Digidexo.com

nevropati nakke

Radikulopati Vs. Nevropati

Radikulopati Vs.  Nevropati


Komponenter i nervesystemet har ekstremt komplekse ennå vitale funksjoner i kroppen. For eksempel, i sentralnervesystemet (CNS), som omfatter ryggmargen og hjernen, fungerer som både informasjonsbehandling og kommando midten av kroppen. Nervene i det perifere nervesystemet, på den annen side bærer meldinger fra CNS til resten av kroppen. Uavhengig av deres funksjon, nerver er utsatt for forskjellige forstyrrelser, inkludert neuropati og radikulopati. Sistnevnte har likheter og forskjeller verdt å merke seg.

Nevropati

Uttrykket nevropati refererer ikke til en spesifikk sykdom. Snarere er det en fellesbetegnelse som beskriver ulike sykdommer i nervesystemet. Tallrike kategorier av neuropati foreligger, på grunnlag av deres kliniske manifestasjoner, så vel som plasseringen, funksjon og spesifikke typer av de berørte nerver. For eksempel, selv om uttrykkene "nevropati" og "perifer nevropati" brukes ofte om hverandre, perifer neuropati refererer faktisk til feil på nervene utenfor hjernen og ryggmargen. I motsetning til dette er radikulopati en lidelse ved eller nær roten av enhver nerve langs ryggraden. Således er radikulopati en type nevropati.

Radikulopati

Medicine.net indikerer at selv om radikulopati kan forekomme i ethvert område av ryggraden, lumbar og cervical radikulopati er de mest hyppige manifestasjoner av sykdommen. Korsrygg radikulopati påvirker nerver i korsryggen, mens cervical radikulopati refererer til forstyrrelser av nerver i nakken. Thoracic radikulopati, som omfatter den midtre delen av ryggraden, er mindre vanlig, sier Medicine.net. Radikulopati kan være forbundet med følgende vilkår: quadriplegia, eller lammelse av alle lemmer og overkropp; paraplegi, eller tap av funksjon i underekstremitetene; og isjias, eller isjiasnerven betennelse.

Årsaker

Ifølge Robbins & Cotran Pathologic Basis of Disease, kan nevropati har et bredt spekter av årsaker, inkludert: traumatiske skader, svulster, giftstoffer, visse legemidler, betennelser, visse vitaminmangel, stoffskiftesykdommer, genetiske defekter, infeksjoner, auto-immune lidelser, og systemiske sykdommer, så som diabetes. Radikulopati, på den annen side, resulterer generelt fra nerver, irritasjon eller utilstrekkelig blodtilførsel. Mulige årsaker inkluderer skiveprolaps, et bein anspore fra osteoartritt, fortykningsmidler leddbånd, diabetes, tumor, infeksjon og skoliose, samt degenerasjon eller traumatisk skade i ryggraden.

Symptomer

De vanligste symptomene for både nevropati og radikulopati er smerter, nummenhet og prikking i armer og / eller ben. Imidlertid kan forskjellige symptomer resulterer fra enten lidelse, avhengig av nerver er involvert. Medicine.net notater, for eksempel at radikulopati pasienter vil sannsynligvis oppleve følgende: svakhet, smerter i korsryggen som strekker seg ned til et lavere lem; midt ryggsmerter som sprer seg til brystet; eller smerte i faste deler av halsen eller rygg. I motsetning til dette kan andre typer av neuropati bli livstruende, spesielt når lunge og hjerte-funksjonen er berørt.

Diagnose

Diagnostiske fremgangsmåter for nevropati og radikulopati er like, i henhold til Medicine.net. Faktisk, de første trinnene i påvisning av begge lidelser er en grundig sykehistorie og fysisk undersøkelse. Mer spesifikt, kan nevrologiske og muskelstyrke testene avslører grov nerve feil. Imaging studier kan da hjelpe finne nerve involvert, mens tester av elektrisk aktivitet er utformet for å bidra til å avdekke spesifikke nerveskader.

Behandling

Medicine.net indikerer at i de fleste tilfeller, konservative valg gir tilstrekkelig lindring av symptomer radikulopati innen tre måneder. Slike alternativer inkluderer å unngå anstrengende bevegelser av nakke og rygg; anti-inflammatoriske legemidler; kiropraktikk eller fysioterapi. Mer alvorlige tilfeller kan det være nødvendig epidural steroid injeksjoner, eller til og med kirurgiske inngrep for å frigjøre den komprimerte nerve.

Risikofaktorer / Forebygging

Eliminere eller kontrollere visse risikofaktorer kan bidra til å forhindre nevropati generelt, og radikulopati spesielt. Kontrollerbare risikofaktorer for nevropati inkluderer eksponering for miljøgifter som bly og arsen; tiamin mangel; mangler på vitaminer B12, B6 og E; overdrevent alkoholforbruk; og diabetes. Angå radikulopati, bemerker Medicine.net en økt risiko med overdreven belastning på ryggraden, overdreven vekt og dårlig muskel condition.

Ulnar nevropati Physical Therapy

Ifølge University of Michigan Health System (UMHS), er ulnar nevropati en betennelse i ulnar nerve, en stor nerve i armen din som renner ned i hånden din. I behandlingen av noen nevro mangel eller nevropati lidelse, kan pasienter ha stor nytte av å innlemme en omfattende og langsiktig fysioterapi programmet under oppsyn av en lisensiert fysioterapeut. For å oppnå den høyeste nytte av fysioterapi, vil pasientene vanligvis innlemme mange kroppsdeler og muskelgrupper i en behandlingsplan og treningsprogram.

