Digidexo.com

symptomer matforgiftning

Tegn og symptomer på Staphylococcus Aureus matforgiftning

Tegn og symptomer på Staphylococcus Aureus matforgiftning


Staphylococcus aureus matforgiftning er ganske vanlig i USA. Det er vanligvis forårsaket av uriktig håndtering av mat, spesielt de som er holdt ved romtemperatur. Hyppige kilder til stafylokokk matforgiftning inkluderer fjærfe eller eggprodukter, majonesbaserte salater som tunfisk, kylling, potet og makaroni og krem-fylt eller krem ​​toppet desserter,

Gastrointestinale symptomer

De primære tegn på stafylokokk matforgiftning er gastrointestinal karakter. Disse inkluderer kvalme, oppkast, magekramper og hevelse og diaré. Oppkast episoder kan vare opp til 24 timer, og gjenoppretting tar vanligvis to dager, men det kan ta lengre tid i noen tilfeller.

Fever

I noen tilfeller er en mild feber forbundet med stafylokokk matforgiftning, men ikke alle mennesker er berørt av det vil vise alle symptomene.

Alvorlige tilfeller

I mer alvorlige tilfeller kan personer med stafylokokk matforgiftning opplever hodepine og muskel kramper og endringer i blodtrykk eller puls.

Hvordan Skille matforgiftning fra magen influensa symptomer

Enten det er magen influensa eller matforgiftning, er du mest sannsynlig elendig. Det kan være vanskelig å se forskjellen mellom de to sykdommene, som både bringe på oppkast, diaré, frysninger, dizzyness og dehydrering. Men magen influensa er gastrointestinale og forårsaket av ulike virusstammer, mens matforgiftning er stort sett et resultat av edibles som var forberedt eller håndteres feil.

Hvordan Skille matforgiftning fra magen influensa symptomer

Identifisere Sykdom

•  Lag en liste over hva du spiste nylig. Har du spist noe eller et sted du vanligvis ikke gjør det? Er andre som spiste hva eller hvor du gjorde også syk? Hvis svaret på noen av disse er "ja", kan du ha matforgiftning.

Kjenn dine bekjente. Har du vært rundt noen på jobben eller i familien din som er syk? Er et virus som går rundt på kontoret eller dine barns skole? Har du unngått å vaske hendene regelmessig? Hvis svaret på noen av disse er "ja", kan du ha mage influensa.

Kjenn symptomene. Har du luftveisproblemer inkludert nysing, lunger av brystet eller hodet eller hoste? Disse symptomene kan (men ikke alltid) følge magen influensa. Hvis svaret er "ja", da du mest sannsynlig har mage influensa.
På den annen side, hvis de fleste av dine symptomer involverer tarmen, er du opplever mer diaré enn noen andre symptomer? Hvis svaret er "ja", så du kan ha matforgiftning.

Vær oppmerksom på lengden av sykdommen. Mange influensa virusstammer vare 24 til 36 timer. Den mest alvorlige komplikasjon er vanligvis bare dehydrering. I matforgiftningstilfeller, er det mulighet for andre skader på kroppen. Hvis du er syk i en lengre periode og føler verre i stedet for å bli bedre, bør du oppsøke lege. Hun kan kjøre tester som ville være mer nøyaktig i diagnostisering årsaken til sykdommen.

Hint

  • Hvis sykdommen er alvorlig, bør du oppsøke lege og ikke selv-diagnostisere. I tillegg, drikke rikelig med væske for å unngå dehydrering.

Hvor lenge må matforgiftning Symptomer Siste?

Symptomer

Typisk mat forgiftning symptomer kan starte alt fra timer til 48 timer etter å ha spist en berørt mat. En av de første symptomene kan være et hode eller vondt i magen, som deretter utvikler seg til oppkast eller diaré. Disse symptomene streik raskt og sterkt og er ofte ledsaget av smerter i kroppen og frysninger eller feber. Diaré forårsaket matforgiftning kan noen ganger være blodig. Hvis symptomene vedvarer i mer enn 24 timer eller personen kan ikke holde på væske, eller mer enn én person i familien er berørt, søker medisinsk behandling.

Behandling

Den viktigste behandling er å gjenopprette tapt væske til kroppen. Diaré og oppkast fører til en person til å bli dehydrert svært raskt, særlig i små barn og eldre eller personer med nedsatt immunforsvar. Utvannet juice, søtet te eller elektro forbedret vann er alle gode alternativer for en person med matforgiftning. Drikk væske minst hver time eller annenhver time for å holde fra dehydrerende. Når matvarer kan holdes nede, vanlig, ikke-fettete matvarer som tørre kjeks og lette supper er de beste alternativene. Kokt kyllingbryst eller magert kjøtt kan også spises med måte.

Varighet

Hvor lenge matforgiftning symptomer siste vil avhenge av kilden til forurensning og hvor mye som ble inntatt. Skalldyr og andre typer sjømat er lett bedervelige, spesielt ved romtemperatur eller i varmt vær. Hvis personen med matforgiftning bare spiste en liten mengde, for eksempel en bortskjemt reker, vil matforgiftning symptomene forsvinne i løpet av en dag. Men det finnes mange typer matforgiftning, for eksempel salmonella eller botulisme, som kan ta opp til fire dager til flere uker å forsvinne helt. Reisende som lider av diaré fra lokal mat krever antibiotika og bør se forbedring innen en uke. Igjen, bør noen symptomer på matforgiftning som varer mer enn en dag bli behandlet av en lege.

Forebygging

Det har ofte blitt sagt at forebygging er den beste medisin. Aldri spise noe kjøtt eller sjømat som har en ubehagelig "off" lukt. Fisk og skalldyr bør ha liten eller ingen lukt når frisk. Majones spoils raskt, så butikken majonesbaserte potet eller egg salater i en kjøligere eller kjøleskap og bare fjerne dem for servering. Når du reiser til destinasjoner med tvilsom vannet, eller mens camping, bare drikke kokt eller flaskevann. Puss tennene med kokt eller flaskevann også. Ikke godta isen i brus og bare spise kokte grønnsaker eller frukt du kan skrelle. Å ta disse forholdsreglene kan beskytte deg mot matforgiftning.

