Digidexo.com

gjenkjenne tegn på narkotikamisbruk

Hvordan å gjenkjenne tegn på narkotikamisbruk for arbeidsgivere

Hvordan å gjenkjenne tegn på narkotikamisbruk for arbeidsgivere


Erkjennelsen narkotikamisbruk i dine ansatte er ikke alltid lett. Dessverre har rusmisbrukere ikke har en glødende tegn på dem la alle rundt dem vet at de misbruker narkotika. Det kan være den personen du kanskje aldri mistenker. Som arbeidsgiver må du lære å gjenkjenne tegn på narkotikamisbruk, ikke bare for bedriften, men for å hjelpe dine ansatte, også.

Hvordan å gjenkjenne tegn på narkotikamisbruk for arbeidsgivere

•  Hold orden på arbeidsinnsats. Dersom en ansatt er ikke fullføre kvalitetsarbeid lenger, ringer inn syk oftere, har problemer med å følge retninger, tar for mange toalett pauser eller forårsaker en ulykke, dine ansatte kan bli misbruker narkotika. Gjenkjenne disse skiltene slik at du kan gjøre noe med dem.

Sjekk dine ansattes opptreden på en daglig basis. Se de ansatte i øynene. Tegn på narkotikamisbruk i øynene er større eller mindre elever eller rødhet i det hvite i øynene. Rå hud og rødhet rundt munnen eller nesen er et tegn på narkotikamisbruk. Andre fysiske tegn på narkotikamisbruk er stoff rester på ansattes klær eller hud. Hvis noen har brukt for en stund de kan bli uforsiktig, og skiltene vil vise.

Snakk til dine ansatte. Hvis dine ansatte har problemer med å bære en samtale, er svettet voldsomt og slurring hennes wordsm hun kunne misbruke narkotika. Sjekk din ansattes strak arm. Hvis arbeidstakeren er snubler, svimlende eller tripping kan det være et tegn på narkotikamisbruk.

Ta hensyn til de ansattes daglige humør. De fleste mennesker har en balansert humør og av og til (eller riktig) bli sint, trist og glad. Imidlertid er et tegn på narkotikamisbruk i de som har mye humørsvingninger. De vil ha en tendens til å bli euforiske, ekstremt deprimerte og deretter sint innenfor en kort tidsperiode. Følelsene er vanligvis ikke egnet for situasjonen.

Se etter mønsteret for å gjenkjenne tegn på narkotikamisbruk. Når en ansatt begynner å bruke de vil eksperimentere først, som vanligvis er svært åpenbart for andre rundt dem. Etter det vil de bli avhengige av stoffet, og mer tolerant, noe som gjør det vanskeligere å gjenkjenne tegn. Imidlertid vil den ansattes prestasjoner fortsette å svekkes. Den ansatte kan begynne å låne penger og ber om en tidlig lønnsslipp. Du vil kanskje legge merke til at arbeidstaker har fått eller mistet mye vekt, kjoler dårlig, ikke stelle godt, begynner å trekke vekk fra andre og ikke får sammen med kolleger godt lenger.

Hint

 • Be om hjelp. Få en annen veileder for å bekrefte dine mistanker før du handler. Sjekk selskapets policy. Hvis du har rimelig mistanke, kan du nok spørre den ansatte til å ta en dopingtest. Tilby hjelp på en diskret måte, slik som å forlate et visittkort for en rådgivning praksis et sted dine ansatte vil finne det når de er alene.
 • Vær forsiktig når du arbeider med en ansatt som du mistenker for å ha misbrukt narkotika.

Hvordan å gjenkjenne tegn på genital Herpes

Hvordan å gjenkjenne tegn på genital Herpes


Du mistenker at du kan ha genital herpes, men vet egentlig ikke nok om dette utbredt seksuelt overførbar sykdom eller STD å gjenkjenne tegn. Tidlig behandling er avgjørende for å bidra til å forhindre utbrudd. Forholdsregler stopper spredning av denne sykdommen, så å vite hva du skal se opp for er ekstremt viktig for å få en tidlig diagnose.

Hvordan å gjenkjenne tegn på genital Herpes

•  Innse det åpenbare symptomer. Selv om tegn på genital herpes er noen ganger så mild at de er ubemerket, åpenbare tegn på genital herpes inkluderer røde nupper, sår eller blemmer på kjønnsorganene, anus, innsiden av lårene eller baken. Herpes er også gjenkjennelig med kløe eller smerter i disse områdene. Det er også viktig å vite at blemmer kan oppstå inne i kjønnsorganene, for eksempel på livmorhalsen for kvinner og inne i urinrøret for menn. Vannlating kan være smertefullt under et utbrudd, eller du kan få influensaliknende symptomer som feber, hodepine og muskelsmerter, eller hovne lymfeknuter i lysken.

Evaluer din risiko. Hvis du har sex med mange forskjellige partnere uten kondom (eller hvis partneren din gjør), er du høy risiko for å pådra en STD, inkludert genital herpes. Imidlertid, siden herpes kan spres ved hud-til-hudkontakt eller gjennom oral sex, kondomer ikke alltid gi fullstendig beskyttelse mot sykdommen. Herpes kan spres gjennom seksuell kontakt, selv om en smittet person ikke har et utbrudd i den tiden av samleie. Så, hvis du ikke har vært med partneren din i lang tid eller er usikker på sin seksuelle historie, kan det hende du har en forhøyet risiko for å pådra genital herpes.

•  Få testet. Hvis du har den minste mistanke om at du har genital herpes eller noen STD for den saks skyld, bør du bli testet av legen din. Hvis du har åpne sår, kan en kultur tas for å teste for sykdommen. Hvis du ikke har sår, men likevel mistenker at du har kontrakt genital herpes, det er blodprøver tilgjengelig. Du må kanskje bli testet mer enn en gang siden det tar noen uker for antistoffer til å dukke opp i blodet ditt.

Hint

 • Husk at forholdsregel og bevissthet er betyr forebygging med alle kjønnssykdommer, så handle deretter.

