Digidexo.com

splittet sene

Hva er en Split sene?

Hva er en Split sene?


Sener er elastiske band av vev som kobler muskler til bein. De består av flere individuelle tråder av vev, kjent som fibre. Jo mer en sene anvendes, desto raskere disse fibre har en tendens til å dele seg. Sene deler er ofte mild, men bør være ivaretatt umiddelbart for å hindre ytterligere skade eller unødig smerte.

Årsak

En splittet sene kan skyldes en enkeltstående traumatisk hendelse eller belastningsskader. På grunn av deres integral funksjon i ledd, sener er utformet for å oppta og tåle store mengder trykk og kraft. Imidlertid kan for mye kraft eller belastning forårsake flere av sene individuelle fibre til å rive horisontalt eller vertikalt, noe som resulterer i en splittet. Hvis en horisontal split helt kutter en sene, er det kjent som et brudd.

Potensial

Fordi en split sene inntreffer gjerne fra belastning eller skade, personer involvert i anstrengende fysisk aktivitet som er mest utsatt. Personer involvert i høy kontaktidretter som fotball eller rugby, er på en høy risiko for å utvikle splittet sener. Men de som er involvert i idrett som krever repeterende bevegelser over lang tid, slik som tennis og langrenn, er også i fare.

Komplikasjoner

En splittet sene er vanligvis ledsaget av flere komplikasjoner, som kan inkludere smerter og betennelser forårsaket av senebetennelse eller seneskjedebetennelse. Senebetennelse er preget av akutt hevelse i senen og rødhet i huden rundt. Tenosynovitis er karakterisert ved akutt svelling av kappen, kjent som synovium, som omgir en sene,.

Forebygging / løsning

Risikoen for delt sener og lignende skader kan bli redusert gjennom bruk av riktig padding og utstyr. Riktig sittende sko og foten utstyr er spesielt viktig, som den store senen mellom ankel og hæl, kjent som akillessenen, er ofte skadet under fysisk aktivitet. Stretching før trening er også viktig siden smidige, fleksible sener er på et lavere risiko for å utvikle deler.

Behandling

Milde sene deler eller frynser vil vanligvis gro naturlig gitt nok tid og hvile. Is og kalde omslag kan brukes på den omkringliggende huden for å redusere hevelse og nummen smerte. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler eller NSAIDs også kan tas for å redusere symptomer på en delt sene. Splitten sene skal komprimeres og forhøyet for å begrense ufrivillig bevegelse. For stor kraft bør aldri brukes på en delt sene, så det kan ytterligere forverre skaden.

I tilfelle av en alvorlig spaltes eller brudd, kan kirurgi være nødvendig for å feste de brutte ender av senen. En cast er vanligvis montert etter operasjonen for å fremskynde helbredelsesprosessen.

Smerter i hæl Sene

De mange strukturer i eller koblet til hælen, slik som peroneal og akillessene, kan forårsake smerte hvis skadet. Sener i hælen er spesielt utsatt, fordi de gir bevegelighet for muskler og bein. De er strukket, stresset og påvirket hver gang foten beveger seg. Heel sener kan derfor føre til repetitive, akutt smerte hvis skade og bør behandles så snart som mulig.

Betydning

Hælen bærer en stor del av vekten plassert på føttene. Enhver betennelse, tåre, blåmerke eller atrofi i hæl sener kan føre til at foten til å bli immobile. Sener kan bli separert eller splittet på grunn av traumer, hindrer funksjonene til muskler og bein rundt dem. Skade i forbindelse med hæl sener er ofte kombinert med "triggerpunkter" (områder som er følsomme for trykk) og vil forårsake gjentatte, skarp smerte som foten beveger seg.

Betennelse

Betennelse ofte fører til hæl smerter. Senebetennelse og tenosynovitt forårsake like betennelse i sene eller væsken skjede som omgir den. Når komplikasjoner som disse oppstår, blir sene rød, hoven og følsom for berøring. Smerte forårsaket av betennelse par ofte med begrenset mobilitet.

Trauma

Rive, slitasje eller splitting av senen, ofte som følge av idrettsskader, kan føre til betydelig smerte. Hvis venstre ubehandlet, kan foten gro inn feil måte, forårsaker sin naturlige bue å stige. Kirurgi kan være nødvendig for å feste eller gjenoppbygge deler av en hæl er sener.

Hvis en sene er strukket for langt, eller påvirket av direkte traume, kan en komplikasjon som kalles subluxation forekomme. Dette er når hæl sener fysisk atskilt fra muskler eller bein som omgir dem. Det er ofte preget av sporadiske smerter eller følelsen av snapping når senen beveger seg.

Behandling

Bruk anti-inflammatorisk smertestillende medikamenter, for eksempel Ibuprofen, for å redusere hevelse og murrende smerte. Bruk is, hvile og komprimering til en betent hæl senen til hastighet utvinning. Bruk fysioterapi og akupunktur for å gjenoppbygge atrofierte deler av hælen og stimulere nerveender. I tilfelle av operasjonen, kan vev fra andre deler av kroppen være flyttet til hælen for å gjenoppbygge tapte eller avrevne sener. En cast er vanligvis brukt etter operasjonen for å hindre unødvendig bevegelse og begrense smerte.

Forebygging / løsning

Bruk riktig antrekk til alle tider, spesielt mens du spiller sport. Ikke kjøre uten sko eller sko med feil utfylling. Ikke overse sene smerter. La din hæl å hvile hvis smerten er akutt eller varer lenger enn noen få minutter. Kontakt lege hvis smertene ikke avtar med konvensjonell medisinering og tid.

Hvordan behandle Hamstring ligament og sene skader

Det er tre store muskler som går fra toppen av sitteknutene (de Boney poeng som du føler når du sitter i en metallstol) langs baksiden av lårene: hamstrings. De viktigste funksjonene i hamstrings er å bøye kneet (bøye den) og å utvide låret (ta beinet tilbake). De 3 hamstring musklene er: semimemranosus som festes på toppen av den sittende bein og setter inn på baksiden av kneet; semitendinosus, som har samme opprinnelse på den sittende bein og legger også på baksiden av kneet; bicep femoris, med to store muskelhoder som splittet og fester sine to endene til to områder bak knee.Hamstring sene og ligament tårer oppstår under idrettsaktiviteter fra muskel ubalanse, overforbruk, feil warm-up, eller hyperextension i knærne (hvis du en tendens til å "låse opp" knærne når din stand, hviler i leddene). Leddbånd og sener er tynnere enn buken på musklene og får mindre blodig forsyning. Hamstring ligament og sene skader kan ta alt fra seks måneder til ett år eller lenger tid å helbrede. Ikke rush utvinning for å hindre en mer alvorlig skade.

