Digidexo.com

aurora migrene

Hvordan behandle Migrene

Hvordan behandle Migrene


Migrene er karakterisert som en bankende og tilbakevendende hodepine som ofte oppstår ensidig. Det er klassifisert i to: migrene med aurora (klassisk migrene) og migrene uten aurora (vanlig migrene). Klassiske migrene vanligvis vises med synsforstyrrelser (aurora) som fungerer som en advarsel tegn på en innkommende migrene. Skiltet kan vises i løpet av noen få minutter til en periode på 24 timer før migrene setter inn. Enkeltpersoner klager ofte å se glimt av lys eller sikksakk linjer. Vanlige migrene ikke har visuelle forandringer selv om mange er svært følsomme for sterkt lights.General symptomer på både klassiske og vanlige migrene inkluderer en pulserende hodepine som kan bli en alvorlig pounding smerter over tid, økt følsomhet for luktene og høye lyder, kvalme og oppkast , tretthet, diaré, øm nakke, kalde føtter og irritabilitet. Migrene kan kjøre i familien (arvelig) eller kan være relatert til stress, mat (for eksempel sjokolade), hormonelle endringer (for eksempel menstruasjon), sensoriske reaksjoner (slik som høye lyder eller skarpt lys), uregelmessig spising og søvnmønster, allergisk reaksjoner eller svært varmt vær. Her er noen nyttige tips for å hjelpe behandle svekkende migrene.

Bruksanvisning

•  Finn et rolig og dempet rom for deg å hvile. Få litt søvn i en støyfri, mørk og komfortable rom. En stressfritt miljø er en utmerket måte å fremme generell velvære som er gunstig i lettelser opp din hodepine. Det ville hjelpe hvis du ligger i et skrånende stilling i stedet for flat, for å hindre deg fra å føle deg svimmel.

Påfør kaldt kompresjon på verkende delen av hodet ditt. Få noen isbiter, plassere dem i en zip-lås pose, brytes det opp med et håndkle og legg den over det smertefulle området. Hvis du bruker en gel typen ice-pack, fortsatt brytes det opp med et håndkle for å unngå direkte kontakt med isen på hodebunnen som kan forårsake isen brenne. Denne metoden hjelper i å gi midlertidig lindring.

Ta noen smertestillende. Over-the-counter smertestillende medikamenter som paracetamol (Paracet), ibuprofen (Motrin) eller aspirin hjelp i å gi symptomlindring. Disse er ofte gunstig for migrene som oppstår mindre enn tre ganger i måneden. For personer med alvorlig migrene, er Triptaner stoffet av valget. Bortsett fra å lindre smerten, dette hjelper også i lettelser kvalme og overfølsomhet for lys og lyd.

Masser hodet ditt. Du kan utføre massasje i ditt eget hode, eller la noen andre gjøre det for deg. Bruke pads av tommelen, indeks og langfinger, masser den smertefulle området av hodet ditt. Gradvis synke pads av fingeren inn i selve stedet der det gjør vondt mest, og gjøre en sirkulær massasje på dette området - dette vil bidra til å avlaste trykket fra den. Du kan også ta noen hårstrå på det smertefulle området, og dra det sakte oppover til du hører et "tick" lyd; Dette vil også bidra til å lindre press.

Prøv holistisk healing. Akupunktur er et utmerket alternativ behandling for migrenepasienter. Som den fine rustfritt stål nåler er nøye plassert rundt sine spesifikke punkter, stimulerer det god blodstrøm langs de områdene som blir innsnevret under en migrene episode. Det hjelper også på å balansere nivået av serotonin (kroppens signalstoff) som er funnet å være lav blant personer med migrene.

Gå til legen din. Spør legen din om noen stoffer som kan bidra til å redusere hyppigheten og lengden på forekomst av migrene. Dette er lurt hvis du opplever migrene mer enn tre ganger i måneden eller hvis ingen av behandlingene som er nevnt ovenfor jobber for deg. Legen kan foreskrive noen kalsiumkanalblokkere (verapamil), betablokkere (propranolol), anti-convulsants (divalproex natrium) og magnesium eller vitamin B2.

Tips og advarsler

 • Det vil være til hjelp hvis du unngå faktorer som kan utløse migrene. Lær hvordan håndtere matinntak, sove mønstre eller følelser. Prøv å skrive en dagbok om dine migreneanfall for å hjelpe deg med å overvåke forekomst og årsaker.
 • Du ønsker kanskje å forbedre din måte å leve på. Være mer aktiv - gjør øvelser og yoga for å holde en sunn generelle blodstrøm og en migrene fritt hode.
 • Hvis du er i ferd med å kaste opp under migrene, aldri holde det opp. La det hele ut - dette vil hjelpe mye i å lindre trykket og smerte.
 • Unngå kontinuerlig bruk av smertestillende for dette kan føre til rebound hodepine. Tar smertestillende medikamenter i mer enn tre dager i uken kan bidra til alvorlighetsgraden av migrene heller enn å lindre den (rebound hodepine). Du bør ordentlig følge nøyaktige instruksjoner av stoffet etiketten eller antall tabletter legen din foreskrevet deg å ta.

Hvordan identifisere en migrene hodepine

Hvordan identifisere en migrene hodepine


En migrene hodepine kan være invalidiserende. Det kan vare i dager. Ofte kan du ikke forstå at du har noe annet enn en vanlig hodepine til du merke en forskjell i naturen av symptomene. Lær å identifisere symptomene forbundet med migrene hodepine.

Hvordan identifisere en migrene hodepine

Merk hvorvidt du har en stemningslidelse eller føler deg deprimert. Oppmerksom på eventuelle uforklarlig humøret svinger eller endring i følelser som kommer på raskt eller varer.

Se etter en "aura". Dette kan bestå av mange affectations som tåkesyn, blinde flekker, tunnelsyn, svetting, tale eller språkproblemer, svakhet, nummenhet i armer og ben og en følelse av disassociation.

Forvent hode smerter til å begynne vanligvis etter noen få minutter til en time. Hodet smerte for en migrene hodepine er mye annerledes enn en vanlig hodepine. Forvente ubønnhørlig hamrende eller pulsering på den ene eller begge sider av hodet; forvente kvalme med eller uten oppkast; forventer at manglende evne til å "tøff gjennom" hodepine, ekstra intensitet av smerte kommer med aktivitet og overfølsomhet for lys og lyd.

Vær forberedt på typiske smertestillende for å unnlate å hjelpe smerten. Vær forberedt på å ønske et mørkt rom for å legge seg ned og være alene. Dette er hva mange lider gjør.

Vær forberedt på å tåle migrene for fra fire til 72 timer, selv om det er bare et gjennomsnitt.

