Digidexo.com

toe smerter

Behandling for en sår Toe

Det er mange måter å gå om å behandle en sår tå, avhengig av hvor smertene stammer fra. Sårhet kan være forårsaket av skade, infeksjon eller feil skostørrelse. Mesteparten av tiden, kan såre tær bli tatt vare på hjemme i løpet av noen dager. Hvis hjem behandlinger ikke nok, kan det være nødvendig å oppsøke lege for videre evaluering.

Eksterne Wounds

Hvis du såret tåen ved å skjære eller skraping eller har noen annen form for åpen overflate sår, forebygge smitte er det viktigste. Først, vask med en antibakteriell såpe og vann. Vær sikker på at såret er tilstrekkelig rent, og at ingen gjenværende såpe er igjen på huden. Påfør en antibiotisk salve til det berørte området og dekk med en bandasje.

Interne Wounds

Din tå kan være i smerte på grunn av dårlig tilpasset sko eller å måtte stå på føttene i lengre perioder av gangen. Hvis dette er tilfelle, så hvile og is er nøkkelen til utvinning. Prop din nakne foten på et bord eller sofa å heve den berørte tå. Bruk is til område i smerte for en halv time for å redusere hevelse. Ikke plasser isen direkte på tå; vikle isen i et håndkle. Unngå å gå og iført sko så lenge som mulig. Ta en anti-inflammatorisk narkotika som aspirin eller ibuprofen. For mild til moderat toe smerte, bør kombinasjonen av resten, is, høyden og smerte medisin nappe smertene i fødselen i 24 til 48 timer.

Ekstreme tilfeller

Hvis disse behandlingene ikke lindre smerte eller det blir verre, se en lege umiddelbart. Legen din vil sannsynligvis få røntgen for å se om din tå er ødelagt eller forstuet. Du må kanskje bruke en støpt eller bruke krykker til tå helbreder. Dessuten kan en sår tå forårsaker uopphørlig smerte være relatert til en skjelettsykdom, diabetes eller sirkulasjonsproblemer. Disse kan føre til andre komplikasjoner og mulige infeksjoner hvis den ikke behandles raskt.

Plantar fasciitis Toe Pain

Plantar fasciitis er en betennelse i plantarfascien, som er et band av vev som strekker seg over buen på foten fra ballen av foten til hælen. Betennelsen kan være på grunn av en akutt skade eller ved overbelastning bein og buene av føttene ved å stå for mye eller ved å være overvektig.

Pain Sted

Den vanligste typen av smerte forbundet med plantar fasciitis er hæl smerter. Men fordi plantarfascien sene strekker seg mot tå, smerte kan også bli følt i dette området.

Pain Severity

Toe smerter fra plantar fasciitis er skarp og mest alvorlige i morgen etter å ha våknet. Denne smerten letter litt som i dag bærer.

Pain Relief

Smerter i tærne fra plantar fasciitt kan lindres ved å ta muntlig anti-inflammatoriske (f.eks ibuprofen) og ved å bruke isen til bunnen av foten.

Strekk og Styrke

Styrking og strekke musklene i foten og leggen kan bidra til å avlaste trykket plassert på plantarfascien, og dermed lindre symptomene.

Oppløsning Tid

Plantar fasciitt kan ta alt fra seks til 18 måneder å fullstendig helbrede, så det er en lang prosess. I mellomtiden kan iført støtdempende sko bidra til å lindre tå smerte.

Hvilke betingelser Krev Foot Orthotics?

Hvilke betingelser Krev Foot Orthotics?


Foot orthotics eller orthotic såler, er skoen setter som arbeider for å gjenopprette normal funksjon av foten. Foot orthotics arbeide for å omstille foten og bein i ankelen til en nøytral stat, bidrar til å gjenopprette funksjonen til foten. Orthotics også arbeide for å bidra til å fordele kroppsvekten jevnt over hele foten for å redusere stress i spesifikke områder som forårsaker såre flekker.

Folk som mest sannsynlig vil trenge fot orthotics er de som står eller går mye i løpet av dagen, og de som er overvektige, så vel som de som er født med flate føtter. Andre problemer i fot eller ankel kan også dra nytte av foten orthotics.

Achilles senebetennelse

Achilles senebetennelse er en betennelse i akillessenen. Akillessenen er den største sene i kroppen og er plassert på baksiden av benet, for å feste benet av hælen. Dette problemet er mer vanlig hos idrettsutøvere, spesielt løpere eller de som gjør mye gåing. Foot orthotics kan være i stand til å stoppe utviklingen, noe som åpner for healing.

Flat Feet

Flate føtter er en tilstand der mennesker er født med føtter som ikke har buer. Dette problemet kan påvirke en eller begge føttene, og kan være forårsaket av løse forbindelser til leddene. Dette problemet kan føre til smerter i både buen av foten og hælen. Å ha en flat fot kan ikke alltid føre til smerte, men hvis smertene er utstilt med tilstanden, kan en lege anbefaler å bruke foten orthotics. Foot orthotics kan ikke kurere flate føtter, men kan bidra til å lindre smerter forbundet med problemet.

Metatarsalgia

Betennelser og smerter oppstår i ballen av foten kalles metatarsalgia. Dette er et problem som vanligvis forbindes med utøvere som gjør mye av hopping eller løping, og det kan også skyldes bruk sko som ikke passer riktig. Denne tilstanden er ikke alvorlig og kan vanligvis lindres ved hjelp av is og hvile, selv om mer alvorlige tilfeller kan trenge fot orthotics for å absorbere sjokket til foten.

Andre betingelser

Andre forhold som kan kreve foten orthotics inkluderer liktorn, ankelskader, erke smerte, hæl smerter, bunions, smerter på toppen av foten, knesmerter, toe smerte og neuromas.

