Digidexo.com

forhindre dht fortynning av håret

Hvordan stoppe DHT Naturligvis

Den økte produksjonen av metabolitten dihydrotestosteron (DHT) er den viktigste årsaken til de fleste menns hårtap. DHT oppstår når enzymer i huden og hodebunnen kommer i kontakt med testosteron. Når dette skjer, blir hår-vekstsyklusen avbrytes og feilaktige signaler sendes til hjernen. Hårsekkene deretter krympe og få håret til å falle ut. Det er flere måter å naturlig redusere DHT produksjon.

Hvordan stoppe DHT Naturligvis

•  Ta grønn te kapsler. Grønn te inneholder katekiner og flavonoler som kan redusere DHT og kolesterol. Ta to tabletter en time før måltider for maksimal effekt. Effekten av en grønn te tablett er lik syv kopper grønn te.

Spis rikelig med soyabønner. Soyabønner inneholder den organiske forbindelsen isoflavoner som hindrer over produksjonen av DHT. Tofu har det høyeste beløpet av isoflavoner. Konsumere minst fire tofu retter i uken.

Påfør gresskar frø olje til hodebunnen før sengetid for to til fire måneder. Når anvendt generøst til hodebunnen, stopper denne oljen produksjonen av DHT. Det hemmer også DHT gjennom leveren.

Ta nesle tabletter daglig. Bortsett fra det har helbredende egenskaper, reduserer denne urten DHT og tykner håret. Nettle kan legge igjen en bitter smak i munnen, så alltid drikke to glass vann med hver tablett.

Ta så Palmetto kapsler to ganger daglig. Saw Palmetto hindrer DHT fra forming og tillater mer proteiner å trenge hårsekkene, noe som resulterer i tykkere hår.

Hvorfor jeg mister håret Everyday Do?

Hvorfor jeg mister håret Everyday Do?


De fleste mennesker mister alt fra 50 til 100 hårsekker hver dag, ifølge Mayo Foundation for medisinsk utdanning og forskning. Hvert hår går gjennom en typisk syklus: en innledende vekstfase, en overgang og et hvile scenen og vil da falle ut for å starte syklusen igjen. Om lag 85 prosent av hårsekkene på hodet ditt er i vekstperioden, mens den andre 15 prosent er i hvile eller ikke-voksende overgang.

Vekst Stage (anagenfasen)

I denne fasen er celler raskt multiplisere, og legger til den generelle skaftet av håret. Håret vil fortsette å vokse med en hastighet på ca 1 cm hver måned (eller 28 dager). Vekst stadium av hår varierer, avhengig av hvor på kroppen håret er. Ben og arm hår har kortere vekststadier enn hår på hodet, og det er derfor håret fra hodebunnen vokser lenger.

Transitional Stage (catagenfasen)

Under den katagene fasen, vil håret slutter å vokse og faktisk krympe i diameter (1/6 av sin normale diameter) som det går over til hvilefase. Som håret krymper, bryter det bort fra det som er kjent som håret papilla, eller helt nederst i hårsekken som inneholder blodtilførselen.

Hvile Stage (telogen fase)

Hår fortsetter å være sovende eller ikke vokse, under hvilefasen. Denne fasen kan vare fra 3 til 4 måneder. Når denne fasen er fullført, vil hårsekken gjenforenes med håret papilla og begynne veksten scenen igjen. På denne tiden, vil det nye håret begynner å presse ut den gamle hår, forårsaker den til å falle fra hodebunnen.

Årsaker til Unaturlig Håravfall

Håret kan gå tapt på grunn av både medisinske problemer, og fra fysisk skade på håret. For eksempel alvorlige hormonelle ubalanser (muligens fra fødsel eller prevensjon hos kvinner), et protein-mangelfullt kosthold, alvorlig sykdom som kreft eller influensa og alvorlig stress kan alle ha en effekt på samlet hårvekst og kan føre til hårtap .
Hår som er mishandlet kan også være utsatt for hårtap. Vever og hår fletter som trekker håret for hardt kan skade roten av håret og få den til å komme ut tidlig.

Forebygging / løsning

Selv om alle mennesker opplever hårtap som de blir eldre, er det måter å hindre overdreven hårtap. For eksempel vil forbruke tilstrekkelig proteiner og vitaminer og mineraler for å stimulere hårvekst. I tillegg kan begrense bruken av fletter og vever bidra til å forhindre fysisk skade på håret ditt og holde håret og hodebunnen sunnere.

Hva som forårsaker tenåringer til å miste håret?

Hva som forårsaker tenåringer til å miste håret?

Hva som forårsaker tenåringer til å miste håret

Selv om problemet med håravfall er oftest assosiert med voksne, er håravfall blant tenåringer ikke en uvanlig forekomst. Likevel, kan tap av hår i ens tenårene være en urovekkende opplevelse siden å ha god hår og utseende er en stor bekymring for de fleste tenåringer. Den gjennomsnittlige person mister omtrent femti til hundre hår hver dag. Men hvis håret er falt ut mer jevnt enn det er økende, enten bare flekker eller fortynning av håret vil oppstå. I de fleste tilfeller er håravfall blant tenåringer bare midlertidig fordi tapet er oftest et resultat av endringer i hormonbalanser eller en ubalansert kosthold; derimot, kan håravfall tilskrives flere kilder.

Hormonendringer

Selv om noen ganger kastet i et negativt lys, spesielt i løpet av tenårene, hormoner faktisk har mange viktige funksjoner i kroppen. Hormoner styrer stemninger, hjelpe til med fordøyelsen, kontroll kroppstemperatur, og selv bidra med stoffskiftet. Imidlertid, når hormonene blir ubalansert, effekten er ofte negative. Et hormon ubalanse kan føre til polycystisk ovariesyndrom i tenåringsjenter som resulterer i håravfall. Diabetes og skjoldbrusk sykdom kan også føre til at hormoner for å svikte skape mange bivirkninger, et vesen håravfall.

Dårlig ernæring

Dietter høy i fett og sukker og lite protein og aminosyrer vil påvirke helsen til ens hår. Tenåringer ofte spiser hva som smaker godt og ikke hva som er bra for kroppen som resulterer i dårlig helse. Selv om håret er dødt protein, trenger den næringsstoffer for å holde den sunn og sterk. Hvis ens kosthold inkluderer ikke de nødvendige næringsstoffene, kan håravfall oppstå. Tenåringer som spiser en begrenset diett eller lider av bulimi eller anoreksi er mer utsatt for hårtap. Tar en multivitamin hver dag er en god måte å sikre at håret ditt er å få de riktige næringsstoffene den trenger.