Bruksanvisning

•  Få en medisinsk diagnose fra en lege, orthopedist, sport kiropraktor eller en fysioterapeut. Hvis du har en hamstring belastning, kan du bli sendt til ice området og holde det løftet for de første 24 til 36 timer etter skade. Skader faller inn i generelle kategorier: stammer er stølhet eller lys traumer til en felles, muskel eller sene. Forstuinger er forårsaket av ekstrem stress til vevet eller en rift. Muskel eller sene tårer eller brudd oppstår når du føler smerte når en muskel eller sene strekkes mot motstand. Hvis det er en full rive, kan muskelen ikke fungere.

Følg legens råd til punkt og prikke. Hvis du har en hamstring forstuing, kan du bli henvist til ikke strekke området, men til is det og bruke et skum roller å "gre" muskelfibrene slik at de ligger flatt å bygge arrvev å flikke på de microtears i sener og leddbånd.

Bruk en skum roller for skade rehabilitering er vanlig i fysioterapi klinikker. For hamstrings, sitte på en stor skum roller, slik at knærne er bøyd, føttene flatt på gulvet. Kryssing høyre ankel over venstre ben, rull skum roller over baksiden av høyre hofte, der toppen av alle tre hamstrings stammer. Fortsett å rulle sakte og merke hvis det er noen opplevelser av å brenne langs baksiden av leggen. Dette er vanlig etter påkjenningen.

Fortsett å arbeide ned på baksiden av høyre ben, uncrossing beinet, slik at din venstre fot er på gulvet, venstre bøyd kne rett over den. Høyre ben er utvidet rett ut foran deg, på baksiden av høyre lår på toppen av skum roller. Plassere hendene bak deg på gulvet, ruller skum roller langs baksiden av biceps femoris og de andre to hamstring muskler. Gjenta den til den andre side. Rest.

Ice baksiden av lårene sammen de områdene hvor din hamstring belastning eller forstuing skjedd i løpet av de første 5 til 6 uker. Ikke kjør eller gjøre noe dypt fleksing i knærne overdrevet mens du healer.

Ta kontakt med fysioterapeut eller lege om når å legge i terapeutisk øvelse, som smerten avtar i løpet av de neste ukene. Sykling på flate gater (ingen bakker) vil styrke hamstrings.

Seks eller syv måneder etter skaden, legger lunges uten å holde noen manualer på treningsstudioet og hamstring curls liggende på magen på hamstring curl benk, bruker lite, om noe ekstra vekt å starte. Når du opplever mer styrke i de skadede områdene, ta kontakt med fysioterapeut eller lege gang til for å spore din utvinning.

8. Fortsett å bruke skum roller etter hver sportslig aktivitet og is hver gang, innpakning et ess bandasje for å sikre ispose til beinet. Hvis du legger merke til er det fortsatt betydelig svakhet eller noen tegn til smerte etter 6-7 måneder med aktiv rehabilitering, søke ytterligere medisinsk hjelp.

Tips og advarsler

  • Belastningsskader er vanlige i hamstrings og bør ikke behandles lett. Kronisk svakhet i hamstrings kan svekke enkle aktiviteter som stiger opp fra en stol, gå i trapper eller gå. Ikke rush for å gå tilbake til normal sportslig aktivitet for løping eller spille basketball (sport som Flex og strekker hamstrings konstant), og ikke overbelastning i yoga. Arbeid med en sertifisert personlig trener, fysioterapeut, eller sport orthopedist for å hjelpe deg videre.
  • Ikke selv diagnostisere. Hvis du hører noen "poppe" lyder under hendelsen av skaden skal lege kontaktes umiddelbart. Holde av beinet som er skadet, innpakning is rundt det og få en medisinsk diagnose. Fortsett med fysioterapi og ringe tilbake noen anstrengende sportsaktiviteter.

Definer Golgi sene

Golgi sene organer er plassert i senene av muskler og er ansvarlig for å forebygge muskel fra kontraktør for mye.

Sener

En sene fester en muskel til et bein. En Golgi sene orgel er en liten gruppe av nerveender som ligger i senen.

Proprioceptors

Golgi sene orgel er et proprioceptor. Proprioceptors er nerveender som sender informasjon om hva som skjer i muskler og ledd til kroppens sentralnervesystem. Denne informasjonen er det som gir deg oppfatning av kroppen din posisjon og bevegelse.

Hva Golgi sene Organ Does

Når en kontraherende muskel forårsaker spenninger på sin sene, registrerer Golgi sene organ hvor mye spenningen er i endring og hvor fort spenningen er i endring, og sender signaler til nervesystemet med denne informasjonen.

Forlengelsen Reaction

Når nervesystemet registrerer at spenningen forårsaket av muskel sammentrekning overstiger et visst nivå, og det utløser forlengelsen reaksjon, som stopper muskel fra kontrahering og får den til å slappe av.

Formål

Formålet med Golgi sene orgel og forlengelsen reaksjon er å bidra til å beskytte muskler, sener og leddbånd fra skade.

Ved å bruke Hot & Cold Thumb sene Hjem behandling?

Bokstavelig oversatt, senebetennelse eller senebetennelse, er en betennelse i en sene. Denne smertefulle skader ofte er forårsaket av repeterende, stressende aktivitet, som å kaste eller måke. Det er preget av intens smerte i det berørte området som kan være plutselig eller kan forverres over tid. Den skadde personen kan miste mobilitet i det berørte området. At-home behandling av senebetennelse, inkludert kalde og varme behandlinger, kan bidra til å lette symptomene.

Ice vs Heat

Påfør en is pakke til basen av tommelfingeren eller tommel side av håndleddet så snart som mulig. Du kan bare legge isbiter i et håndkle eller kjøpe en profesjonell ispose fra et helse eller storkiosk. Isen reduserer betennelse, noe som er det som forårsaker smerte og svakhet av senebetennelse. Påfør ispose i 20 minutter, og deretter la den av i minst 10 minutter. Gjenta minst tre ganger per dag, eller ved behov i løpet av dagen når symptomene forverres.

Bruke is til en hoven eller betent sene grenser blodtilførselen til området, som hindrer hevelse og betennelse.