Initial Therapy

Som med de fleste fysioterapi behandling planer, opprettholde kroppens naturlige utvalg av bevegelse (ROM) og øke muskelstyrke er hovedmålet. Ifølge WomenFitness.net, kan den betente ulnar nerve hos en pasient forårsake nummenhet, prikking, muskelsvakhet og annet ubehag varierer i alvorlighetsgrad og kompleksitet. For å øke og opprettholde ROM, vil pasientene gjennomføre øvelser som skulder shrugs, nakke rundstykker og passive strekker med hjelp av en fysioterapeut. Varme og is terapi kan også brukes for å fremme blodstrømmen til de berørte områder og redusere ytterligere risiko betennelse. Manuelle mobiliseringsteknikker kan også innføres av terapeut for å minimere felles frysing og muskelspenninger.

Mid Therapy

Avhengig av alvorligheten av pasientens tilstand, kan det avanserte øvelser som innlemmer vektbærende og styrketrening implementeres i behandlingsplanen uker i terapi. Passiv strekker vil fortsette gjennom hele behandlingsprosessen for å opprettholde ROM fått fra tidligere terapitimer. Imidlertid kan pasienter bli bedt om å fokusere mer på muskelstyrke på dette tidspunktet. Ifølge UMHS, bør øvelser som finger og grep klemmer gi pasienter tilstrekkelig opplæring på fine muskelgrupper rundt ulnar nerve. Ekstra håndøvelser kan bli innarbeidet for pasienter som har problemer med å utføre intrikate fingerbevegelser, slik som å kneppe en skjorte eller bruke en penn. Varme og is terapi vil typisk bli videreført gjennom hele behandlingsvarighet.

Lad ut og hjem fysioterapi

Siden ulnar nevropati er en kronisk tilstand, kan mange pasienter opplever symptomer i mange år. Selv på tidspunktet for behandlingen utslipp, vil full ROM ikke oppnås, og noe ubehag kan forekomme. Imidlertid vil terapeuter vanligvis foreskrive en hjemmeterapi for pasienter å fortsette bort fra klinikken for å opprettholde alle fremskritt oppnådd under behandling. Pasientene vil også vanligvis gjennomgå fortsatt lege observasjon å overvåke nervesystemet progresjon.

Double Crush Syndrome & nevropati

Ifølge International Chiropractic Pediatric Association (ICPA), er dobbelt knuse syndrom (også kjent som carpal tunnel syndrom) en komprimering nevropati (sykdom eller lidelse som påvirker nervesystemet) lokalisert i to områder, ett som regel fjernt fra den andre. Enkelt sagt: når en nerve er komprimert litt, har du sannsynligvis ikke vil legge merke til det eller føler noen symptomer. Men når du komprimere en nerve litt på flere steder, resultatene --- eller symptomer --- kan formere seg. For eksempel, hvis nervene i våre armer er komprimert, betyr det at du vil ha en nakke problem og en skulder problem, som deretter kan også føre til en tidligere lite problem i håndleddet til å bli overdrevet.

Historie

Double knuse syndrom ble først offentlig sitert av Upton og McComas i Lancet Medical Journal i 1973. De fant at i 81 av 115 tilfeller av carpal tunnel syndrom, var det en tilhørende problem med en eller flere nerver som blir rammet og ikke fungerer som den skal. De foreslo at hvis en nerve er svekket på ett sted, det gjør pasienten mer utsatt for lignende nerveskader. Dette betyr at nervekompresjons alene eller i seg selv er ikke nok til å forårsake klinisk dysfunksjon og at to eller flere steder av nervekompresjons vil skape uregelmessigheter i funksjon.

Typer

Det er ikke forskjellige typer av carpal tunnel syndrom (CTS); imidlertid er kjennetegnet som en belastningsskader av hvilke det finnes mange typer. Det er så mange belastningsskader, faktisk, at de er ofte vanskelig å diagnostisere fordi mange av dem med å takle lignende symptomer. Typene inkluderer DeQuervain syndrom, senebetennelse og Tenosynovitt, blant andre.

Misforståelse

CTS er veldig over-diagnostisert og ofte feildiagnostisert. Pågående forskning tyder på at håndleddet støtter eller kirurgi for carpal tunnelsyndrom er ikke svært effektive når ytterligere komprimering av nerver er oppstått i enten halsen eller skulderen. Du kan ikke bare behandle carpel tunnel syndrom; du må finne årsaken og for carpal tunnel-lignende symptomer, er roten ofte en nerverot.

Forebygging / løsning

Kiropraktorer er vanligvis de typene leger som vil administrere behandling for dobbel crush syndrome. De behandler symptomene på lidelsen ved å massere håndleddet, albue og nakke samt benytte ultralyd terapi og håndledd støtter.

Expert Insight

Ifølge University of Maryland Medical Center, en studie fant at 25 personer diagnostisert med CTS rapporterte betydelige forbedringer i styrke, bevegelsesutslag og smerte etter å ha mottatt kiropraktisk behandling.

Laser Therapy & nevropati

Skade på nervebanene kan føre til en tilstand som kalles nevropati. Diabetes og andre sykdommer kan forårsake denne skaden. Nervecellene i kroppen har ikke en utenfor blodtilførsel; blodkar er plassert i nerver selv. Når nervene er skadet, blir oksygen og næringstilførselen kuttes. Nevropati symptomer er nummenhet, svie, smerter og kribling, oftest i bena og føttene og i armer og hender.

Nevropatiske betingelser

Diabetisk perifer nevropati er en vanlig komplikasjon av diabetes, led med 60 til 70 prosent av diabetespasienter. Noen diabetikere ikke opplever symptomer, mens andre føler brenning, prikking eller nummenhet, økt følsomhet for berøring, eller svakhet i føtter, hender og ben.

Carpal tunnel syndrom, hvor pasienten opplever svakhet, nummenhet eller smerter i hånden eller håndleddet, er et resultat av press på nerven som reiser gjennom håndleddet. Symptomene vanligvis bli verre i løpet av dagen, og pasienten kan ha et problem å utføre oppgaver med hendene.

Andre forhold, inkludert ryggsmerter og isjias kan også være forårsaket av irritasjon eller klemming av nervene som går fra ryggraden til bena.

