Digidexo.com

Skin Sarkoidose

Sarkoidose er en multiorgan sykdom som resulterer fra en bestemt type vev betennelse i kroppen. Alle i alle aldre kan få sarkoidose og, som i oktober 2010, er ukjent årsaken til sykdommen. Sarkoidose kan påvirke et stort antall organer, inkludert huden.

Generelle symptomer

Sarkoidose er en sykdom som forårsaker massene av betent vev til å danne seg på ulike organer i kroppen, og påvirker pasienter på en rekke måter. Noen har ingen negative symptomer, mens andre har flere symptomer som vekttap, nattesvette, tretthet og hudlesjoner. Sarkoidose hyppigst påvirker hud, øyne, lymfeknuter og lever.

Effekter på hud

Når sarkoidose påvirker huden, kan det resultere i utslett eller hudlesjoner. Erythema nodosum årsaker hevet, røde, ømme støt for å danne på huden, og er en vanlig type hudforandring som oppstår som sarkoidose symptom. I sjeldne tilfeller kan pasienter utvikle hardt rød-lilla støt på ansiktet kalt lupus Pernio; denne type hudforandring er vanligvis forbundet med kronisk sarkoidose. I noen tilfeller kan pasienter også utvikle kalkavleiringer i huden eller en fortykkelse av gamle arr. Sarkoidose av huden er vanligvis en langvarig symptom og har en tendens til å løse over måneder eller år.

Hudbehandling

De fleste Sarkoidose pasienter krever ingen behandling i det hele tatt. Men for smertefulle hudlesjoner, kan pasientene ta et kortikosteroid å reversere skadevirkninger. Topikale kortikosteroider kan være effektive med hudlesjoner spesielt. Thalidomid er et annet stoff som har noen ganger vært med på å forbedre og helbrede hudlesjoner, men som i 2010, er den fremdeles i de eksperimentelle stadier av narkotika testing.