Digidexo.com

farge på sløyfe symboler

Ekstraordinære Powers hos mennesker

Ekstraordinære Powers hos mennesker


Super menneskelige krefter ikke er begrenset til tegneserier og Hollywood-storfilmer. Det er noen personer som besitter ekstraordinære evner som lever blant oss. De kan ikke ha mye fantasifulle evner som fly, X-ray syn eller utrolig styrke, men mennesker kan ha ekstraordinære evner utover det de fleste anser normal, slik som forbedret smak og krystallklart minne.

Super forsmak

Super smakere er mennesker som besitter en mye sterkere følelse av smak enn det gjennomsnittlige mennesket. Ifølge CNN Health, er en super forsmak "en person som opplever smaker som salt og bitterhet mer intenst enn andre mennesker gjør." Personer med denne evnen er ofte født med flere smaksløker enn den gjennomsnittlige person, og kan skille mellom smak med mer presisjon enn de fleste. Super smakere ofte utnytte deres forbedret evne til å bli profesjonelle kokker, vinkjennere eller mat kritikere.

Absolute Pitch

Absolutt gehør, også kjent som perfekt pitch, er den spesielle evnen til å gjenskape noe musikalsk notat på signalet uten referanser eller medhjelpere. Personer med denne evnen kan identifisere banen med vanlige lyder, synge en bestemt notat uten å høre en referanse eller sang og navngi de enkelte notater i en akkord. Absolutt gehør er en genetisk egenskap, selv om evnen kan være oppnåelig i løpet av en ung barnets kritiske perioden av auditiv utvikling

Synethesia

Synethesia er en spesiell nevrologisk tilstand funnet hos mennesker som ikke har noen ugunstig effekt på en persons evne til å fungere. Synethesia oppstår når stimulering av en bestemt sensorisk eller kognitiv pathway utløser en ufrivillig reaksjon i et annet normalt urelatert sensorisk eller kognitiv sti. Felles erfaringer av synethesia oppstå når folk ufrivillig knytte farger med bokstaver eller symboler. Personer med synethesia også ofte tildele personligheter til tall eller farger og bilder til visse lyder.

Eidetic Minne

Eidetic minne er evnen til å nøyaktig gjenkalle lyder, bilder eller objekter fra minnet. Personer med Eidetic minne har et fotografisk minne om nesten alt som de har sett eller hørt. Denne type minne er ufrivillig, som mennesker med denne evnen ikke utnytte noen spesielle teknikker for å ta opp minnet. Personer med Eidetic minne kan ha muligheten til å resitere tusenvis av bøker, tegne nøyaktige skildringer av stedene de har besøkt eller husker flere matematiske ligninger, løsninger og avanserte tall.

Virkningene av farger på menneskelige følelser

Virkningene av farger på menneskelige følelser


Folk har lenge anerkjent at forskjellige farger har en kraftig effekt over våre følelser. Noen ganger effekten en farge har virkelig er fysiologisk, mens andre ganger er det psykologiske, basert på en tilknytning til objekter i naturen eller med gamle og allment forstått symboler. Noen ganger farge foreninger kan variere fra ett land til et annet, men på hele de er overraskende universelle.

Farger som Calm

Grønn er kjent som et beroligende farge. Så lett på øynene at det faktisk kan forbedre synet, er grønn forbundet med naturen, ungdom og sikkerhet. Sykehus ofte male veggene grønt for å bidra til å roe sine pasienter. Sin søster, blå, vil avta stoffskiftet hvis du ser på det lenge nok. Det er knyttet i naturen med vann og himmel og med ideer om kulde, ro og intellekt. En annen beroligende farge er rosa, fargen på romantikk, noe som kan betegne vennskap, mildhet, følsomhet og passivitet.

Farger som stimulerer

Ingen farge er mer stimulerende enn fet farge rød. Red gjør pulsen og blodtrykket øker. Et sterkt symbolsk farge, er det forbundet med blod, brann, fare, lidenskap, mot og sinne på en gang. Det øker også appetitten. Gul, på den annen side, inngir glede og årvåkenhet. Det er kjent å stimulere mental aktivitet, men når det brukes for mye kan bli irriterende. Ved å kombinere egenskaper fra begge farger, øker oransje oksygentilførsel til hjernen og kan stimulere kreativitet. Det er forbundet med sol, helse og energi.

Svart-hvitt

Berømt for sin symbolikk om godt og ondt, disse versene nyanser er den mest nøytrale av alle farger i sin evne til å kombinere og sette av noen annen farge. Svart er fargen av eleganse, mystikk og død. Det kan konnoterer sorg, prestisje eller styrke. Dets motsetning, hvit, representerer enkelhet, renhet og uskyld. Noen mennesker liker ikke hvit, assosiere det med leger og sterilitet. Andre koble den til ideer godhet --- engler, for eksempel, ha hvit --- og tro.

Andre farger

Vises sjelden i naturen, lilla har lenge vært betraktet som en farge av mystikk og royalty. Den har både kjøle kvaliteter, som blått, og stimulerende egenskaper, som rødt. Lilla er en favoritt av barn og selv nå assosiert med femininitet, men det tradisjonelt er forbundet med rikdom, makt, visdom og magi. Brown er fargen på jorden; en favoritt farge av menn, generelt konnoterer det stabilitet og styrke, men også tidvis tristhet.

Brain Cancer Symbol

Kreft i hjernen er en vanskelig å håndtere kreft: Årsaken er ikke fullstendig kjent, og behandlinger kan være komplisert, da de kan forstyrre normal hjernefunksjon, eller føre til ytterligere skader. Hjernekreft kan starte i hjernen (primær hjernekreft), eller et annet sted i kroppen og spredd seg til hjernen (sekundær hjernekreft). Pasienter, overlevende og pårørende vise sin støtte for hjernen kreftpasienter med seg eller vise hjernen kreft symboler, i farge, bånd og edelstener.

Typer av Brain Cancer

Primær kreft i hjernen kommer i mange former. Astrocytom er funnet i hjernestammen, cerebellum, hvit substans og ryggmargen. Hjernestammen glioma former i ulike deler av hjernestammen: medulla, pons og midthjernen. Choroid plexus papilloma er i ventriklene i hjernen, mens ependymom er i ventrikkelen membraner og den sentrale kanal i ryggraden. Glioblastoma multiforme, en av de dødeligste former for kreft i hjernen, begynner i gliacellene i storhjernen. Medulloblastom er funnet i den fjerde cerebral ventrikkel og cerebellum. Akustiske neuroma skjemaer på Nervus vestibulocochlearis. Lymfom er funnet på lymfocyttene begynner meningeom på hjernehinnene, og en pinealkjertelen svulst starter på pinealkjertelen. Hypofyseadenom skjemaer på overflaten cellene i hypofysen. Schwannom påvirker myelin skjede som brytes rundt axon av et nevron.

