Digidexo.com

micro svulst hypofysen

Symptomer på hypofyse Problemer i en Teen Boy

Symptomer på hypofyse Problemer i en Teen Boy


Hormoner styrer starten av puberteten, prosessen som flytter barna inn i seksuell modenhet. De blir styrt av hypofysen, en liten organ i bunnen av hjernen som er en del av det endokrine systemet. Når prosessen med puberteten er forsinket eller avbrutt, vil en tenåring gutt viser symptomer som krever medisinsk vurdering av hypofysen fungerer.

Mangel på vekst

En mannlig tenåring som er ikke å ha en ungdom vekst sprute og hvis sex organer er ikke å bli moden stiller en mangel på veksthormon. Årsaken kan være hypofyse dvergvekst, en av flere typer av dvergvekst, resultatet av for lite sekresjon av veksthormon eller mangel på respons. Mindre vanlig, kan hypofysen dvergvekst være forårsaket av trauma, slik som et fall eller ved en godartet svulst hypofysen. Disse svulstene er ganske vanlig og sjelden føre til problemer hvis de ikke forstyrrer hormon funksjon.

Sekundære kjønnskarakteristika

Sekundært kjønnskarakteristikum inkluderer muskelvekst, utseende av kropp og ansiktshår og utvidelse av strupehodet, forårsaker mannsstemmer for å utdype. En tenåring som ikke ser disse utviklings skiltene bør undersøkes.

Giantism

Et overskudd av veksthormon sekresjon i en tenåringsgutt vanligvis er forårsaket av en godartet svulst kalles et adenom. Hvis venstre ubehandlet, er resultatet giantism, bokstavelig talt overdimensjonert høyde. En av de mest kjente tilfeller i den medisinske litteraturen er en mann hvis fødsel høyde og vekt var normal, men han vokste til 8 meter, 11 inches før han døde i en alder av 22.

Akromegali

Hvis en tenåring allerede har gått gjennom puberteten og vekstplater på endene av hans ben har stengt, kan mye veksthormon sekresjon føre akromegali. I tillegg til uvanlig tallness, inkluderer symptomer utvidelse av føtter, hender, nese, lepper og kjeve, forårsaker noen deformasjon av utseende. Andre symptomer er svette, kroppslukt, leddsmerter, heshet og fortykkelse av huden. Egnet behandling kan stanse prosessen.

Thyroid Issues

En forstyrrelse av thyroid-stimulerende hormon (TSH), som er ansvarlig for metabolismen, kan være forårsaket av et hypofyse problem. Symptomene varierer. En tenåring som alltid er trøtt, har gått opp i vekt, mistet noe hår, kan ikke tolerere kulde og er generelt irritabel kan ha for lite TSH, mens en tenåring som ikke får sove, er hyperaktiv, engstelig, og noen ganger i en mental tåke viser symptomer på for mye TSH. Hormonbehandling kan være nødvendig.

Uspesifikke symptomer

Hypofysen problemer kan også føre til en rekke uspesifikke symptomer, inkludert hodepine, oppkast, synsproblemer, intens sult eller vekttap.

Svulster i hypofysen og erektil dysfunksjon

Svulster i hypofysen er uvanlige vekster inne i hypofysen, som i stor grad styrer kroppens produksjon av hormoner. Noen personer med disse svulstene opplever erektil dysfunksjon som et symptom på visse endringer inne i hypofysen.

Fakta

Ifølge University of Maryland Medical Center, produserer hypofysen hormoner som utøver bestemmende innflytelse på andre strukturer i det endokrine (hormon) system. Disse strukturene inkluderer testiklene, eggstokkene og skjoldbruskkjertelen og binyrene.

Svulster i hypofysen

De fleste svulster i hypofysen er ikke kreft, ifølge Mayo Clinic. Imidlertid kan disse vekster produserer hormoner på egenhånd, og skaper ubalanse som berører forskjellige deler av kroppen.

Prolactinomas og Ereksjonsproblemer

Svulster som produserer hormonet prolaktin (prolactinomas) kan utløse en tilstand som kalles hypogonadisme (lavt testosteron). Symptomer på hypogonadisme inkluderer erektil dysfunksjon (impotens), sammen med infertilitet, mangel på seksuell interesse og unormal brystutvikling (gynekomasti).

Medisiner

Merck Manuals Online Medical Library og Mayo Clinic liste flere medisiner for lindring av prolactinoma symptomer, inkludert kabergolin (Dostinex), bromokriptin (Parlodel) og pergolid. Disse forbindelsene oppnå sin effekt ved å redusere prolaktin produksjon og krymper svulsten.

Betraktninger

Kvinner kan også utvikle prolactinomas, med symptomer som melkeaktig brystsekresjon og uregelmessig eller ikke-eksisterende menstruasjon.

Svulster i hypofysen

Hypofysen holder hormoner som frigjøres fra hypothalamus. Hypofysen frigjør hormoner basert på sensorer i kroppen. Når en svulst finnes, kan kjertelen slipper for mye hormon, eller det kan holde hormon når det trengs. Svulster er ikke alltid kreft, men de bør fjernes når diagnostisert.

Symptomer

Det er flere symptomer på en hypofyse tumor. Fordi hypofysen styrer hormoner, de typiske symptomene er feber, slapphet, tretthet eller selv beslag.

Årsaker

Svulster i hypofysen er generelt arvelig. Noen miljøfaktorer som giftstoffer og dårlig ernæring kan også skape svulster.

Diagnose

De mest vanlige testene er gjennom stoffet og urin evaluering. Hjernen imaging skanner er også nyttig å oppdage svulster.

Behandling

Den vanligste behandlingen er kirurgi. For å avlaste overskytende eller manglende hormoner, fjerner en kirurg vekster for å tillate hypofysen til å gå tilbake til normal-funksjon.

Mestring

For pasienter med alvorlige bivirkninger, er det nødvendig terapi og støtte fra familien. Svulster i hypofysen er ikke alltid livstruende, så ta kontakt med legen din for riktige prosedyrer og behandling.

Hvordan diagnostisere svulster i hypofysen

Hvordan diagnostisere svulster i hypofysen


Hypofysen er en ertestor kjertel på undersiden av hjernen. Svulster i hypofysen eller adenomer, er svært vanskelig å diagnostisere fordi det er så mange symptomer som ligner på andre sykdommer. Overraskende, har forskere funnet ut at 1 av 5 mennesker har en hypofyse svulst av noe slag. Hvis diagnostisert og behandlet tidlig de er ikke sannsynlig å være farlig. Nesten alle svulster i hypofysen er godartet.