Toe sene smerter

Føttene er komplekse strukturer som består av dusinvis av bein, muskler og sener utviklet for å tåle påkjenningene ved å bære kroppens vekt. Som andre sener i kroppen, kan sener av tærne blir betente som følge av over bruk og stress, noe som kan føre til smerter og sårhet.

Sesamoiditis

Senebetennelse, også stavet senebetennelse, er en tilstand der sener blir irritert og betent av gjentagende bruk. I tærne, er en vanlig form for senebetennelse Sesamoiditis - betennelse og irritasjon i senen, ledd og små sesamoid bein på undersiden av stortåen, hvor stortåen kobler til bein av føttene. Sesamoiditis er preget av en gradvis innsettende smerte og sårhet en dag eller to etter aktivitet som kan øke i intensitet over tid, og videre bruk. Sesamoiditis er vanlig i dansere og idrettsutøvere som gjentatte ganger dytte bort harde overflater med tærne, slik som langdistanseløpere.

Turf Toe

Turf tå er en ganske vanlig skade blant idrettsutøvere som vanligvis oppstår når stortåen er bøyd for langt bakover mot leggen. Dette fører til at leddbånd og sener i stortåen felles å bli anstrengt eller revet, noe som kan føre til plutselig og akutt smerte. Etter å pådra torv tå, vil du sannsynligvis ikke være i stand til å bære vekten på den berørte tå eller fot uten betydelig smerte. Turf tå har en tendens til å være mest vanlig i idretter der utøverne må dytte bort en hard bakken kraftfullt og endre retninger ofte. Dette har en tendens til å forekomme hyppig i fotball, spesielt på kunstgress.

Hjem Behandling

Behandling av smertefulle sener i tærne og føtter er lik behandling av tendinitt i andre deler av kroppen. Det viktigste å gjøre etter smerter og ømhet starter er hvile de berørte sener til smerten forsvinner helt. Avhengig av alvorlighetsgraden av senen irritasjon, kan det hende du må bruke krykker for å holde vekten av de skadde sener. Bruk av isen i 15 minutter hver noen timer mens smertene vedvarer kan bidra til å redusere betennelser og hastighet utvinning. Bruker medisiner som reduserer betennelse kan også bidra til å redusere irritasjon.

Sko

Fottøy er en av de viktigste faktorene for å bestemme foten helse. Når du bruke sko som ikke passer føttene riktig, ikke gir tilstrekkelig støtte, eller er utslitt, kan det føre til senebetennelse. For noen mennesker, kan bytte til et annet par sko avhjelpe problemer med Sesamoiditis og andre repeterende bruk smerte. Det er viktig å velge sko skikkelig basert på din fot type og de aktivitetene du har tenkt å delta i. Det er lurt å få råd fra en podiatrist eller kunnskapsrikt personale person på en atletisk skobutikk som en dedikert kjører butikken for å finne ut hva slags sko ville være best for dine føtter.

Recovery Time

Restitusjonstid for sene smerter kan variere sterkt avhengig av alvorlighetsgraden av irritasjon og om du belastningen sener før de er fullt restituert. Noen ganger smerter kan gå unna med et par dager med hvile, mens andre ganger senebetennelse kan bli et kronisk problem som varer uker, måneder eller lengre, og gjentar seg ofte. Unnlatelse av å hvile en vond sene før du gjenopptar aktiviteten vil trolig føre til mer smerte og økt utvinning tid. Ikke prøv noen sportslige aktiviteter til du kan gå normalt uten smerter. Når gjenoppta aktiviteten, bygge opp sakte i stedet for å gjenoppta gamle aktivitetsnivå, som å gjøre for mye for tidlig er sannsynlig å forverre skaden.

Årsaker til Toe Nummenhet

Nummenhet i tærne kan være en smule irriterende, midlertidig tilstand eller kan være en indikasjon på en alvorlig medisinsk tilstand. Årsakene til nummenhet i tærne omfatter kroniske medisinske lidelser, livsstilsfaktorer og miljømessige eksponeringer. Vurdere denne informasjonen fra American Academy of Family Physicians og Mayo Clinic om årsakene til tå nummenhet.

Dårlig holdning

Hvis du sitter med anklene krysset eller med en fot under din rumpe, kan du oppleve nummenhet i tærne.

Trange sko

Selv om høye hæler og spisse toe sko kan være attraktiv, kan de constrict tærne og forårsake nummenhet.

Perifer nevropati

Nummenhet i tærne som er ledsaget av en brennende eller prikkende følelse i føttene, hender eller fingre kan være et resultat av perifer neuropati.

Diabetisk nevropati

Diabetisk nevropati kan føre til nerveskader i ekstremiteter som et resultat av dårlig sirkulasjon relatert til dårlig forvaltet diabetes.

Neuroma

En svulst på en av nerver av tærne kalles en neuroma og kan føre til tå nummenhet og smerter mens du går.

Koldbrann

Koldbrann i tærne kan skyldes infeksjon i et sår eller ubehandlet diabetes og kan føre til tå nummenhet, misfarging av huden og en stygg lukt.

Frostbite

Dersom nummenhet i tærne skjedde etter å ha vært ute i kaldt vær, kan du ha frostskader, som krever øyeblikkelig medisinsk behandling.

Ankel & Foot smerte hos barn

Det kan vekke et barn om natten, eller få en til å halte eller tå-tur i løpet av dagen. Det er mange mulige årsaker til ankel og fot smerter hos barn; noen forsvinner på egen hånd, mens andre krever medisinsk intervensjon.

