Digidexo.com

Betyr Koldbrann Få inn i blodstrømmen?

Betyr Koldbrann Få inn i blodstrømmen?


Rene er en tilstand der en mangel på blodtilførsel til en del av kroppen fører til død av vev ved at kroppsdelen, i henhold til Mayo Clinic. Det er oftest sett i ekstremiteter fordi blodtilførselen til ekstremiteter kan være kompromittert enkelt fra sykdom eller skade. Derfor er koldbrann et tegn på en sykdom prosess, ikke noe som kan reise inn i blodet selv.

Koldbrann

Koldbrann er død av vev i kroppen fra anoksi, eller mangel på oksygen. Som vevet dør, mister den sin farge, deretter blir blå, og, til slutt, på et avansert stadium, blir svart. Koldbrann er et tegn på vev død, ikke årsaken.

Årsaker

Det er ulike årsaker til koldbrann, inkludert skader, sykdommer som diabetes, og til tider smittsom sykdom fra bakterier. I utgangspunktet, noe som blokkerer blod eller oksygen fra å komme til en del av kroppen som forårsaker gangren, ifølge Mayo Clinic.

Smittsomhet

Koldbrann er ikke noe som reiser i kroppen, eller fra person til person, per se. Snarere, hvis tilstanden som forårsaket koldbrann er overfør, det koldbrann kan gis videre som et tegn på infeksjonen i seg selv.

Blod Infeksjoner

Mange bakterielle infeksjoner kan infisere blodet og deretter reise til en lem og forårsake koldbrann der. Hjernehinnebetennelse er en spesielt dårlig infeksjon kjent for å forårsake tap av lemmer i infiserte individer.

Forebygging / løsning

Koldbrann kan forebygges hvis skade på lem er anerkjent og blir iverksatt tiltak. Hyperbarisk behandling og medisinering for å gjenopprette blod og oksygen til området kan være vellykket.