdomsforløpet.

Observer ytterligere funn å støtte en diagnose av sepsis. En perifer smøre kan vise ødeleggelse av røde blodceller og blodforskjellen kan vise umodne hvite blodceller. Fibrin nedbrytningsprodukter kan være forhøyet.

Bekreft diagnosen sepsis ved å identifisere bakterier i en kultur vokst fra et blodutstryk. Dette kan ikke være mulig hvis pasienten er allerede på antibiotika.

Hvordan gjenkjenne symptomer på bronkitt

Hvordan gjenkjenne symptomer på bronkitt


Bronkitt er en sykdom som påvirker luftveiene. Det er to typer av bronkitt-akutte og kroniske. Du kan observere vanlige indikasjoner i begge typene selv i kronisk bronkitt, viser pasienten svært synlige eller intense symptomer. Her er retningslinjer for hvordan å gjenkjenne symptomer på bronkitt.

Bruksanvisning

•  Se etter vanlige symptomer som nysing, rennende nese, tørr hoste og kaldt. Hostingen øker etter noen dager. Pasienten opplever smerter i halsen og kan avgi grønnaktig gul slim.

Observer tungpustethet av pasienten etter hoste scenen. Pasienten vil også klage over tretthet og ubehag i brystet.

Merk at unormale lyder kan komme fra pasientens lunger. Dette kan enkelt bekreftes av lege som lytter til pasientens puste med et stetoskop.

Hold orden på pasientens temperatur. Den kan skyte opp til 102 grader eller mer.

Se symptomene på en pasient i avanserte stadier av bronkitt. Blåtone lepper, hevelse i bena, ankler eller føtter og puss i sputum er synlige indikatorer.

Hint

 • Bryst x-ray, laboratorietester av oppspytt, lungefunksjonstester, pulsoksymetri eller arteriell blodgass er noen tester som kan brukes til å diagnostisere bronkitt.
 • Hvis sykdommen er i et avansert stadium, kan de testene viser endringer i blodsammensetning og nedsatt lungefunksjon.
 • Unngå røyking som det forverrer tilstanden.

Hvordan behandle Emfysem

Hvordan behandle Emfysem


Emfysem er en av tre sykdommene som er nevnt som kronisk obstruktiv lungesykdom. Emfysem er forårsaket av skade på airs sacs, vanligvis fra røyking. Luftveiene mister sin elastisitet og bli over oppblåst. Dette gjør det vanskelig å få luft inn og ut. Symptomer inkluderer kortpustethet, hoste med slimproduksjon, tungpustethet og tretthet. Det er en kronisk sykdom, men det finnes måter å behandle lungeemfysem som forbedrer livskvaliteten.

Bruksanvisning

•  Ha tester gjort for riktig diagnose. Testene for å spørre om er en rekke pustetester som kalles en lungefunksjonstest. Også en arteriell blodgass skal trekkes for å måle karbondioksyd og oksygen i blodet. En kiste x-ray bør inkluderes.

få en henvisning til en pulmonologist. En lunge spesialist vil være bedre egnet til å styre din emfysem enn en allmennlege. Skriv ned noen spørsmål å spørre din pulmonologist om medisiner, livsstilsendringer og måter å redusere symptom fakkel-ups.

Ta puste behandlinger. Bronchodilators er medisiner som hjelper åpne opp luftveiene gjør puste lettere. De kan bli tatt gjennom en forstøver eller en tilmålt doseinhalator. En annen måte å behandle emfysem er med inhalasjonssteroider. De bidra til å redusere hevelse i luftveiene.

Meld deg på et lungerehabiliteringsprogram. Spør du lege eller ringe et lokalt sykehus for å finne en. På rehab vil du trener og har vitale tegn som oksygen nivå og hjertefrekvens overvåkes. De vil hjelpe deg å bygge din treningstoleranse. Dette vil hjelpe til med daglige gjøremål.

Gjør snurpet leppe puste. Pust inn gjennom nesen sakte mens du teller til tre. Pung leppene som om du skulle kysse noen. Pust sakte mens du teller til seks gjennom kniper leppene. Denne type pusteteknikk behandler emfysem ved å øke utpust tid, og får fanget luft ut.

Eliminer lunge irritanter. Røyking bør stoppes. Andre lunge irritanter er parfyme, støv og muggsopp. Gjør ditt beste for å bli kvitt ditt hjem av disse irritanter.

Lær hvordan du gjør brystet perkusjon og postural drenering. Liggende i visse posisjoner hjelper avløp slim. Bryst perkusjon gjøres ved kopping hånden og lett treffer brystet over hver del av lungen. Begge teknikker kan hjelpe deg å hoste opp slim. Spør legen din før du prøver enten teknikk.

Tips og advarsler

 • Vask hendene ofte, og unngå nærkontakt med mennesker med luftveissykdommer. Får en forkjølelse eller bihulebetennelse kan føre til en oppblussing av emfysem symptomer.