Bruksanvisning

•  Gi legen din med familien din historie om familiemedlemmer som har hatt svulster i hypofysen, flere nyrestein, hypoglykemi, magesår eller andre relevante plager. Fortell ham hvis du lider av symptomer som seksuell dysfunksjon, vekst problemer, alvorlige synsproblemer, lett blåmerker eller en rekke andre forhold, enten enkeltvis eller i klynger.

La legen teste deg for sentralnervesystemet (CNS) lidelser. Noen av testene inkluderer sjekke reflekser, motorikk, balanse og koordinasjon. Din mentale tilstand er vurdert i evalueringen siden svulster i hypofysen kan føre til depresjon. Hvis legen mistenker dine symptomer kan signalisere en hypofyse adenoid må du gjennomgå ytterligere testing.

Planlegge en MR og / eller en CAT scan. Disse identifisere de fleste makro adenomer og mikro adenomer, selv om det er noen altfor små for påvisning av denne metoden typer. Blod- og urinprøver vil bli gjort for å kontrollere nivået av ulike hormoner for å se om det er en mangel eller overskudd.

Vurdere å ha en Spinal Tap utføres dersom andre tester er mangelfulle. Denne fremgangsmåten består av å ha spinalfluid ekstrahert fra ryggmargen, og deretter testet med hensyn til stoffer som er til stede sammen med noen typer av tumorer. Den eneste sikre måten å diagnostisere en hypofyse svulst er å ha en biopsi gjort. Dette gir også legen din den informasjonen han trenger for å bestemme løpet av behandlingen.

Ha lege sjekk for invasjon av omkringliggende vev hvis du har blitt diagnostisert med en hypofyse svulst. Bare 2 prosent av disse svulstene er aggressive, men du bør være sikker på den nærliggende vev har ikke blitt påvirket. Du og legen din må også se etter tegn til tilbakefall hvis du har hatt en operasjon for å fjerne svulsten, fordi det er vanskelig å trekke den helt.

Svulster i hypofysen og Thyroid

En frisk skjoldbruskkjertelen, avhenger av en normal hypofysen. Derfor kan svulster på hypofysen føre til en skjoldbrusk lidelse. Men i henhold til hypofyse Network Association (PNA), svulster i hypofysen er vanligvis godartet og lar seg behandle.

Funksjon

I henhold til PNA, hypofysen direkte påvirker skjoldbruskkjertelen helse ved fremstilling av hormoner. Disse hormonene er kalt TSH, eller skjoldbrusk-stimulerende hormoner.

Årsak

PNA rapporterer at svulster i hypofysen kan skyldes hodeskader, infeksjoner, stråling, eller hjernebetennelse.

Symptomer

Ifølge neurosurgerytoday.org, kan symptomer på en hypofysetumor inkluderer tidlig menopause, unormal perioder, leddsmerter, depresjon, hyppig hodepine, plutselige vektendringer, overdreven tretthet, synsproblemer, osteoporose, sensitiv hud, carpal tunnel syndrom, og kvalme. Noen av disse symptomene er lik den for en skjoldbruskforstyrrelse.

Prognose

PNA rapporterer at du vil sannsynligvis overleve svulster i hypofysen hvis de oppdages tidlig. Imidlertid kan sen påvisning føre til blindhet, skjoldbrusk sykdom, brain dysfunction, eller død i alvorlige tilfeller.

Forebygging / løsning

Hypofysen svulster behandles med kirurgi, medisiner eller strålebehandling. Dersom hypofysen blir ødelagt under disse prosessene, vil kroppen din mangler TSH, og skjoldbruskkjertelen kan bli over-aktiv. Derfor er det viktig at skjoldbruskkjertelen blir behandlet i forbindelse med hypofysen.

Hva er årsaken til en svulst på hypofysen?

Hva er årsaken til en svulst på hypofysen?


Hypofysen er en kjertel som ligger i hjernen. Det blir ofte kalt "master kjertelen" fordi det regulerer mange kroppsfunksjoner som blodtrykket, reproduksjon, metabolisme, skjoldbruskkjertelen funksjon og væskenivåer. Når svulster utvikler seg i hypofysen, de forstyrrer disse funksjonene som kan ha alvorlige konsekvenser for pasientenes helse.

Frekvens

Én av fem mennesker har svulster i hypofysen og omtrent femten prosent av alle hjernesvulster er svulster i hypofysen. Flertallet av svulster i hypofysen er godartet.

Årsaker

Årsakene til svulster i hypofysen er ukjent, men genetikk antas å spille en rolle. En familiehistorie med lavt blodsukker, adrenal svulster, svulster i hypofysen, magesår, hyperparatyreoidisme og nyrestein øke muligheten for at en pasient kan utvikle en svulst.

Arvelighet

En arvelig tilstand som kalles Multiple endokrine neoplasi, type 1 (MEN 1) kan forårsake svulster i hypofysen samt svulster i andre områder av kroppen. Pasienter med MEN 1 har en genetisk mutasjon i sitt DNA som gjør at svulster å utvikle. Symptomer på menn1 kan starte i barndommen, men topp mellom 20 og 30. Kvinner er mer sannsynlig å ha MEN en enn menn.

Symptomer

Det er så mange symptomer for svulster i hypofysen at de ofte går udiagnostisert. Imidlertid bør testing for en hypofysetumor vurderes hvis tre eller flere av følgende gjelde: infertilitet, seksuelle problemer, depresjon, galaktoré (amming), vekstproblemer, osteoporose, carpal tunnel syndrom, ledd maling, uregelmessig eller fraværende menstruasjon, tidlig overgangsalder , lett blåmerker, muskelsvakhet eller tretthet.

Diagnose

En hypofysetumor er diagnostisert via blod arbeid og noen ganger urinanalyse. En MR kan være nødvendig også. Genetiske tester kan påvise DNA mutasjoner som forårsaker svulster i hypofysen.

Behandling

Behandlingen er kirurgi sammen med stråling eller kjemoterapi. Noen ganger stråling eller cellegift er gjort uten kirurgi. I visse tilfeller kan intet gjøres for annet enn for å observere tumoren. Medisiner er gitt for å erstatte hormoner ikke lenger produseres av hypofysen.

Prognose

Pasienter som behandles for svulster i hypofysen gjøre det bra, selv om medisinering kan være nødvendig for resten av livet. Venstre ubehandlet, kan svulster i hypofysen føre til høyt blodtrykk og andre helseproblemer som kan være dødelig.