Bruk bare is på det berørte området for minst de første 72 timer etter skaden. Ikke bruk varme i løpet av denne følsomme tiden fordi varmen relaxes muskler og øker også blodtilførselen til området, som øker betennelse. Økende betennelse kan føre til forverret smerte og en lengre restitusjonstid.

Du må heller ikke bruke varme direkte til området hvis det er noen skade overflaten, slik som skrubbsår eller kutt. Varme vil øke blødning og brenne sensitiv hud.

Når hevelse og smerte har begge begynt å avta, bruke varme til det samme området for å slappe av i musklene og tillate dem å helbrede bedre. Bruk en liten oppvarming puten eller en fille fuktet med varmt vann på samme måte du brukte ispose, 20 minutter på, 10 minutter utenfor. Etter isen diett med varme gir den beste avslapping og helbredelse tid for senebetennelse mens begrense smerte og hevelse.

Andre råd

Det viktigste steget i å la senebetennelse å helbrede er å gi senen en pause. Med tommelen senebetennelse, smerte oftest skjer i tommelen side av håndleddet, og noen ganger kan reise opp underarmen. Skrive, skrive eller vridning gjenstander øker smerte. Avstå fra disse slags aktiviteter for å gi senen en hvile og tid til å leges.

Over-the-counter anti-inflammatorisk medisin som ibuprofen kan lindre smerten av senebetennelse ved å redusere hevelse. Ta disse medisinene som anvist.

Hvis smertene og hevelsen ikke har gått bort etter en uke med hjemmebehandling, bør du oppsøke lege. Alvorlige tilfeller av senebetennelse kan trenge steroid skudd, fysioterapi eller til og med kirurgi for å lindre symptomene. Se en lege før du forverre problemet og gjøre det verre.

Informasjon om sene tårer

En sene er en fibrøs bånd av bindevev som forbinder muskelen til beinet. En skade på senen kalles en belastning eller rive, og rehabilitering i stor grad avhenger av graden av rive.

Stadier

Graden av en seneskade er klassifisert av sin betegnelse som en første-, andre-eller tredje grads skade. Denne modellen er basert på en eskalerende skala. Første-graders stammer er liten, mens tredje-graders tårer er mer alvorlig.

Symptomer

Den tilhørende smerte og ubehag av en første-graders belastningen er raskt rehabilitert. Annengrads stammer vil føre til betydelig smerte, hevelse og misfarging. Tredje grad skader er komplett sene tårer, som forstyrrer muskelfunksjon som resulterer i betydelige felles ustabilitet. Tredje-graders tårer er mindre smertefullt enn andre-graders stammer fordi senen er helt revet, ikke strekke eller trekke.

Beliggenhet

Sene skader oppstår vanligvis i kroppsdeler som beveger seg i mer enn én retning. Disse inkluderer ankelen, håndledd, skulder og hofte.

Behandling

Med første-graders stammer, er rehabilitering fort når reglene i RICE (Rest, Ice, Compression, Elevation) brukes kort tid etter skaden oppstår. I annengrads stammer, smertestillende og anti-inflammatoriske er foreskrevet for smerte og hevelse, i tillegg til ris regler. Tredje-graders tårer krever nesten alltid kirurgisk reparasjon og langsiktig rehabilitering.

Forebygging

Måter å redusere sjansen for en seneskade, er å øke omfanget av bevegelse gjennom stretching, styrke muskulaturen som omgir leddene og bruk av felles stabilitet bukseseler eller atletisk tape.

Sene fibroblast celler Raske fakta

Sene fibroblast celler Raske fakta


Legemet er hovedsakelig laget av det muskel-og skjelettsystemet. Musklene er festet til bein, forårsaker dem til å flytte. De muskler og ben er festet til hverandre med sener. Sener er mye som leddbånd i at de er tøff og fleksibel. De sener består av fibroblastceller.

Fibroblast

En fibroblast er en celle som begge produserer og utskiller en rekke forskjellige fibre. Sener er laget av spesifikke fibroblaster kalt tendinocytes som er organisert i en svært vanlig mønster. Tendinocytes er mer flat enn andre typer av fibroblastceller.

Fiber Produksjon

Sene fibroblast celler produserer kollagen, samt retikulære og elastiske fibre. Kollagenfibre bidrar til seighet i sene, mens de øvrige fibrene fremstilt ved tendinocyte bidra til elastisitet. Lag av tendinocytes i senen ligger mellom lag av kollagen som de produserer.

Sår

Sener kan bli skadet av dype kutt og sår. Fordi sener feste musklene til bein, kan en skadet eller brutt sene gjør det vanskelig å bevege det berørte området. Hvis du lider av en alvorlig kutt som skader senen, vask hendene og kuttet umiddelbart, pakk såret og gå til et sykehus så snart som mulig.

Healing

De sene fibroblast celler produserer kollagen som er avgjørende for helbredelse. En skadet sene vil da være i stand til å helbrede seg selv relativt godt.

Kirurgi

En dårlig revet eller ødelagt sene må syes sammen. Dette gjør at fibroblast celler for mer effektivt å koble sine kollagenfibre, helbrede såret raskere.

Hva er årsakene til sene tårer?

Sener er bindevev som holder muskler til bein. De passivt holde bein stødig selv når de ikke er aktive, og de utvide og kontrakt for å tillate kroppen å strekke ut. Hvis tårer i en sene oppstå, vil lege være nødvendig og må søkes ut så snart som mulig for å unngå ytterligere smerter og skader.

Dårlig Conditioning

Sene tårer kan resultere når noen påtar seg en atletisk aktivitet som han ikke er vant til. Fordi personens muskler er ikke opp til oppgaven, sener bære en plutselig og uventet belastning på trykk, noe som kan føre til en sene å rive eller ruptur. Skikkelig strekk og forberedelse før engasjerende i noen fysisk aktivitet er viktig for å unngå en sene tåre eller ruptur.

Alder

I yngre mennesker, har en tendens til at muskelen til å rive under press eller traumer før de sene tårer mens hos eldre mennesker, er bindevevet svekkes og vil vanligvis rive før muskelen.

Direkte Trauma

Direkte traumer refererer til noen alvorlig personskade, sår eller støt. I alvorlige tilfeller kan en sterk innvirkning forårsake sener å rive, men direkte traumer kan også omfatte over-forlengelse av sene i spørsmålet. For eksempel, hvis en person prøver å løfte noe for tung, biceps er under mye press. Hvis biceps muskelen ikke tåler belastningen, blir belastningen overføres til senen, som begynner å rive bort fra benet. En plutselig økning i trykket i senen kan resultere i riving, som går inn i et hull eller faller over og bøye den berørte kroppsdel.