Hvordan behandle anfall med Bach rettsmidler

For alle som ikke er kjent med Bach remedier, are100 de prosent naturlig blomsteressenser som kan brukes for en rekke helsemessige forhold. Av de rettsmidler tilgjengelig fra Bach for beslag, Scleranthus og Rescue Remedy er den mest brukte. Rescue Remedy er laget av fem Bachs blomsteressenser inkludert stein rose, clematis, impatiens, kirsebær plomme og Betlehemsstjernen. Mange case-studier har vist Bach blomst rettsmidler for å være vellykket i behandling av anfall forårsaket av nervesystemet lidelser, stress og nevrologiske lidelser som epilepsi.

Hvordan behandle anfall med Bach rettsmidler

•  Vær forberedt. Fordi et anfall kan skje plutselig uten forvarsel, holde Bach Rescue Remedy hendig i flere steder som din bil, kjøkken og nattbordet. Gjør et mentalt notat å alltid vite hvor du har plassert en flaske. Hvis du er den som lider av anfall, fortelle dine kjære du skal bruke Bachs Rescue Remedy for behandling, og la dem vite hvor du vil holde en tilførsel og hvordan du bruker den. Dette vil lette administrasjon dersom en anfall inntreffer.

For akutte situasjoner, administrere Bachs Rescue Remedy umiddelbart etter det første tegn på et anfall. Dette er svært viktig, ettersom en person er mer utsatt for The Remedy fordeler under utbruddet av et anfall. Før du bruker, må du huske å riste flasken forsiktig ca åtte ganger for å aktivere essensen iboende helbredende egenskaper.

Plasser fire dråper direkte i munnen eller i nærheten av tannkjøttet. Som et alternativ kan fire dråper plasseres nær øret, eller på håndleddet. Den rette vil bli raskt absorbert gjennom huden. Hvis smaken er usmakelig, kan du blande den med vann eller juice. For pågående nervesystemet støtte, ta Bach Rescue Remedy fire ganger om dagen.

Ta Scleranthus, en annen blomst essensen fra Bach som er svært nyttig for beslag og andre nevrologiske problemer. Bruk på samme måte som du bruker Bachs Rescue Remedy for akutte situasjoner og for løpende støtte.

Bach rettsmidler kan også brukes trygt og hell brukes til kjæledyr! Dosering og bruksinstruksjoner er de samme som for voksne. Men for anfall hos kjæledyr, kan du finne det spray eller krem ​​alternativet enklere å administrere. Bare spray på tungen, eller foran kjæledyret nese.

Hint

 • Bachs rettsmidler har ingen bivirkninger, og regnes som trygge for bruk i mennesker i alle aldre, også barn. Gravide kvinner, derimot, bør rådføre seg med lege før bruk.

Hvordan håndtere Cerebral Parese

Cerebral parese (CP) er en nevrologisk fødsel defekt som påvirker muskel koordinering. Forente Cerebral Parese rapporterer at om lag 800.000 mennesker i USA er rammet med denne lidelsen. Avhengig av området av hjernen påvirkes, blir symptomene på CP manifestert på forskjellige måter. Mens en person kan ha muskelkramper og tetthet, kan en annen har problemer med tale. Cerebral parese kan føre til lærevansker og mental retardasjon. Enten du prøver å takle din egen sykdom eller din kjære en, er det mange interessegrupper som kan hjelpe deg å bedre forstå denne kompliserte lidelsen.

Hvordan håndtere Cerebral Parese

Klimaendringer med Cerebral Parese

Ring 1-800-469-2445 for å se om familien din kvalifiserer for Benefits4Life. CerebralPalsy.org har et program som kan hjelpe deg med å få økonomiske fordeler, spesielt utstyr, terapi og mer. 4MyChild, en cerebral parese advocacy organisasjon, har ressurser for å forstå ditt barns diagnose, informasjon om behandling og flere forslag for å takle denne sykdommen.

Snakk med andre mennesker som har cerebral parese. Ved å koble med mennesker med lignende problemer, kan du minimere depresjon og angst. CPConnection.com har en søkbar database med støtte grupper i forskjellige byer og stater. De har oppføringer for grupper i Australia, Europa, Afrika og andre land. Du kan diskutere nye behandlinger, hvordan å takle symptomene, og selv delta i sosiale aktiviteter med mennesker som har de samme fysiske utfordringene.

Finn en online støttegruppe. Hvis du er mindre mobil eller har en tidsplan som gjør møtende gruppemøter for vanskelig, det er online fora der du legger inn et spørsmål eller melding og folk reagerer på innlegget ditt personlig. Diskusjonsforumet på DailyStrength.com har emner som spenner fra å få en handicap bil tillatelse på spørsmål om muskelkramper og hvordan å fungere på jobb.

Finn et CP-support chat room. På Susies Cerebral Parese hjemmesiden, kan du møte andre mennesker med CP, laste ned Internet chatteprogrammer og har instant-melding samtaler med andre pasienter i KF.

frivillige din tid. En av de beste måtene å takle en sykdom som cerebral parese er å hjelpe de mindre heldige enn deg. Ta måltider til bundet til hjemmet pasienter. Frivillig å lese historier til barn på sykehus. Du kan også veilede unge mennesker som bare lære å forstå sine egne skumle symptomer. Nettverk for Good er et nettsted som lar deg søke etter cerebral parese organisasjoner i noen stat som trenger frivillige og donasjoner.