Cold Laser Therapy

Kald laser terapi er også kjent som lysterapi eller lysbehandling. LASER er et akronym for Light Amplification av stimulert utslipp av stråling. I laserterapi, visse bølgelengder av lys - rødt og nær infrarødt - skape terapeutiske effekter inkludert reduksjon av smerte, raskere helbredelse tid, økt sirkulasjon og reduksjon i hevelse.

High Power Laser Treatment

En relativt ny form for laserbehandling kjent som "hot laser," eller høy effekt laserbehandling, har vist seg å være effektiv i å lindre smerten av neuropati ved å ta opp kilden til smerten i slike forhold som diabetisk neuropati, perifer neuropati, kjeven, nakke, rygg og skuldersmerter, samt leddgikt smerte og muskelskader.

Høy effekt laserterapi sender energi gjennom huden til fotoreseptorer i den skadde celler for å starte helbredelsesprosessen. Behandlingen er ikke-invasiv og smertefri. Det forstyrrer ikke andre medisiner.

Diagnose

En diagnose av nevropati kan bestemmes ved en enkel, smertefri og ikke-invasiv test kalt en nerve conduction studien. Testen innebærer å levere en liten elektrisk puls på ett punkt på en nerve og måle responsen på et annet punkt. Testen er utført i legens kontor, vanligvis tar mindre enn 20 minutter, og resultatene er tilgjengelig umiddelbart. Resultatene kan fortelle din lege om helsen til bestemte nerver.

Skulder behandlinger for Ulnar nevropati

Leve med prikking og smerte av ulnar nevropati er ubehagelig. Det kan også føre til uforutsigbare ulykker, fordi noen ganger det påvirker din evne til å holde ting. Behandlinger er tilgjengelige for å gi lindring. Disse går skalaen fra enkle øvelser til akupunktur. Noen ganger kan bare iført splinter bidra til å redusere ubehag.

Hva er Ulnar nevropati?

Ulnar nevropati, også kjent som styret parese av syklister, er betennelse i ulnar nerve. Ulnar nerve er en stor nerve som går ned lengden på armen din i hånden din. Det er ansvarlig for bevegelse og følelse.

Symptomer

Ulnar nevropati symptomer er prikking, nummenhet og smerter i hånden og armen. Det fører også til smerter i lillefingeren.

Behandlinger

Ifølge tidsskriftet Medical Akupunktur, har ved hjelp av akupunktur for ulnar nevropati vist seg å være effektiv selv etter den første behandlingen. Osteopatisk manipulasjoner som inkluderer myofascial utgivelsen har også vist lovende når det brukes rett før akupunkturbehandling og deretter umiddelbart etter.

Øvelser som nakke rotasjoner og nakke svinger kan bidra til å styrke området. Nakke rotasjoner kan gjøres sittende i en stol, holder kroppen rett. Snu hodet veldig sakte til høyre. Grunnen til å gå sakte er å flytte bare til du føler starten av smerte. Tillat nakken for å gå fremover. Slapp av, nå flytte til venstre. Gjenta denne prosessen 10 ganger.

For halsen svingen, i stolen, kan du prøve å plassere din høyre øre nær høyre skulder. Reversere prosessen til venstre øret og skulderen. Hold kroppen rett. Gjenta denne prosessen 10 ganger.

En annen øvelse er å trekke på skuldrene. Hold at skuldertrekk i fem sekunder. Klem skulderbladene og tilbake i fem sekunder. Trekk skulderbladene som om du prøver å sette dem så langt ned som mulig. Hold i fem sekunder. Prøv å ta med håndflaten opp til skulderen din mens du bøyer albuen så mye du kan. Nå retter albuen. Gjør dette 10 ganger. Øk din grep styrke ved å klemme en gummiball. Hold denne i 10 sekunder. Har flere sett av hver øvelse.

Hindre Ulnar nevropati

I å kutte ned alle aktiviteter som bruker repeterende bevegelser i håndleddet, kan du redusere risikoen for irritasjon og inflaming din ulnar nerve. Hvis du er sykling, komme inn i vanen med å endre håndstilling i faste intervaller. Prøv ikke å gå tilbake til den aktiviteten som forårsaket denne betennelsen til du kan gjøre det igjen uten kribling.

Ergoterapi for nevropati i hendene

Ergoterapi for nevropati i hendene

Perifer neuropati er en nevrologisk tilstand som resulterer fra nerveskader. Det fører til nummenhet, smerter, og fingerferdighet og koordinasjonsproblemer. Nevropati kan skyldes nerve traumer, vitaminmangel, infeksjoner, arvet lidelser, autoimmune sykdommer som lupus og leddgikt, og kroniske tilstander som diabetes og leversykdom. Nevropati symptomer kan administreres med et sunt kosthold, regelmessig mosjon og medisiner, samt med ergoterapi.

Ergoterapi for Nevropati

Mens fysioterapi løser styrking av muskler og å holde et bredt spekter av bevegelse, er ergoterapi brukes til å hjelpe deg å takle virkningen nevropati kan ha på ulike aspekter av livet ditt. Ergoterapi forbedrer sensoriske og motoriske ferdigheter, lærer deg selv-og omsorgstjenester i institusjon og sikkerhet bevissthet, og gir deg teknikker for å opprettholde mobilitet, stabilitet og omfanget av bevegelse med hendene og fingrene.

Bruk ergoterapi å komme opp med alternative måter å utføre dagligdagse oppgaver som ellers kan være vanskelig. Hvis du har problemer med å kneppe skjorter, for eksempel, kan ergoterapi være nyttig i å gi deg en ny teknikk, eller et spesielt verktøy som kan hjelpe i å gripe knapper og passerer dem gjennom looper.