Identifisere det ytterligere ved å prøve behandlinger som ofte er effektive som drikker koffein og ved hjelp av medikamenter som Cafergot. Hvis du får noen lettelse fra dette, har du ytterligere identifisert det faktum at du lider av migrene hodepine.

ringe legen når du opplever en migrene hodepine. Effektiviteten av behandling har endret seg mye de siste årene, og du kan ha nytte av en ny behandling.

Hint

 • Hvis hodepinen intensiverer eller varer mer enn 72 timer, kan du ringe legen.

Hvordan behandle et barns migrene

Hvordan behandle et barns migrene


Migrene er smertefull hodepine som kan oppstå i en liten prosentandel av barn. Hvis barnet ditt har får migrene, skal du ønsker å finne ut måter å gi dem lindring fra smerte som de føler under en migrene.

Hvordan behandle et barns migrene

•  Snakk med legen din om måter du kan behandle ditt barns migrene. Dette er spesielt viktig siden noen migrene medisiner ikke er anbefalt for bruk på barn.

Gi dem en over-the-counter smertestillende. Ibuprofen eller paracetamol kan gi noen lettelse for barnet.

Spør legen din for en resept. Det er visse medisiner som kan være foreskrevet som kan hindre barnet fra å ha en migrene. En lege kan gi barnet antidepressiva eller antihistaminer som en måte å stoppe migrene.

La barnet å hvile. Når en migrene oppstår, ta henne inn i et stille og mørkt rom. La henne legge ned inntil migrene går, kan det ta bare 15 minutter til en halv time for hennes tilstand å forbedre.

Se barnets kosthold. Det er visse matvarer som er kjent for å bringe om migrene. Vanlige migrene triggere er sjokolade, ost, pølser og brus.

Hold deres stressnivået lavt. En svært stresset barnet kommer til å ha flere episoder av migrene.

Hint

 • Hvis barnet ditt lider av migrene om natten, kan barnelege anbefale en beroligende å hjelpe barnet sove.
 • Hvis kvalme følger med migrene, kan en lege foreskrive noe for å gjøre opp barnets mage også. Migrene har en tendens til å forårsake både kvalme og oppkast.

Symptomer på Abdominal Migrene

Symptomer på Abdominal Migrene


Abdominal migrene er oftest sett i barn i alderen 5 til 10 år gamle, men folk i alle aldre er tenkt å lide med det. Mange barn som har mage migrene vokse opp til å ha klassisk migrene, hvor smerten er sentrert på den ene siden av hodet. I mage migrene, er smerten sentrert i magen (mellom bryst og kjønnshår bein).

Funksjoner

Symptomene begynner med ansiktet blir veldig, veldig blek (blekhet) eller bli spylt rød som om med feber. Kramper, kvalme, svimmelhet, irritabilitet, tap av matlyst og oppkast deretter oppstå. Andre symptomer er diaré, plutselig intoleranse for lys eller lyd eller mørke skygger under øynene. Et angrep kan vare så lenge som 72 timer eller så lite som en time. Svært sjelden er noen hodesmerter rapportert.

Forebygging / løsning

Det er ukjent hvordan du kan forhindre mage migrene. Noen mennesker har dratt nytte av å gå på en daglig betablokker blodtrykk medisinering. Det har tatt hver dag i håp om å hindre et angrep, men er ubrukelig når angrepet allerede begynner. Får behandling inkluderer vanligvis bruk av anti-kvalme medisiner og smertestillende. Noen painkillers som triptaner anses altfor sterk for et barn.

Betraktninger

Det er veldig vanskelig å få en diagnose for abdominal migrene, som symptomene etterligne andre problemer som Crohns sykdom, irritabel tarm syndrom eller et slag. Det er de i det medisinske miljøet som selv debattere at abdominal migrene engang eksisterer, og foretrakk å behandle det som sykliske brekninger syndrom. Men det finnes andre typer migrene som er oppkast og magesmerter, men ikke hode smerter. De kalles "stille migrene" eller acephalgic migrene.

Expert Insight

Hjem rettsmidler som kan bidra til å lette et barn eller voksen gjennom et angrep inkluderer liggende i et mørkt rom, isposer hvis hodet gjør vondt, varmeflasker for å lette kramper og nipper sportsdrikke tynnet med vann. Noen mennesker synes peppermynte te nyttig i lettelser kvalme mens andre liker kandisert ingefær. Andre alternative metoder som kan hjelpe inkluderer mekling, biofeedback og lytter til en hvit støy maskin hvis normale lydene er for smertefullt å bære.

Advarsel

Selv om magemigreneanfall gå bort av seg selv, du fortsatt trenger å se en lege for å få diagnose, smertestillende og behandling. Disse angrepene kommer med jevne mellomrom gjennom hele barndommen, selv om noen stadig vender gjennom voksenlivet. Også, aldri gi voksne medisiner til et barn. Hvis du har plutselig ekstrem kvalme, nummenhet i en del av kroppen din, plutselig hodepine eller problemer med å kontrollere en lem, kan du ringe en ambulanse, da dette kan være et slag.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Hemaplegic migrene

Det finnes millioner av migrenepasienter. Blant dem, lider av en liten mengde av en sjelden form for migrene som noen ganger kalles "komplisert" eller "kompleks". Det er bedre kjent, men som hemaplegic migrene. Den får sitt navn fra det faktum at det fører til mild til alvorlig midlertidig lammelse i et visst område av legemet. Det kan ta mange former. Det kan hindre den enkelte fra å flytte sine lemmer. Det kan påvirke evnen til å se eller høre, eller det kan påvirke evnen til å speak.Little er kjent om denne tilstanden som mange måter etterligner symptomene på hjerneslag. Den kommer og går ujevnt. Det fungerer forskjellig innenfor ulike mennesker. Det kan være midlertidig ved starten av hodepine eller fortsette gjennom hele kurset. Noen leger mener at det har liten eller ingen langsiktig effekt på kroppen. Andre mener at det fortsatt svekkelse av muskler kan være kumulative og stave problemer for pasienter i langsiktig. Uansett er det ultimate årsak eller dens konsekvenser, antall hemaplegic migrene diagnostisert hvert år synes å være på vei oppover. Av den grunn er det viktig at folk har en bedre forståelse av tilstanden.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Hemaplegic migrene

•  Identifiser "aura." Dette er vanligvis den tidligste fysisk reaksjon til utbruddet av migrene. Det kan presentere seg selv på forskjellige måter. En aura ser ut som fyrverkeri skal ut foran øynene. Gnister kan være få eller de kan nesten obskure visjon helt. En annen er beskrevet som en mørkere visjon. Det ser ut som om en grå sky eller mørk klut plasseres mellom person og hva hun ser. En tredje kalles "tunnelsyn. Det begynner som en TV-skjerm, med en liten sort linje rundt siktelinjen. Da tykkelsen av linjen begynner å vokse og smalt til å likne en tunnel. Mindre og mindre lys skinner gjennom til liten eller ingen i det hele tatt kan sees i det hele tatt. Tilstanden er vanligvis kortvarig, som varer ikke mer enn noen få sekunder eller minutter.