Hvordan å gjenkjenne tegn på Cardiac Arrest

The American Heart Association rapporterer at hundretusener av dødsfallene skyldes koronar hjertesykdom hvert år, med en god del av dem plutselig hjertestans. Tid er kjernen når gjenkjenne tegn på hjertestans, og alle andre at flått etter avgjør om offeret lever eller dør. Rask tenkning og rask handling er nødvendig for å gi offeret håp om overlevelse og gjenoppretting. Du kan være den som er ansvarlig for lagring av offerets liv.

Hvordan å gjenkjenne tegn på Cardiac Arrest

•  Hold deg rolig og ikke få panikk. Se på pasientens bryst for vekst og fall av åndedrag. Hvis brystet er fortsatt, har offeret sluttet å puste. Oksygenmangel er nært forestående.

Se etter manglende respons i offeret, som hjertestans skjer vanligvis uten forvarsel. Hjertet stopper, vanligvis på grunn av ventrikkelflimmer. Mangel på et blunk fører til oksygenmangel og til slutt død dersom tiltak ikke blir tatt for å hoppe starte hjertet. Ring 9-1-1 eller kjefte for noen andre til å ringe etter en ambulanse og umiddelbart starte hjerte-lunge-redning (HLR) med en hastighet på 100 kompresjoner i minuttet.

Spør om en automatisert ekstern defibrillator (AED) er tilgjengelig. Noen offentlige steder har dem for en hjertestans hendelsen. Fest AED maskin til offeret og følg instruksjonene til ambulansen kommer.

Hint

 • Løsne offerets klær hvis det er i fare for å begrense blodstrøm.

Hvordan gjenkjenne tegn på gikt

Hvordan gjenkjenne tegn på gikt


Urinsyregikt påvirker 2,1 millioner amerikanere hvert år. Lær å gjenkjenne tegn på gikt slik at du kan søke rask behandling og dermed redusere restitusjonstiden.

Hvordan gjenkjenne tegn på gikt

•  Undersøk deg selv for stram, rød hud trakk stram over en betent ledd. Stortåen felles er felles mest berørt, men knær, håndledd og ankler kan også få giktisk.

Evaluer deg selv for smerte på felles tomt. Ofte den første smerten du vil oppleve vil skje i løpet av natten, kanskje våkner du fra hvilemodus.

Spør deg selv om din smerte blir stadig mer alvorlig. Etter flere timer, kan din smerte beskrives som "uutholdelig".

Sjekk din temperatur. Hvis du har enda litt feber (99,4 grader F eller høyere) forbundet med en enkelt smertefulle ledd, mistenkt gikt.

Sjekk pulsen din. Føler for pulsen i håndleddet og telle beats for hele 60 sekunder, ved hjelp av en klokke med sekundviser. Hvis hjertet slår fortere enn 100 slag per minutt og du har en enkel betent og smertefulle ledd, mistenkt gikt.

Evaluer ditt nivå av tretthet. Hvis du føler noe tamt og kronisk trøtt, og har en betent og hovne ledd, mistenkt gikt.

Trykk på betent ledd. Hvis sette en finger forsiktig på skjøten gjør du krympe, mistenkt gikt.

Hint

 • 275 mennesker i 100 000 lider av gikt. Menn er på et mye høyere risiko enn kvinner, men kvinner har en økt sjanse for å få gikt etter overgangsalderen.
 • For mer informasjon om gikt, ringe Arthritis Foundation på 800-283-7800.
 • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan å gjenkjenne tegn på rusmisbruk

Rusmisbruk kan skje med hvem som helst - ung, middelaldrende eller eldre - uavhengig av deres sosioøkonomiske status. Noen ganger vil det ta bare en gang for å få brukeren "hektet" på stoffet, fordi stoffet endrer den kjemiske balansen i hjernen rettet mot reseptorer som i sin tur frigjørings endorfiner, noe som gir brukeren en meget behagelige opplevelse, eller "høy". Hjernen kan komme til å stole på medikamentet for å funksjon - dette er avhengighet. Den vanskelige delen er uttaket.

Hvordan å gjenkjenne tegn på rusmisbruk

Merk eventuelle endringer i personlighet, valg av venner, rutine, søvnvaner eller personlig fremmøte. Snakker hele tiden, trekker seg fra samfunnet, paranoia, sinne, pacing, søvnløshet eller irritabilitet er tegn på rusmisbruk samt depresjon.

Se etter hemmelighetskremmeri mens du snakker i telefonen, og uttrykker et behov for å gi dem "plass." Lytt for fremmede som ringer til alle døgnets tider på dagen og natten.

Vær påpasselig med plutselige humørsvingninger. Dette kan være et tegn på avhengighet tilbaketrekning eller depresjon - eller begge deler - og må tas opp så snart som mulig.

Se etter endringer i ansikts hudfarge og atferd som biting ned hardt på kjeven sin og utseendet på kviser over hele ansiktet. Legg merke til enhver plukking på hvilken som helst del av legemet; ofte, føles narkotika misbruk en krypende følelse i løpet av hele hans kropp og han har til scratch.

Noter ned eventuelle uforklarlig vekttap, røde hvite i øynene eller en glasert stirre. Nervøsitet, uvelhet, manglende appetitt, voldelig adferd, kvalme, kaldsvette, utvidede pupiller og fuktige, klamme hender kan alle være tegn på rusmisbruk.

Observer barn i skolealder. Stjele penger, en nedgang i karakterer, spille skulker og får problemer på skolen, henger med feil gjeng, fornærmende mot familie - disse er alle tegn på narkotikamisbruk eller depresjon - eller begge deler.

Hint

 • Broach gjenstand for rusmisbruk på en omsorgsfull og kjærlig måte. Overgriperen vil trenge støtte fra familien for å kvitte seg med de fysiske og psykiske aspekter av avhengighet.
 • Nærmer den mistenkte rusmiddelmisbrukeren med forsiktighet, da voldelige utbrudd kan forekomme.

