Digidexo.com

varmeutslett bryst

Hvordan bli kvitt varmeutslett Scars

Hvordan bli kvitt varmeutslett Scars


Heat utslett er en irritasjon i huden forårsaket av ekstrem svetting. Det utvikler seg når svettekanalene er tette og svette blir fanget under huden. Heat utslett vises som små, kløende røde blemmer eller nupper på huden. Mer alvorlige tilfeller kan fremstå som dype røde klumper eller renner. Heat utslett påvirker generelt kledde områder av kroppen, for eksempel rygg, nakke, bryst, armhuler og underliv. Heat utslett går vanligvis uten behandling, men det er ting du kan gjøre for å øke hastigheten på healing og bli kvitt varmeutslett arrdannelse.

Bruksanvisning

•  Kom deg ut i solen for å unngå overdreven svetting. Oppbevares kjølig og holde seg innendørs så mye som mulig. Bruk solkrem når du er utendørs for å beskytte huden din. Slites løs, ikke-restriktive klær laget av bomull. Hold deg unna polyester, nylon og fukttransporterende klær.

Vask huden med en mild antibakteriell såpe. Bruk lunkent vann, for å unngå irriterende varme utslett. Skyll og tørk huden forsiktig etter rensing, for å hindre ytterligere arrdannelse.

Påfør hydrokortison krem til berørte områdene. Hydrokortison krem ​​kan redusere betennelse og arrdannelse, berolige huden din, bli kvitt kløe og fremme raskere helbredelse.

Kjøl ned huden din med isbiter. Pakk isbiter i et håndkle og gjelder for varmeutslett i 20 minutter, hver tredje time. Hold huden kjølig, for å tone ned rødhet og forhindre arrdannelse.

Hold huden fuktig. Bruk en vannbasert fuktighetskrem for å hindre at porene tettes igjen. Påfør fuktighetskrem flere ganger om dagen.

Tips og advarsler

  • .
  • Drikk rikelig med vann. Vann spyler ut tilstoppede porer og kan bidra til å berolige den brennende følelsen forårsaket av varmeutslett.
  • Expose berørte huden i frisk luft for å fremme raskere helbredelse.
  • Oppsøk lege hvis varmeutslett forverres eller utvikler seg til åpne blemmer.
  • Unngå riper eller plukke på huden din for å forhindre arrdannelse.

Kan du trekke musklene i bryst?

Kan du trekke musklene i bryst?


Brystene består av kjertel materiale omgitt av fettvev og omsluttet av huden. De er festet til brystveggen av leddbånd. Brystene hvile på, og støttes av pectoralis major muskler. Det er ingen muskelvev i bryst seg selv, slik at det ikke er mulig å trekke en muskel i brystet. Du kan imidlertid skade leddbånd eller musklene som støtter brystene.

Typer

Trakk muskler, inkludert de som støtter brystet, faller inn i tre typer eller grader av skade. Første grad trekker innebærer mindre enn 5 prosent av muskelmasse og typisk generere noen smerte og begrensning av bevegelse. Andre grad trekker er vanligvis referert til som delvis muskel tårer. Det er betydelig smerte og begrensning av omfanget av bevegelse. Tredje grad muskel trekker er komplett tårer over muskelvev. Disse tårene bære store smerter, manglende evne til å trekke musklene og indre blødninger. Kirurgi kan være nødvendig å reparere tredje grad muskel tårer.

Identifikasjon

En trukket brystmuskelen kan identifiseres ved små til store smerter i området av trekk. Det er ofte blåmerker og hevelse på stedet. En trakk brystmuskelen ofte resulterer i et tap av både mobilitet og styrke.

Betraktninger

Brystmuskulaturen er vanligvis ikke forbundet med trekker eller tårer på grunn av deres plassering på kroppen. Trekker er mye mer sannsynlig å skje i musklene i bena som biceps eller kalv. Imidlertid overanstrengelse av aktiviteter som vektløfting (eller til og med å løfte en annen), eller en stump kraft trauma som kan oppstå ved en bilulykke, kan føre til en trukket brystmuskelen.

Behandling

Når du merker en trakk brystmuskelen, stopp hva aktivitet du gjorde som forårsaket smertene. Begynn umiddelbar førstehjelp behandling ved å bruke en ispose til det skadde området. Pakk en komprimering bandasje rundt brystet for støtte og ta kontakt med helsepersonell for å vurdere alvorlighetsgraden av trekk og for videre profesjonell behandling.

Advarsel

Fortsatt trening vil bare gjøre skade på brystmuskulaturen verre ved å øke indre blødninger. Masserer det skadede området kan føre til ytterligere skade på allerede skadet muskel. Ikke påfør varme i førstehjelp som dette kan også øke blodstrømmen.

Hvordan virker bryst Fibroids Utvikle?

Hva er bryst Fibroids?

Bryst fibroids er også kjent som fibrocystic bryst sykdom, bryst displasia eller godartet bryst sykdom. Bryst fibroider er bevegelige, gummiaktige noduler som kan forårsake smerte og hevelse nær overflaten av brystet. Bryst fibroids er godartet, som betyr at de er ikke kreft. Bryst fibroids er relativt vanlig, spesielt hos kvinner som er eldre enn 30. Om lag en tredjedel av dem er på grunn av naturlige konsekvenser av den månedlige menstruasjonshormonelle syklus. Bryst fibroid utvikling begynner i puberteten og fortsetter til menopause, hvoretter de er vanligvis ikke et problem.

Hva som forårsaker bryst Fibroids?

Selve årsaken til bryst fibroids er ikke helt forstått. En faktor som fører til deres utvikling er det naturlige kretsløpet av hormoner i menstruasjonssyklusen. Nivåer av østrogen og progesteron, to hormoner som er berørt av menstruasjonssyklusen, forårsake brystvevet cellene til å vokse og formere seg. Andre hormoner som prolaktin, skjoldbruskkjertel, insulin og vekstfaktor også spille en rolle. Den brystvevet i seg selv produserer også hormoner fra dens kjertelceller, så vel som fra fettvev. Disse hormoner spiller også en viktig rolle i initiering og utvikling av bryst fibroids.