Growing Pains

Disse smertene vanligvis oppstår om natten. Til tross for sitt navn, de er knyttet til spesielt aktive dager i stedet for vekst, ifølge American Academy of Pediatrics (AAP). Mens mer vanlig i bena, kan voksesmerter presentere seg på føttene. Smerten avtar vanligvis med rubbing / massasje, en varmepute, og / eller over-the-counter smertestillende midler (ibuprofen eller paracetamol).

The AAP råder søker medial råd for "voksesmerter" hvis et barn opplever vedvarende smerte, smerte i morgen eller hevelse, ømhet og rødhet i en felles; leddsmerter knyttet til en skade; eller halthet, svakhet, eller uvanlig tretthet.

Disorders

Toe-walking blant småbarn lære å gå er vanlig og kan føre til et stramt eller smertefull akillessene eller hæl smerter. Når eldre småbarn og barn gå på sine tips-tærne, bør foreldrene ta kontakt med en barnelege som det kan resultere fra en forkortet akillessene eller være et symptom på en underliggende nevromuskulær problem (dvs. muskeldystrofi eller cerebral parese).

Flate føtter, der føttene ikke har normale buer, er vanlig blant barn; de fleste vil ut vokse dem. Flate føtter er vanligvis ikke problematisk; men de kan føre til fot eller ankel smerte hos eldre barn etter overdreven gange eller løping. En podiatrist kan anbefale en hælkappe eller sko innsats.

Skader og infeksjoner

Stress frakturer oftest forekommer hos ungdom engasjert i sportslige aktiviteter. Disse er vanligvis lett å diagnostisere, som smerte oftest setter inn umiddelbart etter skaden og er ledsaget av hevelse og rødhet.

Alvorlig sykdom --- en skade, ikke en sykdom --- er en vanlig årsak til hæl smerter i barn i alderen 8 til 12 (tidlig pubertet). Under vektbærende aktiviteter, kan hæl sener legge for mye press på baksiden av hælen og skadet den. Behandling omfatter glasur hælen (e) og avstå fra den aktiviteten som forårsaket skaden i noen uker til noen måneder.

Infeksjoner i bein eller ledd vanligvis er forårsaket av blodbårne infeksjoner --- ved å tråkke på en infisert overflate med et kutt fots, for eksempel --- og kan forårsake smerte, hevelse, rødhet og smertefull, begrenset felles bevegelse. Disse typer infeksjoner er svært farlig, er så umiddelbar legehjelp nødvendig.

Complex Regional Pain Syndrome (CRPS)

En kronisk tilstand, presenterer CRPS en kontinuerlig, intens smerte --- brenning, hud følsomhet, svette og hevelse --- etter en skade. Snarere enn avtar ettersom skaden leges, blir smertene verre over tid. CRPS vanligvis påvirker en fot eller hånd, og sprer seg til beinet eller armen da. Forskere har ikke bestemt hva som forårsaker CRPS. Noen mener det sympatiske nervesystemet spiller en viktig rolle i å opprettholde smerten; andre mener det er utløst av en immunrespons.

Advarsler

Fot eller ankel smerte kan være helt godartet, eller et symptom på noe alvorlig. Derfor er det viktig å søke medisinsk råd når barnet ditt lider av nye, eller langvarig, til fot eller ankel smerte få en riktig diagnose og, om nødvendig, en behandlingsplan.

Hvordan hjelpe barna med In-toeing

Hvordan hjelpe barna med In-toeing


In-toeing er en tilstand der føttene slå innover. Denne tilstanden er vanligvis forårsaket av en av tre problemer: metatarsus adductus (buede fot); innover torsjon (vridd leggen); eller overdreven femoral anteversjon (vridd thighbones). Unnlatelse av å behandle in-toeing vanligvis ikke føre til langsiktige problemer unntatt i ekstreme tilfeller. Avhengig av den underliggende sykdommen, stretching, korrigerende fottøy og / eller ben bukseseler kan eliminere in-toeing; men tilstanden er vanligvis forblir ubehandlet og går bort av seg selv. Hvis smerte, alvorlig halthet eller utseende er en bekymring, snakke med barnets lege om andre behandlingstilbud, for eksempel kirurgi.

Hvordan hjelpe barna med In-toeing

Mellomfot Adductus (Curved Feet)

•  Erkjenne tilstanden. Undersøke ditt barns føtter mens han lå tilbake og avslappet. Hold høyre hånd rett opp med håndflaten mot barnet. Spre midten og peker finger danner en "V." Plasser barnets rett fot i "V" og se etter en skarp kurve vekk fra langfingeren eller en sving / krøll nær knoke av pekefingeren. Bytt til venstre og venstre fot for å undersøke den andre siden.

Varsle legen din; forvridde føtter vanligvis selv riktig med seks måneder, men hvis de ikke gjør det, må behandlingen starte umiddelbart for å unngå en mer alvorlig tilstand.

Utfør strekninger som instruert av legen din. (Et eksempel er å holde barnets hæl fast og forsiktig strekke foten oppover, mot kroppen. Strekk i fem sekunder og slipp. Gjenta med jevne mellomrom, for eksempel bleie skiftende tider eller før et måltid.)

Tibial eller Femoral Torsion (Twisted Shins eller Thighbones)

identifisere problemet. Instruere barnet til å ligge med ansiktet ned på en seng eller teppebelagte gulv. Bøye knærne til en 90-graders vinkel. Forestille seg to grener: en følge senteret av låret, og den andre går langs midten av føttene. Undersøk vinkel på skjæringspunktet mellom disse to linjene; dette er låret-foten vinkel (TFA). Sammenlign TFA til normalitet Kart for barnets aldersgruppe. (Se Resources)

Walk og trene regelmessig; stillesittende livsstil gir liten eller ingen mulighet for selvkorrigering. Planlegge for sporadiske turer og faller.