Slik Spot fysiske tegn på narkotikamisbruk som mørke sirkler rundt øynene

De fleste som lider av avhengighet forsøk på å skjule sin vane. Når avhengighet linjen blir krysset inn misbruk, tegnene på at noe er veldig galt er mer synlig. Tegnene på misbruk kan variere, avhengig av typen av stoffet personen misbruker. Skiltene kanskje eller kanskje ikke vises på samme tid. Men det er noen tegn å se etter hvis du mistenker rusmisbruk.

Slik Spot fysiske tegn på narkotikamisbruk som mørke sirkler rundt øynene

Slik Spot fysiske tegn på narkotikamisbruk

•  Se inn i personens øyne. Telltale tegn på narkotikamisbruk inkluderer utvidede pupiller og / eller røde, rennende eller blodskutte øyne. Øynene kan være oppblåst og har mørke sirkler på grunn av hyperaktivitet og en manglende evne til å sove eller hvile på grunn av misbruk.

Ta en titt på personens armer. En vanlig fysisk tegn på narkotikamisbruk er injeksjonssteder. Vanligvis funnet på armene, disse er lett å skjule med klær. En person som prøver å skjule sprøytemerker sannsynligvis vil bære mye av baggy, løs, langermet klær.

•  Studer persons vekt. Har han plutselig vunnet eller tapt i vekt? Vår evne til å få eller miste vekt er sterkt knyttet sammen med våre følelser og stressnivå. Narkotikamisbruk kan endre disse nivåene dramatisk.

Føl persons hender. Kalde, klamme hender kan være et tegn på narkotikamisbruk, som kan noen risting eller skjelving.

Spesifikke tegn på narkotikamisbruk

Spesifikke tegn på narkotikamisbruk


Folk som misbruker narkotika gjennomgå endringer i deres helse og mental velvære. Tegn på narkotikamisbruk kan være alt fra angst til endringer i atferd. Disse kan avhenge av typen av stoff som brukes, og hvorvidt personen har utviklet en avhengighet. Det er vanlig for rusmisbrukere å prøve å skjule sin rusmisbruk. Hvis du er bekymret for at en kjær bruker narkotika, vel vitende om faresignalene kan hjelpe deg å nå ut og søke hjelp.

Atferdsendringer

Marihuana kan indusere paranoid atferd hos brukere, mens sentralstimulerende midler som kokain kan føre brukere til å ha eksplosive tale, bemerker Mayo Clinic. Din kjære kan bli fjernt eller fiendtlig når nærmet om mulig bruk av narkotika. Humørsvingninger, irritabilitet, blir hemmelighetsfull eller tause kan også være tegn på narkotikabruk. Tenåringer som misbruker narkotika kan utvikle glemsel, har en nedgang i karakterer eller hoppe over klasser. Tenåringer kan også utvikle "nye" venner og vil unngå å diskutere de med hvem de henger ut.

Fysiske endringer

Fysiske tegn kan inkludere endringer i appetitt, endringer i form av eleven, blodskutte øyne og søvnendringer, indikerer det amerikanske National Library of Medicine. Heroinbrukere vil ha merk nål merker på sine armer, ben eller føttene. Hvis din kjære en begynner å se ting som ikke er der, er dette et tegn på hallusinogene narkotikabruk. Hvis du merker uvanlige lukter på personens klær eller pust, dette er også en indikasjon på bruk av narkotika. Hyperaktiv atferd, skjelving, vekttap og rødme i huden kan være tegn på amfetaminbruk, sier det amerikanske National Library of Medicine.

Helse Endringer

Narkotikabruk kan føre til mange effekter på kroppen. Sniffet kokain og meth ofte kan føre til neseblod. En rennende nese ikke forårsaket av allergi eller sykdommer kan indikere inhalant bruk, slik som sniffing lim. Cottonmouth, hvor overdreven leppeslikking er kjent, kan tyde på marihuana eller Ecstasy bruk. Stoffer som PCP, kokain og barbiturater kan føre til depresjon. Hvis du oppdager at din kjære har åpne sår på munnen eller om han plukker på huden hans, kan dette tyde på meth misbruk.

Andre endringer

Alkoholforgiftning kan inkludere blussende kinn, sløret tale og en manglende evne til å fokusere. Hvis din kjære tygger tyggis konstant eller suger på mints, kunne hun være å prøve å dekke opp pusten. Legge merke til uvanlige elementer igjen rundt huset ditt, for eksempel lightere, øyedråper eller rullepapir er kjennetegn. Aggresjon, svette, rykninger og hoste kan indikere heroin og hallusinogene bruk, konstaterer American Council for Drug Education.

Hvordan å gjenkjenne tegn på autisme

Hvordan å gjenkjenne tegn på autisme


Autisme er en psykologisk tilstand som fører til svekket sosial fungering, begrenset tale og repeterende atferd. Her er hvordan å gjenkjenne tegn på autisme.

Vennligst rangere og kommentere denne artikkelen. Takk! :)

Bruksanvisning

De fleste barn først vise tegn på autisme i de to første årene av livet, når de begynner å etterligne tale, "spør" om ting, og leke med leker.

Autistiske barn sjelden begynne å etterligne tale når det er utviklingsmessig passende. De er veldig sent å lage lyder, og når barn vanligvis bør begynne å bruke ord, autistiske barn ofte gjør grynt i stedet. Deres babling høres også uvanlig.

Autistiske barn oppfører seg på en uvanlig måte i nærvær av andre. De pleier ikke å få øyekontakt, og har problemer med å engasjere seg i en samtale med andre. De er sannsynlig å dukke opp oppslukt i hva de gjør, og liker ikke å bli forstyrret.

Til slutt, autistiske barn ofte deltar i repeterende atferd, som å organisere, arrangere eller stabling elementer. Dette er forskjellig fra rengjøring; de utfører disse atferd i stedet for lek.