Generelt Cancer Awareness

Lavendel bånd omfatter alle former for kreft. The American Cancer Society Relay for Life bruker det.

Kreft

Mange barn er rammet av kreft i hjernen, samt av andre kreftformer. Den gull bånd er symbolet på alle barnekreft og av barn som har lidd av kreft.

Brain Cancer Ribbon

Båndet for kreft i hjernen er grå. Den grå bevissthet bånd omfatter alle former for kreft i hjernen, både primære og sekundære. Den grå bånd er også symbolet for hjerneskade, astma, allergi, diabetes og Parkinsons sykdom.

Edelstener

Noen mennesker bruker smykker for å vise sin støtte til hjernekreftpasienter og overlevende. Foruten smykker innlemme den grå bånd, har kreft i hjernen spesifikke edelstener, inkludert sølv blonder agat og hematitt, som også er grå.

Farge & Betydning av Crystals

Farge & Betydning av Crystals


Farge ikke bare har en sterk innvirkning på stemninger og følelser, er det noen ganger brukes i alternativ healing. Krystaller er funnet i alle tenkelige skygge. Gjennom århundrene, som folk rørt, hadde på seg og brukte edelstener og krystaller, deres farger kom til å ha knyttet betydninger. Noen få av disse er beskrevet her.

Rød

Red symboliserer vitalitet, styrke, mot og handling. Røde krystaller brukes til å stimulere og styrke kroppen og for å bringe en følelse av varme. Red energi til rotchakraet, en av syv energisentre i kroppen. Bruk røde krystaller for å øke selvtillit og energinivå.

Rosa

Fargen på ubetinget kjærlighet, rosa er en svak skygge som symboliserer tilkobling, medfølelse og åpenhet. Rosa krystaller kan brukes til avslapning, ro og tilfredshet. Pink er assosiert med hjertet chakra. Rosa krystaller kan hjelpe en tilgi gamle vondt.

Brown

Brown representerer jorden og orden. Brune krystaller har en jording, stabilisere kvaliteten, og kan anvendes som beskyttere i ett miljø. Som nyanser av brunt varierer betydelig, bør brune krystaller bli utredet for underliggende toner av rødt, blått, eller andre farger, og brukes med det i tankene.

Gul

Som sollys, fargen gul energigivende. Knyttet til solar plexus chakra sentrum, gule symboliserer glede, lykke, mental klarhet og visdom. Gule krystaller eller edelstener brukes for å fremme trivsel, glede og positiv selvutfoldelse.

Hvit

Lys er alle farger kombinert. Fargen hvit er tenkt på samme måte. Alle farger er til stede i det og kan trekke på. Hvitt er et symbol på transformasjon. Det representerer også renhet, helhet og renslighet. Den kan brukes til å fjerne rot eller hindringer, for å lette nye begynnelser eller å rense tanker eller handlinger.

Den regnbue av farger

Denne svært kort primer på betydningen av farger i krystaller, mineraler eller gems kun overflaten. Emily Gems link (se referanser) har mer detaljert informasjon. En bok som gir en inngående beskrivelse av 20 krystall farger, en liste over tilknyttede perler eller krystaller og informasjon om deres bruk i alternativ healing er "Crystals" av Jennie Harding, Walking Stick Press.

Helse og sikkerhet Symboler

Helse og sikkerhet Symboler


Helse- og sikkerhets tegn og symboler er over. Designet for å holde folk trygge, er disse symbolene ofte forbundet med farer som folk trenger å være klar over for å endre sin atferd deretter. Disse skiltene, ofte et juridisk krav, er der for å øke sikkerheten og bør alltid følges, selv om til tider synes det trivielt.

ANSI Z535

Ifølge International Association of Electrical inspektører, er ANSI Z535 den amerikanske nasjonal standard for sikkerhets tegn og symboler. Avgjøres av American National Standards Institute i 1991, er disse retningslinjene er utformet for å regulere ordlyden brukt, størrelsen på ordene, til fargene på skilt og andre aspekter sikre maksimal sikkerhet. Bedrifter og produsenter bruker de retningslinjene som er gitt i ANSI Z535 å forbedre sikkerheten og forebygge potensielle søksmål.

Arbeidsplass

Mange utfører arbeid som krever helse og sikkerhet tegn til å være til stede. For eksempel har noen tegn betegne den spesifikke antrekk som kreves for å trygt gjøre en jobb, for eksempel en hjelm eller briller. Ikke bare er det viktig å følge slike advarsler for sikkerhetsmessige grunner; manglende overholdelse kan vise sjefen din at du ikke er interessert i å følge reglene, noe som resulterer i disiplinærtiltak. Nyansatte er vanligvis opplært i sikkerhet på arbeidsplassen og lærte å identifisere visse symboler før de begynner å jobbe.

On the Road

Helse- og sikkerhets symboler og tegn på veien er av særlig betydning fordi unnlatelse av å følge slike tegn kan lett drepe eller skade mennesker, inkludert deg selv. Skiltene nær veibygging er utformet for å beskytte både publikum og de som jobber på veien. Tilsvarende er farlige veier ofte merket tilsvarende. For eksempel vil en vei med en skarp sving ofte ha et skilt med en kurve symbol postet som inkluderer en fartsgrense der igjen kan trygt gjøres.

Identifikasjon

Sikkerhet og helse hazard advarsler og skiltene er vanligvis lett å få øye på. Skiltene er laget for å skille seg ut og bli sett før en ulykke inntreffer så de er vanligvis fargerike. Hvis tegnet ikke har lyse farger bør du likevel være i stand til å identifisere den ved rådene den gir. Det er vanligvis en skriftlig advarsel som følger med symbol med stor tekst som sier "FORSIKTIG", "ADVARSEL" eller "FARE". For eksempel, stiger ofte kommer med en advarsel klistremerke som viser en illustrasjon av en person som faller fra en stige med tekst for å indikere farene ved å bruke enheten.

Advarsel

Mens generelt ikke er tilfelle, og til fare kan ha en forvirrende symbol forbundet med den. For eksempel, er en hodeskalle og kryss-bone symbol en felles sikkerhets symbol, men det ikke klart angir noen bestemt fare. Når det oppstår et sikkerhetssymbol på arbeidsplassen og du ikke kan tolke det, spør. Det gjør vondt aldri å spørre, men det kan skade deg ikke å spørre. Sjefen din bør enten vite eller være i stand til å raskt få den informasjonen.