Hvordan leve med hypofysen Svulster

Svulster i hypofysen er unormale vekster som sitter i hypofysen. Hvis du lider danne svulster i hypofysen betyr det at du sannsynligvis opplever hodepine, synstap, nasal drenering, kvalme og oppkast, kramper, tretthet og weakness.Pituitary svulster påvirker kroppen din fysisk og biokjemisk. De produserer hormoner som kaster din biokjemi av kilter. Behandling for denne type svulst er sentrert rundt å fjerne eller stoppe veksten av tumor.Since svulstene påvirke andre områder av kroppen din, er det noen ting som du trenger å gjøre for å være i stand til å leve med dem. Denne artikkelen skisserer det for deg.

Bruksanvisning

Utdanne deg selv

•  Utdanne deg selv om forholdene og hva den kan gjøre for kroppen din. Rådføre seg med en lege. Hvis fjerning ikke er mulig, så du blir nødt til å leve med de effekter som svulstene vil ha på din biokjemi. Den beste tingen å gjøre er å være forberedt på det som kommer.

Informere familiemedlemmer og venner om sykdommen og symptomer. De trenger å vite hva kroppen din er, eller muligens vil bli, går gjennom.

Vær forberedt på de hormonelle endringer i kroppen din. Hvis du har en fungerende hypofysetumor så er det noen hormoner som du må være klar over. Den ene er den adrenokortikotropt hormon. Dette hormonet hjelpemidler i produksjonen av kortisol med vil føre til vektøkning rundt midsection, rundhet av ansiktet, høyt blodtrykk, strekkmerker, blåmerker, muskelsvakhet og tynning av din skin.Another hormon som kan produseres er veksthormon som vil forårsake forstørrede hender og føtter, overdreven svetting, høyt blodtrykk og hjerteproblemer. Hos barn, vil de ha en akselererende vekstmønster. Den andre hormon som produseres er prolaktin. For mye prolaktin vil redusere den normale produksjonen av kjønnshormoner. Det betyr at kvinner vil ha mindre østrogen og mindre testosteron for menn. Kvinner vil muligens oppleve uregelmessige menstruasjonssykluser og utflod fra brystene. Menn kunne ha forstørret brystene, erektil dysfunksjon, infertilitet og et tap i sexlysten.

Bli med i en støttegruppe. Legen kan vite av en slik gruppe, siden de vanligvis er sponset av sykehuset. Snakke med folk som arbeider med det samme du er vil hjelpe når du prøver å takle bivirkningene. Dette er en god måte å få emosjonell støtte og få verdifull informasjon.

Godartet svulster i hypofysen hos barn

Hypofysen er ansvarlig for de fleste av de hormoner essensielle for vekst og utvikling av menneskekroppen. Svulster i dette området av hjernen først og fremst forekommer hos barn og unge. Ifølge American Cancer Society, "Nesten alle svulster i hypofysen er godartet," men på grunn av viktigheten av kjertel og hormonene den produserer, disse svulstene kan fortsatt skape kaos på utvikling og vekst av rammede barn og unge.

Grunnleggende

Ligger bak og mellom øynene, er hypofysen omtrent på størrelse med en ert. Denne lille kjertelen kontrollerer produksjonen av hormoner som er involvert i stoffskiftet, blodtrykket, seksualitet, reproduksjon og diverse andre kroppsfunksjoner. Hypofysen regulerer også aktiviteten av andre kjertler gjennom resten av kroppen.

Svulster

En svulst på hypofysen vil bli klassifisert som enten sekretorisk, noe som fører til at kjertelen til å produsere for mye av et bestemt hormon, eller nonsecretory, som truer på grunn av sin størrelse. Om svulsten er sekretorisk eller nonsecretory, oppstår tre generelle problemer fra sin utvikling: hypersekresjon, hyposecretion og tumormasse effekter.

Hypersekresjon oppstår når det er en overproduksjon av visse hormoner.

Hyposecretion oppstår når det er en underproduksjon av viktige hormoner. Denne tilstanden kan oppstå i en nonsecretory eller sekretorisk tumor.

Tumor-massevirkninger oppstår når tumoren blir så stort at det gjelder trykk til områder og organer rundt pakkboksen. Disse områdene inkluderer okulær nerve og øyne, og andre områder av hjernen.

Symptomer

Fordi hypofysen kontroller og effekter så mye av kroppsfunksjonen, kan en hvilken som helst avbrudd til aktiviteten av kjertelen påvirker veksten, humør, fokusering og konsentrasjon. Også på grunn av sitt brede spekter av funksjoner, varierer symptomene for hypofysen svulster basert på størrelse, beliggenhet og den resulterende trykk. For eksempel kan en svulst som resulterer i press på synsnerven føre til synsproblemer og hodepine.

Generelle symptomer assosiert med svulster er tretthet, oppkast, hodepine, overdreven svetting, tap av matlyst, forsinket vekst og svimmelhet. Imidlertid er de fleste av symptomene ofte relatert til hormon-produksjonsproblemer. Hormon-produksjonsproblemer fører til en rekke symptomer, seksuell utvikling fra langsom til Cushings syndrom eller fedme.

Diagnose og testing

Det finnes en rekke tester og taktikk for å oppdage svulster på hypofysen. For store svulster, kan legene bruke en X-ray, computertomografi scan eller magnetisk resonans skanning. For mindre svulster, leger forsøker å påvise hormonmangler eller unormalt. Leger kan bruke blod- eller urinprøver eller en glukosetoleransetest. Av og til en invasiv prosedyre kan være nødvendig for å påvise en hypofyse svulst. For denne testen, leger bruker ofte en dårligere petrosal sinus prøvetaking. KidsNeeds.com beskriver en mindreverdig petrosal sinus prøvetaking som når "en radiolog setter spesielle kateter fra lysken årer i fartøyene som drenerer hypofysen øverst i halsen og trekker blod for måling av hormonet at svulsten utskiller."

Behandling

Godartede tumorer hypofysen vil ikke spre seg til andre deler av kroppen, og er generelt langsomme til å utvikle seg. Dette betyr at når en svulst har blitt diagnostisert, kan legene bruke en rekke behandlinger. Hvert alternativ er avhengig av størrelsen og posisjonen av tumoren. Noen leger vil foreslå fjerning av tumoren via mikro (en operasjon utført under et kirurgisk mikroskop). Andre alternativer omfatter strålebehandling, medikamenter eller en kombinasjon av disse behandlinger.

Leger kan også foreskrive behandlinger eller medisiner for bivirkninger relatert til hypofysen svulster. Disse behandlingene kan erstatte manglende eller stimulere hormoner, eller redusere produksjonen av visse hormoner.

Svulster i hypofysen og Cushings syndrom

Cushings syndrom er forårsaket av en overproduksjon av kortisol i kroppen. Denne tilstanden kan være forårsaket av tumorer som vokser på hypofysen.