Tips og advarsler

 • Mange autistiske barn krype sammen når de hører høye lyder, inkludert roping, høy musikk, TV og på fester.
 • Selv om ingen kur er funnet ennå, mange behandlinger og spesialskoler er tilgjengelig for disse barna.

Hvordan gjenkjenne tegn på graviditetKort tid etter du blir gravid, vil kroppen din begynne å vise tidlige tegn. Det finnes flere vanlige tegn på graviditet. Imidlertid vil ikke alle kvinner opplever hvert tegn. Den følgende artikkelen vil diskutere hvordan å gjenkjenne tidlige tegn på graviditet.

Bruksanvisning

Hvordan gjenkjenne tegn på graviditet

Feeling utmattet: Du har mindre utholdenhet for dine vanlige aktiviteter. De endringene som kroppen din er i ferd med å gjennomgå tar opp store reserver av energi.

Kaster opp: Du kan oppleve kvalme og / eller oppkast. Morgenkvalme kan variere fra en mild følelse av kvalme i dag lange anfall av oppkast.

Følsomhet for lukt og røyk: Spesifikke lukt kan virke veldig sterk for deg. Lukter som ikke bry deg før kan plutselig gjøre deg kvalm.

Legg merke til endringer i brystene. Din bryst kan føle følsom, lik premenstruelle følsomhet. Men endringer i brystene på grunn av graviditet er vanligvis mer dramatisk.

Trang til å urinere: Du kan føle behov for å urinere oftere. Tidlig i svangerskapet, dette er hyppig trang på grunn av graviditet hormoner.

Tips og advarsler

 • Noen mennesker tror at aversjon mot lukter at mange graviditet kvinner erfaring er naturens måte å beskytte fosteret. Mange kvinner er ikke i stand til å tolerere lukten av sigarettrøyk, alkohol, eller til og med kaffe. Dette er alle stoffer som kan skade fosteret før en kvinne innser selv at hun er gravid.
 • Mange kvinner går glipp av sin periode når de blir gravide. Men husk at savnet perioder kan være forårsaket av andre faktorer som for eksempel sykdom eller stress.
 • Hvis du føler at du er gravid, planlegger ditt første prenatal besøk så snart som mulig. Prenatal omsorg er viktig å ha en sunn og trygg graviditet.
 • Selv om ubehag i bekkenet tidlig i svangerskapet er vanlig, skarp, er ensidig smerte ikke. Hvis dette skjer, må du informere legen din så snart som mulig.
 • Ikke nekte deg selv hvile i løpet av de første månedene av svangerskapet. Utmattelsen at du opplever er kroppens måte å fortelle deg å bremse ned.

Hvordan å gjenkjenne tegn på aplastisk anemi

Aplastisk anemi skjer når benmargen slutter å produsere så mange stamceller som kroppen trenger. Dette stopper eller reduserer produksjonen av røde og hvite blodceller og blodplater. Lær å gjenkjenne tegn på aplastisk anemi.

Bruksanvisning

•  Inspiser huden din ofte. Økt blødning, forekomsten av røde flekker og blåmerker kan indikere behov for ytterligere testing for å sikre at du ikke har anemi.

Ta hensyn til noen økning i kortpustethet, tretthet eller svimmelhet. Hold styr på når og hvor disse symptomene oppstår. Kontroller at du la din lege kjenne detaljene.

Husk at mange pasienter med aplastisk anemi har også en lidelse som kalles paroksysmal nattlig hemoglobinuri, som manifesterer seg i ødelagte røde blodceller som finnes i urinen. Vær på vakt for endringer i urinen, spesielt små flekker av blod og stafett disse skiltene til din lege.

Legg merke til fargen og blekhet av huden din. Pasienter med aplastisk anemi har blek hud, sammen med redusert pinkness av lepper, slimhinnen i øyelokkene og spiker senger. Disse endringene skje gradvis, slik at de kan bli lagt merke til lettere av folk du ikke ser hver dag.

gjenkjenne tegn på beinet hevelse på grunn av dannelsen av blodpropper. Andre hyppige symptomer som finnes hos personer med aplastisk anemi inkluderer kortpustethet, hodepine eller gulnede øyne. Disse symptomene kan indikere en nedsatt immunrespons.

Rapporter alle typer unormal blødning fra tannkjøttet eller munnen som kan være indikasjoner på en blødning abnormitet.

Ta med eventuelle medisinske poster eller laboratorietester til din lege for vurdering. Hematologer spesialister på sykdommer i blodet.

Hvordan å gjenkjenne tegn på depresjon hos menn

Hvordan å gjenkjenne tegn på depresjon hos menn


Det kan være noe vanskelig å gjenkjenne tegn på depresjon hos menn. Menn er vanligvis oppfattes å være mindre verbal med følelser og mindre villig til å diskutere følelser med andre. Menn kan også være mindre klar av subjektive følelser av depresjon. Det finnes måter å kjenne igjen når menn er deprimerte som skiller seg litt fra hvordan depresjon er uttrykt i gjennomsnitt.

Bruksanvisning

Hvordan gjenkjenne depresjon hos menn

•  Vær oppmerksom på eventuelle endringer i humør. Du kan legge merke til at en mann i livet ditt virker mer stille enn vanlig, trist eller ned. Vær oppmerksom på at menn som er deprimerte kan demonstrere økt irritabilitet heller enn de mer åpenbare tegn som kronisk tristhet.

Legge merke til endringer i energinivå, motivasjon eller aktiviteter av interesse kan anelse en kjær overfor tegn på depresjon hos menn. Tap av interesse eller glede i seksuell aktivitet er en spesielt identifiserbare tegn på depresjon hos menn.

Observer sove og matvaner. Hvis vesentlige endringer er identifisert, slik som dårlig søvn eller spise mindre enn normalt, kan de signalisere et problem med depresjon.

