Digidexo.com

planlegg svangerskapet bok

Hvordan Les Hva kan man forvente når du venter

Hvis du er gravid, eller tenker på å ha en baby, boken "Hva kan man forvente når du venter" kan være en omfattende ressurs for å veilede deg gjennom svangerskapet og fødsel opplevelse. Hvis du vet hvordan du skal lese og bruke "Hva kan man forvente når du venter" på riktig måte, kan du finne et vell av informasjon innenfor sine sider som vil fungere som din første forsvarslinje mot graviditet forvirring og spørsmål.

Bruksanvisning

•  Planlegg svangerskapet. Boken har et kapittel om hvordan å bli gravid, herunder planer om å inkludere et barn i livet ditt og finne din eksakte eggløsning tidsplan. Det inkluderer også tips for dads-å-være om hvordan å forberede seg farskap. Det andre kapittelet av boken inneholder tips om hvordan du kan vite om du er gravid, inkludert tidlige tegn og informasjon om graviditetstester. Det inkluderer også en guide til å velge en OBGYN å jobbe med deg i løpet av svangerskapet og fødsel.

Klargjør for legebesøk. Denne boken inneholder informasjon om hvilke typer tester og prosedyrer legen skal utføre i løpet av prenatal besøk og eksamener. Den inneholder også informasjon om graviditet helse, og hvordan visse pre-eksisterende forhold kan bli problematisk under svangerskapet (for eksempel seksuelt overførbare sykdommer eller endometriose). Boken kan guide deg gjennom hva du kan forvente på hver av dine månedlige legebesøk, så du vil ikke føle skremt av de ukjente sidene ved svangerskapskontroll.

Leve en sunn graviditet livsstil. "Hva kan man forvente når du venter" kan hjelpe deg å forstå hvordan å holde seg aktiv og sunn under svangerskapet. Det vil gi deg forslag til sunne diett alternativer, og inkluderer informasjon om hvordan dine ernæringsmessige behov endres når du er "spise for to." Også inkludert er en del på trening under svangerskapet, og sunne livsstilsvalg som ikke røyke eller drikke alkohol, eller andre rusmidler eller medikamenter som ikke er godkjent av eller forskrevet av legen din.

Se babyen vokser. Som magen utvider seg, kan denne boken hjelpe deg å forstå de endringer som skjer i kroppen din og babyen måned for måned. Hver måned av svangerskapet kan du lese om hva barnet ditt ser ut, hvor stor han er, og hvilke nye ting han lære å gjøre. Du kan også finne informasjon om symptomer du kan ha oppstått hver måned, og andre problemer du kan møte (for eksempel å jobbe mens du er gravid).

Klargjør for arbeidskraft og levering. "Hva kan man forvente når du venter" inneholder informasjon om hvordan å gjenkjenne tegn på arbeidskraft, hva du skal gjøre når du går inn i arbeid, og hva du kan forvente under fødsel. Den inneholder informasjon om stadier av arbeidskraft, fra å føle sammentrekninger til å levere barnet og til slutt morkaken. Den inneholder også informasjon om ekte arbeidskraft vs. falsk arbeidskraft, noe som kan være spesielt nyttig for førstegangsfødende som ikke vet hva arbeidskraft føles.

overleve de første ukene av morskap. Etter at barnet er født, "Hva kan man forvente når du venter" vil fortsette å guide deg gjennom dine første tiden med baby. Det inneholder informasjon om amming og mating med flaske, postpartum depresjon, og den fysiske gjenopprettingen etter fødsel. Det vil hjelpe deg å håndtere urolige netter og utmattet dager, melkesyren lekker ut og håravfall.

Viktigheten av prenatal vitaminer under svangerskapet

Viktigheten av prenatal vitaminer under svangerskapet


I mange år har helsepersonell oppfordret forventer mødre til å ta prenatal kosttilskudd. Men akkurat hva vitaminer og mineraler er i disse produktene, og hvordan de faktisk bidra til å støtte helsen til mor og barn?

Vital Vitaminer

Alle prenatal kosttilskudd inneholder ulike vitaminer og mineraler, men de vanligste er folsyre, jern og kalsium.

Folic Acid

Folsyre (eller folat) er oppmuntret for kvinner i minst en måned før unnfangelsen og gjennom den første måneden av svangerskapet. Kvinner som gravid med og beholde tilstrekkelige mengder av folsyre i sine systemer redusere sjansene for fødselsskader i babyens hjerne og ryggrad, det vanligste er spina bifida.

Ifølge US Public Health Service, nesten halvparten av alle svangerskap er planlagt, så de anbefaler at alle kvinner i alderen å få barn ta prenatal vitaminer eller tilskudd av folat daglig, uavhengig av hvorvidt de planlegger å bli gravide.

Iron

Utilstrekkelig inntak av jern, i tillegg til naturlige endringer i blod makeup, kan la mor litt blodfattig i de sene stadier av svangerskapet. Anemi er selvfølgelig skadelig for mor å være, men en link til lav fødselsvekt og for tidlig fødsel kan være knyttet til et underskudd på jern.

Kalsium

Tilstrekkelig kalsium er et must for enhver kvinne, og det er enda mer viktig under svangerskapet. Tilskudd av kalsium kan bidra til å hindre tap av beintetthet som fosteret bruker kalsium for sin egen bein vekst.

Viktigheten av et sunt kosthold

Alle gravide kvinner bør vite at prenatal vitaminer kan aldri ta plassen til en spise riktig. Kombinasjonen av et sunt kosthold og prenatal kosttilskudd vil gå langt for å støtte helsen til gravide og deres voksende babyer.

Hvordan overleve den første trimester av svangerskapet

Graviditet er en ekstremt spennende tid i en kvinnes liv. Men det er også full av ubehagelig ganger. Den første trimester er de første 12 til 13 uker av svangerskapet, begynner det ved befruktning, eller unnfangelsen. Minimere ubehag av svangerskapet kan hjelpe en mor å være nyte spenningen i svangerskapet, i stedet for å fokusere på de negative sidene.

Bruksanvisning

•  Spis små mengder. Dette er spesielt viktig hvis morgenkvalme (når som helst på dagen) er et problem for deg i løpet av første trimester.

Planlegge en avtale med en fødselslege. Finne en god lege som forstår dine ønsker og birthing planer er svært viktig. Vær ute hvis du er misfornøyd til du finner en fødselslege som dekker dine behov.

Ta naps. Fatigue er svært vanlig i første trimester av svangerskapet, og gir tid for naps er svært nyttig for trivsel for både kropp og sinn.

Exercise. Få klaring fra lege først, men de fleste kvinner kan begynne en walking program i løpet av første trimester av svangerskapet. Dette vil faktisk øke energinivået og humøret, og bidra til å kontrollere vektøkning.