Symboler for Breast Cancer Awareness

Symboler for Breast Cancer Awareness


Den mest anerkjente symbol for brystkreft bevissthet er den rosa sløyfe. Bånd har blitt brukt til å uttrykke tilhørighet med en sak siden tidlig i det 20. århundre. Ifølge den offisielle nettsiden for den rosa bånd, er det nå kjent i 30 land på fem kontinenter. Det er andre mindre kjente symboler som er utledet fra den rosa sløyfe. Den ene er brystkreft overlevende symbol. Den andre er co-etterlatte bånd.

Første bruk av Pink Ribbon

Ifølge PinkRibbon.org ble rosa bånd først knyttet til brystkreft 16. juni 1990. Denne dagen, Susan G. Komen Foundation holdt sin årlige Race for Cure i Washington, DC Arrangørene delte ut rosa bånd og rosa visir til noen av de 8.500 turgåere. Et år senere, stiftelsen distribueres rosa bånd til hver walker i New York City Race for Cure.

Fortsatt bruk av Pink Ribbon

Tilknytningen mellom den rosa bånd og brystkreft ble utbredt i 1992, da Selv magasinet brukt rosa sløyfe i sin oktoberutgaven erkjenner National Breast Cancer Awareness Month. Publikasjonen bidro til å få den rosa bånd til nasjonal oppmerksomhet, og brystkreft bevissthet bevegelsen begynte å vokse. I oktober 1997 ble nettstedet pinkribbon.com lansert. Det var et sted dedikert til å øke bevisstheten og støtte for brystkreft.

Internasjonal Spredning av Pink Ribbon

Den rosa bånd ble kjent på verdensbasis på grunn av innsatsen til nederlandske enterpreneur Walter Scheffrahn. I 1997 viet Scheffrahn 10 prosent av hans selskapets kapasitet til et forsøk på å utvide den rosa bånd symbol globalt, på vegne av sin søster som hadde brystkreft. Han introduserte ideen om en fem-kanter kampanje for internasjonal brystkreft bevissthet, basert på advocacy, allianser, justering, akkreditering og bevissthet.

Kritikk av Pink Ribbon

Noen organisasjoner er kritiske til rosa sløyfe. Gruppen Breast Cancer Handling of San Francisco, California. Sponser en årlig "Tenk før du Pink" -kampanjen. Det oppfordrer supporterne til å ikke kjøpe inn hundrevis av rosa sløyfe-produkter og kampanjer som er markedsført i oktober hvert år for Breast Cancer Awareness måned. Brystkreft Handling ønsker å vite hvor pengene går fra salget av disse produktene, og hvilke av disse produktene, for eksempel biler og kosmetikk, inneholder ingredienser som bidrar til kreft.

Survivor Symbol

En brystkreft overlevende heter Teddy Pastras oppfant etterlatte symbol 11. november 2002, den dagen hun ble diagnostisert med brystkreft. Symbolet er en rosa sverd slicing gjennom bokstavene B og C. Pastras sier sverdet symboliserer kampen for å vinne kampen om brystkreft.
Pastras er nå kreft-fri. Hun anslår hennes symbol er slitt som en jakkeslaget pin med mer enn 50 000 kvinner over hele verden.

Co-Survivor Symbol

Susan G. Komen for Cure har kommet opp med en co-overlevende bånd for familie, venner, helsepersonell eller kolleger som har lånt støtte til de med brystkreft, fra det øyeblikk av diagnose, gjennom behandling og utover. Co-overlevende bånd er en rosa og hvitt bånd som gjenkjenner forholdet mellom brystkreftpasienter og deres co-overlevende.

Forklaring av papir Symbol

Forklaring av papir Symbol


Resirkulering logoen har blitt en svært gjenkjennelig symbol. Mens du kan gjenkjenne de vanlige tre piler, er det viktig å vite den nøyaktige betydningen basert på sin skildring.

Historie

Den opprinnelige resirkulering logoen dukket opp i 1970. Det ble skapt av Gary Anderson som en del av en plan- og designkonkurranse sponset av Container Corporation of America.

Basic Logo

Den grunnleggende resirkulering logoen er referert til som "tre jage piler" som representerer en Mobius sløyfe. Hver pil representerer et skritt i resirkuleringsprosessen: innsamling, produksjon og kjøp av resirkulerte materialer dermed lukking sløyfen.

Resirkulerbar

De tre piler enten trykt i svart eller med en svart ramme indikerer produktet som de vises kan resirkuleres. Av og til uttrykket "Dette produktet kan resirkuleres" vil også vises.

Plastic Recycling Logo

Resirkulerbar plast inkluderer tall inni de tre piler som indikerer type plast produktet inneholder. De med betegnelser fra "1" og "2" er de mest lett resirkuleres.

Resirkulerte materialer

Når et produkt er laget med resirkulert materiale, er logoen representert annerledes. De tre jage pilene vil være hvit inne i en solid svart sirkel. I noen tilfeller vil den andel av resirkulert materiale som inneholdes i produktet er beskrevet i sentrum av pilene. For eksempel "20%" vises inne i logoen betyr at 20 prosent av pakken ble laget med resirkulert materiale. Den faktiske andelen av forbruksavfall kan også skrives ut på etiketten.

Hvorfor tror Eyes Endre farge Med Mood?

En klassisk tegneserie skildring av humørforandringer inkluderer ofte en endring av øyenfarge. Men i den virkelige verden, øynene vanligvis ikke skifte farge med et stemningsskifte. Fargen på øyet er bestemt av mengden av et pigment kalles melanin. Mengden av dette pigmentet i iris i øyet kan være forskjellen mellom brun, blå, grønn, og alt i mellom. Øyenfarge kan endre teoretisk hvis noe skjedde som skadet i produksjonen av melanin eller enzymet som styrer den. I nyfødte, øynene er vanligvis blå fordi de ikke har begynt å produsere melanin ennå. Men de fleste av oss kan ikke endre vår øyenfarge.

Det kan virke som om øyet fargeendringer med økt blodgjennomstrømning i ansiktet, for eksempel etter trening. På samme måte som i ansiktet kan bli rød i dette eksempel, kan øynene påvirkes av økt blodstrøm i tillegg. Dette kan legge en rød tone på øyenfarge, som kan mørkere brunt eller forårsake grønn å virke hassel.