Vurdere en Denis-Browne splint, et apparat som holder bena på en bestemt vinkel og avstand fra hverandre; Dette er et medisinsk apparat som bare bør brukes hvis foreskrevet av legen din. Rådfør deg med ditt barns lege hvis du er bekymret med alvorlighetsgraden av barnets in-toeing.

Be om evaluering for kirurgi; kirurgiske prosedyrer som strekke ut tibia og femur kan lindre sterke smerter og en ødeleggende gangart. Utsette dette alternativet inntil barnet fyller en alder hvor selvkorrigering er usannsynlig gitt hans medisinske historie.

Toe Nail sopp laserbehandling

Toe Nail sopp laserbehandling


Tånegl sopp infiserer spiker og forvandler det fra en klar, sunn spiker inn i en fortykket, stygge, gule. Siden sopp er stadig til stede i hverdagen, er det lett å bli infisert med tånegl sopp. Laserbehandling har dukket opp som en vellykket måte å bekjempe denne tilstanden.

Slik fungerer det

Laseren er rettet direkte mot det berørte tånegl. Lyset fra laseren trenger inn i neglen og ødelegger sopp som bor under den.

Smerte Bekymringer

Tånegl sopp laser behandling er smertefri. Den angriper soppen og forlater vevet, hud og bein urørt og uskadd.

Lengde på behandling

Behandlingstiden varierer avhengig av laser produsenten. De fleste lasere vil utrydde toe sopp i ett besøk, tar 10 til 30 minutter per tå.

Forsikring dekning og kostnader

Siden det er ansett som en kosmetisk alternativ, forsikring planer sjelden dekke kostnadene for tånegl sopp laserbehandling. Kostnaden for behandling er vanligvis rundt $ 1000.

Suksess Rate

En studie utført av PinPointe laser funnet en 87 prosent suksessrate i å bli kvitt tånegl sopp.

Årsaker til Second Toe Nummenhet

Feet ta mye juling. Foten er en veldig intrikat og kompleks struktur består av 26 bein, 107 leddbånd, og 19 sener og muskler. Kombinert, de 52 bein i føttene står for omtrent 25 prosent av kroppens bein. Mange lider av ulike former for foten smerte og foten lidelser.

Typer

Det er mange årsaker til tå smerte. Finne den riktige årsaken er ikke alltid enkelt. Det er imidlertid absolutt nødvendig for å oppnå korrekt diagnose ved behandling, rette opp og hindre tå smerte.

Pauser og Forstuinger

Skade på tå kan føre til hevelse, blåmerker, stivhet, ømhet og smerte. Skaden kan være på grunn av et brudd eller forstuing til ett eller flere av tærne som faktisk er ganske vanlig. Når en pause eller en forstuing elimineres som en årsak, kan andre vanlige foten sykdommer være å klandre.

Mortons Toe

Når den andre tåen er lengre stortåen, er denne tilstanden kalles Mortons Toe. Denne lidelsen kan føre til andre fotproblemer sammen med forårsaker foten smerte og nød. Heldigvis er Mortons Toe ofte lindres ved bruk orthodics.

Hammer Toes

Hammer tær er i utgangspunktet forårsaket av en knekking av toes.This kan føre til smerter, liktorn, hard hud, og en uregelmessig walking gangart. Flate føtter, feil sko, høye buer, bunions, og revmatoid artritt kan alle få skylden. Igjen, foten innleggssåler og riktige sko er effektive behandlinger.

Toe Crossover

Når den andre tå glir over og til slutt krysse stortåen, er det referert til som crossover tå. Smerter i tåballen, hevelse og vanskelighets iført sko resultater. Tøyningsøvelser, hvile, splinter, toe taping, is, og anti inflammatoriske legemidler kan hjelpe.

Fakta

Mange tå forhold og tå smerte kan kureres ved å ha de riktige skoene. Har din fot målt av en profesjonell; redde de høye hæler for spesielle anledninger.

Slik beskytter en Toe With No Nail

Slik beskytter en Toe With No Nail


Tær er veldig sensitive kroppsdeler utsatt for å bli stumpet og knust. Å miste en tånegl kan være svært smertefullt, og beskytte den sensitive tå er viktig i lettelser smerter og forebygge infeksjon. Lære å beskytte en spiker-mindre toe kan bidra til å gjøre healing gå litt jevnere og raskere.

Bruksanvisning

•  Vask tå med litt mild såpe og varmt vann, deretter bruke litt antiseptisk å desinfisere eventuelle bakterier og hindre fremtidige infeksjoner. Påfør en krem ​​antiseptisk til området og ikke gni det inn hele veien.

Påfør en liten, ren stykke gasbind oppå tåen, deretter vikle tå med noen klut medisinsk tape. Vikle tape rundt neglen-mindre tå og rundt tåa ved siden av den. Forankring den elendige tå til en annen tå kan holde den fra vrir rundt for mye og muligens stubbing eller treffer den på noe.

Bruk sko som gir mulighet for god plass til tå. Ikke ha sko som er for stramt og vil presse ned på tå. Hvis du bruker open-toed sko, vil du ha frihet til ikke å bry deg om dette, men du må ta ekstra forsiktig når du flytter rundt for å sikre at du ikke treffer tåa.

Fjern gasbind og heve foten i minst en time hver dag mens det gror. Mens gasbind og antiseptisk krem ​​kan forebygge infeksjoner, trenger din tå også å puste og få luft, så gi det litt tid hver dag til å gjøre det. Vask tå en gang om dagen, og gjenta påføring av gasbind og antiseptisk.