Slapp så mye som mulig. Det er vanskelig ikke å bli stressa under graviditeten, siden det er et så stort ansvar. Men, understreker ut vil ikke oppnå noe. Denne gangen bør nytes så mye som mulig.

Velg sunn mat. Sult er mer utbredt i svangerskapet. Det er veldig viktig å velge matvarer som er bra for mor og baby, ikke bare junk mat som ikke har noen næringsverdi.

Helserisiko av periodontal sykdom under svangerskapet

Nå som du er gravid, du spise godt, trene og gå til regelmessige prenatal besøk, men tar du vare på tennene dine? Hvis ikke, du bør begynne å pusse og bruke tanntråd disse Pearly hvite i dag. Unnlatelse av å holde opp din oral helse mens du venter kan føre til en rekke helserisikoer som følge av periodontal sykdom under svangerskapet.

Fakta

For å best forstå helserisikoen ved periodontal sykdom under svangerskapet, bør du først ha en grunnleggende forståelse av denne oral sykdom. Periodontal sykdom oppstår når vevet som støtter tennene bli infisert. Ifølge American Dental Association, periodontale sykdommer forårsake infeksjon i en liten sprekk mellom tennene og tannkjøttet (sulcus), noe som resulterer i ødeleggelse av tannkjøttet i det området av munnen. Ettersom dette vevet blir ødelagt, en lomme skjemaer som kan øke drastisk i størrelse, og potensielt føre til alvorlige problemer for deg og ditt ufødte babyen hvis den forblir ubehandlet.

Typer

To typer periodontal sykdom kan oppstå som kan føre til helserisiko under svangerskapet: gingivitt og periodontitt. Gingivitt, en mer mild form for periodontal sykdom, oppstår når plakk stivner til tannstein under tannkjøttet linje; dette tartar skaper et sted for bakterier å bygge opp langs gingiva (området på tannkjøttet som ligger i bunnen av tennene), noe som fører til tannkjøtt irritasjon, hevelse og blødning. Periodontitt, en mer alvorlig form for periodontal sykdom, oppstår når gingivitt forblir ubehandlet; betennelser skaper dype reservoarer mellom tannkjøttet og tennene for tannstein, bakterier og plakk, forårsaker infeksjoner som til slutt spiser bort på tannkjøttet og tennene.

Graviditet helserisiko

Helserisikoen ved periodontal sykdom under svangerskapet varierer avhengig av alvorlighetsgraden av periodontal sykdom som du har. Hvis du utvikler periodontitt under svangerskapet, er det mer sannsynlig å levere tidlig (før uke 37 av svangerskapet) og babyen er mer sannsynlig å ha lav fødselsvekt (fødselsvekt mindre enn 5 pounds, 8 gram). Faktisk, ifølge American Academy of Periodontology (AAP), er du syv ganger mer sannsynlig å levere tidlig hvis du har periodontal sykdom under svangerskapet, og risikoen øker hvis periodontal sykdom blir verre under svangerskapet.

Totalt helserisiko

I tillegg til å øke sjansene for å utvikle svangerskapsspesifikke helserisiko, periodontal sykdom under svangerskapet øker også sjansene for å utvikle andre alvorlige helsefarer som kan påvirke helsen din graviditet. The Mayo Clinic sier at i tillegg til tap av tenner, kan du også oppleve luftveisproblemer, hjerneslag, problemer med å kontrollere diabetes, og koronarsykdom (oppstår når plakk bygge opp innsnevrer arteriene som gir oksygen og blodtilførsel til hjertet). Alle disse forholdene kan påvirke kroppens evne til å bære barnet til termin, samt helsen til det ufødte barnet, som er avhengig av kroppen for næringsstoffer og oksygen.

Risikofaktorer

Visse faktorer øker sjansene dine for å gi etter for helserisikoen ved periodontal sykdom under svangerskapet. Ifølge Mayo Clinic, hormonelle endringer som forekommer naturlig i svangerskapet øker risikoen for å utvikle periodontal sykdom. I tillegg, når du utvikle gingivitt, er du mer utsatt for å utvikle periodontitt, som er tannkjøtt tilstanden som forårsaker disse mer alvorlig helserisiko. Andre risikofaktorer inkluderer å unnlate å følge god munnhygiene (tannpuss og tanntråd daglig, samt å planlegge regelmessige cleanings med tannlegen din) og bruke tobakk.

Hvordan bleke håret under svangerskapet

Graviditet kan være en fantastisk sesong i en kvinnes liv som hun venter den kommende av en baby. Sammen med graviditeten kommer noen endringer en kvinne må gjøre for å hjelpe henne babyen være sunn. Du kan være mer utsatt for kvalme eller følsomme for kjemikalier som tidligere ikke påvirke deg. Hvis du ønsker å bleke håret ditt når du forventer, må du kanskje endre din tilnærming.

Bruksanvisning

•  Snakk med legen din før du bruker noen form for kjemikalier på håret ditt. Hun vil mer enn sannsynlig gi deg gå videre, men det er bedre å være safe than sorry.

Ring salongen din og finne ut når noen er planlagt å ha håret farget, for å være sikker på at du kan håndtere lukten av kjemikaliene. Mange kvinner opplever kvalme, spesielt i løpet av første trimester av svangerskapet og til og med inn i sitt andre trimester. Det siste du ønsker er å kjøre for et bad i midten av håret økten. Ta med en ansiktsmaske, for å se om det hjelper deg tolerere lukt.

Planlegge en avtale med stylist, når du vet du kan håndtere lukten av kjemikaliene. Har stylisten gjøre en fargetest på håret før timen din. Med all den ekstra hormoner i kroppen din, kan håret ditt har endret seg. Det kan være mer sprø eller mer mottagelige for farge. Ved å ha stylist teste en strand av håret ditt, vil hun vet nøyaktig hvor lenge kjemikaliene må være på håret ditt. Dette vil holde deg fra å bli eksponert for kjemikalier lengre enn nødvendig.

På dagen for avtalen, minne din stylist at du er gravid, og at du ønsker henne å jobbe så raskt som mulig.

Tips og advarsler

 • Si fra hvis den kjemiske lukten blir for mektig. Gå ut av salongen øyeblikk for å få litt frisk luft, om nødvendig.

Hvordan nyte den siste måneden av svangerskapet

Hvordan nyte den siste måneden av svangerskapet


Selv om den siste måneden av svangerskapet vil trolig være den minst komfortable, er det likevel viktig å slappe av, få hvile, og ta vare på deg selv før ankomsten av babyen. Det er greit å bruke denne tiden til å organisere barnehagen, men sørg for å også ta litt tid for deg selv. Nedenfor finner du noen ideer som vil hjelpe deg å gjøre den vanskelige siste måneden av svangerskapet litt morsommere.

Bruksanvisning

•  Gå ut med venner. Gjør lunsj datoer, invitere venner over for en spill kveld, går du se en film. Tilbringe tid med venner nå, som det vil være vanskeligere å gjøre det når babyen kommer.

