Digidexo.com

lateral ventral brokk

Symptomer på en ventral brokk

Symptomer på en ventral brokk


En ventral brokk er en tilstand der musklene i bukveggen har skilt nok til at deler av abdominal organer eller tarmene til å stikke gjennom. En rekke betingelser kan sette tilstrekkelig belastning på bukveggen for å forårsake en brokk, og personer som lider av dem oppstår et antall karakteristiske symptomer.

Årsaker

Ventral brokk kan oppstå for en rekke årsaker; de fleste av disse innebærer en aktivitet eller tilstand som gir magemusklene ved langvarig eller ekstreme påkjenninger, som for eksempel graviditet, fedme, eller løfte tunge gjenstander. Kronisk, voldelig hoste eller oppkast kan også stamme disse musklene. Det er også vanlig for ventral brokk å oppstå der et kirurgisk snitt i bukveggen ble en gang gjort.

Buksymptomer

Karakteristiske symptomer assosiert med ventral brokk inkluderer ofte sterke magesmerter når du hoster eller løfte; en del av magen og mage som ser ut til å bule seg ut fra legemet og kan skyves tilbake igjen; forstoppelse; og en oppblåst, oppsvulmet utseende magen.

Fordøyelsessymptomer

Symptomene kan være mer alvorlig når et segment av tarmen er fanget innenfor den plass i bukveggen. I disse tilfellene kan den enkelte lider av ekstrem magesmerter ledsaget av kvalme, oppkast, feber og frysninger.

Behandling

Ventral brokk er reparert gjennom kirurgi. Det finnes to hovedtyper av kirurgisk brokk reparasjon. Minimal invasiv brokk reparasjon bruker en laparoscope; åpen brokk reparasjon innebærer et snitt i buken. Mens den minimalt invasiv brokk tillater pasienten å komme seg raskere, kan bare mindre og mindre alvorlige typer av ventral brokk bli behandlet på denne måten.

Advarsel

Hvis du tror du kan ha en ventral brokk og opplever brokk symptomer, bør du kontakte lege så snart som mulig. Mens brokk er ikke alltid smertefullt og er sjelden alvorlig, kan en ubehandlet brokk blitt større over tid og øke sjansen for deler av tarmen blir fanget innenfor plass i bukveggen, og skaper det som er kjent som en kvelning brokk. Kvelning brokk er et medisinsk nødstilfelle.

Reduserbar ventral brokk

En ventral brokk kan oppstå når abdominal vev eller et organ del buler gjennom en åpning eller svekket del av bukveggen. En operasjonssåret brokk er en vanlig type ventral brokk. Når klassifisert som reduseres, kan en brokk bli skjøvet tilbake inn i bukhulen. I de fleste tilfeller kan en reduserbar ventral brokk ikke tilstede umiddelbare problemer; imidlertid over tid, kan det vokse i størrelse, føre til smerter og til slutt krever kirurgi.

Fakta

Ventral brokk oppstår vanligvis når innholdet som finnes i bukhulen stikker gjennom et svakt område av bukveggen som resulterer i en sekk, eller bule. Innholdet i denne sekk kan være abdominal vev eller deler av tarmen. Brokk kan klassifiseres som enten reduseres eller irreducible / soning avhengig av om de kan plasseres tilbake i magen. Irreducible eller soning brokk kan ikke plasseres tilbake i bukhulen og kan bli strangulated (blodtilførselen til området er cutoff). En strangulated brokk kan kreve umiddelbar operasjon.

Ventral brokk er bare én type av de mange abdominal brokk som kan påvirke folk. Likeledes er det også forskjellige typer ventral brokk.

Typer

Operasjonssåret brokk er de vanligste typene som vanligvis forbindes med denne medisinske tilstanden. En operasjonssåret brokk oppstår ved plassering av et kirurgisk innsnitt. Ifølge Dartmouth-Hitchcock Medical Center, kan om lag en tredjedel av pasienter som har åpen abdominal kirurgi utvikle en ventral brokk på disse stedene.

Noen andre typer ventral brokk inkluderer umbilical, epigastrisk og spigelian brokk.

Årsaker

Fordi brokk kan utvikle seg i svekket regioner i magen, kan noen stor økning i trykket opplevd i disse områdene være medvirkende faktorer i utviklingen av en ventral brokk. Noen vanlige faktorer er anstrengende fysisk aktivitet, løfte tunge gjenstander, kronisk hoste og anstreng. Andre årsaker som kan øke en persons sjanse for å utvikle denne tilstanden er fedme, gamle kirurgisk arr, aldring, infeksjon på et snitt område eller en skade.

Symptomer

I de fleste tilfeller kan det eneste tegn på en reduserbar ventral brokk være merk bule uten ubehag eller smerte. Dette bule kan være store eller små. Imidlertid kan noen mennesker opplever smerte eller ubehag mens løfte tunge gjenstander, hoste eller stående i lange perioder. Når en person opplever symptomer som oppkast, kvalme eller rødhet i det berørte området, kan dette være tegn på en strangulated brokk. Strangulated brokk er irreducible brokk og krever øyeblikkelig legehjelp.

Hensynet

Fordi de fleste brokk har en tendens til å øke i størrelse med progresjon av tid og kan føre til komplikasjoner, er kirurgi ofte lurt. Imidlertid må legene vurdere hver pasient for å finne det beste alternativet. I noen tilfeller kan pasienter som har visse medisinske tilstander eller har en ventral brokk i en vanskelig posisjon ikke være kandidater for kirurgi.

Ifølge Society of American Gastrointestinal og endoskopisk kirurgi, er det rundt 90.000 ventral brokk reparasjon operasjoner utført årlig i USA.

Behandling

Reduserbar ventral brokk som er små kan bli presset tilbake i riktig plass i bukhulen og krever ingen ekstra behandlinger. Leger kan råde en pasient med en reduserbar ventral brokk å bære en truss eller støttende belte. Men dette kan ikke være en effektiv behandling, som brokk har en tendens til å øke i størrelse med tiden. Leger kan også velge å overvåke pasienter som ikke kan ha kirurgi på grunn av alvorlige medisinske problemer.