Merk følsomhet for lys og høye lyder. De fleste migrenepasienter har en ekstrem følsomhet for en eller begge av disse ting. Det er en av de tidligste utstilte tegn på et migreneanfall, inkludert hemaplegic migrene.

Rapport lyd sensoriske abnormaliteter. Hemaplegic migrene lider ofte høre en summende lyd eller en ringing i ørene.

Gjenkjenn forvirring. En plutselig tap av hukommelse er et annet symptom på denne tilstanden. Det kan påvirke på kort eller lang sikt minne eller selv være noe sporadisk. Noen individer kan identifisere alt om sitt liv opp til et par minutter før angrepet begynte. Andre kan snakke fritt om de siste minuttene, men kan ikke huske utover det. Atter andre opplever hull i sine minner. I alle fall er det denne midlertidige hukommelsestap som skaper en tåke eller følelse av forvirring. Det kan vare noen minutter eller fortsette til migrene selv har ryddet.

behandle kvalme og / eller oppkast. På grunn av den ekstreme smerter involvert med migrene (hemaplegic inkludert), lider har utbrudd av en av eller begge disse betingelsene. De kan starte når som helst i løpet av migrene, men er som oftest stilles under høyden av problemet.

Rapporter alle slags nummenhet, svakhet eller lammelse av kroppen til en lege med en gang. Dette kan manifestere seg som "pins og nåler" pricking huden. Det kan bety at lemmer er vanskelig å bevege seg normalt. I ekstreme tilfeller kan det manifestere seg som en semi-lammet tilstand hvor hele deler av legemet har liten eller ingen følelse i det hele tatt. Slike forhold er grunn til alarm fordi de er også forbundet med hjerneslag.

gjenkjenne talevansker. Noen hemaplegic migrenepasienter har problemer med å kommunisere. Tilstanden kalles "afasi." Det kan presentere seg selv i en av flere måter. For folk flest, viser den seg som en form for ord scrambling. Den enkelte kan snakke normalt. Men ordene som snakkes ofte gjøre lite eller ingen mening. I noen tilfeller kan de danne de riktige ordene, men de kan ikke snakke dem klart. Talen blir utydelig. I svært sjeldne tilfeller er begge typer afasi utstilt samtidig.

Gjør registrering av eventuelle besvimelser eller besvime. Disse er vanlig hos noen pasienter, men er ikke alltid en del av ligningen.

Hint

 • Ha en søvn maske og ørepropper på hånden for å motvirke følsomhet for lys og lyd.
 • Prøv en ispose gjelder øynene eller pannen for å hjelpe Abate mindre symptomer.
 • Spør en lege for kvalme medisiner for migrene anfall.
 • Søk den riktige type medisin for alvorlighetsgraden av migrene.
 • Migrenepasienter bør unngå visse typer aktiviteter som bilkjøring eller bruk av tungt utstyr.
 • Oppsøk riktig diagnose og behandling fra en nevrolog.
 • Langsiktige anfall av forvirring være et tegn på at det skjer noe mer alvorlig. Lag en legetime umiddelbart.
 • Gå til en ER en gang hvis symptomene ikke avta raskt.

Hvordan til å behandle kronisk migrene uten reseptbelagte legemidler

En migrene hodepine kan ødelegge dagen din - og hvis det ikke er behandlet på riktig måte, kan du fortsatt være lidelse flere dager senere. Selv om det er reseptbelagte legemidler som er tilgjengelige for å lette din smerte, noen ganger migrene svarer godt til behandlinger du kan gjøre selv, samt over-the-counter medisiner.

Hvordan til å behandle kronisk migrene uten reseptbelagte legemidler

•  Legg merke til de tidlige varseltegn på en migrene. Du kan legge merke til så tidlig som halv time før utbruddet av smerte som du opplever tegn på en klassisk migrene. Disse tegn er sensing en "aura" eller opplever synsforstyrrelser som flekker eller tåkesyn. Men de fleste migrene er ikke klassiske migrene. De fleste kronisk migrene er kalt "vanlige" migrene. Vanlige migrene, i motsetning til klassiske migrene, ikke begynn med synsforstyrrelser. Vanligvis starter de med en matt bankende på den ene siden av hodet. Andre symptomer kan være kvalme, brekninger, svimmelhet, forvirring og trøtthet.

Stopp hva du gjør og starte behandling. Forlate arbeidet, hvis du kan. Slippe bort fra at sosiale engasjement. Slå av datamaskinen eller TV. Catch migrene tidlig, for jo lenger du deltar i mental eller fysisk aktivitet, det er det verre sannsynlig å få. Og jo tidligere du delta på migrene og begynne å behandle den, jo mer vellykket behandling være.

medisinere din migrene med en anti-inflammatorisk over-the-counter medisiner. Noen smertestillende midler som kan hjelpe inkluderer ibuprofen, aspirin og paracetamol, men sjekk med legen din om hvilken medisin som passer for deg. Det er også over-the-counter smertestillende midler formulert spesielt for migrene som kombinerer flere smertestillende ingredienser.

Ta ingefær kapsler. Ikke en anti-inflammatorisk, hjelper ingefær likevel med kvalme. Du kan finne ingefær hjelper spesielt hvis du opplever magesyke.

Drikk en kopp kaffe. Selv om koffein i kaffe kan til tider være en trigger som forårsaker migrene, noen ganger kan det også redusere smerten av migrene. Annet enn kaffe, motstå fristelsen til å spise eller drikke noen av de andre vanlige utløse mat, noe som kan gjøre migrene verre. Blant mulige triggere er MSG (mononatriumglutamat), sjokolade, peanøtter, sitrusfrukter, dyrkede meieriprodukter, kjøtt behandlet med natriumnitrat - inkludert pølser, kjøttpålegg og bacon - og rødvin.

Redusere betennelse ved hjelp av en eller alle av disse metodene: Påfør et kaldt omslag eller ispose til hodet, nakke og skuldre der det er smerter og ømhet. Foruten å gi umiddelbar lindring, blir dette blodet flyter vekk fra hodet. Hvis migrene er bare begynnelsen, stupe hendene og armene opp til albuene i vann så varmt som du kan godt ta det. Du kan være i stand til å avverge migrene hvis du kan få blodet flyter vekk fra hodet og inn i hendene. Alternativt kan du ta en varm, grunt bad - ikke så varm at du skålde deg selv - og lev bare underkroppen, slik at blodet flyter vekk fra hodet. Hvorfor disse behandlingene? Migrene er vaskulære hodepine som involverer ekspanderende av blodkar i hodet ditt. Når du får blodet til å flyte vekk fra hodet, du hjelpe disse blodårene returnere tilbake til det normale - og det betyr lettelser smerte.