Les en bok som du normalt ikke ville velge. Begynne å lære et nytt språk. Ta en måned lang kunst klasse.

Organiser. Rydd opp i hjemmekontor, organisere filene dine, rent ut på kjøkkenet useriøs skuff. Disse typer aktiviteter vil holde deg opptatt uten å være for fysisk drenering.

•  Ta vare på deg selv. Unn deg en massasje. I løpet av den siste måneden, vil du bli innundated med smerter og plager. Får en prenatal massasje kan virkelig bidra til å gjøre at du føler deg mer komfortabel.

Start en liten hage. Dette kan være en veldig avslappende måte å få litt mosjon i løpet av den siste måneden. Du vil være i stand til å tilbringe tid ute, engasjere seg i lett fysisk aktivitet, og gjøre noe produktivt alt på samme tid.

Tilbring tid med din mann eller partner. Gå ut til en film eller middag med din mann. Tilbring tid med hverandre som et par og nyte hverandres selskap. Det er lett å bli fanget opp i spenning på en ny baby og glemme å være sammen med hverandre.

Tips og advarsler

 • Du vil sannsynligvis ha problemer med å sove i løpet av den siste måneden. Ta denne tiden til å lese en roman eller fange opp på noen av dine favorittfilmer.
 • Det er OK at du føler deg elendig til tider !! Gi deg selv tillatelse til å lufte og klage litt. Ett flott sted å gjøre dette på er graviditet relaterte fora. Du kan vanligvis finne fora fylt med gravide kvinner som er på samme stadium i svangerskapet som deg.
 • Du kan oppleve at alle rundt deg vil bare snakke om graviditeten. Dette kan bli ganske frustrerende. Prøv å lede samtalen inn på andre emner, selv om det bare er på TV eller været.

Hvordan overkomme depresjon under svangerskapet

Mange kvinner opplever depresjon under svangerskapet. Drastisk varierende hormonnivåer kan føre til betydelige humørsvingninger. Den vanlige oppfatningen om at kvinner skal føle seg ingenting, men lykke under graviditet bare forverrer tilfeller av depresjon hos gravide kvinner. Heldigvis er det mange ting du kan gjøre for å overvinne depresjon under svangerskapet. Det er viktig å vite at du ikke er alene.

Bruksanvisning

•  Snakk med legen din om din depresjon. OB / GYNs - fellesbetegnelse for leger som er spesialister i obstetrikk og gynekologi - ofte forholde seg til gravide kvinner som er deprimerte. Legen din kan henvise deg til en mental helse spesialist eller foreskrive medisiner.

Ta antidepressiva. Enkelte som er trygt å ta under bestemte stadier av svangerskapet. Legen din må foreskrive slike medisiner. Aldri ta gamle antidepressiva mens hun var gravid. Tidligere resepter kan ikke være trygt å ta under graviditet.

Få daglig mosjon. Kardiovaskulær trening bidrar til å forbedre depresjon og humørsvingninger i både friske og gravide kvinner. Rask gange, sykling eller dansing kan alle gi effektiv trening.

Se en mental helse profesjonell. Det er viktig å snakke om depresjon du føler. Det finnes terapeuter som har spesialisert seg på behandling av gravide kvinner. Spør legen din om en henvisning.

Ta vare på deg selv. Få nok hvile og spise et sunt, velbalansert kosthold. Gjør noe hyggelig for deg selv hver dag. Enten du unne deg en manikyr eller krølle opp med en bok i 20 minutter, ta deg tid for deg selv.

Tilbring tid med familie og venner. Depresjon generelt forverres som du bruker mer tid alene. Selv om du ikke føler for det, foreta en daglig date med noen. Dette sosial interaksjon kan gjøre mye for å hjelpe deg å overvinne depresjon.

meditere. Øv pusteøvelser for å roe ned sinnet. Du kan også prøve prenatal yoga. En slik praksis hjelpemiddel i avslapping. Som du finner indre ro, vil du være på vei til å overvinne depresjon.

Ring etter hjelp umiddelbart hvis du føler alvorlig deprimert. Ha en kontakt klar til telefonen hvis du er bekymret for din egen sikkerhet. Du kan også ringe 911 og få akutt hjelp om nødvendig.

Tips og advarsler

 • Snakk med legen din før du begynner på et nytt treningsprogram mens du er gravid.

Naturlige måter å senke blodtrykket under svangerskapet

Naturlige måter å senke blodtrykket under svangerskapet


Høyt blodtrykk under svangerskapet, også kjent som gestational hypertensjon, kan være farlig for både mor og baby. Høyt blodtrykk øker morens risiko for hjerneslag og hjerteinfarkt, og øker barnets risiko for prematur fødsel, lav fødselsvekt, og morkakeløsning. Det kan også føre til svangerskapsforgiftning, en farlig situasjon som kan skade morens nyrer, lever og hjerne, forårsaker kramper og i verste fall død. Siden noen høyt blodtrykk medisiner kan være farlig for det ufødte fosteret, velger naturlig terapi for å senke blodtrykket kan være et tryggere alternativ.

Kosthold og trening

Etter generelle retningslinjer for en sunn graviditet, spise en næringsrik diett og delta i et treningsprogram regelmessig, kan bidra i kampen mot høyt blodtrykk. Spise flere små måltider med sunn snacks i mellom hvert vil bidra til å opprettholde en tilstrekkelig vekt. Etter dette regimet vil øke metabolismen og samtidig gi de nødvendige næringsstoffene barnet trenger for riktig utvikling. Delta i moderat trening, som gåing eller svømming, tre ganger per uke kan også senke blodtrykket. Dette gjøres ved å redusere vektøkning og opprettholde muskeltone og fleksibilitet i løpet av graviditet.

Andre livsstil endringer

Planlegge og delta på alle foreslåtte prenatal lege avtaler er viktig i å gjenkjenne høyt blodtrykk og utvikle en plan for å senke den. Symptomer på høyt blodtrykk er ikke bestemt, men kan være hodepine, svimmelhet og kvalme, som alle ligner på symptomer på graviditet. Siden høyt blodtrykk er ofte referert til som "the silent killer" på grunn av sin virtuelle mangel på symptomer, er det viktig å delta prenatal avtaler å overvåke blodtrykket riktig.

Redusere stress kan bidra til å senke blodtrykket. Mens svangerskapet kan være en spennende tid, kan det også være en tid med høy angst for mange kvinner. De løpende endringer i kroppen hennes, tanker av arbeidskraft og levering, og frykt for utilstrekkelighet når babyen kommer kan forårsake betydelig stress på en gravid kvinne, noen ganger resulterer i høyt blodtrykk. Finne tid til å slappe av meditasjon eller andre sunne måter kan være medvirkende til å senke blodtrykket.