Slik Cure matforgiftning Symptomer

Du kan få matforgiftning fra å spise kjøtt som ikke er ferdig kokt, som er forurenset av bakterier, eller som er bortskjemt, så vel som fra å bruke urene kjøkkenutstyr. Symptomer på matforgiftning alvorlige magekramper, feber, kvalme, diaré og frysninger, vanligvis innen to dager for å bli utsatt for årsaken til sykdommen. Matforgiftning kan gjøre deg ulykkelig og føre til at du blir dehydrert. Det er viktig å finne rask, effektiv lindring for å bidra til å kurere symptomene dine.

Slik Cure matforgiftning Symptomer

•  Fyll en varmeflaske med varmt vann og legg den på magen der du føler kramper, for å hjelpe i lettelser dem.

Få tak i noen aktivt kull. Du kan få det fra en helsekostbutikk i kapselform og bør ta to kapsler med vann hver time til symptomene lette eller som anvist av merking. Aktivt kull kapsler vil bidra til å flytte giftstoffer og skadelige bakterier ut av systemet. Holde en flaske med dette midlet i ditt hjem vil være en klok ting å gjøre i tilfelle av fordøyelses nødhjelp. Konsultere legen din om du bruker aktivt kull hvis du er på noen reseptbelagte medisiner eller er gravid eller ammer.

Få litt komfort med et par skiver av vanlig hvitt brød. Men avstå fra å sette noen form for pålegg på den. Brødet vil sop opp giftstoffer som har forårsaket din matforgiftning og å bli kvitt symptomene.

Spis en banan eller to. Bananer har en sunn mengde av kalium, som du sannsynligvis har mistet mye gjennom diaré og oppkast. Mash opp noen bananer og spise hele dagen for å gjøre magen føles mindre kvalm.

Begrens ditt kosthold for å blid retter. Selv om du føler at dine symptomer begynner å lette, bør du avstå fra å spise mat som er salt, tung, fet, krydret, svært rutinert, eller rik. Spise ting som havregryn, kylling suppe, usaltet kjeks og yoghurt, som er svært lys.

Husk å holde riktig hydrert. Diaré som kommer med mat forgiftning kan føre til at kroppen din å bli dehydrert og svekket. Av den grunn, nipp væsker som vann, buljong, sportsdrikke, eplejuice, ingefærøl, eller koffeinfri te ved romtemperatur. Unngå å drikke koffeinholdige drikker.

Hint

  • Unngå restaurant menyelementer som rå egg, rå fisk og rått kjøtt. Pass på at du koker mat før det er gjort. Vask hendene og alt utstyr grundig når du håndterer rått kjøtt, for å unngå krysskontaminering. Se legen din med en gang hvis du opplever symptomer som ikke bedres innen en dag eller som inkluderer blodig avføring eller vanskeligheter med å puste eller svelge.

Tegn og symptomer på matforgiftning Vs. Magen influensa

Tegn og symptomer på matforgiftning Vs.  Magen influensa


Anslagsvis 6-33 millioner mennesker i USA kontrakt matforgiftning hvert år, ifølge Penn State Milton S. Hershey Medical Center College of Medicine. Dessverre er matforgiftning vanskelig å diagnostisere fordi symptomene ligner den vanlige magen influensa.

Relaterte symptomer

Sammenlignbare symptomer på matforgiftning og magen influensa er tretthet, magekramper, diaré, oppkast og feber.

Ulike årsaker

Både matforgiftning og magen influensa faller under gastroenteritt klassifisering, men årsakene er forskjellige. Mat forurenset med bakterier, slik som E. coli eller Salmonella, er den mest vanlige årsak til matforgiftning. Magen influensa er virus-relaterte og overfører fra person-til-person eller gjenstander til folk.

Diagnose

Symptomer og en grundig medisinsk eksamen fastslå en positiv diagnose av magen influensa. Matforgiftning krever ytterligere diagnostiske metoder, for eksempel en avføringsprøve og blodprøver.

Symptomlindring

Symptomer på matforgiftning og mageinfluensa kan bli løst med grunnleggende egenomsorg tiltak. Drikk rikelig med væske for å unngå dehydrering og spise mat som er tørt og lett på magen, slik som toast eller eplemos.

Advarsler

Unngå å ta aspirin og andre smertestillende midler når lidelse med gastroenteritt. Hvis symptomene forverres, for eksempel en topp i feber, økt oppkast eller blodig diaré, søke øyeblikkelig hjelp umiddelbart.

Tegn og symptomer på matforgiftning Fra Peanut Butter

Tegn og symptomer på matforgiftning Fra Peanut Butter


En barndom favoritt snack eller lunsjtid sandwich, bærer peanøttsmør gode minner for mange mennesker. I de senere årene har imidlertid peanøttsmør gjennomført noe langt mindre hyggelig: matforgiftning forårsaket av Salmonella. Kjent for å leger som Salmonella enterokolitt, er denne smertefulle og ofte alvorlig infeksjon av den følsomme slimhinnen i tynntarmen forårsaket av Salmonella bakterier. Du kan forhindre et tilfelle av Salmonella vanligvis ved ganske enkelt å vaske hendene etter at du bruker badet og før du lager mat. Hvis du har vært utsatt for noen med matforgiftning, lære å gjenkjenne de tidlige symptomer på matforgiftning å avverge en alvorlig infeksjon.

Magekramper og svakhet

Ikke overse magekramper eller smerte ledsaget av hevelse eller ømhet. Drikk klare væsker og unngå fast føde. Dette bør lette smerter i en dag eller to. Hvis smertene fortsetter med uforminsket styrke og svakhet oppstår, er det på tide å ringe legen din for å lære hans råd.

Diaré Kvalme og oppkast

Disse ekstremt ubehagelige symptomer på matforgiftning vil føre til dehydrering hvis de vedvarer. Drikk så mye vann som du er i stand til og igjen holde fast føde til et minimum. Ta klar suppe eller buljong. Husk også at diaré og oppkast redusere sårt tiltrengte elektrolytter. Rådfør deg med apoteket for å se hva hun anbefaler for å erstatte elektrolytter hos voksne og barn.