Etter en grundig undersøkelse av en pasient, kan leger anbefale operasjon når det er det beste alternativet for å korrigere denne medisinske tilstanden. Det finnes to typer kirurgiske reparasjoner mulige: tradisjonell åpen brokk reparasjon og laparoskopisk reparasjon. I et åpent brokk reparasjon for en ventral brokk, leger gjør et snitt og skyve innholdet tilbake på plass. Laparoskopisk operasjon innebærer å bruke et teleskop og kamera. Ikke alle mennesker er gode kandidater for denne prosedyren.

Ventral brokk årsaker og komplikasjoner

En ventral brokk oppstår når en del av tarmen eller annet materiale kakker gjennom et svekket sted i bukveggen. Hvis dette skjer etter abdominal kirurgi, det heter en operasjonssåret brokk. Noen ventral brokk oppstår ved navlen, og de kalles navle brokk.

Årsaker

Abdominal kirurgi, diabetes, alvorlig oppkast, hoste, tunge løft, graviditet, og straining under avføring er vanlige årsaker til ventral brokk.

Kvelning

I noen tilfeller oppstår tarm kvelning. Det kan føre til at deler av tarmen for å dø, og det er noen ganger dødelig for pasienten.

Obstruksjon

Når tarmobstruksjon oppstår fra ventral prolaps, er passasjen blokkert og pasienten kan ikke være i stand til å ha avføring.

Restriction

I sjeldne tilfeller oppstår begrensning av blodstrømmen til tarmen. Dette er en alvorlig komplikasjon og krever akutt kirurgi.

Tap av Domain

Hvis en stor del av tarmen stikker utenfor bukveggen, krymper mage plass. Dette kalles tap av domene, og ytterligere komplikasjoner kan oppstå. Bukveggen må være kirurgisk utvidet til å erstatte tarmen.

Kan du få Leg Pain Med en Ventral Brokk?

En rekke symptomer, inkludert flere typer av smerte, er forbundet med en ventral brokk, som er en utbuling eller rift i et svekket område i den abdominale veggen.

Noen pasienter ikke har smerter

Selv om smerte er vanlig for brokk pasienter, noen kan oppleve bare bule av brokk selv og ingen smerte med en ventral brokk, ifølge Society of American Gastrointestinal og endoskopisk kirurgi (SAGES).

Typer av smerte

Pasienter som har smerte hyppigst rapportert i magen, ben eller testikler-vanligvis opplever det som en skarp følelse eller en kjedelig verke, ifølge SAGES.

Referert Smerter i Leg

Referert smerte-smerte ikke på stedet av skaden selv-oppstår når "nervene blir irritert og smertene reiser langs nerve roten til andre regioner levert av samme nerve," i henhold til Brokk Center of Southern California. Referert smerte er ansvarlig for smerter i benet som et resultat av den ventrale brokk.

Referert smerte med brokk

Når bule legger press på omkringliggende nerver, dette fører til den referert smerte at pasienter føler seg i låret / låret eller testiklene, ifølge Brokk Center of Southern California, til tross for brokk være i magen.

Aktiviteter som forårsaker Leg Pain

Brokk-relaterte smerter kan være forårsaket av en rekke aktiviteter, som for eksempel tunge løft, straining under eliminering, hoste, eller bruke for lang sittende eller stående, ifølge SAGES.

Pain Etter Åpen Ventral brokk reparasjon

I åpen ventral brokk kirurgi, gjør kirurgen en lang innsnitt å få tilgang til og forsterke bukveggen bule eller rive med et lite ark av mesh. Suturer anvendes for å feste nettingen og lukke innsnitt.

Åpen Metode og Pain

Åpne ventral brokk kirurgi pasienter har "betydelig høyere smerte" postoperativt enn de som gjennomgår den minimal invasiv versjon, sier Dr. Harmza og kolleger i International Journal of Surgery.

Smerte Relatert til kirurgi

Smerte er vanligvis milde til moderate; pasienter ta paracetamol, ibuprofen eller, i noen tilfeller, en resept smertestillende, sier kirurger David M. Lambert og Alexander W. Lesko. Sterke smerter bør ikke vare mer enn tre dager.

Kroniske smerter kan utvikle

Alvorlig, kronisk post-brokk smerte "er et betydelig problem," forekommer i om lag 9 prosent av pasientene i en multisenter fem-årig studie, som rapportert av Ulster Medical Journal. Andre studier viser det oppstår etter 6-12 prosent av åpne brokk operasjoner.

Årsaker til kroniske smerter

Roten er ukjent, men trolig skjer når en nerve blir fanget i mesh, sting eller intern arrvev, ifølge en Ulster Medical Journal artikkel av Somaiah Aroori og Roy AJ Spence.

Behandling av kroniske smerter

Kronisk smerte etter åpen brokk kirurgi kan behandles ved muntlig smertestillende, injeksjoner til smerten nettstedet eller via kirurgisk leting, ifølge den samme Ulster Medical Journal artikkelen.

Ventral brokk kirurgi Recovery

Det finnes to typer ventral brokk reparasjon kirurgi: åpen, der kirurgen gjør en lang innsnitt, og minimalt invasive, der kirurgen gjør flere små snitt og bruker en laparoscope, ifølge Dartmouth Hitchcock Medical Center. De fleste pasientene gjennomgå laparoskopi.

Deknings Fordeler med Laparoskopi

Ifølge University of Kentucky, vil minimal invasiv ventral brokk reparasjon tillate deg å gjenopprette raskere, gå hjem fra sykehuset tidligere, komme tilbake til normale aktiviteter raskere, og opplever færre komplikasjoner, for eksempel infeksjon eller tilbakefall.

Spise etter operasjonen

Start med flytende eller lette postoperative måltider og fremgang til tyngre måltider hvis du opplever noe kvalme, brekninger eller ubehag i magen.

Lys aktivitet er oppmuntret

Engasjere seg i gang, inkludert opp og ned trapper, på den første postoperative dag. Unngå å kjøre hvis du fortsatt har smerter og unngå å løfte mer enn 5 pounds i minst tre uker.

Komme tilbake til arbeid

Laparoskopiske pasienter får lov til å vende tilbake til normale daglige aktiviteter med en gang, inkludert går tilbake til å jobbe i løpet av få dager etter operasjonen, i henhold til Baylor College of Medicine.