Røyke sigaretter gir en midlertidig økning i trykket i 5- blodet til 10-mm Hg og konsumere koffein kan forårsake en mild økning av blodtrykket også. I tillegg, kvinner som drikker alkohol over har høyere blodtrykk enn de som ikke gjør det. Enhver kvinne som er gravid bør ikke forbruke koffein, alkohol eller røyker sigaretter. Dette er ikke bare å senke blodtrykket, men for å beskytte den generelle helsen til barnet også.

Hvordan planlegge et vegetarisk kosthold for ammende mor

Hvordan planlegge et vegetarisk kosthold for ammende mor


Alle trenger å spise mer kalorier og en større mengde næringsstoffer når amming, uavhengig av type diett. En vegetarianer kan enkelt amme og forsyning både seg selv og hennes baby med den næring de begge behov.

Bruksanvisning

•  Sørg for at du forbruker tilstrekkelig kalorier. Den anbefalte kaloriinntak er 500 kalorier over din vanlige inntak.

Øk inntaket av kalsium. Spis minst fire porsjoner av kalsium-rik mat hver dag. Gode ​​valg er kalsium-befestet tofu, bok choy, brokkoli, mørkegrønne bladgrønnsaker, kalsium-befestet soyamelk og frokostblandinger.

Ta en sole. Det er den enkleste måten å få vitamin D, viktig for beinhelse. Alt du trenger er ca 20 minutter med sol direkte på ansiktet og hendene to eller tre ganger i uken. Ikke bruk sunblock, og gå ut når solen er svakest.

Spis vitamin D-beriket mat hvis du ikke får nok solen. Det er vanskelig å få nok i mat, med mindre produktet er beriket med det. Eksempler på berikede matvarer er korn eller, hvis du spiser meieriprodukter, melk.

Kontroller at du får nok vitamin B-12. Du trenger mer mens du ammer enn du gjorde under svangerskapet. Det er ikke funnet i de fleste plante-baserte matvarer. Spis B-12-forsterkede frokostblanding eller B-12-befestet soyamelk.

Vurdere jerninntak. Ditt behov for dette mineralet avtar etter graviditet og er lavere under amming.

Spis rikelig med protein. Ditt behov for protein øker til ca 5g mer enn det var mens du var gravid. Protein er rikelig i plantebasert mat, og soyaprodukter er spesielt gode kilder.

Sjekk din sinkinntak. Du kan få sink fra å spise hele korn og belgfrukter; hvis du var å supplere mens gravid, må du kanskje fortsette.

Spis ferske hele matvarer. Unngå tvilsomme tilsetningsstoffer. Alt du spiser har mulighet for å havne i morsmelken.

Tips og advarsler

 • Hvis du har et helsevesen utøver som er støttende for din vegetarisk kosthold, snakke med ham eller henne om kosthold og se om eventuelle endringer må gjøres ved amming.
 • Noen merker av ernæringsmessige gjær inneholder B-12. Det er også funnet i alle standard multivitaminer. Din helsepersonell vil at du skal fortsette med prenatal vitaminer mens du ammer.
 • Noen myter florerer. Det ene er at du trenger å drikke kumelk for å opprettholde en tilstrekkelig melk forsyning. Dette er usant.

Hvordan behandle depresjon under svangerskapet

Postpartum depresjon. Prenatal depresjon. Postnatal depresjon. Baby blues. Navnene er mange, men de alle refererer til det samme.

Depresjon under svangerskapet er ikke uvanlig - det kanadiske Paediatric Society rapporterer at opptil 10 prosent av gravide kvinner lider av stemningslidelse, men det er viktig at den behandles. Hormon ubalanser assosiert med depresjon - i tillegg til det faktum at deprimerte kvinner er mindre tilbøyelige til å ta vare på seg selv og får mindre svangerskapskontroll - kan føre til spontanaborter, for tidlig fødsel og lav fødselsvekt.

Les videre for å finne måter å behandle depresjon under svangerskapet.

Bruksanvisning

•  Lær så mye du kan om depresjon. Vet hva det er og hva symptomene er. Hvis du opplever noen av disse symptomene, bør du kontakte legen din umiddelbart. Dessverre, identifisere depresjon hos gravide kvinner er vanskelig som mange av symptomene er også assosiert med graviditet. Legen din vil være i stand til å finne den nøyaktige årsaken til dine symptomer.

Det er også viktig å være klar over hvordan depresjon kan behandles slik at du vet hva alternativene er.

Utvikle et støttenettverk. Lene seg på familie og venner. De bryr seg om deg og vil være villig til å gjøre hva de kan for å hjelpe, selv om det er bare å låne øre. Det føles også fantastisk å få alt fra brystet. Det er et vell av foreldreutdanningsgruppene og samfunnstjenester som kan gi deg den sosiale støtten du trenger. Sjekk på nettet etter relaterte fora og råd. Viktigst, snakke ting ut med signifikante andre - han er en del av dette, også. Sørg for å tilbringe tid sammen for å holde liv i forholdet.

Ta vare på deg selv. Din helseeffekter direkte at ditt ufødte barn. Å være mentalt, åndelig og fysisk friske er mektige våpen når battling depresjon. Ta pauser, og få nok søvn til å redusere stress. Prøv meditasjon eller melde deg på en prenatal yoga klasse. Gjør noe for deg selv. Les en bok, gå på shopping, ta en lang tur, eller la noen andre lage middag i kveld. Opprettholde en sunn diett, og ikke glem å trene.

Søk profesjonell hjelp. Enten det er individ, gruppe eller familie terapi, kan snakke med en nonjudgmental tredjepart hjelpe deg vocalize dine tanker og følelser. Det gir også problemløsning ferdigheter og taktikk. Psykoterapi kan gjøres på egen hånd eller i kombinasjon med medisinering.

Studier viser at mange deprimerte pasienter har lave nivåer av signalstoffet serotonin. Sterkt lys øker serotoninnivået, minske virkningene av depresjon. Spesielle terapi lysene er solgt til dette formålet, men de kan være dyrt. Tilbringe mer tid ute i solen er en mye billigere måte å få det samme utfallet.

Elektrokonvulsiv terapi (ECT) er et annet alternativ. Også kjent som sjokkterapi, har ECT ikke hatt det beste ryktet, men mange fremskritt har blitt gjort gjennom årene, og det er nå ansett å være svært trygt. ECT er bare anbefalt for ekstremt alvorlige tilfeller.

Tenk medisinsk behandling. Medisiner bør kun brukes under omsorg av en utøver som har erfaring med antidepressiva under graviditet. Populære antidepressiva på markedet inkluderer Zoloft, Prozac, Lexapro og Celexa. Johannesurt er en urte medisiner også brukes til å behandle depresjon. Men svært lite er kjent om stoffets effekt på fostre. Snakk med legen din før du tar noen narkotika.