Tips og advarsler

 • Hvis du har alvorlig blødning eller smerte som følger med spiker mindre tå, kontakt lege som du kan ha en brukket tå eller mer alvorlig problem. Også hvis du oppdager rødhet, oppvarming av tå eller noen tegn på infeksjon, bør du oppsøke lege.

Naturlige måter å Clear Toe sopp

Tå soppinfeksjon er på grunn av akkumulering av sopp under neglene. Disse bakterier, som kan bo i negler i lang tid, påvirke spiker vev. Dette er en vanskelig tilstand å utrydde, og sjansen for tilbakefall er høy. Selv om det er ingen kur for toe sopp, kan naturlig rettsmidler gjør det mulig å ha en sunn spiker vokse ut og erstatte den infiserte spiker materiale.

Årsaker

Denne tilstanden er forårsaket av en sopp gruppe kalt dermatofytter, som bygger seg inn i det lille mellomrommet mellom spiker og spiker bed. Dette er en smittsom sykdom som vanligvis bor i våte eller fuktige områder, inkludert dusjrom og svømmebassenger. Toe sopp kan være forårsaket av helsemessige lidelser som HIV, diabetes, nedsatt immunforsvar eller traumer til spiker selv.

Symptomer

Toe sopp starter med misfarging av tuppen av neglen, vanligvis gul eller svart i fargen. Hvis venstre ubehandlet, kan hele neglen oppnå en usunn skygge. Hele neglen kan etter hvert bli fortykket og utvikle forverrede kanter som kan være svært smertefullt. Spikeren vil også ha noen glans eller skinne og bli forvrengt i form,

Tea Tree Oil

Tea tree olje er en naturlig antibiotika som bidrar til å utrydde tånegl sopp. Spikeren skal være innlevert ned for å sørge for at oljen kan komme gjennom negleflaten til der soppen lever. Noen få dråper ufortynnet tea tree olje kan blandes med olivenolje eller lavendelolje og brukes på berørte spiker. Denne behandlingen hjelper berolige irritert hud rundt den infiserte spiker.

Eddik

Eddik bidrar til å lindre smerte og kløe, ikke har noen skadelige bivirkninger, reduserer inflammasjon og er en meget billig behandling av soppinfeksjoner i å utrydde. Middelet består vanligvis av daglige fotbad i 50 prosent vann og 50 prosent eddik, soaking føttene tre ganger om dagen i 30-minutters intervaller. Sørg for å trimme neglen før du starter denne prosessen.

Epsom Salt

Epsom salt er også en effektiv behandling for nail sopp. Den spikeren skal arkiveres ned slik at løsningen kan trenge inn gjennom de dypere lag for å nå soppen. Minst to ganger om dagen i 30 minutter, suge de berørte negler i en løsning av varmt vann og et par spiseskjeer av Epsom salt.

Professional Care

Hvis toe sopp tilstanden ikke blir bedre etter å ha prøvd naturlig rettsmidler, må du kanskje oppsøke lege. Andre sykdommer har lignende symptomer til tå sopp, inkludert bakterieinfeksjoner og psoriasis. Årsaken til tånegl sopp kan være et symptom på et større helseproblem. Sørg for å konsultere en medisinsk faglig hvis problemet vedvarer eller tilstanden forverres.

Toe sopp behandling

Toe sopp, en vanlig tilstand, er kjent medisinsk som onychomycosis. Det er et resultat av en infeksjon i tånegler forårsaket av små organismer. Neglesopp oppstår under tånegl, noe som gjør det til en utfordring å få tilgang til det å kurere det effectively.The tydelige tegn på tånegl soppinfeksjoner er flass, skjørhet og chipping. De kan også bli tykk. Hvis tånegl har en dårlig lukt og en flekkete brun, svart eller gul farge, kan det være et tegn på soppinfeksjon. En stikkende smerte kan oppstå mens du går. Behandling alternativer er tilgjengelige for toe sopp.

Årsakene til Toe sopp

Toe sopp kan oppstå når det er en naturlig negle pause eller hvis tåneglene er trimmet for tett. Dette kan tillate sopp en vei å gå inn og utvide. Det kan også være forårsaket av iført trange sko som kan svekke tåneglene eller fra seg de samme skoene hver dag og forsømme å la dem tørke hver dag. Hvis føttene holder seg fuktig i lange perioder av gangen, kan det øke sjansene for sopp å trenge under tånegl.

Nail sopp kan også oppstå når immunsystemet er svekket. Folk som lider av diabetes eller HIV kan ha immunforsvar som er svakere. De er mer utsatt for å ha problemer med spiker sopp. Folk som har dårlig sirkulasjon er også mer sannsynlig å ha sopp problemer. Hvis sirkulasjon er mangler, neglene er mer tilbøyelige til å ha et tap av næringsstoffer som ville invitere sopp å tånegl området.

Behandling for tånegl sopp

Hjem rettsmidler har vist seg effektive i å stoppe soppvekst. Fyll en bolle med like mengder av eple cider eddik og varmt vann. Suge tåneglene i 20 minutter. Tørk dem godt med et tørt håndkle, og deretter bruke absorberende tørkepapir. Gjør dette to ganger per dag. Listerine munnvann og rensevæske kan benyttes på samme måte.

Du kan også suge tåneglene i ren hydrogen peroxide (3 prosent) i 20 minutter en gang om morgenen og en gang før du går til sengs. Hvis løsningen føles altfor sterk, blande det med vann for å fortynne den.

Tea tree olje er en helt naturlig potent antiseptisk og soppdreper. Det kan bli gnidd på tåneglene med en bomullspinne som er dyppet i olje. Det bør gjøres to til tre ganger per dag.