Kjemiske årsaker

The American Academy of ortopediske kirurger (AAOS) sier at steroidinjeksjoner og kortikosteroid medisiner er knyttet til en svekkelse av muskel og sene vev, noe som fører til at de ble lett revet. Tilsvarende går AAOS på å fortelle at nikotin bruk i noen form kan påvirke mengde næring som får til sene, svekke det over alt.

Hva Sener kan skades Fra benkpress?

Hva Sener kan skades Fra benkpress?


Selv om benkpress er en stor oppgave for å bygge bryst og arm muskler, kan det medføre fare for løftere som presser seg selv for hardt eller ikke følger riktig form. Tre fellesområder - skuldre, albuer og håndledd - er involvert i å gjennomføre en tradisjonell benkpress, og hver og en av disse leddene er underlagt sene skader og skader i løpet av en vekt-trening diett.

Skulder

Fordi det er en ball-and-socket joint, fem muskler kontrollere skulderen og dets komplekse bevegelser. Skuldre bære byrden av arbeidet i en benk-press trening, og kombinasjonen av komplekse muskulatur og tung belastning på skuldrene gjør det mottakelig for trening relaterte skader. Skader til Rotator cuff sener --- subscapularis, supraspinatus, infraspinatus, de Teres mindre --- er de hyppigste skadene forårsaket av tung benkpress.

Elbow

Anatomisk sett er albueleddet ikke så komplisert som skulderen og er den vanskeligste å skade hvis du bruker riktig form mens du gjør benkpress løfter. Dens hengsel-joint konstruksjon drives av to muskler og sener. Den mediale epicondyle sene påfører muskelen til det indre av albueleddet, mens den laterale epicondyle påfører til den ytre delen av albuen. Begge kan lide skader fra overanstrengelse, og oftere, feil skjema.

Håndledd

Selv om håndleddet ikke utfører mye løfting handling i en benkpress, må den være sterk nok til å tåle vekten av baren uten knekking. Bli med i armen til hånden, håndleddet faktisk er en serie av flere nært knyttet ledd som arbeider i samklang å styre hånden. Med mange muskler og leddbånd på jobben, kan mange potensielle sene skader bli lidd i løpet av en benk-press regime. Den volar radial carpal ligament sitter på håndflaten side av håndleddet, mens rygg radial carpal ligament er på baksiden av håndleddet. Både styre store fleksjon i håndleddet og kan bli revet eller stresset i heavy-løftesituasjoner. Andre leddbånd styre andre avbøy bevegelser av hånden (den volar sikkerhet, volar radial ulnar, ulnar sikkerhet og volar intercarpal) og kan også bli skadet ved å løfte vekter.

Hvordan Heal Torn Sener

Sene skader variere fra mild til svært alvorlig. Noen ganger i sjeldne tilfeller er nødvendig drastiske tiltak for helbredelse. Men i mange tilfeller er det enkle ting du kan gjøre for å hjelpe gradvis gjenopprette styrken i det skadde området og la det gro.

Hvordan Heal Torn Sener

•  Hvil sene og området rundt, og pass på at du sover nok hver natt. Ikke plasser stress på det berørte området, særlig gjennom repeterende bevegelser. Trening er fint, men hvis skaden begynner å bli i det hele tatt smertefullt, stopp treningen umiddelbart.

Ice området for 15 til 20 minutter, og deretter plassere en varmepute på i ytterligere 15 eller 20 minutter. Vekselvis is og varme i en time to ganger daglig. Varmen vil slappe av muskel og sene, mens isen vil lindre betennelser og lindre smerte. I begge tilfeller, plasserer en vask klut mellom varme eller is og huden din.

Ta over-the-counter smertestillende midler, spesielt NSAIDS (non-steroide anti-inflammatoriske legemidler) som naproxen (Aleve) og ibuprofen (Advil) som anvist. Avstå fra å administrere aspirin til barn og unge, men som studier har vist en sammenheng mellom barn som tar aspirin og Reyes syndrom, en potensielt dødelig tilstand.

Forhindre din joint fra å bli stiv ved å flytte den til det fulle omfanget av sin evne til fra tid til annen, selv under dine hvileperioder. Øk mengden av gang du flytter det som smertene begynner å avta.

Se din lege eller orthopedist hvis smertene vedvarer eller blir verre. I tilfeller av alvorlige skader, kan fysioterapi eller kirurgi være nødvendig å gjenopprette sene til full kapasitet.

Avrevne Sener i Foot Recovery

Avrevne Sener i Foot Recovery


Sener fungere som kontakter mellom muskler og bein. For eksempel er det akillessenen en primær kontakt i foten, ligger bare mellom leggmuskelen og hælbenet. Hver sene består av mange individuelle kollagenfibre som gir fleksibilitet og støtte for leddene. Hvis tilstrekkelig av disse kollagenfibre blir skadet, kan en rift utvikle seg.

Årsak

Flere av de individuelle kollagenfibre kan svekke og frynser, til slutt resulterer i en synlig rive langs senen. Dette kan skje direkte fra overdreven makt forårsaket av skade eller traume. En sene kan også rive gradvis over tid fra repeterende bevegelser. Følgelig personer involvert i high-impact sport eller aktiviteter som krever repeterende bevegelser, som løping og tennis, er på et høyere risiko for å oppleve revet sener.

Komplikasjoner

Når en sene er revet, kan komplikasjoner som senebetennelse eller seneskjedebetennelse utvikle. Sene er karakterisert ved svelling av senen ledsaget av ømhet og rødhet i huden. Seneskjedebetennelse er preget av betennelse i seneskjede, kjent som synovium. Begge disse komplikasjoner er mild og vanligvis avtar med skikkelig hvile og omsorg.

Behandling

En mild tåre eller maktkampen i senen vil vanligvis leges over tid. Ved svelling er til stede, is eller kaldt pakker påføres den omkringliggende huden i korte mellomrom-10 til 15 minutter-vil redusere opphovning og smerte. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, eller NSAIDs, kan også tas for å redusere hevelse. Foten skal heves over nivået av nivået av hjertet. Komprimering av foten i en støpt eller atletisk tape vil begrense ufrivillig bevegelse og redusere sannsynligheten for bevegelsesrelaterte smerter. Foten bør brukes så lite som mulig for å fremskynde helbredelsesprosessen.