Betydning

Cushings syndrom er forårsaket av svulster i hypofysen. Om lag 70 prosent av Cushings syndrom tilfeller blir til slutt diagnostisert som Cushings sykdom.

Identifikasjon

Personer som lider av Cushings syndrom har ofte en oppblåst mage med tynne armer og ben. De kan lide av hodepine, depresjon, akne, uforklarlig vektøkning, og overdreven ansiktshår hos kvinner blant andre symptomer.

Effekter

Symptomene på Cushings syndrom ikke er direkte forårsaket av svulster i hypofysen. Snarere symptomene er en effekt av for mye kortisol i kroppen, noe som kan skade vevet over tid.

Behandling

Cushings sykdom er behandlet ved kirurgisk fjerning av svulster i hypofysen. Denne operasjonen har en suksessrate på 80 prosent, og kan gjentas ved første forsøk er mislykket.

Advarsel

Cushings sykdom kan forårsake død, hvis den forblir ubehandlet. De som lider med symptomer på denne sykdommen skal til lege for å finne årsaken og begynne riktig behandling.

Svulster i hypofysen: Tegn og symptomer

Pituitære tumorer kan forårsake forskjellige symptomer, fra et fysisk trykk til en biokjemisk reaksjon inne i legemet. Symptomene avhenge av tumortype, og hvorvidt den er "å fungere," eller fremstilling av hormoner.

Tumor Trykk

Svulster som er ca ½ tommers eller større i størrelse kan føre til betydelig fysisk press. Dette utgjør et lidende med hodepine, synstap og nasal drenering.

Adrenokortikotropt hormon-produserende Svulster

Adrenokortikotropt hormoner føre binyrene til å produsere overflødig kortisol. Vektøkning, lilla strekkmerker, muskelsvakhet, tretthet, høyt blodtrykk og forhøyet blodsukker er alle symptomer på overskytende kortisol.

Veksthormon-produserende svulster

Mye veksthormon produksjonen kan føre coarsened ansiktstrekk, høyt blodtrykk og hjertesykdommer. Unormalt store hender eller føtter er også symptomer på veksthormonproduserende svulster.

Prolactin-produserende Svulster

Mengden av kjønnshormoner i kroppene til både menn og kvinner er redusert i de med Prolaktinproduserende svulster. Dette fører til ulike symptomer hos menn og kvinner. Prolaktin er oftest assosiert med amming hos ammende kvinner, så kvinner med høye nivåer vil oppleve uregelmessig menstruasjon og melkeaktig utflod fra brystene. Prolaktin vil føre til menn for å utvikle forstørret brystene, infertilitet og erektil dysfunksjon.

Thyroid-stimulerende hormon Svulster

I noen tilfeller kan en hypofysetumor være ansvarlig for hypertyreose, en overaktiv skjoldbrusk sykdom som forårsaker plutselig vekttap, rask hjerterytme og irritabilitet. Dette er fordi den frembringer tumor thyroid-stimulerende hormoner.

Cushings sykdom & Svulster

Cushings syndrom, også kalt hyperkortisolisme, er en medisinsk tilstand forårsaket av langvarig eksponering for høye nivåer av kortisol i kroppen. Skjønt knyttet til fedme og diabetes, tumorer også forårsake Cushings.

Definisjon

Cushings sykdom er Cushings syndrom forårsaket av slimdannende tumorer, mens Cushings syndrom er begrepet som brukes for Cushings forårsaket av alle andre tumorer og betingelser.

Symptomer

Symptomer på Cushings syndrom og sykdom varierer, men de vanligste er akne, ryggsmerter eller skjelettsmerter, samling av fett mellom skulderbladene, svake muskler, og overkroppen fedme med tynne armer og ben. Kvinner kan oppleve hårvekst i ansiktet og kroppen og uregelmessig menstruasjon.

Hypofysen Adenomer

Svulster som påvirker hypofysen i hjernen, kalt hypofysen adenomer, føre til hormonelle hypersekresjon, eller overproduksjon av visse hormoner. Overflødig ACTH hormoner føre til Cushings sykdom som hormonet signaliserer binyrene til å produsere kortisol.

ACTH-produserende Svulster

Kreft, ACTH-produserende svulster ligger utenfor hypofysen, kalt ektopisk ACTH-syndrom, også kan føre til Cushings syndrom som de oppfordrer utgivelsen av overflødig kortisol.

Adrenal Adenomer

Godartede adrenal svulster, kjent som adenomer, føre til at kjertlene til å frigjøre overflødig kortisol i blodet.

Adrenal Carcinom

Mindre vanlig enn adenomer, karsinomer er kreft adrenal svulster som forårsaker Cushings syndrom. Kreftcellene utskiller høye nivåer av adrenalin hormoner, inkludert kortisol og androgen (mannlig hormon).

Hypofysen Disorders alvorlig Sinus infeksjoner

Hypofysen Disorders alvorlig Sinus infeksjoner


Selv om hypofysen er omtrent på størrelse med en ert, er det ansvarlig for store funksjoner --- som veksthastighet og hvor mye kraft som kreves for å pumpe blod gjennom arteriene, ifølge Merck Manual Home Edition. På grunn av hvor kjertelen sitter, bihuleproblemer --- for eksempel en kronisk infeksjon --- kan være dødelig, ifølge nonprofit hypofyse Network Association.

Grunnleggende

Sinus er luftfylte strukturer i skallen rundt nesegangene, ifølge Mayo Clinic. Dr. Bechara Y. Ghorabed, en spesialist på Øre --- Head and Neck Surgery i Houston, forteller at det er åtte slike hulrom: to frontal bihulene over øynene, to overkjevens bihulene under øynene, to ethmoid bihuler mellom øynene og nesen, og sphenoid bihulene --- ved senteret av skallen gjemt bak nesen og øynene. Hypofysen sitter rett bak sphenoid sinus, ifølge Mayo Clinic.

Bihulebetennelse

Når du har en infeksjon i bihulene, de tidligere ledige hulrom fylle opp med slim. Du vet du har en infeksjon, fordi det kan være vanskelig å puste, og du vil føle press foran ansiktet og rundt øynene. Noen ganger denne infeksjonen kan utvikle seg til noe mer alvorlig --- bihulebetennelse. Det er ikke ansett for å være på dette stadiet før du har hatt en infeksjon i åtte uker eller mer, ifølge Mayo Clinic.

