Digidexo.com

mandelolje type

Typer av Scrubs på et Spa

Typer av Scrubs på et Spa


Du kan få mange typer scrubs på et spa, avhengig av hudtype og dine hudpleie mål. Fellesnevneren i Scrubs er at de alle inneholder en agent for å eksfoliere (eller fjerne) den tørre, døde øvre lag av hudceller, noe som gjør at du kan begynne hydra den nye huden. Denne prosessen med å "vaske" etterlater deg med en lysere tone og en mer polert, jevn hudtone. Å velge riktig spa scrub avhenger av hudens individuelle egenskaper.

Sensitive Skin

Å ha en fair hudfarge som lett solbrenthet eller har en tendens til å ha rosacea krever en kremet buff å bruke honning eller fruktekstrakter. Honning er naturlig anti-bakterielle, så vel som anti-sopp. En type av skrubbe tilgjengelig til spas blander brunt sukker, mandelolje, vanilje og honning. Scrub kan også inneholde en fuktighetsbevarende, slik som glyserol, som trekker fuktighet fra luften inn i huden din.

Tørr hud

Det viktigste om du velger en skrubb for tørr hud er at du ikke vil at skrubb for å fjerne naturlige oljer. De mest fordelaktige Scrubs bruke elementer som honning og malte mandler eller havregryn. Mandler har naturlige oljer som frigjøres når bakken. Havregryn skrubber forsiktig på huden, og honning gir en mild buff.

Normal Skin

Sukkerskrubb eller sjø salt scrubs er gode måter å eksfoliere uten bruk av kjemikalier. Sukker er den mildere kratt, fordi granulene er mindre og smelte raskere enn havsalt. Disse type Scrubs få jobben gjort uten å etterlate rester bak for å tette porene. Rubbing skrubb over huden øker blodsirkulasjonen, noe som igjen oppmuntrer kollagenproduksjonen, og kollagen hjelper huden å opprettholde elastisitet. Den sukker eller salt blandes med en olje som forsinker smeltingen og har en fin duft.

Fet hud

Mange spa-skrubber til fet hud inneholder havregryn, noe som er svært absorberende og flott for nedtoningen huden. Havregryn kombinert med brunt sukker for polering, aloe vera for healing og sitronsaft for tørking arbeide sammen for en sunn og naturlig skrubb.

Cellulite Scrub

Noen spas tilbyr cellulitt skrubb som bruker salt og ingefær for sin oppvarmende effekt på huden, fordi oppvarmingen øker hudens sirkulasjon og bekjemper cellulitter. En litteraturgjennomgang av vitenskapelige artikler om emnet viser at forskerne ikke har en fullstendig forståelse av hvorfor noen mennesker får cellulitter og noen mennesker ikke gjør det, eller hvordan man best kan bekjempe den. Disse scrubs kan være effektive, men som nå, er det ingen bevis.

Tilleggsinformasjon

Hudlege Jeffrey Benabio skriver i "The Dermatology Blogg" som skrubber kan være beroligende og gir huden med en myk, sunn glød, men doing scrubs kan være skadelig for ny hud. Han advarer at måtehold er viktig når det gjelder å bruke skrubb, og råder gang annenhver uke er ofte nok til å få gode resultater, som hyppigere skrubbing kan irritere huden.

Typer Perifer vestibulær Disorders

Typer Perifer vestibulær Disorders


Ifølge den vestibulære Disorders Association (VEDA), er det perifere vestibulære system ansvarlig for videresending av informasjon om hodet posisjonering til hjernen og er en kritisk komponent i kroppens evne til å opprettholde balansen. Hvis det er en dysfunksjon i perifere vestibulære systemet, kan du utvikle svimmelhet, svimmelhet, en følelse av "slagside", klossethet, svimmelhet, hørselstap og synsproblemer. Det finnes flere typer perifere vestibulære lidelser --- som benign paroksysmal posisjonsvertigo (BPPV), Ménières sykdom og perilymph fistel --- som gjør det mer utfordrende å riktig diagnostisere pasienter som viser symptomer.

Benign paroksysmal posisjons Vertigo (BPPV)

Benign paroksysmal posisjonsvertigo (BPPV) er forårsaket av en opphopning av rusk, sammensatt av kalsiumkarbonat, i det indre øret. De ørsmå krystaller av kalsiumkarbonat kalles ocotonia, eller noen ganger "øre bergarter." Ifølge VEDA, fører BPPV om lag 20 prosent av alle tilfeller av svimmelhet. BPPV utløses eller forverres av å bevege hodet, for eksempel når rulle over i sengen. Mange ganger, er ingen grunn til BPPV oppdaget. Partikkel-reposisjonering manøvrer som løsne ocotonia er ofte en effektiv behandling, sammen med vestibular fysioterapi øvelser for å minne hjernen din hvordan å opprettholde balanse.

Ménières sykdom

Når det indre øret akkumuleres overdrevent store mengder fluid, kalt endolymph, kan det resultere i Menieres sykdom. Ménières årsaker mange av de samme symptomene som andre perifere vestibulære lidelser, inkludert kvalme, tinnitus og svimmelhet. Ekstrem svimmelhet er et felles trekk ved sykdommen, og angrep kan vare opp til 24 timer, ifølge VEDA. Hørselstap er også vanlig med Ménières, og alvorlighetsgraden øker etter hvert som sykdommen utvikler seg. Ifølge Dr. Gerald Gianoli, MD, har en tendens Ménières for å få kroniske stede etter 10 til 15 år med fakkel-ups. Behandlingen inkluderer å spise en lav-natrium diett, til medisiner for bivirkninger og diuretika bidra til å rydde bort overflødig væske. Opptil 40 prosent av pasientene ikke klarer å svare på kosthold og medisiner, og en kirurgisk eller kjemisk labyrinthectomy å ødelegge den berørte vestibular nerve er noen ganger berettiget.

Perilymph Fistel

Perilymph fistel er forårsaket av en rift i den skjøre membran som skiller den midtre og indre øret. En "tung" følelse i øret, eller ringer, sammen med intermitterende hørselstap, er vanlige symptomer på perilymph fistel. Endringer i høyde ofte forverre symptomene. Ifølge VEDA, hodeskader forårsaker de fleste tilfeller av perilymph fistel, selv om dykking, vektløfting og fødsel kan også føre intrakranielt trykk som fører til en fistel. Typisk behandling er strengt sengeleie for å la fistel å helbrede. Hvis fistelen vedvarer, eller hvis det er progressive hørselstap, din lege kan anbefale operasjon for å lukke tåre.

Type of Management for Pediatric Beslag

Type of Management for Pediatric Beslag


Ifølge Epilepsy Foundation, 326 000 barn i skolealder har epilepsi, en tilstand som fører til beslag. Noen ganger leger administrere barndommen anfall med medisiner, men noen ganger mer kompliserte behandlinger er nødvendig.