Hår Vaner

Håret av tenåringer er ofte under konstant press fra hyppige frisyre endringer. Hår som er farget, permed, rettet, ertet, eller krøllet på en jevnlig basis får mye stress, som kan også føre til hårsekken til å hovne opp, noe som kan føre til hårtap. Selv iført frisyrer som sliter på håret slik som musefletter, cornrows, og stramme krøller kan føre til hårtap kalles traction alopecia, noe som kan føre til permanent hårtap.

Medisiner

Medisiner som brukes til å behandle tilstander som finnes oftest i tenåringer som akne og emosjonelle ubalanser bære bivirkninger som hårtap. Medisiner som brukes for vekttap og kreft også bidra til håravfall.

Alopecia areata

Alopecia areata er en autoimmun sykdom som er funnet oftest hos barn og tenåringer. Denne sykdommen utløser immunsystemet og påvirker hårsekkene, som fører til håravfall. Håret vokser vanligvis tilbake med tid, men fargen og tykkelsen på håret vil være forskjellig for et par år.

Hvorfor håret faller ut?

Mineralmangel

Visse mineral mangler kan føre til hårtap i mild, moderat eller alvorlig grad. Sink er et viktig mineral kreditert for rask sårtilheling, immunsystemets funksjon og for proteinsyntesen.

Uten en tilfredsstillende daglig inntak av sink, er kroppen i fare for flere sykdommer med økende alvorlighet, avhengig av graden av mangel. Mental apati kan manifestere på grunn av en mild form for sink mangel, mens diaré, vekttap og hårtap signalisere en mer seriøs en. Hår tap som et resultat av sink mangel forekommer direkte på grunn av den bremset proteinsyntese er nødvendig for follikulær styrke og vekst.

Selv om symptomer på Sinkmangel kan oppstå som et resultat av en annen tilstand, øke eller opprettholde den foreslåtte daglig inntak av sink er en rimelig og relativt rask måte å dempe håravfall når andre forhold er utelukket. Dette gjelder spesielt hvis kostholdet ditt mangler protein og jern, med sistnevnte blir en andre mineral som mangel kan også utløse hårtap. Anbefalt daglig inntak av sink er 8 mg for kvinner og 11 mg for menn, ifølge National Institutes of Health.

Hormonelle endringer

Enhver hendelse som fører til ekstreme endringer i hormoner kan føre til gradvis hårtap. Håravfall noen kvinner opplever i overgangsalderen og / eller umiddelbart etter graviditet er lik som forårsaket av hormonell prevensjon i andre kvinner. Denne typen hårtap er vanlig og vanligvis ikke en indikator på en mer alvorlig medisinsk tilstand.

Kvinner som nylig har født (innen tre måneder etter levering) ofte merke tapet av håret i små, ikke-mønstrede klumper, mens kvinner i overgangsalderen med hårtap kan se en fortynning av håret rundt templene. Fordi dramatiske hormonelle endringer er årsaken til disse typer hårtap, bør kvinner i begge situasjoner se en forbedring når en hormonell balanse er oppnådd, enten naturlig eller gjennom hormonsubstitusjonsbehandling (HRT).

Medisinske behandlinger

Håravfall er relatert til genetisk predisposisjon, kan eksisterende medisinske tilstander (for eksempel ringorm eller skjoldbrusk sykdom) og stress også oppstå som en bivirkning av visse medisiner og / eller medisinske behandlinger.

Flere hormonelle fødselskontroller sitere mild til moderat håravfall som en potensiell bivirkning; selv de ikke-pille prevensjon NuvaRing har vært kjent for å føre til hårtap hos kvinner. Mange reseptbelagte antidepressiva også liste hårtap som en bivirkning med potensial til å påvirke både menn og kvinner.

En av de mest vanlige medisinske årsaker til hårtap er kjemoterapi, som består av en serie av høye dose anti-kreft medikamenter utformet for å drepe kreftceller og stanse spredningen i hele kroppen. Ulempen med disse aggressive behandlinger er ødeleggelsen det herjer på ikke-kreftceller, inkludert hårsekkene, forårsaker de fleste om ikke alle kroppshår til å falle ut i løpet av behandlingen. Fordi medisinske årsaker til håravfall ikke er biologisk basert, er hår regenerasjon svært sannsynlig etter den gitte behandlingen er opphørt.

Vil håret vokse tilbake etter bulimi?

Vil håret vokse tilbake etter bulimi?


Hver dag er gjennomsnittlig tap av hår per person 50 til 100 tråder, ifølge Alle 4 Natural Health. Når en person mister raskt store mengder hår som overstiger den naturlige vekstraten, skallethet og fortynning av håret kan utvikle. En av flere grunner til å miste håret i et hurtig tempo er underernæring, noe som kan være forårsaket av en spiseforstyrrelse, kjent som bulimi.

Bulimi

Folk som har bulimi engasjere seg i en farlig syklus av overspising og renselse eller faste og over-trener. Tegn på at en person kan ha bulimi inkluderer spise ukontrollert, sletting, strenge slanking, fasting, kraftig mosjon, blodig oppkast, humørsvingninger, hovne kjertler i nakken og ansiktet, halsbrann, oppblåsthet, sår hals, dårlig fordøyelse, forstoppelse, svakhet, uberegnelig perioder , håravfall og blodskutte øyne, melder mammas Health.

Årsaker til Håravfall

Håret syklus av vekst er skadet av bulimi, på grunn av sult, mage misdannelser eller redusert viktig organ ytelse, melder The Trichological Society. Bulimi midlertidig forstyrrer syklus av hårvekst ved å hoppe forbi anagen (hår re-vekst) rett til telogen (hårtap). Hvis ikke behandles riktig for bulimi, vil håravfall fortsette og muligens forverres.

Behandlinger for bulimi

For å behandle personer som er diagnostisert med bulimi og gjenvinne et normalt hår, kan en kombinasjon av metoder være mest effektive. Antidepressiva og psykoterapi er anbefalt for pasienter med bulimi. Hvis noen har vært plaget av bulimi i lang tid og det har negativt påvirket kroppen, deretter medisinsk behandling og ernæringsterapi er også anbefales. Avhengig av alvorligheten av sykdommen, kan noen engang trenger å være innlagt på sykehus. Bulimi, selv etter vellykket behandling kan fremdeles overflaten senere i livet. Det er en anses å være en kronisk tilstand, sier Mayo Clinic, og lære å være positive, skape sunne relasjoner og være i stand til å takle stress kan bidra til å redusere sjansene for bulimi tilbakevendende.