Hodepine Feber og frysninger

Feber med tilhørende frysninger bidrar til en følelse av svakhet. Reduser feber ved å drikke mye vann og ta en over-the-counter feber redusering som aspirin eller paracetamol.

Når å se din lege

Salmonella medfølgende matforgiftning kan raskt bli alvorlig. Overvåke et ellers friskt barn eller voksen til symptomene avtar. Hvis symptomene ikke bedrer seg, søke medisinsk hjelp.

I tilfelle av svært små barn, eldre mennesker, kvinner som er gravide og alle som har en kronisk sykdom eller svekket immunforsvar bør ikke vente når matforgiftning eller Salmonella er mistenkt. Folk i disse høyrisikogrupper bør oppsøke lege med en gang.

Tegn og symptomer på matforgiftning Fra Bad Meat

Tegn og symptomer på matforgiftning Fra Bad Meat


For noen folk, det er ingenting bedre enn å spise en feit, saftig biff eller et stativ med svinekjøtt ribbeina. Men kjøttspisere bør være årvåken om kvaliteten på maten og dens forberedelser som det er en sjanse det kan være forurenset med bakterier. Som kan føre til et tilfelle av matforgiftning, en form for sykdom som tærer med fordøyelsessystemet.

Årsaker til matforgiftning

Bakterier, virus og andre stoffer kan forderve kjøtt og forårsake matforgiftning i alle som bruker den. Mest vanlig er problemet en form for bakterier, slik som salmonella, Clostridium perfringens eller E. coli. Bakterier ofte er funnet på rått kjøtt, men matforgiftning generelt kan unngås hvis du hindre at antall bakterier i å vokse gjennom matlaging og unngå re-forurensende kjøtt ved et uhell å spre bakterier.

Symptomer og tegn på Meat matforgiftning

De vanligste symptomene på matforgiftning forårsaket av dårlig kjøtt inkluderer magekramper, kvalme, diaré og oppkast. Andre symptomer inkluderer frysninger, hodepine, feber og blod i avføringen. De spesifikke tegn kan variere, avhengig av den spesifikke årsaken til kjøttet forurensning. For eksempel kan spise kjøtt forurenset med E. coli forårsake et tilfelle av diaré hos hvilke det er mye blod, men ikke mye avføring. Å spise kjøtt med botulisme kan føre til problemer med å snakke eller svelge. Det kan også utløse et tilfelle av lammelser som sprer seg i hele kroppen, som påvirker din evne til å puste, og potensielt forårsake respirasjonssvikt. Andre tegn på kjøtt matforgiftning kan omfatte smerter i kroppen og synsproblemer, som ser dobbelt eller en følsomhet for lys. Symptomene kan dukke opp alt fra 30 minutter til fire uker etter å ha spist forurenset kjøtt, men de vanligvis dukker opp innen 12 til 72 timer.

Behandling

Vanligvis en person med matforgiftning ikke trenger legehjelp, men det finnes unntak. Du bør oppsøke øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du opplever alvorlige symptomer, inkludert oppkast som varer mer enn 12 timer eller problemer med å puste. En helsepersonell kan foreskrive medisiner, for eksempel antibiotika, eller pumpe giftstoffer ut av magen din om nødvendig. For mildere tilfeller av matforgiftning, inkludert tilfeller forårsaket av dårlig kjøtt, en viktig del av behandlingen er å holde seg hydrert. Drikk vann og andre drikker å bidra til å eliminere giftstoffer og for å erstatte tapt væske og elektrolytter. Du kan også ta over-the-counter medisiner som er spesielt formulert for å lindre ubehaget ved diaré og mageproblemer.

Medisinske Symptomer på Salmonella matforgiftning

Salmonella er en bakterie som påvirker en persons tarmkanalen. Symptomene på salmonella matforgiftning normalt vises innen åtte til 12 timer etter inntak av forurenset mat. Det tar ca 4-7 dager for symptomene til å forsvinne.

Body Pain

Abdominal smerte og magekrampe kan oppstå som et resultat av salmonella. Enkelte personer kan også oppleve hodepine eller smerter i kroppen som ligner på influensa-lignende symptomer.

Diaré

salmonella matforgiftning kan også forårsake diaré. Avføringen vil fremstå som vassen og løs. Til tider vil diaré synes å være blodig. Hvis det vedvarer i mer enn en uke, kontakt lege.

Feber

Hvis en person har blitt infisert av salmonella, kan han kjøre en feber på 100-102 grader. Til tider kan det også være frysninger.

Kvalme

Kvalme, i forbindelse med oppkast er et annet symptom på salmonella matforgiftning. Det er kroppens måte å bli kvitt giftstoffer. Kvalme er vanligvis det første symptomet berørte enkeltpersoner merke til.

Dehydrering

Hvis en person blir dehydrert, til noen tegn lete etter ville være en tørr munn og tunge og øyne som ser ut til å bli senket. Tørkede individer kan også legge merke til en reduksjon i mengden av urin frigjøres, og deres produksjon av tårer kan bli redusert.

Tegn og symptomer på matforgiftning

De fleste stammer av matforgiftning er ikke livstruende, men det er noen få, slik som botulisme og sykdommer forårsaket av marine toksiner, som kan være dødelig. Ofte er matforgiftning resultatet av maten ikke blir riktig håndtert under nedkjøling og matlaging.

Identifikasjon

Tegn og symptomer på matforgiftning kan inkludere magekramper, diaré, feber, utslett, hodepine, slapphet, kvalme og oppkast. En person som lider av matforgiftning kan oppleve noen eller alle av disse symptomene.

Time Frame

Ifølge National Library of Medicine, vil symptomene på vanlig matforgiftning vises innen 2-6 timer etter å ha spist de berørte mat selv om matforgiftning fra fisk kan skje innen 20 til 30 minutter etter å ha spist. De fleste vil komme seg fra matforgiftet innen 24 til 48 timer. Hvis symptomene varer lenger enn 48 timer, bør en lege konsulteres.

Behandling

De fleste mennesker ikke krever medisinsk behandling for å gjenopprette fra matforgiftning. Riktig hjemme behandling stort sett består av å forebygge dehydrering forårsaket av diaré og oppkast. Den berørte bør drikke rikelig med væske unngå koffeinholdige drikkevarer og meieriprodukter som de kan gjøre diaré og dehydrering verre.

