Digidexo.com

Hvordan oppdage kreft i munn

Munn kreft, også kalt munnkreft, er karakterisert ved uhemmet modning og proliferasjon av celler som kler munnhulen (munn) eller oropharynx (parti av halsen som ligger mot den bakre side av munnen). Ifølge National Cancer Institute, er ca 23.000 nye tilfeller av munnen kreft diagnostisert hvert år i USA, hvorav nesten 5000 bukke til tilstanden. I likhet med andre kreftformer, har ingen fullstendig kur ennå ikke blitt utviklet eller oppdaget for munnen kreft, og dermed tidlig diagnose og riktig administrasjon av tilgjengelige behandlingsformer hjelpemidler i å øke overlevelse blant pasientene.

Bruksanvisning

Påvisning av Oral / Mouth Cancer

gjennomgå en fysisk undersøkelse av leppene og munnhulen. I en fysisk sjekk opp, vil en tannlege eller en lege undersøke de indre fôr av din munnhulen med en hansker finger for å føle for eventuelle unormale betennelser eller lesjoner. Hvis noen lesjoner blir oppdaget, kan legen eller tannlegen ta en prøve for å sende til et laboratorium for videre undersøkelse.

•  Vurder gjennomgår en endoskopi (en diagnostisk metode som sjekker de indre organene for noen unormal masse). I denne prosessen, et instrument kalt endoskop er satt inn gjennom et lite snitt gjort på munnen din. Et endoskop har en lyskilde knyttet til det som legene bruker for å undersøke indre vev for unormale klumper.

PET (Posisjon Emission Tomography) skanning er en annen vanlig diagnostisk metode som brukes for kreft i munnhulen. I denne metoden, er radionuclide glukose injiseres intravenøst ​​inn i kroppen din. Så en PET skanneren roterer rundt kroppen din og registrerer de stedene eller organer hvor glukose blir brukt opp. I tilfelle ondartede celler er til stede, en lysnet bilde er vist opp av avsøkeren, fordi de ondartede cellene er mer aktive og bruke opp unormalt høye nivåer av glukose i forhold til den normale, friske celler.

gjennomgår en røntgen-skanning er en annen vanlig metode som kan anvendes for å diagnostisere og detektere cancer munnen fordi et røntgen markerer eventuelle unormale polypper eller klumper i nærheten av munnhulen.

Exfoliate cytologi er en annen diagnostisk teknikk som legen kan anbefale. I denne metoden, blir cellene i munnhulen samlet opp ved forsiktig skraping delene ved hjelp av en pensel, bomull eller en trepinne. Disse cellene blir deretter undersøkt under et mikroskop for å se etter unormal vekst.