Dessverre, er sikkerheten av antidepressiva under graviditet og amming fortsatt usikkert. Selv om de fleste medisiner anses relativt trygt, det er alltid risiko involvert.

Hint

 • Depresjon er en psykisk lidelse; det er ikke din feil. Og du er ikke alene. Husk at hjelp er tilgjengelig. The March of Dimes anbefaler å rekruttere et team av helsepersonell til å jobbe med for best resultat. Laget ditt bør inneholde din gynekolog eller hvem er omsorg for deg under svangerskapet, en psykisk helsevern profesjonell og en barnelege. Laget ditt kan gi deg råd, hjelpe deg å avgjøre hva som er best for deg og babyen din og komme med anbefalinger. Tror du kan være deprimert? Gå til fresno.ucsf.edu/pediatrics/downloads/edinburghscale.pdf og ta Edinburgh Postnatal Depression test.
 • Hvis du er på et antidepressivum og oppdager at du er gravid, må du ikke avslutte stoffet uten først å rådføre deg med helsepersonell. Snakk med legen din dersom du er for tiden på et antidepressivum og tenker på å bli gravid.

Hvordan hjelpe Restless Legs under svangerskapet

Hvordan hjelpe Restless Legs under svangerskapet


En nevrologisk bevegelsesforstyrrelse, restless legs syndrom (RLS) fører til en person til å oppleve en merkelig brennende eller krypende følelse i beina. Dette resulterer da i en ukontrollerbar behov for å bevege beina og lindre følelser. RLS vanligvis oppstår om natten, når en person faller i dvale eller i andre perioder med inaktivitet. Opplever RLS under svangerskapet er vanlig, med rundt 19 prosent av gravide kvinner er berørt, ifølge en Buffalo School of Medicine artikkel (www.smbs.buffalo.edu). Medisiner foreskrevet for RLS er ikke egnet for bruk under graviditet. Derfor gjør en rekke endringer i livsstil er den beste måten å administrere RLS under svangerskapet. (Se Referanse 3.)

Bruksanvisning

•  Hold deg til en streng søvn rutine. Hvis du venter til du er overtrøtt før du går til sengs risikerer du gjør symptomene verre, advarer en 2011 HelpGuide nettside artikkelen (www.helpguide.org). Oppmuntre kroppen til å komme inn i en sunn søvn rutine ved å gå til sengs på samme tid hver kveld. (Se referanse 2.)

Kutt ut koffein, som det vil forverre symptomene på RLS. Gravide kvinner bør begrense sitt inntak av koffein uavhengig av RLS symptomer. Drikker mer enn tre kopper kaffe om dagen kan ha en negativ effekt på barnets utvikling, ifølge en Emory West nettside artikkelen (www.psychiatry.emory.edu). (Se Referanse 4.)

Få nok skånsom trening. Selv om du kan føle deg begrenset på hva øvelser du kan gjøre under svangerskapet, gjør lett trening nytte RLS lider. Bare ta en kort 15-minutters spasertur hver dag er gunstig. Pass på å ikke overanstrenger deg selv da dette kan forverre symptomene dine.

Prøv å gå til sengs når du er klar til å sove. Folk som lyver i sengen å lese en bok, høre på musikk eller ser på TV er mer sannsynlig å oppleve symptomer på RLS. Jo lenger du ligge eller sitte i samme stilling desto større sjanse har du for å opplever symptomer.

Praksis avspenningsteknikker. Meditasjon og prenatal yoga er alle gode måter å slappe kroppen og lindre RLS symptomer. Ta et varmt eller kaldt bad før du går til sengs kan også hjelpe, sier en Babycenter nettside (www.babycenter.com) artikkel. (Se referanse 1.)

Tips og advarsler

 • Søk råd fra legen din om beinet strekker egnet for gravide. Stretching området mest berørt av RLS kan lindre tilstanden, ifølge HelpGuide artikkelen.
 • Hvis du trenger å sitte i en stilling i lange perioder, for eksempel når du er på reise-sørg for å ta regelmessige pauser for å strekke på bena.

Cat Litter Box Forholdsregler i svangerskapet

Cat Litter Box Forholdsregler i svangerskapet


Hvis du er gravid (eller planlegger å være) og eier en katt, har du kanskje hørt om den sjeldne, men potensielt farlig infeksjon som kan true helsen til det ufødte barnet. Tilstanden kalles toksoplasmose, og stammer fra en parasitt. En vanlig kilde til parasitten er fra katter, som det vokser og multipliserer i kattens tarmen og til slutt i feline avføring. Toksoplasmose overføres også fra å spise halvsteikt møtes fra dyr som er smittet med parasitten.

Unngå Cat Litter Box når gravid

Mens de fleste friske voksne ikke opplever noen effekter fra eksponering for toksoplasmose og mange er allerede immun mot infeksjonen, er det det ufødte barn som er i faresonen. Heldigvis, kan enkle endringer i en gravid kvinnes rutine minimere eller eliminere sjansen for å få eller passerer langs infeksjon. Den enkleste skritt å ta, er å ha noen andre i familien forandre kattens søppel boksen under svangerskapet. Når svangerskapet er etablert, bør du vurdere å bytte ut kull med nytt kull og vasking og desinfiserende søppel boksen.

Sette en stopp i kattens prowling mens gravide

En annen enkel skritt for å minimere risikoen for eksponering er å begrense husholdningenes kattens prowling under svangerskapet. Siden katten din kan bli utsatt for parasitten ved interaksjoner med andre infiserte dyr eller gjennom infisert avføring, holde katten innendørs er en enkel forebyggende step.Cats kan ofte dele sandkasser eller liker å grave i skitt der andre katter har vært, og kamper mellom katter også gi mulighet for smitte skal spres fra ett feline til en annen.

Praktiske Precautins å ta mens gravid

Det er ingen grunn til at en familie trenger for å bli kvitt en elskede feline under svangerskapet. Men mens de er gravide, kan du være forsiktig i kontakt med katten din. Katter elsker å kna på folk med sine poter, og noen ganger også klørne. Siden det er hvordan de grave rundt i sitt kull bx, kan noen parasitt lett spres til mennesker på denne måten. På ingen måte betyr dette at du ikke kan klappe katten din eller la ham nyte deg fanget, hvis du er den som er gravid. Enkle forholdsregler som å plassere en pute under katten din når han ønsker en runde skal bidra til å redusere risikoen for infeksjon.

Når må du endre Litter Box mens gravide

Hvis det er ingen andre til å endre søppel boksen fr deg når du er gravid, kan det gjøres på en sikker måte med en noen ekstra forholdsregler. Hvis det er mulig, bruke gummihansker for å beskytte hendene dine fra en hvilken som helst kontakt med strø eller avføring. Hvis katten din kullet er støvete, kan du vurdere iført en maske for å unngå innånding av støv også. Unngå å berøre andre overflater under endring av søppel boksen og unngå kontakt med øynene eller andre deler av kroppen din. Når du er ferdig, trygt avhende både søppel og hanskene, og deretter vaske hendene grundig.