Diagnose

Leger bruker magnetic resonance imaging (MRI) og elektroencefalografi (EEG) for å bestemme hvilken type anfall et barn har. Leger deretter utvikle en behandlingsplan.

Medisinering

Leger anbefaler å forsøke å kontrollere anfall med medisiner før du prøver mer invasive behandlinger. Ofte foreskrevet beslag medisiner for barn inkluderer Tegretol, Depakote og Dilantin.

Ketogen diett

Ketogen diett innebærer en høy-fett, lav-protein, lav-karbohydrat diett. Legene vet ikke nøyaktig hvorfor denne dietten forhindrer anfall, men det ofte gjør. Barn må overvåkes nøye av lege mens du er på en ketogen diett.

Vagus nerve stimulering

Hvis medisiner ikke hjelper, leger noen ganger anbefaler vagus nerve stimulering. De implantere en enhet under huden som stimulerer vagus nerve. Dette reduserer anfall hos opptil 50 prosent av barn, ifølge Mayo Clinic.

Kirurgi

Noen ganger kan leger kirurgisk fjerne den del av hjernen som forårsaker kramper, hvis området er liten nok. En annen kirurgisk prosedyre kalt hemispherectomy innebærer kirurgisk kobler de sunne og usunne deler av hjernen, uten egentlig å fjerne noe vev.

Hvordan søke Ulike typer håndleddet splinter

Hvordan søke Ulike typer håndleddet splinter


Wrist splinter er nyttige når en person lider med carpal tunnel syndrom, nevropati i hender eller andre forhold. Splinten fungerer som en spenne for å hindre fleksjon av håndleddet og redusere hevelse. Ulike typer er tilgjengelig på apotek og medisinsk forsyne butikkene. De er tilgjengelige i forskjellige størrelser og typer å hjelpe alle typer håndleddet problem.

Hvordan søke Ulike typer håndleddet splinter

•  Kjøp riktig størrelse på håndleddet skinne. De kommer ofte i små, mellomstore og store størrelser. Små-boned mennesker eller barn vanligvis bære en liten størrelse, mens kvinner og mange menn trenger et medium. Hvis du har store håndledd, kan du kreve den største størrelsen. Det er viktig at håndleddet skinne passer perfekt, men ikke stramt nok til å redusere blodstrømmen. Medisinsk forsyne butikkene kan hjelpe deg med riktig størrelse, og splinter kan være skreddersydde i tillegg.

Hold håndleddet skinne slik at tommelen hullet er på samme side som tommelen. Noen håndleddet splinter ikke bare har et hull for tommelen, men de har også fingerhull også. De splinter er ofte hudfarget.

Skyv tommelen inn i tommelhull. Gjør dette med fingrene hvis det er noen fingerhull. Hvis det er en klut delen som glir over håndleddet, trekk den ligger tett over området. Noen håndleddet splinter forlenge noen inches utover bunnen av håndflaten, avhengig av hvilken type er mest behagelig for deg og anbefalt av legen din.

Pakk krok og loop stropp rundt håndleddet området slik at det sitter godt, men ikke for stramt. Juster om nødvendig, hvis du føler splint er for stram etter noen minutter. Mange mennesker opplever komfort og lessening av deres smerte med en gang.

Juster noen ekstra stropper opp til albuen hvis det er mer enn én. Mange håndleddet splinter er reversible, så hvis stroppen kommer til bunnen av håndleddet, og du vil ha den på den øverste delen, bare bytte de splinter.

Hint

  • Ikke ha håndleddet skinne under bading, svømming eller vaske hendene fordi du ønsker å hindre at splint fra å bli våt.
  • Bære håndleddet skinne som legen anbefaler. Noen mennesker sover med hendene under deres pute eller i en vanskelig posisjon. Håndleddet splint er en mild påminnelse om ikke å gjøre dette, og hindrer håndleddene fra bøye, og dermed hindre nummenhet, prikking og hevelse i natt. Personer med carpal tunnel syndrom kan ha behov for å bære pinnen mens du arbeider for å hindre at tilstanden forverres.

Typer av livmorhals Neck Pain

Typer av livmorhals Neck Pain


Selv om folk opplever nakkesmerter i en rekke måter, er det noen bestemte typer livmorhalsnakkesmerter. Denne spesifikke type smerte oppstår i en bestemt del av halsen, og kan være forårsaket av en rekke faktorer.

Identifikasjon

Cervicalcolumna inkluderer de første sju bein i halsen. De begynner ved bunnen av hjernen og ender like forbi skulderbladene. Smerter i dette området av nakken kalles "cervical nakkesmerter."

Herniated Disc

En herniated plate oppstår når en av skivene mellom ryggvirvlene bli misformet og bule ut av sted. Disse skivebrokk- deretter plassere press på ryggmargen og irritere nerver som fører til armene og overkroppen.

Spinal Cord Trykk

Noen ganger vil using ryggmarg føre til en kronisk tilstand av press plassert på ryggmargen. Interessant nok er denne type cervical smerte ikke følt som "smerte" i nakken. I stedet vil pasienten oppleve nummenhet i armer eller ben, dårlig balanse og stivhet i nakken.

Whiplash

Whiplash oppstår når det er skade på bløtvev av nakkesøylen. Whiplash oppstår ofte etter en plutselig bakover eller forover bevegelse av nakken, og resulterer i cervical nakkestivhet, hodepine, skuldersmerter, ryggsmerter og cervical nakkesmerter.

Leddgikt

Dessverre, selv om herniated plate eller ryggmarg trykket har blitt rettet, kan det ha varig effekt på halsen. Pasienter som har hatt disse typer livmorhalsnakkesmerter ofte opplever leddgikt i nakkesøylen, noe som resulterer i kroniske smerter og stivhet.

Typer Peroxide

Typer Peroxide


Peroxide kan kjøpes over disk i mange av sine mest vanligste formene. Hydrogenperoksid er ofte funnet ved førstehjelp forsyninger samtidig benzoylperoksid er mer sannsynlig å bli funnet med ansikts renset og akne behandlinger. Når du bruker peroxide, uansett type, bør du alltid følge produsentens anvisninger. Hold væske peroxide, tenner Whitening kits og andre produkter som inneholder peroxide utilgjengelig for små barn.

Hydrogenperoksid

Hydrogenperoksid er ofte brukt som desinfeksjonsmiddel. Det er en klar, ikke-brennbar væske som er litt tykkere enn vann, og kan fortynnes med vann ved behov. Hydrogenperoksid blir vurdert som en erstatning for kloreringsprosessen i mange avfallsselskaper som et tryggere alternativ til tradisjonelle blekemiddel. I de fleste anvendelser hydrogenperoksyd er lik i kostnad for klorering og er antatt å ha mindre miljømessig virkning enn klorering.

Benzoylperoksid

Benzoyl peroxide er ofte brukt til å rense huden og bidra til å rydde opp akne problemer. Brukes som en aktuell agent i krem ​​eller flytende form, benzoylperoksid bidrar til å bekjempe bakterier under huden, redusere akne. Benzoyl peroxide kan også bli funnet i noen tenner Whitening og hår-lightening produkter.