Over-the-counter anti-sopp kremer er trygge og kan hjelpe med milde infeksjoner, ifølge The New York Times. Hvis du trenger en sterkere behandling, reseptbelagte medisiner er tilgjengelig som er effektiv mot toe sopp. De inkluderer merkenavn Fulvicin, Sporanox og Lamisil. De vanligvis brukes for en tre-måneders periode. Snakk med legen din dersom du tror du trenger reseptbelagte medisiner for toe sopp.

En smertefri laser behandling er også tilgjengelig som kan drepe tå fungus.The prosedyren tar ca 10 minutter. Den negative aspektet er at det er kostbart. I tillegg anses det estetiske, så helseforsikring kan ikke dekke det.

Forebygging av Toe sopp

Hold deg unna offentlige bad og dusj boder fordi sopp tendens til å vokse og trives i disse typer områder. Ikke bruk en annen persons negleklipper fordi bakterier kan overføres enkelt. Også, hvis du har neglene trimmet på en skjønnhetssalong, være sikker på at clippers har blitt desinfisert. Ta vare på soppen så snart du mistenker sin vekst. Det gir deg en start på å behandle den effektivt.

Kokker Toe sopp

Kokker toe sopp, medisinsk kjent som tinea Unguium, er en soppinfeksjon som forårsaker tåneglene å misfarges, tykkere og skjemmer. For det første kan det se ut som en vanlig kosmetisk problem, men hvis venstre ubehandlet, kan neglen bli tykk nok til å forårsake smerte og irritasjon.

Årsaker

Kokker toe sopp er ervervet ved innånding av soppsporer. Det er vanlig i ørkenområder med varmt klima og noen nedbørsmengder.

Symptomer

Kokker toe sopp ikke forårsaker noen fysisk smerte. Men, som det vokser, kan det hende at personen føler vanskeligheter mens du står eller går. Ifølge Emedicinehealth.com, tykner spiker og stivner mens viser tegn på misfarging. Kanten av spikeren blir ru.

Diagnose

Legen undersøker tå under mikroskopet. Spikeren er renset for å fjerne bakterier og skitt. En prøve blir deretter testet i laboratoriet. En teknikk kjent som "dyrkning" brukes for nøyaktig identifisering av soppen type.

Behandling

Kokker toe sopp kan behandles gjennom ulike muntlige og aktuelle medisiner. Ifølge Emedicinehealth.com, aktuelle medikamenter er mindre effektive som de ikke kan trenge helt inn i spikeren. Muntlig medisiner går gjennom kroppen og trenge neglen til å behandle den.

Kirurgisk behandling

Ifølge Doctorfungus.org, er kirurgi et skjemmende og smertefull prosess som vanligvis ikke anbefalt for toe sopp. Det er foreskrevet av leger bare når soppen er botemiddel ved medisinering.

Foot & Toe Pain

Foot & Toe Pain


Vi er avhengige av våre føtter for å få oss der vi ønsker å gå. Fra vandre til dans, kjører til tennis, er en sunn fot tatt for gitt. Fot og tå smerte fra skade, sykdom eller overforbruk kan forstyrre dag-til-dag liv og selv føre oss til å gi opp favoritt aktiviteter.

Viktigste årsakene til Foot og Toe Pain

De fleste foten smerte kan spores til skade, overforbruk, eller feil montert sko, høye hæler eller spiss tå sko, ifølge Mayo Clinic.

Hammertoe

Hammertoe forårsaker smerte der stortåen blir med foten, og fører til at andre tå å flytte inn i en klo-lignende posisjon som gjør det smertefullt å gå. I alvorlige tilfeller blir kirurgi for å rette skjøten kreves.

Gikt

Ifølge Artritt Foundation, gikt angriper ofte det store leddet i stortåen, og kan forårsake mild til moderat smerte.

Bunions

En Hallux valgus er en utvekst av bein eller vev rundt en joint. Bunions kan dannes ved bunnen av den store eller lilletåen, etter at skjøten er blitt understreket over tid. Leddgikt i stortåen felles kan også føre til en smertefull liktorn.

Midlertidig Lindring av Foot og Toe Pain

For midlertidig lindring av foten og tå smerte før medisinsk behandling er søkt, bruke is til det berørte området for å redusere hevelse og hjelpe rolig smerte. Hold den smertefulle foten hevet, og la den hvile så mye som mulig. Forhindre irritasjon fra rubbing med tredeputene.

Laser for Toe sopp

Toe soppinfeksjoner som ikke responderer på muntlig og aktuelle medisiner krever ofte flere drastiske prosedyrer, som fenol, kirurgisk fjerning eller laser. Laserterapi er en ny, lovende behandling for toe sopp infeksjon.

Permanent Nail fjerning

Fungi som vanligvis påvirker negleplaten (selve spiker) og spiker matrise, som er den del som frembringer vekstceller for spikeren, i henhold til Medscape. Som et resultat, kan kirurgisk behandling, annet enn laser, krever permanent tånegl fjerning for å oppnå en herding.

Laser Prosedyre

Laserterapi involverer laser varme for å ødelegge organismer som er ansvarlige for soppinfeksjoner, mens sparsom negleplaten og omgir friskt vev, i henhold til fot og ankel Institute of Washington. Rapporterte fordeler inkluderer lite eller ingen smerte, ingen bedøvelse, kort behandling, ingen bivirkninger, rask utvinning og synlig forbedring i tånegl utseende.

Noveon Laser

Noveon er en laveffekts laser som bruker infrarødt lys til å ødelegge mikrober. En August 2009 utgaven av "Podiatry Today" rapporterte en 76 prosent suksessrate i kliniske studier av Noveon behandling for tånegl sopp.