Hvil på et sted uten støy, skarpe lys og lukter. Koble telefonen. Senk blinds. Spør resten av husstanden ikke å forstyrre deg annet enn å se på deg innimellom. Mange mennesker som lider av migrene er svært følsomme for intense lyder, lys og lukter. Hvil i minst et halvt oppreist stilling. Dette hindrer blodet rushing til ansiktet ditt og gjøre migrene verre.

Hint

 • Disse anbefalingene er kun for voksne - ikke for barn.
 • Før du prøver noen av disse behandlingene, sjekk med legen din for å være sikker på diagnosen og for å sørge for at disse behandlingene er riktig for deg.
 • Ikke overdose på noen av de over-the-counter medisiner som er nevnt ovenfor. Hvis du trenger mer enn standard dose for å behandle migrene, få en resept.
 • Gravide kvinner bør ikke ta ingefær rot pulver. Ingefær rot pulver bør ikke tas uten vann på grunn av mulig forbrenning av spiserøret.

Slik unngår du at Migrene Med Riktig Hydration

Slik unngår du at Migrene Med Riktig Hydration


Årsaken til migrene er ukjent. Noen mener at blodårene er begrenset fra å nå hjernen som forårsaker hevelse. Andre mener at visse matvarer utløser migrene eller visse kjemikalier som finnes i rengjøringsprodukter. En ting er sikkert er at migrene kan forebygges med riktig fuktighet. Bor hydrert kan redusere hyppigheten av migrene eller til og med forhindre dem fra å inntreffe.

Slik unngår du at Migrene Med Riktig Hydration

drikke daglig for migrene forebygging. De anbefalte åtte kopper vann om dagen er det minimum av væske kroppen din trenger for å fungere skikkelig.

Substitute vann med vannbaserte juice, slik som Crystal Light. Å drikke sportsdrikke hjelper fordi de erstatter vann, elektrolytter og salt.

Spis et utvalg av frukt og grønnsaker. Saftig frukt, slik som appelsiner, naturlig hydrat kroppen med vann som er lagret i frukten. Forebygge migrene ved å ha frukt med minst ett måltid om dagen.

Konsumere mer væske for migrene forebygging i løpet av sommeren. Svette forårsaker rask vanntap, og du må erstatte dette vannet hver dag.

Hydrate en dag før du har planer om å trene. Dette bidrar til å forebygge migrene forårsaket av vanntap fra fysisk anstrengelse.

Suck is chips eller slurk vann når din syke. Oppkast og diaré føre til ekstra vanntap og kan bringe på en migrene.

Nyt alkoholholdige drikker og koffeinholdige drikker med måte. Begge disse drikker føre til dehydrering og kan utløse en migrene.

Hint

 • Carry en flaske med vann eller en sportsdrikk med deg i bilen, vesken eller på jobb.
 • Hvis du merker at urinen er mørk og bitter, er dette et tegn på at kroppen din trenger mer væske.

Slik unngår du at Migrene ved å forstå Trigger Foods

Det finnes ulike triggere som kan føre til en migrene å oppstå, inkludert visse matvarer. Denne artikkelen vil diskutere noen vanlige kosttilskudd triggere slik at du bedre kan håndtere og redusere hyppigheten av angrepene.

Slik unngår du at Migrene ved å forstå Trigger Foods

•  Hold en logg eller dagbok over maten du spiser før et migreneanfall og se om fjerning eller reduksjon av noen av disse matvarene fra kosten forbedrer din hodepine.

Reduser inntaket av de vanligste migrenegjerningsmannen: kaffe, sjokolade (koffein) og alkoholholdige drikkevarer.

Unngå matvarer med tilsatt MSG, som ofte brukes i restauranter å forbedre smaken. Restauranten vil vanligvis indikere på menyen som MSG er inkludert.

Unngå å konsumere pølser, bacon og spekemat som inneholder natriumnitrat og konserveringsmiddel benzosyre og tilhørende forbindelser som kan utløse migrene. Sjekke etikettene nøye for å se om disse er oppført i ingrediensene.

Eksperimenter med mat som inneholder tyramin, et stoff som finnes for å utløse migrene hos enkelte individer, slik at du kan vite hvilke (om noen) for å redusere fra kostholdet ditt, eller unngå å spise. Mange matvarer inneholder tyramin, inkludert: ost, bearbeidet kjøtt, pickles, løk, oliven, visse typer bønner, rosiner, nøtter, avokado, hermetisk supper og rødvin.

Hint

 • Ta kontakt med en profesjonell helse giver, sertifisert ernæringsfysiolog eller ernæringsfysiolog hvis du mistenker at din migrene utløses av visse matvarer. De kan hjelpe deg med å formulere en godt balansert måltid plan for å kompensere for de matvarer som du kanskje har å eliminere.
 • Dette er ikke en erstatning for å søke faglige råd fra din egen lege eller annet helsepersonell.

Hvordan identifisere en migrene

Hvordan identifisere en migrene


Mange er rammet av hodepine, men å skille den faktiske type hodepine for å behandle det kan noen ganger være vanskelig, ettersom symptomene på flere former for hodepine kan overlappe. Migrene viser flere symptomer som er spesifikke for en migrene hodepine. Lær hvordan du kan identifisere en migrene.

Hvordan identifisere en migrene

Noen, men ikke alle migrenepasienter opplever en aura ved utbruddet av hodepine. En visuell tilstedeværelse, blir aura ofte begrenset til en side av hodet - normalt den siden som opplever smerte ved migrene. Noen ser blinkende lys eller vage former, mens andre mister synet.

Fysiske symptomer kan ledsage aura. Disse inkluderer svimmelhet, svakhet eller nummenhet i fingertuppene. Fordi disse kan også være tegn på et slag, bør du oppsøke lege umiddelbart dersom du opplever slike symptomer.

Med en migrene, er smerte følte på den ene, og noen ganger begge, sider av hodet. Smerten er lokaliserer i front rundt templene eller bak et øye eller øre. Smerten er vanligvis ganske intens, og ofte bankende.

I tillegg til smerter, kan du ha kvalme og oppkast og følsomhet for lys og lyd. Mange lider ønsker å bli isolert i et mørkt, stille og kjølig rom.

migrene kan skje når som helst på dagen. Smerten kan vare noen timer eller opp til en eller to dager.

Migrene kan forveksles med spenningshodepine. Spenningshodepine tendens til å forårsake en jevn smerte over hodet og pannen, versus bankende smerte på ett sted.

Hvordan Enkel Kvalme Under en migrene

Hvordan Enkel Kvalme Under en migrene


Som om hodepine smerter var ikke nok, migrenepasienter opplever ofte kvalme også. Faktisk er kvalme andre bare til bankende av hodet i symptomene oppleves av migrenepasienter. Hvis oppkast følger kvalme, eksisterer det en fare for dehydrering. Følg disse trinnene for å lette kvalme som kommer med migrene.