Cavernous sinustrombose

Når du har cavernous sinus trombose, kan bihulebetennelse være å klandre for hypofysen problemer. I 30 prosent av alle tilfeller av denne dødelige og sjelden tilstand, pasienten hadde en underliggende infeksjon i enten ethmoid eller sphenoid bihulene, ifølge Merck Manual Professional. Hvis bihulebetennelse er årsaken, må du gjennomgå en operasjon for å ha slim drenert fra hulrommet. En 30 prosent av de med CST utvikle hypopituitarisme --- en tilstand der glanden er ikke i stand til å gjøre tilstrekkelig av ett eller flere hormoner som er nødvendige for basiskroppsfunksjoner, ifølge Mayo Clinic.

Hypopituitarisme

Hvis du har hypopituitarisme, vil du føle deg svak og sliten. Du kan ikke ønsker å spise, men du vil ønske å drikke vann --- mye av det, ifølge Mayo Clinic. Du kan også oppleve seksuelle eller reproduktive problemer; menn kan miste interessen for sex og kvinner kan slutte å ha perioder. Hvis enkelte symptomer som hodepine, problemer med å se og forvirring oppstår, kan det hende at hypofysen være blødning, som er et medisinsk nødstilfelle. Det er antatt at de anaerobe bakterier ansvarlig for noen alvorlige tilfeller av bihulebetennelse føre CST og den resulterende hypopituitarisme, ifølge Merck Manual Professional.

Abscess

En pussfylte masse omgitt av betennelse, kjent som en abscess, kan utvikle seg på hypofysen. Denne abscess har vært knyttet til bihulebetennelse, spesielt en infeksjon som involverer sphenoid sinus, ifølge medisinske organisasjoner, inkludert Kinas Sinlau Christian Hospital avdeling av diagnostisk radiologi, hvis funn ble omtalt i utgaven av den kinesiske Journal of Radiology 2005. Det hevder disse svært sjeldne massene er ofte forveksles med svulster i hypofysen. Selv dødelig, symptomene er ofte svært subtile, som hodepine. Som med andre bihulebetennelse-bedt hypofysen forhold, må det berørte området tømmes kirurgisk.

Hva er forholdet mellom testosteron og hypofysen?

Hypofysen er liten anatomisk struktur i hjernen, som ligger umiddelbart under hypothalamus, som regulerer dens aktivitet. Hormoner som produseres av hypofysen regulerer funksjonene til viktige organer, inkludert testiklene.

Hypothalamus-hypofyse-gonader (HPG) Axis

Som et nært beslektede endokrine enhet, hypothalamus, hypofysen og gonadene kontroll utvikling av primære og sekundære kjønnskarakteristika, spermatogenese og reproduksjon.

Fysiologi

Hypotalamus utskiller gonadotropinfrigjørende hormon (GnRH), som i sin tur stimulerer hypofysen for å frigjøre follikkelstimulerende hormon (FSH) og luteiniserende hormon (LH). Hos menn ber LH testiklene til å produsere testosteron, mens FSH stimulerer produksjon av sædceller. GnRH og LH utslipp er undertrykt via negativ feedback loop av testosteron.

Testosteronnivå

I løpet av puberteten, overspenning GnRH produksjon, fører til en dramatisk økning i testosteronnivå og utvikling av sekundære kjønnskarakteristika. Testosteronnivå nå det høyeste punktet kort tid etter puberteten og holde seg på disse konsentrasjonene til omtrent fjerde tiår. En veldig gradvis nedgang etterpå er ledsaget av en svak økning i LH og FSH.

HPG Axis dysfunksjon

Forstyrrelse sammen noen segment av HPG aksen kan utløse i hypogonadisme, eller testosteronmangel, hos menn. Primær hypogonadisme oppstår når testiklene ikke klarer å produsere nok testosteron. Sekundær hypogonadisme innebærer dysfunksjon av hypofyse eller hypothalamus.

Hypogonadisme Etiology

Hypogonadisme kan tilskrives en rekke årsaker, blant annet forstyrrelser i sentralnervesystemet, svulster, alkoholisme, strålebehandling, kjemoterapi, genetiske avvik, systemiske sykdommer, eksponering for giftige kjemikalier og syntetiske østrogener, fedme og tung marihuana bruk, blant andre.

Hvordan diagnostisere nevroendokrine svulster

Hvordan diagnostisere nevroendokrine svulster


Nevroendokrine svulster oppstår fra celler som frigjør hormoner som svar på nevrale stimuli. De er mer formelt kjent som flere endokrine neoplasmas (Menn) og oppstår vanligvis i bukspyttkjertelen øyceller og hypofysen. Nevroendokrine svulster er preget av hyperfunctioning av fremre hypofysen, bukspyttkjertelen holmer og parathryroid kjertler. De har også marg thyroid karsinomer (MTCS) og feokromocytomer. Følgende trinn viser hvordan diagnostisere nevroendokrine svulster.

Bruksanvisning

•  Observer de første symptomene på menns. Det vanligste symptomet er hyperparatyreoidisme, men noen pasienter kan presentere seg med Zollinger-Ellison syndrom først. Den gastrinoma kan forårsake magesmerter og diaré.

Forvent det kliniske bildet å være avhengig av hvilke hormoner blir utskilt i overkant. Hyperparatyreoidisme er assosiert med bein misdannelser og mild hyperkalsemi, en glukagonom forårsaker hyperglykemi og en insulinoma forårsaker hypoglykemi. En hypofysetumor kan forårsake hodepine og synsvansker, blant andre problemer.

Skaffe laboratorieresultater basert på den bestemte plasseringen av menn. Svulster i hypofysen føre til en vedvarende økning av somatotropin under en oral glukose utfordring. Insulinomer kan forårsake forhøyede konsentrasjoner av C-peptid, serum insulin og proinsulin. Et serum gastrin-nivå som er større enn 115 ng / ml er forenlig med en gastrinoma.

Utfør Magnetic Resonance Imaging (MRI) og computertomografi (CT) for svulster i hypofysen og insulinomer etter de biokjemiske studier. Gastrinomer er best undersøkt med en somatostatin-reseptoren scintigrafi (SRS), som er 70 til 90 prosent følsom.

Undersøk mistenke celler histologisk. De forventede resultater er avhengig av det spesifikke kjertel som studeres, men de vil generelt oppvise en viss grad av hyperplasi.

Hypofysen hjernesvulst Symptomer

Hypofysen, som ligger i hjernen, går rolig om sin virksomhet for å kontrollere kritiske hormoner som trengs av kroppen. Omtrent på størrelse med en ert, er det ofte kalt "master kjertelen" siden det forteller andre kjertler hvor mye hormon å produsere. Selv om de fleste svulster i hypofysen er godartet, noen kan vokse seg stor og legge press på hypofysen og omkringliggende områder av hjernen. Andre svulster i hypofysen kan påvirke hormonproduksjonen, som har en betydelig innvirkning på kroppen. Anerkjennelse av symptomene er kritisk til tidlig diagnose og vellykket behandling.