I de fleste tilfeller er det imidlertid bare omgivende lys som forårsaker øynene til å virke som om de endrer fargene. Lys reflekteres av iris, forårsaker den til å virke som om det er skiftende farger, når det faktisk fargen band i lyset gjør dem ser ut til å endre seg. Også, under visse omstendigheter som stress, eleven krymper og gir mer av iris å bli utsatt, og dermed bli reflektert i lyset. Denne tilsynelatende endring i farge synes å være knyttet til stemning av personen, selv om selve øyet ikke endre fargene.

Farger som stimulerer babyer

Farger som stimulerer babyer


En baby miljø stor grad kan forbedre sin utvikling, selv ved barndom, ifølge barnelege Dr. William Sears. Hver av de fem sansene kan fremme læring, inkludert syn. Faktisk kan visuell stimulering utgjøre den mest betydelig innflytelse på babyens utvikle nervesystemet. Så det er viktig at foreldre velger farger og mønstre som stimulerer vekst og skape den rette blandingen av komfort og stimulering.

Svart-hvitt Stripes

I motsetning til en voksen, er en baby netthinne ikke fullt utviklet ved fødselen. Pastell eller dempede farger er derfor sannsynlig å dimme til netthinnen er modnet. Det er fortsatt viktig, men for foreldre å gi babyer med visuell stimulering som støtter hjernecelle helse, syn og læring. Kontrasterende farger leverer de sterkeste visuelle signaler til en babyens hjerne, hjelper hjernen og øynene til å utvikle raskere. De fargene som vises mest frimodig til en baby er svart og hvit, og stripete mønstre gir størst kontrast. Tepper, sengetøy og leker som har svart-hvite striper er ideelle for en baby soverom. Bøker, leker og lekematter i kontrastfarger av lys og mørke kan også brukes for ekstra stimulering.

Dristige farger

I tillegg til tilbehør i sort og hvitt, bør foreldrene også bruke sterke farger for å stimulere babyens hjernens utvikling. Orange er angivelig en farge som fremmer følelser av optimisme, mens gul antas å stimulere tenkning. På samme måte kan rød fremkalle entusiasme, og leker i disse lyse fargetoner vil bidra til å trekke en baby oppmerksomhet. Mens dristige farger er ikke anbefalt for soverommet vegger, kan de bli innarbeidet i en dekorere ordningen med aksenter. Lekerom kan også lyse farger, og ett alternativ for foreldre er å male en vegg i en dristig nyanse av rødt samtidig som de tre andre mer nøytrale.

Pasteller og Nøytrale

Overstimulering kan oppstå med babyer som er overdrevent utsatt for striper og lyse farger. Fordi resten er nødvendig for optimal utvikling, bør soverom gi den rette blandingen av stimulering og komfort. Pastell veggen farger med lyse aksenter kan hjelpe foreldre oppnå dette delikat kombinasjon. Blå og grønne pasteller, for eksempel, er ofte forbundet med følelser av ro og stillhet. Kan brukes nøytrale farger som krem ​​og beige for vegger og tepper. Disse fargene kan da bli modigere med røde, gule og oransje grense eller møbler for å gi stimulering når babyen er våken.

Anbefalte Colors

Dave Munger, en forfatter av "Cognition Daily," rapporterer at babyer har preferanser for bestemte farger. Selv spedbarn ikke kan skille mellom farger, kan babyer på 2 måneders alder normalt skille mellom de fleste farger. Som sådan, Munger indikerer at blå og lilla er vanligvis babyer favoritter, med greener, gult og rødt blir mindre foretrukket. Dette kan være viktig når foreldre velger barnehage dekorere ordninger, som foretrukne farger vil trekke en baby øye, mens andre kan føre til en baby å bli masete eller grinete.

Dufter og farger som forårsaker sult

Dufter og farger som forårsaker sult


Mens folk åpenbart må spise for å få til ernæring og næring, sult ofte kan utløses av mer enn bare en tom mage. Miljøet rundt deg --- det være seg den fargen på veggene i din favoritt restaurant eller aroma wafting fra naboens kjøkken --- kan ofte røre mat cravings eller følelser av sult. Det er spesifikke farger og lukter som er kjent for å utløse sultfølelse.

Rødt og oransje

Rødt og oransje antas å stimulere sult. Dette kan delvis være fordi disse fargene vises i mange matvarer, i motsetning til blå, som ikke er en vanlig mat farge. Rødt og oransje også inspirere lidenskap og varme, følelser som er noen ganger forbundet med mat. Både rødt og oransje er populære farger for kjøkkenredskaper på grunn av dette. Rødt og oransje evne til å røre sult inspirerer også mange restauranteiere til å bruke disse fargene når male veggene i sine virksomheter.

Earth Tones

Jordfarger som brunt og beige ikke vekke de samme følelsene av sult som rødt og oransje antas å hisse opp, men de gjør en plass som bidrar til å spise. Disse tonene er varme og har en tendens til å gjøre folk føler seg komfortabel og trygg. Siden mat er ofte forbundet med familien og blir tatt vare på, kan browns gjøre folk føler at de ønsker å sitte ned og dele et måltid.

Aroma av Mat

Ikke overraskende er den mest vanlige lukt til å utløse sult lukten av mat. Dette er vanligvis bare sant hvis lukten kommer fra en mat som du liker. Hvis du tilfeldigvis elsker potten steke og gå inn i et kjøkken med en pott steke mat i ovnen, er at lukten kommer til å få deg til å føle deg sulten. Det samme gjelder for lukten av varmt buttered popcorn i en kinosal. Lukter forbundet med salt og søt mat synes å være de sterkeste duft triggere.

Duften av Memory

Akkurat som de jordnære farger vil få deg til å føle deg komfortabel og varm, og dermed gjør du ønsker å spise, kan visse dufter gi deg en følelsesmessig ønske om å spise. Den vanligste er duften av cookies baking i ovn eller andre varme krydrede dufter som kanel som ofte minne folk på familie eller helligdager. Denne effekten er annerledes enn luktende popcorn, vel vitende om du liker popcorn, og dermed ønsker å spise popcorn. Det er ikke cookies selv som gjør at du ønsker å spise, men komfort og følelsesmessige bånd til lukten.

Hvilke farger undertrykke appetitt?

Hvilke farger undertrykke appetitt?


Vekttap mål trolig fokusere på å begrense kalorier og trener, men mindre tyngende triks kan også hjelpe deg å miste pounds. Bruke fargeterapi for å undertrykke appetitten og redusere cravings er en måte å gjøre slanking moro. Ulike farger påvirker matvaner på forskjellige måter. Noen farger stimulere ditt ønske om å spise, mens andre undertrykke det. Innlemming farge inn matopplevelsen kan brukes til å hjelpe du inntar færre kalorier.