Symptomer og Diagnose

Fordi menstruasjonssyklus spiller en rolle i utviklingen av bryst fibroids, kan symptomene bli verre like før menstruasjon. Den vanligste symptom er dannelsen av uregelmessige områder av vev som er klumpet eller ridgelike i brystet. Disse områdene kan være svært følsom for berøring og kan skape en brennende følelse eller en kjedelig, verkende smerter. Disse fibroids kan også endre følelsen av brystvorten og forårsake kløe. Fibroids er vanligvis diagnostisert ved fysisk undersøkelse av de berørte områdene. Mammografi og spesialisert ultralyd kan også brukes til å oppdage brystkreft fibroids. For å skille bryst fibroider fra brystkreft, noen ganger en biopsi vil bli utført.

Hvordan lese en CT av bryst

CT-skanning er en type medisinsk bilde som ofte brukes for å vurdere strukturen og anatomi av bløtvev. Dette står i sterk kontrast til røntgen, som er mye flinkere til å visualisere hardere vev som bein. CT-skanning er vanligvis utføres dersom brystet er blitt skadet, hvis det er mistanke om en svulst, eller for å se etter blødninger eller opphopning av andre væsker.

Hvordan lese en CT av bryst

•  Bestem flyet av skanningen. CT-skanning er enten sett på som et tverrsnitt (fra perspektivet til en person som står opp, ville dette være horisontalt), saggitally (profil fra topp til bunn) eller coronally (topp til bunn, men forfra). De fleste bryst CT er gjort som et tverrsnitt, og dette vil bli bemerket ved toppen av bildet.

Identifiser store strukturer. Generelt, med en kiste CT skanning vil du først se etter lungene og hjertet, samt store blodkar (aortic arterie eller vena cava årer).

•  Identifiser plasseringen av skanningen. Du kan vanligvis gjøre dette ved å se på hjertet. Bilder som er gjort høyere opp vil omfatte atriene, som er kamre med tynnere vegger. Ventriklene, som er lavere, vil ha tykkere vegger. Ser også for utseendet av blodkar til å orientere hvor du er i brystet.

Se etter avvik. En anatomi lærebok kan være nyttig her. CT-skanning er best for å identifisere marginene av ulike vev, slik at du vil ønske å se etter buler i lungene eller hjerte samt eventuelle uregelmessigheter i blodårene.

Se på flere bilder. De fleste CT innebærer å ta flere bilder, så hvis du ser noe som ser ut som en abnormitet, se å se om det er synlig på andre skanner for å være sikker på at det er ikke bare en feil på skanningen.

Hva er definisjonen på en cancerous klump i bryst?

Hva er definisjonen på en cancerous klump i bryst?


Både menn og kvinner kan utvikle klumper i brystet. En stor andel av disse er ikke kreft. En cancerous klump kan se og føle det samme som en klump som ikke er kreft.

Ondartet

En kreftklump i bryst består av kroppsceller, og refereres til som en tumor som er malign. Ondartet betyr at disse cellene vil metastasize, eller spre seg og vokse.

Invasion

En cancerous klump har celler som er forskjellig fra typiske kroppens celler. Disse reprodusere som en mye raskere enn normale celler. De kan løsne fra svulsten og invadere og ødelegge vevet rundt klump.

Blodet

De kreftceller vil fortsette å reise gjennom vevet, inn i lymfeknutene og inn i blodstrømmen for å forårsake skade på andre deler av kroppen, så vel.

Cancerous klump Symptomer

Den bryst klump som er kreft kan være preget av symptomer som ekstern blåmerker uten grunn, nippel plutselig bli invertert, blod-farget væske fra brystvortene og nylig rynket bryst hud.

Ny deig

Hvis du regelmessig sjekke selv, så vet du kroppen din godt og vil være i stand til å identifisere når en ny klump i brystet vises. Ha en lege finne ut om det kreft eller ikke.

Grunner for ømme bryster

Ifølge California Pacific Medical Center, så mange som 50 prosent til 70 prosent av kvinner opplever bryst ubehag eller smerte. Bryst ubehag varierer fra kvinne til kvinne, men kan variere i alvorlighetsgrad eller intensiteten av smerte, og fra akutt til prikking. Ta kontakt med din lege for konsultasjon når smertene vedvarer, sentre på ett område, eller synes ikke å være syklisk.

Menstruasjon

Hormonelle endringer under menstruasjon kan føre til ømme bryster. Ubehaget kan variere fra måned til måned, men er vanligvis sterkere før menstruasjon og reduserer etter en periode.

Menopause

Ømme bryster er vanlig i løpet av par år før en kvinne går gjennom overgangsalderen. Dette er på grunn av forandringer i sin hormonelle syklus.

Foods & Beverages

Visse matvarer eller drikkevarer kan føre til ømme bryster. Koffein gjør at blodårene utvider seg, som produserer hevelse og bryst oppblåsthet, og muligens smerte eller ømhet.

Medisiner

P-piller eller hormonbehandling kan bidra til ømme bryster fordi de mengder av progesteron eller østrogen kan ikke være egnet for alle kvinner. Noen psykiatriske medisiner eller antidepressiva kan øke ømme bryster, også.

Følelsesmessig stress

Stress kan påvirke en kvinnes hormonelle syklus og forverre ømme bryster eller smerte.

Godartet bryst klump Symptomer

Bryst klumper kan oppstå i alle, inkludert babyer, barn og voksne menn og kvinner, selv om de er mer vanlig blant kvinner i fertil alder som ennå ikke har opplevd menopause. Selv om noen uvanlige endring eller klump i bryst bør vurderes av en lege så snart som mulig, mange klumper i brystet er godartede og vil ikke skape noen sykdom eller kreft, og kan behandles med medisiner, kirurgi eller hjemmetjenester.

Discharge

Utløp av væske fra brystvorten er et symptom på godartet bryst klumper og andre brystforhold, i henhold til Federal Citizen Information Center. Kvinner med mange klumper i brystet kan oppleve en hvit eller farget utflod som kan være et resultat av å bruke medisiner som p-piller eller lidelser som skjoldbrusk problemer. Et utslipp som ser blodig kan være et symptom på en intraductal papillomer, som er en klump eller vekst nær kanalene innsiden av brystvorten.

Betennelse

Betennelse er et symptom på godartet bryst klumper, ifølge Federal Citizen Information Center. Kvinner som ammer kan utvikle en plugget kanal, noe som kan føre til en klump å utvikle seg i brystet og resultere i symptomer som betennelse, rødhet og smerter. Inflammasjon kan også resultere fra en klump bryst forårsaket av en abscess eller mastitis, som er en infeksjon av brystet vanlig i ammende kvinner.