Hør for følelsen av verdiløshet, skyld eller å ha en oppfatning av at han ikke kan gjøre noe riktig. Dette er vanligvis hvordan menn uttrykker problemer med selvfølelse og er grunn til bekymring for depresjon.

erkjenner behovet for intervensjon kan oppstå hvis en mann er fortært med tanker om døden, døende eller har gjort suicidale uttalelser. Dette skaper et behov for umiddelbar vurdering av en profesjonell for sikkerhet som menn er på et høyere risiko for selvmord enn kvinner.

Hvordan gjenkjenne tegn du er gravid

Erkjenner tegn på graviditet er noen ganger vanskelig, spesielt for kvinner som aldri har vært gravid før. Mange tidlige graviditet tegn er lik symptomene skyldes medisinske lidelser, og noen kvinner feilaktig tror de har en forkjølelse eller influensa i løpet av den første måneden av svangerskapet. Å vite hvordan å gjenkjenne tegn du er gravid er viktig, fordi det gjør det mulig å foreta endringer livsstil er nødvendig for å sikre helsen til barnet ditt.

Bruksanvisning

•  Hold orden på menstruasjonen, og anta at du kan være gravid hvis mensen er mer enn en uke for sent, og du har hatt ubeskyttet samleie. En savnet eller sen periode ikke alltid indikere graviditet, men det er første tegn på graviditet for mange kvinner.

Se etter vanlige tidlig graviditet symptomer som ømme eller forstørrede bryster, hyppig vannlating, uvanlig tretthet, appetitt endringer og kvalme. Men mange av disse symptomene er en normal del av PMS for noen kvinner.

Ta hensyn til mindre vanlige tidlig graviditet tegn og symptomer som hodepine, humørsvingninger, mat cravings eller motforestillinger, forstoppelse, svimmelhet og besvimelse.

Ta temperaturen. En høy basal kroppstemperatur kan tyde på graviditet, spesielt hvis temperaturen holder seg litt forhøyet i 18 dager eller lenger. Dette skiltet er bare opplagt hvis du klar over din normale kroppstemperaturen, eller hvis du har vært å kartlegge din temperaturen som en del av et forsøk på å bli gravid.

Merk noen spotting eller kramper som oppstår før forventet menstruasjon. Mild kramper kan oppstå under implantasjon, og noen kvinner opplever mindre spotting når egget implantater inn i livmoren. Dette skjer vanligvis ca 10 dager etter befruktning, ifølge Mayo Clinic.

6. Ta en graviditetstest for å finne ut om du er gravid. Mange hjem graviditetstester er nå sensitive nok til å oppdage en graviditet flere dager før menstruasjon er ventet å finne sted. Hvis testen er negativ, men du fortsetter å oppleve andre tegn på graviditet, kan du prøve retesting i én uke eller gå til legen din for en blodprøve.

Tips og advarsler

 • Kvalme eller morgenkvalme, kan oppstå når som helst på dagen eller natten. Det kan begynne så tidlig som to uker etter unnfangelsen, ifølge Mayo Clinic.

Hvordan gjenkjenne tegn på diabetes

Hvordan gjenkjenne tegn på diabetes


Diabetes er en av de mest utbredte sykdommene i vårt samfunn. Hvordan å gjenkjenne tegn og symptomer på denne sykdommen er avgjørende for velferden. Jeg skal diskutere Diabetes type II.

Hvordan gjenkjenne tegn på diabetes

•  Lær om de tre vanligste symptomene på diabetes type II som er hyppig vannlating, drikke væske ofte på grunn av tørst, og overdreven sult / spising. Har du eller noen du er bekymret for showet disse tre tegn?

Se etter smerter i nedre ekstremiteter. Dette er også et vanlig funn assosiert med diabetes, selv om smerter i leggene kan være fra mange forskjellige årsaker.

Tenk på din generelle utseende. Diabetes er oftere assosiert med overvektige, stillesittende mennesker. Fedme rundt midjen, også kjent som sentral fedme, er også av interesse.

Tenk på diett som blir konsumert. Dietter høy i sukker (karbohydrater) kan fremme utviklingen av diabetes. En diett høy i frukt, grønnsaker og proteiner er et godt valg!

Samle informasjon om familiens historie, til dette en annen stor faktor vurdere. Har andre i familien har diabetes? Mamma, pappa, søsken, besteforeldre?

6. Vurder å spørre legen din for å skjerme deg for diabetes hvis flere av punktene ovenfor gjelder. Legen ber om vil typisk at du har ditt blod trukket på to separate anledninger mens fasting.

Hint

 • Ingen helserådgivning kan erstatte din egen fastlege anbefaler.

Hvordan å gjenkjenne tegn på hudkreft

Hvordan å gjenkjenne tegn på hudkreft


Hudkreft er den vanligste formen for kreft i USA, ifølge American Cancer Society. Ved å utføre månedlige self-eksamener, kan du identifisere områder på kroppen din som kan utvikle hudkreft. Hudkreft, eller melanom, er unormal utvikling av celler, og det vanligvis manifesterer som uregelmessige føflekker eller mørke flekker. Eksperter gjenkjenne to hovedtyper av hudkreft: basalcellekarsinom, den vanligste typen; og plateepitelkarsinom, den nest vanligste formen. Vanligvis utvikler hudkreft i områder av kroppen som mottar gjentatt eksponering for solen. Å kunne identifisere potensielle problemområder, lære å gjenkjenne tegn på hudkreft ved å bruke ABCD teknikken, melder Skin Cancer Foundation. Tidlig oppdagelse gir de beste sjansene for en fullstendig gjenoppretting.

"A" er for "Asymmetri"

Når du undersøke hver føflekk på kroppen din, se etter asymmetri. "Tegn" en tenkt linje gjennom midten av føflekken for å se om sidene matche. Vanlige føflekker er ganske symmetrisk, men hudkreft flekker generelt har sider som ikke vises det samme. Ikke alle asymmetriske føflekker føre til hudkreft, men å undersøke dem med jevne mellomrom er et godt første skritt i å identifisere problemområder.