Kirurgi

Dersom en tåre helt Severs sene, er det kjent som et brudd, i hvilket tilfelle operasjon er nødvendig for å feste de to brutte ender av senen. Etter at operasjonen er fullført, blir en støpt vanligvis montert til å holde foten immobile. En kirurg kan også foreskrive noen grad av post-kirurgi fysioterapi for å gjenopprette mobilitet til fots.

Forebygging / løsning

Tilstrekkelig fottøyet er viktig for personer involvert i anstrengende fysisk aktivitet. Sko som passer ordentlig Det skal til enhver tid under sport. Smerter eller ømhet i føttene som varer lenger enn noen minutter bør undersøkes.

Sene symptomer på Lyme sykdom

Lyme sykdom er forårsaket av en spirochete formet bakterie som heter Borrelia burgdorferi. Flått overføre Lyme sykdom hos mennesker. Sykdommen kan deles inn i tre stadier. De sene stadier av Lyme sykdom påvirke flere av kroppens systemer. Lyme sykdom er kureres med lege-foreskrevet antibiotika.

Stage One

Stage One Lyme sykdom symptomer ligner på influensa. Et utslett formet som en blink ofte forekommer på stedet av flåttbitt. Hvis et flåttbitt ikke er identifisert, er det mulig at Lyme sykdom kan gå ubemerket på dette stadiet. Sykdommen kan deretter videre.

Stage Two

I videregående Lyme sykdom, symptomene påvirker nervesystemet, muskel-og hjerte systemer. Symptomer på videregående, eller tidlig spres, Lyme sykdom inkluderer tåkesyn, hallusinasjoner, forvirring, talevansker, hjertebank, nummenhet, prikking, leddbetennelse og ansikts lammelse.

En generell følelse av tretthet, slapphet eller ubehag kan også følge tidlig disseminert Lyme sykdom.

Stage Tre

Den tredje fasen, også kjent som kronisk Lyme sykdom kan oppstå på personer som allerede har blitt behandlet på tidligere stadier. Motsatt kan noen pasienter ikke vet at de har sykdommen i det hele tatt fordi de tidligere symptomene var milde.

Kronisk Lyme sykdom kan forekomme hos pasienter i flere måneder til år etter den første infeksjonen. Disse sene symptomer inkluderer kronisk leddgikt og betennelse i de store leddene, humørsvingninger, hodepine, søvnvansker og nedsatt bevissthet.

Betraktninger

Symptomer som leddgikt og apati kan fortsette selv etter behandling av kronisk Lyme sykdom. Dette er noen ganger referert til som post-Lyme sykdom syndrom. Fortsatt bruk av antibiotika er vanligvis nyttig i behandlingen. Noen leger og forskere hevder at dette syndromet ikke skal assosieres med Lyme sykdom i det hele tatt, spesielt hvis det ikke er bevis for nåværende eller tidligere infeksjon med B. burgdorferi.

Statistikk

The Centers for Disease Control and Prevention anslår at forekomsten av Lyme sykdom økt 101 prosent i løpet av perioden 1992 til 2006 De fleste rapporterte tilfellene var fra New England til den øvre Midtvesten.

Tegn og symptomer på sen debut Gruppe B streptokokk infeksjon hos barn

Gruppe B streptokokker er forårsaket av en type bakterier som bare vagt relatert til bakterier som forårsaker strep hals. Faktisk er denne bakterien finnes på vagina, anus og i tarmen hos mange kvinner, der det ikke medfører noen symptomer, bortsett fra en og annen urinveisinfeksjon. Imidlertid er det mulig for disse bakterier for å bli sendt fra mor til spedbarnet, hvor, på grunn av den nyfødte svake immunsystem, kan det forårsake alvorlige helseproblemer.

Tidlig vs sen debut

Tidlig debut og sen debut gruppe B strep infeksjoner kan differensieres etter når infeksjonen begynner. Tidlig debut Gruppe B strep infeksjoner oppstår vanligvis i spedbarnets første 24 timer av livet. Sen debut infeksjoner begynne et sted mellom én uke og tre måneder etter fødselen. Tidlige symptomer på en gruppe B streptokokker infeksjon vil manifestere seg innen tre dager etter den første infeksjonen.

Tidlige symptomer

Den tidligste symptom på en gruppe B streptokokker infeksjon er en mild til moderat feber, under 101 grader Fahrenheit. Barnet vil også bli "masete" og kan begynne å slutte å mate. Barnet kan også begynne å ha problemer med å puste, noe som kan manifestere seg i barnet gjør gryntende lyder.

Senere symptomer

Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan barnet begynne å oppvise mer alvorlige symptomer. En av disse er en endring i muskel tone, noe som kan få henne til å enten bli veldig stiv eller slapp. Barnet kan også begynne å få anfall. Endelig kan barnet oppleve et plutselig fall i blodtrykket og hjertefrekvensen.

Livstruende symptomer

Barn som er smittet med gruppe B streptokokker kan ha sin infeksjon utvikle seg til sepsis (infeksjon i blodet), lungebetennelse og hjernehinnebetennelse. Den sepsis vil føre til en plutselig økning i temperatur, så vel som risikoen for at barnet sklir i koma. Lungebetennelse vil resultere i hoste, piping i brystet og barnet sliter med å puste. Meningitis vil forårsake at elever til å utvide seg etter hvert som trykket øker i hjernen, og kan føre til at hele kroppen til å bli stive, mens barnet mister bevisstheten.

Diagnose

Generelt er gruppe B streptokokker detektert hos spedbarn ved å teste blod og spinalvæske. Fordi dette er en bakteriell sykdom, kan bakterien dyrkes og identifiseres ved å se på det under et mikroskop, og dyrkning av den på en spesiell type økende substans som kalles blodagar. Blod og spinalvæske er også nyttig for å bestemme hvor langt sykdommen har spredd seg i kroppen. Lignende tester kan gjøres på moren om en infeksjon i spedbarn er mistenkt, som sykdommen er vanligvis overføres fra moren til barnet.

Grunner for en sen menstruasjonssyklusen

Mens de fleste kvinner ikke velkommen ankomst av sin periode hver måned, kan det være grunn til bekymring når menstruasjonssyklusen er sent eller ikke klarer å komme fram i det hele tatt. De fleste av årsakene til en sen menstruasjonssyklus er lette å identifisere og regulere, selv om noen av årsakene til en sen menstruasjonssyklus kan kreve behandling og intervensjon. Å ha en sen eller manglende menstruasjonssyklus er ganske vanlig for de fleste kvinner, men hvis menstruasjon unnlater å returnere for måneder av gangen, skal en kvinne planlegge en avtale med henne gynekolog for å finne årsaken.