Hvordan Enkel Kvalme Under en migrene

•  Hold deg hydrert. Det er lett å bli dehydrert under et migreneanfall, spesielt hvis du er oppkast eller altfor kvalm å drikke. Prøv små mengder vann, klare brus eller te. Noen mennesker finner lindring ved nipper aloe vera juice eller sportsdrikke.

Snack på noe hvis du vet at en migrene kommer. Akkurat som med morgenkvalme, å ha noe i magen kan holde kvalme unna.

•  behandle migrene. Ofte som hodepine letter, så gjør kvalme. Medisiner som over-the-counter smertestillende midler kan øke kvalme, men det har vært noen suksess på å bekjempe kvalme med reseptbelagte Triptan legemidler.

Ta en titt på urter. Feverfew har en lang historie som en behandling for migrene. Folk bruker ofte ingefær for reisesyke eller å lette kvalme. Begge urter kan tas i kapselform eller som te. Ginger kommer også i godteri og kaker, eller du kan tygge på et stykke ingefær rot.

Spør legen din om anti-kvalme eller kvalmehemmende stoffer, som Phenergan og Compazine. Hvis kvalme er alvorlig, må du kanskje bruke disse medikamentene i stikkpille skjema.

Se på nyere medisiner opprettet for å behandle både migrene og kvalme. Migraleve Pink virker på migrene hodepine og kvalme. Sjekk om ditt apotek bærer dette over-the-counter medisiner.

Eksperimenter med akupressur band, som virker på spesifikke trykkpunkter i håndleddet for å dempe kvalme.

Hint

 • Hvis du må være våkne, ta ingefær. Det gjør deg ikke døsig som mange andre migrene og kvalme medisiner gjør.
 • Noen eksperter har antydet at det er endringer i serotoninnivået i løpet av en migrene som fører til kvalme. I noen tilfeller, oppkast, noe som kan endre serotonin, lindrer intensiteten av migrene smerte.
 • Vær forsiktig med å ta mer enn ett medikament. Samspillet av enkelte medisiner kan være farlig. Sjekk med apoteket.

Hvordan lette ubehag av Migrene Uten medisin

Med mer enn 26 millioner amerikanere lider av migrene, de farmasøytiske selskapene tjener enorme inntekter på medisiner ment for å behandle, og selv forebygge migrene. Noen av disse medikamentene har risikable bivirkninger eller kan være vanedannende når det brukes i lengre perioder av gangen. Andre migrene medisiner er ikke veldig effektivt, eller kan skape rebound hodepine når det brukes ofte. Hvis du lider av migrene, vil du kanskje vurdere å prøve å lette din migrene med andre virkemidler før nå for en flaske medisinering.

Hvordan lette ubehag av Migrene Uten medisin

•  Finn ut om varme eller kalde omslag bidra til å lindre smerten fra migrene. I noen tilfeller kan du finne at verken varm eller kald gjør mye for å hjelpe din smerte og ubehag. Prøv å bruke en varm pakke for en stund. Hvis det virker ineffektive, gi en kald pakke en prøve. Du vil sannsynligvis finne at en fungerer bedre enn den andre i å gi en viss grad av komfort.

Ta den dag fri fra jobb eller skole når du er på høyden av din migrene. Legge seg ned å hvile ofte gjør en migrene mer utholdelig. Stående fot, eller kan være uutholdelig når lider av migrene. Hviler i sengen kan lindre noen av trykket og mest uutholdelig smerte forbundet med det felles migrene.

Limit lyd og visuell stimulering så mye som mulig. Lys og lyder er ofte tortur når du har en migrene hodepine. Slå av lyset i rommet der du hviler. Prøv å ikke ha TV på eller musikk å spille, slik at du ikke er plaget av lyd og lys. Spør alle i huset for å være så stille som mulig for et par timer mens du forsøker å gjenopprette fra din migrene.

Prøv en dråpe eller to av essensielle olje av lavendel for å hjelpe deg å slappe av under en migrene. Lavendel har avslappende egenskaper som kan gjøre det mulig for deg å unngå å spenne muskler i hodet og nakken. Det er viktig å anerkjenne den potensielle starten på en migrene for å kunne bruke dette midlet før hodet smerte er i full kraft. Når du begynner å føle deg hodepine, trykk i hodet, ubehag i nakke og skulder muskler, nå for lavendelolje.

Bruk hjem massasje for å hjelpe til med å gjøre din migrene litt mer utholdelig. Prøv å massere templer med hendene. Dette kan noen ganger hjelpe til å eliminere noen av de verste smerte eller trykk. Hvis din migrene er assosiert med nakke og skuldersmerter, spør noen som er med deg hjem til forsiktig melding nakke og skuldre.

Hint

 • Ikke prøv noe alternativ behandlingsmetode eller kosttilskudd før du rådføre deg med din lege.

Sykdommer som kan føre til migrene hodepine

Sykdommer som kan føre til migrene hodepine


Ifølge Mayo Clinic, sytten prosent av kvinner og seks prosent av menn opplever migrene. Migrene kan vare 4-72 timer forårsaker kvalme, oppkast og alvorlig følsomhet for lys og støy. Migrene kan være forårsaket av mat, hormonelle endringer, stress, medisiner, eller en eksisterende sykdom. Det er vanskelig å behandle en pasient med ko-eksisterende forhold, fordi enkelte medikamenter kan utløse symptomer på den andre tilstanden. Det er viktig å snakke med legen din om alle sykdommer, slik behandling kan være effektiv.

Betydning

Epilepsy er en tilstand som fører til muskelkramper når grupper av nerveceller i hjernens utladning på samme tid. Personer med epilepsi er mer tilbøyelige til å ha migrene enn folk uten sykdommen. Både migrene og epilepsi andel felles kjennetegn på hyperaktivitet i hjernen og nervesystemet. Migrene og epilepsi har også sammenfallende unormalt av serotonin, som overfører nervesignaler. Skarpe lys og støy kan utløse et epileptisk anfall, samt migrene. Medisinering må arbeide for begge forholdene eller medisinering vil sette av annen tilstand. Divalproex (Depakote) er et stoff som hjelper epilepsi og migrene.

Effekter

En annen sykdom forbundet med migrene er Raynauds fenomen, som er en spastisk tilstand som påvirker de små blodårene i tærne og fingre. Kald, stress og følelsesmessige situasjoner føre til at blodkarene seg sammen, kutte av sirkulasjon. Migrene er mer vanlig hos personer med Raynauds fenomen. Studier tyder på en direkte sammenheng mellom migrene og Raynauds fordi folk som lider av migrene har mer følsomhet for endringer enten fysiske eller emosjonelle. Migrene medisiner kan intensivere Raynauds fenomen bringe på angrep. Biofeedback er effektivt med pasienter som må lære å gjenkjenne signaler i kroppen og unngå situasjoner som bringer på begge forholdene.