"B" Er for "Border"

Inspiser grenser hver føflekk eller mørk flekk nøye. Vanlige føflekker har en klar, glatt grensen mellom den mørke mole og lysere hud. Grensene til en tidlig melanom er ofte ujevn, med en uklar skille mellom sunn hud og mørke området. Kantene på føflekken kan se hakk, ujevn eller fjærkledde.

"C" står for "Color"

Farge av vanlige føflekker er forskjellig i forhold til en utvikling av melanom. Vanlige føflekker vises i en rekke farger, fra lys brun til mørk brun, men de er generelt uniform; med andre ord, er alle vanlige mol én farge. Hvis du oppdager en muldvarp med flere forskjellige farger i det, kan det være et tegn på melanom. Se etter flere ulike nyanser av brunt, tan og svart i ett mørkt område. Noen ganger kan et melanom selv ta blå, rød eller hvit.

"D" Er for "Diameter"

Mål diameteren på føflekker eller mørke flekker. Diameter er den totale avstanden over føflekken. Mens vanlige mol kan være store, de fleste er mindre enn seks millimeter, eller 1/4 tomme. Se etter tidlig melanom å vokse ganske raskt fra en liten flekk å overstige 1/4 tommer i diameter. En god tommelfingerregel er å sammenligne føflekken til en blyant viskelær; hvis føflekken vokser og til slutt overstiger 1/4 tommer, gjøre en avtale for å se din lege for videre evaluering.

Andre determiners

I tillegg til å se dine føflekker eller noen vekster som begynner å vokse eller endre vesentlig på noen måte, også se etter lesjoner som "change, klør, blør," rapporterer Skin Cancer Foundation.

Tips og advarsler

 • Hvis et mol er av uvanlig farge, er det et tegn på potensiell hudkreft.
 • Hvis du er regelmessig utsatt for solen i lange perioder av gangen, har en vanlig hudkreft screening.
 • Begrens direkte eksponering for sol og slitasje høy solfaktor solkrem og solbriller med UVF beskyttelse.
 • Se relaterte artikler på denne siden for mer nyttig informasjon.

Hvordan å gjenkjenne tegn på anoreksi hos unge jenter

Anorexia nervosa er en alvorlig psykisk lidelse som vanligvis rammer jenter i alderen 13 og 20. Det har potensial til å være livstruende hvis den ikke behandles av helsepersonell. Mange anorektikere bli farlig tynn og sykdommen påvirker deres vitale organer, spesielt hjertet. Faktisk er en av de vanligste årsaker til død for anorexics er hjertesvikt. Det kan være svært vanskelig å gjenkjenne tegn på anoreksi hos unge jenter som de fleste av dem vil gå langt for å skjule eller skjule deres problem.

Bruksanvisning

•  Vær observant av matvaner. Mange anorektikere er årvåken om ikke overstiger en viss mengde kalorier daglig. De kan selv veie sine måltider for å se hvor mange gram er i hver matvare. Mange anorektikere kan hoppe over måltider, nekter å spise, later til å spise, kaste mat unna, eller bare spise visse kalorifattig mat som gulrot pinner hele dagen.

Ta hensyn til kroppen-bilde problemer. Mange anorektikere er opptatt av å veie seg flere ganger om dagen, ofte sjekker seg ut i speilet, og stadig klager på at de er fete når de er helt klart tynn eller svelte. De kan også ha posete eller løse klær for å skjule det faktum at de har mistet mye vekt.

Legg merke til bruken av avføringsmidler eller vanndrivende midler. Unge jenter som lider av anoreksi vil ofte ty til avføringsmidler eller vanndrivende som et middel for raskt å fjerne avfall og vann vekt på at de mener legger til deres vekt eller gjør dem ser oppblåst.

Se etter overdreven trener eller økt interesse i kosten. Nesten alle anorexics bruker hyppig trener som et middel for å miste vekt. Daglig mosjon i opptil en time eller mer kombinert med å kutte kalorier eller unngå måltider kan være en avslørende tegn på anoreksi.

Følg post-spiseatferd. Mange anorektikere kan prøve å kaste opp maten umiddelbart etter inntak av det. De kan også bli besatt med veiing seg rett etter hvert måltid. Dette er tegn på en usunn opptatthet av mat og vekt.

Tips og advarsler

 • Viser bare ett av disse tegnene, eller noen av dem for en kort periode, betyr ikke nødvendigvis at noen er anorektisk. Men hvis minst to av disse skiltene er til stede og vedvare i en periode, kan det være en indikasjon på at noen er anorektisk.
 • Ikke forsinke behandlingen. Hvis du har mistanke om anoreksi i en ung jente, rapportere det umiddelbart til en lege eller myndighet figur.

Hvordan å gjenkjenne tegn på angst hos barn

Hvordan å gjenkjenne tegn på angst hos barn


Ungdom og unge blir deprimert akkurat som voksne, så det er viktig å gjenkjenne tegn på angst. Angst hos barn forekommer i ca tretten prosent av ungdom under sine ungdomsårene. De fleste unge vet ikke hvordan de skal be om hjelp eller vet hvordan man skal håndtere stress. Barna har også en tendens til å reagere annerledes enn voksne når deprimert. Se etter disse tegnene på angst hos barn.

Bruksanvisning

•  Se etter angst hos barn etter stressende hendelser. Mange ganger angst hos barn oppstår etter en stressende hendelse som å flytte, begynne på skolen, eller et dødsfall i et familiemedlem eller en nær venn. Se etter fysiske symptomer i din sønn eller datter som hodepine, oppkast, diaré, magesmerter og muskelsmerter. Det kan også være andre generelle fysiske plager. Være forsiktige. Mens disse symptomer kan tilbakeføres til tegn på engstelse, kan de også være aktuelle fysiske forhold.

