Digidexo.com

Periodontal sykdom og systemiske sykdommer

Hvis du har periodontal sykdom, en alvorlig betennelse i tannkjøttet, du er ikke bare vondt munnen. The Mayo Clinic kaller munnen "vinduet for din generelle helse." Det de mener er at de sykdommer i munnen kan både årsak og være de første tegn på systemiske sykdommer - en betennelse som effekter flere enn ett område i kroppen.

Bakterier

Grunnen til at munnen og resten av kroppen din er så koblet kommer tilbake til bakterier. Munningen selvsagt ruger en masse av bakterier. Normalt er munnens bakterie vekster som finnes i overflatene på tennene, tungen og tannkjøttet, men munnen borne bakterielle vekster kan kjøre amok i kroppen din når du kontrakt tannkjøttsykdom, ifølge Mayo Clinic.

Lunge

Denne bakterien kan suges inn i lungene, ifølge American Academy of Periodontology. Resultatet kan omfatte en infeksjon i lungene, såsom en abscess eller puss-fylte lomme, samt lungebetennelse.

Hjerte

Ifølge National Institutes of Health, har betydelig forskning utført på rollen mellom hjertet og munnen. Akkurat som bakterier fra munnen kan komme inn i lungene og påvirke hvordan vi puster, så kan det bli transportert til hjertet ved hjelp av blodet. Tannkjøttsykdom har vært koblet til hjertesykdom, koronarsykdom og hjerneslag.

Diabetes

Hvis du har tannkjøttsykdom, kan du ha en hard tid å kontrollere blodsukkeret, ifølge American Academy of Periodontology. En lenke er blitt gjort mellom tannkjøttsykdom og forhøyet blodsukker, noe som kan gjøre forvaltningen av eksisterende problemer som diabetes vanskeligere.

Graviditet

Studier har innblandet periodontal sykdom som årsak en kvinne kan levere en baby for tidlig eller en veldig liten baby, ifølge National Institutes of Health. Det er antatt at bakterier i munnen kan skade fosteret - ikke bare mor som bærer barnet.