Hvordan Planlegg en Ap Induksjon

Det er to tilfeller når en fødselslege vil indusere arbeidskraft: når en mor og / eller barn er i medisinsk fare, eller når en gravid kvinne bestemmer seg for å planlegge en induksjon av hensyn til personlige preferanser eller bekvemmelighet. Disse er kjent som elektive induksjoner. En arbeidskraft induksjon krever forberedelse, og ikke hver kvinne som ønsker denne prosedyren vil kvalifisere.

Bruksanvisning

•  Vurdere om du er kvalifisert. Kvinner som tidligere har hatt en C-delen eller andre store livmor kirurgi regnes ikke som levedyktige kandidater for elektiv induksjon. Snakk med din fødselslege om eventuelle andre forhold som kan hindre muligheten for induksjon.

Bestem ideell dato for arbeidskraft og levering. Kontroller at datoen er ikke før svangerskapet har nådd 39 uker. Induksjon før dette stadiet anses risikabelt, og i de fleste tilfeller vil ikke utføres til noe annet enn et medisinsk nødstilfelle grunn.

Planlegge en lege avtale. I tillegg til å vurdere din medisinske historie, trenger din fødselslege til å utføre en eksamen for å sikre at livmorhalsen er myk og åpen (klar for arbeidskraft og levering). På denne undersøkelsen, vil legen avgjøre en biskop Score (vurdering av livmorhalsen for arbeidskraft beredskap). The Bishop Score må være minst 10 for førstegangsfødende å kvalifisere for elektiv induksjon.

Ha en beredskapsplan. I noen tilfeller bør legen vil bare fastslå at arbeidskraft skje naturlig. I andre tilfeller kan du dukke opp på den planlagte induksjon date bare for å bli dunket ut av sted med mer presserende saker. Å være fleksibel i planlegging vil forhindre skuffelse bør ting endres.

Hvordan behandle klamydia under svangerskapet

Klamydia er en av de hyppigst rapporterte seksuelt overførbare sykdommer (SOS) i USA. Den er forårsaket av bakterien Chlamydia trachomatis og kan overføres via oral, anal og vaginal seksuell kontakt. Noen symptomer inkluderer unormal utflod fra skjeden eller penis og smertefull vannlating. Symptomer på denne sykdommen er vanligvis mild og kan gå ubemerket hen. Imidlertid kan langsiktige komplikasjoner utvikle seg dersom den forblir ubehandlet. Gravide kvinner med ubehandlet klamydia-infeksjoner er høy risiko for graviditet og fødsel komplikasjoner, samt overføring øyeinfeksjoner og lungebetennelse til nyfødte babyer. Klamydia er helbredelig gjennom antibiotikabehandling. Gravide kvinner med klamydia er vanligvis behandles med amoxicillin eller erytromycin. Disse er ikke de eneste antibiotika foreskrevet, men de er de mest foreskrevne medisiner for behandling av klamydia hos gravide kvinner. Følgende trinn gir en generell oversikt over skaffe riktig diagnose og behandling, gjennom en lege, for klamydia hos gravide kvinner.

Bruksanvisning

Diagnose og behandling Oversikt

Symptomer på klamydia er vanligvis mild og kan gå ubemerket i lange perioder av gangen. Klamydia er ofte oppdages under STD screenings utført på gravide kvinner under rutine OB / GYN besøk. Hvis du ikke er å opprettholde rutinemessige avtaler med din OB / GYN eller merker mulige symptomer på klamydia i mellom legens avtaler, kan du vurdere følgende skritt mot å få riktig diagnose og behandling.

Gjør en avtale for å planlegge laboratorietesting med din lege på som oppdager symptomer på en unormal melkeaktig utflod, vond lukt, smertefull vannlating eller ubehag i underlivet. Disse symptomene er ikke bekreftet, men de er indikatorer på en mulig klamydia infeksjon. Formålet med lab-testen er for bekreftelse eller utelukkelse av en klamydia infeksjon. Ingen forberedelse, annet enn generelle hygienepraksis, er nødvendig for avtalen eller lab test.

Gi urinprøver eller kjønns vattpinner til å muliggjøre korrekt diagnose gjennom laboratorietesting. Informer legen din om noen ekstra symptomer eller ubehag kan du nylig har opplevd. Også informere legen din dersom du har noen pre-eksisterende forhold, ta noen medisiner, eller hvis du ammer. Dette vil hjelpe en skikkelig diagnose og behandling anbefaling. Dersom testresultatene er positive, vil legen forskrive antibiotika for å bekjempe infeksjonen.

Følg reseptbelagte instruksjonene som anvist av legen din. Noen resepter er sammen med ekstra papirarbeid og instruksjoner. Eventuelle spørsmål angående dosering, kan mulige bivirkninger eller interaksjoner rettes til apoteket eller legen din.

Ta alle foreskrevet medisiner som anvist før borte, selv om symptomene dine forsvinner. Informer legen din hvis du begynte å føle deg dårligere eller utvikler nye symptomer etter å ha tatt medisinen. Dette kan være en indikasjon på mulige bivirkninger.

Ta kontakt med din lege hvis symptomene ikke forsvinner innen 2 uker å fullføre din resept.

Informer din nåværende eller nylig sex partner (e) på din klamydia infeksjon, slik at de kan bli testet, riktig diagnostisert og behandlet. Dette vil bidra til å hindre muligheten for en gjentakelse infeksjon.

praktisere sikker sex, under og etter svangerskapet, for ytterligere å hindre en gjentakelse infeksjon. Et tilbakevendende infeksjoner kan også reduseres ved å legge en kopp levende kultur yoghurt til ditt daglige kosthold.

Tips og advarsler

 • Amoxicillin og erytromycin har potensial for milde til alvorlige bivirkninger som kvalme, oppkast, magesmerter og skrive morsmelk hos gravide kvinner. Personlige livsstil, kosthold, pre-eksisterende forhold og medisiner er medvirkende faktorer til å oppleve noen bivirkninger. Det er viktig å varsle legen din om alle personlige vaner, tilstander og medisiner før du godtar resepter.
 • Bivirkninger av amoxicillin: kvalme, oppkast og diaré bivirkninger av erytromycin: vannaktig eller blodig diaré, kvalme, magesmerter, følsomhet for UV-stråler, leire-farget avføring eller gulsott Ikke forsøk å selvmedisinere bivirkning symptomer før konsultere med din legen.

Hvordan bruke Wellbutrin under svangerskapet for å behandle angst angrep

Hvordan bruke Wellbutrin under svangerskapet for å behandle angst angrep


Angst angrep kan være en ødeleggende problem for noen, men når du lider av angst mens du er gravid, lurer du kanskje på om det er trygt å fortsette å ta din angst medisinering.
Wellbutrin er en av angst medisiner som kan tas i løpet av svangerskapet. Det kan redusere angst symptomer, slik at du kan trygt nyte en av de lykkeligste og mest spennende tider i livet ditt.