Lipidperoksidase

Lipid peroksyd er den kjemiske skader på flerumettede fettsyrer ved frie radikaler. Den skade er gjort på cellemembraner, og resulterer i produksjon av lipid peroksyd. Høyere enn normalt nivå kan føre til alvorlige helseproblemer som slag eller hjertesykdom.

Karbamidperoksid

Karbamidperoksid er en forbindelse peroksyd dannes når hydrogenperoksid er kombinert med urinstoff. Ofte brukt som en tenner Whitening produkt, er karbamidperoksid ofte brukt i ulike former og sterke til å behandle munnsår og fjerne ørevoks.

Bivirkninger

Bivirkningene av aktuell bruk av peroxide vanligvis omfatter rødhet, flassing eller flassende hud, utslett og en brennende følelse. Vanligvis er disse bivirkningene gå bort over tid. Du kan minimere bivirkningene ved å bare bruke peroxide så ofte som nødvendig for å se de ønskede resultater. Hvis bivirkningene ikke går bort, eller hvis de blir verre, bør du rådføre deg med en medisinsk faglig.

Typów urządzeń Tlen dostawę i cylindrów H

Kiedy medycznej pacjenta cierpi warunkiem, że wiązałoby się z koniecznością dostarczania dodatkowego tlenu do płuc, tlen jest dostarczany za pomocą trudnych, metalowe zbiorniki ciśnieniowe. Te zbiorniki tlen są dostępne w wielu rozmiarach. Każdy rozmiar jest oznaczony literą w zakresie od A do H. A to najmniejszy zbiornik (lub butla) rozmiar, podczas gdy H jest największy rozmiar zbiornika. Cylinder posiada około 7.842 H L tlenu. W lipcu 2011 roku, mogą być zakupione do około 500,00 dolarów.

Dorosłych

Dwa typy urządzeń dostarczających tlen pracować H cylindrów. Jednym z nich jest przeznaczona dla dorosłego i przeznaczone jest dla dziecka. Typ dorosłych z H-cylindrowego urządzenia dostarczającego tlen ma cztery ustawienia ciśnienia, które są mierzone w funtach na cal kwadratowy: 2000, 1500, 1000 i 500 psi. Oprócz ustawień ciśnienia, każdy H-cylindrowy urządzenie do podawania tlenu ma "przepływ litrów na minutę" oznaczenia, która określa, jak szybko tlen jest dostarczany do pacjenta. Urządzenia te uwalniają tlen z szybkością od 1 do 5 litrów na minutę.

Pediatryczny

Urządzeń dostarczających tlen H-cylindrowe wyposażone u dzieci mają takie same, jak te ustawienia ciśnienia wyposażony dla pacjentów dorosłych. Jednak od dzieci wymaga dużo mniej tlenu niż dorośli, "przepływ litrów na minutę" nazw są znacznie mniejsze. Dla dzieci i młodzieży system dostarczania tlenu, urządzenia te uwalniają tlen w 1/16, 1/8, 1/4, 1/2 i 3/4 L na minutę.

Zawory

Urządzenia te mogą być wyposażone w jedno z wielu różnych typów zaworów. Niektóre z nich może być włączony i wyłączony za pomocą klucza, natomiast inne posiadają i wyłącza przełącznik, który może być obsługiwany ręcznie. Niektóre pochodzą z czujników, które wyświetlają odczyty ciśnienia, podczas gdy inne nie. Wreszcie, niektóre pochodzą z pokrętłem służy do włączania zaworu i wyłączanie.

Rozrządu

W zależności od ustawienia ciśnienia i przepływu w "litr na minutę" oznaczenia używanego, tlen będzie trwać do określonego czasu. Na przykład, zestaw zbiornika przy 2000 psi, który uwalnia tlen w 1 litrze na minutę ciągle trwa przez cztery dni, i sześć godzin.

Har type sko du Wear Endre måten du går?

Har type sko du Wear Endre måten du går?


Alle skoene endre måten du går. Måten foten beveger seg mens stomping gjennom snøen i tunge støvler kontraster betydelig med måten du går rundt i tøfler hjemme eller i joggesko på vei til dagligvarebutikk. Disse forandringer forekommer i stor grad, som følge av forskjeller i polstring, stivhet og fordeling av vekten.

Working Against Nature

Mens Fotpleie rapporterer en høyere frekvens av fotproblemer blant hyppige brukere av høye hæler og flip-flop sandaler, sko arbeide mot din fotens naturlige gangart. Adam Sternbergh av "New York Magazine" beskriver en 2007 studie utført av forskere ved University of the Witwatersrand hvor forskerne undersøkte beina på medlemmer fra tre moderne kulturer. Medlemmer av Zulu befolkningen, som ofte går barbeint, hadde sunnere føtter enn europeiske medlemmer, som hadde på seg sko mest blant de studerte samfunn. Likevel anbefaler ikke den amerikanske Orthopaedic Foot and Ankle Society gå barbeint, men gjør har begrensninger på visse typer fottøy.

Grunnleggende Stride Forskjeller

Når vandre barbeint, tar foten naturlig korte steg som tillater deg å lande mykt på hælen, litt bøyd kneet. Foten ruller gjennom ytterkanten av foten til ballen lander på bakken. Tærne da gi deg en kraftig dytt fremover i det neste trinnet. Mens iført vanlige sko, polstret hæl faktisk fører til at hælen til å lande hardere. En tykk såle hindrer foten i å rulle inn i neste trinn, og en ubøyelig tå hindrer tærne fra å skyve opp fra bakken, forårsaker bena til å løfte foten og gjøre mer arbeid.

God Shoe Design

En god sko design fungerer med den naturlige utformingen av foten i stedet for mot den. En gunstig gang Skoen har en lav og stabil hæl som fremmer en solid landing og en fleksibel tå som gjør at tærne å presse deg fremover, noe som letter presset av knærne. En god sko har også en lett design. Tunge sko gjøre det vanskeligere for foten å bevege seg naturlig, forårsaker knærne å gjøre mer løft og ytterligere endre måten du går.

Bad Shoe Design

Januar W. Payne i Washington Post melder at den amerikanske Orthopaedic Foot and Ankle Society advarer mot iført sko med tynne såler og høye pigg hæler. Hæler føre til at foten til å skyve frem når du går, og skaper overtrykk i føttene og beina, forårsaker smerter i korsryggen og endre kroppens innretting som du går. Flip-flops også forårsake problemer: foten gjentagelser løfter hælen bort fra skoen overflaten, skaper spenning i foten og endre måten hælen lander på og løfter seg opp bakken.

Effektiviteten av ulike typer prevensjon

Effektiviteten av ulike typer prevensjon


De fleste er klar over at den eneste formen for prevensjon som er 100 prosent effektiv er avholdenhet (avstå fra seksuell aktivitet). Men for mange mennesker, dette er ikke et alternativ, og andre former for prevensjon er derfor nødvendig. Med mange typer prevensjonsmidler tilgjengelig for massemarkedet, er det ingen overraskelse at mange mennesker kan spørsmålet hvilken metode som er mest effektiv.