Hint

 • Være en inspirasjon til andre ved å starte din egen blogg, Facebook eller Twitter-side, slik at folk kan følge din fremgang.
 • Depresjon kan lage din cerebral parese symptomene verre. Hvis du har vært deprimert i to uker eller mer, bør du vurdere å se en terapeut, eller i det minste diskutere humøret med legen din.

Hvordan Skjerpe kritisk tenkning ferdigheter

Hvordan Skjerpe kritisk tenkning ferdigheter


Folk opplever at de trenger å finpusse sine kritisk tenkning ferdigheter mer enn noensinne. Kompleksiteten innenfor en raskt flytte, teknologi drevet miljø krever mer avanserte problemløsende ferdigheter. Uansett om du finner deg selv en lærer eller professor, en student i klasserommet eller en ansatt i en av mange felt der du tar beslutninger daglig, vil du oppleve bedre ytelse hvis du skjerpe kritisk tenkning ferdigheter. Selv om definisjoner av kritisk tenkning kan vises lange og komplekse, Stiftelsen for Kritisk tenkning gir en kort: "Kritisk tenkning er kunsten å analysere og vurdere tenkning med sikte på å forbedre den."

Hvordan Skjerpe kritisk tenkning ferdigheter

Kontinuerlig praksis

•  Analysere, vurdere og tenke på måter å forbedre ting du opplever daglig. For eksempel klassifisere bøkene du vurderer å lese. Ordne oppgaver for uken på en logisk måte. Designe din perfekte kontorlokaler og diagram det på paper.Figure ut hvordan du kan forbedre din design. Vurdere beslutningene du gjør gjennom grundig analyse, syntese og forståelse av kriterier du setter opp. Spør deg selv hvordan du kan effektivisere eller oppnå enda bedre resultater.

Legg Benjamin Bloom til leselisten. Bloom klassifisert intellektuelt nivå som gjelder læring i 1956 Hans nivåer besto av kunnskap, forståelse, anvendelse, analyse, syntese og evaluering, de tre siste som tjener som komponenter i høyere ordens tenkning. Utdanning spesialister ved University of Victoria understreke betydningen av å forbedre ferdigheter på tvers Bloom nivåer av tenkning.

Analyser mønstre som du ser mens du leser, slik som erkjenner at dette diktet har 14 linjer, og at man har 14, også. Spør deg selv om diktene er like på noen andre måter. Legge merke til sine rim mønstre, og at de begge avtale med tiden. Som du ta din ettermiddag gange hver dag, legge merke til de forskjellige fargene på himmelen. Navngi disse fargene: asurblå, grå, kull, robin egg blå eller en helt annen fargetone.

Ta andre perspektiver. Hvis du er en demokrat, debattere en sak fra en republikansk ståsted. Spille djevelens advokat i Søndagsskole-klassen. Spre ut et lappeteppe på plenen og undersøke verden fra et barns perspektiv igjen.

navn som mange typer hus som du kan (eller trær eller blomster) mens du kjører. Sammenligne forskjellige nabolag og plassere dem i kategorier du oppretter. Forestille seg hva slags mennesker lever i enkelte hus. Diskuter med barna hvorfor de røde lyssignaler "stopp" og hvorfor det er på toppen. Prioriter hobbyer eller frivillig arbeid.

Lag forbindelser til det du allerede vet. Syntese betyr "å bringe sammen." Denne typen tenkning oppstår når du oppretter nye ideer, gjøre forutsigelser og formulere konklusjoner på bakgrunn av tidligere tenkning og analyse. Når du kombinerer, modifisere, plan, omskrive, tenke eller omorganisere, du syntetisere informasjon. Hjelp med kirken basaren, tenke ut måter å fullføre en oppgave mer effektivt eller omorganisere pantry eller papir-filer for å forbedre dette området av tenkning.

Volunteer for aktiviteter og hoppe på sjansen til å dra nytte av muligheter til å forbedre kritisk tenkning ferdigheter. Slike muligheter rope på deg i løpet av dagen. Skjerpe hjernen din og nyte reisen.

Hint

 • Barn elsker å spille tankespill i bilen eller når de kjeder seg. Som du skjerpe hjernen din kommer opp med måter å klippe gresset uten en gressklipper, hjelper du dem trene sine egne.

Hvordan vet jeg når sukker nivåer Droppet

Hvordan vet jeg når sukker nivåer Droppet

Glukose, også referert til som sukker, er kroppens hovedenergikilde. Uten glukose kroppen ikke kan fungere og slår seg av. Når sukker nivåer slipp, du føler deg uvel, og vil merke forskjeller i utseende og oppførsel. Personer med diabetes har den ekstra utfordringen med å balansere sine sukker nivåer, fordi kroppene deres ikke naturlig absorbere sukker. Å vite når blodsukkeret synker er viktig fordi hvis det blir for lavt, kan du gå inn i kramper og besvimer.

