Digidexo.com

Tegn og symptomer på Agent Orange Forurensning

Agent Orange, kallenavnet brukes på et ugressmiddel / defoliant brukes mye under Vietnam-krigen, har produsert alvorlige symptomer og sykdom blant de mange væpnede tjenester personell som ble utsatt for det. Tiårene etter krigen, er ugressmiddelet er toksiske effekter fortsatt merkes og debattert.

Hva det er

Agent Orange, så oppkalt etter fargen på fat der det ble lagret, var et bredt blad defoliant brukt av USA for å fjerne jungelen baldakin dekker sentrale veier og vassdrag i Vietnam, og dermed legge til rette for luftovervåking og angrep. Ifølge Amanda Gardner, en reporter for HealthDay News, ble ugressmiddelet består av "forbindelser kjent for å være forurenset med en type dioksin --- tetrachlorodibenzo-para-dioksin (TCDD) --- under produksjon."

VA-Anerkjent Sykdommer

Den amerikanske føderale regjeringen var treg til å erkjenne sammenhengen mellom Agent Orange og symptomer og sykdommer som servicepersonell hevdet at det hadde forårsaket. Men Department of Veterans Affairs (VA) i dag erkjenner at Vietnam-veteraner har rett til uføretrygd dersom de lider av symptomer assosiert med 11 sykdommer eller tilstander. Disse inkluderer chloracne; kronisk lymfatisk leukemi; type 2 diabetes; Hodgkins sykdom; multippelt myelom; non-Hodgkins lymfom; perifer neuropati, både akutte og sub-akutt; porfyri cutanea tarda; prostatakreft; åndedretts (lunge, luftrør, bronkie eller strupehode) kreft; og bløtvev sarkom, akutt. VA gir også fordeler for Vietnam Veterans 'barn som er født med ryggmarksbrokk, en fødsel defekt.

Symptomer på Parkinsons, hjertesykdom

En 2008 rapport fra Institute of Medicine, en del av National Academies basert i Washington, DC, sa at det hadde funnet "tankevekkende, men begrenset" bevis for en sammenheng mellom Agent Orange eksponering og økt risiko for hjertesykdom og Parkinsons. Symptomene på hjertesykdom inkluderer kortpustethet, uregelmessig hjerterytme, svimmelhet, kvalme og svetting. Parkinsons symptomer inkluderer tremor, motoriske vansker, muskelstivhet og nedskrivning av balanse og holdning. Instituttets funn har ennå ikke gitt seg utslag i en utvidelse av VA uføre ​​kriterier.

GI og urin symptomer

I flere tiår veteraner fra Vietnam-krigen har klaget over en rekke andre symptomer som ikke er spesielt omtalt i VA politikk, selv om avdelingen gjør autorisere gratis fysisk eksamener for alle som føler at han kan lide av en Agent Orange-relatert lidelse. Symptomene på Agent Orange syndrom inkluderer gastrointestinale og urogenitale klager. GI symptomer er kvalme, oppkast, tap av appetitt, magesår, gulsott, forstoppelse og diaré, mens de i urin kategorien er nyre smerte og steiner, en brennende følelse ved vannlating, blodig urin og blære ubehag.

Nevrologiske og psykiatriske symptomer

Et stort antall Vietnam veteraner klandre sin eksponering for Agent Orange for et bredt spekter av nevrologiske og psykiatriske problemer. Nevrologiske klagene omfatter nummenhet, prikking, svimmelhet, hodepine, sløvhet, mangel på koordinasjon, rykninger og fikle. Mye rapporterte psykiske problemer er endring personlighet, voldelige tendenser, tanker om selvmord, dyp depresjon, maniske episoder og uforklarlig sinne og irritabilitet.