Funksjon

Som navnet antyder, er prevensjon metoder utviklet for å forhindre graviditet ved å hindre en manns sperm fra gjødsling en kvinnes egg. Metoden som brukes for å hindre befruktning vanligvis består av en medisin, enhet eller en bestemt handling, og hver har sin egen rate av effektivitet.

Typer

En av de mest brukte typer prevensjon er barrieremetoder. Barrieren prevensjon metoden er avhengig av bruken av en anordning for å blokkere sperm og hindre den fra å komme inn i kvinnens reproduksjonstrakt. De mest utbredte barrieremetoder er kondomer, prevensjon svamper, membraner og sæddrepende middel. Når det brukes riktig, er den mannlige kondom ca 98 prosent effektiv. Imidlertid, på grunn av muligheten for feil (feilplassering, brudd), er mer realistisk sats omkring 85 prosent. Den kvinnelige kondomet i området fra ca 81 til 95 prosent effektive, mens den preventive svamp strekker 84-91 prosent effektiv. Membranen, på den annen side, varierer 86-90 prosent effektiv. Når det brukes alene, har sæddrepende middel bare en 71-82 prosent rente av effektivitet, men når det brukes sammen med kondom (kvinnelig eller mannlig), svamp eller pessar, kan det være så mye som 94 prosent effektiv.

Betraktninger

Gitt deres ganske høy grad av svikt, er det ingen overraskelse at mange andre prevensjonsmetoder har blitt utviklet. Hormonelle metoder, som for eksempel p-piller, prevensjon patch (Ortho Evra) og en vaginal ring (NuvaRing), har en 99,7 prosent rente av effektivitet når det brukes riktig. Når feilen er tatt hensyn til, faller satsen til 92 prosent. I tillegg til p-piller og plaster, kan hormoner tas via et skudd (Depo-Provera), som har en 97 til 99,7 prosent rente av effektivitet. I tillegg er noen kvinner velge et intrauterin system (en anordning plassert inne i livmoren) som Innlegget. Slike enheter har vist seg å være 99,8 prosent effektiv.

Expert Insight

Studier vist at de mest effektive typer prevensjon er de som ikke er avhengig av brukerhandling. Mens en pille kan bli glemt eller kondom kan lett ødelagt, trenger metoder som Levonova og Depo-Provera ikke krever at brukeren må gjøre noe annet enn gå til legen hennes ved gitte intervaller. Imidlertid, på grunn av vektøkningen og andre symptomer, mange kvinner velger å bruke andre metoder som for eksempel piller, plaster og barriere metoder.

Misforståelse

Mange mennesker feilaktig tror at alle prevensjonsmetoder gi beskyttelse mot seksuelt overførbare sykdommer, samt graviditet. Dette er imidlertid ikke tilfelle. Faktisk, den eneste typen prevensjon som hindrer både seksuelt overførbare sykdommer og graviditet er kondomet (både mannlige og kvinnelige versjoner). Noen andre vanlige misoppfatninger rundt prevensjonsmetoder er at visse stillinger hindre graviditet, at en kvinne ikke kan bli gravid i løpet av hennes første akt av samleie eller under mensen og at skylling umiddelbart etter samleie vil forhindre graviditet - alle disse er falske. Den eneste måten sikker måte å unngå graviditet er å bare ikke ha sex. Hvis det ikke er et alternativ, men en form for prevensjon bør brukes til å redusere sjansen for graviditet.

Typer av Migrene

Migrene forårsake bankende smerte i ulike deler av hodet, ofte ledsaget av kvalme, lys og varme følsomhet, synsforstyrrelser og irritabilitet. Migrene er ødeleggende for normal aktivitet og kan vare i dager eller oppstår på nytt i sykluser.

Retinal Migrene

Retinal og oftalmoplegisk migrene begynne med trykk og forvrengt syn rundt det berørte øyet. Disse sjeldne typer migrene kan vare i overkant av en måned og oppstå på grunn av muskelsvakhet eller nerveskader bak øyet. Samråd med øyelege anbefales når opplever disse alvorlige symptomer.

Basilaris Artery migrene

Utbruddet av en basilaris arterie migrene utløses av hormonelle endringer som følge av pubertet og menstruasjon hos tenåringer og unge voksne kvinner. Tilsvarende graviditet migrene skje på grunn av hormonelle svingninger. Symptomer er kvalme, svimmelhet, tåkesyn, sløret tale og koordineringsproblemer.

Aura Migrene

Migrene med aura er tydelig diagnostisert av alvorlige endringer i synet, inkludert uklart syn, seeing flekker eller linjer, blinde flekker, hallusinasjoner og økt sansestimulering. Utbruddet av migrene med aura er forvirrende, og etterfulgt av en bankende hodepine. Migrene uten aura er forårsaket av betennelse i blodårene i arteriene rundt skallen.

Hemiplegi Migrene

Hemiplegisk migrene er vanligvis arvelig, forårsaker nummenhet, midlertidig lammelse og smertefull hodepine, noe som kan skyldes en genetisk kromosomfeil som har gått i arv. Abdominal migrene forekommer hos barn med en familie historie av migrene, forårsaker magesmerter, oppkast og diaré.

Forebygging / løsning

Migrene kan utløses av en rekke årsaker, inkludert stress, værforandringer, allergi, bihulebetennelse, virusinfeksjoner, hormonelle svingninger, nevrologiske lidelser, depresjon, angst, medisiner bivirkninger, hodeskade og / eller dårlige søvnvaner. Identifisering av årsaken og hyppigheten av migrene kan bistå i forebygging og behandling.

Typer migrane Hodepine

Migrene kommer i en rekke typer som er inkludert med aura, som er visuelle eller sensoriske advarsler eller uten aura. En okulær migrene påvirker blodårene i øynene og normalt ingen smerte er filt. En oftalmoplegisk migrene påvirker også øye blodkar, men smertene er til stede. En basilaris migrene påvirker arterie i hjernestammen og barn er mer utsatt for denne type migrene. Det finnes ingen kur for migrene, men medisiner kan hjelpe med hyppigheten og alvorlighetsgraden av disse hodepine.

Årsaker

Det finnes ingen spesifikk årsak funnet for ulike typer migrene, men visse faktorer kan bidra. Hormonelle endringer hos kvinner, mangel på søvn, stress, sigarettrøyk, lyse blinkende lys og fysisk anstrengelse kan påvirke migrene triggere. Mat og drikke som sjokolade, rødvin, øl, kaffe, salt mat og alderen oster kan også være triggere.

Symptomer

Symptomene vil variere avhengig av hvilken type migrene du opplever. De vanligste symptomene med alle typer migrene er smerter på den ene eller begge sider av hodet, smerter som føles bankende eller pulserende, kvalme, oppkast og smerter som forverres med fysisk anstrengelse. En migrene med aura vil omfatte endringer i din visjon og en følelse av nåler knivstikking armen eller beinet.