Hvordan vet jeg når sukker nivåer Droppet

En skjerm hvordan du føler deg fordi visse forhold kan tyde på lavt blodsukker. Hvis du har hodepine eller føler humørsyk, irritabel, døsig eller svimmel, kan det bli utløst av en dråpe sukker nivåer.

gjenkjenne fysiske tegn på lite sukker. Hvis du ser dobbelt eller har uskarpt syn, kan lave sukker nivåer være å klandre. En rask hjerterytme og blek, klam hud er også vanlig når sukkernivået er lavt.

Hold orden på søvnen din oppførsel. Å ha mareritt og overdreven svetting mens du sover, kan være tegn på lavt blodsukker, ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer.

Ta kontakt med legen din hvis du tar diabetes medisiner, for eksempel insulin eller diabetes piller. Visse diabetes medisiner kan utløse lavt blodsukker.

Se etter tegn på sult. Hvis magen din er growling på grunn av sult blodsukkeret kan ha falt. Spør deg selv når du sist hadde noe å spise. Hoppe over måltider eller ikke spiser nok mat kan senke blodsukkeret ditt.

Sjekk blodsukkeret ditt med en glukose monitor for å se om den er lav. Glukose skjermer bruker en liten blodprøve for å måle sukker i blodet. Resultatet vises i en rekke, noe som kan oversette til mild, moderat eller alvorlig lavt blodsukker. Et normalt blodsukker område er 70 til 100 mg / dl; en mild lavt blodsukker rekkevidde er 60 eller 65 mg / dL; et moderat lavt blodsukker område er 50 eller 55 mg / dl; en alvorlig lavt blodsukker område er 40 eller 30 eller til og med 20 mg / dl.

Hvordan du skal gå etter min håp og drømmer Without Fear

Hvordan du skal gå etter min håp og drømmer Without Fear

Når det gjelder å oppnå våre håp og drømmer, vi ofte har en tendens til selvsabotasje og gi oss selv unnskyldninger for hvorfor vi ikke klarer å gjøre noe. Frykt for å mislykkes ofte spiller inn i dette, og mange mennesker har til å trene seg til å nærme seg sine mål uten å la frykten avspore dem. Når du går etter dine håp og drømmer uten frykt, holde et par konsepter i bakhodet.

Hvordan du skal gå etter min håp og drømmer Without Fear

Still dine mål ned skriftlig hvor du kan referere til dem ofte. List opp tiltak for å oppnå dine håp og drømmer, samt grunnene til at du kan snakke deg ut av dem. Formulere en fornuftig plan for å overvinne hindringer for hvert trinn; den nye virksomheten kan ikke tjene penger så raskt som du hadde anslått. Plan B er innløse noen aksjer du eier eller ta ut et hjem egenkapital lån til tidevannet deg over.

•  Ta det første skrittet. Selv om det er en liten en, gjør en endring eller en beslutning eller gjøre noe positivt som setter deg på veien til prestasjon. Husk at alle mål du ønsker å nå er gjort slik av en rekke trinn, og du trenger bare å gjøre en om gangen. Huske dette kan gjøre det store bildet målet mindre skremmende.

Identifiser negative følelser som frykt, og erkjenne dem uten å gi dem muligheten til å påvirke dine valg. Fortell deg selv hvorfor du er redd, og minn deg selv på at følelsene er midlertidige.

Rekonstruere hvordan du føler om sviktende. Stedet for å se noe som ikke fungerer første gang som dødsstøtet for målet ditt, brainstorm en annen måte du kan gjøre noe arbeid ut. Forstå at de vanskeligste tingene du påtar vil ha snags og tilbakeslag som du er nødt til å omgå.

Feire hvert fullført trinn, og utvikle en "kan gjøre" holdning. Erkjenne at hver prestasjon er enda et steg nærmere drømmen din, og gi den vekten den fortjener som en seier som gjør deg sterkere og gir deg trygghet for neste trinn. For eksempel, hver gang du miste 10 pounds, innser du at du har det i deg å miste en annen 10 og det er ingen grunn til at du ikke kan.

Gi deg selv ved å stille spørsmål som minner deg som er ansvarlig for ditt liv. Spør deg selv om du er i kontroll over din skjebne eller din frykt for å mislykkes. Spør deg selv hva som er det verste som kan skje hvis du mislykkes, og hva er det beste? Avgjøre om en oppveier den andre. Ta kontroll over livet ditt ved å huske at du alene er nok til å gjøre hva som helst skje.

Hvordan Gi Medisinering til Parkinsons Pasient

Hvordan Gi Medisinering til Parkinsons Pasient


I henhold til Parkinsons sykdom Foundation, i det minste 50 prosent av alle Parkinson-pasienter taper sin evne til å svelge normalt. De mister kontrollen over musklene i deres munn og svelg, deres tunge og kjevemusklene blir svekket og den mekanismen som får dem til å svelge automatisk spytt blir forstyrret, noe som gjør det vanskelig å ta medisiner.

Avspenningsteknikker

Når Parkinson-pasienter har problemer med å svelge, kan medisinering tid føre til angst. Å være anspente merker svelge enda vanskeligere, så det er viktig å hjelpe pasienten slappe av før administrering av medisiner. Dype pusteøvelser kan bidra til å slappe av musklene i spiserøret. Pasienten bør ta langsomme dype åndedrag og visualisere å kunne svelge uten problemer. Noen ganger hjelper det å spille myk musikk eller dimme lyset.