Se etter tegn på angst i ungdom eller ungdom som isolere, rastløshet, irritabilitet, konsentrasjonsproblemer, problemer og tretthet. Et barn eller tenåringer kan begynne å unngå steder som bringer på dårlige følelser. En nedgang i interessen for sosiale aktiviteter, skole og vennskap kan være symptomer på angst hos barn. Hvis disse symptomene er vedvarende, kan barnet ditt være lider av en psykisk lidelse som en fobi, GAD, tvangslidelser, eller panikkanfall, så det er viktig å være årvåkne og finne riktig hjelp.

Merknad dreven skyhet. Hvis din sønn eller datter er ekstremt sjenert og nekter å snakke med andre enn nære familiemedlemmer eller venner folk, kan han eller hun lider av selektiv mutisme. Denne lidelsen er ofte oversett i ungdommen.

Se etter langsiktige symptomer. Angst hos barn vil vanligvis være mer enn en tilfeldig hendelse. Ved tegn på angst er vedvarende, spesielt hvis de varer over seks måneder, se en psykiater som er spesialist på angst hos barn.

Tips og advarsler

 • Et barn eller tenåringer vil trolig snakke om hans eller hennes følelser av angst så lenge det føles trygt å gjøre det uten følelser av ydmykelse, forlegenhet, eller straff.
 • Hvis du mistenker at barnet ditt lider av angst, sørg for å ta ham eller henne til en psykolog som er spesialist i barne- og ungdomspsykiatrien.

Hvordan å gjenkjenne tegn på Paranoid personlighetsforstyrrelse

Paranoid personlighetsforstyrrelse er en alvorlig tilstand som kan påvirke din evne til å leve et normalt liv. Flere faktorer bidrar til denne lidelsen. Genetikk kan spille en rolle. I tillegg kan livserfaring øke sjansene for å utvikle en paranoid personlighet. Les videre for å lære hvordan å gjenkjenne tegn på paranoid personlighetsforstyrrelse.

Bruksanvisning

•  Har liten tro på andre mennesker. Hvis du dona € ™ t stole på folk, og er konstant avhør andre peopleâ € ™ s motiver, kan du ha en mild eller alvorlig tilfelle av paranoid personlighetsforstyrrelse. Å være forsiktig er normal. På den annen side, ita € ™ s ikke normalt å føle at alle lyver eller prøver å lure deg.

Få opprørt over uskyldige bemerkninger eller kommentarer. Personer med paranoid personlighetsforstyrrelse er defensiv og for analytisk. En venn eller slektning kan si en uskyldig utsagn eller lage en leken bemerkning, der du blir sint og sonde for skjulte betydninger.

Kan ikke jobbe med andre. De fleste mennesker kan vellykket arbeid sammen med andre. Men kanskje du foretrekker å arbeide alene av frykt for at en annen person vil forsøke å lure eller ta æren for arbeidet ditt.

Føler følelsesmessig løsrevet fra familie og venner. Du kan ha en enorm støtte system, som inkluderer slektninger og venner. Likevel, dona du € ™ t tillate deg selv å komme nær noen. Personer med paranoid personlighetsforstyrrelse frykt avvisning og de dona € ™ t ønsker å bli skadet. I tankene dine, holde avstand er en sikker måte å unngå skuffelse og smerte.

Visning aggresjon og fiendtlighet. Det er forskjellige nivåer av paranoid personlighetsforstyrrelse. I alvorlige tilfeller, lider er uvennlig og fiendtlig mot andre, og vurdere alle en fiende.

Hvordan å gjenkjenne tegn og symptomer på narkotikamisbruk

Hvordan å gjenkjenne tegn og symptomer på narkotikamisbruk


Tegn og symptomer på narkotikamisbruk kan etterligne symptomene på depresjon eller stress, spesielt hvis du ikke ser nøye på personens generelle mønstre. Men har en tendens narkotikamisbruk å avsløre seg selv over hele spektret av en persons liv, inkludert åpenbare endringer i atferd, utseende eller personlighet på personen. Enten du er redd for en venn, ansatt eller barnet ditt bruker narkotika, bli kjent med denne listen over skiltene kan hjelpe deg med å avgjøre hvor bekymret bør du være.

Hvordan å gjenkjenne tegn og symptomer på narkotikamisbruk

•  Legg merke til en holdningsendring, for eksempel en tidligere positiv eller engasjert person som blir apatiske overfor sine vennskap eller andre relasjoner, sosiale forpliktelser, eller arbeid. Et stoff misbruk kan også bli ujevn i sin holdning, varierende mellom en apatisk holdning og en nervøs holdning.

Se den enkeltes prestasjon på jobben eller på skolen for noen ekstrem atferd eller atferd markert forskjellig fra hennes vanlige mønstre. For eksempel Brighton Hospital forklarer, kan narkotikamisbruk føre til arbeidsnarkoman atferd, høyere feilrater, lavere priser, generelle uorden og tardiness eller fravær.

•  Legg merke til den enkeltes personlige hygiene. Noen som misbruker narkotika er sannsynligvis å betale mindre oppmerksomhet til å ta vare på kroppen hennes, tenner og hår.

Innse at narkotikamisbruk kan føre til uregelmessig eller uvanlig sosial atferd, herunder opptrer i flamboyant og pinlige måter i sosiale settinger eller blir stadig mer isolert fra sosiale aktiviteter.

Snakk med personen og observere hans svar. Under påvirkning av enkelte stoffer, som marihuana eller hallucinogenics, vil brukeren finner det vanskelig å svare på riktig måte og kan gi ulogiske svar eller svare for fort eller for sakte. Andre legemidler vil føre sløret tale. Brighton Hospital bemerker videre at noen under påvirkning av narkotika kan finne det vanskelig "å fokusere og spore i en samtale."

Kontroller personens øyne, så mange medikamenter forårsake karakteristiske endringer i øynene mens den enkelte er under påvirkning av stoffet. The American Council for Drug Education bemerker at alkohol, sentralstimulerende midler, hallusinogener og marihuana årsaken utvidede pupiller. Heroin og andre beroligende årsaken kontrahert elever. I tillegg kan blodskutte øyne være et tegn på nylig marihuana bruk, og stadig rennende øyne kan indikere bruk av sniffestoffer.