Ergoterapi for nevropati legger vekt på å beskytte deg selv mens du utfører dagligdagse oppgaver. Fordi mange nevropati pasienter mister følelsen i hendene og føttene, kan det være nødvendig å ta flere skritt for å sikre at hverdagslige oppgaver er trygge. Før bading eller dusjing, bruk et termometer for å teste temperaturen i vannet. Bruk alltid grytekluter når matlaging eller håndtering elementer på en ovn eller i en ovn, og bruke tykke hansker når du vasker retter eller arbeider med skarpe redskaper. Slitasje med lav eller flat-heeled sko som er av en passende størrelse, og bruke tykke sokker for å beskytte mot gnagsår. Inspiser hender, føtter og huden av andre nevropati rammede områdene daglig for noen skrubbsår, blemmer, brannskader eller sår, og behandle eventuelle skader omgående.

Snakk med din lege om ergoterapi. Den er tilgjengelig på resept bare, og din lege kan være i stand til å anbefale en bestemt ergoterapeut eller terapeutisk senter som er bedre erfaren og / eller utstyrt for å hjelpe deg å arbeide forbi nevropati-indusert begrensninger.

Hva er behandlingen for dysautonomia nevropati?

Hva er behandlingen for dysautonomia nevropati?


Dysautonomia er en tilstand som påvirker funksjonen av det autonome nervesystemet. Dysautonomia kan presentere seg i en rekke symptomer inkludert autonom nevropati. Dysautonomia har flere behandlingstilbud spesielt for autonom nevropati som prednison, plasma bytte eller intravenøs gammaglobulin, ifølge Dinet.org.

Prednison

Prednison er et stoff av kortikosteroid familien. Prednison reduserer betennelse og har en immunsuppressiv effekt, ifølge RxList.com.

Plasma Veksling

Plasma utveksling kan vise fremgang i nerve funksjon i nevropati og nerve degenerasjon, ifølge Cochrane.org.

Intravenøs gammaglobulin

Intravenøs gammaglobulin behandlinger kan hjelpe i akutte nevropati tilfeller. Intravenøs gammaglobulin kan være nyttig i behandling av immunsystemrelaterte nerveproblemer, ifølge Medscape.com.

Florinef

Florinef er en vanlig behandling for dysautonomia. Det øker væskeretensjon og blodtrykk. Dette er spesielt nyttig for dysatunomia tilfeller med hypotensjon.

Væsker og Salt Intake

Dysautonomia pasienter ser nytte av å øke vann og saltinntaket. Dette skaper mer blodvolum og kan hjelpe med blodtrykk regulering, ifølge Dinet.org.

Diabetisk nevropati Homeopatisk behandling

Diabetisk nevropati Homeopatisk behandling


Nevropati er en progressiv lidelse som kan føre til intens, invalidiserende smerter. Leger kan foreskrive medisiner som tilbyr liten eller ingen lindring, og når disse medisinske behandlinger mislykkes, kan du se etter alternative behandlinger. Homøopatisk medisinen kan prøves alene eller i kombinasjon med andre former for behandling.

Hva er homeopatisk medisin?

Homeopatisk medisin har eksistert i over 200 år. Bruksområder omfatter behandling av sykdommer og tilstander ved å bruke stoffer som fremkaller lignende symptomer hos friske mennesker. Pasienter tar disse stoffene i utvannet mengder inntil kroppen utvikler en toleranse for dem. Når dette skjer pasienter kan deretter ta disse stoffene i mindre utvannet former.

Homeopatisk behandling og nevropati

Flere homeopatiske stoffer kan lindre nerve smerte av nevropati inkludert Aconitum som tilbyr avlastning for skyting smerter, belladonna som lindrer smerter som kommer plutselig, og hypericum som lindrer smerter i fingre og tær.

Andre symptomer

Andre symptomer på nevropati kan også svare på homeopatisk behandling. Cantharsis kan gi lindring til prikking og brenning, mens Mag Phos kan stoppe muskel kramper og spasmer.

Betraktninger

Homeopatiske midler er regulert på samme måte som over-the-counter (OTC) narkotika, bortsett siden homøopatiske produkter inneholder lite eller ingen aktive ingredienser, har de ikke gjennomgår det samme sikkerhetstesting som resept og nye reseptfrie legemidler.

Advarsel

Ikke bruk homøopatiske midler i stedet for foreskrevet medisinsk behandling. Alltid informere legen din om homøopatisk behandling du bruker.

Er det allikevel å Reverse nevropati?

Er det allikevel å Reverse nevropati?


Nevropati (nerveskade) har mange mulige årsaker. Potensial til å reversere nevropati avhenger av hvilken type av nerve berørt og om du har arvet eller ervervet nevropati.

Årsaker

Årsaker til nevropati inkluderer eksponering for giftige stoffer eller sykdommer som diabetes eller alkoholisme. I mange tilfeller er årsaken ikke kan identifiseres. Å bremse utviklingen av nevropati eller reversere skader avhenger identifisere årsaken.

Arvelig nevropati

Arvelige sykdommer, som Charcot-Marie-Tooth sykdom eller Friedreichs ataksi noen ganger føre til nevropati. Arvelig nevropati er mindre sannsynlighet for å være reversible enn ervervet nevropati. Ifølge Medline Plus, de fleste arvelige nevropatier har ingen kur. Noen av disse forhold fører til permanent, irreversibel nerveskader.

Underliggende tilstander

Nevropati forårsaket av underliggende forhold kan behandles. For eksempel, hvis du har nevropati som en komplikasjon av diabetes, kan du arrestere progresjon av nevropati ved å holde stram kontroll over blodsukkeret.

Eksterne årsaker

Hvis du har nevropati fra eksponering for giftige stoffer, kan eliminere årsaken reversere skader. Avvikling rusmisbruk kan arrestere nevropati forårsaket av alkoholisme eller narkotikamisbruk.

Betraktninger

Å gjøre sunne livsstilsvalg som for eksempel å opprettholde en sunn vekt, spise en balansert diett, være aktiv og unngå alkohol misbruk kan bidra til å forsinke den fysiske utviklingen av enkelte former for nevropati.

Hva er behandlingen for aksonal Demylinizing nevropati?

Hva er behandlingen for aksonal Demylinizing nevropati?