Graviditet og amming

Den vanligste årsaken til en sen menstruasjonssyklus er svangerskapet, og for mange kvinner som har blitt prøver å bli gravid, er både forventet og velkommen fravær av en periode. Graviditet er en mulig årsak til en sen menstruasjonssyklus for alle seksuelt aktive kvinner, enten de har brukt prevensjon eller ikke, så ta en graviditetstest når en menstruasjonssyklus er sent bør alltid være første skritt til å oppdage årsaken til den tapte tid .
Amming er også en primær årsak til en sen menstruasjonssyklus. Kvinner som ammer sine spedbarn utelukkende ofte ikke har menstruasjonssyklusen i flere måneder etter fødselen av barnet sitt, med menstruasjonssyklusen noen ganger ikke kommer tilbake før barnet er helt avvent.

Vekttap eller gevinst

En annen vanlig årsak til en sen menstruasjonssyklus er raske vekttap eller gevinst. Rask eller overdreven vektøkning eller tap kan forstyrre mange av kroppens vanlige funksjonene, inkludert menstruasjonssyklusen, som kroppen justerer seg til slike raske endringer. Overdreven trening kan også føre til en sen menstruasjonssyklus, særlig i de med svært lav fett som profesjonelle idrettsutøvere. Spiseforstyrrelser, inkludert anoreksi og bulimi, er også årsaker til en sen menstruasjonssyklus.

Alder

Det er vanlig for unge kvinner i sine første årene av menstruasjon å ha uregelmessig og sen menstruasjonssykluser. Det kan ta ganske lang tid for kroppen å regulere hormonene som er involvert i menstruasjonssyklusen, men når disse hormonene er balansert, bør en tenåring menstruasjonssyklus bli mer vanlig.
Kvinner nærmer seg overgangsalderen også opplever ofte sent eller mangler menstruasjonssykluser som kroppene deres forberede seg totalt opphør av menstruasjon.

Stress

De fleste kvinner på et eller annet tidspunkt i livet vil oppleve dette ganske vanlig årsak til en sen menstruasjonssyklus: stress. Emosjonell og fysisk stress kan ta en stor toll på kroppen og dens ulike funksjoner, som vanlig styring av menstruasjonssyklusen.
Forbundet med stress som årsaker til en sen menstruasjonssyklus er tretthet og sykdom. Begge er stressfaktorer for kroppen som kan forstyrre normal timing av menstruasjonssyklusen. Recovery, hvile og stressmestring er de beste måter å gjenopprette normal funksjon av menstruasjonssyklusen.

Prevensjonsmetoder

Ved hjelp av prevensjon, spesielt p-piller, er også en av de vanligste årsakene til en sen menstruasjonssyklus. Kvinner tiden tar p-piller kan oppleve lys og selv manglende perioder på grunn av et svært lavt nivå av østrogen i medisinen, mens kvinner kommer av p-piller kan ha en sen menstruasjonssyklus som kroppen justerer seg til å kontrollere menstruasjonssyklusen på egen hånd.

Hormonell ubalanse

Hormonelle ubalanser, infeksjoner, seksuelt overførbare sykdommer (SOS) og problemer med bekken organer finnes andre grunner for en sen menstruasjonssyklus som er ansett som mer alvorlig og krever legehjelp. Hormonell ubalanse kan ofte være regulert gjennom hormonbehandling for å gå tilbake menstruasjonssyklusen, mens infeksjoner og kjønnssykdommer kan trenge å bli behandlet med reseptbelagte legemidler. Vanlige problemer med bekken organer som kunne forsinke en menstruasjonssyklus inkluderer polycystisk ovariesyndrom, Asherman syndrom og en imperforate hymen. En gynekolog kan diagnostisere disse forholdene og gi råd til riktig behandling.

Høye nivåer av østrogen og sen overgangsalder

Østrogen er det viktigste kjønnshormon for damer, og som sådan, er dens nærvær er nødvendig for å opprettholde menstruasjonssyklusen. Når østrogennivået begynner å falle betydelig i en kvinnes kropp --- en normal del av aldring --- menopause kan oppstå. Men å ha for mye østrogen kan forsinke denne prosessen på en kvinne, forårsaker sen overgangsalder.

Østrogen

Østrogen er et hormon (et kjemisk stoff) som finnes i det menneskelige legeme for hanner og hunner. Hos kvinner er det en av to kjønnshormoner, og den er ansvarlig for kjønnsorgan utvikling og andre reproduktive funksjoner.

Det finnes tre forskjellige typer av østrogen i kvinnekroppen: østron, østradiol og østriol. To av disse (østron og østradiol) er produsert av de kvinnelige eggstokkene inntil menopause oppstår. Den andre, østriol, er skapt av morkaken under svangerskapet.

Eggstokk Østrogen og Menopause

Østrogen produseres i eggstokkene leverer kvinnene med de fleste av sine behov østrogen hormon under fertil år. Så, som kvinner alder, eggstokkene begynner å krympe og begynne å produsere mindre østrogen, ifølge NW Health.edu.

Denne prosessen av østrogen nedgang i eggstokkene varsler utbruddet av overgangsalder, en tilstand som vanligvis oppstår rundt 51 år hos kvinner i USA, ifølge University of Maryland Medical Center.

Sen overgangsalder

Men ikke alle kvinner overgangen rundt alderen 51 til overgangsalder --- eller se en nedgang i eggstokk østrogen produksjonen av da --- ifølge UMMC. Faktisk noen kvinner begynner overgangsalder så tidlig som 40-årene, mens andre går inn i denne perioden av menstruasjon opphør mye senere (kjent som sen overgangsalder). Det er for øyeblikket ingen definitiv årsak kjent for svingninger i alder som skjer angående kvinner og overgangsalder eller hvorfor noen kvinner østrogennivået forblir høyt opp gjennom 60-årene.

Andre Østrogen Influences

Mens østrogen nedgang i eggstokkene spiller en betydelig rolle i utbruddet av overgangsalder, kvinner får østrogen fra kilder utenfor kroppen, også. Disse andre østrogenkilder (fytoøstrogener og Xenoestrogens) kan bidra til hvorfor noen kvinner har høyere østrogennivå enn andre kvinner, og nå menopause senere; Men det er ingen vitenskapelige data å støtte denne avhandlingen på dette tidspunktet.