Gå tilbake til full aktivitet

Full gjenoppretting til "normale anstrengende aktiviteter", inkludert tunge løft, tar 4 til 8 uker, avhengig av pasienten.

Spigelian Brokk Treatment

Et brokk kan oppstå i et individ i alle aldre. Dette fremspring av kroppsvevet er et resultat av en del av tarmen, blir mage vev eller annet organ tvinges ut av plass. En spigelian brokk, eller lateral ventral brokk, er den sjeldneste typen brokk. Ofte vanskelig å diagnostisere, en spigelian brokk kan ha alvorlige komplikasjoner hvis venstre ubehandlet.

Hva som forårsaker en Spigelian Brokk?

En spigelian brokk, som andre typer, kan skyldes en medfødt defekt koble vev, tunge løft, sportsaktiviteter, fedme, hoste, graviditet, post-kirurgi infeksjon, magevæske, og anstrengende ved vannlating eller avføring. Arvelighet er også en faktor i sannsynligheten for at en person vil utvikle en spigelian brokk. Den nedre kvadrant av bukveggen svekker som tilstanden skrider frem på grunn av passasjen av tiden og trykket av aktiviteter.

Symptomer og Diagnose

Omfanget av symptomer langs den nedre bukvegg kan omfatte ømhet, smerte og en utstående masse, eller vev. Oppkast og kvalme er sannsynlig hvis herniated vev som forårsaker en tarmobstruksjon. Vedvarende smerte med en tarmobstruksjon kan være et tegn på en strangulated brokk. Dette reduserer blodstrømmen til tarmen og trenger medisinsk hjelp for å hindre at tarmen fra å bli angrepet av koldbrann. Hvis tilstanden er medfødt, blir det mer tydelig når et barn er lei seg eller gråter. Diagnostisere en spigelian brokk er vanligvis vanskelig på grunn av den høye forekomsten av innesperring av den smertefulle masse. Den primære måten å diagnostisere er ved fysisk undersøkelse, som etterfølges av en ultralyd eller CT scan. Disse testene er nyttig for å unngå komplikasjoner.

Behandling

Kirurgi er nødvendig for å reparere en spigelian brokk, som det er utsatt for kvelning. Laparoskopisk eller konvensjonell kirurgi, ved innsnitt, kan utføres for å sette ford organer tilbake i posisjon når innholdet er fjernet fra brokk for suturering. Den skadde bukveggen er forsterket med et kirurgisk mesh for å hindre gjentakelse. Hvis nettet ikke er satt på plass, brokk vil mest sannsynlig gå tilbake. Mesh reparasjon er en grunnleggende prosedyren som er sterkt grunnlag. Pasientens gjenopprettingstiden er relativt kort - ca to uker - og er vanligvis begivenhetsløst etter enten kirurgisk fremgangsmåte. Den laparoskopisk metode er foretrukket for å minimere sjansene for infeksjon og redusere sykehusopphold. En post-kirurgi oppfølging undersøkelse med behandlende lege er vanlig å utelukke eventuelle komplikasjoner så normale aktiviteter kan gjenopptas.

Hva er et brokk?

En brokk er en vanlig tilstand som oppstår når tarmen glir gjennom bukveggen inn i kroppens hulrom, forårsaker en synlig bule. Noen typer brokk er mer utbredt blant menn, selv om brokk kan også forekomme hos kvinner og barn. Medvirkende faktorer inkluderer alder, tunge røyking og fedme.

Typer

Det finnes forskjellige typer av brokk som forekommer på forskjellige deler av kroppen. Det er mulig for en person å ha to typer av brokk samtidig i lyske-området. Lyskebrokk oppstår i lysken, og er den vanligste typen. Ventral brokk er en type brokk som oppstår like over navlen området og gjør ikke vondt så mye som de andre. Navlebrokk skjer innenfor navlen. Noen mennesker har hiatus brokk der magen stikker inn i brystkassen.

Effekter

Brokk er vanligvis synlig og form som en klump rundt magen eller lysken. En murrende smerte vanligvis følger klump, noe som forverrer når personen er aktiv eller hoster. Klump eller bule blir større etter hvert og blir mør. Det kan være ganske ubehagelig og bli mer komplisert hvis de fangede vev er avskåret fra blodtilførsel, skade dem. Hiatus brokk kan forårsake halsbrann og dårlig fordøyelse.

Identifikasjon

Siden brokk er vanligvis synlig, vil legen sannsynligvis være i stand til å diagnostisere det med en gang, med mindre noen underliggende helseproblemer finnes som trenger ytterligere medisinsk undersøkelse. En fysisk undersøkelse er gjort når symptomer på brokk er til stede og det er smerter i lysken eller mageområdet, selv uten en synlig klump. Legen kan utøve press, eller be pasienten om å hoste, slik at brokk kan bli sett.

Betraktninger

Noen andre tilstander kan ligne på en brokk, så du bør ikke forsøke å selv-diagnostisere dette problemet. En kjedelig verke i magen kan på grunn av en urinveisinfeksjon eller en nyrestein. Klumper i magen kan være et resultat av tykktarmen eller prostatakreft. Selv om en brokk er vanligvis ikke farlig, kan forholdene som har lignende symptomer være.

Forebygging / løsning

Når diagnosen er ferdig, kan du kreve kirurgi for å reparere brokk eller behandle komplikasjoner. Kirurgi er den mest effektive måten å behandle en brokk. Brokk kan ikke kureres med medisiner eller trening. Iført en truss eller brokk belte noen ganger lindrer smertene til en viss grad, og kan bidra til å forhindre brokk fra svulmende ut, men blir ikke kvitt av brokk. Heldigvis er brokk kirurgi vanligvis ikke en hasteoperasjon og kan planlegges i god tid.

Brokk belte for kvinnerEt brokk er et organ eller vev som stikker gjennom en åpning i magen. Når bukveggen er svak, kan et stykke av tarmen slippe gjennom. Dette resulterer i en brokk, som du kan føle og se.