Perifer neuropati er en nevrologisk lidelse som påvirker kroppens motor, sensoriske og hos noen pasienter, autonome nerver. Årsaker inkluderer diabetes, HIV, vitaminmangel, alkoholisme eller reaksjoner på enkelte medikamenter. Fremskritt innen diagnostisk testing tillater leger å bestemme den mest passende behandling for de ulike typer nevropatier.

Vanligste behandlingene

Nevropati er klassifisert av en elektrofysiologisk eksamen, som gir svar på om myelin skjede eller axon av det perifere systemet påvirkes. Hos noen pasienter er perifer neuropati fast bestemt på å være aksonal og demyeliniserende. For mange av disse pasientene, behandlinger inkluderer steroider, andre reseptbelagte medisiner og / eller et plasmautskifting.

Plasma-utveksling, eller plasmaferese, innfører plasma som er fritt for antistoffer og immunceller tilbake inn i legemet, og dermed begrense betennelsen og undertrykke immunforsvaret. En intravenøs dose av immunoglobins kan fungere som antistoffer, som også kan bremse aktiviteter av immunsystemet.

Arvet Perifer nevropati

Ingen kurer har blitt funnet for arvet perifer neuropati. Imidlertid kan symptomene bli styrt og minsket. Kramper kan lindres gjennom trening fordi det styrker musklene og menigheter utenfor sløse av muskler i lemmer som er lammet. Pasienter med arvelige former av tilstanden bør også verve kosttilskudd strategier for å hjelpe takle gastrointestinale symptomer.

Behandlinger Gjennom Healthy Living

Ved diagnose, bør pasienter med denne formen for perifer neuropati slutte å røyke, så det constricts blodkar, redusere tilførselen av viktige næringsstoffer til de perifere nerver i hele kroppen. Dette kan forverre symptomene og føre til ytterligere skade.

Diabetikere som lider denne formen for nevropati bør være spesielt flittig i omsorg for sine føtter og noen sår. Dette vil lette symptomene og anspore regenerering av nerver.

Nevropati syndrom

Nevropati syndrom


Perifer nevropati er en tilstand som involverer problemer med det perifere nervesystemet, som forbinder hjernen og ryggmargen til resten av kroppen. Problemer med disse nerver kan føre til nummenhet, smerte eller redusert muskelkontroll.

Årsaker

Perifere nerveskader kan resultere fra en myriade av årsaker, blant annet diabetes, kreft, uremi, AIDS, hepatitt, spedalskhet, kjemisk eksponering og langvarig eksponering for kulde.

Symptomer

Symptomer på perifer neuropati varierer avhengig av hvilke nerver er skadet. Mulige symptomer er smerter, nummenhet, brennende følelse, svakhet, rykninger, muskelkramper, tåkesyn, oppblåsthet og svimmelhet.

Diagnose

Perifer nevropati kan bli diagnostisert gjennom en EMG (elektromyografi), nerve biopsier eller nerve og ledninger tester. Leger kan også be om blodprøver eller røntgen.

Behandling

Perifer nevropati kan ofte bli behandlet ved å behandle en underliggende årsak som diabetes. Fysioterapi og sikkerhetstiltak som vernesko kan også hjelpe folk med perifer neuropati.

Komplikasjoner

Perifer neuropati kan noen ganger føre til arrdannelse, misdannelse, arytmi, puste og svelge problemer, redusert selvfølelse og behovet for amputasjon.

Hva er sensorisk nevropati?

Hva er sensorisk nevropati?


Sensorisk nevropati er en type perifer neuropati som involverer skade på sensoriske nerver. Dette er de nervene som videresende informasjon om sanseopplevelser som en lett berøring eller smerte av en mindre skade.

Fakta

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, har mer enn 100 typer av perifer neuropati blitt identifisert. Sensorisk nevropati kan føre til en lang rekke symptomer fordi sensoriske nerver har høyt spesialiserte funksjoner.

Symptomer

Symptomer på sensorisk nevropati omfatter nummenhet, prikking og smerter, spesielt i hender og føtter. Skade på sensoriske nervene resulterer ofte i en manglende evne til å føle smerte eller endringer i temperaturen.

Komplikasjoner

Nerveskade kan føre til en manglende evne til å koordinere kompliserte bevegelser, for eksempel å feste en knapp. Amputasjoner er ofte et resultat av infiserte sår som ikke ble behandlet på grunn av tap av smerte sensasjon.

Behandling

Behandling av sensorisk neuropati er rettet mot en reduksjon av symptomer. Medisiner foreskrevet bistå i å blokkere spontane nerve utslipp. Eksempler på denne typen medisiner inkluderer Lyrica og Neurontin.

Betraktninger

Vedta sunne vaner, som å spise sunn mat og bli mer fysisk aktiv. Velg komfortable sko for å bidra til å redusere smerte fra å gå. Inspisere føttene daglig for kutt eller sår.

Nye utviklingstrekk i behandling av perifer nevropati

Nye utviklingstrekk i behandling av perifer nevropati


Perifer nevropati er en nevrologisk lidelse som involverer skadet sensoriske nerver i ekstremiteter. Symptomer inkluderer prikking, svie, muskelatrofi eller nummenhet. Mens det er ingen kur, er det noen lovende nye utbygginger i behandling av perifer neuropati.

Behandlingsmålene

De primære målene for behandlingen er å behandle symptomer og redusere risiko for ytterligere skade for å fremme regenerering av perifere nerver. Siden perifer neuropati ofte påvirker diabetikere, bør riktig glukose styring også tas opp.

Gabapentin

Ifølge Kathy Brooks-Rock, RN, BSN, kan dette antikonvulsive medikament øke nivåer av y-aminosmørsyre (GABA) i hjernen og hemmer frigjøring av norepinefrin, dopamin og serotonin, nevrotransmittere mistenkt for å utløse smertereseptorer.

Pregabalin

Denne forbindelsen er kjemisk lik gabapentin, men er bedre absorbert. Siden mindre av stoffet er nødvendig for å oppnå sammenlignbare smertestillende effekter, er det mindre fare for uønskede bivirkninger på sentralnerve-systemet.