Medisiner

Med alle typer migrene, bør du starte behandlingen ved første tegn på smerte. Dette kan redusere lengden og alvorlighetsgraden av migrene. Anti-inflammatoriske legemidler som Advil eller Excedrin Migrene kan lindre symptomer på en moderat migrene. Triptaner som Zomig og Amerge lindre smerte, lysfølsomhet og kvalme for alvorlig migrene. Anti-kvalme medisiner som Mylanta kan lindre oppkast og kvalme. Opiater er reservert som en siste utvei for alvorlig migrene smerte på grunn av risikoen for avhengighet.

Forebyggende medisiner

Du kan ha nytte av forebyggende medisiner hvis du lider av to eller flere hodepine i måneden. Betablokkere reduserer blodtrykket og redusere alvorlighetsgraden av migrene. Kalsiumkanalblokkere som Calan kan forebygge migrene og lindre symptomer på aura. Trisykliske antidepressiva som Pamelor påvirke hjernen kjemikalier og kan redusere antall migrene du har.

Hjem Rettsmidler

Egenomsorg tiltak kan redusere antallet og alvorlighetsgraden av alle typer migrene. Lytt til avslapping kassetter eller beroligende musikk, slappe av i en hyggelig varmt bad, sitte på verandaen og nyte naturen eller lese en bok. Få nok søvn og gå til sengs og våkne opp til faste tider. Når du føler en migrene kommer på, hvile i et mørkt stille rom og plassere en kald vask klut på baksiden av nakken din. Hold en migrene dagbok og notere eventuelle mat, drikke eller aktiviteter som kan utløse hodepine.

Typer Triptaner

Typer Triptaner


Triptaner, også kalt serotonin agonister, er en familie av tryptamin-baserte legemidler som brukes til behandling av moderat til alvorlig migrene. Tryptamin er en monoamin alkaloid som finnes i planter, sopp og dyr. Triptaner å opprettholde serotoninnivået i hjernen din for å lindre migrene symptomer. De er ikke til hinder migrene fra tilbakevendende. Det finnes flere typer av Triptan medisiner tilgjengelig.

Sumatriptan

Sumatriptan, med et merkenavn fra Imitrex, behandler migrene symptomer, og er den eldste typen triptan. Den er tilgjengelig i en raskt oppløse pille, nesespray eller injeksjon, den mest effektive. Sumatriptan nesespray har blitt rapportert å arbeide innen 15 minutter, men har en tendens til å være mindre effektive hvis du har en tett nese.

Naratriptan

Naratriptan er en nyere triptan medikament som behandler migrene. Pasienter anbefales å ta en tablett, og ved symptomer etter fire timer, gjenta. Effekter er lagt merke til innen 30 til 60 minutter, og dens virkninger i lindre migrene symptomer varer fra 2 til 3 timer opp til 24 timer.

Rizatriptan

Rizatriptan, med et merkenavn av Maxalt, behandler akutte migrene og gis i tablettform for migrene uten aura symptomer. Denne type triptan lar deg ta opptil 30 mg per dag. Tilbakefallsraten av migrene med rizatriptan er høy.

Zolmitriptan

Zolmitriptan, med et merkenavn fra Zomig, er tilgjengelig som en vanlig tablett og en muntlig disintegrating tablett. Zolmitriptan bør tas ved første tegn på migrene og igjen tre timer senere. Det er ment for å stoppe migrene symptomer, men forhindrer ikke en migrene skjer eller redusere antallet av migrene du opplever.

Almotriptan

Almotriptan, merkenavn Axert, er foreskrevet i tablettform for å behandle symptomene på migrene. Du bør aldri ta mer enn to almotriptan tabletter i en 24-timers periode. På grunn av risiko for alvorlige bivirkninger, ofte legen din vil ha deg ta din første dose av almotriptan på kontoret hans, slik at du kan overvåkes.

Eletriptan

Eletriptan, merkenavn Relpax, gitt oralt i doser på 20 mg til 30 mg, vil lindre symptomene på migrene hvis tatt ved første tegn på migreneanfall. Det anbefales at du tar en ekstra tablett hvis migrenen kommer tilbake etter mer enn to timer.

Frovatriptan

Frovatriptan, merkenavn Frova, inneholder Frovatriptan succinate og brukes til å behandle migrene hodepine symptomer. Frovatriptan skal tas ved første tegn på migreneanfall, og hvis symptomene oppstår på nytt etter to timer, kan du ta en ny tablett, som ikke overstiger to tabletter i en 24-timers periode.

Bivirkninger

Vanlige bivirkninger mens de tok triptaner er prikking og nummenhet, kvalme, flushing, svimmelhet, tretthet, varmefølelse, og tetthet eller ubehag i kjeven og øvre del av brystet.

Advarsler

Kramper kan oppstå i blodårene. Selv om dette er sjeldne, bør folk med en historie med risikofaktorer for hjerneslag eller hjerteinfarkt unngå triptaner.

Serotonergt syndrom, som er overskudd av serotonin i hjernen, kan være en risikofaktor hvis du tar visse medisiner. Du bør ikke bruke Triptan legemidler med visse antidepressiva som Prozac, Paxil, Zoloft, Cymbalta og Effexor. Aldri ta en triptan medikament med mindre rådet til å gjøre det av legen din.

Aldri ta mer enn ett triptan om gangen, som alvorlige bivirkninger kan oppstå. Følg alltid legens anvisninger mens du tar Triptan narkotika. Triptan legemidler anbefales ikke for barn eller gravide og ammende kvinner, som det har vært noen studier som beviser sin sikkerhet i disse tilfellene.

Triptaner er ikke ment å behandle mennesker med basilaris eller hemiplegisk migrene.

Typer Acidose

Typer Acidose


Lungene og nyrene kontrollere og opprettholde balansen mellom syrer og baser i kroppen. Acidose beskriver en gruppe tilstander som oppstår når denne balansen blir forstyrret av en bygge av syre eller tap av basen. Åndedretts ketoacidose eller diabetisk ketoacidose, en metabolsk acidose, er de vanligste typene.

Typer

Diabetisk ketoacidose oppstår i henhold til diabetes når kroppen ikke kan sammenbrudd glukose eller sukker for energi på grunn av mangel på insulin. Insulin er et hormon som bryter ned sukker til bruk som drivstoff for kroppen. Fettsyrer blir deretter brutt ned i stedet for sukker. Åndedretts ketoacidose er en tilstand som er et resultat av en ubalanse i syre-base-balansen i kroppen. Dette skjer når lungene er i stand til å fjerne all karbondioksid legemet skaper.