Typer svulster i hypofysen

Svulster på hypofysen faller inn i to kategorier. Den første er en sekretorisk tumor, som også er referert til som en funksjon tumor. Denne type av tumor er ansvarlig for over-produksjon av hormoner. Den andre typen hypofysetumor kalles non-sekretorisk og ofte fører til problemer på grunn av sin størrelse. Et ikke-sekretorisk tumor presser på omkringliggende områder av hjernen. Begge typer svulster kan være vanskelig å diagnostisere fordi symptomene ikke er konsistent fra person til person.

Sekretoriske Tumor Symptomer

En type sekretorisk svulst stimulerer binyrene, slik at det skaper for mye kortisol, forårsaker muskelsvakhet, vektøkning og ansikts rundhet. En annen skaper for mye veksthormon, forårsaker utvidelse av føtter og hender, overdreven svetting og hjertesykdommer. Noen svulster føre til for mye prolaktin som skal opprettes, noe som reduserer østrogen og testosteron hos kvinner og menn. Ikke-gravide kvinner kan produsere brystmelk mens menn kan oppleve infertilitet, impotens og forstørret brystene. Andre svulster produserer for mye thyroid-stimulerende hormon, forårsaker hypertyreose som bringer rask hjerterytme, nervøsitet og plutselig vekttap.

Non-Sekretoriske Tumor Symptomer

Denne type tumor er relatert til dets størrelse. Som det vokser, den presser på hypofysen og omkringliggende områder i hjernen. Hypofysen kan slutte å lage nok hormoner og forårsake hypopituitarism. Symptomer inkluderer vekttap, overdreven urinmengde og tørste, kvalme og tretthet. Noen svulster trykker på synsnerven og føre til synstap, kvalme og hodepine.

Årsaker

Årsaken til hypofysen tumorer er ukjent selv om en liten prosent synes å være arvelig. En lidelse som kalles multippel endokrin neoplasisa I (MEN I) er antatt å være involvert. Denne tilstanden er arvelig og påvirker flere av de endokrine kjertler som skjoldbruskkjertelen, bukspyttkjertelen, parathyroid, binyrer og hypofyse. En annen arvelig sykdom antas å øke sannsynligheten for svulster i hypofysen er Carney kompleks. Dette er en sjelden og arvelig tilstand som forårsaker svulster i endokrine kjertler, hjerte, nerver og hud.

Behandling

Behandlingen er avhengig av størrelse og type svulst, hvis det skaper hormoner, har spredd seg til hjernen, eller det er problemer med synet. Kirurgi er vanligvis brukes til å fjerne svulsten hvis det forårsaker synstap på grunn av press på synsnerven. Strålebehandling brukes også etter kirurgi eller som en hovedbehandling. Foreskrevet medisiner inkluderer kabergolin (Dostinex) og bromokriptin (Parlodel), som kan krympe visse svulster og blokkere dreven frigjøring av hormoner.

Hva er en svulst markør i skjoldbruskkjertelen?

Hva er en svulst markør i skjoldbruskkjertelen?


Behandling for de fleste skjoldbrusk kreft innebærer fjerning av skjoldbruskkjertelen (tyreoidektomi), ofte etterfulgt av radioaktivt jod for å ødelegge eventuelle gjenværende skjoldbruskvevet.

Tyroglobulin er et protein produsert bare av thryoid kjertel. Etter total tyreoidektomi og ablasjon, bør tyreoglobulin (Tg) således være nesten umulig å oppdage i blodet. Økende nivåer av Tg etterbehandling gir et generelt pålitelig markør for tilbakevendende papillær eller follikulær kreft i skjoldbruskkjertelen i fravær av gjenværende friske skjoldbruskvevet.

Follow-Up

Godt differensiert skjoldbrusk kreft (papillær og follikulær typer) utgjør omtrent 90 prosent av alle diagnostiserte tilfeller av skjoldbruskkjertelen karsinom. Disse svulstene vanligvis vokser sakte og svarer godt til målrettet terapi, og prognosen for de fleste av pasientene er utmerket.

Mens tilbakefall er vanligvis svært behandles, er flittig oppfølging er nødvendig for livet, som skjoldbruskkjertelkreft kan dukke opp igjen flere tiår etter første behandling.

Ablasjon

En "total" thyroidectomy later vanligvis bak en rest av skjoldbruskvevet. Derfor, radioaktivt jod, tilt unikt til skjoldbrusk celler, deretter oralt etter operasjonen for å ødelegge denne levningen vev. Foruten å redusere sjansene for tilbakefall, har denne behandlingen fordelen av å gjøre tyreoglobulin en utmerket svulst markør. Hvis noen tyroideavev gjenstår imidlertid, har Tg måling liten prognostisk verdi.

Antistoffer

Automimmune stoffskiftesykdommer (Hashimotos tyreoiditt) er vanlig hos pasienter med skjoldbrusk kreft og ofte fører til at kroppen til å produsere antistoffer mot tyreoglobulin, som gjør Tg screening upålitelig.
Heldigvis følgende thyroidectomy, kroppen gradvis slutter å produsere disse antistoffer i de fleste tilfeller. Således Tg kan være en nyttig markør tumor selv hos pasienter med autoimmune thyroid sykdom.

Tg-testing bør alltid gjøres i forbindelse med screening for antistoffer, som en retur av antistoffer kan også bety en retur av kreft.

Lave tyreoglobulinnivåer umiddelbart etter ablasjon er regnet som en positiv prognostisk faktor.

TSH

Thyroid-stimulerende hormon (TSH) fremstilles ved hypofysen til å regulere skjoldbrusk produksjon av hormoner. Etter tyreoidektomi, er skjoldbruskkjertelhormon gitt i pilleform og TSH nivåer er bevisst holdt svært lav (undertrykket) for å unngå å stimulere vekst av skjoldbruskkjertelen kreftceller.

Midlertidig heve TSH til unaturlig høye nivåer er det første trinnet i screening for tilbakevendende skjoldbruskkjertelkreft. Den standard protokoll som brukes til å involvere uker med hva mange pasienter som referert til som "hypothyroid hell," hvori skjoldbruskkjertelhormon ble holdt tilbake, noe som resulterer i ubehagelige symptomer slik som ekstrem tretthet, irritabilitet og vektøkning.

Tilgjengeligheten av injiserbare rekombinant TSH har sterkt forenklet prosessen med skanning og Tg måling for tyroideacancer, slik at de kan fortsette skjoldbruskkjertelhormon uten avbrudd eller vesentlige bivirkninger.