Forebygging / løsning

Matforgiftning kan unngås ved å vaske hender og kjøkkenutstyr før du tilbereder mat. Mat skal være skikkelig nedkjølt og tilberedt til en trygg indre temperatur som er 140 grader C for fisk, 160 grader C for storfekjøtt, og 180 grader C for fjørfe. Man bør også unngå å spise matvarer forbi sin utløpsdato eller matvarer med en bortskjemt smak eller lukt.

Advarsel

Ring 911 umiddelbart hvis symptomer inkluderer pustevansker, lammelser, blødning under avføring, sløret tale eller svelgeproblemer. Dette er symptomer på flere farlige former for matforgiftning og krever profesjonell medisinsk behandling.

Hvordan gjenkjenne matforgiftning Symptomer

Hvordan gjenkjenne matforgiftning Symptomer


Matforgiftning rammer millioner av mennesker hvert år, med enkeltsaker som spenner fra svært mild til livstruende. Matforgiftning kan være forårsaket av mat som har blitt forurenset med bakterier, virus eller skadelige kjemikalier. Ved å være i stand til å raskt og nøyaktig gjenkjenne symptomer på matforgiftning, vil du være i stand til å søke medisinsk hjelp og arbeide for en full gjenoppretting.

Bruksanvisning

•  Lær deg å gjenkjenne spesifikke symptomer på matforgiftning, som alle er knyttet til betennelse i mage og tarm på grunn av virus, bakterier eller kjemikalier. Disse symptomene er alvorlige kramper i magen, diaré, oppkast og feber. En av de mest definitive symptomer på matforgiftning er når diaré og oppkast forekommer på samme tid.

Legg merke til symptomer på dehydrering, som er den farligste bivirkningen av matforgiftning, og er et resultat av overdreven væske evakuering gjennom diaré og oppkast. Symptomer på dehydrering inkluderer mangel på energi, mørk urin, kvalme, kramper i armer og ben, tørr munn og nese, svimmelhet og kvalme.

Merk at noen typer matforgiftning kan føre til vanskeligheter med å puste, siden viruset kan delvis lamme lungene. I dette tilfellet, blir øyeblikkelig medisinsk hjelp ikke nødvendig, slik at en pusterøret kan føres inn i luftveiene, mens intravenøse fluider blir administrert.

Gjør deg kjent med forskjellene mellom symptomer på matforgiftning og andre gastrointestinale forstyrrelser. Med matforgiftning, gjør symptomene ikke minske etter at maten er fordøyd, og de kan øke i intensitet som forgiftningen utvikler seg gjennom blodstrømmen. En enkel urolig mage er også sjelden ledsaget av feber, mens tilfeller av matforgiftning er utsatt for høye temperaturer.

Søk øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du opplever noen av symptomene på enten matforgiftning eller dehydrering. Mens mildere tilfeller av matforgiftning kan passere uten medisinsk behandling, mer alvorlige former krever intravenøs væske og antibiotika for å demme effektene av bakterier, virus eller kjemikalier. Gjenkjenne symptomene og søke hjelp før du blir arbeidsufør av effektene av dehydrering.

Vær oppmerksom på symptomer som kan somle i flere uker etter behandling av enkelte typer matforgiftning, som for eksempel salmonella. I mange tilfeller kan disse symptomene ligner leddgikt, med stive ledd og smerter i ekstremiteter.

Tips og advarsler

  • Vær oppmerksom på at symptomer på matforgiftning kan ta litt tid å vises, noe som kan gjøre det vanskelig å fastslå årsaken til forgiftning. Enkelte typer av salmonella, for eksempel, kan ta opp til 72 timer før symptomer.

Hva du skal ta for matforgiftning Symptomer

Matforgiftning stammer fra å spise forurenset eller dårlig forberedt mat, noe som kan resultere i kvalme, oppkast, diaré, muskelkramper og feber. Symptomene vanligvis vare noen dager, og mens de kan gjøre deg ulykkelig, de er sjelden dødelig hvis behandlet på riktig måte. Barn, gravide og eldre bør ta ekstra hensyn når du arbeider med matforgiftning, men. De kjører den største risikoen. Du bør alltid snakke med en lege uansett siden han kan diagnostisere bestemt type matforgiftning lettere. I tillegg til eventuelle behandlinger han foreskriver, kan du ta noen forholdsregler for å dempe symptomene.

Væsker

Oppkast og diaré ta vann ut av kroppen din, noe som medfører fare for dehydrering. Motvirke at ved å ta i vann, Gatorade eller klare brus, for eksempel 7-Up eller ingefærøl. Unngå koffeinholdige drikker - koffein er vanndrivende - og drikke væske i små slurker i stedet for store slurker. Hvis du er bekymret for ernæringsmessige behov, vurdere boller av kylling kjøttkraft eller buljong. Hvis du har problemer med å holde væske ned, suge på chips av is i stedet. Sørg for at brikkene er små nok til å holde fra choking og erstatte dem ofte som du bruker dem.

Foods

Når du lider av matforgiftning, vil du ikke være i stand til å spise mye, og du bør nok vente minst et par timer før du prøver å konsumere noe. Når du gjør det, hold deg til tørt, lett fordøyelig mat og begynne langsomt. Kjeks, toast, gelatin, hvit ris og bananer anbefales. Hold deg unna noe hardere, og slutte å spise hvis du begynner å føle deg kvalm igjen (oppkast tar væsker og ernæring ut av kroppen). Unngå melk og melkeprodukter - de gjør diaré verre - og aldri ta mer enn du føler du kan håndtere.

Medisinering

The Mayo Clinic og andre fagfolk understreker behovet for å unngå anti-diaré medisiner. Selv om det kan lindre symptomene, det reduserer også kroppens evne til å bekjempe bakterier, noe som kan forlenge ildprøve. I visse tilfeller kan antibiotika være nyttig, men det avhenger av hvilken type mat som har forgiftet deg; få legens anbefaling og ikke ta noen antibiotika med mindre han gir deg greit. I sykehus situasjoner, kan de gi deg intravenøs væske, som gir elektrolytter og bidra til å re-hydrat deg raskere enn å ta væske gjennom munnen. Mesteparten av tiden, leger foretrekker å la symptomene passere uten formell medisinsk behandling. De anbefaler hvile i rolige omgivelser nøye overvåking av hydration nivå, og en "glise og bære det" holdning til ting begynner å bli bedre.