Transungual Laser Therapy (TLT, Arpida)

Transungual laser terapi innebærer å gjøre partielle mikro hull på negleplaten for å lette opptaket av aktuelle anti-fungal medisiner. Dermed hjelper TLT godbit toe sopp i kombinasjonsbehandling med legemidler.

PinPointe FootLaser (Patholase)

Patholase er en høyeffekts puls laser som er rettet mot organismene bak soppinfeksjoner. New York-baserte Toback Podiatry praksis rapporterer en klinisk suksessrate på 88 prosent.

Betraktninger

Mens laser-teknologi har allerede programmer i ulike aspekter ved fotpleie, produksjonsbedrifter fortsatt venter Federal Drug Administration (FDA) klaring for spesifikk bruk i behandling av toe sopp. Trygden ikke dekker laserterapi for toe sopp, som i 2010.

Hvordan lage en Splint for en Toe

Toe skader kan være smertefullt å forholde seg til. Ofte ganger, leger og medisinske leverandører ikke tilbyr omfattende behandlinger eller forsyninger til splint en tå om nødvendig. Å vite hvordan å lage en tå splint vil spare deg en tur til legen, og muligens noen potensiell smerte og lidelse. Men hvis en tå skade er alvorlig, alltid oppsøke lege.

Bruksanvisning

Plasser Popsicle pinne mellom tærne på hver side av tåa som trenger spjelking. Sørg for at den peker i samme retning som tærne. Merk den med blyant rett forbi slutten av tåa som trenger splint.

Bryt Popsicle pinne der du merket det.

Gjenta trinn 1 og 2 ved hjelp av en annen Popsicle pinne for den motsatte siden av den skadde tå.

Pakk de to stykker av Popsicle pinne med gasbind wrap. Sørg for å dekke pinner helt å hindre dem fra å gni tærne og kan føre til sår.

Kontroller sirkulasjon i tåen ved å klemme på slutten av det lett og merke seg den tiden det tar for farge å komme tilbake. Dette vil være en målestokk for å sikre at du ikke splint tå for hardt og avskåret sirkulasjon.

Plasser hver gasbind-innpakket Popsicle pinne på hver side av den skadde tå.

Pakk hele tå med medisinsk tape for å sikre de ispinner til tå. Dette vil forhindre bevegelse av tåen.

Kontroller blodsirkulasjonen ved hjelp av prosessen i trinn 5. Hvis det tar mer enn et par sekunder for farge for å gå tilbake til tå, re-tape tåa litt løsere.

Tips og advarsler

 • Tape splinted tå til tå ved siden av det å ytterligere hindre bevegelse.
 • En diett av is og ibuprofen kan bidra til å redusere smerte og hevelse.
 • Følg alltid dosering instruksjoner når du bruker noen medisiner.
 • Forsøk aldri å tilbakestille en brukket tå eller andre bein. Kontakt legen din hvis du tror et bein er brukket.
 • Ikke is en tå i mer enn 20 minutter hver par timer.

Hvordan Tape en Broken Toe

Enten snubler over katten eller jamming foten mot en dør, har mange av oss opplevd den uutholdelige smerten av en brukket tå. Fordi du ikke kan sette en støpt på en ødelagt tå som du kan en brukket arm eller ben, taping tå er vanligvis den beste behandling.

Bruksanvisning

Bruksanvisning

•  Få en x-ray for å finne ut om du virkelig har en brukket tå. En x-ray er den eneste reelle måten å finne ut om du har en pause eller en forstuing (med mindre, selvfølgelig, du ser et bein som stikker ut). Vær oppmerksom på at om x-ray viser en pause eller ikke, er fortsatt den samme behandlingen. Hvis få en x-ray gir fred i sinnet, gå for det! Men om brukket eller forstuet, er den typiske behandling for en brukket tå taping det til tilstøtende tå for å gi deg ekstra stabilitet samt holde den brukne tå immobile.

Bruk is til ødelagte tå å bidra til å bringe ned hevelse. Det er bedre å sette isen i en plastpose eller et tynt håndkle i stedet for å bruke den direkte på huden.

Plasser en liten mengde padding (bomull eller gasbind) mellom de ødelagte og tilstøtende tær. Ikke bruk store mengder padding fordi dette kan føre til at brukket tå for å gro i en sprikende ut måte i stedet for rett. Padding brukes til å holde huden mellom to tær fra utviklings sår eller blemmer.

Buddy tape brukket tå til tilstøtende toe. Ikke påfør tape så stramt at du avskåret sirkulasjon. Hvis tærne begynner å slå lilla, er båndet for stramt!

Hev foten så mye som mulig for å lindre hevelse.

Unngå anstrengende aktiviteter eller mye gåing for å ta presset bort fra tåa.

Tips og advarsler

 • Bruk sko som beskytter knust tå. Det vil bare øke din smerte hvis man bruker open-toe sko eller sandaler, og noen tråkker på foten. Au!
 • Hvis du ser et bein poking gjennom huden, må du ikke forsøke å behandle deg selv. Komme til en lege slik at bein kan settes tilbake på plass.
 • Hvis smertene ikke er lettet med over-the-counter smertestillende medikamenter, bør du kontakte legen din.

Informasjon Om Hammer Toe & Hallux valgus kirurgi

En Hallux valgus er en progressiv misdannelse i leddet festet til stortåen. En hammer toe er en nedadgående curling av en eller flere tær. Leddgikt i de berørte felles kan komplisere enten tilstand, og må behandles separat.

Årsaker

Årsaker til hammer tå og bunions inkluderer arvelighet, flate føtter, ustabile leddbånd og muskelubalanse.