Blå Food

Blå demper appetitten mer enn noen annen farge. Bortsett fra blåbær, som faktisk er lilla, er det ikke naturlig blå matvarer. I det siste, når mennesker foraged for mat, blå var en advarsel av svinn eller fare. Mangelen på naturlig blå mat og faresignal det opplyst begrenset vår appetitt respons på blå mat. Folk mot farger som ofte forekommer i naturen, som grønt, rødt, gult og oransje. Den aversjon mot blått kan hjelpe deg å spise mindre ved å undertrykke ditt ønske om å overspise. Høy-kalori mat som russet poteter, pasta, rømme, ost og smør er vanligvis lys eller hvit. Dette gjør det lett å endre fargen med noen få dråper av blått konditorfarge. Sprer blå-farget smør på brød fraråder ditt ønske om mer enn noen få biter.

Visning Din Mat

Hvis tvinge deg selv til å spise farget mat virker lite appellerende, innlemme blått i dine måltider på andre måter. Serve maten din på en blå plate, satt på en blå duk med en blå serviett. Omgir deg i fargen vil undertrykke appetitten og hjelpe du føler deg rolig og fokusert på mat. Blå er en mild, beroligende farger, og det hjelper deg til å føle deg avslappet. Svart, grønn og lavendel også undertrykke et ønske om å overspise. Jo mer du kan fokusere på mat og ta deg tid servering, jo mindre sannsynlig er det å overspise.

Color Your spiseplass

Miljøet der du spiser spiller en stor rolle i dine spisevaner. Ernæringseksperter anbefaler måltider spises på et spisebord, uten distraksjoner som fjernsyn. Dette gjør at du kan fokusere på å spise og forstå dine følelser av sult og tilfredshet. Skape et fredelig miljø der du kan spise er en viktig del av vekttap, og hvis du planlegger å bruke farger for å undertrykke appetitten, bruke dem i din spiseplass. Blå, lys grønn og lavendel har en beroligende effekt, mens rød og oransje stimulere appetitten. Dekorer spisestue med beroligende farger for å ha en enklere tid å kontrollere matinntaket.

Color Therapy

Du kan bruke fargeterapi i løpet av dagen for å hjelpe deg å takle mat cravings og ønsket om å overspise. Skift lyspæren i kjøleskapet med en som er blå-farget, undertrykke ditt ønske om å snack hver gang du åpner døren. Få motivert til å drikke vann ved å legge til rød eller oransje konditorfarge eller serverer den i en rød eller oransje glass. Disse fargene stimulere følelser og appetitt, oppmuntre deg til å strekke seg etter vannet ofte. Dette vil holde deg hydrert og fylle magen, hindrer deg fra å konsumere overflødige kalorier. Fargeterapi er ikke en eksakt vitenskap fordi det innebærer menneskelige følelser. Eksperimenter med ulike farger bestikk og glass, samt ulike nyanser av mat, for å se hvilke som hjelper deg holde deg til din diett.

Årsakene til farge persepsjon Endringer

Årsakene til farge persepsjon Endringer


Selv om noen mennesker er født med fargesyn defekter eller generell fargeblindhet, andre tilegne seg denne uhelbredelig synsfeil i løpet av livet. Det er fire hovedårsaker til fargesans endringer.

Statistikk

Ifølge Mayo Clinic, er en i 12 hanner av Nord-Europa avstamning født med noen rød-grønn farge mangel. Mindre enn en prosent av hunner stammet fra den samme regionen lider av den samme mangel. For andre populasjoner, er dette tallet enda lavere. Blå-gul farge mangel oppstår genetisk hos færre enn én av 10.000 personer globalt, og total mangel på fargesyn er gått genetisk til færre enn én av 30.000 mennesker globalt. Disse tallene representerer ca 5 prosent til 8 prosent av mennene og 0,5 prosent av kvinner som er født fargeblind til en viss grad.

Årsaker

Farge oppfatning endringer og degraderingen kan skje naturlig med alderen. Aldersrelatert makuladegenerasjon forårsaker synsproblemer, inkludert fargesyn underskudd. Sykdommer, inkludert Alzheimers sykdom, diabetes, kronisk alkoholisme og leukemi, kan forårsake fargesynsdefekter. Medisiner er også ansvarlig for noen tilfeller av farge oppfatning endringer. Narkotika, for eksempel antibiotika, høyt blodtrykk medisiner og barbiturater, kan føre til endringer i farge persepsjon. Giftige kjemikalier, som karbonmonoksid, gjødsel, styren og karbondisulfid, kan føre til at noen farge oppfatning endringer, og ofte endringene kan være så diskré å legge merke til. Sjeldnere nevnt, øye traumer er også en årsak til fargesyn underskudd. Strokes og utilsiktet øyeskader kan skade netthinnen eller deler av hjernen og føre til fargeblindhet.

Symptomer

Kjøpte farge persepsjon endringer kan være mild, moderat eller alvorlig. Noen ganger endringene er subtile, og disse endringene kan bare bli merkbar etter misforståelse oppstår. For eksempel kan den lidende har et problem med å identifisere endringer i trafikk lyse farger. Folk som jobber rundt kjemikalier kjent for å forårsake fargesyn tap bør ha sin visjon sjekket med jevne mellomrom, slik at eventuelle endringer kan oppdages og riktig omsorg foreskrevet.

Behandling

Det finnes ingen behandling for å avhjelpe arvet fargesyn underskudd. I tilfeller av ervervet fargesyn defekter, kan noen fargesyn bli gjenvunnet når den underliggende lidelse er behandlet. Det finnes også spesialiserte fargede brilleglass og kontaktlinser som kan øke brukerens oppfatning av kontraster - men de vil ikke forbedre evnen til å se farger.

Betraktninger

Dem som berøres av farge persepsjon endringer blir anerkjent av datautviklere. Gnome desktop utviklere har opprettet en applet som tillater brukere å endre utseendet på sine stasjonære farger og temaer for å imøtekomme visuelle evner. I tillegg webdesignere har tilgang til Vischeck, et nettsted som kjører to algoritmer. En algoritme, Vischeck, gjør at brukerne kan se hvordan bilder og nettsteder ser til seere som er fargeblinde. Den andre algoritmen, Daltonize, tillater brukere å digitalt endre bilder slik at de er mer tilgjengelig for folk som har en viss grad av dårlig fargesyn skarphet.

Hva er syntetiske mat farger laget av?

Hva er syntetiske mat farger laget av?