Hva er nattesvette et symptom på?

Hva er nattesvette et symptom på?


Å våkne opp i en pool av din egen svette er ubehagelig og urovekkende. Det er flere grunner som måtte forekomme nattesvette. En samtale eller besøk med legen din kan hjelpe deg med å finne ut nøyaktig hva som forårsaker du å svette overdrevet om natten.

Menopause

Mange kvinner som opplever overgangsalderen lider av hetetokter og nattesvette. Menopause oppstår når en kvinner når slutten av hennes reproduktive år og permanent stopper mensen. Denne prosessen kan føre til hormonbalanser å svinge vilt, og skaper fysiske symptomer som nattesvette.

Hyperhidrose

Hyperhidrose er en tilstand som fører til en person til å svette uforutsigbart, for eksempel mens du sover i et rom som er ansett som kult eller behagelig. Ifølge National Institutes of Health, ca 2 til 4 prosent av voksne lider av denne tilstanden. Det er ingen kjent årsak, men tilstanden synes å være arvelige.

Svulster

Visse typer svulster kan føre en person til å oppleve nattesvette. Disse tumorene omfatter de som er forbundet med Hodgkins sykdom (lymfeknute tumorer), karsinoid syndrom (tarmsvulster) eller feokromocytom (binyrene tumorer), hvor hver av disse er en form for kreft. Godartede svulster på deler av endokrine eller nervesystemet kan også produsere nattesvette.

Infeksjon

Noen infeksjoner kan forårsake nattesvette. Disse inkluderer infeksjoner i hjertet (endokarditt) og infeksjoner i bein (osteomyelitt). En infisert byll i leveren, som kalles en pyogenic abscess, også kan føre en person til å svette overdrevet om natten.

Fever

Svette om natten er ofte et symptom på kroppen bekjempelse av feber. En feber kan være forårsaket av flere forskjellige typer av sykdommer, slik som vanlig forkjølelse, en urinveisinfeksjon eller matforgiftning. Denne typen nattesvette vil ende når feberen har gått bort.

Medisiner bivirkninger

Det finnes flere medisiner som kan føre til at du svetter om natten. Legemidler som brukes til kjemoterapi (kreftbehandling) ofte vil produsere denne bivirkningen. Andre typer medikamenter som kan forårsake nattesvette inkluderer antidepressiva, diabetiker medisiner, steroider og noen smertestillende medikamenter.

Symptomer på magesmerter

Abdominal smerte kan omfatte ubehag hvor som helst fra den øvre del av brystet til bekken-området, og kan være forårsaket av en rekke sykdommer, infeksjoner og sykdommer. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic, American Medical Association og National Library of Medicine om symptomer på magesmerter.

Appetitt endringer

Endringer i appetitt er et symptom som ofte følger med magesmerter, ifølge American Medical Association. Abdominal smerte forårsaket av sykdommer som matforgiftning eller gastroentritt kan føre til kvalme og brekninger, som kan være alvorlige, så vel som tap av appetitt eller en metthetsfølelse og fordøyelsesbesvær.

Blødning

Blødning er et symptom på abdominal smerte som kan være et resultat av en alvorlig medisinsk tilstand, ifølge Mayo Clinic. Vaginal blødning kan tyde på en spontanabort eller for tidlig fødsel i en gravid kvinne, mens blod i oppkast eller avføring kan være forårsaket av en infeksjon, betennelse eller ruptur av et internt organ, som krever øyeblikkelig behandling.

Tarm Endringer

Endringer i tarmfunksjonen er et vanlig symptom på magesmerter, ifølge National Library of Medicine. Symptomer som forstoppelse og diaré kan skje før eller på samme tid over buksmerter. En manglende evne til å ha avføring eller mørke, tjæreaktig avføring kan være et tegn på en medisinsk krise.

Kramper

Ifølge Mayo Clinic, kan magesmerter oppstå i varierende grad av intensitet, inkludert sterke smerter ofte referert til som kramper. Kvinner kan oppleve kramper på grunn av premenstruelt syndrom, svangerskap utenfor livmoren eller bekkeninfeksjon, samt fra matbårne sykdommer eller stress.

Gass

Gass kan være ledsaget av oppblåsthet og hevelse, ifølge National Library of Medicine, og babyer med kolikk kan ha gass og en hoven mage. Barn og voksne kan passere gass ofte, noe som er et symptom på magesmerte som kan være relatert til matintoleranse eller spise mat som inneholder mye fiber.

Stivhet

Stivhet av mage muskler er et annet symptom på magesmerter, ifølge National Library of Medicine. Muskel spenninger og stress kan være en årsak til sårhet og stivhet der, så kan luftveisinfeksjoner som lungebetennelse eller hjerteproblemer, inkludert hjerteinfarkt.

Tester for matforgiftning

Selv om den amerikanske matforsyningen er generelt veldig trygg, kan det av og til bli infisert med et utvalg av bakterier. The Centers for Disease Control and Prevention sier anslagsvis 76 millioner mennesker i USA blitt syke av matbårne sykdommer (matforgiftning) årlig. CDC sier 5000 mennesker dør som følge av å spise forurenset mat.

Smittestoffer

Ifølge Mayo Clinic, bakterier, virus og parasitter er de typiske gjerningsmannen av matforgiftning.

Disse smittsomme organismer kan forderve mat når som helst fra den voksende, høsting, foredling og transport av mat til feil håndtering, lagring eller tilberedning av mat når du får den hjem.

Å spise forurenset mat

Det er ikke alltid sikkert at du vil bli syk av å spise skjemt mat. Det avhenger i stor grad på kilden til urenhet, omfanget av forurensning, og din generelle helse og alder. Når folk blir syke, kan alvorlighetsgraden varierer fra bare en kort, mild sykdom til livstruende sykdom.

Symptomer

Matforgiftning symptomer kan begynne noen timer etter å ha spist forurenset element eller ikke før flere dager senere. Mens symptomene kan variere avhengig av bestemt type forurensning, de vanligvis inkluderer kvalme og oppkast, magesmerter, diaré, tretthet og feber.