Pain

Smerter i brystet er et symptom på godartet bryst klumper, ifølge National Library of Medicine. Godartet bryst klumper kan bli mer smertefullt under premenstruelt syndrom eller etter en skade i brystet. Smerter kan skyldes berøre godartet bryst klumper inkludert cyster, plugget kanaler og abscesser. Klumper som resulterer fra bryst-infeksjoner kan forårsake smerte selv fra trykket av en BH eller skjorte.

Shape Endringer

Ifølge Mayo Clinic, kan endringer i form av brystkreft være symptomer på godartet bryst klumper. En godartet klump i eller i nærheten av brystvorten kan føre til at brystvorten til å bli invertert hos kvinner som har brystvortene ble tidligere plassert normalt. Godartet bryst klumper kan også føre til en bryst til å bli større i størrelse eller misdannet når sammenlignet med det andre brystet.

Hudforandringer

Endringer i huden på og rundt bryst er symptomer på godartet bryst klumper, ifølge Mayo Clinic. Klumper kan føre til at huden på brystet å vises rød eller mørbanket i nærheten av plasseringen av klump. Andre hudforandringer forårsaket av godartet bryst klumper kan omfatte en dimpled utseende eller hevelse i huden rundt området av klump.

Tekstur endringer

Ifølge National Library of Medicine, kan godartet bryst klumper føre til endringer i tekstur eller preget på brystet. Godartet klumper som fibroadenomas kan føre til at brystene blir gummiaktig og klumpen kan bevege seg rundt når brystet er presset. Cyster er godartede klumper i brystet kan føle squishy, ​​mens fibrocystic klumper kan føle tykk og fast når presset.

Må bryst klumper vises over Skin?

Må bryst klumper vises over Skin?


De fleste masser (klumper) i brystet er ikke synlige, fordi de ligger innenfor brystvevet i stedet for på overflaten av brystet. Både godartede og ondartede (kreft) massene kan oppstå i brystene, og det er noen ganger vanskelig å se forskjell når palpating (bruker fingrene til å undersøke) brystene. Du bør både palpere brystene dine og undersøke dem i et speil fordi --- om du ikke kan se en klump - ofte er det tegn på skjulte klumper.

Cyster

Brunner & Suddarth sin Textbook of Medical-Surgical Nursing skisserer ulike karakteristikker av massene. Bryst cyster er godartede (ikke-cancerous), ofte flere og i begge brystene, og oppstår vanligvis etter fylte 30 og falle med overgangsalderen, når kroppen produserer mindre østrogen. De er også vanligvis mør og kan øke i størrelse under menstruasjon, forårsaker hevelse og generell ømhet i brystet. Cyster føler runde og elastisk og vanligvis er bevegelig.

Fibroadenomas

Fibroadenoma er en godartet svulst som kan oppstå mellom utbruddet av menstruasjon og overgangsalder. Vanligvis en person vil ha bare én svulst som er bevegelig og er rund, disk-formet eller flikete. En fibroadenoma er vanligvis fastere enn en cyste og er ikke øm.

Fibrocystic endringer

Fibrocystic endringer oppstår under reproduktive år når du utvikle flere cyster, overvekst av noen brystvev og sykluser av brystsmerter og hevelse. Cyster i begynnelsen er små, men større cyster form som tilstanden utvikler seg, noe som resulterer i veldig klumpete og smertefulle bryster, med symptomer forverres under menstruasjon. Disse klumpene gjøre selv bryst eksamen vanskelig, og fibrocystic endringer øker risikoen for å utvikle kreftsvulster.

Ondartet svulst

En ondartet svulst (brystkreft) er mest vanlig mellom 40 og 80. En person vil vanligvis ha bare én masse, men hvis kreften har kommet, det kan ha spredt seg til andre deler av brystet eller lymfeknuter. Svulsten føles fast, ofte flat og gummiaktig, og er mindre bevegelig fordi kreftcellene feste og invadere omkringliggende vev. Svulsten er vanligvis ikke øm i de tidlige stadier, men det kan være noen merkbare endringer i brystet.

Varselskilt

Ifølge medicinenet, noen indikasjoner på brystkreft omfatter endringer i formen eller størrelsen på bryst (spesielt i forhold til det motsatte bryst), væske fra brystvortene (blod-farget eller vassen), brystvorter (snu innover), små fordypninger eller tilbaketrekking ( trekke innover) av huden over tumorlokalisering, misfarging av huden (rød-oransje) og endring i tekstur (herding av hud, "appelsinskall" utseende).

Forebygging

Hvis du føler eller se en klump og / eller bryst endringer, bør du straks oppsøke lege for en mammogram og andre tester, som kan omfatte en nål biopsi eller kirurgisk biopsi (tar en prøve av vev). Identifisere klumper i brystene og fastsette årsaken er kritisk fordi brystkreft bør behandles så tidlig som mulig. Du bør gjøre månedlige selv bryst eksamener og har en årlig eksamen av helsepersonell; inkludert en screening mammogram, etter fylte 40, eller tidligere hvis du har en familiehistorie med brystkreft.

Fakta om bryst klumper hos barn

Når barna kommer i puberteten, kan de utvikle en svært foruroligende karakteristiske --- bryst klumper. Bryst klumper er normalt uskyldig i naturen som de er forårsaket av påvirkning av hormoner som nå er i kroppen sin. Besøk barnas lege slik at du kan få en sikker diagnose av hva som skjer i barnets kropp.

Påvirkning av menstruasjonssyklusen

Fibrocystic endringer finner sted på grunn av påvirkning av østrogen og progesteron. Under den ordinære datteren din menstruasjonssyklus, brystene hovne opp som hennes melkekjertler og kanaler vokse seg større og som kroppen hennes beholder vann. Etter hennes perioden er over, vil hennes bryst hevelse går ned og brystene vil komme tilbake til det normale.
Cyster vil bli påvirket på samme måte av datteren din menstruasjonssyklus. De vil vokse før og under mensen, og når hennes periode er avsluttet, vil cyster gå ned i størrelse. (Hvis hun presser på cyste, kan det føles som et øyeeple.)