Posture

Parkinson-pasienter bør sitte oppreist i en 90-graders vinkel når du tar medisiner. Vippe hodet bakover når du svelger piller anbefales ikke, fordi det kan øke sannsynligheten av væske i lungene. Hodet bør lente litt fremover med haken peker mot brystet, noe som bidrar til å flytte medisiner til baksiden av halsen. Etter å ha tatt medisin, bør Parkinson-pasienter stå oppreist i minst 30 minutter.

Medisinering Schedule

I de fleste tilfeller, orale medikamenter som regulerer nivået av dopamin i hjernen, er den fremgangsmåte for styring av symptomene på Parkinsons sykdom. Dopamin er et signalstoff som bidrar til å kontrollere muskelbevegelser, og forsinke en dose med så lite som 15 minutter kan føre til at symptomene forverrer seg i flere timer. Derfor, stikker til et medikament timeplan er avgjørende for Parkinson-pasienter. Det er også viktig å relatere medisinering med matinntak, som dopamin ikke bør tas innen 30 minutter for å spise protein. Vær oppmerksom på hvordan maten samhandler med alle medisiner, og planlegge deretter.

Medisinering Justeringer

Har legen vurdere pasientens medikamentliste for å finne ut om noen av dem kan reduseres eller avbrytes. Be farmasøyten hvilke, om noen, av de medisiner er tilgjengelige i flytende form. Å gå fra en pille til en væske vil trolig kreve dosering og timing justeringer, men mange pasienter med å finne de væsker lettere å svelge. Noen tabletter kan deles opp i mindre biter for å lette lettere å svelge, og kapsler kan noen ganger bli åpnet og granulater drysset inn en skje med eplemos eller yoghurt. Aldri bryte piller eller åpne kapsler uten først å konsultere apoteket.

Tale og svelge Therapy

Hvis svelgeproblemer er alvorlig, kan pasienten må gjennomgå behandling med en profesjonell. En logoped kan lære pasienten teknikker som gjør svelge tryggere, og kan vise ham øvelser som vil hjelpe musklene i halsen og spiserøret fungere mer effektivt. Slik behandling kan bidra til å forsinke nedgangen svelge funksjon og forbedre pasientens evne til å ta medisiner.

Hvordan skrive en NIH Grant Proposal

Hvordan skrive en NIH Grant Proposal


Hvis du ønsker å motta et stipend fra National Institutes of Health (NIH), så er det spesifikke retningslinjer du må følge når du skriver søknaden. Det er flere unike fasetter som NIH bruker til å analysere søknader som vektlegges i mindre grad i andre felt. Innsending retningslinjer også forskjellig; i henhold til NIH, gir forslag må være i respons til en spesifikk melding for en NIH midler eren. Du kan følge en steg-for-steg prosess som vil hjelpe deg å skrive en klar NIH søknaden.

Hvordan skrive en NIH Grant Proposal

•  Gjennomgå NIH retningslinjer forslaget. NIH poster de faktorene som den bruker en anmeldelse av søknader på sin hjemmeside. Last ned eller skrive ut disse retningslinjene og lese dem nøye.

Last ned søknaden kit. Ifølge NIH, NIH innlegg søknad kits på sin hjemmeside. Disse pakkene må leses nøye og sendes til NIH akkurat som byrået forespørsler for å unngå avvisning av forslaget.

Analyser prosjektet. Ifølge NIH, gir NIH tilskudd til prosjekter som er unike, intellektuell, faglig strenge, slagkraftige og utført av kvalifiserte forskere. Gjør noen selvanalyse av prosjektet: Hva er denne studien ment å oppnå? Hva vil være virkningen av dette prosjektet eller studere? Hva er mine legitimasjon og kvalifikasjoner? Hva er min konkurranse gjør? Hvilke rutiner bruker vi? Å få en dyp forståelse av disse områdene er avgjørende for å skrive en effektiv NIH forslaget.

Skriv forslaget. Ifølge NIH er den mest relevante faktor i suksessen til forslaget er et godt organisert forskning eller prosjektplan. Du bør kommunisere en klar visjon for hva du har tenkt å gjøre med bevilge penger, og artikulere hvordan dette tilskuddet pengene vil hjelpe til å fremme målet ditt. NIH ber om at forslaget inneholder flere seksjoner. Ifølge NIH, disse delene inkluderer ansikts side, innholdsfortegnelse, hypotese, abstrakt, nøkkelpersonell, detaljert budsjett, personal-rapporten, oversikt budsjett, bakgrunn skisse og personaldata. Gjennomgå NIH retningslinjer for mer informasjon om disse delene.

Har noen vurdere forslaget. For å sikre at du har best mulig forslaget, har noen som er kjent med NIH retningslinjer korrekturlese og vurdere forslaget for kvalitet og overholdelse av NIH retningslinjer.

Hvordan gruppepress kan påvirke din personlige helse

Hvordan gruppepress kan påvirke din personlige helse

Peers er folk som et barn, ungdom eller voksen identifiserer seg med. En peer kan påvirke, overtale og tvinge deg til å gjøre visse ting eller handle på en bestemt måte for å bli akseptert. Selv om ofte oppfattet som negative, kan gruppepress også påvirke en person på en positiv måte. Din personlige helse kan forbedre eller nedgang avhengig av hvordan du håndterer gruppepress.