Lyske, Spieglian, Ventral eller Umbilical Hernias

Både kvinner og menn kan lide av inguinal eller lyske brokk eller navle brokk rundt navlen. Hver gang du har hatt en operasjon, og det er et snitt, kan en ventral brokk utvikle. Iført en brokk belte hjelper behandle denne tilstanden. Spigelian brokk, som lå utenfor den ytre grensen av "seks pack" muskler, er mer vanlig blant kvinner enn menn. Noen ganger er det vanskelig å diagnostisere denne type brokk fordi det er sub-muskuløs og det er ingen åpenbare klump. Smerten også kan være vage og inkonsekvent.

Applied Trykk

Brokk belter, for menn og kvinner, legge trykk på området der brokk er plassert. Brokk belter er justerbare for å møte de spesielle behovene til den enkelte. Beltet er slitt som du gjør din normale daglige aktiviteter.

Brokk Belter vs. Surgery

Hvis diagnostisert med en brokk, kan iført en brokk belte være løsningen. Beltet vil ikke kurere brokk, men det vil gjøre deg mer komfortabel. Imidlertid operasjon vanligvis er nødvendig for å fjerne brokk fordi det er en risiko for en strangulated brokk, spesielt når man har en operasjonssåret brokk. Den eneste måten å bli kvitt en brokk er gjennom kirurgi.

Hva er Mesh Erosjon?

Mesh patcher, laget av syntetisk materiale, brukes ofte for store brokk. Mesh plastre kan også anvendes for enhver type hudtransplantasjon når et skadet område skal dekkes, slik som blære suspensjon kirurgi. Dessverre kan noen mesh lapper erodere, som omfatter syntetisk materiale bryte ned og gå i oppløsning.

Symptomer på Mesh Erosjon

Vanligvis når mesh patcher brukes under kirurgi for å reparere brokk, starter pode healing før vevet begynner å erodere slik at skaden leges godt. Når lappen begynner å erodere før sårområdet er helet, kan pasienten lide av abscesser, en høy grad av smerte, hvor operasjonen fant sted, inflammasjon eller hevelse. Vanligvis betyr dette at pasienten må kanskje ha ytterligere behandling for å løse patch problemet.

Mesh Komplikasjoner

Mesh komplikasjoner kan oppstå under operasjonen på grunn av feil plassering eller defekte mesh patcher. Infeksjoner kan føre til at maskene å erodere. Pasienter som har hatt mesh grafts for Pelvic Organ Prolaps og stressinkontinens kan oppleve erosjon gjennom vaginal epitel, smerter, urinveisproblemer, og / eller tilbakefall av prolaps og inkontinens. I noen tilfeller, mesh erosjon førte til ubehag / smerte og dyspareuni, vesentlig senke deres livskvalitet.

Behandling av Mesh Erosjon

Behandling for mesh komplikasjoner, for eksempel erosjon, inkludere flere kirurgiske prosedyrer, fjerning av mesh, erstatning med ny mesh, blodoverføringer, IV terapi og drenering av hematomer / abscesser. Faktorer som kan bidra til å mesh erosjon omfatter størrelse / form på mesh plaster, nettingmateriale, den kirurgiske teknikken anvendes og den spesielle medisinsk problem involvert.

Kugel Mesh Patch Recall

I 2005, Federal Drug Administration mintes en mesh patch kjent som Bard Composix Kugel Mesh Patch. Denne spesielle mesh patch brukes for ventral brokk, også kjent som operasjonssåret brokk, som kan oppstå etter operasjonen. Plasteret har en "minne rekyl ring" som kan bryte. Når dette skjer, kan pasienten oppleve brudd i tarmen eller utvikle unormale forbindelser mellom tarmen og andre organer i kroppen. Hvis du har disse type brokk mesh patch, bør du rådføre deg med kirurgen som opererte deg.

Postoperativ Spinal Fusion Abdominal Komplikasjoner

Postoperativ Spinal Fusion Abdominal Komplikasjoner


Spinal fusjon kirurgi kan ende år med smerte og lidelse ved å korrigere og styrke ryggraden, men det kan også føre sin andel av problemer etter operasjonen. Noen av disse problemene omfatter komplikasjoner i abdominal organer eller blodårer som varierer i alvorlighetsgrad fra irriterende til den dødelige.

Spinal Fusion Surgery

En spinal fusjon kan gjenopprette riktig justering til en ryggrad bøyd eller svekket av sykdom, misdannelse eller skade, lindre smerte ofte forbundet med klem nerver og utartet plater. Kirurger kan utføre en spinal fusjon forfra (anterior spinal fusjon) for å korrigere den øvre ryggraden, eller gjennom baksiden (posterior spinal fusjon) for å korrigere de nedre regioner. En kombinasjon av benimplantater og metallstøtter immobiliserer problemområdet og gjør det mulig å smelte sammen, begrenser bevegelsen ansvarlig for smerte.

Tarm Komplikasjoner

The American Academy of Orthopaedic Surgeons (AAOS) sier at spinal fusjon kirurgi kan føre til tarmproblemer. I disse tilfeller, tarmfunksjon bremser eller stanser helt. Merck identifiserer denne tilstanden som paralytisk ileus og bemerker at det ofte vises etter abdominal kirurgi. Magen kan stoppe tømming innholdet i ca. 24 timer, mens tykktarmen kan mislykkes i å operere i 72 timer eller mer.

Abdominal brokk

Noen tilfeller av fremre kors kirurgi kan føre til en underlivs brokk, eller en svakhet i bukveggen som gjør abdominal organer å stikke. En kirurgi-indusert abdominal brokk er også kjent som en operasjonssåret eller ventral brokk. Operasjonssåret brokk utgjør om lag 10 til 15 prosent av alle brokk tilfeller. Mens de fleste brokk forårsaker kun minimalt ubehag eller en liten utbuling i magen, kan brokk som fører til smerte og kvalme kreve kirurgi for å korrigere.

Lacerated Ureter

I noen tilfeller kan bruken av skarpe kirurgiske instrumenter forårsake utilsiktede flenger til urinlederne, et par rør som har urin fra nyrene til blæren. National Center for Biotechnology Information (NCBI) postet en case-studie hvor en fremre spinal fusjon prosedyre skadet en ureter, som fører til nyresvikt og infeksjon.

Betraktninger

De asiatiske Hjerte & thorax Annals påpeker at fremre spinal fusjoner utgjøre en større risiko for mage komplikasjoner enn posteriore fusjoner, noe som tyder på at pasienter bør be om en posterior fusjon hvis det er mulig.