Godartede Klumper

Noen ungjenter utvikle fibroadenomas, eller solide tumorer i brystene. Disse svulstene er bygget opp av strukturelle og glandular vev, derav navnet fibroadenomas. To kjennetegn ved fibroadenomas er: de er lette å flytte rundt på manipulasjon og de føler gummiaktig. Klumpen vil ikke forårsake smerte. Disse kan utvikle seg i jenter som er i slutten av tenårene eller begynnelsen av 20-årene. Mens de fleste fibroadenomas er godartet, kirurger mener det er en god praksis å fjerne disse svulstene for å sikre at de er virkelig godartet.

Bryst klumper i Boys

Preadolescent og unge gutter er ikke immune mot bryst klumper. Din sønn vil oppleve sin egen bølge av hormoner som utøver en innflytelse på hans bryst vev. Denne tilstanden er ikke alvorlig, men gutten som har merk bryster kan utvikle noen reelle bekymringer om hvordan det gjør ham ser. Dette vevet kan forsvinne i løpet av to måneder til to år. Du bør ha din sønns barnelege holde et tett øye med denne ekstra bryst vekst for å sikre at det er godartet og at det forblir slik.

Gynecomastia

Brystvev din sønn utvikler kalles gynekomasti. Dette er en fast klump som vises under en brystvorte eller begge brystvortene hans. De kan være øm, spesielt når de vokser. De kan være ujevne i størrelse. Gynecomastia kan kjøre i familier. Det er mest vanlig hos gutter som er større tenåringer (høyere eller tyngre eller begge). Gynecomastia kan utvikle som følge av fedme.

Når skal bekymre deg om en klump

For både mannlige og kvinnelige ungdom, bør du bekymre deg for en klump når den vokser, hard, unmovable og forårsaker misdannelser. Hvis klumpen gjør sin tilstedeværelse kjent før barnet ditt når hun fylte 10 år, eller om det er et sår i huden eller smilehullet over klump, hvis klumpen er mer enn en 1/2 inches i størrelse, eller hvis barnets brystvortene er lekker melk, blod eller annen væske, ta henne med til legen umiddelbart. Hvis klumpen ikke forsvinner innen to år eller om hun har andre symptomer som vekttap og nattesvette, gå til legen.

Terapi for behandling av lever, bryst, og nyrekreft

Som med alle typer kreft, behandling for leveren, bryst eller nyrekreft avhenger av hvilken type kreft du har og hvor langt at kreften har spredd seg eller spredning. Det avhenger også av hvilket stadium av kreft du er i. Det avhenger også av hvor sunn du er som person og hva du ønsker personlig. Behandlingstilbud florerer for alle tre typer kreft.

Kirurgi eller invasiv undersøkelse

Leverkreft er vanligvis best behandles med kirurgi. Hvis kreft er fanget tidlig, kan legen velge å fjerne en del av leveren med svulsten; dette er kontroversielt, men vil så mange pasienter med leverkreft tilbakefall når bare en del av deres leveren er fjernet. En levertransplantasjon kan være det beste alternativet. Det er andre invasive teknikker som noen ganger brukes til å behandle leverkreft, inkludert cryoablation og radiofrekvensablasjon. I cryoablation vil legen sette flytende nitrogen inn i tumoren og fryse kreftcellene. Radiofrekvensablasjon er det motsatte av cryoablation; den bruker varme og elektrisitet til å drepe kreftceller. Legen din kan også velge å injisere alkohol inn i svulsten, og dermed drepe kreftcellene.

Brystkreft kan behandles med kirurgi. Det avhenger av hvor langt kreften har spredd seg. Legen kan utføre en lumpectomy, hvor den del av brystet som påvirkes av svulster er fjernet. Selvfølgelig kan du må gjennomgå en mastektomi, der alle dine bryst er fjernet, noen ganger inkludert muskel under. Lymfeknuter kan også trenge å bli fjernet, noe som sikrer alle av kreft blir fjernet.

Kirurgi er også ofte brukt til å behandle nyrekreft. Legen kan anbefale en nefrektomi, som innebærer fjerning av en nyre, noen ganger også inkludert binyrene og omkringliggende lymfeknuter. Legen din kan bare ønsker å fjerne svulsten eller den delen av nyrene som inneholder svulsten. Cryoablation kan også brukes for nyrekreft, så vel som embolisering. Embolization innebærer å stoppe opp hovedpulsåren til nyrene, og dermed kvele svulsten og holde den fra å motta næringsstoffer den trenger for å overleve.

Kjemoterapi

Kjemoterapi er en vanlig behandling for mange typer av kreft. Ved behandling av leverkreft, kan chemoembolization brukes som bruker den samme teknikk som embolisering, der hovedpulsåren som leverer leveren er stoppet opp. Deretter mellom at stans, og leveren, blir chemo medikamenter leveres i form av injeksjon.

I brystkreft, kan chemo brukes sammen med kirurgi, eller det kan anvendes alene. Noen ganger er det brukt før kirurgi for å hjelpe krympe svulsten ned til et mer håndterlig størrelse, slik at det kan være lettere fjernes. Noen ganger chemo brukes etter operasjonen som et forebyggende teknikk for å sørge for at alle av kreft er ødelagt. Hvis kreften har spredning over hele kroppen din, kan chemo narkotika brukes til å holde kreften i sjakk eller lindre symptomene du kan være følelsen.
I nyrekreft, er cellegift brukes oftere hvis kreften har spredning, eller spre seg. Chemo kanskje ikke fungerer så godt for nyrekreft, som det gjør for andre typer kreft.

Målrettet / Hormon / biologisk behandling

Nexavar er en type målrettet medikamentterapi brukt i noen leverkreftpasienter. Det hjelper til å stoppe svulsten fra å få flere blodkar, og dermed kutte av blodtilførselen til tumor.
Det er visse målrettede narkotika behandlinger tilgjengelig i behandling av brystkreft også. Herceptin er en type som blokkerer HER2-proteinet, og dermed ødelegge kreftceller. Avastin kan også brukes til å skjære av blodtilførsel til kreftcellene. Hormonterapi kan også anvendes ved behandling av brystkreft, spesielt etter kirurgi eller hvis kreft har spredd seg. Eksempler på hormonbehandling inkluderer Tamoxifen og Arimidex.

Ved behandling av nyrekreft, kan biologiske eller målrettet terapi benyttes. Biologisk behandling bidra til å bekjempe kreften ved å få immunsystemet involvert. Målrettede medisiner kan også brukes, inkludert Nexavar og Sutent. Disse to stoffer hjelpe til å kutte av blodtilførselen til tumorer. TORISEL er også en annen form for målrettet terapi som har ødeleggende virkninger på kreft. De målrettede behandlinger fungerer ved å blokkere nødvendige signaler for kreftcellene.