Hair-Gjengroing

Skaden påført en persons kropp ved spiseforstyrrelse, spesielt når det gjelder hårtap, er ikke uopprettelig. Når spiseforstyrrelse er under kontroll og erstattet av et sunt kosthold, returnerer hår vanligvis på egen hånd, opplyser Dr. Pistone.com. Alle leger forskjellig og i et annet tempo. Gjenvekst kan variere fra noen måneder til et par år, avhengig av personen.

Hair Re-vekst Behandlinger

Det finnes metoder som vil hjelpe forenkle prosessen med hår re-vekst. Spirulina og Chlorella gir protein og næringsstoffer som er nødvendig for hår re-vekst. Eterisk olje hodebunnsmassasje kan bidra til å stimulere hårvekst, ved å øke blodtilførsel og oksygen til de skadede områdene. Energi og næringsstoffer levert av oljen kan bidra til å stimulere den sovende hårsekkene.

Typer hårtap hos kvinner

Typer hårtap hos kvinner


Hårtap, eller alopecia hos kvinner varierer fra ren fortynning av håret for å fullføre skallethet flekkvis eller av hele hodebunnen. Det er viktig at kvinner søk straks legehjelp om tynt hår eller skallethet å muligens redusere ytterligere håravfall og avgjøre om det er en underliggende medisinsk tilstand. Flere typer hårtap hos kvinner finnes, og de fleste er mulig å behandle.

Arvelig eller Kvinne mønster baldness

Arvelig eller generell skallethet, også referert til som "hunn mønster alopesi" er genetisk. Den går videre fra enten mor eller far, og er forårsaket av enzymer aromatase og 5-a reduktase, som er knyttet til produksjonen av hormonet dihydrotestosteron (DHT). DHT er ansvarlig for krymping av hårsekkene. Kvinner med arvelig skallethet kan ikke svare godt til DHT-blokkere medisiner for mannlig mønster skallethet, slik som Propecia, på grunn av tilstedeværelsen av det kvinnelige hormonet aromatase.

Telogen effluvium

Denne typen diffus hårtap hos kvinner er knyttet til underliggende medisinske tilstander eller traumer. Vanlige triggere er fødsel, menopause, skjoldbrusk sykdom, lupus, anemi, bulimi, underernæring, lichen planus, infeksjon, kirurgi eller akutt stress. Telogen effluvium begynner vanligvis i løpet av seks uker til tre måneder av sykdom eller hendelse. I de fleste tilfeller er det reversible når sykdom eller traume helbreder, men det kan bli en kronisk tilstand med individuelle triggere.

Anagen effluvium eller legemiddelindusert Håravfall

Kjemoterapi er ansvarlig for anagen effluvium hos kvinner, en diffus type hårtap. Kjemoterapi angrep raskt dele celler i kroppen, inkludert hårsekker i den voksende fasen. Omfanget av anagen effluvium håravfall varierer, men det fører ofte fullstendig skallethet. Etterveksten oppstår når kjemoterapi slutter. Håravfall er også en bivirkning av flere medisiner, inkludert noen blodfortynnende, diuretika, anti-inflammatoriske, antidepressiva og p-piller, samt medisiner for stoffskiftesykdommer, hyperkolesterolemi, beslag, gikt og høyt blodtrykk.

Lokalisert Håravfall

Lokalisert hårtap oppstår på grunn av ansikts operasjoner, som for eksempel ansiktsløft og sår reparasjon. Trekkraft eller arrdannelse alopecia er en bestemt type lokalisert håravfall forårsaket av kontinuerlig tugging på hårsekkene på grunn av stramme frisyrer. Kvinner med cornrows, fletter, hestehaler og hair extensions ofte lider av traction alopecia. Trichtillomania er en annen type lokalisert håravfall forårsaket av emosjonelle, compulsive hår trekke. Spør psykiatrisk behandling kan hjelpe kvinner med trichtillomania.

Trekant Alopecia

Trekantet alopecia oppstår så tidlig som barndom og presenterer seg som håravfall i tempelområdene. Omfanget av hårtap i tempelområdene varierer, og det er behandlet med medisiner og kirurgiske implantater. Årsaken til trekantede alopecia er ukjent.

Alopecia areata

Alopecia areata er en autoimmun lidelse som fører til plutselige utbruddet av håravfall i runde flekker på normal hud. Det er en genetisk ikke-arrdannelse type hårtap som blir behandlet med steroid injeksjoner. Rask diagnostisering av lege vil bidra til å forhindre ytterligere hårløse flekker vises.

Urter som Nødhjelp i Tykkere Lengre hår vekst

Urter som Nødhjelp i Tykkere Lengre hår vekst


Tynt hår er ofte et resultat av alder, hormonendringer eller en bivirkning av å ta visse medisiner som inneholder litium eller kvikksølv. Hvis du ønsker å ta en naturlig tilnærming til å forbedre helse og vekst av håret ditt, er det noen urte kosttilskudd som kan bedre helsen til hårsekken og føre til at håret til å vokse tykkere og lengre.

Lakris

Lakris holder håret fra å falle ut, noe som er viktig for personer som er utsatt for hårtap skyldes genetikk eller stress. Urten bidrar også til å gjøre håret tykkere. Dette er spesielt gunstig for folk som lider av alopecia, eller kronisk fortynning av håret. Du kan finne lakris i kapselform på de fleste dagligvarebutikker. Tillegget er med på å avgjøre magen, febernedsettende, og lindre hodepine, ifølge Herb Wisdom nettsiden (herbwisdom.com).

Horsetail

Silica er en av de viktigste ingrediensene i kjerringrokk, en urt som bidrar til å styrke håret og beskytte den mot brekkasje. Ifølge Urter Online nettside (herbsonline.net), horsetail også gir håret en attraktiv glans når supplement brukes som anvist. Den silika i horsetail også bidrar til å revitalisere hudens bindevev og er en vanlig ingrediens i urte løsninger som behandler mønster skallethet.