Press til Smoke

Mange tenåringer har å forholde seg til gruppepress å røyke. Deres venner røyk, og hvis de ikke delta i usunn atferd, risikerer de ikke blir akseptert. Ifølge Teen Hjelp nettside, 440.000 mennesker i USA dør årlig fra røykrelaterte sykdommer. Nitti prosent av disse menneskene begynte å røyke i tenårene. Uavhengig av alder, røyking kan forårsake lungekreft og lungesykdom og det øker risikoen for koronar hjertesykdom og hjerneslag.

Presset for å drikke alkohol

Presset for å drikke alkohol kan påvirke folk i alle aldre. Tenåringer kan bli presset til å drikke av sine alkohol-drikking jevnaldrende og voksne kan føle press til å drikke under etter jobb sosiale sammenkomster. Ifølge National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism, kan konsumere alkohol i ung alder kan påvirke hjernen og organutvikling og drikking forårsake leverskader og leversvikt hos mennesker i alle aldre.

Presset for å ha sex

Gruppepress til å ha sex i ung alder kan øke en ungdoms stressnivå. Ifølge psykologi i dag, til en av tre gutter og 23 prosent av jentene i alderen 15 til 17 avtale med gruppepress har sex. Hvis en tenåring har lav selvfølelse kan han være mer tilbøyelige til å ha sex på et tidlig alder. Å ha sex for tidlig kan utløse emosjonelle problemer og fysisk tenåringer kan kontrakten seksuelt overførbare sykdommer og bli gravid.

Presset for å bedre helse

Den nasjonale hjerte Lung and Blood Institute sier at overvekt eller fedme øker risikoen for hjertesykdom, diabetes, hjerneslag og høyt blodtrykk. Hvis din diett består hovedsakelig av usunn, fet mat, og du ikke får noen øvelse, kan gruppepress faktisk bidra til å forbedre helsen din. Hvis du har en eller flere venner som spiser et sunt kosthold og får regelmessig mosjon, kan de påvirke deg til å gjøre det samme. Ved å følge deres sunn atferd, kan du gå ned i vekt. Når du bytter til et sunt kosthold og begynne å trene, vil dine kolleger oppmuntre deg på og motivere deg til å holde det gående.

Hvordan diagnostisere PHN

Hvordan diagnostisere PHN


PHN står for for post postherpetisk nevralgi. Det farmasøytiske selskapet Novartis, forklarer at tilstanden er preget av dvelende nerve smerter etter et utbrudd av helvetesild eller varicella zoster virus. Smertene kan vare i måneder eller år. Risikofaktorer for utvikling av PHN inkluderer å være eldre enn 50 år, smerte før utseendet av helvetesild utslett, mer alvorlig smerte under en helvetesild utbrudd, smerter i en nerve i ansiktet og mangel på følelse i det området av huden påvirkes av herpes utbrudd. På grunn av disse sekundære symptomer, trenger du ikke kliniske tester for å diagnostisere tilstanden.

Hvordan diagnostisere PHN

•  Ta kontakt med en lege. Prøv å huske omtrentlig dato for din helvetesild utbrudd og datoen helvetesild utslett løst. Spill den første dagen du opplevde smerter etter helvetesild utslett løst. Dette vil gi legen en idé om omfanget av nerveskader. Sørg for at du forteller ham det området av kroppen påvirkes av smerte. Hvis smertene er først og fremst lokalisert til området av den forrige utbrudd, kan legen din vurdere din dvelende smerte til et resultat av post postherpetisk nevralgi.

Forklar symptomene dine i detalj. I stedet for å bare si at du føler smerte, beskrive din smerte med adjektiver som skyting, svie eller verkende. Endo Pharmaceuticals forklarer at denne smerten kan kan komme og gå. Husk å fortelle legen din om din nerve smerte er følsom for berøring, et utkast av vind eller en endring i temperatur. Andre hud symptomer inkluderer noen svette i området av smerte, tap av muskelmasse og endring i farge eller temperatur på det berørte området.

Lag en liste over alle medisiner og inngrep du har prøvd å kurere smertene. Husk hvordan smerten forstyrrer dine daglige aktiviteter. Dette gjør at din lege for å vurdere alvorlighetsgraden av din tilstand. Skriv ned eventuelle andre medisiner du tar enten foreskrevet eller kjøpt over disk. Registrere mengden og hyppigheten av medisiner forbrukes. Inkluder noen diett kosttilskudd du tar for eksempel vitaminer eller urter. I tillegg til forskrivning en behandling for nervesmerter, kan din lege kreve en endring eller reduksjon i noen narkotika eller supplement som kan forstyrre helbredelsesprosessen.

Hvordan du utfører en dermatome Evaluering

Hvordan du utfører en dermatome Evaluering


Dermatome testing er en del av en nevrologisk undersøkelse. En dermatome er en oppdatering av huden som er levert av en bestemt nerve som kommer fra ryggmargen. Nervene fra øvre cervicalcolumna forsyne huden i nakken og så videre nedover kroppen (dermatome kart er tilgjengelig på Internett). Teste en dermatome betyr å stimulere et område av huden på ulike måter for å se hvordan nerve som forsyner det fungerer. Fravær eller forvrengning av noen respons kan indikere nerveskader.