Årsaker

Diabetisk ketoacidose er forårsaket av mangel på insulin i kroppen, oftest relatert til type 1 diabetes, forårsaker kroppen til å bruke fett til energi i stedet. Det kan også være forårsaket av økt insulinbehov på grunn av et hjerteinfarkt, traumer, kirurgi eller infeksjon. Åndedretts ketoacidose kan være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert astma, skoliose, fedme og medikamenter som undertrykker respirasjon som narkotika og benzodiazepiner.

Symptomer og komplikasjoner

Noen symptomer på diabetisk ketoacidose spyles ansikt, tørr munn, økt vannlating, magesmerter og kvalme. Muskelstivhet, magesmerter, hodepine og nedsatt appetitt er også rapportert av noen lider samt frukt duftende pusten. Opphopning av væske i hjernen og nyrene eller nyresvikt er potensielle komplikasjoner av diabetisk ketoacidose. Symptomer på luftveis ketoacidose inkluderer slapphet, tretthet, forvirring og søvnighet. Kortpustethet vises også på grunn av begrenset lungekapasitet. Åndedretts ketoacidose kan føre til komplikasjoner som hjerneslag og respirasjonssvikt.

Behandlinger

Milde tilfeller av diabetisk ketoacidose kan opprettholdes hjemme ved å anerkjenne hva kroppens faresignaler er og gjør nødvendige endringer i kosthold og livsstil hjemme. Alvorlige tilfeller av diabetisk ketoacidose kan kreve bruk av insulin erstatning og behandling av den underliggende årsaken hvis det er en infeksjon. Behandle den underliggende lungesykdom er fokus for behandling for luftveis ketoacidose. Bronkodilatorer benyttes for å redusere luftveisobstruksjon, og slutte å røyke behandling kan også anvendes.

Forebygging

Røyking er en viktig bidragsyter til utviklingen av sykdommene som fører til luft acidose. Fedme kan også bidra til ved å forårsake fedme-hypoventilasjonssyndrom som kan føre til åndedretts acidose. Leger anbefaler diabetikere med en historie av diabetisk acidose teste sine urin ketoner til mer nøyaktig sjekke blodsukkernivået. Gjenkjenne de tidlige symptomene på diabetisk ketoacidose og sørge for at slangen til insulinpumpen er fri for tresko hvis du bruker en.

Typer Resept Prevensjon

Typer Resept Prevensjon


Hvis du er ute etter en effektiv måte å hindre graviditet, kan reseptbelagte prevensjonsmetoder være riktig for deg. Det finnes mange forskjellige typer reseptbelagte prevensjon tilgjengelig, så alle bør være i stand til å finne minst en egnet alternativ som vil meed deres behov. Hvert alternativ har sine egne fordeler og ulemper, så det er viktig å diskutere grundig alternativer med legen din før du bestemmer om det spesifikke produktet er riktig for deg.

Pill

Det er mange valg av p-piller tilgjengelig. Noen kun inneholder progesteron, mens andre inneholder en kombinasjon av både progesteron og østrogen. Ifølge American Graviditet Association, p-piller er ca 99 prosent effektiv når instruksjonene blir fulgt skikkelig. Skyldes at kvinner mangler piller eller ikke starter en pakke på gang, er frekvensen av effektiviteten nærmere 93-97 prosent i gjennomsnitt.

Shot

Hvis du har problemer med å huske å ta en pille hver dag, kan prevensjon skutt være noe for deg. Dette bildet inneholder det syntetiske hormonet gestagen, og hindrer effektivt graviditet i inntil tre måneder. Effektiviteten rate for prevensjon skutt er over 99 prosent når de brukes nøyaktig, ifølge den amerikanske Graviditet Association.

Patch

Den prevensjon oppdateringen er en liten lapp som plasseres direkte på huden. Du plasserer plasteret et sted på kroppen din, og glemme det for uken. Når uken er opp, skifte ut den gamle patch for en ny. Etter at dette er gjort i tre sammenhengende uker, forlater du en lapp av for en uke for å få mensen og starte en ny syklus. Ifølge American Graviditet Association, er lappen ca 99 prosent effektivt for å forhindre graviditet.

Vaginal ring

Den vaginale ring er en fleksibel plast-ring som er satt inn i vagina for å forebygge graviditet. Ringen inneholder syntetiske hormoner, som er absorbert inne i skjeden, effektivt hindre graviditet i tre uker. Ved slutten av de tre uker, er ringen fjernes for menstruasjon. Ifølge American Graviditet Association, er vaginal ring om lag 98 prosent effektivt for å forhindre graviditet ved riktig bruk.

Iuds (intrauterin Device)

Kobberspiral er små enheter som inneholder enten kobber eller hormoner. De er satt inn i livmoren av legen din. Avhengig av typen, kan en IUD forblir inne i en kvinne å effektivt forhindre graviditet i fem eller 10 år. Spiralen har mindre enn en 1 prosent strykprosent, ifølge den amerikanske Graviditet Association.

Membran

En membran er en annen type barriere metode for prevensjon. Det er liten og kuppelformet og er plassert i vagina før samleiet å blokkere livmorhalsen og forhindre spermier fra å være i stand til å nå egg. I tillegg til å se en lege for å få en resept for membranen, vil legen også ha å gjøre en prosedyre på kontoret for å passe nøyaktig på mellomgulvet. Den amerikanske Graviditet Association sier at membranen har en 5 prosent strykprosent for perfekt og konsekvent bruk, men den gjennomsnittlige strykprosent er mye høyere på ca 18 prosent.

Livmorhals Cap

Ifølge American Pregnancy Association, er cervical cap ikke anbefalt og ikke ofte foreskrevet lenger. Det sier cervical cap har en feilrate på rundt 20 prosent, selv når den skal brukes. I tillegg er det mange andre ulemper, blant annet muligheten for at den blir sittende fast og som krever en lege for å fjerne den, samt å bidra til økt urinveisinfeksjoner og servikal endringer. Men det er gjenbrukbare, relativt billig og kan ikke hindre den seksuelle opplevelsen så mye som noen andre prevensjon alternativer.

Typer av hjemme graviditet tester

Typer av hjemme graviditet tester


Over-the-counter graviditetstester tilby kvinner privatliv og fleksibilitet for å finne ut om de er gravide eller ikke i sitt eget hjem. Priset mellom $ 7 og $ 20, testene tar bare noen få minutter til å produsere resultater som er 99 prosent nøyaktig, ifølge de fleste graviditetstest produsenter.

Funksjon

Over-the-counter graviditetstester er tilgjengelig på stoff butikker, masseforhandlere, apotek og dagligvarebutikker over hele landet. Alle hjem graviditetstester oppdage hormonet humant choriongonadotropin (HCG) i urinen. Når et egg blir befruktet av sperm, og reiser gjennom egglederen, fester det til slimhinnen i livmoren, og på den tiden, begynner kroppen å produsere HCG.

Typer

Hjem graviditetstester faller inn i to hovedkategorier: tidlig deteksjon urinprøver, og standard urinprøver for kvinner som allerede har gått glipp av sin periode. All urin graviditetstester er like og krever kvinnen til å plassere enden av testmålestaven inn i urinstrømmen i fem til ti sekunder. Etter et tidsrom på ikke mer enn fem minutter, vil resultatene av testen vises ved enten en fargeendring, et symbol, eller ordene "gravid" eller "ikke gravid."

