Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne symptomer på en Cluster Hodepine

En klynge hodepine er ofte identifisert som den mest smertefulle hodepine kjent mann. Noen migrenepasienter kan ta unntak til den påstanden. Imidlertid bør det legges merke til at personer har faktisk selvmord på grunn av intensiteten av clusterhodepine smerte. Et klasehodepine kommer ofte i en serie over en lengre tidsperiode. Det kan vare i dager, uker eller måneder. I motsetning til en migrene, men som kan forekomme bak begge øynene og rundt hele hodet, er et cluster hodepine vanligvis sentrert bak ett øye eller på en side av hodet. Det begynner raskt og kan nå maks intensitet før den lidende selv innser hva som skjer. Mens denne type hodepine er sjelden, er det viktig å kjenne til symptomene av tilstanden.

Hvordan gjenkjenne symptomer på en Cluster Hodepine

•  Identifiser hevelse i ansiktet. Selv om slike symptomer kan være tegn på noe annet, cluster hodepine lider ofte har hevelse rundt øyne og nese i tillegg. Det kan være en av de tidligste symptomene på at en hodepine er i ferd med å begynne. Hevelse kan utvide til nasal området forårsaker rennende eller stoppet opp nesen. Folk som ikke har en kald eller rutine allergi ofte synes dette å være et tidlig symptom på cluster hodepine. Noen lider kan også finne det ganske vanskelig å puste. Hvis det skjer, bør lege ringt etter assistanse.

Se etter uvanlig rødhet. Begge øynene eller bare den ene på den siden hvor smerten er lokalisert kan være rød og kan rive opp lett. Huden i ansiktet kan også vises spyles. Hvis feberen ikke er involvert, kan dette være en tidlig indikasjon på at hodepine er i ferd med å begynne.

Rapport ukontrollerte kald svette. Deler eller hele kroppen kan svette voldsomt. Som oftest er disse begrenset til hodet området, men det er ikke alltid tilfelle, spesielt hvis feber er involvert i ligningen.

Rapport sterk, stabil, kjedelig, skarp og selv brennende smerte som tar tak i løpet av sekunder og vare i minutter eller timer. Identifiser hvilken side av hodet er mest smertefulle. Med et cluster hodepine, smerte er vanligvis lokalisert på den ene siden, selv om svelling og andre symptomer kan smitte over på den andre siden. Denne informasjonen vil være nøkkelen til å hjelpe en lege gjøre en riktig diagnose.

Forvent flere hodepine. Cluster hodepine kan dukke opp i løpet av timer av hverandre og kan kjøre i sykluser over uker eller måneder. En lang strekning av tid vil imidlertid kunne skje mellom sykluser.

6. Slutte å røyke. Mange cluster hodepine lider er langtidsrøykere.

Hint

  • Legg merke til et mønster med hensyn til tid på døgnet. Cluster hodepine noen ganger begynne rundt samme tid, også om natten (innen tre eller fire timer med å sovne).
  • Kvalme og oppkast kan forekomme sammen med et cluster hodepine på grunn av smerte involvert.
  • Oppsøk en skikkelig diagnose fra en nevrolog med erfaring i feltet.
  • Følg legens instruksjoner til punkt og prikke med hensyn til behandling og medisinering.