Teorier / Spekulasjoner

Det kan være en sammenheng mellom mennesker med depresjon og migrene. Ifølge psykologi i dag, mennesker med depresjon er mer sannsynlig å lide en migrene. Det er også sant at migrenepasienter er mer sannsynlig at lider av depresjon. Migrene er også vanlig hos mennesker som lider av bipolar lidelse. Studier viser en kobling mellom serotonin, depresjon og migrene.

Typer

Diabetes, hjertesykdom, irritabel tarmsykdom, Crohns sykdom og revmatoid artritt er alle sykdommer forbundet med migrene. Fordi disse sykdommer er vanlig, kan det være en tilfeldighet at en pasient har begge. Studier viser imidlertid at disse sykdommene kan bringe på migrene.

Advarsel

Fordi studiene er mangelfulle, er det vanskelig å si om en sykdom som forårsaker migrene direkte. Noen sykdommer er vanlige, og derfor kan en person ha sykdommen og migrene uten tilknytning. Den store bekymringen for leger behandler sykdommen og migrene. For eksempel kan personer med hjertesykdom ikke ta de fleste medisiner for migrene, og noen medisiner kan bringe på en migrene.

Hvordan behandle en migrene hodepine

Millioner av mennesker lider av migrene. Behandlingen bør alltid begynne med profesjonell medisinsk diagnose og råd. Legen din kan foreskrive medisiner for å forebygge eller lindre migrene. Du kan også velge å bruke alternative enten terapi i kombinasjon med reseptbelagte medisiner eller på egenhånd.

Hvordan behandle en migrene hodepine

•  Ta en smertestillende. Velg mellom ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (for eksempel Advil, Tylenol eller aspirin) og triptaner (som Imitrex og Relpax). De NAIDs er over disk og brukes til flere mindre migrene. Triptaner eller andre foreskrevne smertestillende midler har en tendens til å ha flere bivirkninger, men fungerer bedre på mer alvorlig migrene.

sove. Dette er ofte en av de beste hjem rettsmidler for migrene.

Praksis muskelavslapningsøvelser som yoga eller meditasjon. Forsiktig masserer ansiktet, nakke og skuldre kan bidra til å redusere smerte av en migrene hodepine. Noen mennesker også finne lindring fra fotmassasje.

Trykk forsiktig på akupressurpunkter i bunnen av hodeskallen der skallen din møter halsen. Føler for to fordypninger som er omtrent to inches fra hverandre. En sirkulær massasje av den kjøttfulle området mellom tommel og pekefinger kan også bringe smertelindring.

Prøv niacin eller vitamin B3 kosttilskudd. Tillegget har vist seg å gi noen som lider av migrene lindring, men en høy dose er nødvendig og skal bare tas under ledelse av en lege på grunn av de mulige bivirkninger.

Hvile og slappe av i en rolig, mørkt rom. Rom uten sensoriske stimuli, inkludert lyder, lukt eller lys er best. Bruk puter eller puter til komfortabelt støtte hodet. Unngå plutselige eller anstrengende bevegelser.

Bruk isposer på baksiden av halsen eller til området som du opplever smerte.

Hvordan bruke urter til å behandle migrene

Hvordan bruke urter til å behandle migrene


Urter har vært brukt som medisinsk behandling i tusenvis av år. Siden de handle på bestemte områder av kroppen, kan urter brukes til å behandle det brede spekteret av symptomene oppleves av migrene og andre hodepine lider. Best av alt, er urte terapi relativt billig og fremmer generell helse. Lær hvordan urter og andre naturlige rettsmidler kan hjelpe deg å unngå rusmidler og overdrevent smerter på grunn av migrene.

Hvordan bruke urter til å behandle migrene

Vurdere alternative terapier

•  Lær om alternative muligheter for å behandle migrene. Behandlinger som slappe og styrke kroppen forberede den for urte terapi. Urter er best å bruke sammen med andre naturlige modaliteter som massasje, akupunktur eller yoga.

endre din livsstil for å øke mottakelighet for urteterapi. Røyke eller drikke alkohol kan redusere effekten av urtepreparater.

Consult en alternativ helsepersonell for råd om å endre kosthold, trening og andre helsevaner.

Bruk urte rettsmidler

Prøv urter som Feverfew eller ingefær i medisinsk te eller pulverisert form på råd fra en urt spesialist. Feverfew fungerer ved kilden, på trange blodårer. Ingefær kan lindre smerte og redusere hyppigheten av migreneanfall.

Bruk gingko i ulike former for å forbedre og kontrollere blodsirkulasjonen, under og i mellom migrene episoder.

Forskning eller ta kontakt med en spesialist om urter for å behandle spesifikke migrenesymptomer som svingninger kvalme, svimmelhet og kroppstemperatur. Les deg opp på emnet i "The Healing Power of Herbs." Se Resources nedenfor for en link.

Hint

 • Urter kan brukes i næringsmidler og drikkevarer, og som separat kan inntas formler.
 • En enkel urtete er en rimelig måte å innlemme urter i din omfattende migrene behandling.
 • Urtemedisiner brukes ofte i praksis av kinesisk og naturmedisin, og kan finnes i disse delene av helsekostbutikker.
 • Det er Eastern metoder for urt bruk, samt vestlige versjoner, slik at du kanskje ønsker å sammenligne variasjoner på nettsteder som Holistisk Online og Akupunktur nettstedet. Se Resources nedenfor for en link.
 • Urter må brukes riktig for effektiv behandling, så ta kontakt med en lege når første behandlingsstart.
 • Noen urter kan ha en negativ effekt eller samhandle med narkotika du kan ta, så les etikettene nøye.

Hvordan bruke reseptbelagte legemidler til behandling av Migrene

Hvordan bruke reseptbelagte legemidler til behandling av Migrene


Migrene er vanligvis identifisert med hodepine smerter, kvalme og overfølsomhet for lys og lyd. Symptomer kan behandles eller forebygges med vanlige smertestillende, som aspirin og ibuprofen, og flere migrene-spesifikke legemidler, som for eksempel triptaner. Triptaner redusere hevelse i blodårene i hjernen, den antatte årsaken til migrene. Les videre for å lære å bruke reseptbelagte legemidler til å behandle migrene.

Hvordan bruke reseptbelagte legemidler til behandling av Migrene

Velg den rette medisinen

•  Forbered deg på å se en hodepine spesialist ved detaljering din fulle medisinering diett. Migrene kan sameksistere med andre helsemessige forhold, for eksempel depresjon eller fedme, som vil kreve effektive medikamenthåndtering.