Thorn Apple

Thorn Apple, også kalt Jimsonweed, har vært brukt i århundrer i kinesisk medisin for å behandle tuberkulose og fordøyelsesplager. Enkeltpersoner som ønsker å forhindre håravfall og fremme vekst bør drikke saften fra torn eple frukt. Men det er viktig å ikke ta for mye av denne urten. Ifølge Natural News (naturalnews.com), høye doser av Thorn Apple bringe på uregelmessig hjerterytme, og kan muligens føre til koma, som urt inneholder giftstoffer skopolamin og hyoscyamin.

Gingko Biloba

Inntak av Gingko biloba bidrar til regelmessig for å forbedre sirkulasjonen og stimulerer strømmen av blod til huden og hjernen. Ifølge Urter for hår Loss.com, naturmedisinere mener at pasienter som opplever skallet eller tynt hår kan ta Gingko biloba for å øke blodstrømmen til hjernen, noe som gir mer næring til hårsekkene og fremmer hårvekst eller gjenvekst prosessen naturlig.

Ginseng

Ginseng hjelper kroppen å tilpasse seg stressende situasjoner og er kjent som et adaptogen. Siden stress er ofte en faktor i hårtap, tar ginseng regelmessig kan holde håret fra å falle fra hårsekken, noe som gir lengre hår. Ginseng er blitt brukt i tusenvis av år i kinesisk medisin og er også anvendelige for behandling av arthritis eller letargi.

Dong Quai

Dong Quai kan stoppe håravfall og fremme tykkere og sterkere hår gjenvekst. Urten, også kjent som kinesisk kvann, er rik på fytoøstrogener, som bremser ned dannelsen av DHT eller dihydrotestosteron, et mannlig kjønnshormon som ofte er ansvarlig for hårtap hos menn. Dong Quai er enda mer effektiv når den kombineres med brennesle for å lage en løsning som gjør håret sterkere og tykkere.

Overgangsalder og muskel tap

Menopause påvirker hver kvinne annerledes. Noen kvinner opplever hetetokter, søvnforstyrrelser, depresjon, vektøkning og / eller muskel tap. Mens overgangsalderen er ikke en sykdom, symptomer og bivirkninger er reell og behandles. Opprettholde og forebygge muskel tap, en hyppig symptom, er mulig og tilrådelig.

Signs

De tidligste tegn på overgangsalder inkluderer uregelmessig menstruasjon, fortynning av håret, vaginal tørrhet, og humørsvingninger. Menopause oppstår når ett år er gått uten en periode. På dette punktet, kan en kvinne også legge merke til tap av muskelmasse og svakhet.

Årsaker

Muskelsvakhet følger menopause spesielt når en kvinner fører en stillesittende livsstil. Røyking og dårlig ernæring også bidra til muskelsvakhet. Livsstilsendringer og økt aktivitet kan hjelpe utrolig.

Forebygging / løsning

Øvelses og kalsiumtilskudd kan brukes til å hindre tap av muskel og smerte. Disse også er anbefalt å holde skjelettet sterkt og forhindre brudd og pauser.

Styrketrening

Styrketrening er den beste forebyggende tiltaket mot muskelsvakhet. Muskel tap fører til muskelsvakhet med stigende alder. Styrke trening, før, under og etter menopause vil bekjempe dette tap.

Fleksibilitet

Yoga, Pilates, Ti Chi, og tøyningsøvelser bedre fleksibilitet, balanse og forebygge muskel svakhet.

Vitaminer

Kalsium og vitamin D-tilskudd er et must for kvinner i overgangsalderen. Også sollys og et sunt kosthold vil beskytte mot bentap, muskeltap og muskelsvakhet i menopausal kvinner.

Medisinske grunner for skallethet hos menn og kvinner

Hårtap, det være seg mild eller alvorlig, er en naturlig følge av aldringsprosessen og påvirker hver mann og kvinne. Årsakene til forekomsten er mange og varierte; de varierer fra arvelighet til vane, sykdom for smitte. Det finnes medisinske forklaringer for all grunn, men som bidra til å avklare håravfall prosessen.

Androgenous Alopecia

Androgenous alopecia, også kjent som mannlige og kvinnelige mønster skallethet, er en av de mer vanlige typer av hårtap. Det resulterer i en fortynning av håret, etterfulgt av skallethet, og forekommer i varierende grad hos mennesker. Vanligvis menn lider hårtap i større grad og raskere enn kvinner. Tilstanden er forårsaket av en kombinasjon av et hormon som deles av både menn og kvinner, samt naturlige genetikk. En vanlig misforståelse er at det er arvet fra bare én side av familien; dette er falsk - det kan arves fra begge sider. Også masserer hodebunnen hindrer ikke det, heller ikke på seg en lue eller sjamponering.

Alternativ Alopecia

Alopecia areata er preget av et tap av hår i patcher. Håret kommer ut i kvartstore sirkler, men vokser ut igjen etterpå. Det er forårsaket av en autoimmun tilstand som fører til at kroppen til å angripe hårsekkene. Traction Alopecia er også en usammenhengende tap av hår, denne typen forårsaket av trekking av håret av visse frisyrer, som hestehale eller fletter.

Andre årsaker

Andre medisinske årsaker inkluderer skjoldbrusk sykdom og anemi, siden en mangel på jern er dårlig for håret. I trichotillomania, har en person for vane å trekke ut håret selv, og med tinea capitis, en tilstand som vanligvis finnes hos barn, en soppinfeksjon som forårsaker hårtap.

Kjemoterapi

Kjemoterapi, behandling av en kreftsvulst gjennom medikamenter, fører også til hårtap. Behandlingen fungerer ved å angripe celler som er stadig voksende og splitting, en taktikk som fungerer godt mot kreftceller som splittet og vokser stadig. Men behandlingen angriper også hårsekken celler, siden de følger et lignende mønster av hurtig vekst. Når kjemoterapi behandling har forlatt kroppen, vil imidlertid hårfolliklene vokse tilbake på vanlig måte.

Eksterne årsaker

Flere legemidler føre til hårtap, og de pleier å si det på en liste over sine bivirkninger. En alvorlig sjokk kan føre til telogen effluvian, noe som betyr syklus av hårvekst og død er forstyrret og mange hår faller ut. Sjokket kan være fødsel, sykdom, kirurgi eller en plutselig vekttap. Noen kjemikalier som brukes i håret for å legge farge eller form kan føre til håravfall, noen ganger permanent. Stress fra jobb eller skole forstyrrer også håret syklus, noe som betyr hårtap kan noen ganger bety en stressavlastning er nødvendig. Endelig fremmer røykerom utviklingen av den kjemiske DHT, eller dihydrotestosteron, noe som kan føre til hårtap.