Alpha Lipoic Acid

Ifølge en studie publisert i 26 mars 2003 utgaven av Diabetes Care, intravenøs kosttilskudd med antioksidanter alpha liponsyre betydelig reduserer smerte forbundet med diabetisk nevropati grunn til å forbedre glukosemetabolismen.

Bilde Energy Therapy (PET)

PET bruker infrarødt lys til å stimulere nerve regenerering ved å stimulere nitrogenoksid utgivelse, som slapper av kapillærene og øker blodsirkulasjonen.

Hva er Ganglionopathy sensorisk nevropati?

Hva er Ganglionopathy sensorisk nevropati?


Sensorisk nevropati er en nevrologisk lidelse som involverer det perifere nervesystemet. Det er flere dusin typer sensoriske nevropatier. "Ganglionopathy" - bokstavelig talt, en forstyrrelse i gangliene - er en funksjon i noen av dem.

Definisjoner

De sensoriske ganglier er funnet på røttene av hjerne og spinalnerveceller. De gir forbindelser mellom sentralnervesystemet (hjerne og ryggmarg) og det perifere nervesystemet (nerver som leder følelse fra kroppen til hjernen, og ordre for bevegelse fra hjernen til resten av kroppen).

Årsaker

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, kan infeksjoner føre til nerveskader med "provoserende vilkårene nevnt som autoimmune lidelser, hvor spesialiserte celler og antistoffer i immunsystemet angriper kroppens eget vev." I sin 2006 konferanserapport, instituttet sa at ganglionopathies er mer sannsynlig å være forårsaket av autoimmune sykdommer.

Symptomer

Ganglionopathy kan føre til problemer med balansen, ustø gange, nummenhet, prikking eller en brennende følelse. Symptomer starter ofte i hender eller føtter og bevege seg mot stammen og ansikt.

Diagnose

En generell fysisk eksamen som inkluderer nevrologiske og blodprøver for å se etter underliggende lidelser kan bli etterfulgt av mer spesialiserte tester, inkludert computertomografi eller nerveledningshastighet tester.

Behandling

Enhver underliggende tilstand er behandlet først. Andre behandlingsalternativer involverer smertestillende medikamenter, mekaniske hjelpemidler som sperre, eller kirurgi for å avlaste presset på nerver.

Giftig & Inflammatory nevropati

Giftig & Inflammatory nevropati


Som alle andre levende vev, nerver er gjenstand for ulike kategorier av sykdom, inkludert provoserende, giftig, traumatisk, metabolske, genetisk, eller neoplastisk (tumor-aktig) lidelser. Til tross for viktige likheter, giftig og provoserende nevropati varierer i sine årsaker og mønstre.

Nerve Cell Anatomy & Funksjon

Sensoriske nevroner videresende informasjonen de mottar til sentralnervesystemet (CNS), mens motor nevroner bære kommandoer fra CNS til muskler og kjertler. Strukturen av alle neuroner inkluderer en cellekroppen, en axon og dendritter. Cellen Kroppen inneholder kjernen og andre underenheter kalt organeller. Dendrittene er korte forlengelser av cellene som mottar signaler fra flere neuroner, mens den mye lengre axon fiber overfører informasjon. Isolerende lag av myelin skjede kan vikle aksonet.

Nevropati Klassifisering

Medscape dubs nevropati "sensorisk" eller "motor", avhengig av typen av neuroner påvirkes. Nevropati som påvirker nerver i hjernen er sagt å være kraniale, mens "perifer nevropati" refererer til lidelser i nerver som ligger utenfor hjernen og ryggmargen. Klinikere kan også baserer sin beskrivelse av en nevropati på sine diagnostiske egenskaper, eller sin plassering i en nerve. For eksempel, i demyeliniserende nevropati (myelinopathy), er myelinlaget skadet, mens i aksonal nevropati (axonopathy), utarter aksonet.

Årsaker til Toxic nevropati

Medscape beskriver tre kategorier av giftige nevropati: nevropati av cellen kroppen, myelinopathy og distal axonopathy. De kan alle resultere fra inntak eller misbruk av forskjellige stoffer og kjemikalier, så vel som eksponering mot arbeidsplassen eller miljøgifter. De mange potensielle gjerningsmannen er bly, arsen, uorganisk kvikksølv, maling komponent xylen og hjerte medisiner perheksilin eller amiodaron,

Årsaker til inflammatorisk nevropati

Ifølge "Robbins & Cotran Pathologic Basis of Disease", smittestoffer og visse immunmekanismer kan utløse akutt eller kronisk inflammatorisk nevropati. Med inflammasjon, hvite blodceller og kjemikalier infiltrere ulike områder av nerver, forårsaker demyelinisering og dysfunksjon. Selv om de fleste tilfeller har ukjente årsaker, knytter Medscape noen tilfeller med slike forhold som hepatitt B eller C, HIV-infeksjon og systemisk lupus.

Tegn og symptomer

Ifølge Medscape, nevropati pasienter opplever smerte, prikking eller nummenhet, som vanligvis starter i sine hender eller føtter, og sprer seg mot sentrum av legemet. Andre symptomer kan være muskelsvakhet, en ustø gange, hjerte-rate forstyrrelser og tap av reflekser. I toksisk neuropati, symptomene avhenge av mengden og varigheten av eksponering for et toksin. I "Robbins & Cotran Pathologic Basis of Disease," Dr. Vinay Kumar og kolleger knytte akutt inflammatorisk nevropati med rask stigende lammelser, mens pasienter med kroniske inflammatoriske nevropati opplever tilbakefall av mildere symptomer og remisjoner over flere år.

Diagnostiske prosedyrer

Elektromyografi (EMG) og nerve conduction studier (NCV) er sentrale tester for diagnostisering av giftige eller inflammatorisk nevropati. Laboratorietester, imaging studier, vevsbiopsier og grundige pasienthistorier er også viktige aspekter ved den diagnostiske prosessen.