Stråling

Stråling kan brukes i alle de tre former for kreft og brukes på området der tumoren er plassert. Den bruker sterke former for energi i form av stråler rettet mot tumor og omkringliggende vev. Det er noen ganger brukt før kirurgi for å hjelpe krympe svulsten størrelse, noe som gjør det lettere å fjerne. Noen ganger er det brukt etter operasjonen for å hjelpe rense kroppen for eventuelle tiloversblevne kreftceller. Det kan også brukes for å kontrollere kreft og holde symptomene i sjakk.

Alternative behandlinger

Alternative behandlinger er ofte brukt for ikke å behandle kreften selv, men for å hjelpe deg å lindre noen av kreft symptomer og effekter av behandlingene på kroppen din. Akupressur og akupunktur er to måter å gjøre dette. Du kan også bli involvert i yoga eller annen form for aktivitet som hjelper deg å slappe av. Å bli involvert i en støttegruppe kan også være en fantastisk emosjonell form for terapi når du er varig slik harde løpet av behandlinger.

Hvordan få bryst-reduksjon kirurgi dekkes helseforsikring

Hvordan få bryst-reduksjon kirurgi dekkes helseforsikring


Brystreduksjon er blitt en populær prosedyre for kvinner som ønsker mindre, mer velskapt bryster. Det er mange grunner til at du kanskje ønsker å redusere brystene, inkludert ryggproblemer, brystsmerter, infeksjoner, pustevansker, ujevne bryster eller lengter etter en mer fastere utseende. Bryst-reduksjon kirurgi kan være dyrt, men i noen tilfeller forsikringsselskap kan dekke det.

Hvordan få bryst-reduksjon kirurgi dekkes helseforsikring

•  Snakk med fastlegen din om bryst-reduksjon kirurgi. Legen din kan ikke bare anbefale gode steder å ha kirurgi gjort, men også bidra til å få forsikring for å dekke prosedyren hvis det er mulig. Mange forsikringsselskaper vil dekke et bryst-reduksjon kirurgi hvis store bryster føre til medisinske problemer, for eksempel rygg problemer, dårlig holdning, skjelettdeformiteter, eller brystsmerter. Vanligvis er alt legen trenger å gjøre enten ringe forsikringsselskapet for å få autorisasjon for brystreduksjon og gi medisinske grunner som gjør det til en nødvendighet, eller fakse en kopi av din journal med årsaker til at du trenger brystreduksjon gjort.

Ring forsikringsselskapet deg selv å finne ut hva fordelene er tilgjengelig. Du har kanskje allerede dekning for en brystreduksjon prosedyren gjennom din nåværende forsikringsselskap. Noen ganger, å finne ut dette og få brystreduksjon dekket er bare et spørsmål om å kontakte forsikringsselskapet selv. Spør dem om brystreduksjon og hvilke typer kirurgiske prosedyrer de er villig til å dekke. Etter det kan det bare være et spørsmål om å gi forsikringsselskapet med dokumentasjon av hvorfor du trenger bryst-reduksjon kirurgi. Hvis du har medisinske problemer som krever brystreduksjon for å bøte på problemet, vil de fleste forsikringsselskaper betale for inngrepet.

Snakk med en kirurg som du ønsker å utføre brystreduksjon. Finn et anlegg eller noen som du er interessert i hvor du kan vurdere å ha kirurgi. Spør dem om hva slags forsikringer de godtar og hva forsikringer dekker som regel en brystreduksjon prosedyre. De fleste kosmetisk kirurgi fasiliteter vil vite denne informasjonen fordi de har erfaring med å håndtere forsikringsselskaper. Hver forsikringsselskap krever en viss mengde av kriterier for en pasients brystreduksjon som skal dekkes. Anlegget der du velger å ha brystreduksjon gjøres vil vite dette kriteriet eller har en fakturerings førsteamanuensis som kan sjekke for deg.

Finn ut om copay eller egenandel. En copay er vanligvis en viss mengde av regningen at du må betale etter (eller før) forsikringsselskapet betaler en viss prosentandel av prosedyren. En egenandel er beløpet du må oppfylle ut av lommen før forsikringsselskapet kommer til å betale et beløp. Finn ut på forhånd hva typer betalinger du må gjøre for å få forsikringsselskapet til å dekke kostnadene for en brystreduksjon. For eksempel vil noen forsikringer betale 100 prosent av brystoperasjon. Noen forsikringsselskaper vil betale opp til 80 prosent, og krever at du betaler 20 prosent. Sørg for at du vet opp foran noen avgifter forbundet med å ha ditt forsikringsselskap betale for bryst-reduksjon prosedyre.

Bryst Cold Relief

En brystet kald er en virusinfeksjon som forårsaker bronkiene blir betent, forårsaker en slimete buildup som fører til hoste. Den medisinske betegnelsen på en kiste kald er akutt bronkitt. I tillegg til en slim-fylt hoste, kan andre symptomer på en kiste kald inkluderer sår hals, milde muskelsmerter, lavgradig feber, tretthet og sårhet i brystet. Bryst forkjølelse er oftest forårsaket av et virus. Andre mulige årsaker inkluderer en bakteriell infeksjon og kontakt med irriterende stoffer eller forurensninger.

Over-the-counter narkotika

Flere over-the-counter medisiner kan bidra til å gi lindring fra symptomene på en kiste kaldt. Disse medikamentene inneholder ofte stoffer som bidrar til å undertrykke hoste og smertestillende midler som kan lindre smerter og plager som ofte forbindes med en kiste kaldt. Mange av disse produktene inneholder også febernedsettende medikamenter som paracetamol og ibuprofen. Det er viktig å huske på å kontrollere de aktive ingrediensene i de medisiner du tar for å sørge for at du ikke tar for mye av en. For eksempel kan ta en over-the-counter kaldt medisin og paracetamol føre til en overdose fordi mange over-the-counter kulde medisiner inneholder allerede paracetamol. Det er også viktig å merke seg at den amerikanske Academy of Pediatrics anbefaler at barn yngre enn to aldri bli gitt over-the-counter kulde medisiner på grunn av risikoen for livstruende komplikasjoner. Sjekk alltid med barnelege før du gir kaldt medisiner til små barn.