Prolotherapy behandling for brokk

Prolotherapy behandling for brokk


Ulike typer brokk (brudd) krever ulike behandlinger for å rette dem opp. Kirurgi er tradisjonelt brukt til å reparere svekket eller ødelagt vev som forårsaker brokk. Prolotherapy er en alternativ behandling anvendt i stedet for kirurgi. Prolotherapy benytter injeksjoner av skleroserende tilsetningsstoffer for å utløse kroppen til å reparere brokk.

Brokk

Brokk kan forekomme i de spinale eller abdominale områder, i tillegg til andre områder på kroppen. Spinal brokk oppstår når svampaktig puter av fiber som sitter mellom spinal plater presse malplassert. Abdominal brokk oppstår når en del av slimhinnen vev av hvert område presser eller bryter gjennom et område av bukveggen som er svak. Brokk oppstår fra fysiske belastninger eller skader. Et brokk er kul eller klump som stikker ut fra det berørte området. Ubehandlet brokk forstørre og forårsake alvorlig ubehag.

Prolotherapy

Prolotherapy betyr vekst behandling eller spredning. Det er en ikke-kirurgisk metode som behandler brokk ved å påvirke leddbånd som er for avslappet. Injeksjoner av skleroserende midler (sukker vann) blir skutt direkte inn i de omkringliggende leddbånd og sener i det berørte området. Skleroserende midler tilsiktet forårsake trombose eller på vevs-irritasjon, etterfulgt av lokal betennelse i levende vev og celler. Reaksjons fører til økt blodstrøm til det berørte området, danner fiberliknende koble vev og sammentrekning av vevet. Dette er hvordan brokk helbreder eller korrigeres.

Recovery

Alle har en annen helbredende evne slik utvinning med prolotherapy behandling varierer. Til tider bare en håndfull Prolotherapy behandlinger er nødvendig, mens andre mennesker kan kreve 10 behandlinger eller mer. Medisinske rapporter viser at fire til seks behandlinger er gjennomsnittlig. Når behandlingen starter, kan den behandlende lege bedre anslå forventet healing tid.

Kirurgi

Kirurgi er en annen metode for å korrigere brokk. I motsetning prolotherapy, kirurgi forårsaker arrdannelse. I tillegg er det et tilbakevendende strykprosent forbundet etter brokk kirurgi er utført. Femti prosent av kirurgisk reparert brokk mislykkes og oppstår på nytt. Abdominal kirurgi utgjør også en risikofaktor til menn, på grunn av skjære gjennom arr vev i det berørte området. Dette kan forårsake en innsnevring av blodstrømmen til testiklene, noe som resulterer i tap av en eller begge av dem.

Andre Hernias

Brokk er utbredt i spinal og buk områder, men flere typer brokk oppstå fra å belaste kroppen eller fra skader: inguinal femoral og scrotal brokk er lokalisert i lysken delen. Gjenværende brokk inkluderer ventral, umbilical, ventral / epigastriet, operasjonssåret, spigelian, tilbakevendende / tilbakevendende operasjonssåret, dobbel (bilateral), stomi og hiatus.

Symptomer på hiatal brokk

Symptomer på hiatal brokk


Også kalt en hiatus brokk, er en hiatal brokk en anatomisk abnormitet som oppstår når den øvre delen av magen stikker fra bukhulen inn i brysthulen. Dette utstikket skjer gjennom en ventil åpning i mellomgulvet kalles lavere esophageal sphincter (LES). Den delen av den øvre del av magen som stikker inn i brysthulen kalles en hiatushernie. Skissert nedenfor er noen symptomer på denne tilstanden.

Acid Reflux

En av de mest vanlige symptomer på hiatushernie er sure oppstøt, en tilstand karakterisert ved en tilbakespyling av mat og mage-syrer fra magen i spiserøret. Hiatal brokk forårsaker denne tilstanden ved å svekke den nedre esophageal sphincter og forårsaker den til å svikte. Den LES er en ring av muskler som tjener som en ventil for å holde mageinnholdet i magen.

Halsbrann

Når mage væsker er tilbakestrømmet, den sure innholdet i disse væskene irriterer eller inflames ubeskyttet cellevev som linjer i spiserøret. Dette fører til en varm, brennende følelse og smerte i brystet som stråler oppover fra magen inn mot munnen. Dette skjer vanligvis i løpet av eller etter å ha spist et måltid.

Oppstøt

Oppstøt også resultater fra svekkelsen av LES av en hiatal brokk. Dette tillater ufordøyd mat i magen for å bli evakuert opp og inn i spiserøret. Disse mageinnholdet kan regurgitated helt opp i halsen, og til og med inn i munnen.

Raping og kvalme

Et annet symptom på hiatal brokk er raping. Raping resultater når gass som samler seg i magen frigjøres gjennom svekket LES. Denne gass som ellers ville være inneholdt i magen mesteparten av tiden.

Komplikasjoner

I alvorlige tilfeller av hiatal brokk, kan komplikasjoner utvikle. For eksempel, hvis en hiatal brokk er vridd eller strangulated den kutter av blodtilførsel. En strangulated hiatal brokk forårsaker vanskeligheter med å svelge (dysfagi) og sterke brystsmerter.

Betraktninger

Symptomer på en hiatal brokk utløses eller forverres når du legger deg ned, len deg forover eller belastning fra å løfte en tung gjenstand. Disse symptomene kan også utvikle eller forverre seg i tredje trimester av svangerskapet. Dette er fordi utvide livmoren kan presse magen oppover mot mellomgulvet, som påvirker LES og skjerpende symptomene på hiatal brokk.

Athletic Pubalgia & Sports Brokk

Athletic Pubalgia & Sports Brokk


Sport brokk er faktisk bare en mindre formell navn for atletisk pubalgia. Denne tilstanden fører til smerte i lysken og nedre mageområdet. Det er et problem som er vanskelig å behandle, og til og med lengre perioder med hvile synes ikke å bidra til å lindre symptomene. Det er først og fremst en bekymring for profesjonell, seriøs eller eliteutøver.