Hold en migrene dagbok eller lage en liste over din migrene medisiner historie. Legen må vite hvilke behandlinger du bruker, og som har vist suksess eller fiasko.

•  Bestem beste reseptbelagte medisiner for å behandle migrene med legen din. Har ham skissere alle bivirkningene før du velger medisiner du tar.

Unn Migrene som foreskrevet

Les om narkotika legen forskriver til å behandle migrene sykdom slik at du kan ta dem riktig. Les produktdetaljer i "beste valgene fra Folke Pharmacy." Se Resources nedenfor for en link.

Ta reseptbelagte legemidler nøyaktig som anvist og merk deres effekt. Sett denne i din migrene dagbok også.

Overvåk reaksjon på narkotika og hvor effektive de er i å forebygge eller redusere alvorlighetsgraden av migreneanfall over tid. Dele denne informasjonen med legen din.

Hint

 • Bare stole på en hodepine spesialist eller en annen lege for en riktig diagnose og for reseptbelagte medisiner.
 • Noen ganger kan din psykiater fore migrene medisiner som en komplementær behandling for psykisk helsevern.
 • Triptaner kommer i oral, nasal eller injeksjon form. Husk at disse medikamentene kan være svært dyrt uten reseptbelagte stoffet dekning.
 • Bruk alle medisiner som anvist, og husk å følge noen dosering ganger. Dette kan påvirke utfallet av behandlingen.
 • Triptaner bør ikke tas av de med hjertesykdommer. Spør legen din for å veie risikoen.

Hvordan behandle Ocular Migrene

Hvordan behandle Ocular Migrene


Okulær migrene, ofte kalt smertefri eller stille migrene når involverer ingen hodepine, kan være vanskelig å diagnostisere. Symptomene kan være svært forskjellig fra den tradisjonelle migrene. De er preget av en blind flekk, uskarpt syn eller se lys som ligner på et fyrverkeri i øyet. Disse indikasjonene, men kan være en del av et visuelt problem som er frakoblet til migrene. Lær å identifisere, behandle og forebygge okulær migrene.

Hvordan behandle Ocular Migrene

Diagnostisere tilstanden din

•  Kjenn symptomene på okulær migrene. I tillegg til synsforstyrrelser, du kan eller ikke kan ha pulserende hodepine smerter etterfulgt av kvalme og tretthet.

Les "Migrene og annen hodepine" for detaljert informasjon. Se Resources nedenfor for en link.

Ta kontakt med en hodepine spesialist for en diagnose. Diskuter familien din historie med migrene og dine symptomer, som beskrevet i en migrene journal.

Behandle symptomer med en rekke løsninger

Cope med gradvis synstap og avkastning som kan vare i ca 30 minutter som du ville en tradisjonell migrene. Hvil i et mørkt rom inntil visjon normaliseres.

Ta en anti-kvalme medisiner, kjøpes over-the-counter eller foreskrevet av din hodepine lege.

Ta ibuprofen eller acetylsalisylsyre for noen hodepine smerte. Bruk bare som anvist, aldri overstiger den daglige anbefalte dosen. Hvis du trenger noe sterkere, ring din lege.

løse eventuelle utløser migrene at legen identifiserer, for å hindre et angrep. Disse kan inkludere mat, søvn eller justeringer miljø.

Hint

 • Ikke få panikk. Okulære migrene symptomer passere i løpet av kort tid og visjon normaliseres.
 • Hold en migrene journal detaljering dine erfaringer og atferd som fører opp til dem. Dette vil bidra til å identifisere de utløser av migrene og diagnostisere problemet.
 • Monter så komplett familie medisinsk historie som mulig for å dele med legen din. Migrene er ofte arvelig.
 • Kort svekket syn kan være en indikasjon på en alvorlig tilstand annet enn migrene, for eksempel slag eller øyeskader. Se en lege for en riktig diagnose.
 • Ta noen medisiner som brukes til å behandle symptomer som anvist og spørre en lege om du bør forutse eventuelle legemiddelinteraksjoner.

Hvordan behandle Menstrual Migrene

Hvordan behandle Menstrual Migrene


Migrene som utløses av hormonelle endringer knyttet til menstruasjonssyklusen er den enkleste typen til å diagnostisere og behandle. Den forutsigbare menstruasjonen kan triggere som skal spores og forebyggende metoder foreskrevet. Om lag 60 prosent av kvinner som lider av migrene gjør denne linken. Mange finner lindring med livsstilsendringer, p-piller eller andre medisiner. Du kan også behandle symptomene dine hjemme eller med alternative behandlingsformer. Les videre for å lære hvordan å behandle menstruasjons migrene.

Hvordan behandle Menstrual Migrene

Hindre Menstrual Migrene

•  Skaff deg oversikt over hormoninduserte migrene. Du må hjelpe legen beregne frekvens og eventuelle eksterne triggere. Utdanne deg selv om årsakene slik at du vet hva du skal se opp for i fremtiden.

Ta din migrene dagbok for å vise legen, som avgjør forebyggende alternativer for å behandle din tilstand.

Ta noen resept eller over-the-counter narkotika anbefalt av legen din som anvist. Dette kan omfatte aspirin, ibuprofen, østrogenplaster eller andre medisiner. Orale prevensjonsmidler kan benyttes for å avbryte menstruasjonssyklusen og hindre at hormonelle endringer som fører til migrene.

Vær oppmerksom på eventuelle eksterne triggere, slik koffein eller visse matvarer, og unngå dem før menstruasjonssyklusen.

Unn Menstrual migrene symptomer

Ta ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som aspirin eller ibuprofen i fem til syv dager rundt menstruasjonssyklusen. Disse kan lette smerter og redusere anfallshyppigheten.

Prøv alternative behandlinger som massasje, kiropraktikk eller akupunktur for å se hva som fungerer for deg. Les om fordelene med disse og andre måter å behandle migrene i "Kvinne Migrene Survival Guide." Se Resources nedenfor for en link.

Hint

 • Migrene kan vare fra fire til 72 timer.
 • Graviditet kan påvirke intensiteten av migrene.
 • Hold en migrene dagbok av hendelser som fører til angrepene dine, så legen beste kan evaluere og diagnostisere tilstanden.
 • Forebygging er den optimale behandlingen, så lær deg hva du kan gjøre for å hindre menstrual migrene.
 • Hvis du opplever hodepine smerte etter mer enn 72 timer, kan du se en lege.
 • Orale prevensjonsmidler kan alvorlig påvirke helsen til røykere.
 • Se med helsepersonell før du tar eller endre dosering av medisiner for å behandle hodepine.

Hvordan å leve med migrene

Hvordan å leve med migrene


Migrene er mer vanlig hos kvinner enn hos menn. De forsvinner vanligvis etter fylte 50. Livsstilsendringer og medikamentell behandling kan gjøre leve med migrene mer utholdelig.