Time Frame

Hormonet HCG kan vanligvis påvises 10 dager etter unnfangelsen. For de mest nøyaktige resultatene fra en standard graviditetstest, bør en kvinne vente fem til 10 dager etter manglende mensen. Når du tar en tidlig diagnose test, kan resultatene vises så tidlig som 14 dager etter mulig befruktning dato fordi disse testene er mer sensitive for HCG.

Betraktninger

Hjem graviditetstester noen ganger gi falske negative resultater. Hvis testen er tatt for tidlig, tatt feil, eller hvis du ikke lese resultatene innenfor den angitte tidsperioden, så resultatet kan slå opp negativ selv om du er virkelig gravid. Følge nøye instruksjonene og vente til du glipp av en periode reduserer sjansene for et falskt negativt resultat. Også noen tester anbefaler å ta en ny test for å verifisere resultatet uansett.

Misforståelse

For å få mest nøyaktige resultater fra en graviditetstest hjemme, mange kvinner tror de bør øke sitt forbruk av væske før du tar urinprøve. I virkeligheten, drikker store mengder væske før du tar en graviditetstest kan fortynne HCG nivåer og øke sjansen for en falsk negativ. For de mest nøyaktige resultatene fra en hjemme-graviditetstest, skal en kvinne ta testen når hun våkner opp og bruke hennes første morgenurin siden dette er når HCG nivåene er høyest.

Typer av parasittiske ormer

Menneskelige parasitter er et ubeleilig faktum i livet folk flest ikke ønsker å ta opp på grunn av stigma knyttet til parasittangrep. The Center for Disease Control (CDC) anslår antall parasitter til stede i USA, tall i tusen. Sosioøkonomisk status er ingen hindring for parasittiske ormer som ikke er masete som de bruker som verter.

Typer

Pinworms eller threadworms (Enterobius vermicularis) er vanlige parasitter infesting 200 millioner mennesker over hele verden. 40 millioner mennesker i Amerika har pinworms; mange er barn mellom to og ti. Anal kløe varsler muligheten for pinworm angrep, som kløe kan være forårsaket av den nattlige kvinnelige pinworm reiser ned i tarmen og legging 15000 egg rundt analåpningen. Eggene klekkes innen 4 til 6 timer, og i denne tiden, vert utilsiktet klør seg i anus, overføre ormen egg på fingrene. Fingrene berører munnen, eggene er swallowe, og syklusen startes på nytt.

Funksjon

Parasitter lever på, eller i, en vert som kan være dyr eller menneske, fugl, fisk eller insekt - selv lopper. Menneskelige parasitter blir innført i kroppen gjennom inntak av forurenset mat, infisert drikkevann, jorden (skitt), eller gjennom kontakt et infisert vert. De fleste typer parasittiske ormer finnes i tarmen, feste seg i eller gjennom tarmveggen og spise maten du spiser. Dvergen bendelorm tilbringer hele sin livssyklus med en vertsdyret, feste seg fast til tarmveggen med fire suckers og en liten ring av kroker rundt hodet. Utbredt i det sørlige USA, blir barna ofte infisert med denne 1,5-tommers moden dverg bendelorm, ofte infesting hele familien.

Effekter

Parasittiske parasittangrep kan forårsake symptomer i verts inkludert tretthet, søvnløshet, diaré, anemi, svimmelhet, kløe, allergi, hodepine, magesmerter og fordøyelsesproblemer. Utspiling av magesekken kan være tilstede i sterkt infiserte verter på grunn av feilernæring. Kropps svakhet og letargi kan også være innlysende.

Størrelse

Parasittiske ormer omfatter tarmklørne (Fasciolopsis Buski) vokser på 0,8 til 3 inches (2 til 7,5 cm) lang, og fester seg til tynntarmen ved sugekoppene. Sår på vedlegget plassering kan senere danne abscesser. Kvalme, diaré, magesmerter og sporadisk forstoppelse kan være tidlige tegn på angrep. Senere, under tunge angrep, kan væskeansamling og tretthet føre til alvorlige komplikasjoner.

Geografi

I Mexico, foreldre rutinemessig behandle sine barn for parasittangrep. Denne praksisen er ikke mye brukt i USA, selv om mange plager og sykdommer stammer fra parasittiske orm. Naturlig rettsmidler er tilgjengelig dersom du mistenker parasittiske parasittangrep i medlemmer av familien din. Personlig hygiene vaner som hyppig håndvask anbefales for å redusere forekomsten av parasittiske parasittangrep innad i familien. Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler en masse markkur programmet skal være tilgjengelig i alle skoler.

Typer epileptiske anfall

Typer epileptiske anfall


Epilepsi er en tilstand som oppstår når det er unormal elektrisk aktivitet i hjernen. Denne økningen i elektrisk aktivitet gir milde eller alvorlige anfall. Hvis du har to eller flere anfall du kan bli diagnostisert med epilepsi. Det finnes ulike typer anfall, som varer bare noen sekunder eller mye lenger. Symptomer inkluderer kramper og tap av bevissthet ukontrollerte bevegelser i kroppen så vel som andre.

Klassifisering

Beslagene er klassifisert av det området av hjernen som er involvert, og hvor mye av hjernen blir påvirket. Det er tre hovedkategorier: generaliserte anfall, partielle anfall og status epilepticus.

Typer

Beslag er videre klassifisert basert på om tap av bevissthet oppstår, hvis det er sporadisk ukontrollert bevegelse eller hvis bevegelsene er repeterende. En annen bekymring er hvis det er et tap av muskelmasse eller ikke.

Generaliserte anfall

Denne typen anfall inntreffer når det er utbredt elektrisk utladning som omfatter begge sider av hjernen på samme tid. Arvelige faktorer er ofte knyttet til disse typer anfall. De er videre klassifisert i absenser, atypiske absenser, myoklone anfall, atoniske beslag, tonic anfall kloniske anfall og tonisk-kloniske anfall.

Partielle anfall

Når det er unormal elektrisk aktivitet i et begrenset område i hjernen, så er det en delvis anfall. De er mest vanlig hos de med en hodeskade, hjerneinfeksjon, slag eller svulst eller årsaken er fortsatt ukjent. De er videre klassifisert i Enkle partielle anfall, Komplekse partielle anfall, subsidiært generaliserte anfall.

Status epilepticus

Denne type av beslaget er identifisert som en episode hvor det er minst tretti minutter uavbrutt anfallsaktivitet. Dette er et medisinsk nødstilfelle som kan føre til dødsfall. The Epilepsy Foundation tyder på at behandling bør gis i alle fall der et anfall har fortsatt fem minutter.