Det er viktig å oppsøke lege hvis du oppdager blod i avføring eller opplever intense magesmerter. Du bør også søke medisinsk behandling hvis oppkast eller alvorlig diaré vedvarer i mer enn et par dager

Diagnostisering matforgiftning

Hvis du mistenker at du er et offer for matforgiftning, legen din vil foreta en fullstendig fysisk eksamen og se etter tegn på dehydrering. Han eller hun vil ønske å vite nøyaktig hva slags mat du har spist nylig, og hvor lenge du har opplevd symptomer.

Tester for matforgiftning

Legen kan ta en blodprøve, krakk kultur, eller undersøkelse for parasitter for å finne kilden til din matforgiftning.

Hvis legen din ber om en avføringsprøve, vil en laborant forsøke å vokse og identifisere den smittsomme organisme.

CDC sier parasitter kan identifiseres ved å studere avføring under mikroskopet.

Imidlertid, siden virus er altfor liten til å vise mikroskopisk, de er rutinemessig funnet ved å teste avføringsprøver for genetiske markører som angir eksistensen av et bestemt virus.

Diagnostiske utfordringer

Siden mange matbårne forurensninger ikke kan identifiseres gjennom rutinemessige laboratorieprosedyrer, kan de krever høyt spesialiserte og eksperimentelle tester som er kostbart og vanskelig tilgjengelig.

En stor andel av folk som mistenker at de har matforgiftning aldri søke legehjelp, og mange av de som ikke er testet.

CDC anslår at det er 38 tilfeller av salmonellose for hver sak som faktisk er diagnostisert og rapportert til offentlige helsemyndigheter.

Behandling

For det store flertallet av dem som pådrar matforgiftning, vil sykdommen gå sin gang og symptomene forsvinner vanligvis innen 48 timer uten spesiell behandling.

Hvis symptomene er alvorlige på grunn av visse typer bakteriell matforgiftning, kan legen forskrive antibiotika.

Standarden hjem rettsmidler for matforgiftning inkluderer erstatte tapt væske for å unngå dehydrering.

Mineraler som natrium, kalium, kalsium og bidra til å bevare balansen av fluider i kroppen.

Lignende symptomer på multippel sklerose

Multippel sklerose (MS) er en autoimmun sykdom som er preget av din egen immunsystemets gradvis ødeleggelse av nervene 'beskyttende dekke. Ifølge Mayo Clinic, tilstanden oftest rammer kvinner og er mest vanlig hos personer i alderen 20 til 40. Symptomene varierer i samsvar med de nervene som er berørt, og kan etterligne symptomer på andre forhold.

Synsproblemer

Dobbelt syn, uskarpt syn, helt eller delvis tap av syn og smertefulle øyebevegelser (optikusnevritt) er blant de synsforstyrrelser som kan være forårsaket av MS. De kan også være et resultat av grå stær, grønn stær, amenoré (stans i menstruasjon), beinkreft, kreft i hjernen, matforgiftning, aterosklerose, migrene, diabetes, hjerneslag, rundormer, preeklampsi (høyt blodtrykk under svangerskapet), TIA (transient iskemiske anfall), myeloproliferative sykdommer (saktevoksende blodkreft) og varicella zoster virus (helvetesild og vannkopper virus).

Motoriske forstyrrelser

Skjelvinger, unormal gange, muskelkramper og motoriske forstyrrelser er karakteristiske symptomer på MS. Rystelser kan også være forårsaket av viral encefalitt, demens, hypoglykemi, hypertyroidisme eller Parkinsons sykdom. Unormal gange også kan tilskrives til TIA, Parkinsons sykdom eller muskeldystrofi. Muskelkramper kan være forårsaket av anfallslidelser, insektstikk eller bitt, divertikkelsykdom eller hypoparathyroidism (nedsatt funksjon av biskjoldkjertlene). Andre motoriske forstyrrelser kan være forårsaket av matforgiftning, Lyme sykdom, demens, hjernekreft, eller Alzheimers sykdom.

Fatigue

Fatigue er et symptom på mange forskjellige forhold. Dette inkluderer anemi, bein kreft, allergisk rhinitt, angst, kronisk utmattelsessyndrom, aterosklerose, Crohns sykdom, skrumplever, bronkitt, kolorektal kreft, diabetes, cystisk fibrose, hjertesvikt, fibromyalgi, erytem, ​​endokarditt, depresjon, hyperkalemi (høyt kaliumnivå ), heteslag, viral hepatitt, søvnløshet, parasitter, hypoglykemi, leukemi, influensa, migrene, Lyme sykdom, osteomyelitt, perikarditt, mononukleose, myeloproliferative sykdommer, PMS (premenstruelt syndrom), varicella zoster virus, bihulebetennelse, sarkoidose, revmatoid artritt, søvnapné og tuberkulose.

Svakhet / Nummenhet

En eller flere av lemmer kan bli markert svak eller nummen, vanligvis bare på en side av kroppen. Diabetes, frostskader, endokarditt, carpal tunnel syndrom, hypoparathyroidism, matforgiftning, migrene, slag, TIA, kan Raynauds fenomen og Lyme sykdom også presentere dette symptomet.

Smerte og Prikking

MS kan føre til parestesier (prikking) eller smerter i bestemte områder av kroppen din. Smerte kan også være forårsaket av glaukom, cellulitt, frostskader, senebetennelse, hjerneslag, ulcerøs kolitt, sykdommer i neglen, photodermatitis, vorter, varicella zoster virus eller sår. Parestesier kan være forårsaket av slag, hyperkalemi, fibromyalgi eller carpal tunnel syndrom.

Inkontinens og Mood Problems

MS innebærer ofte inkontinensproblemer, blant annet økt frekvens og forstoppelse. Andre forhold som kan forklare disse symptomene er Alzheimers sykdom, overgangsalder, benign prostatahyperplasi, divertikkelsykdom, blindtarmbetennelse, prostatakreft og urinveisinfeksjon. MS er også preget av humørsvingninger, depresjon og manglende evne til å kontrollere følelser. Disse symptomene kan være relatert til anoreksi, Crohns sykdom, bulimi, Alzheimers sykdom, posttraumatisk stresslidelse, hypoglykemi, aterosklerose, seksuell dysfunksjon, hypokondri, søvnapné, anfallslidelser, premenstruelt syndrom og spenningshodepine.