Fytoøstrogener og Exenoestrogens

Fytoøstrogener (som de som finnes i soya) er planter eller planter som inneholder østrogen-lignende aktivitet. Mens inges dem kan øke en kvinnes østrogen nivå, vil det ikke bli økt like mye som om det var østrogen fra eggstokkene, ifølge NW Health.edu.

Xenoestrogens, på den annen side, er svært potente i østrogen-lignende aktivitet. Disse produktene --- petrokjemi generelt, men kosmetikk, næringsmidler, parfymer og såper kan være laget av dem, også --- kan være meget giftige når en overeksponering til dem finner sted. Denne overeksponering av østrogen (på grunn av de høyere nivåene i noen av disse produktene) kan øke en kvinnes østrogennivå og føre til at forplantningen unormalt.

Hva er årsakene til sen overgangsalder?

Hva er årsakene til sen overgangsalder?


Overgangsalder er opphør av menstruasjonssykluser. Dette skjer vanligvis naturlig hos kvinner mellom 48 og 55. Noen kvinner ikke opplever menopause før mye senere i livet.

Perimenopause

Mange kvinner opplever symptomer på overgangsalder lenge før selve slutten av mensen. Hetetokter, emosjonelle endringer, uregelmessig menstruasjon, og søvnløshet er symptomer som kan vare i mange år før menopause oppstår.

Årsaker til sen overgangsalder

Alle kvinner er forskjellige. Genetikk, flere svangerskap, høyere kognitive nivåer, og overvekt er alle faktorer i sen overgangsalder.

Risiko for sen overgangsalder

Selv om det er fordeler ved slutten av menopause, er det også risiko. Livmor, eggstokkreft og brystkreft er vanligvis hormon matet kreftformer, og risikoen for de som er høyere før overgangsalderen.

Fordeler med sen overgangsalder

Naturlig østrogen beskytter kvinner mot hjertesykdom og osteoporose. Etter overgangsalderen, kvinner er utsatt for disse forholdene.

Graviditet og sen overgangsalder

Kvinner har aktive reproduktive systemer opp til fylte menopause, plassere kvinner med sen overgangsalder i fare for å bli gravid senere i livet.

Sene symptomer på hepatitt C

Hepatitt C er en alvorlig tilstand der viruset heter for sykdommen angriper leveren. De fleste som har hepatitt C viser ingen symptomer og ikke engang klar over at de har sykdommen før senere i livet når en av de verste symptomene på det dukker opp: leverskader. Normalt overføres via infisert blod, kan hepatitt C være dødelig hvis det fører til leversvikt. Her er noen detaljer om noen av symptomene som manifesterer seg sent i et tilfelle av hepatitt C.

Time Frame

Kronisk eller langvarig hepatitt C ofte kommer med få tegn. De kan ikke skje før flere tiår etter at du ble først utsatt til sykdommen. Du kan imidlertid fortsatt passere tilstanden videre til andre, selv om du selv utviser ingen symptomer. Dette gjør det viktig at folk bli testet for hepatitt C hvis de tror de kan ha blitt utsatt for det.

Effekter

De sene symptomer på hepatitt C kan inkludere følelsen fatigued for lange strekninger av tid eller nesten konstant. Mangel på matlyst vil være til stede i noen, og du kan oppleve anfall av oppkast og kvalme. Feber kan forekomme, men de vil ikke virke alvorlig. En avslørende tegn er kjent som gulsott, en tilstand som gjør huden din oppnå en gulaktig fargetone samt øynene dine.

Funksjon

Gulsott seg selv er faktisk ikke en sykdom, men mer av et symptom på et problem med leveren. En kjemisk kalt bilirubin er ansvarlig for gulning av øynene og huden, med nivået av fargestoffer, avhengig av hvor mye av den kjemiske er tilstede. det finnes i røde blodceller; bilirubin er et avfallsprodukt som et sunt leveren kan fjerne fra en persons system uten problem. Men når hepatitt C skader leveren, kan bilirubin bygge opp og forårsake gulsott.

Betraktninger

Når hepatitt C resulterer i cirrhose, leveren bli arrete. Den arrvev vil begynne å erstatte sunt levervev og blodstrømmen gjennom det organ vil bli kompromittert. Dette vil gjøre det vanskelig for leveren for å utføre jobben sin, med evne til å rense blodet ved å filtrere ut avfallsprodukter en av dem. Hepatitt C og alkoholisme er de to hovedmåter som skrumplever utvikler. Det kan ikke kureres, men kan være noe kontrollert av medisiner, med en levertransplantasjon noen ganger nødvendig i de mest alvorlige tilfeller.

Expert Insight

De tidlige stadier av hepatitt C også vil normalt komme med ingen tegn. Hvis det er noe de vil inkludere en liten sliten følelse og dårlig appetitt. Regionen leveren din kan føle seg litt øm å ta på, og du kan ha muskelsmerter. Men disse symptomene er lik et mangfold av andre sykdommer, slik at det er svært lite sannsynlig at noen vil identifisere at de har et tilfelle av hepatitt C.

Vitaminer for Sener

Vitaminer for Sener


Sener er myke, bindevev som fester musklene til knoklene. Sikre deg å holde optimal sene helse er viktig for å forebygge senebetennelse, en tilstand preget av hevelse, ømhet og begrensede beinbevegelser. Håndledd, albuer, ankler, knær og skuldre er spesielt utsatt for senebetennelse. Enkelte vitaminer kan redusere risikoen og kan også lindre symptomene på senebetennelse. Pass på at du spiser nok av disse vitaminer ved å spise en rekke matvarer eller supplere din diett med vitaminer.

Vitamin E

Vitamin E spiller en funksjon i å bygge nytt vev celler i kroppen og bidrar til å vedlikeholde og reparere skadet bindevev som sener. Vitamin E er en naturlig anti-inflammatorisk, bidrar til å redusere svelling rundt en felles forårsaket av seneskader. I tillegg kan vitamin E sine antioksidantegenskaper hindre skade oppstår til bindevevs forårsaket av frie radikaler.

Vitamin C

Vitamin C er en sentral aktør i å styrke kroppens immunforsvar, beskytter sener fra virus eller bakteriell infeksjon. I tillegg vitamin C har anti-inflammatorisk og antioksidantegenskaper og bidrar til å opprettholde sunn bindevev og reparasjoner det etter skade.

Vitamin A

Vitamin A spiller også en rolle i å forsterke immunforsvaret og er en sterk antioksidant, bidrar til å vedlikeholde og reparere bindevev. The University of Maryland erkjenner at vitamin A hjelper helbredelse av senebetennelse.