Fremskritt

Nyere studier har vist Tg blodprøve for å være en effektiv barometer for skjoldbruskkjertelkreft tilbakefall i moderat lav risiko pasienter. En enkel blodtest, utføres periodisk i forbindelse med injiserbar TSH, har således fortrengt vanlig skanning av radioaktivt jod i mange overlevende, unngå behovet for lav-jod diett og "hypo hell."

Hypofyse svulst og graviditet

Hypofyse svulst og graviditet


Svulster i hypofysen påvirker kvinner oftere enn menn, og i løpet av svangerskapet, bør det utvises ekstra forsiktighet for å behandle disse svulstene og deres symptomer. Forstå symptomer og behandlingsalternativene er første skritt mot en sikker måte å behandle din hypofysetumor under svangerskapet. I tillegg forstørrer hypofysen under svangerskapet, så symptomene kan vedvare eller bli verre.

Identifikasjon

Prolactinoma --- den vanligste typen av hypofysetumor --- er forårsaket av for mye prolaktin i blodet eller ved trykket av tumor på omgivende vev. Hormonet prolaktin er hormonet ansvarlig for å produsere morsmelk i en gravide og ammende kvinner.

Små, godartede svulster i hypofysen er vanlig blant allmennheten, i henhold til de nasjonale Endokrine og metabolske sykdommer Information Services. Men symptomatisk prolactinomas er relativt uvanlig, og de forekommer oftere hos kvinner. Selv om årsakene er ukjent, disse svulstene er vanligvis ikke genetisk.

Effekter

Når hypofysen blir for stor, kan symptomer som hodepine og synsforstyrrelser. Høye nivåer av prolaktin kan påvirke fruktbarhet og menstruasjon. I tillegg kan ikke-gravide eller barselkvinner produsere morsmelk. Kvinner med svulster i hypofysen kan oppleve tap av libido og vaginal tørrhet.

Behandling under graviditeten

National endokrine og metabolske sykdommer Informasjon tjenester anbefaler diskutere behandlingsalternativer med legen din før du blir gravid. Hun kan be om en MR-undersøkelse for å vurdere størrelsen på svulsten og en synsundersøkelse for å måle synsfelt.

I en normal graviditet, forstørrer hypofysen og prolaktin produksjonen øker, slik at kvinner som lider av prolactinoma kan oppleve denne veksten enda mer. Mindre enn 3 prosent av berørte gravide kvinner med svulster i hypofysen vil oppleve symptomer på tumorvekst, for eksempel hodepine og tåkesyn. Hos gravide kvinner med store prolactinomas --- svulster i hypofysen --- risiko for symptomatisk tumorvekst er om lag 30 prosent.

Medisiner

Den medisiner bromokriptin og kabergolin brukes behandle svulster i hypofysen. Tidlig i svangerskapet, er både medisiner fortsatt ansett som trygt; imidlertid ikke blitt etablert sikkerhet gjennom hele svangerskapet. Bromocriptine har en lengre registrering av sikkerhet tidlig i svangerskapet, så når du prøver gravid, bør du vurdere å bruke bromokriptin stedet for kabergolin.

Betraktninger

Gjennom hele svangerskapet, kan du forvente å se en endokrinolog hver to måneder til asses tumorvekst. Kontakt din endokrinolog hvis du utvikler symptomer på tumorvekst, for eksempel hodepine, synsforstyrrelser, kvalme, oppkast, overdreven tørste eller urinering eller ekstrem apati. Medisiner kan ha for å bli gjeninnsatt og ytterligere behandling kan være nødvendig hvis det oppstår symptomer og vedvarer i svangerskapet.

Hypofysen kirurgi komplikasjoner

To klasser av slimdannende tumorer finnes: sekretoriske, hvor tumorene produsere overskuddsmengder av hypofysehormoner; eller non-sekretorisk, som ikke skiller ut overflødig hormoner, men hvis størrelse eller plassering kan nødvendiggjøre fjerning. Mens medisiner er ofte utgangspunktet anbefalt for hypofysetumor behandling, kirurgi ofte anbefales dersom svulsten ikke reagerer godt på behandlingen.

Kirurgisk prosedyre

Hypofysen ligger i sella, som ligger i bunnen av hodeskallen. Derfor er den kirurgiske metode i mange tilfeller gjennom sphenoid sinus, som er en lomme hulrom som ligger bak nesen. En kirurg vil da sette inn en liten, tynn endoskop med et kamera på slutten for å visualisere området og finne hypofysen. Hvis svulsten er stor, er det kuttet i mindre biter og deretter trukket ut gjennom sinus hulrom.

Skade på hypofysen

Ifølge The Nevroendokrine Clinical Center og hypofysetumor Center ved Harvard University, den vanligste komplikasjonen assosiert med hypofysen kirurgi er skade på hypofysen selv. Fordi en svulst kan noen ganger antyde seg rundt nervene i hypofysen, kan fjerne svulsten skade kjertelen selv. Hvis det oppstår skade, kan en kirurg foreskrive hormon medisiner, for eksempel kortisol, veksthormon, østrogen eller testosteron.

Diabetes insipidus

Dersom svulsten ble plassert på den bakre delen av hypofysen, kan skade på området føre til en tilstand som kalles diabetes insipidus. Denne tilstanden oppstår hos 1 til 2 prosent av hypofysen kirurgi pasienter, ifølge The Nevroendokrine Clinical Center og hypofysetumor Center. Symptomer på denne tilstanden er ofte behov for å urinere og sterk tørste. Disse symptomene kan kontrolleres med medisiner, og ofte forsvinner i løpet av de første 1 til 2 uker etter operasjonen, ifølge American Cancer Society.

Carotisar Damage

Selv om dette skjer i en meget liten brøkdel av hypofyse kirurgi tilfeller kan carotis bli skadet under operasjonen. Arteriene er plassert på hver side av hypofysen og kan føre til hjerneslag eller død hvis den ikke behandles raskt.

I tillegg til blødninger i halspulsåren, noen ganger ikke alle av tumoren kan fjernes på grunn av sin plassering på sella. Når dette skjer, kan svulsten noen ganger blø i sella, noe som kan føre til blodpropper som resulterer i midlertidig synstap. En annen kirurgisk inngrep ofte er nødvendig for å fjerne klumper.

Spinalvæske lekkasje

Hvis en hypofysetumor må fjernes fra spinalvæske, kan fluidet lekke inn i membranene som er rundt hjernen (hjernehinnene), noe som fører til en infeksjon kjent som meningitt. Denne type lekkasje krever ekstra operasjon for å reparere. Ifølge The Nevroendokrine Clinical Center og hypofysetumor Center, oppstår det spinalvæske lekkasje i anslagsvis 1 prosent av alle hypofyse svulst fjerning operasjoner.