Bruksanvisning

•  Planlegge en avtale med din psykolog så snart du finner ut at du er gravid. Før din avtale, skrive ned eventuelle spørsmål du har om din medisinering.
Når du kommer til timen din, informere legen din graviditet og diskutere de beste måtene å behandle din angst mens gravid. Din psykolog kan enten ønsker å snakke med din OB-GYN eller skrive henne et brev om din mentale helse.

Snakk med OB-GYN om din angst problemer og forklare at du har tatt Wellbutrin for angst angrep. Informere henne om ditt ønske om å holde på den i løpet av svangerskapet. Gi legen din navnet og telefonnummeret til psykolog i tilfelle hun ønsker å snakke med ham for å få mer informasjon om stoffet og dets interaksjon.

Vei risikoene i forhold til fordelene ved å ta Wellbutrin under svangerskapet med både OB-GYN og din psykolog. Med hjelp av både leger, finne det beste løpet av handlingen for å holde deg mentalt og fysisk friske i løpet av svangerskapet.

Bestem lavest mulig dose som fortsatt vil være effektiv for deg under svangerskapet. Leger kan være lurt å redusere dosen din slik at det vil være en minimal risiko for fosteret, mens du holder deg mentalt frisk, så vel.

Diskuter en mental helse velvære plan med begge leger som vil gå i kraft etter at barnet er født. Du må kanskje øke dosen av Wellbutrin etter fødselen av babyen din, så mating med flaske kan være en bedre idé enn sykepleie.

Tips og advarsler

 • Det har ikke vært noe godt kontrollerte studier på mennesker som har vist alvorlig risiko for fosteret mens moren tar Wellbutrin. Men Wellbutrin bør kun brukes under graviditet dersom fordelene klart oppveier risikoen. Hvis du opplever noen uvanlige bivirkninger mens de tok Wellbutrin under svangerskapet, varsle legen din umiddelbart.

Angst medisiner som brukes i svangerskapet

Generalisert angstlidelse (GAD) er en lidelse preget av obsessive bekymring og kan også føre til fysiske plager. Mange forskjellige typer medisiner er foreskrevet for å lindre symptomene på GAD. Men noen av disse medikamentene ikke anbefalt til bruk mens de er gravide, mens andre regnes som trygge. Kvinner som planlegger å bli gravide eller som allerede er gravid bør vurdere fordeler og risiko forbundet med å ta medisin for sin angst.

Selektive serotoninreopptakshemmere (SSRI)

Denne gruppen av medikamenter inkluderer Paxil, Celexa, Zoloft og Prozac. Ifølge angstlidelser of America Association, er disse medikamentene regnes som trygt under svangerskapet. Imidlertid hevder Mayo Clinic som Paxil, når det tas i første trimester, har vist seg å øke risikoen for medfødte misdannelser, spesielt hjertefeil. Dessuten tar SSRI i de senere ukene av svangerskapet svært sjelden kan føre til pulmonal hypertensjon hos en nyfødt.

Trisykliske antidepressiva

Trisykliske inkluderer Pamelow og Tofranil. Disse medikamentene er ofte foreskrevet for å gravid med kvinner og uten bivirkninger etter å ha blitt notert.

Monoaminooksidasehemmere (MAO-hemmere)

MAO-hemmere inkluderer Nardil og Parnate og disse skal ikke forskrives under svangerskapet fordi du tar dem øker risikoen for misdannelser. Også disse medikamentene utgjøre en økt risiko for slag hos enhver person, enten gravid eller ikke.

Benzodiazephines

Benzodiazephines inkluderer Valium, Ativan og Klonopin og disse medikamentene kan føre til misdannelser, spesielt når det tas i første trimester. Noen studier har indikert at legemidler i denne klassen øker risikoen for leppe- og ganespalte og kan også føre til problemer som lav muskeltonus, hypotermi og fôring problemer.

Stemningsstabiliserende

Legemidler som litium og valporic syre bør ikke tas under graviditet, fordi de kan føre til mange forskjellige problemer som hjertefeil, lav muskeltonus og andre fødselsskader.

Legen Konsultasjon

Noen kvinner kan oppleve økt angst symptomer under graviditeten. Gravide kvinner bør alltid snakke med legen sin om fordeler og ulemper med å fortsette dagens angst medisiner eller bytte til en tryggere medisinering. Noen kvinner som slutter å ta alle medisiner kan ha økt risiko for å få tidlig fødsel eller utvikle komplikasjoner som svangerskapsforgiftning.

Hvordan bruke Primrose Oil under svangerskapet

Hvordan bruke Primrose Oil under svangerskapet


Noen vordende mødre ta Primrose olje for å sikre en kortere arbeidskraft og å unngå en postdate levering. Selv om effekten av nattlysolje på visse vilkår har blitt studert, har oljens effekt i arbeidet med graviditet og fødsel ikke blitt evaluert grundig. Hvis du velger å ta primrose olje tabletter eller kapsler under graviditet, råder legen din.

Bruksanvisning

•  Begynn med fruktbar jord. Hvis du har hatt problemer med å bli gravid, eller bare ønsker å ta en snarvei til graviditet, kan nattlysolje hjelpe deg å bli gravid raskere. Det fungerer ved jevning slimhinnen i livmorhalsen i forberedelse til graviditet.

Ta oljene eller tabletter under graviditet. Selvfølgelig følger veiledning av jordmor eller lege og hold deg til formler som er rettet spesielt til en gravid kvinnes behov.

Reduser tid i arbeidskraft. Primrose olje smører livmorhalsen som kan lette fødselen.

Unngå unødvendig ubehag. Primrose olje kan sørge for at du ikke passerer din forfallsdato. Du kan levere raskere og lettere med hjelp av nattlysolje.

Fortell legen din eller jordmor hva du holder på med. Helsepersonell må vite nøyaktig hvilke typer behandlinger og medisiner du tar i løpet av svangerskapet, selv om de er planter eller naturlige formler. Noen gravide opplever allergiske reaksjoner.

Bruk Primrose olje under svangerskapet for å behandle ømme bryster og hormonsvingninger.

Fortsett med forsiktighet. Effektene av Primrose olje på fostre er ikke undersøkt, så effektene er ukjent.

Tips og advarsler

 • Snakk med legen din hvis du planlegger å amme mens du bruker nattlysolje.
 • Hvis du har en høy-risiko svangerskap eller en historie med spontanabort, hold deg til legens ordre. Fordi studier om effekten av nattlysolje mangler, er det best å ikke risikere svangerskapet.