Typer av innvollsorm

Mennesker kan få tarmparasitter fra forurenset mat og vann. Det er to hovedtyper av parasitter: protozoer og helminths. Mens helminths ikke kan formere seg i tarmen, protozoer kan. Mens de ulike typer parasitter dele lignende symptomer, det er viktige forskjeller i å identifisere og behandle dem.

Giardia

Giardia er en protozoer funnet i forurenset vann. Giardia er den vanligste protozoer, og de bor i tynntarmen. Symptomer på Giardia-infeksjon inkluderer kramper, gass, oppblåsthet og frysninger.

Rundormer

Rundormer ser ut som meitemark og er den vanligste helminth infeksjon, vokser opp til 15 inches lang. De kan forårsake blokkering i tarmveggen. Hvis ikke behandles, kan de forårsake alvorlige skader på ikke bare tarmen, men lever og andre organer også.

Hakeorm

Hakeorm kan komme inn i kroppen din når deres larver trenge gjennom huden. De har tenner som de bruker til å grave inn i tarmen. Vanlige symptomer er jernmangel og magesmerter. Hvis ikke behandles, kan hookworm infeksjoner være dødelig.

Pinworms

Rundt 500 millioner mennesker i verden er smittet med pinworms. Viktigste symptomer inkluderer kløe i anus eller vagina, nervøsitet og fordøyelsesproblemer. Den voksne Barnemark kryper ut av anus og legger 15.000 egg hver dag.

Whipworms

Whipworms kan vokse til 1 til 2 inches i lengde, og infisere flere hundre millioner mennesker verden over. Vanlige symptomer er blod i avføringen, vekttap og oppkast.

Typer av Toe Nail sopp

Det finnes mange typer av tånegl sopp, og de alle varierer basert på hvilken type infeksjon til stede og hvor lenge det varer. Men de også har alle én ting til felles: De trives i varme, fuktige områder som sko, sokker og garderober. Alle typer kan bringe misfarget, herdede spiker som er flaut å vise andre.

Distal subungual onychomycosis (DSO eller DLSO)

Dette er den mest vanlige spiker sopp, ofte stammer av organismen Trichophyton rubrum. Det påvirker området rundt tåen, langs spissen på spikeren, og på begge sider av spikeren. Når soppen invaderer neglen, kan det bli misfarget, blir hvit, gul eller grønn, og bli hard og sprø.

Hvit Overfladisk onychomycosis (WSO)

WSO bare påvirker 10 prosent av tånegl sopp lider, og er forårsaket av Trichophyton mentagrophytes. Det påvirker bare den ytre seng av neglen, noe som gjør det lettere å helbrede med aktuelle produkter, som for eksempel Lamisil. Neglene blir hvitt, som i de tidlige stadiene, fortsatt kan skrapes av.

Proximal subungual onychomycosis (PSO)

Den minst vanlige type sopp er også forårsaket av Trichophyton rubrum, og i de tidlige stadier, kan negl være vises misfargede og ser gult. Hvis den forblir ubehandlet, vil soppen fremgang dypere inn spikeren, og spikeren vil bli hard og tykk, og kan forårsake smerte.

Candida Nail infeksjon

Mens soppinfeksjon i neglen tendens til å påvirke negler mer enn tåneglene, kan det påvirke begge deler. Neglene begynner å forårsake smerte og bli misfarget, og hvis den forverres, kan den løsne fra neglesengen.

Svart Nail sopp

Svart Nail sopp oppstår ganske ofte fordi dens viktigste årsaken er forekomsten av blod under neglen. Venstre ubehandlet, vil tånegl vokse i mørkere når det vokser ut igjen. I sjeldne tilfeller når en tånegl sopp er alvorlig, blir det misfarget, og i stedet for å snu gul, vil det slå brun eller svart.

Typer av Ulcerøs kolitt

Typer av Ulcerøs kolitt


Ulcerøs kolitt er en type av inflammatorisk tarmsykdom som påvirker tykktarmen. Yngre til middelaldrende mennesker er mer berørt av denne sykdommen. Det er ikke en eksakt årsak, men det er felles faktorer i dem som pådrar denne sykdommen, som inkluderer genetikk, infeksjon i kroppen, allergier og til og med en svikt i immunsystemet. Den dårlige ting om denne sykdommen er at deler av tykktarmen som er mellom betennelse er ikke sunt, og disse områdene kan bli veldig svak, noe som fører til mer alvorlige helseproblemer.

Ulcerøs proktitt

Ulcerøs kolitt starter vanligvis i endetarmen; hvis den holder bare i endetarmen, har du sannsynligvis har ulcerøs proktitt. Du kan ha flere symptomer, som diaré og smerter, og du kan selv føle at du ikke kan gjøre det på do i tide. Du kan også legge merke blod i toalettet når du går.

Proctosigmoiditis

Den neste delen av tykktarmen utover endetarm er den sigmoid kolon, og hvis sykdommen er både endetarmen og sigmoid, har du proctosigmoiditis. Igjen, kanskje du har diaré og oppdager blod i toalettet når du går, men du vil også oppleve kramper, spesielt i venstre side.

Venstre-sidig kolitt

Utover sigmoid kolon er synkende tykktarmen, som går opp på venstre side av magen. Når sykdommen sprer seg til denne delen av tykktarmen, er det hensiktsmessig kalt venstresidig kolitt. Symptomene er det samme eneste mer alvorlig. Dessuten kan du ikke føler for å spise og til og med gå ned i vekt. Smerten vil definitivt være mer alvorlig, og du vil føle det mer i din venstre side.

Pancolitis

Utover synkende tykktarmen er tverrgående tykktarmen, som går over magen og fører til stigende kolon løs på høyresiden. Hvis alle kolon er berørt, har du det som kalles pancolitis. Du opplever de samme symptomene, bortsett fra smertene dine er mer utbredt i hele magen.

Fulminant kolitt

Den siste typen av ulcerøs kolitt er den mest alvorlige og kalles fulminant kolitt. En pasient med denne type er innlagt på sykehus og gitt IV legemidler for å forsøke å behandle sykdommen; Kirurgi er vanligvis garantert med denne typen, som kolon er veldig svak og sannsynlig å bryte eller briste. Pasienten vil heller ikke være i stand til å holde mat eller drikke ned og kan selv gå inn i sjokk eller bli septisk. Toksisk megacolon kan også utvikle hvor kolon sveller og stopper bevegelsen.

Behandling

Remisjon av symptomer er mulig med ulcerøs kolitt. Du kan bli bedt om å foreta visse endringer i kostholdet, eller i det minste å slutte å spise matvarer som forårsaker smerte eller fakkel-ups. Du kan få medisiner, inkludert kortikosteroider, for å bidra til å redusere betennelse. Hvis sykdommen har fått deg til å bli blodfattig, kan det hende du må ta jerntilskudd eller selv har en transfusjon. Vitaminer vil også være nødvendig, så vel som fluider, siden kroppen ikke kan være i stand til å absorbere enten normalt. Hvis du har et alvorlig tilfelle, vil du sannsynligvis må opereres for å fjerne deler av tykktarmen.