Om pedunculated Fibroid Svulster

Muskelknuter i medisinske termer er kjent som leiomyomata. Ingen vet hva som forårsaker fibroid svulster. Fibroider er glatte muskelceller i uterus som er sammensatt av nøyaktig den samme type vev som utgjør livmoren. Vanligvis er imidlertid en fibroid dekket med et annet band av vevet, og blir uavhengig av livmoren. Naturlig og holistisk helse utøvere ofte tror at fibroidvev vekst er naturens måte å isolere skadelig vev i kroppen, som en måte å beskytte kroppen fra giftstoffer som kan resultere fra dårlig kosthold og miljøhensyn som hormon behandlet biff, forurensning, og blyeksponering , som ikke kan skilles ut fra kroppen.

Definisjon

Den pedunculated type fibroider er festet til livmoren av en stilk-type formasjon. De noen ganger etterligne ovarietumorer grunn av sin posisjon og plassering. Ofte er de ser ut til å se ut som store baller på utsiden av livmoren når sett under ultralyd eller annen visuell teknologi. Noen ganger, selv med avanserte bildeteknikker som en CT scan eller MR er det ofte umulig å skille mellom denne type fibroid og en ovarian svulst eller cyste.

Effekter

Kvinner som har pedunculated fibroids kommer ofte til kirurgi for den enkle hensikt å bli diagnostisert. Imidlertid, hvis kirurgen er konservative, vil han bare fjerne fibroid, mens, vil en mer aggressiv lege ofte ønsker å fjerne ovarier og uterus, samt, når dette er vanligvis ikke angitt eller nødvendig.

Symptomer

Kvinner som har pedunculated fibroids vanligvis har svært begrensede symptomer. De enten føler ingenting i det hele tatt, eller hvis fibroid er å trykke på en annen indre organ, kan de oppleve noen kramper eller kvalme og oppkast. Hvis smertene fra pedunculated fibroid er en skarp, kan stilken formasjon være kronglete, og dette kan føre til alvorlige magesmerter. Dette ville være en medisinsk og kirurgisk tilfelle. Hvis du opplever alvorlige og skarpe magesmerter med alle typer fibroid, ikke nøl med å søke legehjelp.

Funksjoner

Små og selv store pedunculated fibroids kan gå ubemerket for år i mange kvinner, før de har en bekken eksamen eller ultralyd. Chance er, dine perioder vil forbli den samme, og du vil ikke oppleve noen smerter eller andre symptomer. Fibroids vokse dramatisk i løpet av den tiden av perimenopause eller tidsperioden rett før overgangsalderen, på grunn av dominans av østrogen, og de vil vanligvis krympe etter overgangsalderen er fullført, noe som er typen som kroppens måte å helbrede seg selv.

Behandling Alternativer

Det er mange behandlingsalternativer for pedunculated fibroids, samt andre typer fibroids. Først og fremst er det mest populære alternativet for å gjøre noe i det hele tatt. En vente-og-se-holdning vil ofte være nok i arbeidet med pedunculated fibroids som ikke forårsaker noen åpenlys eller plagsomme symptomer. En kosttilskudd endring eller alternativ tilnærming vil ofte bidra til å balansere østrogen i kroppen, samt øke energien i bekkenområdet. Mange av disse endringene kan gjøres med akupunktur, kinesiske urter, fytoøstrogener som linfrø, kosttilskudd endring, samt balansere østrogen kosttilskudd.

Hormonelle alternativer

Det er hormonelle alternativer som kan bidra til å motvirke østrogen dominans i kroppen, som igjen kan bidra til å krympe pedunculated fibroids. Progesteron krem ​​hjelper med østrogen dominans, og kan brukes på huden én gang eller to ganger om dagen, i tre uker på og deretter tre uker fri. P-piller er en annen hormonell alternativ som kan bidra til å regulere hormonnivået i kroppen, hvor østrogen dominans er en faktor. Lupron injeksjoner opptre på hypofysen, og skape en tilstand av kunstig overgangsalder i kroppen, noe som vil krympe fibroids. Bivirkninger inkluderer alle symptomer på overgangsalder, som hetetokter, vaginal tørrhet og bentap.

Potensiell

Det er også flere kirurgiske alternativer for å fjerne muskelknuter i særdeleshet, myomectomy, embolisering, og til slutt, hysterektomi, som bør være en siste utvei. Rådfør deg med din lege eller naturlig helsepersonell for å finne det beste løpet av handlingen for å håndtere dine pedunculated fibroids.

Micro Bead pute for nakkesmerter

Micro Bead pute for nakkesmerter


Micro perle puter er fylt med små isopor perler som flate ut under press og utvide når trykket fjernes. Mikro perle pute støtte beveger seg med den sovende, lindrer muskelspenninger og lindrer hode og nakkesmerter.

Fordeler

Mikro perle stuffing gir hode og nakke støtte og smertelindring ved å tilpasse seg uansett posisjon den sovende foruts. Selv de med nakkesmerter fra nakkesleng eller spenningshodepine smerte har rapportert lettelse fra sove på mikro perle puter. Mikro perler er hypoallergene, slik at mer luftsirkulasjon enn ned eller skum fyllinger og motstå mold, mugg og bakterier.

Funksjon

Mikro perler støtte hodet og halsen uten å bli kuttet til en gitt form som en skum pute. Noen lider som en gang brukt flere forskjellige former av skum pute finne at en micro perle pute lindrer smertene mer effektivt.

Funksjoner

Mikro perler tilbake til sin opprinnelige form så puten trenger aldri å bli oppfluffing som en dunpute. Det fortsetter å gi støtte og nakke smertelindring hele natten uten justering.

Putevar

Micro perle puter vanligvis kommer med en tilpasset cover, men mange brukere rapporterer at en ved hjelp av en standard putevar gjør at mikro perler til å bevege seg mer fritt og mer effektivt å forme rundt hode og nakke. De som finner ut at fastere støtte lindrer nakkesmerter bedre kan ønske å bruke mikro perle pute tilpassede dekselet.

Betraktninger

Noen førstegangsbrukere rapporterer at det tar litt tid å venne seg til annen følelse av å sove på puten mikro perle fylling, men det lindrer nakkesmerter kommer vanligvis i løpet av få dager å sove på mikro perle pute.

Advarsel

Sjekk etiketten før vask. Dekslene kan være vaskbare, men noen mikro perle puter kan bli skadet av hvitvasking.