Behandlinger

Den mest effektive behandlingen for både hammer tå og bunions er kirurgi, men anser ikke-kirurgiske behandlinger først. Disse inkluderer øvelser, iført større eller bredere sko og bruk av padding eller orthotic sko inserts.

Kirurgi

Vurdere kirurgi hvis du har sterke smerter eller stivhet som begrenser aktivitetene dine, hvis du har kronisk betennelse i stortåen eller hvis tå misdannelse er betydelig.

Typer

Det finnes et bredt spekter av operasjoner for hammer tå og bunions. Ifølge ePodiatry.com, 85 prosent til 90 prosent av pasientene som har Hallux valgus kirurgi er fornøyd med resultatet. Likevel, for å unngå dårlige resultater, er det viktig å velge riktig type kirurgi i samråd med legen din.

Betraktninger

Kirurgi er kun ment å lindre smerte og riktig så mye misdannelse som er realistisk. Risikoer inkluderer infeksjon og nerveskader. For Hallux valgus kirurgi, tar full gjenoppretting fire til seks uker; for hammer tå, tre til fire uker.

Slik unngår du at Toe Cramps

Slik unngår du at Toe Cramps


Tå kramper bestå av plutselige, ufrivillige og smertefulle sammentrekninger av musklene i tærne. Toe kramper kan være forårsaket av dehydrering, varmt vær, lange anfall av trening eller som en bivirkning fra medisiner. Til tross for sin smertefulle natur, toe kramper er vanligvis ufarlig og kan behandles hjemme. Treat tå kramper med et program av en ispose eller frosne erter. Når riene har stoppet bruk en oppvarming puten eller varmt håndkle til å behandle rest smerte. Den beste måten å forebygge toe kramper er å diagnostisere den opprinnelige årsaken.

Bruksanvisning

•  Drikk mer væske. Dehydrering er en ledende årsak til muskelkramper. Invester i en vannflaske du er komfortabel å bringe med deg og fylle den hele dagen. Drikke med jevne mellomrom for å hindre tå kramper i løpet av dagen, under intens trening og om natten.

Ta en daglig multivitamin. Tå kramper kan være forårsaket av en mangel på kalium eller kalsium. Øk inntaket av mat typer som frukt, grønnsaker og meieriprodukter for å oppfylle dine ernæringsmessige behov uten å ta en multivitamin.

Bruk komfortable sko som gir tilstrekkelig plass for tærne. Høyhælte sko kan presse tærne og øke sannsynligheten for toe kramper.

Mosjon og strekke tærne daglig. For å gjøre dette, stå på tå og hev kroppen opp og ned. Hold "Up" stilling i fem sekunder. Gjenta 20 ganger per dag.

Tips og advarsler

 • Øv plukke opp kulene med tærne for ekstra trening.

Hvordan Kill Toe sopp med hvitløk

Hvordan Kill Toe sopp med hvitløk


Toe sopp forårsaker ikke bare smerte og stygge negler, men kan til slutt føre til tap av tåneglene. Hvis du har misfarget, smuldrer, og / eller fortykkede negler, iverksette umiddelbare tiltak for å beskytte helsen til føttene. Aksje opp for din innsats for å bekjempe toe sopp i ditt supermarked produserer delen. De samme pungently duftende hvite pærer som brukes i skrekkfilmer for å drive bort vampyrer kan også kjøre bort skremmende utseende tånegler.

Bruksanvisning

•  Vær oppmerksom på foten hygiene. Hvis du dusjer på offentlige steder, bruke gummi flip-flops. Hvis du praktiserer yoga, ta med egen matte til klassen. Dette vil hjelpe deg å unngå enten forverre sopp eller spre den til andre. Tørk føttene godt etter dusjing eller bading. Unngå iført sokker som passer for tett, da dette kan felle bakterier. Hvis du svetter tungt i føttene, prøv å endre sokker oftere.

Skrell hvitløk hansker og knus med en flat overflate av stor kniv, eller bruk en hvitløkspresse. Påfør knust hvitløk til det berørte området. For å holde knust hvitløk på plass, dra på sokker eller pakk tærne med gasbind bandasjer. Ha på hvitløk i flere timer.

Fjern sokker eller bandasjer og rengjør føttene. Bading føttene i 50/50 blanding av cider eddik og varmt vann vil tjene dobbelt formål å fjerne hvitløkslukt og fremskynde helbredelsesprosessen som eddik er et annet hjem rette for sopplidelse.

Fortsett denne behandlingen i en uke.

Kontakt lege hvis tilstanden vedvarer selv etter at hjemmebehandling. Tånegl sopp forekommer oftere hos menn med diabetes og / eller perifer vaskulær sykdom. Også andre tilstander, så som psoriasis, kan ligne på tå sopp. Prøver hvitløk og andre hjem rettsmidler kan ikke skade, men ikke ignorere langvarig eller tilbakevendende problemer knyttet til føttene.

Tips og advarsler

 • En annen utmerket hjem rette for toe sopp er å gni tea tree olje grundig over neglen og neglebåndet regionen. Andre stoffer som er rapportert til å bidra til å bekjempe toe sopp inkludere en salve av urter echinacea og goldenseal, samt ekstrakter av oliven blad, oregano og grapefrukt frø.
 • Lukten faktor er den eneste side-effekt ved hjelp av hvitløk eksternt. Hvis du også tar hvitløk internt for å øke kroppens motstandskraft mot infeksjoner og bidra til å forebygge kreft, Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin advarer at hvitløk kan tynne blodet - på samme måte som aspirin - og kan forstyrre virkningen av visse HIV-behandling stoffer.