Behandlingstilbud

For tilfeller av toksisk nevropati, råder Medscape fjerning fra arbeidsplassen eller miljøeksponering, og seponering av medikamenter. Andre muligheter er: kosthold endringer, kule soaks, varme, massasje, mosjon, liponsyre, nattlysolje, vitamintilskudd, opiater og aktuell capsaicin krem. Antidepressiva og antiepileptika er farmakologiske alternativer for både giftig og provoserende nevropati. I tillegg kan behandlinger som modulerer immunresponsen avlaste inflammatorisk nevropati, sier Medscape.

Perifer nevropati Plexus brachialis Treatment

Perifer nevropati Plexus brachialis Treatment


Perifer neuropati av plexus brachialis er en medisinsk tilstand som forårsaker redusert følelse, begrenset bevegelighet og smerter i skulder og arm. Nervene i plexus brachialis, eller plexus brachialis, link ryggmargen til arm nerver.

Nevropati Årsaker

Ifølge US National Library of Medicine, perifer neuropati av plexus brachialis eller brachialis nerverotsykdom, pleksopati resultater fra nerveskader. Plexus brachialis kan bli skadet under fødsel og fra skader i skulderområdet.

Medisiner

Leger kan anbefale anti-inflammatoriske medisiner som steroider for å lindre betennelser. Pasienter kan bruke smertestillende, anti-anfall narkotika eller trisykliske antidepressiva for å lindre smerte.

Andre behandlinger

Leger kan anbefale splinter eller bukseseler for å beskytte en skadet plexus brachialis som det helbreder og fysioterapi for å forbedre bevegelsen. Alvorlige og langvarige tilfeller av perifer neuropati av plexus brachialis kan kreve kirurgi for å redusere nerve press.

Tester

Leger gjennomføre en fysisk undersøkelse av armer, hender og arm reflekser for å identifisere nerveskader fra perifer neuropati (Se referanse 1). Magnetic resonance imaging tester, nerve biopsier og nervelednings tester kan også brukes til å diagnostisere brachialis nerverotsykdom, pleksopati.

Komplikasjoner

Pasienter med plexus brachialis skade kan utvikle hånd og arm misdannelser, arm lammelse eller gjentakende skader i hånden eller armen på grunn av redusert følelse.

Kramper & Svie med nevropati i leggene

Kramper & Svie med nevropati i leggene


Når kramper og brenning oppstår i ben som et resultat av nerveskader, refereres dette til medisinsk som perifer neuropati. Perifer neuropati kan resultere fra en rekke sykdommer, skader, narkotikabruk og eksponering for giftige stoffer. For å behandle smerte, har den underliggende årsaken til fastslås. Ifølge MedlinePlus, vanlige årsaker til perifer neuropati er diabetes, direkte nerve skade, langvarig eksponering for kulde, lupus, kreft og kjemoterapi.

Kramper & Svie med nevropati i leggene

Rapport beinet smerte til en lege. En helse-omsorg utøveren vil bestille tester for å fastslå årsaken til nevropati. Ifølge MedlinePlus, kan noen av disse testene inkluderer blod arbeid og bildediagnostikk som røntgen og CT-skanning. Når en sykdom eller annen mulig årsak er fant, kan du bli henvist til en nevrolog som kan utføre nervetester. Slike tester kan omfatte en elektromyografi som vil inspisere den elektriske aktiviteten i musklene og nerveledningshastighet tester som kontrollerer hastigheten på elektriske impulser i en nerve.

Følg den anbefalte protokollen for å behandle årsaken til smerten. Spis sunt og ta medisin hvis du er diagnostisert som diabetiker. Slutte å drikke hvis alkoholforbruket er diagnostisert som kilden til nevropati. Lag din klær hvis legen din avgjør at langvarig eksponering for kulde forårsaker din smerte.

•  Styr smerten ved å ta foreskrevet medisiner. Nervesmertestillende inkluderer anti-convulsants og anti-depressiva som gabapentin, fenytoin, pregabalin, karbamazepin og duloksetin. Hvis smertene er ødeleggende og grenser bevegelse, alternativ terapi som fysisk eller ergoterapi og / eller ortopediske enhetene kan anbefales.

Installer rekkverk og fjerne hindringer fra gulvet i dine omgivelser som kan videre hemme gå eller forårsake farlige sklir og faller. Ansette bruk av bukseseler, splinter eller rullestol for å hjelpe med mobilitet hvis legen anbefaler dem. Disse tiltakene også minske presset til trykkpunkter som knær og ankler der ny nerveskader kan oppstå. Justere plasseringen av kroppen din til å ta presset ut av beinmuskulaturen hvis du har til å forbli i en holdning i lang tid.

Hint

  • Ifølge Nevropati Association, er 30 prosent av nevropatier forårsaket av diabetes og nærmere 20 millioner amerikanere har blitt diagnostisert med sykdommen. I tillegg til smerte, neuropati fører til svakhet og nummenhet. Venstre ubehandlet, perifer neuropati kan deaktivere en pasient, noe som gjør daglige gjøremål krevende. Så snart symptomer blir oppdaget, er det best å søke behandling.

Om stiv nakke

Om stiv nakke


Nakkestivhet er et vanlig problem for mange mennesker, fordi det kan være forårsaket av sportsaktiviteter, sitter ved en pult hele dagen og snakker i telefonen uten headset. Når du ikke tar deg tid til å strekke på musklene, justere posisjonering eller beskytter nakken med en støttende pute mens du sover, kan du utvikle nakkesmerter, som kan utvikle seg videre til nakkestivhet. Når du har nakkestivhet, kan det være vanskelig å bevege hodet fra side til side, slik at det virker negativt inn på din mobilitet.