Betyr Saw Palmetto Arbeid for å stoppe håravfall?

Hårtap blant menn og kvinner er en spesielt motbydelig del av aldringsprosessen og i sjeldne tilfeller kan påvirke yngre menn og kvinner. Vanligvis menn opplever mannlig mønster skallethet som de når slutten av 20-årene og begynnelsen av 30-årene. Det har vært de siste interesse i urte så Palmetto som et middel for å redusere hårtap. Disse påstandene er grunnløse.

Saw Palmetto og håravfall

Så Palmetto er en urt som brukes i behandlingen av en forstørret prostata, og det ubehag som kan resultere fra den tilstanden. Angivelig, så Palmetto funksjoner ved å redusere kroppens produksjon av testosteron som forårsaker forstørrelse av prostata. I tillegg kan det hemme dihydrotestosteron eller DHT, som er det viktigste hormonet som fører til reduksjon og endelige tap av hårsekkene på toppen av hodet. Siden det er noen bevis for at så Palmetto "hemmer" DHT, har folk gjort det feil antakelse at så Palmetto kan eliminere DHT fra kroppen og kan stoppe håravfall.

Mangel på forskning

Ifølge US National Library of Medicine er det snaut bevis for at så Palmetto har noen effekt på å endre kroppens produksjon av testosteron. Videre, et nettsted dedikert til å utforske håravfall, hårtap-reversible.com, tyder på at det har vært noen omfattende kliniske studier utført på så Palmetto og dens innvirkning på hårtap. I 2003, en episode av 20/20 tilbakevist en liten klinisk studie hevder at så Palmetto redusert hårtap fordi den kliniske studien var uten noen vitenskapelig kvalitet.

Ingen årsakssammenheng

Grunnen til at urte selskaper har begynt å gjøre krav som Saw Palmetto er en helt naturlig middel for hårtap er på grunn av forskning som tyder på at så Palmetto kan hemme DHT produksjon. Ifølge hårtap-reversible.com, er problemet med forskningen at det ikke var en klinisk studie, og har ikke blitt testet med menneskelige pasienter. I motsetning Propeica, som er en FDA godkjent hårtap medisiner, har det ikke vært noen undersøkelser som indikerer en årsakssammenheng mellom så Palmetto hemme DHT og hårtap. Rett og slett fordi så Palmetto kan blokkere DHT, følger det ikke at det er effektivt for å forhindre DHT fra inn i blodstrømmen og feste til hårsekkene.

Grunner for Extreme tap i hår på kvinner

Grunner for Extreme tap i hår på kvinner


Hårtap hos kvinner kan oppstå av flere grunner, men den vanligste årsaken er det mannlige hormonet dihydrotestosteron, eller DHT, som er et testosteron derivat som krymper hårsekkene og stopper håret å vokse på hodet.

Funksjoner

Androgene alopesi er en hormonell hårtap forårsaket av et overskudd av mannlig hormon androgen i forhold til de kvinnelige hormoner i kroppen. Noen ganger den mannlige hormoner er på riktig nivå, men de kvinnelige hormoner er lav; dette fører til en ubalanse.

Effekter

Kvinner med androgen alopeci vanligvis har betydelig fortynning av håret gjennom hele hodebunnen. De opplever ikke den tunge tap av hår i karakteristiske mønstre i hodebunnen, som menn ofte gjør.

Årsaker

Androgen alopeci kan være forårsaket av cyster på eggstokkene, p-piller med høye nivåer av androgen, overgangsalder eller graviditet.

Arvelige faktorer

Kvinner kan ha en kombinasjon av hårtap mønstertyper (dvs. all-over hårtap kombinert med mønster skallethet). Kvinne mønster baldness er ofte knyttet til arvelige faktorer.

Andre årsaker

Hårtap hos kvinner kan også være forårsaket av en traumatisk hendelse som en større operasjon, underernæring, fødsel eller en alvorlig infeksjon. Slike situasjoner kan utløse håret til å kaste på en gang i stedet for i normale faser. Dette kalles telogen effluvium og oppstår vanligvis seks uker til tre måneder etter den traumatiske hendelsen.

Forebygging / løsning

Telogen effluvium kan vanligvis reverseres når den stressende hendelse har gått, selv om enkelte kvinner lider i årevis med lidelse for ukjente grunner. Androgene alopesi kan ofte bli reversert ved administrasjonen av kvinnelige hormoner for å bidra til å re-balansere systemet.

Grunner for å miste mer hår enn Normal

Grunner for å miste mer hår enn Normal


Hårtap oppstår som følge av en daglig rutine for vasking, børsting eller gre. Det er helt normalt å miste litt hår på daglig basis, men hva som "normal" beløpet er vil variere fra person til person. Dreven hårtap kan være alarmerende og ofte lider vil ikke ha noen anelse om årsaken. Det finnes en rekke forskjellige tilstander som kan forårsake overdreven hårtap.

Genetikk

Androgenetic alopecia er en tilstand som kan påvirke menn og kvinner. Hos menn er det ofte referert til som hannkjønnsmønsterskallethet (MPD) fordi håret har en tendens til å gå tapt i et veldefinert mønster som begynner ved tinningene og deretter gradvis påvirker frontpartiet hår linje og deretter issen. Hos kvinner, har en tendens tilstanden til å resultere i en total fortynning av håret og har en tendens til ikke å resultere i fullstendig skallethet.

Denne form for hårtap er antatt å være forårsaket av hormoner som kalles androgener, i særdeleshet dihydrotestosteron (DHT). En genetisk følsomhet for DHT fører til at hårsekkene til å krympe når de utsettes for hormonet, og hindre dem fra å produsere hår som normalt. Hos kvinner kan hormonelle faktorer som for eksempel utvikling av polycystisk ovariesyndrom, graviditet eller overgangsalder også spille en rolle i utviklingen av androgenetic alopecia.

Trauma, sykdom og medisinering

Store traumer som kirurgi, ekstrem stress, kan alvorlige infeksjoner eller fødsel påvirke den normale hår voksende syklusen. Når voksende, vil håret gå gjennom tre faser: anagen (eller vekstfase), catagen (eller tilbakegang fase) og telogen (eller hvilefase). Når kroppen opplever en alvorlig traume, vil de fleste av hårene i vekstfasen skifte til hvilefase. Dette kan skje alt fra 6 uker til et par måneder etter den stressende hendelse, og vil ofte føre til at håret til å falle ut i nevene. Denne tilstanden, som kalles telogen effluvium, kan rydde opp hvis den ekstreme stress er redusert eller helt unngås.