Hva er en sport brokk eller Atheletic Pubalgia

Sport brokk har blitt en catch-all setning relatert til smerter i lysken, nedre del av magen, området av pubis symfyse (skambenet), lår adduktorer (musklene som presser lårene sammen) og hip flexors (musklene som beveger hoftene). En brokk oppstår når et organ buler gjennom beskyttelses muskel rundt den. Det er en skade som ikke ble anerkjent før på 1990-tallet, og selv i dag er det noen tvetydighet om hva det er.

En historie av Term

Siden 1960-tallet, har idrettsutøvere klaget over disse symptomene, og flere måtte avslutte lovende karriere på grunn av dem. Rundt 1990 begynte idrettsmedisin spesialister for å definere symptomene på atletisk pubalgia. De foretrakk dette begrepet til idrett brokk siden symptomene var til tider ikke de av en brokk. Som et spørsmål om faktum, var det flere ulike klager som falt under paraplyen av begrepet sport brokk. Ved begynnelsen av 2000-tallet, leger som bruker ultralyd og MRI var bedre å forstå tilstanden.

Som lider Atheletic Pubalgia

Athletic pubalgia eller sport brokk kan påvirke enhver idrettsutøver, men er særlig utbredt i idretter som krever raske svinger og retningsendringer. Fotball, basketball, fotball og hockey alle har forårsaket denne tilstanden i sine seriøse spillere.

Symptomer og Diagnose

Symptomer omfatter smerter i lysken, hippe området og øvre del av låret, og kan bevege seg rundt for å forårsake en brennende følelse i anal området. Hoste og nysing kan forverre smertene. Disse symptomene vil ikke gå bort selv med lengre perioder med hvile. Leger i 2010 bruk ultralyd og MRI for å prøve å analysere problemet. Det finnes tilfeller, men ,, når utforskende kirurgi er nødvendig for å finne problemet.

Behandling

Den minst invasiv behandling er en diett av fysioterapi. Dessverre har det ikke vært mye suksess med denne ikke-invasiv behandling. Hvis dette er tilfelle, vil du trenger kirurgi for å rette problemet. Siden en rekke ting kan være årsaken til problemet, har hver operasjon for å være skreddersydd for den enkelte sak. Men generelt, vil kirurgen åpne nedre mageområdet og sett på rectus abdominis mucscle til pubis. Fra dette punktet, må han avgjøre om du har andre problemer med lårene eller hoftene og behandle dem på riktig måte.

Recovery og Rehabilitering

Recovery bør begynne med en fire ukers periode med hvile uten sportslige aktiviteter. Etter denne perioden, bør du begynne en periode med rehabilitering under tilsyn av din trener eller fysioterapeut.

Prognoser og Advarsel

De fleste idrettsutøvere kan gå tilbake til sin idrett innen åtte til ti uker etter operasjonen. Likevel, i ca 15 til 20 prosent av tilfellene kan det være varige effekter som vil hemme ytelsen. Laproscopic kirurgi har vært prøvd og er sikkert mindre inngrep enn åpen kirurgi. Ortopediske kirurger i 2010 råde deg til ikke å akseptere dette alternativet som de har hatt til å gjenta denne prosedyren med åpen kirurgi.

Hvordan lage din egen Truss for en brokk

Hvordan lage din egen Truss for en brokk


En brokk oppstår når bukveggen svekker og deretter tårer eller buler, slik at den indre mage fôr for å presse gjennom og danner en kul eller avrundet sac. Noen ganger, kan abdominal eller intestinal vev skli inn i sac også, forårsaker smerte og alvorlige helseproblemer. Brokk oppstår vanligvis i lysken eller mageregionen, eller rundt navlen, og er forårsaket av overdreven belastning, for eksempel fra løfte-eller en naturlig svakhet.

Mens kirurgi er den eneste langvarige løsning for en brokk, kan en fagverk brukes for å lindre smerte på kort sikt. Dette er et belte eller pad bæres over brokk å holde abdominal vev fra å skli inn i sac. Selv om disse kan kjøpes på nettet eller på en medisinsk forsyning butikk, kan du lage din egen med noen forsyninger som du kan ha på hånden.

Hvordan lage din egen Truss for en brokk

•  Se en lege hvis du tror du har en brokk. Symptomer inkluderer smertefull hevelse eller buler i magen eller lysken, og smerte når du hoster, løfte eller å ha en tarmen bevegelse. Bule vil forsvinne når du blir liggende nede. Det er viktig å ha en lege diagnostisere tilstanden din og sikre at du ikke har en "strangulated" eller vridd brokk, eller en "fengslet" eller fanget brokk; disse er farlig og potensielt livstruende.

Ta av alle klær som dekker brokk. Den fagverk må påføres direkte mot huden for å gi en riktig mengde trykk.

Hold komprimering sjal rundt midjen din og legge seg ned på ryggen, enten på en seng eller på gulvet.

Plasser brettet vaskeklut eller medisinsk pad direkte over brokk.

Trekk den ene enden av kompresjons vikle rundt vaskeklut eller puten, slik at den ikke kan gli ut av plass. Sakte stå og surr sjal rundt kroppen din, trekke den stram slik at kluten eller puten er skjøvet tett mot brokk.

Fest komprimering wrap med de medfølgende klipp, noe som gjør at de er forsvarlig festet og ikke vil løsne lett.

•  Bend og bevege forsiktig for å kontrollere trykket av puten og tetthet av flyten. Mens du ønsker både å være fast på plass, holder brokk i, trenger du ikke vil at det skal være så stramt at normal bevegelse er ubehagelig eller smertefullt.

Hint

  • Redusere matinntaket kan lindre smerte fordi en full mage øker presset på skadde området.
  • Du bør være godt tilpasset for en truss; dette er bare en midlertidig løsning til du kan bli skikkelig behandlet av legen din, eller få en medisinsk brokk truss.
  • Du bør ikke bruke en truss hvis en brokk ikke kan skyves inn igjen, eller hvis truss forårsaker smerte eller ubehag.
  • Ikke prøv å behandle en brokk på egen hånd; medisinsk intervensjon er nødvendig, og jo raskere du er diagnostisert og behandlet, vil lettere behandling være.