Betydning

Nakkestivhet kan påvirke din mobilitet samt humøret. Når nakkemusklene blir så stramt at du ikke kan bevege hodet fra side til side, kan du være i stand til å komme ut av sengen, for å gå på jobb og å kjøre. I tillegg kan smerte og mangel på mobilitet føre til at du blir frustrert, stresset og sint.

Symptomer

Når du har nakkestivhet, kan du oppleve en rist følelse når du prøver å snu hodet. Hvis du var i en ulykke og erfaren whiplash, kanskje du har midlertidige eller langsiktige nakkeproblemer. Noen ganger du kanskje har hovne kjertler, feber, hodepine eller kvalme sammen med nakkestivhet. Det er også vanlig å ha en kriblende eller skarp smerte som starter ved nakken og reiser nedover ryggen din.

Årsaker

Vanligvis levator scapula er muskelen forbundet med en stiv nakke. Noen ganger årsaken til nakkestivhet er rett og slett sover i en vanskelig posisjon i løpet av natten. Når du har leddene i en posisjon for en lengre periode, kan de bli stiv og verkende. En annen årsak er leddgikt, og fallulykker. Mer alvorlige årsaker er fra sykdommer som influensa, polio og hjernehinnebetennelse.

Forebygging / løsning

Hyppig stretching som ruller nakken fra side til side kan hindre halsen fra å bli stiv mens du sitter ved skrivebordet på jobben. Massasje og akupunktur kan også hjelpe målrette spesifikke muskler som har blitt knyttede og stramt. Hvis du spiller sprek sportsbil, vil du kanskje ta god tid off slik at musklene kan helbrede. Hvis du har vært i en ulykke, bør du følge legens ordre og finne ut om rehabilitering, slik at du kommer tilbake til tidligere tilstand av mobilitet. Stive nakker er vanlig, men noen ganger alt nakken din trenger er tid og avslapping for å gå tilbake til det normale.

Advarsel

Det kalde været kan påvirke musklene og få dem til å begrense enda mer, noe som kan stramme nakken din videre. Også, hvis du ikke har en skikkelig pute å støtte nakken, du vil mest sannsynlig fortsette å oppleve en stiv nakke når du våkner. Når du har en stiv nakke sammen med hovne kjertler, feber, kvalme eller hodepine, er det best å gå til en lege for å utelukke eventuelle alvorlige sykdommer som hjernehinnebetennelse.

Hvordan avlaste en stiv nakke

Hvordan avlaste en stiv nakke


Mange mennesker opplever en stiv nakke en gang i blant. Selv om en stiv nakke er vanligvis ikke noe å bekymre seg for, kan ubehag gjøre konsentrere seg om noe annet vanskelig. Følg disse enkle prosedyrer på hvordan å lindre en stiv nakke.

Hvordan avlaste en stiv nakke

•  Avlast trykket på musklene i nakken av seg en cervical spenne. I tillegg plassere en støttende pute under nakken mens du sover.

•  Bruk varmebehandling for å fjerne ubehaget ved en stiv nakke. Ta en varm dusj, eller legg et oppvarmet komprimere rundt halsen.

Be noen om å massere nakken forsiktig.

Vær oppmerksom på holdningen din. Kronisk slouching, stående og sittende feil alle kan føre til hyppige nakkesmerter.

Ta en smertestillende, for eksempel aspirin eller ibuprofen, som kan bidra til å redusere hevelse i halsen og minimere smerte.

Oppsøk lege. For nakkesmerter som ikke løser i 24 timer, kan en tur til legen være for å utelukke noen alvorlig skade.

•  Slapp av. De som er ofte stresset ofte oppleve mer nakkesmerter enn de som kan finne balanse i livet. Prøv meditative øvelser og praksis dyp pusting, begge teknikker for yoga, for å lindre en stiv nakke.

Lukk vinduet. Kaldras kan føre til at musklene i nakken for å bli stiv. Prøv å holde vinduene lukket mens du sover, og bære et lys skjerf rundt halsen når været er kjølig.

Hint

  • Hvis du opplever nakkesmerter forbundet med feber, nummenhet, tretthet eller forvirring, komme til en lege så snart som mulig. Disse kan tyde på andre medisinske tilstander som krever umiddelbar oppmerksomhet.

Hvordan løse opp spenninger Fra skuldre og nakke

Hvordan løse opp spenninger Fra skuldre og nakke


Det er alle slags grunner til at folk får nakke og skulder spenning - dårlig holdning, langvarig sitting, stress. Men uansett hva årsaken er for din nakke og skulder spenning, er den beste måten å lindre musklene å strekke dem grundig, noe som vil hjelpe dem til å slappe av og gi deg lindring. Hvis du vet som strekker målet de spesifikke musklene som må være avslappet, kan du utføre dem selv og hjemme når du trenger avlastning.

Hvordan løse opp spenninger Fra skuldre og nakke

rette ryggen helt, enten du sitter eller står.

Ta et dypt pust inn og trekk skuldrene tilbake. Tenk deg at du prøver å ta på korsryggen med skulderbladene å trekke musklene stramt.

Hold i 10 sekunder, slipp, deretter fullføre 10 flere reps.

Brett et håndkle i halv lengde-messig, så ruller det opp tett. Ligg på gulvet på ryggen, og kile den rullet håndkle rett under nakken for å tilby støtte. Forsiden av halsen bør være helt strukket ut mens du ligger nede.

Hold denne posisjonen i 10 minutter.

6. Masser musklene som ligger på hver sin side av ryggraden, fra midten av ryggen og helt opp til baksiden av hodet. Bruk fingeren pads til å gjøre små, sirkulære bevegelser som vil hjelpe blodsirkulasjonen og lindrer verkende og strammet musklene.

Hint

  • Prøv å utføre denne øvelsen i 10 repetisjoner (utvide og sammenklemming av å være en repetisjon). Du vil føle din rygg og skuldre blir sliten fordi du arbeider dem! Når du har fullført treningen, vil du føle en stor mengde av velvære i skuldre og nakke. Trapezius er avslappet fordi du har økt blodstrøm og oksygen sirkulasjon til dette området.