Anagen effluvium er en form for hårtap som ofte oppstår når en person får cellegiftbehandling eller strålebehandling. Denne typen hårtap, som ser matrise cellene i hårsekken berørt, har en tendens til å være umiddelbar som hele håret er utgytt. Det kan også være forårsaket av andre giftstoffer og tilstander som trichotillomania.

Livsstil

Ekstrem slanking eller en diett svært mangelfull i essensielle næringsstoffer kan føre til tynt hår, og i noen tilfeller, overdreven hårtap. Langvarig eller kronisk stress, uavhengig av årsaken, kan utløse kroppen til å produsere hormoner som påvirker hårets vekstsyklus, forårsaker håret til å kaste, bli tynnere og til slutt faller ut. Extreme overforbruk av hårprodukter og salong behandlinger kan svekke håret og føre til brekkasje eller tap, spesielt hvis en masse kjemikalier er involvert. Videre kan en tilstand som kalles traction alopecia oppstår når folk jevnlig trekke håret for stramt inn i hestehale, cornrows og lignende stiler.

Mineraler som trengs for Natural hårvekst

Mange mineraler fremme sunn og naturlige hårvekst, og de kan lett bli funnet i et bredt utvalg av matvarer. Kosttilskudd er også tilgjengelig; imidlertid snakke med legen din om hvilke typer og dosering er riktig for deg. En vesentlig balanse av de riktige mineraler kan bidra til sterk, sunt hår.

Iron

Jern er viktig for sunn hårvekst. Det hjelper også å holde håret sterkt. Jernrike matvarer inneholder rødt kjøtt, egg, fisk og mørke, grønne blader som spinat.

Sink

Ved å styrke hårsekkene, kan sink bidra til å forhindre Shedding og fortynning av håret. Sink er oftest funnet i høy-protein mat, for eksempel rødt kjøtt, laks og bønner.

Kalsium

Kalsium hjelper håret vokse seg sterk og sunn. Det kan finnes i fisk, nøtter, bønner og de fleste meieriprodukter.

Magnesium

Magnesium, særlig i forbindelse med kalsium, fremmer hårvekst. Matvarer rike på magnesium inkluderer fisk, nøtter, hele korn og særlig grønne grønnsaker.

Kobber

Samt stimulere hårvekst, holder kobber hårsekker sunt. Kobber kan bli funnet i skalldyr, belgfrukter, grønne grønnsaker, nøtter og soyabønner.

Forebygging av Tynning Hair for kvinner

Tynt hår hos kvinner er knyttet til to forskjellige sykdommer: androgenetic alopecia (hunn-mønster skallethet) og telogen effluvium, en form for hår tap relatert til fysisk og psykisk stress, samt bruk av visse medisiner. Mens telogen effluvium er midlertidig og ofte forebygges, er androgenetic alopecia permanent og mer vanskelig å behandle. Likevel, er forebygging av ytterligere håravfall ofte mulig for alopecia lider.

Forstå Tynning Hair

Ifølge Merck Manuals Online Medical Library, androgenetic alopecia rammer omtrent halvparten av alle kvinner på et tidspunkt i sin levetid. Selv tynt hår er ofte forbundet med stigende alder, kan du faktisk lider effekten av alopecia så tidlig som tenårene. Vanligvis begynner tilstanden som en fortynning av håret på toppen av hodet som deretter strekker seg utover. Telogen effluvium manifesterer vanligvis som et plutselig tap av hår over hele hodebunnen. Hvis du lider av denne tilstanden, kan du legge merke til unormalt stort antall frittliggende tråder når du gre eller vaske håret. Selv mindre slite på håret ditt kan føre til hårtap.

Alopecia areata

Hvis du opplever virkningene av androgenetic alopecia, kan du være i stand til å forhindre pågående hårtap og stimulere ny hårvekst med et medikament som heter minoxidil (Rogaine). Vanligvis vil legen anbefale en to ganger daglig påføring av dette produktet direkte til hodebunnen. Vær oppmerksom på at det kan ta flere måneder til et år før du ser noen fordeler fra minoxidil bruk. Ifølge US National Library of Medicine, bremser minoxidil eller stopper hårtap hos de fleste kvinner, og gir gjenvekst av hår i 20 til 25 prosent. Men effekten av minoxidil vare bare så lenge du aktivt bruker produktet. Spør legen din for å fullt ut forklare risiko og nytte av denne medisinen.

Telogen effluvium

Hvis du lider av telogen effluvium, vil det vanligvis begynne flere måneder etter opplever en stressende hendelse. Potensielle utløsende hendelser inkluderer høy feber, angst, nervøs sjokk, plutselig vekttap, ernæringsmessige mangler, kirurgi og hormonendringer i forbindelse med graviditet og overgangsalder. Du kan også utløse telogen effluvium hvis du tar blodtrykket medisiner, antiepileptika, vitamin A, p-piller, kjemoterapi narkotika, antikoagulantia eller ACE-hemmere. Vanligvis effektene av tilstanden er midlertidig, og håret vil vokse tilbake i tid.

Hvis dine symptomer er relatert til bruk medisiner, kan du være i stand til å hindre fremtidige utbrudd av telogen effluvium ved å endre dine medisiner eller justere doseringen av din nåværende medisinering. Snakk med legen din om denne muligheten. Hvis symptomene er et resultat av ernæringsmessige mangler, kan korrigere disse manglene også forhindre fremtidige forekomster av hårtap. Unngåelse av ekstrem stress eller lære å takle angst kan også ha forebyggende verdi.

Sinus og øreinfeksjoner

Sinus og øre infeksjoner er beslektet, men de er ikke det samme. Bihulebetennelse er betegnelsen på en bihulebetennelse. Bihulene og øret er koblet sammen med et rør som kalles Eustachian, som ligger i det indre øret og tilkobling til bihulene. Bihulebetennelse og en ørebetennelse vil ha forskjellige symptomer samt forskjellige metoder for behandling. Det er viktig å kjenne til forskjellen mellom de symptomer, slik at tilstanden er korrekt identifisert og behandlet på riktig måte.