Hvordan avlaste Brokk Pain

Hvordan avlaste Brokk Pain


Hernias oppstå når tårer i et bestemt kroppsvev tillate et annet organ for delvis å presse gjennom, forårsaker smerte og ubehag, så vel som alvorlige helserisiko. Det finnes to hovedtyper av brokk: hiatal og inguinal. Hiatal brokk oppstår når magen trenger gjennom membranen, og inguinal brokk oppstår når en del av tarmen som trenger gjennom den nedre bukveggen.

Hvordan avlaste Brokk Pain

Lindrende Brokk Pain

•  Gå til legen. Hvis legen din er enig i at din brokk er liten nok til å ta en vente-og-se-tilnærming, fortsetter deretter til flittig overvåke dine symptomer. Enhver endring i størrelsen av brokk eller intensiteten av smerten kan kreve en ytterligere medisinsk vurdering.

slappe av og finne en behagelig stilling. For de typer ur-og-vente av brokk, kan du velge å ta en over disk smertestillende medikamenter i fem til syv dager. Dette kan hjelpe kjedelig den første smerten av brokk.

Brew og drikke kamille te. Ifølge hjem rettsmidler, har denne urten vært kjent for å bidra til å berolige noen av smerte forbundet med brokk. Det har også vært kjent for å hjelpe til avkobling, og brukes som et smertestillende for mange forskjellige typer av smerte.

Bruk is til det berørte området. La isen å bo i posisjon 20 minutter. Ta isen ut i 20 minutter, og på nytt i ytterligere 20 minutter. Gjenta denne syklusen to til tre ganger per dag.

Svelg den anbefalte dosen av rupturewort med vann. Ta hensyn til anvisningene på pakken. Rupturewort er en valgfri hjemme bøte ofte anbefalt å avlaste brokk smerter. Du kan også legge til en dash av cayenne pepper til maten eller til 7:56 gram vann, som Cayenne har også blitt kjent for brokk lettelse. Alle naturmidler bør tas med forsiktighet og under tilsyn av en lege eller erfaren herbalist. Urter er ikke regulert av FDA.

Hint

  • The Mayo Clinic anbefaler inntak av høy-fiber mat og opprettholde en sunn vekt som to av de beste måtene å forebygge brokk. Røykeslutt og unngå å løfte tunge gjenstander vil også bidra til å forhindre brokk. Smerten av hiatial brokk kan bli løst ved å heve hodet mens du sover og spiser mindre, hyppigere måltider.
  • Hvis brokk blir forstørret eller mer smertefullt, vil du mest sannsynlig trenger å ha det fjernet kirurgisk. Hernioplasty og herniorrhaphy er de to mest vanlige prosedyrer for å korrigere brokk. Hernioplasty er ofte foretrukket; på grunn av dens bruk av et fiberoptisk rør med et lite kamera, er korrigert brokk laparoskopisk. Brokk kan være farlig hvis de ikke blir overvåket av helsepersonell. Ikke la brokk ubehandlet.

Hvordan identifisere symptomer på hiatal brokk

Hiatal brokk er ganske vanlig. Folk har ofte små brokk uten selv å vite det. Problemet kommer når de brokk blir for store. Her vil vi gå over noen ting å se etter hvis du mistenker at du har en hiatal brokk.

Hvordan identifisere symptomer på hiatal brokk

Hvordan vite om du har en hiatal brokk

•  Den første og viktigste steget i å avgjøre om du har en hiatal brokk er å vite nøyaktig hva man er. En hiatal brokk er plassert der spiserøret møter magen din, og er forårsaket av en del av magesekken presser gjennom i spiserøret.

Nå som du vet hva en hiatal brokk er, er det noen symptomer å se opp for. Hvis følgende symptomer er plagsomme eller vedvarende bør du sjekke med din lege: HeartburnBelchingChest PainNausea

En annen ting å være klar over med en hiatal brokk er at symptomene er verre når du ligger nede eller bøyer seg frem, og når anstreng eller løfte tunge gjenstander. Hiatal brokk vil også bli verre under svangerskapet.

Til slutt, se opp for følgende symptomer som de indikerer en forverring av din hiatal brokk mest sannsynlig forårsaket når den delen av magen din poking gjennom i spiserøret blir vridd og blodgjennomstrømningen er avskåret. Hvis du opplever noen av symptomene oppsøke lege umiddelbart! Alvorlig brystet painDifficulty swallowingObstruction i spiserøret

Hint

  • Lær selvhjelp behandlinger for hiatal brokk.
  • Slutte å røyke.
  • Sjekk alltid med legen din når du opplever brystsmerter.

Hvor å Sjekk for en brokk

Et brokk er et brudd eller svakt punkt i vevet som holder et organ på plass. Avanserte brokk kan resultere i et organ som arbeider seg gjennom hullet. De kan ta lang tid å utvikle, eller kan skje umiddelbart etter en slags traume. Uansett må brokk bli identifisert og pasienter bør ha en lege engasjert til å fikse dem.

Hvor å Sjekk for en brokk

•  Undersøk din torso for buler eller hevelse. Dersom et organ har trengt muskel, kan du være i stand til å se den lille bump at resultatene fra dette. Ha noen sjekke ryggen og andre steder du ikke kan se på egen hånd.

Trykk mykt inn i kroppen din til å prøve å føle for en brokk. Noe utenom det vanlige kan være manifestasjonen av et brokk. Eventuelle støt eller myke anomalier kan være et organ svulmende gjennom musklene. Akkurat som tilfellet er med en visuell kontroll, har en venn sjekke hard å nå deler. Vanligste stedene for brokk er inni magen knapper og i lysken.

•  Vurdere smerten du føler, hvis du har noen i det hele tatt. Brokk kan forårsake skarpe og sløve typer smerte. Fordi du kunne ha vridd organer, hvis smertene blir verre når du står, kan smerten være et resultat av din brokk. Hvis du har ekstra vondt når du trykker på en mistenkt brokk, kan dette være ytterligere bekreftelse.

4 Sett inn den fryktede slags brokk sjekk. Mens det ikke kan være hyggelig, diagnostisere en brokk i lysken er noe som bør gjøres. Du kan se etter en brokk i lysken ved å få i oppreist stilling. Trykker fingrene ned i pungen huden og trykker fingeren mot skam tubercule. Du bør være i stand til å føle inguinal ring. Påfør stress, som om du skulle bruke badet. Hvis du føler noe malplassert, kan dette være et brokk.

ser under overflaten ved bruk av medisinske røntgenstråler. Leger kan bruke røntgen for å diagnostisere en brokk for deg.