Hvordan å lese en bok med god holdning

Hvordan å lese en bok med god holdning


Selv en ivrig leser tidvis kan føle smerte og ubehag i hans eller hennes overkroppen etter bare minutter lesing. Uriktig stilling forårsaker problemet. Hunching over og overextending ryggen fører til belastning på musklene gjennom unaturlig kropps posisjonering og krefter visse muskelgrupper til å bære mer vekt som vanlig. Heldigvis trenger du ikke å lese skolebøker eller bærbare datamaskiner i ubehag. Tvert imot, mindre endringer i kroppen din posisjonering og noen leseverktøy betraktelig bedre holdning og lesekomfort.

Hvordan å lese en bok med god holdning

•  Len deg tilbake mot stolryggen. Baksiden gir den støtte som er nødvendig for å holde belastningen av nakke, rygg og skuldre. Aldri anelse over å lese. Hvis lene seg tilbake er ubehagelig, sitte på kanten av stolen. Dette posisjonering reduserer sannsynligheten for hunching.

Hold lårene parallelt med gulvet. For å gjøre dette, enten justere høyden på stolen, hvis mulig, eller bruke en fotstøtte å ta beina opp.

Plasser boken på en bok stativ slik at den ikke hviler flatt på skrivebordet. En flat bok tvinger deg til å anelse over. En bok stativ løfter boken opp og peker teksten mot deg. Tilsvarende når du leser på en bærbar PC, kan du justere skjermen slik at teksten peker direkte på deg når ryggen er fullt ut mot baksiden av stolen.

Bruk en pute på stolen for å redusere mengden av press plassert på korsryggen. Redusert trykk bidrar til å eliminere ubehag og dermed reduserer mengden av reposisjonering nødvendig mens du leser. Kort sagt, hjelper padding holde din holdning i kø.

Ta pauser når du føler deg stiv eller sliten. Stivhet og fysisk tretthet kan sakte spise bort på god holdning til din bøyd over boken din som vanlig. Noen pauser holde kroppen frisk og forynge muskler.

Hvordan planlegge graviditet forfallsdatoer

Hvordan planlegge graviditet forfallsdatoer


Babyens fødselsdato er den første av mange ting som du ikke kan kontrollere i ditt barns liv. Likevel, hvis du har ditt hjerte satt på en spring baby eller et julemirakel, du kan sikkert prøve å bruke litt matematikk for å bidra til å gjøre din drøm. Mens en forfallsdato er bare et estimat, vil du ha best sjanse til å treffe din mark hvis du gjør en liten up-front planlegging.

Hvordan planlegge graviditet forfallsdatoer

En figur din nåværende fruktbarhet syklus. Treffer en bestemt forfallsdato er svært vanskelig, men kroppen din kan være på din side. Begynn merking kalenderen for å spore den første dagen i menstruasjonen. Du kan prøve å bli gravid i løpet av en gitt syklus, men å bli gravid på en bestemt dag er helt opp til deg kroppen.

•  Forstå hvordan forfallsdatoer er vanligvis beregnet. Generelt sett er en forfallsdato beregnes ved å finne den første dagen i kvinnens siste menstruasjonssyklus og legge 280 dager (eller 40 uker).

Velg ønsket dato. La oss si du hadde virkelig lyst til å ringe inn det nye året med en ny baby. Ditt ideelle dagen vil da være 31 desember 2011.

Trekk fra 280 dager (eller telle tilbake 40 uker) fra ønsket forfallsdato. Dette vil gi deg datoen som ville ideelt sett være den første dagen i menstruasjonssyklusen hvor du får gravid. Hvis du vil ha forfallsdato den 31 desember 2011, bør den første dagen i menstruasjonssyklusen være 26 mars 2011.

Sammenlign denne datoen til den typiske syklus. Datoene kan ikke matche opp. Hvis du har vært å kartlegge og innse at syklusene dine generelt starte rundt den 10. i måneden, ser det ut dine drømmer for en nyttårsaften babyen kommer til å gå oppfylt.

Hint

 • Du har en mye større sjanse til å lykkes å treffe en fødsel måned eller årstid enn en bestemt dato.
 • Husk at en forfallsdato er bare et estimat - babyen kunne komme alt fra to uker for tidlig til to uker forsinket.
 • Hvis du har eggløsning spesielt tidlig eller sent i syklusen, som ville presse forfallsdato noen dager fremover eller bakover.
 • Planlegger du en forfallsdato er bare for moro skyld - ikke bli skuffet hvis den lille gjør hans eller hennes utseende når du minst ventet det!

Hvordan å gjenkjenne tegn på en spontanabort tidlig i svangerskapet

Hvordan å gjenkjenne tegn på en spontanabort tidlig i svangerskapet


Abort er en graviditet som spontant avbryter eller avslutter i løpet av de første 20 ukene av svangerskapet. The American College of Fødselsleger og Gynekologer rapporterer at spontanabort forekommer i 15 til 20 prosent av graviditeter, med mest forekommende i løpet av de første 13 ukene. Vaginal blødning er det vanligste symptomet for spontanabort, men det er andre tegn som kan indikere et tap av graviditet. Legen din kan veilede deg gjennom denne vanskelige prosessen.

Hvordan å gjenkjenne tegn på en spontanabort tidlig i svangerskapet

Se etter tegn til blødning eller spotting (fargen kan være rød, rosa eller lys eller mørk brun) i løpet av de første 20 ukene av svangerskapet. Blødning indikerer en truet abort, en advarsel tegn på at svangerskapet kan ha en økt risiko for oppsigelse. De fleste kvinner som har vaginal spotting eller blødning tidlig i svangerskapet har sunne babyer, men noen vil ha en spontanabort. Legen din kan ta blodprøver eller en ultralyd. Lukk undersøkelse av en lege kunne avsløre en utvidet eller tynnet ut livmorhalsen, en annen indikator for spontanabort.

Føl milde til alvorlige magekramper og smerter i korsryggen i tillegg til vaginal blødning. Disse symptomene kan indikere en ufullstendig spontanabort eller abort uunngåelig, noe som er tap av fosteret, men de uterine innholdet beholdes inne i morens legeme. Risikoen for å få en spontanabort er uunngåelig når det er et brudd på membraner eller for tidlig utvidelse av livmorhalsen før fosteret er fullt utviklet.

Opplev tung vaginal blødning samt kramper og eventuelt en sprut av væske fra skjeden din og bestått av fostervev. Disse symptomene kan indikere en fullført abort med å bryte av fostervann sac som omgir fosteret. Andre symptomer er blodpropper samt tap av anbud, hevelse bryster og kvalme forårsaket av morgenkvalme. I de fleste tilfeller vil blødning løse raskt, så vil noen smerter eller kramper. En fullført abort kan bekreftes ved en ultralyd. Dilatasjon og utskrapning (D & C) kirurgi kan være nødvendig for å forsiktig fjerne vev fra slimhinnen i livmoren.