Betraktninger

Hvis du opplever noen uvanlige symptomer, gjøre en avtale for å se din lege. Det er mange medisinske tilstander som kan presentere med lignende symptomer. Kun legen din kan gjøre en nøyaktig diagnose, noe som er avgjørende i å bestemme riktig løpet av behandlingen.

Salmonella enteritidis Symptomer

Salmonella enteritidis er en form av mat forgiftning forårsaket av en bakterie som finnes i rå egg. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), går bakterien eggstokkene av tilsynelatende friske høner, forurensende eggene de lå før skjellene er dannet. Symptomer på Salmonella enteritidis hos mennesker er ubehagelig, men vanligvis forsvinne innen en uke hos ellers friske individer. Salmonella enteritidis kan forårsake alvorlig sykdom hos svært unge og svært gamle.

Typer

Symptomer på akutt Salmonella enteritidis infeksjon er i stor grad begrenset til gastrointestinal (GI) system, selv om en feber kan følge med sykdommen. Symptomer kan være magesmerter, kvalme, oppkast og diaré. Hvis infeksjonen går systemisk - for eksempel hvis det sprer seg til blodstrømmen - symptomene kan være langt mer alvorlige, og kan være livstruende. Symptomer på en systemisk infeksjon, avhenger av de områder av kroppen hvor bakterien sprer seg. Systemiske infeksjoner er uvanlig, men kan forekomme hos personer med underliggende medisinske tilstander, hos barn eller eldre.

Betydning

Hos friske individer, enteritidis matforgiftning fra Salmonella oftest er ikke grunn til alvorlig bekymring. Symptomene forsvinner vanligvis i løpet av få dager. Hvis, derimot, er et tilfelle av matforgiftning fulgt av symptomer andre steder i kroppen, bør en lege konsulteres. Behandling med antibiotika vil vanligvis slå ut bakteriell infeksjon hvor det dukker opp. Unnlatelse av å handle, men kan føre til omfattende infeksjon og til slutt føre til døden.

Betraktninger

Infiserte høner kan legge begge normale egg og andre som er forurenset med bakterien. For å hindre smitte, hender og kokeutstyr bør vaskes grundig etter noen form for kontakt med egg. Unngå å spise rå egg av seg selv eller i noen tilberedt mat, og spise kokt mat omgående hvis de inneholder egg. Viktigste, egg bør være grundig kokt før de blir spist.

Time Frame

Symptomer på Salmonella enteritidis begynner vanligvis alt fra 12 til 72 timer etter å ha spist mat eller drikker laget med forurensede egg. Varigheten av GI symptomer varierer vanligvis 4-7 dager. Ellers friske folk vanligvis kan lide gjennom sykdommen uten antibiotikabehandling. Systemisk infeksjon kan være mye lengre i varighet og langt mer alvorlig. Hvis en infeksjon synes å ha spredt utover mage-tarmkanalen, en person bør søke øyeblikkelig medisinsk hjelp.

Misforståelse

Et egg forurenset med salmonella er forskjellig fra et egg som har bortskjemt, så ikke forvent å kunne identifisere forurensede egg ved lukt eller utseende. Det er lurt, men å kaste noen egg som er sprukket eller skitne og å kjøle de andre til du er klar til å koke dem.

Blindtarmbetennelse symptomer hos barn

Blindtarmbetennelse symptomer hos barn

Ifølge Journal of American Medical Association (JAMA), er blindtarmbetennelse mindre vanlig hos barn under seks år enn det er hos eldre barn og voksne, men det er ikke uhørt. Uansett hvilken alder barnet er, ta hensyn til klager og tegn på magesmerter og feile på siden av forsiktighet hvis barnet ditt har en alvorlig magesmerter som ikke går bort.

Biologi

Vedlegget er en liten, fingerlignende organ som festes til tykktarmen. Tillegget ligger i nedre høyre kvadrant av abdomen, tjener ingen identifiserbar hensikt og med mindre det blir infisert, det går ubemerket. Den del av tillegget som oppfyller tykktarmen er et åpent rør. I sjeldne tilfeller kan en liten mengde av avføring seg fast i åpningen av tillegget og stivne, noe som resulterer i blokkering, betennelser og infeksjoner. I noen tilfeller, leger ikke klarer å finne årsaken til den infiserte organ.

Første symptomene

Et eldre barn kan klage over kramper eller en murrende smerte rundt navlen som strekker seg nedover, mot nedre høyre side av magen. En yngre barn kan holde magen, krølle meg sammen og gråte. Kvalme eller oppkast kan følge med smerte, noe som gjør foreldre tror magen influensa eller matforgiftning er den skyldige. I tillegg kan en lav grad av feber og diaré være til stede.

Progresjon

Som barnets blindtarm fortsetter å hovne opp, blir smertene intense. Hos barn under to år, ukontrollerbar gråt og en hoven mage kan være til stede. Siden disse er også symptomer på andre alvorlige lidelser, er umiddelbar medisinsk behandling avgjørende. Eldre barn kan være i stand til å uttrykke alvorlighetsgraden av smerte. Innen en til tre dager etter utbruddet av barnets symptomer, kan en infisert vedlegg briste, sprer smitte inn i bukhulen. Hvis dette skjer, kan barnets feber pigg.

Diagnose

Symptomer på blindtarmbetennelse hos et barn er et medisinsk nødstilfelle. En infisert vedlegg vil ikke leges av seg selv og legen din vil ønske å planlegge kirurgi så snart som mulig å fjerne det før det sprekker. Når barnet ditt når sykehus eller klinikk, vil legen utføre en underlivs eksamen og han kan bestille en CAT scan, røntgen, blodprøver og en urinprøve for å fastslå om tillegget er infisert.

Komplikasjoner

En betent blindtarm kan sprekke hvis den ikke er fjernet. Når dette skjer, blir situasjonen mer farlig som smitte fra sprukket blindtarm sprer seg i bukhulen. Med moderne antibiotika behandlinger, er en sprukket blindtarm vanligvis behandles, selv om det fortsatt kan være en dødelig komplikasjon.