Kilder til vitamin E, C og A

Matoljer er en rik kilde til vitamin E. solsikkeolje, bomullsfrø olje og rapsolje inneholder 49 mg, 43 mg og 22 mg vitamin E henholdsvis per 100 gram. Andre mat kilder er nøtter og frø, søtpoteter og egg.

Rose hip ekstrakt inneholder over 1000 mg vitamin C per 100 gram. Sitrusfrukter og grønne grønnsaker inneholder vitamin C.

Leveren er den rikeste mat-kilde til vitamin A, som inneholder 28 000 mcg per 100 gram. Gulrøtter, søtpoteter og grønne blader er også en god kilde til vitamin A.

Hva er Senna?

Folk som har hatt forstoppelse har mest sannsynlig hørt om Senna, spesielt hvis de har lest baksiden av en avføringsmiddel boks. Selv om ikke alle avførings stimulatorer omfatter dette botaniske ingrediens i deres formel, er det kjent for å være en effektiv metode for behandling av forstoppelse sporadisk. Likevel, det gjør det utgjøre noen problemer for noen mennesker, nemlig når tatt for en lengre periode.

Identifikasjon

Senna er i utgangspunktet en naturlig urt som brukes til å stimulere tarmene. Den finnes i en rekke kommersielle avføringsmidler, som for eksempel Fleet Natural, Goldline, Swiss Kriss og senokot tabletter, som brukes til å bøte på forstoppelse. Selv om du kanskje ikke ser det urt som er oppført i listen over ingredienser, kan det fortsatt være tilstede, da bladene av Senna brukes til å produsere sennosides, en annen vanlig ingrediens i stimulerende avføringsmidler. Sennosides er funnet i formler av Ex-Lax, Senna Myk og senokot Væske.

Slik fungerer det

Enhver avføringsmiddel som inneholder senna vil i hovedsak samhandle med bakterier som finnes i tarmsystem. Dette samspillet vil da føre til en kontraksjon i tarmen, produsere avføring mellom 6 og 12 timer etter at du har tatt den supplement. Selvfølgelig, dette er bare sant når avføringsmiddel brukes som beskrevet på pakken. Tar mer enn det foreslåtte beløpet kan føre avføring eller diaré på kortere tid.

Anbefalinger

Foreløpig har Food and Drug Administration gitt senna klassifiseringen av "udefinert sikkerhet," som betyr at det er tenkt å være trygge, men effekten er fortsatt ubestemt. For gjennomsnittlig voksen bør senna bare brukes i begrensede lengder av tid som anbefales, vanligvis ikke å overstige fire tabletter i en 24-timers periode, og som skal brukes for ikke lenger enn 1 uke. Ved hjelp av Senna for lengre perioder kan føre til en avhengighet av stoffet og gjør det mulig å ha avføring bare mens du bruker supplement.

Bivirkninger

Som med alle supplement, et avføringsmiddel som inneholder Senna har noen bivirkninger, inkludert kvalme eller oppkast, diaré og magekramper eller gass og oppblåsthet. Selv ikke tilsynelatende alvorlige, bør du slutte å ta Senna hvis du finner disse bivirkningene forverring eller vedvarende over en lengre periode. Selv om de fleste av bivirkningene folk oppstå mens du bruker Senna er mindre, har noen mennesker klaget over flere betydelige symptomer, inkludert blodig avføring, rektal blødning, svimmelhet eller ørhet, mild til moderat tretthet og til og med en rask hjerterytme. Igjen, bør du umiddelbart slutte å bruke det og kontakter legen din.

Vekttap

Det har vært en del snakk om bruk av Senna (eller lakserende) som et verktøy for å gå ned i vekt. Foruten de negative effekter på en persons helse, slik som lav kalium, underernæring, dehydrering, osteomalasi (beinskader), moderat til alvorlig tretthet og tarmskade, er bruken ikke endre kaloriinntaket. Det er bare kvitte kroppen for overflødig vann, som også kan fortrenge balansen av elektrolytter. Ved hjelp av avføringsmidler er ikke anbefalt som en del av noen vekt-tap diett.

Achilles sene Vs. Gikt

Ved første øyekast kan det ikke virke som gikt og Achilles senebetennelse vil være relatert. Gikt innebærer problemer med bein og Akillestendenitt avtaler med en bestemt sene. Men ifølge Seton Family of Sykehus, gikt er en risikofaktor for Achilles senebetennelse.

Gikt

Gikt angrep oppstår når urinsyre i blodet krystalliseres i leddene. Dette skjer når urinsyrenivået i blodet blir for høyt, enten fordi kroppen ikke kan kvitte seg med det gjennom urinen, eller du spiser mat som er for høy i puriner.

Tegn og symptomer

En gikt angrep er vanligvis preget av skarp smerte som kan bli uutholdelig i løpet av en dag. Den smertefulle området vil føle deg varm å ta på og vil se røde og hovne. Det vil også være svært øm. Rundt 90 prosent av angrepene er i leddene i de store tær, men andre ledd, for eksempel ankel, kne, håndledd og fingre, kan også oppleve gikt. Angrep vare alt fra tre til ti dager med uregelmessige perioder mellom angrepene. Over tid, kan angrepene skje oftere og med større intensitet.

Achilles senebetennelse

Akillessene hjelper til med gåing, løping og opprettholde balansen. Selv om det er den sterkeste senen i kroppen, kan det tretthet, bli betent og utvikle seg til senebetennelse. Akutt Akillestendenitt kommer raskt og forårsaker smerter i hælen der sene fester. Kronisk Achilles senebetennelse kan føre til utvidelse av hælen og sene.

Gikt i akillessene

Som gikt blir en kronisk tilstand, kan det til slutt angripe andre leddene i tillegg til stedet for det opprinnelige angrep. Denne sekundære gikt angrep kan også forekomme i akillessenen, selv om det ikke er en felles. Gikt kan selv forlate tophi (store krystallisert urinsyre innskudd) på senen som kan føre til at hælen til å bli forstørret. Gikt smerte kan forveksles med Achilles senebetennelse på dette punktet.

Alvorlig tilstand

På sitt verste kan gikt føre til en spontan ruptur av akillessenen, ifølge en National Institutes of Health kasuistikk. Dette er en sjelden tilstand. Urinsyregikt ble oppdaget som årsak når Gikttofi ble funnet på slutten av de ødelagte sener.