Fakta

Bihulebetennelse kan påvirkes av allergi, nysing, eller en kald. Det er flere årsaker til en ørebetennelse; de vanligste årsakene er betennelse og infeksjon. Et øre infeksjon kan forekomme i den ytre eller mellomøret. Infeksjon i midten av øret, er mest vanlig hos barn. Bakterier, virus eller forkjølelse er også fører av en mellomøret infeksjon. Irritasjon i øregangen mens svømming eller betennelse på grunn av en skade i øregangen kan også føre til en ørebetennelse.

Funksjon

Bihulene produserer slim for å rense eventuelle bakterier eller skitt som er pustet inn. Når bihulene fornemme flere bakterier det produserer mer slimete som kan være mot sin hensikt når en person har stivhet i bihulene på grunn av en forkjølelse, allergi eller influensa. Bakteriene fra en forkjølelse eller influensa vil bosette seg i sinus vev og vokse som bihulene fortsette å produsere mer slim som forårsaker betennelse. En ørebetennelse som er forårsaket fra svingende kan oppstå når øret ikke er skikkelig drenert og vannet renner inn i øretrompeten. Når øret er betent den blokkerer øretrompeten fra drenering.

Identifikasjon

Hos voksne symptomene for bihulebetennelse er hodepine eller ansikts ømhet. Yngre barn kan oppleve lengre forkjølelse. En kald naturlig strekker seg over syv dager, men i løpet av de tre første dagene barn vil oppleve gule eller grønne nesesekreter. Hvis det kalde er ledsaget av tunge hoste og kulde ikke avtar ikke i løpet av 10 til 14 dager, kan det være sinusitt. Med en ørebetennelse, men symptomene er vanligvis øreverk, hodepine og svimmelhet. Når et barn trekker ofte på øret hennes, er det vanligvis et tegn på en øreinfeksjon, og smerter i øret øker også når trukket. Det er et utslipp som lekkasjer fra øret i alvorlige ørebetennelser.

Forebygging

Ørebetennelse og bihulebetennelse er enkle å forhindre. Rengjøring av øret ofte vil hindre eventuelle væsker i å renne inn i øret. Svømmere bør også holde nesen eller bruk neseplugger og ørepropper for å redusere mengden av vann drenert gjennom nese og øre. Bihulebetennelse kan forebygges ved hyppig bruker nesespray for å vaske ut nasal passasje. Hos barn, er risikoen for en bihulebetennelse senkes når et barn er ammet.

Advarsler

Du bør konsultere legen din dersom det er smerte, feber, svimmelhet eller en utflod som kommer fra øret. En sprukket trommehinne vil bli ledsaget av alvorlige, skarpe smerter. En bihulebetennelse er mer alvorlig hvis symptomene blir bedre og deretter raskt bli mye verre. Hevelser rundt øynene, hodepine eller feber er også tegn til at bihulebetennelse er alvorlig. Spedbarn og barn som ofte trekker på ørene bør bli sett av sin lege umiddelbart.

Virkningene av østrogenmangel

Mangel på østrogen kan skyldes forstyrrelser i hypofysen eller eggstokkene, livshendelser som for eksempel graviditet og hormonelle endringer etter fødsel og overgangsalder. Effektene av en mangel på østrogen kan være intermitterende eller vedvarende, og noen kvinner kan være i stand til å redusere sine symptomer ved å bruke hormon erstatninger eller gjøre endringer i livsstil. Ifølge Mayo Clinic og National Library of Medicine, effekten av mangel på østrogen inkluderer humørforstyrrelser og seksuell dysfunksjon.

Mood Endringer

Mangel på østrogen kan øke risikoen for humørsvingninger som irritabilitet, tretthet, kort lunte og psykiske lidelser, som depresjon.

Hudforandringer

Du kan oppleve endringer i huden din som et resultat av lav østrogen, inkludert tørrhet, økt svetting, hetetokter og nye forekomster av fett på mage og lår.

Fysisk Utseende

Din fysiske utseende kan endre seg som et resultat av mangel på østrogen. Det kan være en reduksjon i størrelsen eller formen på brystene og fortynning av håret på hodebunnen din.

Menstruasjonssyklus

Endringer i menstruasjonssykluser, slik som uregelmessig eller hyppigere blødninger, tyngre eller mer sparsom blødning og flere kramper kan skyldes mangel på østrogen.

Infertilitet

Dersom østrogennivået blir for lavt, kan du være i stand til å eggløsning eller opprettholde en graviditet, noe som resulterer i primær eller sekundær infertilitet.

Seksuell dysfunksjon

En reduksjon i naturlig vaginal smøring under samleie, manglende evne til orgasme og et tap av interesse for sex er effektene av en mangel på østrogen som fører til seksuell dysfunksjon.

Symptomer på østrogen dominans i kvinner

Østrogen dominans i kvinner er en tilstand hvori progesteron-nivået i legemet er lavere i forhold til den normale, lavt eller høyt nivå av østrogen tilstede. Denne tilstanden er forårsaket av en rekke faktorer som kan omfatte fedme, hormoner som finnes i kommersielle kjøtt og meieriprodukter, plantevernmidler i vegetasjon og giftstoffer i miljøet og daglig bruk produkter. Symptomene på østrogen dominans er mange og ubehagelig og krever diagnose gjennom medisinsk konsultasjon.

Celleforandringer

Celleforandringer er en forstadier tilstand kategorisert av identifisering av unormale celler på livmorhals overflaten.

Lav Libido

En lav libido er mangelen på eller senkes seksuell lyst, forårsaket av mangelen på en progesteron pigg under eggløsning.

Fibrocystic bryster

Fibrocystic bryster er en tilstand der cyster i ett eller begge brystene hovne opp og blir smertefull og øm før menstruasjon.

Håravfall

Hormonell ubalanse kan føre til en generell fortynning av håret på hodet. I tillegg kan denne reaksjonen også forårsake uønsket hårvekst i andre områder av legemet.

Thyroid Interference

Hormonene skilles ut av skjoldbruskkjertelen regulerer metabolic rate. Østrogen dominans forstyrrer hormonbalansen i skjoldbruskkjertelen og vanligvis fører til hypotyreose, som kan resultere i vektøkning, utmattelse og intoleranse for kulde.

Livmor Fibroids

Uterine fibroider er noncancerous tumorer som vokser inne i eller på uterus. De kan forårsake kraftig blødning under mensen og sterke smerter.

Progesteron & Hair Vekst

Hårvekst påvirkes av en rekke kompliserte og ofte beslektede faktorer. Progesteron er en av disse faktorer. For mye eller for lite av hormonet kan i stor grad påvirke tykkelsen og mengden hår du har på hodet, samt mengden hår du taper.

