Digidexo.com

Hva er en normal proteinnivå for en nyre?

Hva er en normal proteinnivå for en nyre?


Når nyrene ikke fungerer som de skal, kan protein flykte fra blod i urinen og proteinnivåer vil ikke være normal. Blod (serum) nivåer av proteinet kan være for lav, og urinproteinnivå kan være for høyt.

Verdier

Laboratorietester kontrollere nivåene av et protein som kalles albumin i urin og blod. I en tilfeldig urinprøve, er et område på 0 til 8, og noen ganger 10 mg / dl protein ansett som normalt, i henhold til University of Maryland Medical Center. Normale blodverdier varierer 3,4 til 5,4 g / dL.

Betydning

Unormale mengder protein som finnes i urin eller blod under rutinemessig laboratoriearbeid kan være første indikasjon på nyresykdom som glomerulonefritt eller andre betydelige helseproblemer.

Identifikasjon

Et høyt proteininnhold i urin kalles proteinuri, og et høyt nivå av albumin, spesielt, er referert til som albuminuri.

Behandling

For å gå tilbake proteinnivåer til normal og beskytte nyrefunksjonen, kan leger fore blodtrykk medisiner som angiotensin-konvertering enzym (ACE) hemmere, selv om du ikke har høyt blodtrykk.

Betraktninger

Høyere enn normale nivåer av protein i urinen kan være på grunn av dehydrering eller bakteriell (urinveis) infeksjon relatert til nyresykdom. I disse tilfellene, protein nivåer tilbake til normal når hydrering oppstår eller infeksjon er fjernet.