Prognose

Kirurgi for å fjerne en betent blindtarm er relativt enkel og barnet kan forlate sykehuset innen to eller tre dager med instruksjoner om hvordan å samle krefter hjemme. Hvis vedlegget sprukket før operasjonen, vil barnet forbli i sykehuset før legen mener infeksjonen er under kontroll.

Hvordan bli kvitt av matforgiftning i Kids

Bli kvitt matforgiftning i barna i hovedsak innebærer å la kroppen helbrede seg selv naturlig og holde barnet hydrert. Holde barn så behagelig som mulig, og å være veldig betryggende er også svært nyttig. Mens de fleste tilfeller av matforgiftning er milde og kan overvinnes i 24 til 48 timer, hvis barnet ditt har blodig eller alvorlig diaré, forverring dehydrering, ikke-gastrointestinale symptomer, eller hvis matforgiftning har vært forårsaket av sopp eller skalldyr, ta kontakt med din lege umiddelbart.

Hvordan bli kvitt av matforgiftning i Kids

•  Sørg for at barnet har lett, rask tilgang til et basseng eller toalett for oppkast og diaré. Dette er kroppens måte å eliminere giftstoffer, så oppmuntre barnet til å tillate at dette skal skje hvis han føler trang. Det er best å unngå å bruke antiemetisk eller kvalmestillende medikamenter.

Opprettholde god hydrering og redusere magesyre ved å ha barnet nippe til vann, utvannet eplejuice, te, ingefærøl, eller pediatriske elektrolytt drinker (kun etter lege anbefaling). God hydrering vil også bidra til å skylle giftstoffer fra kroppen.

Monitor barnet for feber. Hvis feberen er over 102 grader Fahrenheit, kan du behandle det med over-the-counter paracetamol eller ibuprofen. Hvis det er over 104 grader Fahrenheit og kommer ikke ned etter å behandle det med medisiner, bør du kontakte legen din. Hvis det er over 105 grader Fahrenheit, kan du kontakte legen din umiddelbart.

Merk: Kontakt lege med en gang om feber hos barn under 2 år.

Redusere eller fjerne distraksjoner og oppmuntre barnet til å lese eller spille rolig i sengen, og prøve å holde barnet så behagelig som mulig, slik at han kan hvile skikkelig. Mens vi sover, våre organer arbeide mer effektivt til å bekjempe infeksjoner og giftstoffer, så hvile er avgjørende for å bli kvitt matforgiftning.

Utdanne barnet om trygg mat vaner som å vaske hendene etter bruk av bad og før du spiser. Også lærer dem om farene ved å spise rå egg, kjøtt eller fjærfe for å bidra til å forhindre matforgiftning i fremtiden.

Tegn og symptomer på Salmonella i en Toddler

Salmonella er en årsak til matforgiftning og er vanligvis et resultat av inntak av rå eller kokt mat. Enkelte dyr, for eksempel skilpadder og andre reptiler, kan også bære salmonellabakterier. Salmonella er vanlig hos barn under 5 år gammel. Tegn på salmonella vises vanligvis ca 24 timer etter å ha blitt utsatt. Salmonella kan føre til alvorlig sykdom hos småbarn, så det er viktig gjenkjenne tegn og symptomer på salmonella.

Fever

En pjokk som opplever tegn til salmonella vil vanligvis ha en feber mellom 100 og 102 grader Fahrenheit. En salmonella infeksjon kan også føre til Tyfoidfeber, noe som kan forårsake skade i kroppen, som fører til mer alvorlige tilstander som lungebetennelse og hjernehinnebetennelse.

Diaré og dehydrering

En pjokk infisert med salmonella vil ha diaré som vil vanligvis vare fra 24 til 72 timer. Den diaré vil vanligvis være ikke-blodig og forekommende flere ganger per dag. Mer alvorlige tilfeller kan innebære blodig avføring og hyppigere utbrudd av diaré. Dehydrering kan skje, så det er viktig å holde pjokk godt hydrert.

Kvalme og oppkast

Kvalme og oppkast er andre symptomer på salmonella hos småbarn. Kvalme og oppkast kan forekomme i løpet av 24 timer etter inntak av rå eller kokt mat. Kvalme og oppkast vil trolig være ledsaget av magekramper, som kan være alvorlige.

Andre symptomer

Salmonella kan føre til at pjokk å ha en hodepine samt muskel-og leddsmerter. Barnet kan oppleve tretthet som kan vare lenge etter de andre symptomene avtar.

Irritabel tarm syndrom Symptomer og årsaker

Irritabel tarm syndrom (IBS) er en fordøyelseskanal lidelse som resulterer i kroniske mage ubehag og smerte. Ifølge Mayo Clinic, nesten 20 prosent av amerikanske voksne har irritabel tarm symptomer. Symptomene og årsakene til irritabel tarm kan behandles med medisiner og atferdsendringer som endring av kosthold og stressmestring.

Magesmerter

Magesmerter og kramper er symptomer på irritabel tarm-syndrom som kan være alvorlig og begrense en persons evne til å utføre daglige aktiviteter.

Nedsatt tarmfunksjonen

Alvorlig diaré som veksler med forstoppelse er et symptom på irritabel tarm-syndrom og kan ikke svarer godt til typiske hjem rettsmidler og medisinske behandlinger.

Gass

Gas (flatulens) og abdominal oppblåsthet er symptomer på irritabel tarm som kan være ubehagelig og pinlig.

Mat utløser

Ifølge Mayo Clinic, visse typer matvarer som meieri, koffeinholdige drikker og alkohol kan utløse eller forårsake irritabel tarm syndrom.

Stress

Belastende livshendelser eller uvanlig daglig stress på grunn av arbeid, familie eller økonomi kan forverre symptomene på irritabel tarm.

Infeksjoner

Irritabel tarm kan være forårsaket av sykdommer og infeksjoner i fordøyelsessystemet som gastroenteritt eller matforgiftning.

Hormoner

Hormonelle svingninger i kvinner kan forårsake eller forverre symptomer på irritabel tarm, spesielt i dagene før menstruasjon.