Graviditet

Det er vanlig under svangerskapet for en kvinne å legge merke til håret har fått en mye tykkere og hun har mer av det. Dette er på grunn av økningen av progesteron i kroppen i løpet av graviditet.

Post-graviditet

Etter en graviditet, da hormonnivåene normaliseres, kvinner som fant ekstra hår på hodet, finne den ekstra hår falle ut i et hurtig tempo.

Progesteron-mangel

En hormonell ubalanse kan forårsake generell fortynning av håret eller mannlig mønster skallethet hos kvinner. Ofte en bioidentical progesteron krem ​​er foreskrevet for å balansere hormoner, som fører til bedre hårvekst.

Progesteron og binyrer

Tar for mye progesteron over tid kan bygge opp i de fete butikker som fører til avbrudd av adrenal hormoner, noe som kan negativt påvirke hårvekst.

Stress

Stress er knyttet nært til progesteronnivået og kan føre til tynt hår. Når stresset avtar, hormoner generelt regulere seg selv.

Hvordan virker nadolol lavere blodtrykk?

Nadolol er fellesnavnet for Corgard, en kombinasjon betablokkere og vanndrivende som fungerer ved å bremse ned hjerterytme. Som gjør at den kan slå mer regelmessig. Den virker også til å redusere kraften av hjerteslagene, og for å senke mengden av blod hjertet må pumpe ut. Nadolol fungerer også for å øke fjerning av overflødig væske, som i sin tur bidrar til å senke blodtrykket. Ved å senke blodtrykket, er pasientens risiko for hjertesykdom, hjerteanfall og slag reduseres. For pasienter som allerede har hatt en innledende hjerteinfarkt, kan betablokkere som nadolol redusere risikoen for nytt hjerteinfarkt og plutselig hjertedød.

Hvorfor betablokker?

Betablokkere, som nadolol, er effektive for personer som har angina, har lidd et hjerteinfarkt, migrene, små aortaaneurisme, eller angstlidelser. De er mye brukt som en behandlingsstrategi for høyt blodtrykk, enten som en frittstående medisiner eller i kombinasjon med andre medisiner.

Risiko

Enkeltpersoner som tar betablokkere krever ofte tett oppfølging dersom de har også astma, emfysem eller diabetes. Noen betablokkere forverre symptomer på lungesykdom og kan påvirke hvordan kroppen reagerer på lavt blodsukker. Personer med hjertesvikt eller uregelmessig hjerterytme kan kreve overvåking i tillegg; siden betablokkere senke hjerterytme, er det en bekymring at bruk av betablokker eldre høyt blodtrykk pasienter å behandle kan handle for å redusere sine hjerteslag for mye.

Generelle bivirkninger

Fatigue hos noen individer er noen ganger oppleves når du tar betablokkere. Depresjon er en annen. Hvis disse bivirkningene er plagsomme, er det anbefalt at den enkelte diskutere tilstanden med sin lege. Det er mange beta-blokker-medikamenter som er tilgjengelige, og man kan erstatte en annen hvis bivirkningene er for mye for den enkelte. Andre mulige bivirkninger inkluderer en økning i astma symptomer, langsom hjerterytme, forvirring, mareritt, redusert HDL (også kjent som "gode" kolesterolet), forhøyet blodsukker, ereksjonsproblemer, rask puls, og høyt blodtrykk dersom medisinering er plutselig stoppet.

Nadolol bivirkninger

Nadolol er generelt godt tolerert av pasienter som bruker den. I tillegg til de generelle beta-blocker bivirkninger som tidligere nevnt, kan nadolol produsere flere bivirkninger som inkluderer magekramper, diaré, forstoppelse, light, søvnløshet, kalde ekstremiteter, sår hals, og mulig kortpustethet.

Nadolol kan også forverre symptomer på astma, kronisk bronkitt eller emfysem. Det kan også maskere de tidlige varselsymptomene på hypoglykemi, og pasienter med diabetes bør være forsiktig når du bruker stoffet.

Andre bruksområder

Nadolol er ofte foreskrevet for å behandle andre problemer, blant annet ved behandling av angst, hjertesvikt og arytmi. Disse bruker regnes som "off-label" bruker - anvendelser av stoffet som ikke er FDA-godkjent, men som kan arbeide for å behandle tilstanden mottar resept. Andre "off-label" bruk inkluderer migrene forebygging, bedre overlevelse for hjerteinfarkt og lettelse fra alkoholabstinens. I skrumplever, kan det bidra til å forhindre blødninger i spiserøret eller magen. Det kan også hjelpe til i behandlingen av sosial fobi / ytelse angst.

Årsakene til thinning hår på kvinner

Tynt hår hos kvinner kan føre til forlegenhet og misnøye med utseende. Årsakene til hårtap hos kvinner omfatter genetisk predisposisjon, hormonelle endringer, personlige atferd og visse medisinske tilstander. Noen av årsakene til tynt hår kan behandles med medikamenter eller Veksten produkter, mens andre årsaker kan det løse over en tidsperiode eller kan være faste tilstander.

Styling

Dreven børsting, tett trakk frisyrer og kjemiske behandlinger, inkludert rettigheter •, relaxers og fargestoffer kan svekke skaftet av håret og forårsake brudd og generell fortynning av håret.

Stress

Telogen effluvium er en tilstand forårsaket av følelsesmessig eller fysisk stress som endrer hårvekst syklusen og forårsaker håret til å falle ut i løpet av en periode på flere måneder.

Arvelighet

Hår som tynner med økende alder kan være et resultat av genetiske faktorer slik som kvinnelige mønster skallethet, noe som fører til at håret for å svekke og faller ut.

Hormoner

Etter å ha levert en baby, kan plutselige fall i hormonnivået føre til endringer av hår vekst sykluser, forårsaker mer håret til å falle ut enn det som er typisk for et par måneder etter fødselen.

Infeksjon

Ifølge Mayo Clinic, er ringorm en soppinfeksjon som kan infisere hodebunnen og forårsake flekkvis håravfall eller tynning av håret.

Medisiner

Medisiner som p-piller og medisiner for høyt blodtrykk, depresjon og leddgikt kan forårsake fortynning av håret.

Ernæringsmessige mangler

Anemi er en mangel på jern i blodet, noe som kan føre til håravfall eller tynning av hår og kan være forårsaket av overdreven menstruasjonsblødning.