Antibiotika

Fordi de fleste bryst forkjølelse er forårsaket av virale infeksjoner, antibiotika vil ikke være en effektiv behandling. Imidlertid, mindre vanlig, brystet forkjølelse resultere fra en bakteriell infeksjon, og i disse tilfeller vil være foreskrevet antibiotika. Når foreskrevet antibiotika for å behandle en kiste kaldt, er det viktig å ta alle foreskrevne medisiner, selv om du føler deg bedre og symptomene har gitt seg. Hvis du ikke tar alt av medisiner, kan noen av bakteriene værende i kroppen din og re-infisere deg. Dette kan føre til antibiotika-resistente bakterier.

Rest

Når du er syk, tar litt fri fra vanlige aktiviteter, som for eksempel arbeid og skole, og får mer hvile enn normalt gjør at kroppens immunsystem til å bekjempe infeksjonen. Det er viktig for personer med en kiste kaldt til å prøve og kutte ned på planene sine for å gi tid til å komme seg. Holde opp din normale tempo kan forlenge restitusjonstiden.

Bryst Forkalkning Behandlinger

Bryst forkalkninger er kalkavleiringer som bygges opp over tid i brystvevet og kan føles som en klump i brystet. De er svært vanlig blant kvinner og er generelt helt ufarlig. I sjeldne forekomster, kan bryst forkalkninger være et tidlig tegn på brystkreft. Hvis bryst forkalkninger er fast bestemt på å være godartet, er det en rekke måter de kan behandles.

Mammografi

Leger og radiologer følge nøye med bryst forkalkninger hvis de er til stede på den tiden en mammogram utføres. I de fleste tilfeller, måten de forkalkninger Form er en indikasjon på hvorvidt de kan være et tidlig tegn på brystkreft. Vanligvis bare én av fire eller fem kvinner som har forkalkninger er diagnostisert med brystkreft. Selv om de er diagnostisert med kreft, er unormal vekst vanligvis i tidlig fase og kan kureres gjennom behandling.

Det første trinnet at de fleste leger vil ta i behandling av bryst forkalkninger er en mammogram. Dette er en test som utfører et røntgenbilde av brystvevet. Hvis forkalkninger er til stede, vil de vises som små hvite områder i brystet. Radiolog vil da undersøke x-ray for å bestemme mønsteret av forkalkninger. Visse mønstre av oppbygging er tegn på brystkreft, mens andre mønstre er harmløse. Når radiologen har gjort fastsettelse av hvilken type bryst forkalkninger som er til stede, vil en pasientens lege bestemme hvordan du vil fortsette behandlingen.

Behandling for Godartede Forkalkning

Et flertall av tiden, bryst forkalkninger er godartede og ikke tegn på kreft. Imidlertid vil en lege vil pasienten ha oppfølging besøk hvert halvår når bryst forkalkninger er identifisert. Etter den første mammografi dersom forkalkninger har vært fast bestemt på å være godartet, vil legen be pasienten om å gå tilbake til kontoret for en oppfølging mammografi etter en seks måneders periode. Hvis mammogram på den tiden viser at forkalkninger i det berørte bryst er fortsatt ingen bekymring, legen vil da be om en mammografi for det andre brystet etter ytterligere seks måneder. Hvis du på det tidspunktet det andre brystet ikke har forkalkninger, eller ikke har forkalkninger som tilsier brystkreft, kan en pasient deretter fortsette å se sin lege for årlige bryst eksamener, ifølge informasjon fra California Pacific Medical Center.

Behandling etter mistenkelig Forkalkning

Behandlingen for mistenkelige forkalkninger er litt mer komplisert. Etter en radiolog har undersøkt en pasients mammogram og bestemmer forkalkninger er mistenkelig, vil legen deretter utføre en biopsi. Dette er en prosess for å sette en nål inn i brystet for å fjerne noe vev som skal sendes til et laboratorium. Laboratoriet vil deretter analysere prøven og finne ut om cellene er kreft. Dersom cellene ikke er kreft, og deretter behandling for forkalkning er den samme prosess som omtalt ovenfor. Imidlertid, hvis cellene er bestemt til å være kreft, og legen vil ta skritt for å behandle bryst kreft i et tidlig stadium.

Hva er årsaken til ansikt, bryst, ben og arm Nummenhet?

Ansikt, bryst, er beinet, og arm nummenhet et vanlig symptom på en rekke medisinske tilstander. Hvis du opplever dette symptomet, bør du kontakte lege umiddelbart, siden det kan være et tegn på en alvorlig tilstand.

Fysiske forhold

Multippel sklerose, migrene hodepine, slag, hjertesykdom, fibromyalgi, diabetisk nevropati har vanlig symptom på nummenhet i visse områder av kroppen. Andre medisinske tilstander kan også forklare nummenhet.

Psykologiske forhold

Angstlidelser, depresjon og andre psykiske problemer kan føre til følelser av nummenhet.

Andre årsaker

Dårlig blodsirkulasjon, press på nerver, fattig diett som mangler egnede mengder av vitamin B12, kalsium, kalium og natrium, og ta visse medikamenter kan resultere i nummenhet.

Behandling

Behandlingen varierer avhengig av underliggende tilstand som forårsaker nummenhet. Diabetisk nevropati kan bli behandlet av endringer i kostholdet og medisiner for å holde blodsukkeret lavt. Migrene kan behandles med medisiner.

Advarsel

Hvis du opplever uforklarlige nummenhet, kontakt lege umiddelbart. Det kan være et tegn på en møtende slag, hjerteinfarkt eller andre potensielt dødelig medisinsk problem.

Hvordan å drapere for et bryst massasje

Mens bryst massasje kan være gunstig for kvinner som opplever brystsmerter, vil kvinner som ønsker å inkludere sine bryster i sine rutinemessige massasjer til nytte også. Bryst massasje vil bidra til å lindre smerter forbundet med graviditet, lunger, ødem og lymfødem. Bryst massasje vil også bidra til følgende operasjoner ved å fremme god kvalitet arrdannelse. Ved å fokusere massasjen på dette området, vil du være å gi positiv energi på brystene som ikke kommer når du sjekker for kreft. Det er en rekke drapering valg tilgjengelig hvis du bestemmer deg for et bryst massasje er riktig for deg.

Hvordan å drapere for et bryst massasje

Bestem

•  Snakk med din terapeut om fremgangsmåten og avgjøre om du vil være komfortabel med prosessen. Mens bryst massasje er ganske vanlig i Europa og Canada, er det fortsatt et stigma i dette landet. Du må sørge for at din terapeut er utdannet og har din tillit.

