Digidexo.com

Hvordan behandle Trichotillomania

Hvordan behandle Trichotillomania


Trichotillomania, også kjent som Trich, er uimotståelig fristelse eller trang til å trekke håret fra din kropp, hodebunnen, øyenbryn og / eller øyevipper. Forskere og leger mener Trichotillomania er en genetisk lidelse forårsaket av en mutasjon av SLITRK1 genet. Hår som har blitt trukket ut ikke alltid vokse tilbake, så mange Trichotillomania lider mangler noen eller alle av håret, avhengig av alvorlighetsgraden av deres sak.

Hvordan behandle Trichotillomania

•  Ta kontakt med din fastlege. Legen kan avgjøre om du har trikotillomani og hvis saken er alvorlig nok til å kreve legehjelp. For eksempel, hvis du har en vane å dra håret ut av hodet ditt, men ikke gjør det compulsively, kan du være i stand til å bryte vanen uten psykiatrisk hjelp. Hvis du har en trang til å trekke ut håret ditt, men legen din mest sannsynlig vil anbefale deg til en psykolog.

Velg psykolog eller psykisk sosialarbeider som er riktig for deg (se Ressurser). Din psykolog bør være varm, åpen og forståelse, og bør være noen du føler deg komfortabel med å snakke til. Samtaleterapi er en viktig del av behandlingen ved trikotillomani, men hvis din psykolog føles du trenger ekstra omsorg, kan han anbefale deg til en psykiater.

Ta kontakt med en psykiater for å se om du trenger reseptbelagte medisiner. En psykiater kan foreskrive antidepressiva som Celexa eller Zoloft for å holde dine tvangshandlinger i sjakk, men de skal bare brukes i forbindelse med samtaleterapi av en utdannet psykolog eller psykologisk sosialarbeider.

Delta i kognitiv atferdsterapi. I kognitiv atferdsterapi, vil din psykiater lære deg å knytte dine følelser av stress og sinne og bruke andre aktiviteter for å få ut følelsene dine. I stedet for hår trekke blir en tvang, kognitiv atferdsterapi forvandler det til et valg.

Hint

  • Personer diagnostisert med trichotillomania vanligvis føler lettelse etter å trekke ut håret.
  • Hvis du har suicidale følelser knyttet til din trikotillomani, umiddelbart ringe 1-800-selvmord, den nasjonale selvmordsforebyggende hot line.