Hvordan du utfører en dermatome Evaluering

Test for Pain

•  Be pasienten om å lukke øynene.

Fortell pasienten at du kommer til å berøre ham med både en skarp gjenstand og en kjedelig en, og be ham om å fortelle deg hvilket objekt du bruker. Demonstrere både rører å forsikre ham om at testen ikke vil faktisk skade.

Touch med hvert objekt på ulike deler av foten og opp på leggen, be pasienten å si "skarp" eller "kjedelig".

Merk eventuelle områder der følelsen er redusert eller fraværende.

Test Propriosepsjon

Propriosepsjon er en følelse av hvor kroppsdeler er i forhold til hverandre og på bevegelse. Teste dette ved å ta tak pasientens stortåen og flytte den opp og ned en gang, forteller pasienten hvilken retning er hvilken.

Har pasienten lukke øynene.

Nå flytter tå flere ganger uten å si hvilken retning og be pasienten om å fortelle deg hvordan du skal flytte tå, "opp" eller "ned".

Note flekkene rørt og pasientens svar.

Test for Vibration

Vis pasienten stemmegaffelen og forklare hva du skal gjøre. Demonstrere sin vibrasjon ved å trykke tindene mot hælen av hånden din og la pasienten berøring håndtaket.

10-støtte pasientens fot med fingrene på den ene hånden. Pass på at fingrene er under stortåen.

Har pasienten lukke øynene.

Start stemmegaffelen vibrerer og plasser enden av håndtaket på felles der stortåen blir med foten. Du bør være i stand til å føle vibrasjon i hånden under pasientens tå

Be pasienten å fortelle deg når han ikke lenger kan føle vibrasjon. Du bør slutte å føle det omtrent samme tid. Oppmerksom på eventuelle avvik.

Hint

 • For komplett nevrologisk testing, teste alle deler av kroppen på begge sider.
 • Rekordresultat (et omriss av kroppen kan være en praktisk måte å gjøre dette på, ved hjelp av fargede penner).

Hvordan Stay Awake Etter en middag på kvelden

Hvordan Stay Awake Etter en middag på kvelden


Årsakene til kveld døsighet varierer mellom mennesker, fra helsemessige problemer til enkle søvnmangel. Uansett årsak, kan du ha problemer med tretthet etter å ha spist middag i sen ettermiddag eller tidlig kveld. Fordi du sovner for tidlig kan forstyrre din overnatting søvn tidsplan, er det sannsynligvis en god idé å holde seg våken etter en middag. Utnytte ulike teknikker for å våkne deg opp etter å ha spist.

Hvordan Stay Awake Etter en middag på kvelden

Eksperimenter med å spise ulike matvarer for å se om du føler deg mindre døsig. For eksempel, øker protein og fettinntak og redusere karbohydrat forbruk kan gi deg mer energi. Vær oppmerksom på hvordan du føler deg etter å endre menyen for kveldsmåltid, og hvis du føler deg mindre trøtt etter å ha spist ulike matvarer, prøv å gjenta disse matvalg regelmessig for kveldsmåltid.

Hold deg mentalt etter å ha spist. Holde tankene opptatt med en aktivitet som krever tenkning. Arbeidet med ord gåter, lese en bok, skrive et brev, ha en samtale, gjøre lekser eller arbeid på en hobby som sying eller scrapbooking.

Ta en spasertur eller utføre en annen type mild trening. Å øke pulsen og blodstrøm etter spising kan hjelpe på fordøyelsen, og det kan holde deg fra å bli døsig.

Utfør husarbeid etter å ha spist. Hold deg på føttene gjøre vaskeri, oppvask, retting huset, støvtørking eller støvsuging. Fortsett å bevege seg rundt for å bekjempe søvnighet.

Ta en oppkvikkende dusj for å vekke deg opp. Bruk en kroppsvask med en oppkvikkende duft og gni energigivende lotion inn i huden din når du er ferdig i dusjen.

Unngå passive aktiviteter som vil sette deg til å sove. For eksempel vil sitte i et varmt rom med dempet lys og rolige lyder lede deg til å føle deg trøtt, eller sitter i en behagelig stol, passivt ser på TV eller hører på musikk kan gjøre deg døsig.

Hvordan forklare en Nevropsykologisk Evaluering

Hvordan forklare en Nevropsykologisk Evaluering


Det finnes en rekke grunner for pasienten til å trenge en nevropsykologisk evaluering. De kan være utstiller atferd du ikke kan forklare, eller opplever tidligere udiagnostisert nevrologiske symptomer. Noen nevropsykologiske tester er valgfrie, hjelpsomme i en differensialdiagnose, mens standarder for praksis krever disse vurderinger i andre tilfeller. For eksempel må du bestille en nevropsykologisk evaluering for alle pasienter vurderer dyp hjernestimulering kirurgiske prosedyrer for behandling av Parkinsons og andre bevegelser og psykiatriske tilstander, ifølge Cleveland Clinic. Uansett hva årsaken til denne testen, må du forklare en nevropsykologisk evaluering på en slik måte at pasienten føler seg rolig og komfortabel.