Mat fargestoffer er noe tilsatt til mat eller drikke i den hensikt å endre dens farge. Fargestoffer tilsettes mat for å forsterke eller korrekt farge på grunn av lagringsforhold og naturlige ujevnheter.

Food, Drug, og Cosmetic (FD & C) Blå No. 1

Også kjent som E133 i Den europeiske union (EU), er Brilliant Blue FCF en syntetisk konditorfarge laget av steinkulltjære. Vanligste bruksområdene er brus, sjampo og munnvann.

FD & C blå # 2

Indigotin, kjent som E132 i EU, er sammensatt av tre kjemikalier, med hovedkomponenten være natriumsaltet av Indigotindisulfonate. Den primære bruken er i søtsaker.

FD & C Red nr 40

Avledet fra steinkulltjære, allurarød AC, som er E129 i EU, er brukt i røde brus og godteri.

FD & C Red nr 3

Erythrosine er en mørk rosa, kull-avledet konditorfarge --- utpekt E127 i EU --- brukes i popsicles, frukt cocktail kirsebær og farget pistasj skjell.

FD & C Yellow # 5

Kalt E102 i EU, er tartrazine en gul skygge avledet fra kulltjære og den vanligste mat-fargestoffer tilsetningsstoff. Produkter som inneholder FD & C Yellow # 5 inkluderer: Mountain Dew, Doritos, og gelé.

FD & C Yellow nr 6 og FD & C Grønne No.3

En annen steinkulltjære basert fargestoff, paraoransje FCF, eller E110 i EU, vises i oransje squash, ost sauser, og i kulde-middel dayquil. FD & C Grønn No. 3, kjent som E143 i EU, blir sjelden brukt.

Hvordan folk ser farger hvis de er fargeblinde?

Hvordan folk ser farger hvis de er fargeblinde?


Det finnes ulike typer av fargeblindhet, avhengig av hvilken av de kjegler i netthinnen er berørt. Det er tre typer membran celler: røde kjegler, blå kjegler og grønne kjegler. Hvis en av disse er berørt, er at fargen ikke sett på som andre folk ser det. Defekter på de røde eller grønne kjegle cellene kalles rød-grønn fargeblindhet og er den vanligste formen.

Hvordan Fargeblindhet Forekommer

Fargeblindhet er arvet fra mor og sendt videre i X-kromosomet. På grunn av dette, rød-grønn fargeblindhet rammer hovedsakelig menn. Noen skaffe fargeblindhet av sykdommer eller som en bivirkning av enkelte legemidler, eller det kan være et resultat av øyensykdom slik som glaukom eller makuladegenerasjon. Det finnes ingen kur for tilstanden.

Dichromatism

Dichromatism oppstår når en av kjegle cellene mangler. Hvis de røde kjegler er fraværende, er protanopia resultatet, deuteranopia er når de grønne kjeglene mangler og tritanopia er når de blå kjegler er fraværende. Mildere former av tilstanden der membranen celler er til stede, men mangelfull i sin funksjon kalles Protanomaly og Deuteranomaly.

Protanopi

Protanopi rammer én av 100 menn. De har problemer med å skille mellom rødt, oransje og gult og rødt kan også forveksles med svart. Blå, fiolett, lavendel og lilla kan alt vises som nyanser av blått. I mildere form for protanomaly, rødt, oransje og gult kan sees på som tenderer mot grønt.

Deuteranopia

Deuteranopia kan påvirke fem av 100 menn. I Deuteranomaly, de grønne kjegle cellene er svake og grønn, gul, rød og oransje blir sett på som nyanser av rødt. Dette er den mest vanlige form av fargeblindhet. I mer alvorlige formen for Deuteranopia, rød, gul, oransje og grønn alt vises mer eller mindre det samme fargetone.

Tritanopia

Dette er mindre vanlig form for fargeblindhet, og kan påvirke kvinner så vel som menn, fordi det ikke er gjennomført på X-kromosomet. De har problemer med nyanser av blått, som kan bli sett på som tenderer mot grønt.

Monochromatism

Monochromatism oppstår når ingen eller bare en av kjegle celletyper fungerer som den skal. Ingen farge er sett, bare nyanser av svart eller grå og hvit. Denne typen fargeblindhet er sjelden.

Hvordan Fargeblindhet Påvirker karrierevalg

De fleste kan kompensere for sine tap av noen fargesyn ved for eksempel, erkjenner det røde trafikklyset ved sin posisjon. Men noen yrker krever nøyaktig fargesyn og søkere blir testet for fargeblindhet når de søker. Disse inkluderer piloter, elektrikere, lokomotivførere og posisjoner i mote eller kunst avdelinger hvor evnen til å skille mellom nyanser av fargen er viktig.

Hvordan til riktig farge Vision

Fargeblindhet eller fargeblindhet, er en manglende evne til å skille mellom forskjellige farger, for eksempel rødt og grønt. Selv om fargeblindhet kan være forårsaket av skade eller sykdom, er de fleste tilfeller arvet av en X-bundet recessivt gen. Legene har ennå ikke funnet en kur for fargeblindhet, men korrigerende linser kan forbedre et individs evne til å skille mellom farger. Bare én slik type korrigerende linse, produsert av ChromaGen, har blitt godkjent av US Food and Drug Administration. I en uavhengig forskning rettssaken, Swarbrick, Nguyen og Pham funnet disse linser for å være svært effektiv på å redusere antall feil på en standard fargeblindhet eksamen. Øyeleger må være sertifisert av ChromaGen for å foreskrive disse korrigerende linser til sine pasienter.

Hvordan til riktig farge Vision

Bruk deteksjon kit levert av ChromaGen. Selskapet gjør dette settet tilgjengelig for alle interesserte enkeltpersoner, ikke bare øyet leger. Bruken av settet vil hjelpe deg å avgjøre om linsene kan nytte for deg.

Gjør en avtale med en sertifisert utøver for videre testing.

Følg instruksjonene som gis av sertifiserte utøveren.

Hint

  • Ikke ha disse korrigerende linser under kjøring fordi Swarbick, Nguyen, og Pham fant at disse objektivene gjør det vanskelig å se i svakt lys. Forskerne fant også at linsene litt påvirket evnen til å bedømme avstand og bevegelse. De skal brukes for lesing.

Bånd farger for å støtte ulike krefttyper

Bånd farger for å støtte ulike krefttyper


De fleste forbinder brystkreft med fargen rosa fordi den fargen er bevisstheten farge for den form for kreft. Men det finnes flere andre kreftformer som har bånd farger assosiert med dem for å bidra til å bringe oppmerksomhet til hver form. Selv om det finnes flere former for kreft med sin egen farge av bevissthet bånd, de fleste av disse krefttypene har også holdnings måneder. Noen farger selv overlapper med ulike former for kreft.