Lær å gjenkjenne legemidler og legemiddeltilbehør. OHS Health and Safety Services, et stoff-testing selskap, gir en samling av bilder av narkotika og brukerutstyr for å hjelpe deg lett identifisere dem hvis du kommer over dem.

Hint

 • Hvis en person har en eller to av disse tegn eller symptomer, kan hun bare være opplever stress eller er syk.
 • Noen narkotika brukerutstyr, som for eksempel rør og rullende papirer, blir brukt til å røyke lovlige stoffer.

Hvordan å gjenkjenne tegn på hormonell ubalanse i en Teen Boy

Hvordan å gjenkjenne tegn på hormonell ubalanse i en Teen Boy


Hormonelle ubalanser er ofte forbundet med utvikling og aldring av kvinner. Imidlertid kan hormonell ubalanse forårsaket av varierende testosteronnivåer også være til stede i noen unge menn. Oppdag hvordan å gjenkjenne slike ubalanser i en ungdoms gutt for å hjelpe ham å forstå hva som skjer med kroppen sin, samt å bistå ham i å få medisinsk behandling når dette er aktuelt.

Hvordan å gjenkjenne tegn på hormonell ubalanse i en Teen Boy

•  Se på guttens bryst for gynekomasti, forstørrede bryster, som ikke tilskrives å utøve og muskulære utvikling. Forstørret brystene kan skilles fra muskelvekst ved deres mykere utseende over guttens hele brystet, mens muskel veksten vil bli fastere og mer definert. Andre symptomer inkluderer økt brystvorten følsomhet og ømhet rundt den generelle brystet området. Gynecomastia vil vanligvis gå bort av seg selv etter ett til to år. Legehjelp er ikke nødvendig med mindre gutten opplever følelsesmessige problemer knyttes til brystvekst.

Se for alvorlig vektøkning, som ofte er forbundet med gynekomasti. En utilstrekkelig tilførsel av testosteron og et overskudd av østrogen vil forårsake uvanlig vektøkning. Tilsvarende vil økt vektøkning fremme produksjonen av østrogen, og dermed skape en syklus av hormonell ubalanse i ungdoms gutter. Mosjon og vekttap kan hjelpe avverge ytterligere hormonelle ubalanser.

•  Spør om ungdoms gutt opplever problemer med sin erektil vev. Dette er et følsomt tema, og du kanskje ikke ønsker å broach dette emnet med mindre gutten bringer det opp selv. Manglende tilgang på testosteron vil vise seg fysiologisk som erektil dysfunksjon, som vanligvis er svært uvanlig blant unge menn. Videre kan langvarig testosteronmangel føre til at mannlige reproduktive organer til å avta i størrelse.

Vær oppmerksom på raske humørsvingninger, inkludert lengre perioder av tretthet eller depresjon som ikke er normen for tenåringer. Dette kan være vanskelig å bedømme uten en profesjonell konsultasjon, som tenåringer kan oppleve humørsvingninger som normalt. Imidlertid bør noen ekstreme endringer i humør som er lagt merke til av en forelder eller omsorgsperson tas i betraktning som en potensiell tegn på hormonell ubalanse.

Hint

 • Hormon ubalanser i ungdoms gutter kan ofte bli moderert av en dose av testosteron gjennom en patch eller injeksjon som foreskrevet av lege. Teen gutter som trener, spiser sunn mat og integrere andre aspekter av en sunn, aktiv livsstil kan redusere sin risiko for å oppleve testosteron ubalanser.
 • Hormonell ubalanse kan være forårsaket av steroid bruk, en stigende trend blant noen unge menn.

Hvordan gjenkjenne tegn på en øreinfeksjon

Øret infeksjoner er mest vanlig hos spedbarn og små barn fordi deres øret rør er mindre og mer utsatt for blokkeringer. Imidlertid kan øreinfeksjoner forekomme i mennesker i alle aldre, spesielt under utvinningen fra en øvre luftveisinfeksjon. Ørebetennelser vanligvis utvikler seg i mellomøret og kalles mellomørebetennelse.

Hvordan gjenkjenne tegn på en øreinfeksjon

•  Se etter symptomer på en ørebetennelse i din baby. Babyer og småbarn kan ikke fortelle deg om de har symptomer på en ørebetennelse, så se etter fussiness, øre trekke, gråt, søvnvansker og feber.

Se for øret utslipp hos barn og voksne. Når et øre infeksjon er til stede, kan en tykk, gul fluid være inne i øregangen eller drenering fra øret. Dette skjer først etter at trommehinnen har sprukket, og det er vanligvis ledsaget av en reduksjon i smerte.

gjenkjenne symptomer på hørselsvansker. Noen ganger kan en ørebetennelse føre øret for å føle plugget, svekke hørselen. Hvis barnet ditt plutselig ser ut til å ha hørselsproblemer eller du merker hørselen er svekket, kan det være et tegn på en utvikling av ørebetennelse.

Noter om noen øre symptomene begynner under eller etter en øvre luftveisinfeksjon. Ifølge Mayo Clinic, de fleste ørebetennelser følge en luftveissykdom, som en forkjølelse, og denne informasjonen kan gjøre anerkjenne en ørebetennelse enklere.

Gå til legen din dersom du mistenker en ørebetennelse. Legen din kan se gjennom øregangen på trommehinnen etter tegn på en infeksjon. Ved hjelp av en pneumatisk otoskop, vil legen se etter rødhet eller svulmende av trommehinnen.

Gjennomgå ytterligere testing hvis du har symptomer på en ørebetennelse, men en formell diagnose kan ikke nås basert på din fysiske eksamen og symptomer alene. Legen din kan ta en test for å sjekke bevegelse av trommehinnen, kalt tympanometri, eller hørselstester.

Hint

 • The National Institute on døvhet og Other Communication Disorders sier at tre fjerdedeler av alle barn opplever en ørebetennelse før fylte tre år.