Lyske brokk Tegn og symptomer

Lyske brokk Tegn og symptomer


Noen mennesker er ikke engang klar over at de har en lyske brokk, eller lyskebrokk, før de besøker sin lege for en rutinemessig eksamen. Mange ganger, ikke brokk viser ikke noen tegn eller symptomer som det enda eksisterer. En person kan oppleve en bule i hans lysken når du står opp. Dette bule er forårsaket av en utstående tarmen og en person trenger for å søke medisinsk behandling for det. Her er informasjon knyttet til symptomer, tegn, årsaker og behandlinger for en brokk i lysken.

Symptomer hos voksne

Noen ganger kan en lyske brokk viser ingen tegn på at den er der før du står opp og legger merke til en bule, ellers hoste eller belastning. En person som lider en lyske brokk vil mer enn sannsynlig varsel denne bule på hver side av deres skambeinet. Du kan også legge merke smerter i området i lysken når du hoster, løfter eller bøyd over. Det er vanligvis en dregging eller følelse av tyngde i lysken. Menn er mer sannsynlig å utvikle denne type brokk enn kvinner. Noen ganger kan den utstikkende tarmen faller inn i pungen. Hvis dette skjer, er brokk kalles en lyske-scrotal brokk. Noen ganger vil det være smerte og hevelse i pungen og testiklene. Kvinner er mer sannsynlig å utvikle en brokk i femoral kanalen på grunn av en svakhet der. De vil som regel merke bule, samt andre smertefulle symptomer mens du gjør små oppgaver.

Symptomer hos barn

De fleste lyske brokk hos barn skyldes en svakhet i bukveggen. Faktisk er det anslått at fem av hver 100 barn vil lide av en brokk i lysken. I et lite barn, kan brokk gjøre sin tilstedeværelse kjent når barnet hoster, gråter, eller er straining under en normal avføring. Hos eldre barn, brokk vil fremgå mens barnet står under hoste eller anstrengende, så vel som i løpet av en normal avføring.

Årsaker

De fleste lyske brokk er forårsaket på grunn av en svekkelse og økt trykk i bukveggen. Selv om noen lyske brokk synes å ha noen åpenbar årsak i det hele tatt, de fleste brokk som utvikler hos barn skyldes at mageslimhinnen ikke lukker ordentlig ved fødselen. Brokk som utvikler senere i livet antas å være forårsaket av en svekkelse i bukveggen på grunn av aldring, mageoperasjoner, intens og kronisk hoste, eller gjør intens fysisk aktivitet som forårsaker anstreng i området.

Risiko

Lyske brokk kan vokse seg større over tid hvis den forblir ubehandlet. Disse brokk kan føre til press og bli smertefullt i områdene rundt den. Hvis den forblir ubehandlet i et menneske, vil disse brokk strekker seg inn i pungen, og testikler, forårsaker svelling og smerte. Et brokk venstre ubehandlet kan føre til en løkke av tarmen for å bli fanget i bukveggen var brokk begynte. Dette kan føre til smerter og hindrer avføring til det punktet du ikke kan ha ett eller passere gass. Det kan også gi kvalme og oppkast. Dette er en alvorlig tilstand, fordi den innfangede tarmen vil ha sitt blodstrøm avskåret, forårsaker at en del av vevet på å dø. Når dette skjer, er det som kalles en kvelning av tarmen og er livstruende. Kirurgi er nødvendig så snart som mulig.

Forebygging / løsning

Hvis du er født med en svekkelse i bukveggen, er det ikke mye du kan gjøre for å hindre en lyske brokk skjer. Det er ting du kan gjøre for å redusere belaste magemusklene. Prøv å opprettholde en sunn vekt å legge mindre belastning på dette området. Legge fiber til kosthold vil redusere behovet for å stamme under en avføring. Vær forsiktig og vær forsiktig når du slipper å løfte noe tungt; husk å bøye fra knærne når du løfter. Siden røyking kan føre til kronisk hoste, stopp. Iført en truss vil ikke fikse brokk. Det kan bringe komfort for en kort periode, men skaden vil fremdeles være der.

Diagnose / behandling

Mesteparten av tiden vil legen finne brokk ved å gjøre en enkel legeundersøkelse. Hvis brokk ikke forårsaker du ubehag og er relativt lite, kan legen bare vente og se på brokk. Hvis brokk er forstørret og skaper ekstreme smerter, er kirurgi det eneste alternativet tilgjengelig i å fikse det. De to operasjoner som er tilgjengelige for å reparere en lyske brokk er herniorrhaphy og hernioplasty.

Symptomer på en brokk

En brokk er et fremspring av noe slag, hvor en del av enten magen (hiatal) eller i tarmene (inguinale) obtrude inn i et annet område av kroppen. Dette utstikket kan være et resultat av en skade eller en svekkelse av vev, men vil vanligvis føre med seg et sett av symptomer.

Fordøyelsesbesvær

Mange mennesker som har en mer uttalt brokk involverer magen vil ofte oppleve en viss grad av halsbrann eller fordøyelsesbesvær. Dette er på grunn av en endring i funksjonen av dette organ, ved at syrene og maten kan "tilbakestrømning" inn i spiserøret.

Gass

Hvis du noen gang har opplevd noen form for fordøyelsesbesvær, vet du at det vil som regel føre med seg noe gass. Dårlig fra en brokk er ikke annerledes.

Kvalme

Når brokk stammer fra magen, vil folk flest også begynne å føle seg kvalm eller kvalm. Igjen, dette har en mye å gjøre med endringen i magen.

Pain

Uansett hvor brokk befinner seg, vil en person vanligvis føler noen form for smerte, spesielt når brokk er stor. Med en hiatal brokk, vil denne smerten vanligvis isoleres til brystet. Med en inguinal brokk, vil den være plassert i området ved skrittet.

Hevelse

Noen menn som lider av brokk beskjæring av testiklene kan også legge merke noe hevelse i pungen. Dette vil bare skje hvis utstikket presser inn i testiklene.