Hvordan forklare en Nevropsykologisk Evaluering

•  Forklar grunnleggende nevropsykologi til pasienten. Gi en oversikt over forholdet mellom hjernen og opptreden. Forklare hvordan det sentrale nervesystemet og sykdommer i dette systemet, påvirker atferdsmessige og kognitive evner. Sikre pasienten som en nevro evaluering er et papir og blyant type test, i stedet for en smertefull medisinsk prosedyre.

Fortell pasienten hva du vil måle. Evalueringen vil vurdere flere faktorer, inkludert intelligens, oppmerksomhet, hukommelse og språkkunnskaper. Testeren kan fokusere evalueringen har i henhold til den spesifikke pasienten klage eller differensialdiagnose.

Diskuter årsakene til nevropsykologiske vurderinger. En lege kan bestille en nevropsykologisk evaluering for å finne ut om bevegelsesforstyrrelser, depresjon eller noen annen tilstand er årsaken bak pasientens mentale og atferdsendringer. En kirurg kan be om en nevropsykologisk test for pasienter etter nevrokirurgiske inngrep. Disse prøver er nyttige ved overvåking av en pasients sykdoms fremdrift og effektiviteten av behandlingen.

Fortell pasienten hva du kan forvente, inkludert hvor lenge evalueringen er forventet å ta, og hvis det er noen spesielle forberedelser. Be pasienten om å få en god natts søvn og å unngå alkohol i minst 24 timer før testen. Pasienten bør ta med en liste over aktuelle medisiner og en annen liste over noen tidligere nevro-diagnostisk testing, for eksempel MRI eller CT-skanning av hjernen - eller tidligere nevropsykologiske vurderinger. . Hvis pasienten ikke er i stand til å nøyaktig husker familiens historie, bør et familiemedlem skrive ned relevant informasjon i forkant av utnevnelsen.

A neuropsychologist vil intervjue pasienten og familiemedlemmer de separat. Intervjuet tar en til en og en halv time. En nevropsykologi tekniker vil administrere tester som måler hukommelse, konsentrasjon, verbal og visuell evner. Denne delen av testen varer vanligvis tre til fire timer.

Sikre pasienten at det ikke er bestått eller ikke bestått for en nevropsykologisk evaluering. Nevropsykologiske testene er standardisert, ifølge University of North Carolina, som betyr at de er gitt på samme måte til alle pasienter og scoret på de samme kriteriene.

Hvordan snakke med nevrologen

Hvordan snakke med nevrologen


Å være en talsmann for din helse krever å etablere et samarbeid med legen din. En åpen dialog er viktig for å etablere et forhold og må omfatte slike ting som å stille spørsmål, gi helseinformasjon og følge anbefalingene. Nevrologer behandle og diagnose nervesystemet problemer i hjernen, ryggmargen, nerver og muskler og behandling av disse lidelsene krever effektivt masse kommunikasjon. Planlegge en avtale med din nevrolog og kommer forberedt ved å stille spørsmål, og bringer en venn eller et familiemedlem og gi alle dine helsevesenet poster.

Hvordan snakke med nevrologen

Planlegge en avtale med din nevrolog for å diskutere dine helsemessige bekymringer. Fortell kontoret som du har spørsmål til legen, og at du ønsker en tid og dag hvor legen kan bruke litt ekstra tid med deg. Kommer til timen tidlig å fylle ut noen papirer slik at du vil få all den tildelte tiden til å snakke med nevrologen.

Samle alle dine medisinske poster før avtale. Records for å bringe bør omfatte slike ting som medisiner tatt med doseringsmengder og tider, over-the-counter medisiner og kosttilskudd du tar, informasjon om eventuelle andre sykdommer du har og hvilken lab eller testresultater. Denne informasjonen vil tillate legen å behandle deg effektivt og svare på spørsmål mer nøyaktig.

Skriv en liste med spørsmål ned på papiret. Sett dem i rekkefølgen av betydning, i tilfelle du ikke komme til dem alle. Spørsmål å stille er slike ting som hvordan vil tilstanden påvirker min helse, hva er behandling og hva er bivirkningene, hva er andre behandlingstilbud og hvordan vil hverdagen endring.

Ta med en venn eller et familiemedlem med deg til avtalen. Denne personen kan ta notater, høre med deg eller stille flere spørsmål. Hvis det er noe du ikke forstår, spør nevrolog for avklaring, skriftlig materiale eller et nettsted for å få mer informasjon. Ikke vær flau eller redd for å stille spørsmål: er det viktig for deg å forstå din diagnose og behandlingstilbud.

Les gjennom informasjonen mens det fortsatt er friskt i tankene dine, så snart du kommer hjem for å sørge for at det er alt klart. Ring din nevrolog hvis du har glemt eller er forvirret om noe, har flere spørsmål eller har bivirkninger av behandlingen. Hvis nevrologen ikke er tilgjengelig, be om å få samtalen tilbake så snart som mulig.