Drøft hvordan du ønsker å bli drapert. Du kan være fullt drapert og ha massasje din over eller under drapere. Du kan ha ett bryst undraped om gangen eller begge brystene undraped. Hvis du velger å bli helt eller delvis drapert, bør massasje eller bevegelse ikke utsettes brystene dine.

areolae og brystvortene er ikke rørt. Hvis du begynner å føle deg ukomfortabel med massasje, bør du stoppe prosedyren.

Hint

  • Formålet med drapering er å beskytte ditt privatliv og å sette opp grenser mellom deg og lisensiert massasje terapeut. Når du er komfortabel med avgjørelsen din, din terapeut, og din drapering metoden, bør du ha en veldig nyttig erfaring som tar sikte på å kvitte brystene av giftstoffer og kreftfremkallende egenskaper.
  • Sørg for at staten eller lokale jurisdiksjon har regler og tillatelses sikringstiltak om denne type behandling.

Bryst Burning Symptomer

Bryst Burning Symptomer


En brennende smerte i brystet kan utvikle plutselig og heve bekymring for et livstruende medisinsk tilstand. Ikke overraskende, brennende smerter i brystet er en vanlig årsak til akuttmottak besøk, ifølge Mayo Clinic. Heldigvis kan leger evaluere symptom for å bestemme hva som medisinsk behandling er nødvendig for å forhindre komplikasjoner.

Årsaker

En brennende smerte i brystet kan føre til hjerteproblemer som angina, perikarditt eller hjerteinfarkt; luftveisproblemer som astma, pulmonal hypertensjon eller lungeemboli; eller andre forhold, inkludert halsbrann, panikkanfall, eller fordøyelsessykdommer.

Identifikasjon

Legen kan diagnostisere symptomer på brennende brystsmerter ved å utføre en fysisk eksamen, og i noen tilfeller, bestiller tester som blodprøver; kiste x-ray; ekkokardiogram; elektro; angiografi; stresstester; og hjertekateterisering. Som tester han ordre vil avhenge av hva han mistenker er årsaken til smertene.

Funksjoner

Brystsmerter forårsaket av hjerteproblemer kan føles som en brennende smerte som stråler ut i nakke, kjeve, armer og rygg. Smerte forårsaket av luftveislidelser ofte blir verre med aktivitet, mens smerte forårsaket av en fordøyelsessykdom kan være forbundet med en dårlig smak i munnen og brystømhet.

Behandlinger

Behandlinger for symptomer på brennbrystsmerter forårsaket av hjertesykdom omfatter aspirin, nitroglyserin, trombolytika og kirurgi. Behandlinger for symptomer som følge av andre årsaker er antacids, antianxiety medisiner og og anti-inflammatoriske medisiner.

Forebygging / løsning

Spise små porsjoner av mat og rester oppreist etter et måltid kan hindre brenning brystsmerter fra fordøyelses årsaker. Trinn du kan ta for å forebygge symptomer på brennende brystsmerter forårsaket av hjerteproblemer inkluderer kontrollere diabetes, høyt blodtrykk og høyt kolesterol; opprettholde en sunn kroppsvekt; unngå tobakk og overdreven alkohol; trener regelmessig; og redusere stress.

Slik unngår du at bryst microcalcifications

Slik unngår du at bryst microcalcifications


Bryst microcalcifications er små forekomster av kalsium i brystvevet. Det store flertallet av forkalkninger er godartet, og de fleste leger vil ta en vente og se tilnærming til deres utseende på en mammogram. Det finnes ingen pålitelige metoder for å forebygge microcalcifications, men du kan ta skritt for å sikre tidlig oppdagelse og ta forebyggende tiltak mot flere alvorlige bryst forhold som kan følge i noen tilfeller.

Slik unngår du at bryst microcalcifications

Oppdage, identifisere og følge opp

Forebyggende behandling er nøkkelen til tidlig identifisering av microcalcifications. Oppsøke lege om når du skal begynne å motta årlig mammografi, da dette er den første forsvarslinje i å oppdage vekster av alle slag i brystvevet.

Finne en microcalcification er en relativt vanlig foreteelse, spesielt under og etter overgangsalderen. Oftest er det ingen identifiserbar årsak for forkalkninger, men i noen tilfeller vil de følge en skade i brystet. Forkalkning også har også blitt identifisert som en mulig bivirkning av brystforstørrelse.

Ved identifikasjon av en microcalcification, vil en lege recomendation avhenge av flere faktorer. Hvis det bare er ett microcalcification, han sannsynligvis vil anbefale oppfølging mammografi for å overvåke endringer over tid. Hvis flere microcalcifications eksisterer eller de synes uregelmessig, er neste trinn vanligvis en lokalisert biopsi for å finne ut om cellene er ondartet eller godartet. Ifølge California Pacific Medical Center, selv de som er identifisert som "mistenkelig" stå en 25 prosent eller mindre sjanse for å bli ondartet.

Hvis en biopsi utføres, snakke med en lege om resultatene og følge opp behandling. Bryst microcalcifications krever vanligvis ingen behandling hvis ingen malignitet er oppdaget. Til syvende og sist en regelmessig mammografi og åpen kommunikasjon med en lege er den beste tilnærmingen til generelle bryst helse og bør være en del av din diett for å opprettholde god helse.

Hint

  • Denne artikkelen er basert på gjennomsnittlige statistikk og data, og bør ikke tolkes som enkelte lege. Oppsøke lege for en anbefalt tidsplan for bryst eksamener og / eller mammografi.

Hva er årsakene til Ømhet i bryst for menn?

Hva er årsakene til Ømhet i bryst for menn?


Ømme bryster hos menn er nesten alltid forårsaket av gynekomasti, som er hevelse i brystvevet. Selv gynecomastia ikke utgjør noen reell trussel mot helse, bemerker Mayo Clinic, kan det være flaut å ha store mannlige bryster.

Pubertet

Mange gutter utvikle gynekomasti i puberteten som sine østrogen og testosteron nivåer raskt endre. Som de modnes, bør disse hormonnivåene stabiliseres, og gynecomastia vil vanligvis gå bort av seg selv, sier Medline Plus.

Økt risiko

Visse medisiner øker risikoen for gynecomastia i menn, inkludert reseptbelagte legemidler som brukes til behandling av angst, AIDS og kreft. Overdreven alkoholbruk og anabole steroid, marihuana og heroin bruk kan også øke risikoen.