Greens

Bånd for å støtte leveren kreft er smaragdgrønt og sin bevissthet måned foregår i oktober hvert år. Kreften har Lymfekreft en bevissthet fargen limegrønn og dens bevissthet måneden er September.

Blues

Båndet for livmorhalskreft bevissthet er blågrønn og hvit. Mesteparten av båndet er blågrønt, men en del av bunnen av båndet er hvit. Måneden som betyr livmorhalskreft bevissthet finner sted i januar. Eggstokkreft farge er også blågrønn men uten hvit kontrast. Sin bevissthet måneden er i september. Tykktarmskreft farge er mørk blå og mars er dens bevissthet måned. Prostatakreft er bånd farge er lyseblå og sin bevissthet måned finner sted i løpet av september. Både esophageal og magekreft har strandsnegl bånd. Magekreft har ikke utpekt måned, men kreftfaren sin måned foregår i april.

Lilla

Både leiomyosarcoma og kreft i bukspyttkjertelen er forbundet med lilla bånd. November er kreft i bukspyttkjertelen bevissthet måned. Generelt kreft kjenne med en lavendel farge. Testikkelkreft farge er en lettere, orkide farge og april er dens bevissthet måned.

Appelsiner, gule, røde

Blære, sarkom og bein kreft er alle tilkjenne med fargen gul. November er bevisstheten måned for blærekreft mens Sarkom og bein kreft bevissthet måned finner sted i juni. Nyrekreft og leukemi er forbundet med fargen oransje. Mars er nyrekreft bevissthet måned, mens september er måneden for leukemi bevissthet. Hode og nakke kreft varsles med en burgunder bånd med elfenben som en del av båndet. April er bevisstheten måned for disse kreftformene. Myelomatose farge er også burgunder, uten elfenben.

Nøytrale

Brain kreft er tilkjennegitt med en grå bånd og mai er hjernen kreft bevissthet måned. Lungekreft er bånd farge er klar og hvit og sin bevissthet måneden er i november. Melanom er bånd farge er svart og som kreft i hjernen, og tar sitt bevissthet måned sted i mai.

Andre farger

Brystkreft er bånd farge er rosa og bevisstheten måneden finner sted i oktober. Barndommen kreft tar fargen gull med sin måned blir September. Skjoldbruskkjertelkreft har en blågrønn, rosa og blått bånd. En streng av båndet er rosa, en annen er blå og den øverste delen er blågrønn. Skjoldbruskkjertelkreft bevissthet foregår i løpet av måneden av September. Livmorkreft har en fersken bånd og sin bevissthet måneden er i september.

Er Dark Brown en normal farge for Krakk?

Mørkebrun farget avføring er i størrelsesorden normale farger for menneskelige avføring. Krakk farge påvirkes av en persons kosthold og galle nivåer. En pasients krakk farger kan endres på grunn av blødning i fordøyelseskanalen eller maten pasienten bruker.

Normal avføring Colors

Ifølge Michael Picco, MD, av Mayo Clinic, normal menneskelig avføring farger inkluderer alle nyanser av brunt eller grønt.

Lys avføring

Personer med lys-farget, leire-farget eller hvit avføring kan mangle normale galle nivåer i deres avføring og de kan ha en hindret gallegang. Anti-diaré narkotika og medisiner med vismut subsalicylate kan forårsake lys avføring.

Gule Krakker

Avføring med en gul farge, kan stygg lukt og greasiness inkluderer overskudd av fett og kan være forårsaket av en malabsorpsjon problem i tarmen. Cøliaki pasienter kan ha gule avføring etter at de konsumerer gluten.

Svart avføring

Personer med blødning i øvre fordøyelseskanalen kan ha svart-farget avføring. Svart avføring kan også skyldes bruk av vismut subsalicylate eller jerntilskudd.

Røde Krakker

Rød-farget avføring kan være et tegn på blødning i nedre mage-tarmkanalen. Red-fargede matvarer eller mat fargestoffer kan også resultere i avføring som er røde.

Hvorfor Sun Endre farger ved solnedgang?

Solnedganger har alltid fanget fantasien med sine flotte farger - enda mer så når folk oppdager at solnedganger varierer avhengig av beliggenhet, eller når de oppdager en uvanlig eller spesielt fargerik solnedgang. Solnedganger i ørkenen har en tendens til å være veldig oransje, mens solnedgangen i urbane områder har en tendens til å være dempet og kan ha andre farger som gult og rødt. Men, enten i ørkenen i Arizona eller skyskraperne i New York City, alle solnedganger har to ting felles: lys og atmosfære.

Lett

Lys er elektromagnetisk energi som beveger seg i bølger og har frekvenser både synlige og usynlige for det menneskelige øyet. Det synlige lys området er kjent som ultrafiolett (UV) spektrum. For det blotte øye, vises UV-lys hvit, men det er faktisk består av flere forskjellige bølgelengder av farge. Disse fargene er ordnet i rekkefølge fra kortest til lengst og blande fra den ene til den neste, som en regnbue. Rekkefølgen av bølgelengdene er fiolett, blått og grønt, gult, oransje og rød - noe som betyr fiolett har den korteste bølgelengden; og rød, den lengste.

Atmosfære

Atmosfæren er en blanding av gasser, vann, støv og andre materialer rundt Jorden. Jo nærmere stemningen er til Jorden, jo tykkere det er; og dette er på grunn av jordens gravitasjonskraft. Som vi reiser lenger vekk fra Jorden, blir gravitasjonskreftene svakere og atmosfæren blir tynnere før det forsvinner ut i verdensrommet. Jordens atmosfære er ikke akkurat det samme over alt. Det er variasjoner i komposisjon basert på plassering, værmønstre og menneskelige faktorer. For eksempel vil atmosfæren over havet har betydelig mer vann og salt enn atmosfæren over ørkenen. Og atmosfæren over en by kan ha mer av visse typer gasser, mens atmosfæren over en vulkansk øy vil ha mer aske og sot. Disse variasjonene i atmosfæriske partikler er det som bestemmer de hvordan lyset oppfører seg i atmosfæren.