Hvordan å leve med migrene

•  Hold oversikt over hva du gjør når du får en migrene, slik at du kan identifisere triggere.

Se legen din om migrene medisiner som metysergid, eller be om å ta aspirin eller resept kodein ved første snev av en hodepine.

•  Unngå allergener. For noen mennesker, søtsaker (spesielt sjokolade), kan melk, alderen ost, bearbeidet mat eller rødvin sette av en migrene.

Hold hormonnivået i sjakk med regelmessig mosjon. Hormonelt aktive kvinner har større risiko for å utvikle migrene. Hvis din migrene synes å skje i tiden rundt mensen, ta en vanndrivende (for å hindre vannretensjon) hver dag i tre dager før du forventer å starte mensen.

Relax. Det finnes bevis på at overarbeidede perfeksjonister er mer utsatt for å få migrene.

6. Pust dypt. Høye doser av oksygen kan lette migrene.

våkne opp på samme tid hver dag og få nok hvile. Forstyrre din naturlige søvnmønster oppfordrer migrene.

Prøv å ta magnesium. Tar kosttilskudd kan hjelpe kvinner som er magnesium-mangelfull kontroll migrene.

Prøv å bytte fra p-piller til en annen form for prevensjon. Orale prevensjonsmidler har vært kjent for å øke hyppigheten og alvorlighetsgraden av migrene.

Hint

 • Diuretika føre til at du mister kalium. Spis mat med høyt kalium mens du tar diuretika. Laks, tunfisk, bananer, tørket aprikos og kokte poteter (hud-on) alle har høye nivåer av kalium.
 • Alle som lider av migrene bør være under omsorg av en lege.
 • Aldri ta mer enn 8 aspirin i 24 timer.
 • Hvis symptomene vedvarer eller hvis du har spesielle medisinske tilstander eller problemer, ta kontakt med en lege. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan ta vare på en migrene

Hvordan ta vare på en migrene


Migreneanfall kan vare i timer eller dager. Behandling for alvorlige, kroniske hodepine begynner med å finne årsaken, hvis mulig. Ikke godta nådeløs smerte; behandlinger er tilgjengelige.

Hvordan ta vare på en migrene

•  Snakk med legen din om dine symptomer slik at han eller hun kan gjøre en riktig diagnose og utelukke muligheten for en underliggende sykdom. Se etter tegn på migrene slik som bankende smerte, ofte på den ene siden av hodet, og kvalme. Disse symptomene kan bli innledet av synsforstyrrelser som flimrende lys.

Spør legen din hvilken type resept migrene medisiner er riktig for din type hodepine. Mange av disse effektivt kan lindre migrene hvis tatt tidlig.

Lie i et mørkt, stille, luktfritt rom og bruke kalde omslag til templene, øyne og øyehulene. Det kan dempe en full blåst migrene.

Komprimer og slipp arterien som går langs siden av ditt tempel med fingrene.

kvele kvalmen med en resept antinausea medisiner. Tenk antinausea stikkpiller.

Unngå noen matvarer som kan utløse migrene. Vanlige matvarer er pølser og bevarte kjøtt, skalldyr, nøtter, alderen ost, yoghurt, alkohol (særlig rødvin), MSG, sjokolade, kunstige søtningsmidler og enkelte frukter. Hvis du spiser en matvare for første gang og få en migrene to timer senere, er det sannsynligvis best å holde seg borte fra denne maten.

Prøv å drikke kaffe. For noen mennesker som lider av koffein tilbaketrekning, hjelper koffein lindre symptomer.

Spør legen din om en forebyggende medisiner ville være passende for deg.

Hint

 • Behandling av migrene er ofte oppnås gjennom resept medikamentterapi, som er relativt sikker og effektiv. Det er best å unngå narkotika, som avhengighet kan være et problem.
 • Disse hodepine kan påvirke noen, men de fleste som lider er kvinner, og migrene forekommer ofte i tiden rundt menstruasjonen.
 • Hvis din migrene synes å skje i tiden rundt mensen, ta en vanndrivende tre dager før du menstruere. Diuretika vil få deg til å tisse oftere, og dermed eliminere væske buildup og oppblåsthet i kroppen din.
 • Diuretika føre til at kroppen til å miste kalium. For å motvirke dette tapet, spise mat med høyt kalium som bananer, poteter kokt i huden, tørkede aprikoser, tunfisk og laks.
 • Hodepine som trenger medisinsk behandling omfatter de som er av plutselig innsettende eller ekstremt smertefull, vedvarende eller økende i alvorlighetsgrad, økte med anstrengelse eller hoste, ledsaget av feber eller endret mental status, eller respondert på behandling.
 • Aldri ta mer enn den anbefalte dosen av over-the-counter smertestillende. Ikke gi aspirin til barn under 18 år.
 • Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan unngå å få Migrene

Hvordan unngå å få Migrene


Årsaken til migrene er ikke helt forstått. Migrene resultat av en endring i blodstrømmen til hjernen. Livsstilsendringer og medikamentell behandling kan bidra til å redusere alvorlighetsgraden og hyppigheten av migrene.

Hvordan unngå å få Migrene

Øvelse aerobt minst fire ganger i uken, 20 til 30 minutter hver gang. Kvinner, spesielt hormonelt aktive kvinner, er mer utsatt for å utvikle migrene. Regelmessig rask mosjon holder hormonnivået i bedre balanse.

Analyser din personlighet. Det finnes bevis på at hard-kjøring perfeksjonist typer er mer utsatt for å få migrene. Slapp av.

•  Pust dypt. Høye doser av oksygen har vist seg effektive i behandling av cluster hodepine og migrene. Dyp pusting hjelper også deg å slappe av.

Unngå allergener. For noen mennesker, konsentrerte søtsaker (spesielt sjokolade), melk, alderen ost, kan bearbeidet mat eller rødvin satt av migrene.

Unngå plutselige, skarpe lysglimt, som utløser migrene i noen.

Våkn opp på samme tid hver dag. Forstyrre din naturlige søvnmønster oppfordrer migrene. Unngå tretthet og få nok hvile.

Se legen din. Hvis du fremgangsmåten ovenfor ikke holde deg fra å få migrene, spør legen din for en migrene medisiner som metysergid.

Hint

 • Hold en nøyaktig oversikt over hva du gjør hver gang du får en migrene. Jo mer informasjon du har om dine miljøvariabler, jo mer effektivt du kan identifisere og unngå de faktorene som har en tendens til å føre til migrene.
 • Kvinner: Prøv å bytte fra p-piller til en annen form for prevensjon. Orale prevensjonsmidler har vært kjent for å øke hyppigheten og alvorlighetsgraden av migrene.
 • Migrene kan være et symptom på en underliggende sykdom. Hvis du lider av migrene, bør du være under omsorg av en lege.