Misforståelse

Mange menn som bare har overdreven fett rundt brystene mener at de har gynekomasti når de faktisk har pseudogynecomastia, som er forårsaket av fedme.

Behandling

To effektive typer kirurgi for behandling av gynekomasti er fettsuging, som fjerner fettet i brystet, og mastektomi, som faktisk fjerner bryst kjertel vev.

Diagnose

Å diagnostisere en pasient med gynekomasti å sørge for at det faktisk er årsaken til ømme bryster, vil en lege spør om din familie og medisinsk historie og om de medisiner du tar. Hun kan også undersøke din brystvev, mage og kjønnsorganer.

Sjeldne årsaker til ømme bryster

Andre årsaker til ømme mannlige bryster er sjeldne og inkluderer mannlig brystkreft og et bryst abscess (mastitt).

Hvordan å få følelse av et bryst X-Ray & Ultralyd

Hvordan å få følelse av et bryst X-Ray & Ultralyd


Annet enn en selv bryst eksamen eller en utført av en lege, røntgen mammografi og diagnostisk bryst ultralyd er gode screeningtester for tidlig deteksjon av brystkreft. Making følelse av disse prosedyrene og deres resultater er viktig i lindrende unødig angst og i beslutninger for å fremme og opprettholde fred i sinnet. Din lege vil være nyttig i å svare på eventuelle spørsmål du måtte ha, og i å gi deg en forklaring på ikke bare de bestilte prosedyrer, men også avklaring rundt funn og deres relevans.

Hvordan å få følelse av et bryst X-Ray & Ultralyd

•  Få en rutine diagnostisk røntgen mammografi gjort på en planlagt basis i henhold til faktorene som er diskutert med legen din som kan omfatte alder, familiehistorie og dine historiske helserelaterte spørsmål. Denne fremgangsmåten viser god romlig oppløsning og kan identifisere mikro forkalkning som kan enten være ubetydelig eller et tegn for brystkreft. Funnene i en mammogram er mer detaljert enn en ultralyd. Ulike størrelse svulster og cyster kan bli funnet på mammografi.

Be om en detaljert forklaring av dine mammogram resultater. Hvis flere tester er indisert, bør bestilling lege forklare og selv vise deg hva som ble funnet som så mistenkelig eller usikker. Hvis tilgjengelig, sørg sammenligninger fra dine tidligere mammografi er nøye gjort.

Få et bryst ultralyd eksamen dersom det er tvilsomme funn på brystet X-ray mammogram. Kontrasten oppløsning på brystet ultralyd vil vise bedre differensiering mellom normal brystvev og cyster eller sacs av ​​væske. Lymfeknuter med fettsentre og større deler av forkalkning kan oppdages med mer suksess på diagnostisk ultralyd.

Still spørsmål angående resultatene av ditt bryst ultralyd. Har legen forklare i detalj funnene slik at du har en følelse av hva som kan bli resultatet --- falske positive, falske negative eller ufullstendige funn --- bør forklares og hvilke andre alternativer kan vurderes.

Få fakta om dine eksamener. Vær din egen advokat når det gjelder å avgjøre om ikke å forfølge en aggressiv diagnoseprogram. Noen leger kan se på din alder og familiens historie og bestemme at ytterligere tester ikke er nødvendig. Alltid være respekt for deres mening, men ikke følge deres råd hvis den ikke satt godt med deg. En annen mening om de testene du har hatt er et alternativ der testene kan bli vurdert av en annen radiolog eller ekspert.

Bryst klump Under Nipple

Bryst klump Under Nipple


Bindevev i brystet inkluderer melkekanalene, som er bittesmå passasjer som transporterer melk til brystvortene. Melkekanalene kan bli blokkert og betent, noe som resulterer i en sykdom som kalles melke duct ektasi, og du kan legge merke til et bryst klump under brystvorten.

Identifikasjon

Mammary duct ektasi oppstår vanligvis hos kvinner i 40-årene og 50-årene, under eller etter overgangsalderen. Selv om det er normalt å være bekymret for et bryst klump under brystvorten, er denne sykdommen ikke et tegn på brystkreft, og øker ikke risikoen for brystkreft.

Betraktninger

Alder relaterte hormonelle endringer kan føre til melke duct ektasi, samt nikotin fra røyking, noe som fører til at melkekanalene til å utvide og bli betent. "Hvis brystvorten plutselig trekkes innover i stedet for å peke på, kan melkekanalene bli betent og infisert", ifølge Mayo Clinic. En nylig trukket brystvorten kan også signalisere en mer alvorlig tilstand, for eksempel kreft.

Effekter

Selv om noen kvinner ikke opplever symptomer fra mammary duct ektasi, andre kan oppleve væske fra brystvortene fra en eller begge brystvortene, som kan være en skitten hvit, svart eller grønn farge. Andre symptomer kan være ømhet og rødhet i brystvorten eller området rundt, og et bryst klump eller fortykkelse under brystvorten.

Diagnose

Etter legen din tar en medisinsk historie, og utfører en fysisk eksamen, kan det hende du trenger ytterligere tester, som kan inkludere en ultralyd, slik at legen kan vurdere din melkekanalene under brystvorten, en mammogram, for å undersøke brystvev, og en prøve av brystvorten din væske, som skal analyseres av et laboratorium.

Hjem Rettsmidler

Prøv disse hjem rettsmidler for å redusere ubehag i brystene: For å redusere smerte og hevelse, bruke en varm komprimere til din brystvorte området. Bruk en god støtte-BH eller pleie pad for å holde væske fra brystvortene væske lekker gjennom klærne. Ikke sove på siden av den berørte bryst, for å minimere hevelse og hindre ytterligere ubehag.

Løsninger

Dine symptomer kan løse uten behandling, men hvis du har smerter eller infeksjon, kan legen forskrive et kurs av antibiotika i 10 til 14 dager. Du bør ta antibiotika selv om du føler deg bedre eller symptomene forsvinne helt. Milde smertestillende som for eksempel paracetamol eller ibuprofen kan også tas for bryst ubehag. Hvis antibiotika og hjem rettsmidler ikke er effektive, kan du ha påvirket melk duct fjernet, gjennom et lite innsnitt på kanten av brystvorten areola. Men, er kirurgi sjelden nødvendig for å løse melke duct ektasi.