Light & Atmosphere

Lyset reiser i en rett linje til den støter på partiklene i atmosfæren, noe som medførte at lyset reagerer, men reaksjonen er avhengig av de enkelte lys bølgelengder og type og størrelse på partiklene. Vannpartiklene er større enn lysbølger, så når lyset treffer et vannmolekyl, vannet fungerer som et speil og spretter (eller reflekterer) alle lys bølgelengder samtidig. Som et resultat, fortsetter lyset skal vises hvite for det blotte øyet. Når lys treffer mindre partikler, slik som støv og gass, de mindre partikler absorberer noe av lyset, mens andre lyset passerer gjennom. Når partiklene absorberer lyset, de begynner å utstråle i samme farge som ble absorbert. Så hvis en haug med gassmolekyler absorberer gult lys, vil de utstråle gul, og at fargen vil være synlig for det blotte øye. Alle farger av lys kan bli absorbert, men de kortere bølgelengder (som blå) er absorbert oftere enn de lengre bølgelengder. Fremgangsmåten til å absorbere og utstrålende (eller spredning) lys kalles Rayleigh-spredning.

The Sun i løpet av dagen

Posisjonen av solen har en direkte innflytelse på den måten lyset går inn i atmosfæren. I løpet av dagen, er sola plassert høyt på himmelen og sender ut lys på en relativt kort vinkel i forhold til jorden. På grunn av den kortere vinkel, de lengre lysbølger passere rett gjennom, mens de kortere bølger får "hengt opp" på partikler i atmosfæren. Som de kortere blå, grønne og fiolette bølger blir absorbert og spredt, vises himmelen blå for det blotte øye. I mellomtiden, fordi jo lenger gult og rødt lys gjør det gjennom, vises solen hvit eller gul mot spredt blått lys på himmelen.

Sunrise, Sunset

Når solen står opp og går, er det i en lavere stilling, noe som øker vinkelen som lyset kommer inn i atmosfæren. På grunn av den lengre vinkel, de kortere lysbølger aldri nå de nedre områder av atmosfæren slik at bare den lengre gul, orange og rødt lys er synlig. Som en følge av dette synes sollys mørkere etter hvert som flere av de lengre lysbølger blir avdekket. Den store forskjellen mellom soloppgang og solnedgang er at solnedganger tendens til å være mer fargerikt. Dette er fordi de fleste Earth innbyggere er aktive i løpet av dagen og sparker støv og rusk i luften. På kvelden, disse økte støvpartikler fungere som et filter, noe som reflekterer flere farger inn i himmelen.

Hva Urenheter Gi Rose Quartz sin farge?

Fysiske egenskaper

Kvarts tilhører klassen av silikater mineraler. Det består av silisium oksid og er en av de vanligste mineraler som finnes i jordskorpen. Det krystalliserer fra vulkanske magma, vanligvis danner heksagonale, prismatiske krystaller. Ofte er kvarts vennskapsby. Kvarts er også roterende polar, noe som betyr at krystallen dannes er enten høyre- eller venstrehendt. Dette er forårsaket av den spiralformede strukturen av den iboende bundet silisium-oksygen-tetrahedra i kvarts. Kvarts kan også inneholde gass eller væske bobler som er lett synlige for det blotte øye. Kvarts kommer i en rekke farger, farge på grunn av urenheter i krystallet. Av disse steg kvarts er en av de mer høyt verdsatt varianter.

Urenheter

Uten urenheter, er ren (bergkrystall) kvarts klart. Med urenheter, andre varianter dukker opp: melkeaktig kvarts, røykkvarts, blå kvarts, citrin, ametyst, tigerøye, Rutilated kvarts, Aventuringlas kvarts og rosenkvarts. Rose kvarts antas å utlede dets farge fra spor av mangan, titan eller jern. Mens rose farget krystall forekommer i mange pegmatitt, velformede krystaller er sjeldne. Det kan miste sin farge ved oppvarming. Hvis utsatt for stråling, rosenkvarts kan bli svart.

Metafysiske egenskaper

Pink er kjent for å være en lindrende farge. Bare så, rosenkvarts er en beroligende stein, ofte brukt for kjærlighet og healing. Det hjelpemidler i å hjelpe folk lære å elske seg selv, å akseptere seg selv, og derfor være mer åpne for kjærlighet fra andre. Bruken er ofte knyttet til hjertet chakra, for å åpne hjertet og bringe klarhet i det. Ved å åpne opp hjertet for kjærlighet, hjelper det krystall fjerne negative, uproduktive følelser som hat og sjalusi. Rose kvarts kanaler guddommelig energi.

Farger som hjelper med depresjon

Hver regnbuens farger kan påvirke vår psykiske helse, enten bevisst eller ubevisst. Farge påvirker vår kropp, sinn og ånd i både positive og negative måter. Dette kan demonstreres i et enkelt eksperiment for å endre til et spesielt antrekk i en favoritt farge i motsetning til en trist palett for samme anledning.

Farger Correlate med følelser

Farger ofte er korrelert med ulike følelser. Pastels av blått og grønt er forbundet med avslappende og tanker til ro, som i naturens innstillinger av blå himmel og skog. Gul, å være en mer levende farger, blir ofte brukt til å løfte ens humør som en solrik dag gjør. Lilla brukes til å vise visdom og majestetiske krefter, som i en kongens kappe. Hvit uttrykker rensing og rensende tanker. Mens disse fargene ofte avdekke disse stemningene, kan andre elementer endre følelsesmessig påvirkning. Ved hjelp av denne generell kunnskap om farger kan du planlegge det beste miljøet for god psykisk helse - enten det er i et hjem setting, skole, sykehus eller sted for retreat.

Samme farger i ulike settinger

Velge farger for en strand hytte kan være en refleksjon av natur. Nyanser av blått kan hjelpe deg å huske følelser av blå himmel og en dag på sjøen. Kanskje en skvett gult kan lyse opp et rom, som solen skinner på vannet. De samme fargene som brukes i et sykehus kan gi en ro til pasienter som lider av depresjon. Lyseblå vegger med et bilde av den samme retrett innstillingen kan bringe fredelige følelser til sinnet. Legg til en frisk plante med gule blomster, og sykehuset rommet er forvandlet til et sted for helbredelse.

Barnas Sykehus

I kontrast, kan lysere nyanser av blått og grønt i et barnesykehus forbedre healing, avslapping og medfølelse. Selv sprut av rødt bringe styrke og energi til dette stedet for helbredelse. Noen sykehus innstillinger har lekerom forvandlet til en jungel, zoo eller en undersjøisk miljø.

Farger Forbedre Erfaringer

Alle erfaringer er forbedret med farge, enten positivt eller negativt. Endrer en persons miljø med en annen farge kan endre deres syn på sine omstendigheter dramatisk. Flytting fra en grå, trist kjelleren til et solfylt rom malt i pastellfarger kan bidra til å transformere en deprimert sinn til en fylt med håp og muligheter.